Aso-rakennuttaja (Haso) At:n yhteistyökumppani -

Perästä..kuuluu

Skanska mukaan luettuina Skanska talonrakennustoimiala toimitusjohtaja Tuomas Särkilahti jälleen agendalla lahjontarikoksestaan nyt lähinnä HOK-Elannon hankkeisiin liittyen.

Mutta samaan aikaan voi todeta myös miksi juuri Skanska on yksi merkittävin rakentaja-yhtiö sopimussuhteessa Helsingin At:n kanssa ( ent. ATT) tänä vuonnakin 2017 aloitetuissa ja aikaisemmissa kohteissa vuosien aikaan?
Miten ja miksi juuri Skanska jonka rakennustoiminnan laatu ei nykyisellään ole yhtään sanotaan 'halvempaa', tai edes laadukkaampaa kuin muiden kilpailevien yhtiöiden rakentamiseen verraten, - joita toki niitäkin on merkittävissä Helsingin alueella olevissa rakennuskohteissa pääurakoitsijoina?
:--------------------------------------------------------------------:
http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005345255.html

Laajassa lahjusvyyhdissä uusia paljastuksia: Rakennusyhtiö Skanskan ylintä johtoa syytetään törkeistä lahjusrikoksista.


Lari Malmberg HS

Julkaistu: 29.8. 17:20






















Rakennusyhtiö Skanskan toimitusjohtaja Tuomas Särkilahtea epäillään törkeästä lahjomisesta elinkeinotoiminnassa ja lahjomisesta elinkeinotoiminnassa. Syytteet liittyvät niin kutsuttuun HOK-Elanto-lahjusepäilyvyyhtiin. Särkilahden kanssa samassa vyyhdissä on syytteessä HOK-Elannon entinen kiinteistöjohtaja Jari Leivo.

Epäilty kuvio paljastui, kun keskusrikospoliisi tutki Vantaan entisen kaupunginjohtajan Jukka Peltomäen lahjusjuttua.

Lahjusvyyhdin epäillään olevan yksi Suomen rikoshistorian suurimmista.

Helsingin käräjäoikeus tiedotti tiistaina, että kokonaisuuden valmisteluistunto järjestetään Helsingin käräjäoikeudessa keskiviikkona.

Särkilahden lisäksi epäiltynä on myös toinen Skanskan nykyinen johtaja ja kaksi Skanskan entistä johtajaa. Toinen epäillyistä entisistä johtajista on Skanskan entinen toimitusjohtaja Juha Hetemäki. Skanskan johtajia koskevat epäilyt ajoittuvat vuosille 2006–2012.

Juha Hetemäki kiistää syytteet. HS ei tavoittanut Tuomas Särkilahtea. Skanskan viestintäpäällikkö Liisa Salmela kertoi, ettei Skanskalla ole asiaan uutta kommentoitavaa. Salmelan mukaan Särkilahti kiistää syytteet.

HOK-Elannon entisen kiinteistöjohtajan Jari Leivon epäillään ottaneen urheilusponsorointiin liittyviä lahjuksia itselleen ja läheisilleen HOK-Elannon liike- ja sopimuskumppaneilta. Häntä syytetään lahjuksen ottamisesta elinkeinotoiminnassa ja törkeästä lahjuksen ottamisesta elinkeinotoiminnassa.
----------------------------
Jk.
Voitte olla varmoja tämä tapaus ei ole ainoa tämän johtajan aikana tai edes edellisten toimikaudella!

16

1814

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Laajuus.hämmästyttää

      Skanskan johtajaa epäillään lahjonnasta kauppakeskushankkeessa - oikeudenkäynnit alkamassa.

      Uutiset 2.11.2016 07:11
      Kari Kallonen

      Korruptio rehottaa kaupunkien kaavoituksessa, mutta kukaan ei uskalla puhua.


      KORRUPTIO Synnytystuskia oli havaittavissa, kun Kätilöopistoa rakennettiin Helsingissä 1950-luvulla ja valtiovarainministeri Aarre Simonen antoi urakan konkurssikypsälle rakennusliikkeelle. Samaan aikaan yhtiö rakensi sopuhintaisia asuntoja rakennustoimikunnan jäsenille. Rakentajayhtiö kaatui, veronmaksajat saivat satojen miljoonien tappiot ja Simonen valtakunnanoikeudessa sakot.

      Tampereella Noppa-rakennusliike lahjoi 1970- ja 80-luvuilla kaupungin demareita ja keskustalaisia, kun aravataloja rakennettiin Hervantaan. Asuntohallituksen virkamiesten epäiltiin vaatineen rahalahjoituksia puolueille urakoiden vastineeksi. Autoileva kaupunginjohtaja Pekka Paavola sai lopulta sata päiväsakkoa virkarikoksista.

      Helsingissä lahjottiin 1980-luvulla kaupunginvaltuutettuja, jotta Naurissaaren alueen kaavassa virkistysalue annettaisiin liike- ja toimistorakentamiselle. Kaksi valtuutettua ohjasi lahjusrahat talousvaikeuksista kärsineelle SKDL:n Helsingin piirille ja sai ehdollista vankeutta.

      Isommat pojat olivat asialla, kun Turun kaupunginjohtaja, kokoomuslainen Juhani Leppä kavereineen osti kaupungin keskustasta kiinteistön ja siirsi välityspalkkiot piiloon omille tileilleen. Turussa oltiin totuttu asiaan, tunnettiinhan liikemiesten, virkamiesten, poliitikkojen ja vapaamuurareiden vanhat rakennukset tuhoava ja päivänvaloa kestämätön toiminta Turun tautina.
      Tautia ei ole saatu tapettua
      ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
      Virus iski voimalla Vantaallakin. Sen kantoi kaupunkiin entinen kaupunginjohtaja, sosialidemokraattien Jukka Peltomäki, jonka poikkeuksellista lahjus- ja virkarikoksiin liittyvää oikeudenkäyntiä istutaan Helsingin käräjäoikeudessa.

      Peltomäki toimi vuosina 2007–2011 Vantaan maankäytöstä vastaavana apulaiskaupunginjohtajana ja kaupunginjohtajana reilun kuukauden, kunnes joutui eroamaan. Hänen epäillään saaneen arkkitehtitoimisto Forma Futuran toimitusjohtaja Leila Tuomiselta lahjuksia kuten matkoja, alle markkinahintaista asumista sekä lainoja, joita ei tarvitse koskaan maksaa takaisin.

      Samassa oikeudenkäynnissä ovat vastaamassa Leila Tuominen sekä entinen VVO:n tekninen johtaja ja Vantaan Moottorirata Oy:n toimitusjohtaja Tapio Päivinen. Päivistä epäillään törkeästä lahjuksen ottamisesta sekä lahjuksen ottamisesta elinkeinotoiminnassa.

      Tuhansien sivujen lahjusvyyhti

      Tapaukseen liittyy vielä kolmas taho, HOK-Elannon entinen kiinteistöjohtaja Jari Leivo, jota Tuomisen epäillään myös lahjoneen. Leivoon liittyvä lahjusvyyhti on poikkeuksellisen laaja, esitutkinta-aineisto käsittää noin 16 000 sivua. Leivon epäillään saaneen useiden satojen tuhansien lahjukset HOK-Elannon liikekumppaneilta.

      Yleisradio paljasti, että Keskusrikospoliisi on nyt saanut valmiiksi esitutkinnan, ja rakennusliike Skanskan toimitusjohtaja Tuomas Särkilahtea epäillään sekä lahjomisesta että törkeästä lahjomisesta elinkeinotoiminnassa. Lahjomisesta on STT:n mukaan syytteessä kolme muutakin miestä, joista myös toinen kuuluu Skanskan ylimpään johtoportaaseen Suomessa. He kiistävät syytteet.

      Skanska on Tukholman pörssissä noteerattu ja kymmenessä maassa toimiva ruotsalainen konserni, jonka palveluksessa on yli 40 000 ihmistä. Vantaalla se on ollut mukana Kivistön aseman viereen suunnitellussa kauppakeskushankkeessa, yhdessä HOK-Elannon kanssa. Kaava on nyt viivästynyt valitusten johdosta.

      kts linkki

      • Lahjojan-hinnat-pilvissä

        Ovat jo käynnissä ja lisää tulee esille .

        https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005352710.html
        Syyttäjä: HOK-Elannon ex-johtaja järjesteli satojentuhansien lahjuksilla hevosia ja tallimaksuja tyttärilleen – mittavat lahjuskäräjät alkoivat

        Lahjussyytteiden käsittely alkoi Helsingin käräjäoikeudessa maanantaina.

        Lasse Kerkelä HS

        Julkaistu: 4.9. 10:56 , Päivitetty: 4.9. 12:46




















        HOK-Elannon entinen kiinteistöjohtaja Jari Leivo joutui mittavien lahjusepäilyjen käsittelyn yhteydessä ensimmäistä kertaa viestimien kameroiden eteen maanantaiaamuna, kun oikeudenkäynnin pääkäsittely alkoi Helsingin käräjäoikeudessa.

        Hän totesi käräjäoikeuden aulassa Helsingin Sanomille, että toiminnassa ei ole ollut kyse lahjonnasta vaan urheilusponsoroinnista.

        ”Kukaan ei edes väitä, että ketään olisi suosittu”, Leivo sanoi.

        Hän ei yrittänyt vältellä kameroita sen enempää käräjäoikeuden käytävällä kuin oikeussalissakaan.












        Oikeudenkäynnin pääkäsittely kestää ensi kesään asti. Pelkästään syytteiden lukemiselle on varattu kaksi ensimmäistä istuntopäivää sekä yksi varapäivä.

        Leivo on syytteessä muun muassa törkeästä lahjuksen ottamisesta elinkeinotoiminnassa.

        Syyttäjien mukaan Jari Leivo otti HOK-Elannon kiinteistöjohtajana vastaan lahjuksia itselleen ja perheelleen HOK-Elannon liike- ja sopimuskumppaneilta 797 127 euron arvosta vuosina 2005–2012.

        Kymmenen eri yhtiön edustajat tukivat rahallisesti Leivon tytärten hevosurheiluharrastusta. Syyttäjien mukaan kyse oli todellisuudessa huippu-urheilun tukemisen sijasta lahjonnasta.

        Leivo pyysi ja sai syytteen mukaan eniten oikeudettomia etuja Maarakennusliike Lantmanilta sekä sitä edustaneelta yhdeltä vastuuhenkilöltä. Summa oli 270 000 euroa.

        Lisäksi muun muassa Forma-Futura maksoi syytteen mukaan lahjuksia 112 400 euron arvosta, Kiinteistö Kananen Oy 104 460 euron arvosta, Caverion Suomi Oy (entinen YIT-Kiinteistötekniikka) 73 400 euron arvosta ja Skanska Talonrakennus 63 600 euron arvosta.

        Lahjuksilla on syytteiden mukaan muun muassa maksettu hevosten tallipaikkamaksuja, ratsastusvalmentajan palkkioita sekä rahoitettu hevosten hankintoja.

        Syyttäjien mukaan lahjojien tarkoituksena on ollut, että Leivo suosisi heidän yrityksiään työssään HOK-Elannossa.

        Kaikki syytetyt kiistävät syytteet.

        Syyttäjät Tuire Tamminiemi, Katja Harakka ja Seita Heinström vaativat kaikille yli 15 syytetylle vankeusrangaistuksia. Syyttäjät eivät vielä maanantaina suostuneet tarkentamaan, miten ankaria vankeustuomioiden pitäisi olla.

        Syyttäjät vaativat myös yhteistösakkorangaistusta Skanska Talonrakennukselle, Forma-Futuralle, Caverion Suomelle ja Innovarchille.

        Skanska Talonrakennuksen ja Caverion Suomen yhteisösakon pitää olla syyttäjien mielestä vähintään 300 000 euroa, Forma-Futuran 250 000 euroa ja Innovarchin 40 000 euroa.

        Yksi syytetyistä on Forma-Futuran omistaja ja toimitusjohtaja Leila Tuominen. Hän oli keskeinen toimija Vantaan entisen apulaiskaupunginjohtajan Jukka Peltomäen lahjusvyyhdissä.

        Tuominen tuomittiin kesäkuussa Peltomäen lahjonnasta kahdeksi vuodeksi ja kymmeneksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen. Helsingin käräjäoikeuden tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

        HOK-Elannon tapauksessa häntä syytetään Leivon lahjonnasta. Syytteen mukaan Tuominen antoi HOK-Elannon Leivolle ja tämän perheenjäsenille yhteensä runsaan 112 000 euron oikeudettoman edun vuosina 2005–2012.

        Juttua päivitetty 6.9. kello 15.30: Kirjoituksesta on poistettu tieto, että syyttäjien mukaan myös Maarakennusliike Pusku olisi osallistunut lahjusten maksamiseen. Syyttäjät mainitsivat erehdyksessä Puskun nimen haastehakemuksessaan ja poistivat sen oikeudenkäynnin alkamisen jälkeen tiistaina.

        Jk. Ketkä maksavat lopulta kaiken?


    • Odotamme_at_paukkua

      Kyllä vaan ja lukekaapa tämäkin: Jo menneiltä vuosilta rakenteisiin pesiytynyut lahjonta elää ja voi hyvin kunnes kuplat puhkeavat ajoittain!

      https://www.rakennuslehti.fi/2012/12/lahjusten-antaja-puhuu-suunsa-puhtaaksi/
      Lahjusten antaja puhuu suunsa puhtaaksi

      Yksi HKR:n lahjuksista syytetty päätti avautua Rakennuslehdelle ja kertoa omasta näkökulmastaan kaiken alan voitelutavoista. Motiivina on, että hän ei halua olla ”dopinghiihtäjä”, jonka päälle kaadetaan kaikki synnit, muiden hyötyjien luistellessa vastuusta tai vakuutellessa tietämättömyyttään alaistensa tekemisistä.
      Seuraava kirjoitus on yhden henkilön näkemys asiasta, ei siis välttämättä koko kuva
      - jatkuu linkistä

    • KorruptioJyllää

      Sinäänsä kiinnostavia asioita, mutta en jaksa lukea näin pitkiä ja sekavia postauksia. Kiitos kumminkin linkeistä!

      • Kiva-kun-katsoit

        No voi surku, sinusta ei olisi siis todistajaksi edes jos et kykenisi esim. kertomaan seikkaperäisemmin mahdollisista havainnoistasi joita olisit näissä merkeissä tai muussa elämän menossa kohdannut?
        Todistuslausunto olisi kuitenkin annettava lakien mukaan, jos niikseen olisi tilanne asiassa missä hyvänsä huolimatta olisit itse syyllinen tai mikään osapuoli jutuissa!

        Asioita joita tapahtuu ei vaan voi kertoa ja ohittaa otsikkotasolla. Mutta onnea ettei näitä esiintyisi tai joutuisi kohtaamaan edes asukkaan ominaisuudessa.


    • Tässäkö-kaikki-EI_OLE

      Helsingin asuntotuotantoa ja henkilöstöä johtanut -"vasta mitaleinkin palkittu" naishenkilö on nyt vuoden alusta vapautettu tehtävistään ja siirretty muihin hommiin uutisoidaan tänään!
      Kuten muistamme At-toimisto on asuntojen kuten HASO:n HEKA:n ym. rakennuttajana tunnettu virasto.

      31.1.2018 - 07.10|Puheenaihe
      Alaisiaan kiusannut pomo siirretty syrjään Helsingin kaupungin virastosta
      JOHTAMINEN Kiusaaminen ehti kaupungilla jatkua vuosikaudet.

      Helsingin kaupunki on siirtänyt syrjään viraston päällikön, jota epäillään alaistensa kiusaamisesta. Hänet on siirretty toisiin tehtäviin vuodenvaihteen tienoilla.

      Vielä toukokuussa päällikön esimies, silloinen apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki sanoi, että päällikkö saa jatkaa tehtävässään. Myös kaupungin henkilöstöjohtaja Marju Pohjaniemi antoi tammikuun puolivälissä ymmärtää, että päällikkö jatkaa tehtävissään kesällä tapahtuvaan eläkkeelle siirtymiseensä asti.

      – Oli selkeämpää, että päällikön vastuu siirtyy toiselle henkilölle, virastopäällikön nykyinen esimies toteaa. /... >
      https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/604092-alaisiaan-kiusannut-pomo-siirretty-syrjaan-helsingin-kaupungin-virastosta

      .............§............
      NÄIN voi elämässä käydä lopulta vääryys saa palkkansa, onkohan nyt molemmat "lahjojat ja niinden vastaanottajat tyytyväsisiä?

    • Kiire_pilaa_laadun_Skans

      Rakennustyöntekijät myöntävät rakentamisen virheet laatukyselyssä: ”Kiireessä tehty työ ei ole priimaa”

      ”Kyse on enemmänkin asenteesta ja tahdosta kuin osaamisesta ja sellaisen muuttaminen on todella vaikeaa”, sanoo alan professori.
      https://www.hs.fi/koti/art-2000005558982.html

      Seppo Mölsä Rakennuslehti
      Julkaistu: 9.2. 9:31 , Päivitetty: 9.2. 12:03

      Kiire on laadun ylivoimaisesti pahin vihollinen, paljasti työntekijöille suunnattu kysely, johon vastasi 2 641 Rakennusliiton jäsentä. Yli puolet nosti kiireen tärkeimmäksi tekijäksi.

      ”Aikatauluista johtuvien ongelmien takia joissain ­asioissa joudutaan oikomaan ja lopputulos on välillä välttävä”, oli yhden työntekijän rehellinen analyysi.

      Sama tulos saatiin vuonna 2012 Rakennus­teollisuus RT:n työnjohtajille tekemässä kyselyssä. Rakennus­lehden silloinen otsikko, ”Kiire tekemään sutta”, on yhä ajankohtainen.

      Kiire ei kuitenkaan ole ongelmien juurisyy vaan seurausta työmaan johtamisen ja suunnittelun ongelmista.

      Miksi asiassa ei ole tapahtunut parannusta?

      ”Mielestäni kyse on enemmänkin asenteesta ja tahdosta kuin osaamisesta, ja sellaisen muuttaminen on todella vaikeaa ja aikaa vievää”, sanoo professori Jukka Pekkanen Rakennus­teollisuus RT:stä.

      ”Työnjohtaja ymmärtää kyllä ennakko­suunnittelun merkityksen, mutta jollakin verukkeella siitä kuitenkin lipsutaan. Työntekijä tietää, miten saadaan hyvä lopputulos, mutta sitten jostain aika- tai muista paineista johtuen oikaistaan.”

      Aikatauluviiveet voidaan hänen mukaansa kuroa laadusta tinkimättä vain resursseja lisäämällä eikä sillä, että samalta porukalta vaaditaan enemmän.

      Katso interaktiivisesta grafiikasta, mitä kyselyyn vastanneet pitivät keskeisinä laatuongelmina rakentamisessa.

      Työntekijät nostivat esiin häiriöttömän työnteon tärkeyden. He totesivat, että työ ei ole aina sujunut ilman keskeytyksiä, minkä takia on tullut kiire. Tällä on selvä yhteys siihen, että heikoimmaksi asiaksi kyselyssä nousivat esiin suunnitelmat ja niiden saaminen ajoissa työntekijöiden käyttöön.

      Talotekniikka-alan työntekijät ovat tyytymättömimpiä, erityisesti suunnitelmiin, niiden sisältöön ja toimittamisen nopeuteen.

      Aliurakoitsijoiden työntekijät kokevat muutenkin laatuun ja työmaan siisteyteen liittyvät tekijät huonommiksi kuin pääurakoitsijan omat työntekijät.

      ”Maalarina olen loppupään tekijä, ja jatkuvasti puretaan ja muutetaan, kun ­asioita ei ole huomioitu suunnitelmissa.”

      Ongelma on laaja, sillä omien miesten käyttö on jo harvinaista rakentamisessa.

      Onko työmoraali kunnossa?
      Vuonna 2013 Rakennusliitto ilmoitti, että se ei hyväksy väitteitä siitä, että rakentajien heikentynyt työmoraali olisi yksi syy rakentamisen laatuongelmiin. Jäsenistö oli tässä asiassa nyt paljon itsekriittisempi.

      Työntekijöiden välinpitämättömyys omiin ja toisten töihin nousi heti kiireen jälkeen tärkeimmäksi laatua vaarantavaksi tekijäksi.

      Työnjohtotasoa huomautettiin riittämättömästä valvonnasta niin työntekijöitä kuin myös koko työmaata koskien.

      Neljänneksi tekijäksi nousi ulkomaalaisten työntekijöiden ammattitaidottomuus ja yhteisen kielen puuttuminen. Heidän työmoraaliaankin saatettiin epäillä.

      Ongelmiksi koettiin myös suuri aliurakointiaste ja aliurakkaketjujen pituudet.

      Tavalliseksi ongelmaksi nähtiin myös materiaalien sopimattomuus aiottuun käyttöön ja materiaalien keskinäinen yhteensopimattomuus.

      Työnjohto sai palautetta osaamattomuudesta (ehkä kokemattomuudestakin) ja tiedonkulun puutteista.

      ”Tiedonkulku tökkii työnjohdon ja tekijöiden välillä, ja jatkuvasti on kova kiire.”

      Työnjohto sai myös positiivista palautetta. Kyselyn mukaan erityisesti työlle asetetut ajalliset ja laadulliset tavoitteet ovat olleet työntekijöillä hyvin tiedossa. Työmailla vallitseva työilmapiiri on koettu hyväksi.

      ”Hyvää henkeä on kuitenkin vaalittava ja saatava kaikki henkilöt työmaalla kokemaan hanke yhteiseksi projektiksi”, Pekkanen sanoo. Hän yhtyi toiveeseen, että ongelmien ratkaisukeinoista keskusteltaisiin yhdessä.

      Keskinkertainen laatu – paitsi omalla työmaalla
      jatkuu HS

    • oppositio

      Asuntorakentaminen Helsingissä edelleen korkealla tasolla

      :--------------------------------------------------------------------:
      http://www.uuttahelsinkia.fi/fi/uutiset/2018-02-08/asuntorakentaminen-helsingissa-edelleen-korkealla-tasolla

      Helsingissä valmistui vuonna 2017 4 890 asuntoa, aloitettiin 5 071 asunnon rakentaminen ja myönnettiin rakennuslupa ennätykselliselle 8 232 asunnolle. Valmistuneita asuntoja oli noin 11 prosenttia eli noin 500 asuntoa enemmän kuin edellisenä vuonna. Myönnettyjen rakennuslupien määrä kasvoi edellisvuodesta peräti noin 47 prosenttia. Vuodenvaihteessa oli rakenteilla 6 923 asuntoa ja lupa oli myönnetty 7 598 asunnon rakentamiseksi.

      Alueittain tarkasteltuna eniten asuntoja valmistui Länsisatamaan, 1 162 asuntoa. Merkittäviä valmistuneiden asuntojen kaupunginosia olivat myös Vuosaari, Lauttasaari ja Herttoniemi. Alkaneiden asuntojen ja myönnettyjen lupien valossa seuraavina vuosina asuntotuotannon suurin keskittymä tulee olemaan Kalasatamassa. Asuntoaloituksia oli viime vuoden aikana paljon myös Kuninkaantammessa ja Herttoniemessä.

      Valtion tukemien vuokra-asuntojen tuotanto oli likimain hallintamuotoja koskevan tavoitteen mukaista. Viime vuonna aloitetuista ara-vuokra-asunnoista reilut 60 prosenttia on kaupungin omaa tuotantoa. Välimuodon tuotanto (asumisoikeusasunnot sekä säännelty omistus- ja vuokratuotanto) jäi prosentuaalisesta tavoitteestaan reilut 10 prosenttiyksikköä. Sääntelemättömästä tuotannosta vuokra-asuntoja oli noin 30 prosenttia.

      Helsingin tavoitteena on, että vuodessa valmistuisi 6 000 asuntoa. Tähän ei vielä viime vuonna päästy. Asuntomarkkinatilanteen suurin haaste liittyy uusien hankkeiden käynnistämisvaikeuksiin erityisesti säännellyn tuotannon osalta. Rakennuttajat ovat saaneet vain vähän tai eivät lainkaan tarjouksia urakoihin. Helsinkiin tarvitaan lisää rakennusalan toimijoita, jotta rakenteilla olevien asuntojen määrä saadaan nostettua liki 9 000 asuntoa. Vain siten kaupungin strategian mukainen asuntotuotantotavoite voi toteutua jatkossa.

      ”Helsinki on kasvava ja kiinnostava kaupunki, jossa yhä useampi haluaa asua. Helsingillä on vielä paljon työtä asuntotuotannon nostamisessa, mutta on hienoa, että viime vuonna valmistuneiden asuntojen määrä oli korkein viiteen vuoteen. Se on tarkoittanut sitä, että tuhannet ja tuhannet ihmiset ovat löytäneet itselleen uuden kodin Helsingistä – toiset uusilta alueilta, toiset sieltä, missä vanhoja kaupunginosia on täydennysrakennettu”, toteaa kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki.
      ----------------------------
      Jk.
      Voitte olla varmoja, että rakentaminen jatkuu hyvänä vielä jatkossakin.
      Skanska Bra

    • Kuka-on-seuraavana

      Ja lahjonnat ja "rakentamisen ruusut" tai presidentit mitalit eivät peitä sitä tosiseikkaa mikä tässä Skanska ja Att:n johtajan harjoittama vuosia kestänyt kiusaamis- ja syrjintä jutussa ovat vielä tutkimatta!
      Marjamaa oli tyranni ja narsistinen henkilö joka päti kaikissa asioissa yksin, jopa niin että rakentajat saivat tehdä "suosia" kaupungin kiinteistöissä ja hän palkitsi ja valitsi haluamansa rakennusyhtiöt ja voitte arvailla millä perusteilla?!

      Mutta jos ja kun Marjamaa ehtii kesällä eläkkeelle saako myös silloin täyden syytesuojan jota hänelle ovat ajamassa nyt Helsingin kaupungin suunnittelujohtaja Mikko Aho ja Att:n alaisuuteensa vasta saanut Jaakko Stauffer ym. uskomattoman virkamiesten aseman ollessa lähes taivaallinen", erottaa ei voi juuri mitenkään !

      Pöyristyttävintä oli kun Mikko Aho oli pyytänyt (vaatinut) lehdistöä vaikenemaan tapaus Att ja Sisko Marjamaasta juuri tässä artikkelissa 16.2.-18 HS:ssa asia ilmenee!
      Tämä vaikeneminen ja salailuhan ei ole uutta se vallitsee kaikkialla Helsingin virkamiesten keskuudessa josta tavallisen kansalaisen on mahdotonta saada esim. asialleen huomiota ja vastauksia ihan helpolla! Oli melkein mikä tahansa asia kysymyksessä.

      Ja arvatkaapas kuka pesee kätensä - ei muka tiedä asiasta mutään!? No Sinne-tänne mäki tietenkin! >Kaupunkiympäristön apulaispormestari.
      -------------------------
      https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005568590.html

      "Selvitys: Johtaja sai jatkaa alaistensa kiusaamista vuosia Helsingin kaupungin virastossa
      Kiusaamisesta ja kaupungin toiminnasta asian hoitamisessa on tehty valvontapyyntö aluehallintovirastoon.

      Marjaana Varmavuori HS
      Julkaistu: 16.2. 2:00 , Päivitetty: 16.2. 8:12

      Helsingin kaupungin asuntotuotannosta vastaava johtava virkamies on joulukuussa siirretty syrjään tehtävistään hänen harjoittamansa vakavan, vuosia jatkuneen kiusaamisen vuoksi.

      Kaupungin työsuojeluvaltuutettu on tehnyt tapauksesta valvontapyynnön Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, koska pitää kaupungin toimia asiassa riittämättöminä.

      Syrjään siirtämisen ja valvontapyynnön taustalla on Helsingin asuntotuotantotoimiston (ATT) pitkään jatkuneista ongelmista tehty selvitys. Selvitys tilattiin Työterveyslaitokselta sen jälkeen kun HS oli kertonut toukokuun lopussa kaupungin johtavaa virkamiestä koskevasta vakavasta kiusaamisepäilystä.

      Selvitys valmistui loppuvuodesta. Raportti ja siihen liittyvät toimenpiteet esiteltiin työntekijöille 13. joulukuuta. HS:n raportista saamien tietojen mukaan asuntotuotantotoimistoa pitkään johtanut asuntotuotantopäällikkö Sisko Marjamaa on kiusannut ja kohdellut ihmisiä epäasiallisesti. Selvityksessä ei mainita kiusaajina muita.¨

      23 prosenttia vastaajista on ilmoittanut kokeneensa kiusaamista tai epäasiallista kohtelua kahden viime vuoden aikana. Kiusaamista tai epäasiallista kohtelua on havainnut 58 prosenttia kyselyyn vastanneista.

      Kaupunkiympäristön toimialan toimialajohtaja Mikko Aho vahvistaa, että Marjamaa ei enää johda ATT:tä.

      ”Joulukuusta lähtien tehtäviä on hoitanut toinen henkilö. Marjamaa ei ole enää mukana toimiston arkisessa työssä”, Aho sanoo.

      Kyseessä on Ahon mukaan Työterveyslaitoksen raporttia seurannut toimenpide ATT:n tilanteen rauhoittamiseksi.

      Asuntotuotantopäällikön lähiesimies, tekninen johtaja Jaakko Stauffer kertoo, että Marjamaa käy vielä läpi papereitaan ennen kuin alkaa pitää lomiaan ennen kesällä tapahtuvaa eläkkeelle jäämistään.

      ”Totesimme raportin julkaisun yhteydessä, että on selkeämpää näin”, Stauffer sanoo.

      Helsingin kaupungin verkkosivuilla kerrotaan yhä, että asuntotuotantopäällikkönä toimii Sisko Marjamaa. Staufferin mukaan kyse on aivan normaalista käytännöstä. ”On sivuilla muidenkin lomalla olevien ihmisten nimiä.”

      Aho kertoo, että uusi asuntotuotantopäällikkö on tarkoitus saada rekrytoitua kesäkuun alkuun mennessä. Sillä aikaa tehtäviä hoitaa toinen asuntotuotantopäällikön sijainen.

      Sekä Aho että Stauffer ovat haluttomia kommentoimaan asiaa tarkemmin. Heidän mielestään aiheesta ei pitäisi kirjoittaa vaan asuntotuotantotoimistolle pitäisi antaa työrauha. Stauffer luonnehtii tapahtunutta ”muutamien henkilöiden keskinäisiksi kähinöiksi”.

      ”Se, mitä selvityksestä käy ilmi, ei ole tuomio, vaan nyt näitä asioita selvitetään sisäisesti ja pyritään löytämään työyhteisöön balanssi ja työrauha”, Aho sanoo.

      ”Tämä on ihan normaalia työyhteisössä tehtävää työtä, kun konfliktitilanteita syntyy. Eikä konfliktitilanteissa yleensä ole vain yhtä osapuolta.”

      Vuoden 2017 loppuun asti Helsingin teknisten toimialojen esimiesten ja asiantuntijoiden työsuojeluvaltuutettuna toimineella Olavi Lylyllä on erilainen käsitys asiasta.

      Hänen työsuojeluvaltuutettuna saamiensa yhteydenottojen ja tietojen perusteella kiusaaja on ollut Marjamaa ja kiusaaminen on jatkunut pitkään ja kohdistunut useisiin ihmisiin.

    • Kasvu-loikka-rakentamise

      Rakentamisen volyymi jatkuu edelleen huippulukemissa ja sitä on tarkoitus vielä nostaa entisestään, jotta asuntopulaa Helsingissä saataisiin lievitettyä.

      ------------------------
      http://www.uuttahelsinkia.fi/

      Kolmisensataa Helsingin asuntotuotannon parissa töitä tekevää rakennuttajien, rakentajien ja asuntomarkkinoiden edustajaa kokoontui perjantaina 9. helmikuuta kaupungintalolla aluerakentamisen perinteiseen Asuntoinfoon.

      Aluerakentamisprojektien projektinjohtajat esittelivät rakentamisen tilanteen ja asuntorakentamisen lähitulevaisuuden näkymät projektialueilla. Pormestari Jan Vapaavuori kutsui ja haastoi osallistujat yhteistyössä rakentamaan maailman toimivinta kaupunkia. Pormestari myös peräänkuulutti monipuolisuutta ja omaleimaisuutta kaupunginosissa ja asuntotarjonnassa.

      Helsingin asuntopoliittisia tavoitteita ovat tasapainoinen kaupunkikehitys ja monimuotoiset asumisvaihtoehdot eri elämäntilanteisiin. Asumisen pitkäjänteistä suunnittelua ohjaa valtuuston hyväksymä Kotikaupunkina Helsinki -ohjelma.

      Tavoitteena on rakentaa vuosittain 6 000 asuntoa valtuustokauden alussa (2017–2018) ja 7 000 asuntoa valtuustokauden jälkipuoliskolla (2019–2021). Helsinki huolehtii asuntotuotannon edellytyksistä kaavoittamalla vuosittain 600 000–700 000 kerrosneliömetriä asuinkerrosalaa ja luovuttamalla riittävän määrän tontteja.
      Asuntoja eri elämäntilanteisiin

      Sekä uusille että täydennysrakennettaville asuinalueille rakennetaan kaikkia asumisen hallintamuotoja ara-vuokra-asunnoista vapaarahoitteisiin omistusasuntoihin. Tavoitteena on, että alueiden välinen eriytyminen vähenee, kaupunginosien väliset hyvinvointierot kaventuvat, kaikki kaupunginosat ovat eläviä, viihtyisiä ja omaleimaisia – ja asukkaat tuntevat kaupunginosan omakseen.

      Hallinta- ja rahoitusmuototavoite vuosittain on, että 25 prosenttia asunnoista on ara-vuokra-asuntoja (sisältäen opiskelija- ja nuorisoasunnot), 30 prosenttia välimuodon asuntoja (muun muassa Hitas- ja asumisoikeusasunnot) ja 45 prosenttia sääntelemättömiä vuokra- ja omistusasuntoja.
      Yhteistyöllä myös parempaa asumisen laatua

      Helsinki edistää myös erilaisten asumiskonseptien toteuttamista. Voimakkaasti kasvavan kaupungin rakentaminen perustuu tiivistyvään kaupunkirakenteeseen ja hyviin joukkoliikenneyhteyksiin. Siten kerrostalo on Helsingille ominainen tapa asua – 86 % Helsingin asunnoista on kerrostaloissa. Helsingin kaupungin Kehittyvä kerrostalo -ohjelman tavoitteena on yhteistyöllä lisätä kerrostaloasumisen laatua, houkuttelevuutta ja uusia yksilöllisiä ratkaisuja.

    • Vastuullista-rakentamist

      Vastuullista rakennustoimintaa Helsingissä
      ---------------------------------------------
      http://www.uuttahelsinkia.fi/fi/uutiset/

      Helsingissä kunnostettiin vuonna 2017 pilaantunutta maaperää 49 kohteessa. Näistä kaivettiin pilaantunutta maa-ainesta muualla käsiteltäväksi tai käytettäväksi hyödyksi maanrakentamisessa yhteensä 300 tuhatta tonnia. Kaupunki rakentaa nyt ahkerimmin Jätkäsaaressa ja Kalasatamassa.

      Maa-aineksen poistamiseen oli monia syitä. Suurimmassa osassa tapauksista (194 000 tn) pilaantumisen aiheutti monta haitallista ainetta: öljyhiilivedyt, metallit ja syanidit. Muusta maa-aineksesta 82 tuhatta tonnia oli öljyhiilivedyillä saastunutta, 22 tuhatta tonnia metalleilla, 509 tonnia syanidilla ja 168 tonnia polyklooratuilla bifenyyliyhdisteillä (PCB).

      Kaupunki toimitti pilaantunutta maa-ainesta käsittelyyn tai loppusijoitukseen 265 tuhatta tonnia ja yksityiset maanomistajat tai muut toiminnanharjoittajat 35 tuhatta tonnia. Maa-ainekset toimitettiin 20 luvalliseen käsittely- tai loppusijoituspaikkaan, joille kuljetusmatkat vaihtelivat kilometristä 130 kilometriin.

      Kaivumaita hyödynnetään rakentamisessa ja maisemoinnissa

      Pilaantuneita kaivumaita on yleisimmin käytetty hyödyksi rakennettavien puistojen maisemamuotoiluun ja kaatopaikkojen peittorakenteissa. Lievästi pilaantuneita maita ja pilaantumattomia maita, joissa on kohonneita haitta-ainepitoisuuksia, käytettiin hyödyksi muun muassa Jätkäsaaren rakentamisessa, Vuosaaren suljetun kaatopaikan maisemoinnissa, kierrätystoiminnassa sekä eri kaatopaikkojen rakenteissa.

      Joissakin kunnostuskohteissa pilaantuneita maita on maaperän pilaantuneisuuden ja puhdistustarpeen arvioinnin jälkeen jätetty alueelle pilaantumattoman täyttömaakerroksen tai muun eristysrakenteen alle.

      Vuosaarentiellä jatkettiin maaperän puhdistamista käsittelyllä, jossa huokosilmaimulla poistetaan maaperästä haihtuvia hiilivety-yhdisteitä. Ruosilankujalla pienellä kunnostusalueella aloitettiin maaperän puhdistaminen menetelmällä, jossa maaperään asennetuista elektrodisauvoista syötetään pulssimuotoista syöttöjännitettä, jonka aiheuttamat biologiset ja kemialliset reaktiot hajottavat orgaanisia haitta-aineita.

      • Maailmahukkuusaastaan

        Näin on ollut ja näin tilanne ja toiminta jatkuu edelleenkin mm. ns. Kalasataman läheisillä alueilla Hermannin rannassa jne.
        On vaan tulevaisuuden kysymys mitä pitkän aikavälin seuraamuksia näistä tulee jätemaiden ja täytettyjen ranta-alueiden tiiviin rakentamisen myötä joista pääosa on asuntorakentamista?

        Usein on ollut esillä luontaisesti maaperässämme olevasta esiintymistä jota vapautuu rakennuksiin ja alimmat kerrokset ovat alttiimpia näissä kohdin.

        H:gin Vanhankaupungin lahti on jo varsin saastunut meren sisälahti, huolimatta että sen pohjukassa sijaitsee "luonnonsuojelu-alue" tunnettu lintujen levähdys-ja perimispaikka.
        Tämän läntisen rannan Toukolan /Arabianrannan ja Hermannin puoleisten täytemaiden puhdistus auttaa vaan ja kalliisti pintakerrostumien vaihtamisella, ja on nähty joissain kohtaa kuten uuden Kalasataman laajan alueen Verkkosaari jne. kohti pohjoisempaa Arabianrantaa jne. on osasta pahimpia syvempiä maa-aineksia betonoitu syvemmältä ja peitetty uudella maa-aineksella!
        Sörnäisten vankilan itäpuolelle Hermannin rantatien viereen rakennettujen muutamien kerrostalojen pohjamaata puhdistettiin myös pitkään ja sen kaivamisen myötä lähialueiden ympärillä leijui valtaisat kaasut ja "myrkkyjen" hajut pitkään, kunnes kaavittu pahin kerrostuma saatiin pois ja päälle tehtiin "kalliita asuntoja" opiskelijoille, ja vuokra-asuntoja yms.!

        Näillä alueilla on myös nähtävissä jonkunlaisia "kaasujen yms. poistoputkia" harvakseen, joiden merkitystä maastossa on muuten vaikea selittää.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Maaperän_pilaantuminen


      • Demokratian-vajausta

        Kansalaiset ja kaupunkilaiset kuten Helsingissä voivat olla ainakin tyytyväisiä että asioista näiltä osin kerrotaan avoimesti, toki pahimmat yksityiskohdat salaten!

        Helsingin kaupungissa kun on ja juuri tähän rakentamiseen ennen kaikkea kiinteistö-ja talorakentamiseen liittyen ajankohtaan ja aiheeseen liittyen esillä olleita kupruja haluttaisiin jopa salata ja ettei asioista kuten väärinkäytöksistä ja laittomuuksista voisi edes media kirjoittaa avoimesti!
        Viimeisimpiä on ollut At:n (Att) naisjohtajan tapaus joka vasta vuosien jälkeen henkilön eläköitymisen lähentyessä (2018) saatiin jollain tasolla esiin tulleen huomattavan julkisuuden kautta järjestettyä jollain tavalla. Mutta henkilön suojelu on ollut, kuten kaikissa virkamiesten rikoksissa tai vastaavissa huomattavan vahvaa!

        Tämänkin H:gin kaupunkiympäristön toimialajohtaja Mikko Ahon esiintulo At-tapauksen yhteydessä oli ihmeellistä sekin, ja mies oli vaatinut ettei At:n asiasta kerrottaisi julkisemmin!
        Tämä mies jonka vastuu-alueelle ei At-suoranaisesti edes kuulu toimii täysin vastuuttomasti näin ilmoittaessaan!
        At - asuntotuotanto on nyttemmin siirretty Kiinteistöviraston alaisuuteen jota johtaa vastaavanlainen tyranni kuten on em. henkilö ja pois siirretty At:n johtajana vuosia lahjuksia ja "palkitsemisia" vastaan ottanut nainen!

        https://www.hel.fi/kanslia/helsinkiinfo-fi/uutiset/toimialajohtaja-mikko-aho
        Helsingin kaupunginhallitus valitsee kaupunkiympäristön palvelualueiden johtajat ilman julkista hakua
        __________________
        "Helsingin kaupunginhallituksen kokouslistalla 30.1.2017 ovat kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuksien johtajien valinnat. Heidät valitaan ilman julkista hakua.!!!"

        Useimmilla Kok-poliittinen nimitys - kuten oli em. Aholla, Staufferilla, kansliapäällikkö Sarvilinnalla, pormestari Vapaavuoren kohdalla jne.

        Käytännössä Helsinkiä johtaa ja hallinnoi Kokoomus-puolue jopa valtiollisessakin mielessä! Tähän on tultava demokraattisempi muutos!


      • Rikoksilla_mitalisadetta

        HS / Rikostutkintaan ja _ At -päivitys 19.2.2018

        https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005573385.html

        Tilanne jatkuu! Nyt Helsingin suojatyöviraston johtaja Ahokin "äänessä edelleen suojellen rikollisen oikeutta mitaliin ja rikoksiin vuosien mittaan Att-toimistossa"!

        Kaupunki

        Alaisiaan vuosia kiusannut Helsingin asuntotuotantopäällikkö palkittiin kunniamerkillä – tiedote ”ansiokkaasta toiminnasta Suomen hyväksi” katosi vaivihkaa työnantajan sivuilta

        Ehdotus Suomen Valkoisen Ruusun I luokan ritaremerkistä tuli Sisko Marjamaan työpaikan ulkopuolelta.'

        Elisa Rimaila HS
        Julkaistu: 19.2. 13:54 , Päivitetty: 19.2. 14:54

        Kaupungin asuntotuotantopäällikkö Sisko Marjamaa sai itsenäisyyspäivänä Suomen Valkoisen Ruusun I luokan ritarimerkin. Palkitseminen tapahtui saman kuukauden aikana, kun vakavasta ja vuosia jatkuneesta työpaikkakiusaamisesta epäilty Marjamaa siirrettiin syrjään tehtävistään.

        Siirto tapahtui sen jälkeen, kun Työterveyslaitos antoi selvityksensä Marjamaan johtaman Helsingin asuntotuotantotoimiston (ATT) pitkään jatkuneista ongelmista. Selvitys tilattiin Työterveyslaitokselta sen jälkeen kun HS oli kertonut vakavasta kiusaamisepäilystä.

        Kaupungin työsuojeluvaltuutettu on tehnyt kiusaamistapauksesta valvontapyynnön Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, koska pitää kaupungin toimia asiassa riittämättöminä.

        Kunniamerkit jaetaan siviilihenkilöille ehdotusten perusteella. Ehdottaja toimittaa kunniamerkkiehdotuksen siihen ministeriöön, jonka hallinnonalaan ehdotettavan henkilön työ kuuluu. Merkit kotimaisille siviilihenkilöille myöntää ritarikuntien suurmestari.

        Kaupunkiympäristön toimialan toimialajohtajan Mikko Ahon mukaan ehdotus Marjamaan kunniamerkistä on tullut talon ulkopuolelta.

        ”Esittäjiä ovat ympäristöministeriö ja asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA ja that’s it”, Aho sanoo.

        ARA on ympäristöministeriön alainen virasto, joka vastaa valtion asuntopolitiikan toimeenpanosta.

        Marjamaa on kesällä jäämässä eläkkeelle. Ahon mukaan kyseessä on tiettävästi eläköitymiseen ja kaupungilla tehtyyn pitkään uraan liittyvä palkitseminen. Ehdotus on todennäköisesti tehty elokuun tai lokakuun alkuun mennessä.


      • Anonyymi
        Rikoksilla_mitalisadetta kirjoitti:

        HS / Rikostutkintaan ja _ At -päivitys 19.2.2018

        https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005573385.html

        Tilanne jatkuu! Nyt Helsingin suojatyöviraston johtaja Ahokin "äänessä edelleen suojellen rikollisen oikeutta mitaliin ja rikoksiin vuosien mittaan Att-toimistossa"!

        Kaupunki

        Alaisiaan vuosia kiusannut Helsingin asuntotuotantopäällikkö palkittiin kunniamerkillä – tiedote ”ansiokkaasta toiminnasta Suomen hyväksi” katosi vaivihkaa työnantajan sivuilta

        Ehdotus Suomen Valkoisen Ruusun I luokan ritaremerkistä tuli Sisko Marjamaan työpaikan ulkopuolelta.'

        Elisa Rimaila HS
        Julkaistu: 19.2. 13:54 , Päivitetty: 19.2. 14:54

        Kaupungin asuntotuotantopäällikkö Sisko Marjamaa sai itsenäisyyspäivänä Suomen Valkoisen Ruusun I luokan ritarimerkin. Palkitseminen tapahtui saman kuukauden aikana, kun vakavasta ja vuosia jatkuneesta työpaikkakiusaamisesta epäilty Marjamaa siirrettiin syrjään tehtävistään.

        Siirto tapahtui sen jälkeen, kun Työterveyslaitos antoi selvityksensä Marjamaan johtaman Helsingin asuntotuotantotoimiston (ATT) pitkään jatkuneista ongelmista. Selvitys tilattiin Työterveyslaitokselta sen jälkeen kun HS oli kertonut vakavasta kiusaamisepäilystä.

        Kaupungin työsuojeluvaltuutettu on tehnyt kiusaamistapauksesta valvontapyynnön Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, koska pitää kaupungin toimia asiassa riittämättöminä.

        Kunniamerkit jaetaan siviilihenkilöille ehdotusten perusteella. Ehdottaja toimittaa kunniamerkkiehdotuksen siihen ministeriöön, jonka hallinnonalaan ehdotettavan henkilön työ kuuluu. Merkit kotimaisille siviilihenkilöille myöntää ritarikuntien suurmestari.

        Kaupunkiympäristön toimialan toimialajohtajan Mikko Ahon mukaan ehdotus Marjamaan kunniamerkistä on tullut talon ulkopuolelta.

        ”Esittäjiä ovat ympäristöministeriö ja asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA ja that’s it”, Aho sanoo.

        ARA on ympäristöministeriön alainen virasto, joka vastaa valtion asuntopolitiikan toimeenpanosta.

        Marjamaa on kesällä jäämässä eläkkeelle. Ahon mukaan kyseessä on tiettävästi eläköitymiseen ja kaupungilla tehtyyn pitkään uraan liittyvä palkitseminen. Ehdotus on todennäköisesti tehty elokuun tai lokakuun alkuun mennessä.

        Rosiksesta tuli tuomio


    • Kuka-on-seuraavana

      Vastuullista rakennustoimintaa Helsingissä
      ---------------------------------------------
      http://www.uuttahelsinkia.fi/fi/uutiset/

      Helsingissä kunnostettiin vuonna 2017 pilaantunutta maaperää 49 kohteessa. Näistä kaivettiin pilaantunutta maa-ainesta muualla käsiteltäväksi tai käytettäväksi hyödyksi maanrakentamisessa yhteensä 300 tuhatta tonnia. Kaupunki rakentaa nyt ahkerimmin Jätkäsaaressa ja Kalasatamassa.

      Maa-aineksen poistamiseen oli monia syitä. Suurimmassa osassa tapauksista (194 000 tn) pilaantumisen aiheutti monta haitallista ainetta: öljyhiilivedyt, metallit ja syanidit. Muusta maa-aineksesta 82 tuhatta tonnia oli öljyhiilivedyillä saastunutta, 22 tuhatta tonnia metalleilla, 509 tonnia syanidilla ja 168 tonnia polyklooratuilla bifenyyliyhdisteillä (PCB).

      Kaupunki toimitti pilaantunutta maa-ainesta käsittelyyn tai loppusijoitukseen 265 tuhatta tonnia ja yksityiset maanomistajat tai muut toiminnanharjoittajat 35 tuhatta tonnia. Maa-ainekset toimitettiin 20 luvalliseen käsittely- tai loppusijoituspaikkaan, joille kuljetusmatkat vaihtelivat kilometristä 130 kilometriin.

      Kaivumaita hyödynnetään rakentamisessa ja maisemoinnissa

      Pilaantuneita kaivumaita on yleisimmin käytetty hyödyksi rakennettavien puistojen maisemamuotoiluun ja kaatopaikkojen peittorakenteissa. Lievästi pilaantuneita maita ja

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2810
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2030
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      42
      1543
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      989
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe