Aseksuaalisuus ei poista lisääntymisviettiä

Aseksuaalinen443

Aseksuaalisuus tarkoittaa vain sitä ettei ihminen halua seksiä toisen ihmisen kanssa. Aseksuaalilla voi kuitenkin olla voimakas tai vähäinen libido. Seksi toisen ihmisen kanssa voi olla yhdentekevää tai ällöttävää. Variaatioitakin löytyy.

Tämä saa monet kuvittelemaan että aseksuaalisuus toimisi lisääntymisviettiä vastaan.

Voin aseksuaalina kertoa että vaikka seksi ihmisen kanssa ällöttää niin biologinen kello toimii silti. Tarve perustaa perhe ja saada omaa jälkikasvua on aseksuaalisuudesta erillinen asia ja olla niin voimakas että se menee aseksuaalisuuden edelle.

Meitä aseksuaaleja on aina ollut eikä sitä ole pidetty huomion arvoisena asiana. Olkoon kukin mitä on. Itse en pidä tätä seksuaalisena suuntautumisena sillä eihän tämä kohdistu miehiin eikä naisiin. En ole suuntautunut! Päinvastoin olen EI seksuaalisesti suuntautunut. LGBT ryhmien jatkuva hapatus ei kiinnosta sitten vittujakaan.

8

337

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Aseksuaalinen443

   Aseksuaali voi myös olla lesbo, bi, tai homo eli seksuaalisesti suuntautunut johonkin. Aseksuaalisuus itse ei ole mikään suuntaus.

   • Anonyymi

    Ei, vaan aseksuaali on aseksuaali. Aseksuaali voi olla vaikka homo-, hetero-, bi-romanttinen tai aromanttinen. Mutta on silti aseksuaali mikäli tämä on se hänen seksuaalisuutensa. Aseksuaalisuus ei ole "lisämauste" vaan oma seksuaalinen orientaationsa.


  • sapiro

   En ole koskaan pitänyt käsitteestä "seksuaalinen suuntaus". Kaikilla ihmisillä on kuitenkin lisääntymisvietti. Vain heteroseksuaalinen seksi toteuttaa tämän vietin. Vain heteroseksuaalisuus toteuttaa miehen ja naisen kehojen yhteensopivuuden ulkoisilla elimillään ja sukusolujen tuotannollaan. Tarkkaan ottaen ei siis ole mitään erilaisia seksuaalisia suuntauksia. On vain heteroseksiä. Sitten on jotain muuta, joka muistuttaa joltain osin heteroseksiä, mutta joka ei kuitenkaan toteuta lisääntymisviettiä, joten se ei osallistu ihmiskunnan evolutioon ja tekee itsestään tarpeettoman. Mutta voivat tälläiset ihmiset silti olla ihan ok ihmisinä.

   • Aseksuaalinen443

    Eli juurikin niin että hetero aseksuaali voi lisääntymisvietin voimistuessa perustaa perheen vaikkei seksistä pidäkään mutta koska tarve saada lapsia on voimakas. Näin on aina ollut ja ihmiskunta jatkuu.


   • meitäonmoneenjunaan

    Kaikilla ihmisillä ei kyllä ole lisääntymisviettiäkään... kaikki eivät halua lapsia, lapsien hankkiminen, kasvatus, kaikki sen ympärillä pyörivä ei jokaista meistä kiinnosta.

    Et voi sanoa, ettei ole olemassa erilaisia seksuaalisia suuntauksia vain siitä syystä, ettei kaikki asetelmat tuota jälkikasvua. Jos olet hetero, niin seksuaalinen suuntautumisesi pysyy heterona vaikka harrastaisit seksiä ainoastaan lisääntymiskyvyttömän vastakkaisen sukupuolen edustajan kanssa. Tai jos harrastat vastakkaisen sukupuolen kanssa seksiä vain ehkäisyn kanssa. Sama koskee homo- ja biseksuaalejakin. Heidän suuntauksensa ovat olemassa, vaikka lapsia ei aina syntyisikään.


  • Anonyymi

   "Aseksuaalisuus tarkoittaa vain sitä ettei ihminen halua seksiä toisen ihmisen kanssa."
   Väärin. Aseksuaalisuus on seksuaalinen suuntaus (eli orientaatio), jossa ihmisen seksuaalinen halu ei kohdistu minkään sukupuolen edustajaan. Seksiä voi silti haluta harrastaa jonkun kanssa, jos libido on riittävän korkea. Et vain koe seksuaalista vetoa tätä ihmistä kohtaan, vaikka haluatkin saada kiksit seksistä fyysisenä aktina.

   "Aseksuaalilla voi kuitenkin olla voimakas tai vähäinen libido. Seksi toisen ihmisen kanssa voi olla yhdentekevää tai ällöttävää. Variaatioitakin löytyy."
   Totta. Tai jollekin seksi (myös) toisen ihmisen kanssa voi olla nautinnollista (vaikka se ihminen onkin seksuaalisen vetovoiman kannalta sinulle yhdentekevä).

   "Tarve perustaa perhe ja saada omaa jälkikasvua on aseksuaalisuudesta erillinen asia ja olla niin voimakas että se menee aseksuaalisuuden edelle."
   Edelleen seksuaalinen orientaatio (tässä tapauksessa aseksuaalisuus) ei kerro mitään siitä, haluaako ihminen perheen vai ei, biologisia lapsia vai ei. Kuten ei sekään, kykeneekö lisääntymään.

   "Meitä aseksuaaleja on aina ollut eikä sitä ole pidetty huomion arvoisena asiana. Olkoon kukin mitä on. Itse en pidä tätä seksuaalisena suuntautumisena sillä eihän tämä kohdistu miehiin eikä naisiin. En ole suuntautunut! Päinvastoin olen EI seksuaalisesti suuntautunut. LGBT ryhmien jatkuva hapatus ei kiinnosta sitten vittujakaan."
   Aseksuaalisuus on seksuaalinen suuntaus, koska se on orientaatio, joka kertoo mihin seksuaalinen kiinnostuksesi kohdistuu (ei mihinkään). Ja tällä on merkitystä juuri siitä syystä, että jos meidät tunnustetaan seksuaalivähemmistöksi kuten muutkin vähemmistöt, tullaan me ryhmänä näkyvämmäksi ja paremmin huomioon otetuksi. Sillä sinällään ei ole väliä, että olemme vähemmistö, vaan vähemmistönä olon seurauksilla on.

   • Anonyymi

    Miksi ihmeessä pitäisi ryhmänä näkyä se yksinkertainen asia että teitä ei paneminen kiinnosta?
    Miksi siitä pitää tehdä joku typerä identiteettiasia lippuineen ja hienoine termeineen.
    Kautta aikain on toiset olleet himokkaampia kuin toiset, libido vaihtelee myös iän ja terveydentilan mukaan.
    Jos nuori ihminen ei koe fyysistä halua yhtään, kaikki ei ole fyysisesti kunnossa.
    Aseksuaalihan ei tykkää panna, tuossa väität että halut voivat olla kovatkin mutteivät kohdistu mihinkään?
    Kuulostaa ihan pimeältä, luulisin ettei semmoinen mikään aseksuaali ole, ei vaan ole vielä rakastunut kehenkään.
    Ihan turhaa seksuaalisuushöpinää joka tuutti täynnä, pidetään ne asiat makuuhuoneissa eikä tuoda kaiken kansan eteen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miksi ihmeessä pitäisi ryhmänä näkyä se yksinkertainen asia että teitä ei paneminen kiinnosta?
    Miksi siitä pitää tehdä joku typerä identiteettiasia lippuineen ja hienoine termeineen.
    Kautta aikain on toiset olleet himokkaampia kuin toiset, libido vaihtelee myös iän ja terveydentilan mukaan.
    Jos nuori ihminen ei koe fyysistä halua yhtään, kaikki ei ole fyysisesti kunnossa.
    Aseksuaalihan ei tykkää panna, tuossa väität että halut voivat olla kovatkin mutteivät kohdistu mihinkään?
    Kuulostaa ihan pimeältä, luulisin ettei semmoinen mikään aseksuaali ole, ei vaan ole vielä rakastunut kehenkään.
    Ihan turhaa seksuaalisuushöpinää joka tuutti täynnä, pidetään ne asiat makuuhuoneissa eikä tuoda kaiken kansan eteen.

    "Miksi ihmeessä pitäisi ryhmänä näkyä se yksinkertainen asia että teitä ei paneminen kiinnosta? Miksi siitä pitää tehdä joku typerä identiteettiasia lippuineen ja hienoine termeineen."
    Vai että hienoine termeineen :D Siksi näille asioille halutaan antaa nimet, että voimme kokemuksistamme puhua samoin kuin vaikka heterotkin. Mikä sulla tässä on se ongelma? Lippu on osa identiteettiä, tapa tulla näkyväksi. Ja vain näkyväksi tulemalla ihmiset tiedostavat olemassa olosi, voit kokea olevasi yhteiskunnan tunnustettu jäsen etkä jotain näkymätöntä marginaalia. Miksi tämä sama keskustelu pitää käydä yhä uudelleen joka ikisen seksuaalivähemmistön kohdalla? Te itse aiheutatte tämän keskustelutarpeen, kun ette halua että kenestäkään muusta kuin normit täyttävistä kuullaan mitään.

    "Kautta aikain on toiset olleet himokkaampia kuin toiset, libido vaihtelee myös iän ja terveydentilan mukaan."
    Luitko edes edellistä kommenttiani? Aseksuaalisuus ei ole sama asia kuin (vähäinen tai olematon) libido. Aseksuaalisuus on seksuaalinen orientaatio. Eli ketä kohtaan kokee seksuaalista vetovoimaa (= ei ketään).

    "Jos nuori ihminen ei koe fyysistä halua yhtään, kaikki ei ole fyysisesti kunnossa.
    Aseksuaalihan ei tykkää panna, tuossa väität että halut voivat olla kovatkin mutteivät kohdistu mihinkään? Kuulostaa ihan pimeältä, luulisin ettei semmoinen mikään aseksuaali ole, ei vaan ole vielä rakastunut kehenkään."
    No minkäs minä sille mahdan, josset tajua miltä tuntuu olla aseksuaali. Fyysisestä kunnosta ei puhuta kun puhutaan aseksuaalisuudesta, alapään toimintaongelmat on ihan lääketieteen aihealue. Kuten ei tosiaan puhuta libidostakaan.

    Jossei ole yli kymmeneen vuoteen, ikinä murrosiästä alkaen tai sitä nuorempanakaan ihastunut kehenkään, eikä ikinä kokenut seksuaalista vetovoimaa yhtään ihmistä kohtaan, niin kauanko pitää vielä odotella että voin sinun luvallasi kutsua itseään aseksuaaliksi? En ainakaan viitsi odotella sun tai kenenkään muunkaan aikarajoja, mieluummin elän elämääni tässä ja nyt sellaisena kuin olen ja itseni hyväksyen. Jos se "todellinen rakastuminen" sitten joskus tulee niin muutan silloin leimojani. Mutta sellaisesta ei ole ikinä ollut mitään merkkejä niin en jaksa elää jossain odotuksen välitilassa koko elämääni, se on yllättävän kuluttavaa.

    "Ihan turhaa seksuaalisuushöpinää joka tuutti täynnä, pidetään ne asiat makuuhuoneissa eikä tuoda kaiken kansan eteen."
    Kas kumma kun itsekin jotenkin hakeuduit tälle nimenomaiselle palstalle aiheesta keskustelemaan(valittamaan) :D


  Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Linnanjuhlat: Tiina Kaukasen asu aivan kauhea lankaviritelmä

   Ja loukkaus arvokkaita juhlia, maata, veteraaneja, Salea ja muita juhlijoita kohtaan. Siis miten joku kehtaa alittaa riman niin pahasti, koska voisi t
   Maailman menoa
   354
   3402
  2. Oho! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki poseeraa sensuellissa pitsiasussa! Some kuumana: "Merenneito"

   Onko tämä sitten Suomineito vai merenneito? Helmi Loukasmäki tuli julkisuuteen Dannyn assistenttina. Nuori nainen on totuttu näkemään somessa varsin
   Kotimaiset julkkisjuorut
   80
   3082
  3. Taposta epäilty Mika Moring

   "Taposta epäilty Mika Moring on poliisin tutkimusten perusteella ajeluttanut useita naisia ympäri Suomen eri aikoina." Onko samoja Moringeja, jotka m
   Maailman menoa
   56
   3006
  4. Pitäisikö metsänomistajien siirtyä tuottamaan polttopuuta?

   Metsänomistajat saavat tätä nykyä kuitupuusta niin vähäisen hinnan että verrattuna polttopuuhun he tiensivat paremmin. Onhan polttopuulla talvella jo
   Maailman menoa
   133
   1480
  5. Olen rakastunut sinuun mies

   Niin vieläkin, eikö ole hassua. Ikävä on kova!
   Ikävä
   63
   1127
  6. Emännän rauhootus aika,

   Pörrö itse huuvellut tubessa hellustansa, nyt tämä resupekka vaatii että asiasta oltaisiin hiljaa, ensikerran sai tuheroa syntymänsä jälkeen ja kertoi
   Tuusniemi
   97
   1123
  7. Nainen, kysymys

   Oletko valmis?
   Ikävä
   69
   994
  8. 1,7 % kannatuksen lasku

   https://yle.fi/a/3-12683819 Keskustalla menee nyt entistä kehnommin. Keskusta kannatus nyt 9 % ja viimeisimmät Saarikon temput ei ehtineet vielä vaik
   Maailman menoa
   268
   888
  Aihe