Pukeutumisesta ja ravintoloista

Heiparallaa. Ollaan lähdössä puolison kanssa Bangkokiin lokakuussa ja tarkoitus olisi viipyä Aasian suunnalla jouluun asti ja käydä välissä muissakin maissa.

Nyt on alkulomaksi löydetty siistin oloinen huoneistohotelli ja mietitään pakkaamista. Mitähän sinne Bangkokiin kannattaa pakata mukaan? Siis kesävaatteita tietysti, mutta kuinka paljon ja minkä tyylisiä? Ollaan aiemmin oltu Thaimaassa vain rantakohteissa ja niissä pukeutuminen on rentoa niin kuin turistirannoilla on. miten pääkaupungissa? Onko siellä yleensä siisteissä paikoissa aasialaisen jäykkä kulttuuri, että liikkuvat puvuissa ja mekoissa, vai kehtaako mennä shortseissa ja t-paidassa esim. museoihin? Mitenkäs Bangkokin keskustan ravintoloissa yleensä pukeudutaan - eikä nyt ajateltu mitään tyttöbaareja vaan siistejä illallisravintoloita, viinibaareja ja kattoterasseja?

Lisäksi kaikki vinkit hyvistä ravintoloista on tervetulleita. Ensisijaisesti tykätään syödä thairuokaa siellä, mutta kun ollaan niin kauan, niin kyllä muukin maistuu. Vähän sellaista ajateltiin, että jos lounas nautitaan thairuokapaikoissa tai katukeittiöissä ja illalla mennään jonnekin parempaan paikkaan. Vai onko parempi mennä päivällä jonnekin ilmastoituun kunnon paikkaan?

Kuinkahan kuuma siellä on lokakuussa? Tiedetään, että on sadekausi ja että päivän aikana sataa ja paistaa. Meille on kerrottu, ettei koskaan sada koko päivää. Tarviiko kumpparit mukaan vai pärjääkö sateessa esim. rantatossuilla tai crocseilla?

Kertokaa meille kaikkia muitakin vinkkejä. :-)
Ilmianna
Jaa

17 VastaustaItse pidän Bangkokista hyvin paljon, isoon osaan Thaimaan matkoistani liitän 2-5yötä kestävän Bangkokin osion joko matkan alkuun taikka loppuun.
Bangkokissa tulee luonnollisesti pukeutua hieman konservatiivisemmin kuin Thaimaan puhtaissa loma/rantakohteissa pukeudutaan. Eli missään bikineissä/juoksushortseissa ei siellä "kuuluisi" liikkua. Polvipituiset CityShortsit / Hame olisi varmaan se suositeltavin asuste turistille joka haluaa "lomapukeutumista" mutta ei liikaan poiketa kaupungin vaki-asukkaista. Yläosana sitten joku sopiva T-paita yms.
Paikallisethan (keskiluokka) sitten liikkuvat yleensä pitkissä housuissa ja kauluspaidoissa, taikka naiset pidemmissä hameissa.
Etenkin tärkeämmissä temppeleissä säädyllisen vaatetuksen käyttämistä valvotaan henkilökunnan toimesta hyvinkin tiukasti.

Iltaisin hienompiin paikkoihin ruokailemaan mennessä Miehillä Siistit, nilkkapituiset housut ja kauluspaita , Naisilla vähintään polvipituinen hame ja ei kauhean niukka yläosa.

Paikalliset yökerhot sitten ovat oma lukunsa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ei kumppareita mukaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Thaimaassa opetetaan jo lapsille neljä tärkeää S:ää: Suai, Sabai, Saduak ja Sanuk. Vapaasti suomennettuna: kaunis, mukava, miellyttävä ja hauska. Kannattaa pitää mielessä niin hyvin pärjää.

On kaunista pitää huolta hygieniasta, ei esiintyä hikisenä vaan puhtaana ja kammatuna, pukeutua siististi ja silittää vaatteet. On kaunista pitää polvet ja olkapäät piilossa.

Mekko on naisille erittäin mukava ja miellyttävä vaate tropiikkiin. Toki t-paita ja hame on ok, vaikka kuumempi. Mekko on vilpoisempi kuin kaksiosainen asu. Jos ei omista sopivaa kesämekkoa, niin kannattaa teettää pari mekkoa heti alkulomasta. Paras malli on sellainen, joka peittää olkapäät ja ulottuu polven alle, koska sillä pärjää joka paikassa eikä tarvitse erikseen mitään huiveja hartioille. Moni jättää pikkaritkin pois mekon alta vilpoisuuden ja hauskuuden vuoksi, mutta helman pitää olla riittävän pitkä että sen uskaltaa tehdä. Muuten voi käydä nolosti ja se ei ole hauskaa. Illalla pusero ja housut voi olla miellyttävin, koska illalla voi olla hyttysiä. Bangkokissakin.

Miehille mukavin yhdistelmä päiväksi on lyhythihainen kauluspaita ja siistit shortsit tai caprit, Illaksi ravintolaan kauluspaita ja pitkät housut. Kauluspaita on vilpoisampi kuin t-paita. Kravattia tai puvun takkia ei tarvitse jos ei halua.

En muista nähneeni kellään kumisaappaita, johtuisiko siitä että ne eivät ole niin mukavia. Tarpeen ne kyllä voisivat olla, mutta se on eri asia ... jos kadulla on yli 10 cm vettä, niin älkää menkö jalan vaan ottakaa taksi. Käveleminen ei ole mukavaa eikä miellyttävää. Vedessä voi uida rottia, käärmeitä ja ties mitä, joita ei ole hauska kohdata.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
Käärmeitä BKK:n kaduilla jepjep.
Pukeutumisohjeet hyvät, en itsekään koskaan pidä t-paitaa vaan väljää kauluspaitaa.
Pikkariheitto hupaisa ja totta, kantsii koklata.

Phuketissa muuten eilen oli meressä kroko, en tiedä tosin mitä sille tekivät, "hydrokopterista" olivat kuvanneet.
Ei ollu tosin meidän kesämökin edustalla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Itse olen Bangkokissa nähnyt käärmeitä kolmeen eri otteeseen, että kyllä niitä siellä tietyillä alueilla (esim. kanavien lähettyvillä/kanavissa) on.
Lajeista ja vaarallisuudesta/vaarattomuudesta en osaa sanoa.
Rottiasitten näkyy ilta-aikaan suhteellisen useinkin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
santtu.1975A kirjoitti:
Itse olen Bangkokissa nähnyt käärmeitä kolmeen eri otteeseen, että kyllä niitä siellä tietyillä alueilla (esim. kanavien lähettyvillä/kanavissa) on.
Lajeista ja vaarallisuudesta/vaarattomuudesta en osaa sanoa.
Rottiasitten näkyy ilta-aikaan suhteellisen useinkin.
Oliko kumpparit jalassa ?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Minulla vai käärmeellä?
Ainakaan itselläni ei kumisaappaita ollut ja en käärmeilläkään niitä nähnyt olevan käytössä...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
http://www.rantapallo.fi/kulttuuri-nahtavyydet/thaimaan-hulluimmat-lait-naita-olet-saattanut-rikkoa-tietamattasi/

En nyt ala ohjeistamaan pikkarien käytöstä, mut hyvä tiedostaa, että alusasuitta oleminen Thaimaassa on lailla kielletty.
Ilmianna
Jaa
No niinpäs näyttää olevan alusasuitta kulkeminen kiellettyä. Kannattaa varmaan laittaa jotkut narustringit mekon alle, ettei tule sakkoja.

Miehille hyvä muistaa ainakin niitä kumisukkia mukaan, jos ei ihan kumisaappaita :-)
Ilmianna
Jaa
Ainakin ensimmäisen viikon aikana kun vielä totuttelette kuumaan ilmastoon, on hyvä ajatus syödä lounaat ilmastoidussa tilassa. Sitten kun totutte kuumaan paremmin, niin syökää ihmeessä pienissä thairavintoloissa ja katukeittiöissä sivukujilla ja toreilla. Tässä nyt kuitenkin ensi alkuun vähän vinkkejä ilmastoiduista lounaspaikoista.

Monet keskustan lounaspaikat ovat food court -tyylisiä ja toimivat erikseen ladattavalla maksukortilla. Ravintolaan mennessä saadaan kassalta kortti tai voucher. Jos käytössä on kortti, niin sille ladataan etukäteen rahaa ja jos on voucher, niin hinta veloitetaan kassalla jälkikäteen kun poistutaan ravintolasta. Ravintolan sisällä on useita erilaisia kioskeja joissa on erilaisia ruokia. Ruoka tilataan kioskilta, ja kioski joko veloittaa hinnan kortilta tai lisää hinnan voucherille. Annokset ovat halpoja, yleensä 1-3 euron välillä. Kovin suurta summaa ei siis kannata ladata kortille kerralla, ellei ole varma että käy samassa paikassa useamman kerran.

Hyviä food courteja ovat ainakin Central tavaratalon Food Loft, Siam Paragonin Food Hall ja Siam Centerin Food Republic. Nämä on minusta parhaat. Lisäksi Emporiumissa on ylellinen Food Court, Terminal 21:ssä on edullinen Food Court, MBK:ssa on Food Courtit 5. ja 6. kerroksissa ja monissa muissakin kauppakeskuksissa ja marketeissa on food courtit, jopa On Nutin Tescon yhteydessä on Food Court.

Jos pitkän lomanne aikana tulee ikävä pohjoismaisia ruokia, niin lounaalla voi käydä Ikean ravintolassa. Sieltä saa lihapullia ja ranskalaisia. Muusia tai puolukkahilloa ei saa.
Ilmianna
Jaa
Kiitos vaan hauskoista pukeutumisjutuista ja asiallisista lounasvinkeistä!

Eihän meillä ole kuin pari lyhythihaista kangaspaitaa ja pari kesämekkoa, joten ne on aika nopeasti pakattu. Otetaan varmaan t-paitoja lisäksi, koska on kai kuitenkin parempi että on tarpeeksi vaihtovaatetta, Osaisiko joku muuten vinkata edullisen pesulan Bangkokissa?

Myös illallispaikoista ja brunssipaikoista otetaan mielellämme vinkkejä vastaan!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Pesuloita löytyy joka lähtöön, hinnoittelevet palvelunsa painon mukaan. Keskustassa voivat maksaa hyvinkin paljon, esim. 480b kilo silitettynä. sivummalla 80b kilo silitettynä. Mitään yksittäistä pesulaa on vaikea nimetä niitä on melkeinpä joka kadulla, hotellien pesupalvelut voivat olla hyvin kalliita jopa 2000b kilo silitettynä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Ootteko nyt ihan tosissanne? Eihän vaatteiden pesu Aasiassa maksa juuri mitään. Ehdottomasti halvin vaihtoehto on hinkata vaatteet puhtaiksi hotellihuoneen lavuaarissa ...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Halvin vaihtoehto mitä olen nähnyt, on itsepalvelupesula Khao San Roadin puolivälin tienoilla, 25 bahtia/kg. Noin 0,63 euroa siis. On halpa vaihtoehto esim. alusvaatteille. Tosi säästäjä tietysti jättää ne pikkarit kotiin ja käyttää pesularahat muuhun.

Jos haluaa varmasti hyvän tuloksen, voi viedä siistimmät vaatteet kunnon pesulaan, esim. Central Chidlomin tavaratalon pohjakerrokseen. Hinnoittelu on kappaleittain ja hinnat alkavat 50 bahtista (n. 1,26 euroa) ylöspäin.

Kun liikuskelette lomallanne muissakin maissa, niin siinäkin voi säästää, että pesette vaatteet Laosissa tai Vietnamissa, siellä on jopa puolet halvempaa kuin Thaimaassa. Yleisin hinta turistialueilla on 1 dollari/1 kilo.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
on mielenkiintoista minäkin aina suunnittelen etukäteen vaatteiden pesut paljoko paita painaa
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Itse tykkään matkustaa pienellä käsimatkatavaroilla ja pestä vaatteita paikanpäällä. Ite käytän usein soi 18 sijaitsevaa pesulaa, kun majailen siinä suht lähellä. 100 bahtia per kilo. Pyykin saa takaisin seuraavana päivänä. Paremmissa roof top ravintoloissa pitää osassa olla miehillä pitkät housut. Tosin esim. Marriotin soi 57 roof top baarissa oli muutama viikko sitten shortseissakin osa asiakkaista.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kiitos Seppo Kalevi kun kerroit tärkeän huomion. Matkailija voi ennen lähtöään kysyä itseltään. Jos paikassa on tapana olla miehillä pitkät housut ja sitten sattuu yksi tai kaksi uusrikasta venäläistä tai muuten vaan urpoa paikalle shortseissa karvaiset sääret vilkkuen, niin kumpaan joukkoon sinä haluat kuulua: a) niihin, jolla on siistit vaatteet vai b) niihin urpoihin? Pakkaa sitten vaatteet sen mukaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Pukeutumisesta ja ravintoloista

Heiparallaa. Ollaan lähdössä puolison kanssa Bangkokiin lokakuussa ja tarkoitus olisi viipyä Aasian suunnalla jouluun asti ja käydä välissä muissakin maissa.

Nyt on alkulomaksi löydetty siistin oloinen huoneistohotelli ja mietitään pakkaamista. Mitähän sinne Bangkokiin kannattaa pakata mukaan? Siis kesävaatteita tietysti, mutta kuinka paljon ja minkä tyylisiä? Ollaan aiemmin oltu Thaimaassa vain rantakohteissa ja niissä pukeutuminen on rentoa niin kuin turistirannoilla on. miten pääkaupungissa? Onko siellä yleensä siisteissä paikoissa aasialaisen jäykkä kulttuuri, että liikkuvat puvuissa ja mekoissa, vai kehtaako mennä shortseissa ja t-paidassa esim. museoihin? Mitenkäs Bangkokin keskustan ravintoloissa yleensä pukeudutaan - eikä nyt ajateltu mitään tyttöbaareja vaan siistejä illallisravintoloita, viinibaareja ja kattoterasseja?

Lisäksi kaikki vinkit hyvistä ravintoloista on tervetulleita. Ensisijaisesti tykätään syödä thairuokaa siellä, mutta kun ollaan niin kauan, niin kyllä muukin maistuu. Vähän sellaista ajateltiin, että jos lounas nautitaan thairuokapaikoissa tai katukeittiöissä ja illalla mennään jonnekin parempaan paikkaan. Vai onko parempi mennä päivällä jonnekin ilmastoituun kunnon paikkaan?

Kuinkahan kuuma siellä on lokakuussa? Tiedetään, että on sadekausi ja että päivän aikana sataa ja paistaa. Meille on kerrottu, ettei koskaan sada koko päivää. Tarviiko kumpparit mukaan vai pärjääkö sateessa esim. rantatossuilla tai crocseilla?

Kertokaa meille kaikkia muitakin vinkkejä. :-)

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta