MItä Hyvää Hennassa tällä hetkellä?

viranhaltia

Kerro meille kaupunkin viran haltijoille mikä Hennassa on hyvää nyt elokuun lopussa ja mikä siinä viehättää niin että sinäkin tykkäät. Teemme nyt julkisen kyselyn näin netin kautta. Kaikkien kesken arvotaan lippuja mennään bussilla Hennaan.

58

783

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • valtonkaveri

      Voi hyvä velii sentään. Hennassa on niin paljon hyvää nyt kun siellä on se bulevartikin jo hyvinkin pitkältivalmis ja pian pääsee ajamaan suoraan vanhalta Hesan tieltä suoraan asemalle eikä tarvi katsella niitä rumia sora monttuja.
      Asemalle tulee kaitse r-kioski joten se auttaa meitä matkustajia kun odotamme junaa.

      • valtontoinenkaveri

        Meinaakko hyvä velii siellä är kioskilla pelata totoo. Ei myökää mennä junnaa vaan pelataa tuu mukkaa hyvä miesi.


    • Pakaaltapoikamies

      Maaseuvun rauha ja vasta leikatun ruohon tuoksu sitä haluan Hennaan kun olen sieltä jo varannut tontin Minttutieltä. Toivon että saan naapuriksi kauniita ja vapaita naisimmeisiä ei liian vanhoja. Jos voitte siihen sitten vaikuttaa.

    • hennalainen

      Hennasta on pelkkää hyvää sanottavaa. Hienoa kun Orimattilaiset saavat uuden keskuksen kun nykynen on pahasti näivettynyt. Ihmettele miksi Kesko ei rakenna uutta markettiaan Hennaan vaan johonkin ckeittipaikalle hautausmaan viereen. Ei paras paikka vaan Henna.

      • Miljoonääri

        Ehkä siksi että siellä hennassa ainoat käyttäjät ovat rusakoita ja variksia.


    • köyhätkyykkyyn

      No voihan vitalis. Kysely jo päättyi ja olisin mieluusti antanu pari painavaa sanaa koko haaskasta. Täysin puuhastelua koko homma verrattuna isojen poikien touhuihin kuin rakennetaan niin sitten kunnolla. 10 milijoonaa pitäisi sijottaa lissee jos aijotaan saaha sinne asukkeja.

      • rahaakehiin

        Totta tuo mitä sanot, vaikka taitaa olla huumorilla kirjotettu. Nyt sitä rahaa pitää löytyä ja Hennaa pitää markkinoida kunnolla. Siellä on kohta infrastruktuuri kunnossa ja nyt sitten asukkaita Hennaan. Tarvitaan muutama milli kun se markkoinoidaan MTV:n ym. välityksellä.
        Janakkala aikanaan järjesti hesalaisille linja-autokuljetuksia, jotta pääsivät tutustumaan paikkakuntaan. Tosin siellä oli homma helpompaa, kun Treen rata ja moottoritie on ihan lähellä Hennaan verrattuna.


    • KalleJokinenmoi

      Kaikki vaatii panostuksia.Tumput suorina seistessä ei efessä ole kuin taantuminen.Tulevaisuudessa yksityisautoilun vähetessä julkinen liikenne on ensi arvoisen tärkeä seikka kun ihmiset miettivät asuinpaikkaa.Hennan kautta on Orimattilan radanvarsipaikkakunta.Kaikii paikkakunnat joista pääsee junalla Helsinkiin ovat olleet kasvupaikkakuntia.Miksi sitten Henna ei olisi.Tärkeä onkin Hennaan rakentaa pikaisesti kaupungin vuokrataloja joilla saadaan nopean kasvun spurtti.Kutsuisin sitä Hennaspurtiksi.Ilman kokoomuksen visioita Orimattila olisi jo menettänyt itsenäisyytensä ja olisi osa Lahtea.Henna tuo kasvuimun.

      • junallamennään

        Hyvää tekstiä. ilman kokoomusta meistä olisi tullut jo Lahden nukkumalähiö. Onneksi kokoomus vastusti pitkään Pennalan lisätonttien kaavottamista kun Lahti sitä aluetta vaanii edelleenkin. Proffa on ainakin vankka itsenäisen orimattilan puolesta. Sitä Henna edustaa parhaimmillaan.


    • WeijoWanker

      Ei siellä seisota tumput suorina. Siellä yksikin kouho kattelee kuvia Hennasta ja tumputtaa niin että joutui hakemaan saikkua "tenniskyynärpään" takia.

      • Tumppuveijo

        Älä tyrkytä omia tapojasi täällä toisille.


    • Ei enää mitään, hartela rakentaa taloja vieri viereen, kohta ei ole enää puitakaan, kaikki vaan nurin, ja tämä muka tornatorin vihreä alue :) oli 6 vuotta sitten,

      • Hups, taisin kirjoitella väärän kylän asoita. :(


      • Uuvattiedustaja

        LAhden Hennalan asiat eivät kuulu tänne.Mutta eikö se tornatorin piippu jää siihen mihin tulee kerrostaloja.Hennala rakentuu kyllä rivakammin kuin Henna.


      • Uuvattiedustaja kirjoitti:

        LAhden Hennalan asiat eivät kuulu tänne.Mutta eikö se tornatorin piippu jää siihen mihin tulee kerrostaloja.Hennala rakentuu kyllä rivakammin kuin Henna.

        Niimpä, vahingossa kirjoitin väärään paikkaan , on ainakin vielä piippu pystyssä,


    • järkiparka

      Nyt pittee sitten markkinoida Hennaa ja sitä ei pikku rahalla tehdä sillä homma on mahdoton tehtävä. Kaikki jotka hiukankin asiaa ymmärtää niin eivät sinne lähe. Hautausmaa olisi ainut vaihto ehto saaha sinne porukkaa. Yhteishautuumaa Lahen kanssa. nyt srkoot neuvottelemaan jospa Orimattilan kaupunki myisi hennan Halvalla.

    • ilonenOrimattilalainen

      Ajeltiin Hennassa vaimon kanssa tänään. On sinne pitkä matka keskustasta joten sitä bussia tarvitaan joten kiitos kaupungille kun auttaa köyhiä ja autottomia. Yleensä työssä käypällä on auto joten kyse on enemmän sosiaali avustuksesta kun pääsee bussilla Hennaan. Mikäs sinne mennessä hienolta näyttää että oikein on maisemat kauniit ja tiet melkein valmista samoin asemalla alkaa olla jo runkot kunnossa. Joskus Joulukuussa se sitten tapahtuu kun Henna nousee lopullisesti Suomessa näkyviin hienona juna asemana. Ei voi kuin ihaillen kiitää kaikkia päättäjiä paitsi muutamaa persujen jarruttajaa. Hieno on Henna ja meidän tavallisten kuntalaisten on syytä olla iloisia ja maksan mielelläni veroa näistä komeuksista.

      • KalleJokinenmoi

        Juuri näin.Omakohtainen käynti paikalla antaa oikean kuvan miten oivalla paikalla Henna on.Kaikki tulee olemaan uutta teistä lähtien.Harva saa tilaisuutta valita vielä itselleen sopivimman tontin.Olkaa hyvä.


      • ilonenOrimattilalainen

        Aikaisemmin me vaimon kanssa äänestettiin demareita mutta nyt se Rinne on niin avuton että vaihdetaan puoluetta Kokoomukseen. Varsinkin kun Henna on Kokoomuksen ajama asija. Olemme vaimon kanssa nyt tyytyväisiä että Henna on noinkin hieno paikka. Täällä on saanut kirjotuksita kuvan että siellä olisi vaan jotain variksia ja rusakoita. Me ei nähty yhtään rusakkoa tai varista. Eikä se moottori tien melukaan häirinny kun ne autot meni niin nopeasti ohitte. Siinä sillalla tarkkailimme menoa.


    • hennafaninyt

      Hirveesti oli työkoneita Hennassa. Sehän on valtava kokonaisuus. Empä tuota osannu edes ajatella. Se on kohta isompi kuin Orimattilan nykynen keskustan alue kun laskee missä toimintaa on. Siitä tulee kyllä hieno juttu meille Kaikille Orimattilalaisille. Nyt sitten turpa kiinni Hennan vastustajat ja menkää itse katsomaan mitä hyvää on Hennaan saatu aikaan.

      • Orimattilanpaavo

        Onko siellä jo kiskot vedetty junia varten?Miten osasit mennä sinne kun bussi ei kulje?Oliko siellä nosturi?Menisin katsomaan mutta en osaa mennä sinne kun en ole koskaan siellä päin käynyt.


    • kannatan.hennaa

      Kaupungin pitää nyt panostaa Hennaan. 170 000 euroa on aivan liian vähän markkinointii. Pitäisi laittaa vähintään 15 miljoonaa. Turku oli aikoinaan suomen pääkaupunki sitten Helsinki, mutta kaupunki saisi asettaa yhdeksi tavoitteeksi että Hennasta tulisi uusi pääkaupunki.

      • nythönääpöytään

        Ihan vaan kysyn että riittääkö tuo 15 milliä? NYt kannattaa paanostaa oikein kunnolla jos meinataan markkinoija se kaunis kokonaisuus. Onni on Orimattilan Ovella.


    • Kortsukake

      Jos ei 15 milliä riitä niin sitten laitetaan lisää. Kaupunki on rikas eikä tuollaiset pikkusummat ole mitään kunhan vain saadaan Suur-Henna valmiiksi.

      • eijarrutella

        Todellakin nyt pitää panna kunnolla eikä lääppiä. Mahti Orimattila kerralla kuntoon ja Suur.Henna Suomen ykkös alueeksi. Turha näpertely ei muutenkaan sovi Orimattilaisille upeille päättäjille ja virkailijoille. Harvassa kaupungissa on niin komia ja osaava johto kuin Orimattlassa. Löytyy Kaksi kovan bisnes luokan kaveria Osku ja Kimi.


      • näin-laskeskelin

        Jos samaan velkatasoon aiotaan kuin Lahti per henkilö, niin Hennaan voitaisiin sijoittaa noin 50 miljoonaa euroa.


      • hyvältävaikuttaa

        Hyvä laskelma ja Hennaan ei ole uponnu vasta kuin 5 milliä ja saman verran on menossa joten peli varaa on. nyt sitten se lobbaaja markkinoimaan isolla rahalla.


    • Kallejokinenhei

      Yllä olevaan kirjoitukseen lisäisin että Helsingin ja Turun lisäksi Suomen pääkaupunkina on toiminut Vaasa.Tosin se hallitsi vain osaa Suomea vuonna 1918 kansalaissodassa eli valkoista Suomea.Kuitenkin itsenäisyyden aikana oli pääkaupunkina.Ties vaikka Hennan ansiosta Orimattilakin olisi jonain päivänä pääkaupunki ainakin jos ilmastonmuutos peittää Helsingin sulamisvesien myötä meren alle kuten on ennustettu

    • niinkivaaniinkivaa

      Tänään maanantaina on kaunis päivä ja aurinko paistaa lämpimästi Hennaan. Ihan innolla odotamme koska siellä alkaa rakentaminen ja mikä vielä ilahduttaa lisää kun juna asema vihitään käyttään 10 joulukuuta. Voi näitä onnen hetkiä Orimattilassa.

    • liiankohyvää

      Hyvältä näyttää Hennassa. Toivotavasti kaupungille ei tule liikaa ns. vauhtisokeutta Hennan kanssa, vaan homma pysyy hanskassa. Henna kehittyy nyt hirvittävällä vauhdilla ja innostus on suuri pääkaupunkiseutua myöden. Pakko myöntää että se lobbari Artjärven suunnalta tekee vielä ihmeitä.

    • erittäin-oivallinenratka

      Tuleeko se -kierrätyspuisto-tänne.Hienoa

    • olisiideaa

      Nyt se Kärkkölän Lentokenttä mitä sille kuuluu? Se toisi Hennaan nopeasti liikemiehiä ja ökyrikkaita asumaan se pitää ehdottomasti saada. Orimattilan kaupuni on oikeastaan velvollinen sitäkin rakentammaan. Muutama kymmenen milj? Pikkuraha se on mutta takaa Hennan kansain välisenä paikkana.

      • ei-voi-vaatia

        Näytitpä oman tyhmyytesi ja ymmärtämättömyytesi kirjotuksellasi.


      • turhaaArvostelua

        Mikä tyhmyys, ihan asiaahan tuo kirjoittaa Kärkölän lentokentstä. Sellainen on ollut ihan virallisestikin suunnitteilla. Lentokenttä toisi Lahden seudulle uutta imua ja ehkä kansainvälisyttäkin. Samalla siitä hyötyisi myös Henna ja koko Orimattila.


      • Hennanpaska

        Miksi se Lahden seudulle mitään toisi?Malmin kenttäkään mitään tuota Helsingille.Tyypit menee lennättämään konettaan Kärkölään ja sitte ajavat autolla kotiin suurin osa Helsingin seudulle niin mitä rahaa se toisi?Hennan asema kuitenki olisi kymmenen kilsan päässä niin omalla autolla olisi mentävä niin ei toisi edes junamatkustajia.Ainoa mitä tulisi olisi päivittäinen surrur sur sur lentomelu.Ei Hennasta ole mihinkään muuhun kun vierapaikkakuntalaisten naurunaiheeksi.Kaikki kenen kanssa olen ympäri Suomea Hennasta ovat nauraneet.Nyt nauran itsekin Heh Heh Ha Haaa


      • Hennalle-tilaus
        Hennanpaska kirjoitti:

        Miksi se Lahden seudulle mitään toisi?Malmin kenttäkään mitään tuota Helsingille.Tyypit menee lennättämään konettaan Kärkölään ja sitte ajavat autolla kotiin suurin osa Helsingin seudulle niin mitä rahaa se toisi?Hennan asema kuitenki olisi kymmenen kilsan päässä niin omalla autolla olisi mentävä niin ei toisi edes junamatkustajia.Ainoa mitä tulisi olisi päivittäinen surrur sur sur lentomelu.Ei Hennasta ole mihinkään muuhun kun vierapaikkakuntalaisten naurunaiheeksi.Kaikki kenen kanssa olen ympäri Suomea Hennasta ovat nauraneet.Nyt nauran itsekin Heh Heh Ha Haaa

        Se parhaiten nauraa joka viimeksi nauraa. Nauran sinulle 10 vuoden päästä. Hah Hah Hah


    • Rahat_haaskattu

      Postimerkin kokoiset Hennan tontit näyttää edelleen olevan myymättä. Muutama varaus on näköjään tehty.
      Niitä pitäisi käyttää maksuna infran rakentajille hehän kun ovat ainoita jotka tästä henna hullutuksesta jotain hyötyvät.

      • ostantontin

        Ei se tontin koko ole tärkeää, vaan se maalaismaisema, jossa nuoret bisnesmiehet perheineen levähtävät ja taas seuraavana päivänä tekemään ekonomiaa Hesan seudun raharikkaisin yrityksiin ja pörssiin. Tärkeintä on hieno talo, ei tontti, sillä loppujen lopuksi se koko alue on kaikkien yhteistä tonttia. Siellä naapuritkin ovat tuttuja ja voidaan viikonloppuisin bilettää yhdessä. Nauttia kaikesta mistä voi riemuiten nauttia. Hennassa on ihan eri miljöö kuin Orimattilan muilla alueilla, joissa asuu kateellisia ja kyttääviä naapureita.


      • Taivaanrannan_maalarit

        No mistä sitten johtuu että Hennan tontit kun on niin hienoja ja kysyttyjä niin miksi yhtään ei ole myyty?
        Liekö syynä se että kunnan päättäjien utopistiset visiot ja itselleen taloa suunnittelevan näkemykset eivät tässä tapauksessa kohtaa...


    • rahaaolisi

      Miekin ostaisin tontin, jos tietäisin ettei sinne änkeä näitä paikallisia rutisijoita ja tuulipuku kansaa naapureiksi. Sitä vaan ei kestä jos samalla alueella asuu henkisestiköyhää porukkaa ja muutenkin köyhää.

      • Vain_kilon_paloina

        Hyvin voit ostaa sinnehän muuttaa vain niitä helsingin pörssimeklareita ja bisnesmiehiä perheineen.
        Paikallisia sinne ei saa muuttamaan kuin pakkosiirroilla neuvostoliiton malliin.


    • Teki.hyvää

      HENNNNAAAAAAAAAAA!!!

      • kipinkapinnyt

        Henna todella tekee hyvää. Täälläkin moni on siihen hurahtanut täysillä. Nyt vaan tontti kaupoille eikä ajella jarrut päällä ennää.


    • Pussi.Hilla-aho

      Näin on. Hennaa ei estä mikään. Pertzut ja muut vastahankaiset jää jyrän alle

      • vahvaKokoomuslainen

        Kuulin kanssa että Persut taitaa hajota valttuusto retken jälkeen. Siniset voi olla uusi ryhmä joka sitten tekee hyvää yhteistyötä Hennalaisten kanssa. Siis meidän Kokoomuslaisten. Voitto on jo kotona.


    • hennahennampihennoin

      Mä muuttaisin sinne heti, jos joku rakentaisi pienkerrostalon tai rivitalon ja vielä kohtuuhintaisen. Luonto on lähellä ja junalla päräyttää sekä Hesaan että Lahteen tuota pikaa.
      Toivottavasti naapureiksi tulis kivoja ihmisiä, ei mitään persuja ja muita joka asiasta natisevia örkkejä.

    • Jokolmetonttiavarattu

      Tutkittua tietoa, että Hennassa on enemmän aurinkoisia päiviä kuin Orimattilan keskustassa. Hennassa sataa vuodessa vähemmän kuin muualla Orimattilassa. Tieto on peräisin ilmantieteenlaitoksen pitkäaikaisista havannoista aina vuodelta 1823 asti. Silloin Henna tosin kuului suur-Hollalaan.
      Tämäkin tietää vaan hyvää, kun Hennaa markkinoidaan. Nyt tarvitaan rahaa kunnolla markkinointiin!

      • Veijoveepee

        Erittäin hyvä mielipide. Nyt kannattaa panostaa markkinointiin ja Hennaan 236 miljoonaa. Kaikki kaupungin 17 asukasta tulevat olemaan äärimmäisen kiitollisia kaupungille.


      • nytovetaukesi

        Veijoveepee kuule, oletko tarkkaan laskenut että tuo 236 milliä riittää? Onko siinä Kuparisen markkinointilounaat huomioitu ja muut lobbaukset joita nyt pitää tehdä rakennusyrityksille. Nythän tilanne menee uusiksi kun YIT ja Lemminkäinen fuusioituu rakennusjätiksi. Siinä on kuule Hennan ainutkertainen mahdollisuus kun se SRV jätti Orimattilan Helmen.


    • mallasjokinen

      Palaako siellä Hennassa jo katu valot vai mikä loiste on yö taivaalla? Ei kai revon tulet näy näin etelässä? Veikkaan Hennaa on se vaan niin loistokas paikka. Kiitos Orimattilan kaupunki kun rakennatte meille arvokkaan Hennan.

    • eteenpäin-henna

      Henna on jo niin hyvässä vauhdissa, että tuo kortti katsotaan, oli miten oli. Tonttikauppa voi hyvinkin alkaa kun valtio on saatu satsaamaan kunnolla. Henna on hyvä esimerkki kunnan itsenäisestä ajattelusta. Vain sillä saadaan konkreettista aikaan. Päättäjät voivat tukea vahvasti Hennaa jolla on vaikuttavuutta ihan suoraan budjettiin asti jo lähitulevaisuudessa myös plus merkkistä sellaista. Nopein tapa vaikuttaa on siirtää LADEC budjetti täysin, siis TÄYSIN (loista ei voi jättää eloon) Hennan konkreettisiin asioihin. Ilman lisäkuluja Hennaan saadaan näin selkeästi vauhtia eikä lahtelaisille (jotka muutenkin tekevät selän takana kaikkensa että Henna epäonnistuu!!) valuteta suojatyöpaikoille. Olisiko uudella valtuustolla selkärankaa toteuttaa tämä; irtisanoa LADEC ja siirtää budjetti Hennan asioihin, vaikkapa tuon työryhmän käyttöön ko. raha.

      • PekkaOnPeloton

        Ladecille vuotaa noin 300.000 euroa vuosi. Se on pikku raha, kun Hennaa markkinoidaan ja nyt se pitää tehdä kunnolla. Useampi miljoona euroa pitää löytyä heti!


    • Pekkaaikapeloton

      Saapas nähä kuinka monta tonttia myyään tänä vuonna Hennasta. Jo kolme tonttia on varattu ja se on paljon se kun täällä Hämeessä funtsitaan yleensä pari vuotta. Joten osto buumi alkaa vuonna 2019.

    • Ei-kannata

      Ei kannata mennä lapioimaan, menee lapion varsi pian poikki. Ei kannata mennä ulos, saattaa kaatua ja satuttaa itsensä. Aina kannattaa valittaa, siinä ei voi tapahtua mitään pahaa.

      • Kyllä_kannattaa

        Kaikki kannattaa kun veronmaksajat maksaa. Kaivetaan aamupäivällä ja täytetään iltapäivällä.
        Tätä tasoa kun on puuhastelu niin hyvä tulee...


    • PekkaEiPuupää

      Minä kävin juuri Hennassa ja lapioin hetken kun haluan henkilö kohtaisesti rakentaa Orimattilan suurta unelmaa. Kyllä oli hieno tunne kun sain laittaa pari pistoa soraa tien reunassa. Ihan orkut meinasi tulla on se Henna vaan niin hieno juttu :-)

      • PekkaEiPuupää

        Anteeksi niin kirjotetaankin. Olin niin Hennan huumassa. Olen Raksa-Ranen kaveri.


    • hienostimenee

      Nyt kaikki viikon loppuna tutustuun Hennaan kun lupaa aurinkoista päiviä. Työ koneetkin ovat silloin seis joten siellä pääsee autolla ajamaan. Suosittelemme tutustumista niin selviää ettei se niin huono hanke ollenkaan. Orimattila on tehnyt järkevän ratkasun ja siitä iso kiitos kokoomukselle ja päättäjille joilla on järki päässä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1585
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1147
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1076
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1027
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      582
      1015
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      920
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      912
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      10
      784
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      700
    Aihe