että näin yritetään

miettijä

Tässä oli keskisuomalaisessa juttua 7 henkisestä perheestä,kun eivät ole saaneet mistään asuntoa.ihmettelen mitä perheelle tapahtunnu ,kun mies kaupungilla töissä ja äiti henkilökohtaisena avustajana.Miten eivät ole maksaneet laskujaan??

28

3347

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • naapuritalon_asukas

      Kerrotaan, että 7 henkinen perhe, mutta kuitenkin kerrotaan myös jo neljän lapsen muuttaneen pois kotoa eli todellisuudessa on vain vanhemmat ja kolme lasta asuntoa vailla. Hankalaa varmaan onkin saada asuntoa, jos ei ole luottotiedot kunnossa. Jämsän kaupungilla vaaditaan kolmen kuukauden vuokravakuus, jos on luottotiedoissa merkintä. Se on hurjan iso summa hankittavaksi muillekin kuin tälle perheelle, jos ei mistään avustusta siihen saa. Mietityttää myöskin, että onko se ainoa syy, miksi eivät kaupungilta asuntoa saa? Vaikea sanoa mitään, kun ei perhettä tarkemmin tunne eikä heidän tilannettaan. Tuskin tuossa lehtijutussa on kaikki syyt ja seuraukset kerrottu. Toivon mukaan asunnon saavat ja saavat pitää lapsensa kotona, eivätkä lapset joudu huostaanotetuksi tuon asian vuoksi. Hienoa kun tuon epäkohdan toivat reippaasti esille, varmasti herättää keskustelua laajemmiltikin. Ihmettelen kyllä sitäkin, että jos asunto on menossa remonttiin, niin miksi nykyinen vuokranantaja ei jatka vuokrasopimusta remontoinnin jälkeen, kun ilmeisesti ovat kuitenkin vuokransa maksaneet.

      • MariHyytiäinen

        Hei! Jos olet naapuritalon asukas niin toki saa tulla jutteleen.


    • prplpllz

      Joko niistä on juttua keskisuomalaisessakin... huoh! Kyllä Jämsänmäellä asuntoja on vapaana.. Tosin 4 huoneen asuntoja en nähnyt, mutta luulis nyt kolmionkin menevän esim. väliaikaisasuntona... En kyllä ymmärrä miten se asunnon hankkiminen voi olla niin vaikeaa näiden kohdalla, että pitää johonkin lehteen ruveta siitä vinkumaan. Aikuisia ihmisiä kuitenkin. Itse kuulin siivojien puhuvan joskus, että juuri tuossa kyseisessä rapussa haisee kissanpissa sen verran, että siivoojat eivät voi tehdä työtään ilman hengityssuojaimia.. Varmasti myös ilmoittanut tästä omistajalle, ainakin luulisi niin. Voisikohan tuo olla jonkunnäköinen syy asunnon remontoimiseen ? Ota ja tiedä.

      • marihyytiäinen

        Me olemme tässä asuneet 10 vuotta, eikä tähän ole tehty remonttia kertaakaan. Ja kuinkahan meillä voisi käydä ihmisiä vieraina jos haisee? Aikapaska puhetta tuo hengityssuojaimet on, eipä ole vastaan ainakaan tullut tuommoista siivoojaa. Ja me ei itse lehteen tungettu kyllä ihan toimittaja halusi tehdä jutun ja kysyi ollaanko halukkaita antamaan juttu, kuinka Tero Silvan ja Jussi Aalto kohtelee eriarvoisesti ihmisiä. Ja samalla tuli selväksi kuinka Jämsänmäki myös kohtelee ihmisiä, saati soppala. Eikö teillä ole pokkaa tulla omalla nimellä kirjoittamaan? Tai tulkaa toki jutteleen jos siltä tuntuu.


      • abcc

        Jokilaakson alue on täynnä paskapuhetta. Ei niistä kannata välittää. Mutta eikös nuo asumisasiat hoida kela nykyään, eikä soppala?


      • abbs
        marihyytiäinen kirjoitti:

        Me olemme tässä asuneet 10 vuotta, eikä tähän ole tehty remonttia kertaakaan. Ja kuinkahan meillä voisi käydä ihmisiä vieraina jos haisee? Aikapaska puhetta tuo hengityssuojaimet on, eipä ole vastaan ainakaan tullut tuommoista siivoojaa. Ja me ei itse lehteen tungettu kyllä ihan toimittaja halusi tehdä jutun ja kysyi ollaanko halukkaita antamaan juttu, kuinka Tero Silvan ja Jussi Aalto kohtelee eriarvoisesti ihmisiä. Ja samalla tuli selväksi kuinka Jämsänmäki myös kohtelee ihmisiä, saati soppala. Eikö teillä ole pokkaa tulla omalla nimellä kirjoittamaan? Tai tulkaa toki jutteleen jos siltä tuntuu.

        HYVÄ MARI PUOLUSTAT ITSEÄSI JA PERHETTÄ NÄILTÄ ILKEILTÄ JUORUILTA. KYL MONELTA ON LUOTTOTIEDOT JOSKUS MENNYT


    • unvveohhuh

      Auvilaan sinne pakolaisten sekaan.

    • marihyytiäinen

      Minäpä kerron miksi emme ole maksaneet laskuja. Ja kelläänmuullahan ei ole tätä ongelmaa? Me olemme vissiin ainoat jämsässä jolla ei ole luottotietoja? Näillä tuloilla mitä Jämsän kaupunki maksaa palkaa, ei makseta kuin välttämättömimmät eli vuokra,sähkö, puhelinmaksut ja lapsille ruokaa. Lastenhoitomaksut jäivät rästiin, koska lasketaan verojen mukaan maksut. Autokin on aika välttämätön tässä perheessä, ja vakuutukset, bensa ja verot maksaa. Mitäs vielä haluat tietää?

      • Mitäsnoista

        Tupakointi yms. Turhat ei tarpeelliset käytättekö? Noissa säästää pitkän pennin jolla maksella laskuja.


    • pkdjejgh

      mutta ettekös te saa lapsilisiä ja varmaan asuntotukea luulisin näin kun teitä niin monta siellä.Soppalasta tukia.Kyll mä luulen että nyt kusetetaan pahasti,jätetty vaan laskut maksamatta ja katotte että kyl ne joku maksaa

      • Xgjjorhkkcfgjjxcjig

        Mä ihan mielenkiinnosta kysyn että onko sulla tuttuja jotka maksaa sun laskut. Jos laskuja ei makseta niin ne yleensä menee ulosottoon, eikä niitä ulkopuolinen maksa. Soppala ei auta Jämsässä mitenkään, paitsi tekemällä ennätystä Suomessa huostaanotetuissa lapsissa. Lapsilisä ei ole kovinkaan iso ja kokoajan leikataan lisää. Ja nykyään ei todellakaan haeta soppalasta tuki vaan kelasta, mutta ne laskee aivan erilailla kuin soppala. Asumistukihan maksetaan vain vuokran ja 19€/henkilöä kohti vesi.


      • ihmetyttää

        Itse en ainakaan ole kuullut, että Jämsän sossut olisi mitenkään "ennätysvauhdissa" huostaanotoissa. Jos tuollaiseen toimenpiteeseen ryhdytään, niin kai siinä on jo oltava jonkunnäköiset syytkin sitten taustalla.


    • Kinder_

      Jos ei saa asumistukea niin silloin on tulot riittävän isot kelan mielestä ja jos ei saa toimeentulotukea niin silloin myös on tuloja riittävästi. Kannattaa varmaan yrittää maksaa rästit kaupungille tai ainakin sopia maksusuunnitelma jota noudattaa. Sen jälkeenhän asunnon saa kaupungilta.

    • ömnöm1

      joo on kanssa samaa mieltä että ite maksaisivat rästit.Sitten kaupunki voisi alkaa keskusteleen asunnon saannista.Mutta ei tollaisille ,jotka epävarmoja maksuissa,niin tuskin sellaset saavat.Pitäsköhän näitten ihmisten miettiä miten muuten rahojaan käyttelee.öhöm... huomasin täs taannoin kun nainen pyyteli eräässä nettisivulla, että olisi joku laittannu hänen tililleen rahaa.bensaa pit saada ja varmaan tupakkia ja isälle juomaa.

    • Ihanomasyy1123

      Kalja,tupakit ja kaikki muu ylimääränen sonta pois... samanlaisilla tuloilla elää suurin osa porukasta ja hyvin tulevat toimeen kun elävät tulojensa mukaan. Osalla ihmisistä vielä pienemmät tulot ja silti on luottotiedot kunnossa ja elävät hyvää ja normaalia elämää.

      ELI KATSOKAAS PEILIIN elkääkä syytelkö yhtään ketään ulkopuolisia tahoja tai mitään muutakaan.

    • mievaankysyn

      No, tuleeko se sitten halvemmaksi kun perhe hajotetaan ja lapset sijoitetaan kodin ulkopuolelle vain siksi että on maksuvaikeuksia ym? En usko että hyvä ratkaisu on heidänkään kannalta. Ja mihin aikuiset menee asumaan?

      • Hyyfvczzz

        Olis olleet fiksuja aikanaan jo hoitaneet asiasa kunnolla ni nyt ei olis tilanne tämä.


    • mmmmmmmmmmmmmmmm

      kohta kamat lentää kerrostalosta

      • prplpllz

        No onko nyt hurjaa ?


    • Linnoinmaa

      Ei pitäisi hommata lapsia/ lemmikkieläimiä jos ei pysty huolehtimaan edes itsestään

    • ddddddddddddd

      asiaa sanot Linnoinmaa

    • hijassas

      kaikki hyvin...

    • Hmmjhhgj6

      Haisulit jäi puistolaan. Voi p....... Le!!

    • pikssub

      alkää viitsikö monilla voi olla maksuvaikeuksia ei pidä ilkkua

    • itsensäelättävä

      haahaa kalja maistuu ja rööki palaa sillon on aivan turha valittaa mistään.miksi yhteiskunnan pitäisi maksaa toisten holtiton ja leväperäinen elämä.

    • hohoi

      maksetaan se mamuillekkin. ja pelaavat vähän suuremmilla summilla kun muut-

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      9549
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      392
      4057
    3. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2825
    4. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      87
      2810
    5. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2574
    6. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      183
      2559
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      152
      1813
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      69
      1645
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1590
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1403
    Aihe