Telia nosti hintoja taas

VanhuksiaRahastetaan

Soneran perusliittymä kuukausimaksu oli aluksi 2e/kk ja laskutus puheluista ja viesteistä erikseen. Sitten alkoi Telia rahastus hintaa nostettiin 5.90e/kk ja nyt viimeisin ilmoitus että nousee 9.90e /kk lasku puheluista 2.10. 2017 lähtien,netin käyttöä olisi 5Gt/kk. Vaikka puhelin ei ole älypuhelin! Kun on Peruspuhelin, nokian hyvä laatu tuote vielä, jossa ei nettiä voi käyttää, eikä tarvetta niin on kohtuutonta rahastusta! On väärin että Suomalaiset peruskäyttäjät joutuvat maksamaan toisten ja myös vierasmaalaisten,ulkomaalaisten rajattomasta nettikäytöstä aiheutuvia kuluja!
Voiko nykyisen Telian nron siirtää DNA tai Telian prepaid liittymään,johon saldoa voi ladata Ottoautomaatilla?
Näyttää siltä että ainoa keino puhelimen soitto ja viestikäyttöön on vain DNA Prepaid liittymä. Sen numerot kai tunnistaa, että on joku maksuhäiriöinen joka ei saa oikea liittymää mistä tässä ei ole kysymys.
Telian pitkäaikainen laskuun perustuva liittymä täytyy irtisanottava. Sekin on stressiä ja harmia aiheuttavaa koska kokemusta on, että sotkevat taas laskutusasiat suoramaksussa ja Kodin nettiliittymäkin katkaistaan. Kaikenlainen asiointi SoneraTelian kanssa on ollut ongelmallista.
Joku voi sanoa että hanki älypuhelin nettiliittymä. No, mikä olisi paras vaihtoehto paketti kun nettiä käytän kannettavassa ja eniten tabletilla kotona? Tarve on vain tavalliseen puhelinkäyttöön.

28

2244

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Prepaidejahan on muillakin. Saunalahdella on latausliittymä, johon voit siirtää numerosi. Latausliittymä on voimassa kaksi vuotta latauksesta.

      • Vihainen

        Hei, Olen Espanjassa Fuengirolassa onnistuin hävittämään pin-koodin. Tarvitsen puk-koodin, millä avata yhteyden. Olen Telian asiakas.
        Minulla ei ole pankkitunnuksia, joten en voi kirjautua asiakastukeen ja puhelimella en saa yhteyttä asiakaspalveluun. Telialla ei ole sähköpostiosoitetta. MIKÄ AVUKSI, pitääkö minun olla täällä puoli vuotta ilman yhteyttä.


    • jommintaikummin

      "Joku voi sanoa että hanki älypuhelin nettiliittymä. No, mikä olisi paras vaihtoehto paketti kun nettiä käytän kannettavassa ja eniten tabletilla kotona?"

      En parhaasta tiedä, mutta itse siirryin muutama vuosi sitten 4G-verkon tulon myötä käyttämään nettiä pelkästään älypuhelimen kautta. Säästöä syntyi, kun irtisanoi 30 euroa kuukaudessa maksaneen kaapelimodeemiliittymän.

      Tällä hetkellä on joku Soneran, tai minkä lie Telian rajattomalla datalla varustettu paketti, johon kuuluu muutama sata viestiä kuukaudessa, ja saman verran myös puheminuutteja. Hintaa on 24,90 euroa/kk.

      Tuolla toimii niin tietokoneet, tabletit ja taulutelkkaristakin voi katsoa vaikka Ylen Areenaa. Ja netti on mukana aina missä reissaakin. Jos siis joutuu netistä maksamaan erikseen, niin suosittelisin älypuhelinvaihtoehtoa.

      Muussa tapauksessa tuo prepaid on ihan hyvä vaihtoehto. R-kioskilla näyttää olevan tarjouksessa esimerkiksi DNA:n prepaidit 3,90 eurolla, joissa on saldoa 7 euron verran. Esimerkiksi Super-Prepaidissa näyttää viestit ja puhelut maksavan 6,6 senttiä kpl/min. Sitä en tiedä voiko noihin siirtää puhelinnumeroa.

      • tyytyväinen555

        Onpa sinulla kallis liittymä. Itselläni on Telian XL-paketti (5000 min, 5000 txt, rajaton 100M netti) 19,90/kk. Hintaan sisältyy myös EU/ETA-alueen nettikäyttöä 10GT/kk.


    • ongelmaollutminullakin

      Telialla on M liittymä joka sopisi parhaiten nettiä 10Gt hinta 20e/kk joka varmaan sekin pian 25/ kk. Se riittää hyvin jos on laajakaista kotona. DNA Pre paidista on kokemusta koska ollut liittymä varalla koska älypuhelimen akku joskus tyhjeni yllättäen ja oli maaseudulla kuuluvuus ongelma 3g verkossa. Jos on jo Kodin netti liittymä Telialla niin ei halua operaattoria vaihtaa.

      • samperii

        Jos kotona laajakaista,sitten riittää mikä tahansa 4,90€/kk liittymä, sitäpaitsi mitä väliä jos mobiililaajakaista/tavallinen laajakaista on eri operaattorilta kuin puhelinliittymä, kehuvat keskittämiseduilla, mutta haluavat nostaa hintoja joka vuosi, ahneita ovat, telian puhelinliittymät tänään ovat suuri vitsi, siellä tuhansia asiakkaita peruspuhelimineen 100 Megan netti


    • Hanski3434

      Kilpailuta näin puhelinliittymäsi ja onnistut:

      Ensinnäkin on todettava, että tämä on toiminut jo kauan - sillä tarkoitan useammin kuin kolmena peräkkäisenä vuotena.

      1. Hanki vastaavan puhelinliittymän tarjoukset puhelimitse tai chatin kautta kilpailevilta liittymän tarjoajilta.
      2. Valitse niistä paras vaikka se ei olisikaan täydellinen ja tee sopimus.
      3. Odota. Tärkeintä on, että sopimus uuden liittymän tarjoajan kanssa on tehty ja näin ollen numeronsiirtopyyntö on mennyt vanhalle liittymän tarjoajallesi.
      3. Vastaa puhelimeen tai viestiin, kun vanha liittymän tarjoaja antaa aivan uuden tarjouksen, jota et muuten olisi saanut lainkaan. Vanha lähtevä asiakas on tärkeä.-13
      4. Hyväksy vanhan liittymän tarjoajan tarjous ja peru uudelta liittymän tarjoajalta tullut sopimus 14 vrk:n sisällä.
      5. Näin voit jatkaa taas yhden vuoden kerrallaan tosi halvalla.

      Esimerkiksi meillä ollut vuoden Saunalahden Huoleton 3G hintaan 14.90. Nyt haluavat sen nostaa takaisin hintaan 24.90 eur. No otimme MOI:lta tarjouksen hintaan 16 eur (2 simmiä, 8 gigaa nettiä, maksuttomat puhelut, maksulliset tekstiviestit). Kohta puhelin pirisee Saunalahdelta ja todennäköisesti jatkamme taas edullisesti yhden vuoden.

      Näin olemme tehneet jo monta vuotta. Liittymien hinnat tällä tavoin kilpailutettuna ovat noin 10-13 euroa halvempia per liittymä kuin jos vain kilpailutat ilman simkorttikirje- ja numeronsiirtorumban käynnistämistä.

      • vanhasoneranasiakas

        Tuo vaihtelu vaatii paljon vaivaa muutaman euron tähden. Soneran Telia Sopiva muuttui Telia Sopivaksi ja hinta 25e/ kk joka sisältää netin käyttöä 10g /kk ja puheluaikaa,txt riittävästi.
        Tuo aloituksessa mainittu hinta pelkästä puhelin ja txt käytöstä on liian korkea jos puhelimessa ei ole älypuhelin ominaisuuksia joten kannattaa 10e/kk käyttömaksut liittymä todella irtisanoa ja vaihtaa parempaan älypuhelinliittymään. Vanhan peruspuhelimen etu on pitkä akun kesto,näppäimet,keveys,toiminta varmuus siksi jotkut käyttää niitä. Katvealueella oleskellessa ei aina edes 3g puhelut ole mahdollisia.
        Itselläni on em. 25e Telian liittymä ja se riittää hyvin en tarvitse rajatonta kun on laajakaista kotona.


    • loorumeita

      Liittymien listahinnat on aina olleet mitä sattuu. Pistämällä numerosiirron vetämään saa ne oikeat hinnat. Esim telian s-liittymä on 4.9e ja m-liitymä 14.90e samat hinnat suurinpiirtein muillakin operaattoreilla vastaavanlaisista liittymistä. Mikäli netille ei ole tarvetta globetel on ainoa järkivaihtoehto joka toimii myös telian verkossa. Vaivaa ei tosiaakaan vaadi kun alennukset yleensä voimassa 12kk/24kk. Operaattoreilla lienee jonkun sortin sopimus keskenään että kaikki pitävät listahinnat täysin naurettavina ettei tarvitse kilpailla niistä asiakkaista joita se hinta juurikaan kiinnosta syystä tai toisesta.

    • iwisediuedsasw

      Soneran aikaan ei onnistunut Kodin netti adsl laajakaistan ja matkapuhelimen yhteinen paperilaskutus tai suoraveloitus nykyisin suoramaksu. Kaksi eri paperilaskua joista maksu 2.90e x2. =6 e lisää hintaa. Kun yritin yhdistää laskutuksen asiakaspalvelu ei osannut tai halunnut antaa oikeata tietoa vaan Katkaisvat koko suoramaksu laskutukset!!!!! ja ennakkoon ilmoittamatta.
      Tuskimpa tyyli on nyt Teliassa muuttunut laskutus on kummastakin erikseen ja maksan paperilaskulisän.
      Miten vaikeaksi tehdään asioiden hoito niille jotka eivät halua käyttää verkkopankkia! Kun ei tarvitse pikkulaskuja maksaa ja lyhennyksiä maksaa mistään veloista. Eikä tarvitse saldoja kysellä puheluista ja tilistä. Netin tietoturva ei ole täydellinen. Jossain vaiheessa sähköinen asiointi tulee olemaan katastrofi käyttäjille. Ei ole luotettava.

    • kohtuuskaikessa

      Viestintävirasto arvioi, että osa kuluttajista maksaa turhaan liittymäpakettiin kuuluvasta puheesta ja tekstiviesteistä.

      Viestintäministeriön mukaan suomalainen soitti vuonna 2016 keskimäärin 60 puhelua kuukaudessa, kun vuonna 2011 määrä oli noin 80. Tekstiviestien määrä on samassa ajassa laskenut lähes puolella. Tämä muutos on merkittävä ja johtuu siitä, että yhteydenpito on siirtynyt sosiaaliseen mediaan ja pikaviestipalveluihin (esim. WhatsApp ja Messenger).

      Vaikka puhelujen ja tekstareiden määrä on laskenut merkittävästi 5 vuodessa Suomessa hankitaan edelleen paljon rajattomia liittymiä (rajattomasti tai runsaasti puheaikaa ja tekstiviestejä).

      Vinkki 1: Älä maksa turhasta puheesta ja tekstiviestistä! Jos et puhu paljon ja käytät yhteydenpitoon pikaviestipalveluita (esim. WhatsApp ja Messenger) et todennäköisesti tarvitse rajattomasti tai runsaasti puheaikaa ja tekstiviestejä -

    • JustusJooJoo

      Kuulostaa tutulta.. onko joku muuten ikinä päässyt Telian asiakaspalveluun oikeasti asiakaspalvelijan juttusille? ensin meni iäisyys ennen kuin löytyi aspan numero ylipäätään, sen jälkeen iäisyys jonotuksessa, jonka jälkeen jouduin lähtemään muualle enkä pystynyt odottelemaan. Onneksi Suomessa saa valita kenen asiakas on. mun mielestä tästä löytyy hyvin päivän tarjoukset eri operaattoreista https://www.xn--liittymleevi-mcb.fi/ aika paljon eroa halvimman ja kalleimman..

    • vanhuksiaRyöstetäån

      Jos on jo ikääntynyt ja oleskelee enimmäkseen kotonaan niin ei tekstiviestejä puhelimella juuri lähettele. Nettiäkin käyttää parhaiten tabletilla ja kannettava tai pöytäkone ovat harvemmin käytössä. Netin käyttö puhelimella jää todella vähäiseksi. Edes 5g /kk ei tule täyteen Palvelupuheluista maksaa täyden hinnan kuten taxi jne. Ei sisälly puhepakettiin.
      Operaattorien olisi parasta alkaa rahastaa matkailijoilta sekä suomalaisilta että turisteilta ja maahantunkijoita ja nuorilta txt viesti ja puhe aika käyttöä. Se maksaa joka käyttää ei syrjäkylän eläkeläinen tai muu pienituloinen.
      Vain puhelu ja teksti käyttöön sopivia liittymiä ei ole enää kuin Dna prepaid. Telia muutti halvimman hinnan nyt 10/kk ja puhelujen,txt hinta päälle ja nettiä 5g. Ongelma on että on näppäin puhelin jolla ei nettiä käytetä. Pieni näyttö. Niin vielä kunnossa oleva 13v hyvin kestänyt Nokian laatupuhelin piti laittaa laatikkoon varalle Dna prepaid liittymä valmiina siinä varalla jos käytössä oleva älypuhelin rikkoutuu,ei toimi kun akku tyhjentynyt ja alkaa käyttämään älypuhelinta jossa mobiilidata on pois päältä. Maksaa n 30e kk vähintään. Ja kodin netti saman verran.

      • onhannäitä

        itse käytän saunalahden latausliittymää, sieltä löytää mieleisen kokeile saunalahden prepaid suomen parhaat lataustavat sekuntiveloitus halvempi kuin dna


      • Arvaustoimisto

        "vielä kunnossa oleva 13v hyvin kestänyt Nokian laatupuhelin piti laittaa laatikkoon varalle"

        Muistathan sitten sen, että ajan kuluessa akku tyhjenee käyttämättäkin. Jos haluat, että Nokia toimii hätätilanteessakin, kannattaa välillä aina tarkistaa, että akussa on latausta jäljellä. Akku voi myös vanhetessaan alkaa kenkkuilla. Omassa Salosssa tehdyssä Nokia E90 voi akku väittää olevansa täynnä nyt ja hetken kuluttua hypätä suoraan yhteen palkkiin. Laatu-Nokiaa ei kannata vaihtaa, mutta uuden akun hankintaa kannattaa harkita.


      • entinenparas
        Arvaustoimisto kirjoitti:

        "vielä kunnossa oleva 13v hyvin kestänyt Nokian laatupuhelin piti laittaa laatikkoon varalle"

        Muistathan sitten sen, että ajan kuluessa akku tyhjenee käyttämättäkin. Jos haluat, että Nokia toimii hätätilanteessakin, kannattaa välillä aina tarkistaa, että akussa on latausta jäljellä. Akku voi myös vanhetessaan alkaa kenkkuilla. Omassa Salosssa tehdyssä Nokia E90 voi akku väittää olevansa täynnä nyt ja hetken kuluttua hypätä suoraan yhteen palkkiin. Laatu-Nokiaa ei kannata vaihtaa, mutta uuden akun hankintaa kannattaa harkita.

        Akkuja saa tilattua netistä (siis uusia). Itsellä ainakin parinviikon valmiusaika ja puhetta kestää ainakin 6 tuntia. Akku on alkuperäinen vuodelta 2006. (nuo oli sellaisia vahintäänarvioita, todellisuus enemmän). Ostan seuraavana samanlaisen, kun olen niin tyytyväinen. On myös tuollainen älypuhelin antero, ei oikein nappaa vakoilu ja on nyt jossain laatikon pohjalla. (sama kuin hylkäsin windowsin koska en hyväksynyt vakoilua).


      • EiturhanNuuka

        Aivan Nokian alkuperäisiä uusia akkuja oli vielä myynnissä joku vuosi sitten. Insmat akkuja näkyi olevan vielä viime syksynä Nokian kunnon puhelimiin. Toimiva vielä 14v iässä ja varalla.
        Telian n10e/ kk ja 5g nettiä kk liitymä olisi ollut sopiva jos puhelin olisi ollut älypuhelin isolla näytöllä. Ja jos käyttää enemmän voisi maksaa lisää. Itse en olisi tarvinnut 10g nettiä kk eikä satoja txt viestejä ja puheaikaa. Palvelupuh ei sisälly pakettiin,se on epäkohta.
        Maksan liikaa nyt käyttöön ja tarpeeseen nähden nykyisestä liittymästä eli 25e/kk. Pennosia kuitenkin. En viitsi alkaa vaihtamaan koska voi tulla tarvetta. Ärsyttävä asia ja harmi on Sim korttien koko koska nykyinen on mikro ja uudet puhelimet ovat nano Sim. Uuden puhelimen käyttöön otti ja sim kortin vaihto ei kiinnosta ennekuin on pakko. Tabletti parempi nettikäytössä,10" vs n 5". Ja Android voittaa Windowsin käytössä ainakin minulla.


    • Arvaustoimisto

      Kun kännykkää käyttää puheluihin ja tekstareihin, vanhalla pärjää mainiosti. Turha ostaa uutta. Olen uusia akkuja tilaillutkin, vanha Symbian-käyttiksellä pyörivä nokialainen toimii edelleen. Hellästi hoidettu pysynyt kunnossa, pian siitä saisi jo museokamana huikeat rahat. Vanhoissa on kevyt käyttis, niin latausta riittää pitkään. Yksi etu sekin.

      Jos ei nappaa vakoilu kun on hankkimassa älypuhelinta, kannattaa harkita Sailfishillä pyörivää. Ne vakoilee vähemmän.

    • nokia_1100

      Mulla Telian Mini-liittymä 3,00 €/kk (1 € netti 2 €) tekstarit 0,07 €/kpl ja puhelut 0,07 €/min, netti 0,2 Mbit/s (rajaton).

      • eileminiäenää

        Ei,ole totta? Soneran vanhat Miniliittymäthän muutettiin kalliimmiksi. nyt 9,90e.


    • eiteliaa

      Telia on ryöstöfirma - muuttelee muka nopeuksia yms. ja asiakkaalta mitään tämän tarpeesta kysymättä ja nostelee hintoja, lähettää vain tiedon uudesta hinnasta! Kilpailuttakaa liittymänne!
      Ei kannata ottaa Teliaa, verkko ei toiminut edes Tallinnassa, kun taas ystävän DNA toimi!!!!!

      • globetrotter

        Te vanhukset ete ymmärrä msitään mitään. Telia toimii mainiosti eikä hintaa tai nopeutta tuosta vain muuteta. Telia toimii kokemukseni mukaan moitteettomasti ympäri maailmaa, myös siellä Tallinnassa.


    • Eiikinärätinälinjaaenää

      Sulla ei puhelin pelaa tai ei ole asetukset kunnossa ta antiikki 📱. telia käyttää 36 maassa jossa 4G verkko telialla eikä mikää 2G 3G RäpSy. Tai vierailijan ulkomaan verkko josta saat maksaa danalla 9 e per laaki ku avaat sen selaimesi ja luet illan pornosivut ja vaikka Iltalehdestä käyt kattoon ne läskeimmät uutiset
      Varmaan olet unohtanut roamingit eston ottaa pois liittymästä 📴 😅😅😅ja puhelimestasi terveisin et enskerralla muistasit

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Eihän löytynyt, eli Globetelin halvin (Globetel Perus) on 4,90 €/kk + puhelut (6 sent/min) ja tekstarit (6 sent/kpl) erikseen.


      • Anonyymi

        Vanhentunutta tietoa. Erittäin luotettavaa:D


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      166
      2819
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2021
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2016
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1825
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe