Maksut, kalastonhoitomaksu, vapalupa, erikois....

virveli_ja_perho

-- Kalastonhoitomaksu --

Jos olet 18‒64-vuotias kalastaja, sinun tulee maksaa kalastonhoitomaksu. Maksua ei tarvitse suorittaa, jos kalastat pelkästään pilkillä, ongella tai silakkalitkalla. Kalastonhoitomaksulla voit kalastaa yhdellä vavalla suuressa osassa maata. Kalastonhoitomaksu (18-64-vuotiaat) oikeuttaa myös vapaa-ajan kalastukseen Suomen talousvyöhykkeellä ja valtion yleisellä vesialueella meressä.

Kalastonhoitomaksu ei oikeuta vapakalastukseen kaikilla vesillä. Maksun maksaneet kalastajat eivät voi kalastaa rauhoitetuilla vesialueilla, erillisen luvan vaativilla erityiskohteilla tai vaelluskalapitoisissa koski- ja virtavesissä. Kalastuskieltoalueet löydät Kalastusrajoitus.fi -palvelusta. Myös useamman vavan vetouisteluun tarvitaan erillinen lupa.


-- Vapalupa --

Vapaluvalla voit kalastaa Metsähallituksen hallinnoimilla vesillä, jotka on kaikki jaettu vapa-alueisiin. Osa alueista on pieniä joki- ja järvikohtaisia vapa-alueita, osa laajempia kokonaisuuksia.

Lupa hankitaan jokaiselle vapa-alueelle erikseen. Alueen lupaehdoista voit tarkistaa sallitut pyyntimuodot ja muut kohdekohtaiset säännöt.

Vapa-alueille myydään alueesta riippuen kestoltaan erilaisia lupia (esim. 3 tuntia, 1 vrk, 1 vko ja kausi). Useimmille vapa-alueille on saatavilla myös perhelupa. Perheluvan hinta ja saaliskiintiö on kaksinkertainen. Perheeksi luetaan alle 18-vuotiaat lapset ja heidän vanhempansa/ huoltajansa. Perheeksi luetaan myös avio- ja avopari.

Metsähallituksen kalastusluvat ovat vain valtion vesille ostettavia kalastuslupia. Metsähallituksen vapalupia myydään lähinnä niille valtion vesialueille, joilla ei saa vapakalastaa pelkällä kalastonhoitomaksulla. Tällaisia ovat muun muassa vaelluskalavesistöjen koski- ja virtapaikat.

Kalastusluvat on jaettu kalastustavan mukaisesti: Vapaluvalla voit kalastaa uistimella, perholla, pilkkimällä tai onkimalla vapa-alueen ehdoista riipuen. Pyydysluvalla voit kalastaa muun muassa verkolla tai katiskalla. Ravustusluvalla voit ravustaa alueilla, jotka ilmoitetaan erikseen ennen kauden alkua.

Metsähallituksen kalastuspaikat ovat yleensä sellaisia, joissa ei voi vapakalastaa pelkällä kalastonhoitomaksulla. Ne ovat vaelluskalavesien virta- ja koskipaikkoja tai rauhoitettuja erityisalueita, joihin tarvitset erillisen vapaluvan. Myös pyydyskalastukseen, usean vavan kalastukseen tai ravustukseen valtion vesillä tarvitset kalastonhoitomaksun lisäksi Metsähallituksen erillisen luvan.

Metsähallituksen entinen koko maan vapalupa on jaettu viideksi vapa-alueeksi. Ne löytyvät nyt muiden vapa-alueiden joukosta kohdetiedoilla: 3410 Itä-Lappi, 2410 Länsi-Lappi, 5411 Pohjanmaa ja Kainuu, 7413 Etelä-Suomi sekä 7412 Merialueet.


-- Muut luvat --

Lisäksi on muut erikoiskohteet jotka eivät ole metsähallituksen alueita ja joihin vaaditaan lisämaksu kalastonhoitomaksun lisäksi. Näistä kohteista ei tietääkseni ole yhtä kattavaa sivustoa.


-- Rajoitukset --

https://www.kalastusrajoitus.fi/


Onko muuta huomioitavaa?

41

2710

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kooysi

      Ainakin tuossa on hyvä informaatiota aiheesta. Kiitoksia tästä.

    • luvatonkalastaja

      Ja juuri uutisoitiin, että lupamaksut nousee taas, kun tavoitteet eivät täyty, vaan kassassa on parin miltsin vaje. Vittu ihan oikein !
      Olin ensimmäisten joukossa tuomitsemassa tätä silloista uutta vapakalastajien lobbaamaa kalastuksenhoitomaksua vastaa.
      Suomea kiertävälle virvelimiehelle oiva asia ja lahja meiltä muilta maksajilta. tai heiltä.
      Minä en maksa, eivätkä tuhannet mökkiläiset, jotka satunnaisesti uittavat katiskaa laiturin päässä.
      Hirveetä rahastusta ja rahan siirtoa aktiivisen harrastajakunnan suuntaan.
      Siipiveikkoja te olette ja vapaamatkustajia.

      Mutta sitä saitte, mikä oli jo etukäteen tiedossa.
      Hinnat nousee, maksajat vähenee, tuotot vähenee ja hinnat nousee uudelleen. Oravanpyörä.

      Mökkikalastajat joutuvat kuitenkin maksamaan osakaskunnalle, joten kalastuksenhoitomaksun porrastaminen olisi se ainoa oikea tapa hoitaa asia.
      20e yleislupa omille alueille, joille joutuu osakaskunnalle maksamaan ja 60e vapamiehille.

      Mutta ei. Suomalainen päättäjä hakkaa päätään seinään varoituksista huolimatta.

      • näinhommaontoiminu

        Minä maksan mökkijärveni kalastuskunnalle kolmet pyydysmerkit=30e/vuosi ja siinä se. Kalastuskunta vastavuoroon istuttaa kaloja vesistöön joista hyödymme me osakkaat. Muita ryöstömaksuja en maksele jotka tuskin menevät muualle kun valtion pohjattomaan kassaan ulkolaisten elättien elättämiseen.
        Viekööt vanhan abumatikin ja hilon jos siltä tuntuu ja muikkuverkon. Aina halvemmaks niiden hankinta uudestaan tulee.


    • E-rnesti

      "Jos olet 18‒64-vuotias kalastaja, sinun tulee maksaa kalastonhoitomaksu"
      Tarkoittaako tuo ylläoleva, että kun täyttää 64 v, niin siihen päättyy velvoite maksaa kalastonhoitomaksu ?

      • 63-vuotias

        Ei.
        Jos ikä on 64, niin pitää maksaa 'kalakortti'


      • Er-nesti
        63-vuotias kirjoitti:

        Ei.
        Jos ikä on 64, niin pitää maksaa 'kalakortti'

        Kun on täyttänyt 64 v, niin sen jälkeen on yli 64-vuotias. 18 - 64 tarkoittaa ikähaarukkaa yli 18, mutta alle 64. Missä kerrotaan, että velvoite päättyy vasta, kun täyttää 65 vuotta ?


      • E-rnesti
        63.....v kirjoitti:

        Lue täältä.

        http://mmm.fi/kalat/vapaa-ajankalastus/valtion-kalastonhoitomaksu
        http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2015/20150379

        Jep, luin. Tuossa on tehty virhe. Olisi pitänyt olla 18 - 65, eikä 18 -64. Tuossa ensin kirjoitettu tarkoittaa alle 18 vuotias ja yli 64 vuotias. Itseasiassa kirjoitetun tekstin mukaan olen edelleen oikeassa. Kun siinä sanotaan, että yli 18 vuotiaan ja alle 64 vuotiaan on suoritettava kalastonhoitomaksu, niin se ei sulje pois sitä, että 65 v täyttäneellä on oikeus kalastaa ilman kalastonhoitomaksua.

        Laki on niin kuin se luetaan....


      • lkhd3
        E-rnesti kirjoitti:

        Jep, luin. Tuossa on tehty virhe. Olisi pitänyt olla 18 - 65, eikä 18 -64. Tuossa ensin kirjoitettu tarkoittaa alle 18 vuotias ja yli 64 vuotias. Itseasiassa kirjoitetun tekstin mukaan olen edelleen oikeassa. Kun siinä sanotaan, että yli 18 vuotiaan ja alle 64 vuotiaan on suoritettava kalastonhoitomaksu, niin se ei sulje pois sitä, että 65 v täyttäneellä on oikeus kalastaa ilman kalastonhoitomaksua.

        Laki on niin kuin se luetaan....

        <79 §
        <Kalastonhoitomaksu ja sen tarkistaminen
        <Muunlaista kalastusta kuin onkimista tai pilkkimistä harjoittavan 18—64-vuotiaan henkilön <on suoritettava valtiolle kalastonhoitomaksu.
        Mikähän ongelma sinulla on? Laissa sanotaan niiden ikä, joita maksu koskee.
        Ja tämä on käänteinen tulkinta , jota ei kerrota:Jos ikä on 1-17 tai 65 tai vanhempi , niin ei tarvitse maksaa maksua.


      • Er-nesti

        "<Muunlaista kalastusta kuin onkimista tai pilkkimistä harjoittavan 18—64-vuotiaan henkilön <on suoritettava valtiolle kalastonhoitomaksu."
        Siis jos henkilön ikä on esimerkiksi 64 vuotta ja 6 kuukautta, niin hän sijoittuu tuon skaalauksen ulkopuolelle, ts. henkilö on vanhempi, kuin 64 vuotta...raksuttaako ? Tuossa pykälässä on kerrottu väärin, keitä velvoite koskee. Ei se minun ongelma ole, vaan asetuksen laatijan moka.


      • 53-vuotias

        64 vuotta täyttänyt henkilö on 64-vuotias, kunnes on täyttänyt 65 vuotta.


      • Aaa-tami
        53-vuotias kirjoitti:

        64 vuotta täyttänyt henkilö on 64-vuotias, kunnes on täyttänyt 65 vuotta.

        Ok, ja lapsi on 0-vuotias niin kauan, kunnes on täyttänyt vuoden. Kuukausia ei lasketa, siis lapsi ei voi olla esim. 10 kk:n ikäinen . Mot.


      • 53-vuotias

        Jep. Kuukausia ei lasketa, jos ikäraja lakitekstissä ilmoitetaan vuoden tarkkuudella.

        Oliko vielä jotain epäselvää?


    • siikasyöppö

      Istutamme vuokraamaamme lampeen siikoja, porukassa on kaikki mökkiläiset. Maksamme siis vuokraa ja siianpoikien hinnan. Muuta kalastusta ei kukaan mökkiläinen harrasta. Yksikään mökkiläisistä ei maksa kalastuksenhoitomaksua koska siitä ei ole mitään hyötyä meille. Mikähän virtuoosi saisi edes kysellä lupia lammellamme, ilmeisesti vain poliisi. Poliisikin ymmärtää olla puuttumatta asiaan.

      • Laintuntija

        Jep. Kun teen riistanhoitotyötä omassa metsässäni ja lammellani, niin ammun jäniksiä ja sorsia ilman mitään typeriä riistanhoitomaksuja, myös jahtikauden ulkopuolella. Talonikin (4 rakennusta) seisovat omalla tontilla, joten en ala makselemaan mitään kiinteistöveroja valtiolle. Väittävät jotkut, että rikon muka lakia! Eihän jokin Suomen laki voi koskea omaa maatani ja vettäni, sehän on mun maatani ja vettäni, eikä mikään Suomi!

        Kalastonhoitomaksu on veroluonteinen maksu, jonka maksaminen on lakiin perustuva velvollisuus kaikille, joita se koskee ja jotka harjoittavat muuta kuin yleiskalastusoikeuksiin perustuvaa kalastusta tämän maan rajojen sisäpuolella.

        Siikalätäkön kohdalla valvoja voi olla poliisi, vuokralleantajan tai vuokraajan nimeämä valvoja.


    • siikasyöppö

      Miksi niitä kalastuksenhoitomaksuja kerätään. Eikö niiden pitäisi hýödyttää siianpoikasten istuttajiakin. Ei täällä kukaan valvo kalastusta koska vesien vuokratulot riittävät. Hyvät olivat siiat joulunakin kun otimme kallaa suolattavaksi ja savustettavaksi.

      • Laintuntija

        Miksi verorahoillani kustannetaan päivähoitoa ym. vaikka ei ole lapsia, eikä tule? Miksi autoverollani kunnostetaan Pohjois-Karjalan teitä, vaikka ajelen muualla?

        Niin, vedenomistaja voi jättää valvonnan järjestämättä, se ei ole velvollisuus. Poliisilla sen sijaan on kyllä velvollisuus puuttua 18-64-vuotiaiden verkkokalastukseen ilman kalastonhoitomaksua, jos asia tulee heidän tietoonsa, koska kyseessä on yleisen syytteen alainen rikkomus, ei asianomistajarikos (kuten olisi kalastus ilman vedenomistajan lupaa.)


      • verotettavaa
        Laintuntija kirjoitti:

        Miksi verorahoillani kustannetaan päivähoitoa ym. vaikka ei ole lapsia, eikä tule? Miksi autoverollani kunnostetaan Pohjois-Karjalan teitä, vaikka ajelen muualla?

        Niin, vedenomistaja voi jättää valvonnan järjestämättä, se ei ole velvollisuus. Poliisilla sen sijaan on kyllä velvollisuus puuttua 18-64-vuotiaiden verkkokalastukseen ilman kalastonhoitomaksua, jos asia tulee heidän tietoonsa, koska kyseessä on yleisen syytteen alainen rikkomus, ei asianomistajarikos (kuten olisi kalastus ilman vedenomistajan lupaa.)

        Tästä syystä verotus pitäisi olla jokaisella kansalaisella korvamerkittyä jonka saisi itse päättää ja korvamerkinnät uusitaan vuoden valein eli saisi aina silloin muuttaa haluamiaan kohteita. Itse tunnut olevan sitä kansanryhmää jolle kaikki ilmainen on väärin eli kannatat tasan varmasti myös jokamiehenoikeuksista luopumista ja luonnon virkistyskäytön maksullistamista. Missä esimerkiksi näkyy se kun maksan ison summan autoilusta erilaisia veroja vuosittain niin silti niistä miljoonista teiden kunnossapidosta ei ole tietoakaan? Jos haluan pärjätä näillä kinttupoluilla mun oli pakko vaihtaa tavan kaksivetoinen neliveto maasturiin kun normi henkilöautot ei näitä routareikäsiä kynnöspeltoja kestä. Että missä ne rahat sitten ovat? Jos kirjoittaisin sen tänne viestini poistettaisiin joten jokainen päätelkööt niidenkin verorahojen kohteet.
        Miksi minut pakotetaan maksamaan yleveroa koska en edes koskaan kuuntele ylen radiokanavia enkä katso televisota käytännössä ollenkaan? Minun viihteeni löytyy maksukorttien takaa.
        Eikös tällä periaatteella voisi kalastuksenhoitomaksustakin tehdä sitten ylevero tyyppisen kaikille pakollisen vaikka kaikki eivät kalastakkaan? Tai vaikka ne jotka kalastaa maksaa silti niistä kaloistaan itse jo toisaalle eikä kolmas välikäsi ole hamuamassa sulta rahaa että voi nekin tuotot viedä ihan jonnekin muualle kuin sinne mikä hyödyttää juuri sinun kalastusharrastustasi.


      • Laintuntija

        Suhteellisen heikko esitys arvioksi siitä, millainen "tunnun" olevan sen perusteella, että pidän kalastonhoitomaksun maksamista velvollisuutena.

        Olen ollut aktiivinen yleiskalastusoikeuksien puolustaja jo ennen pilkkilakia ja tehnyt tätä työtä vähän muuallakin kuin baarin nurkkapöydässä. Itse asiassa vastustan kalastusharrastuksen verottamista millään tavalla, koska harrastuksen hyödyt kansantaloudelle ovat erittäin mittavat.

        Mutta - koska tämä vero nyt on ja pysyy, niin siihen velvoitetut, mutta sen maksamatta jättäjät eivät saa ainakaan minulta myötätuntoa. Kuten eivät muuten saa myöskään ne poliitikot ja muut tahot, jotka lakiuudistuksen loppumetreillä menivät kiristyksellä poistamaan 65-vuotiaiden ja vanhempien vapautuksen siitä. Näin eräs aktiivisimmista ja alati kasvava ryhmä saatiin rajattua maksajien ulkopuolelle. Tämä on myös pääsyy sille, että maksu nousi jo tuolloin ja nyt tekee sen toistamiseen.

        Moni tuntemani yli 65-vuotias toisaalta vastusti tätä vapautusta, koska he hahmottivat kokonaisuuden, eivätkä tahtoneet olla vapaamatkustajina.

        Korvamerkityt verorahat maksuvaiheessa ovat kaunis ajatus, mutta tietenkin täysin mahdoton toteuttaa. Toisaalta esimerkiksi kalastonhoitomaksujen kertymästä merkittävä osa menee tukena ja korvamerkittynä nimettyihin tarkoituksiin, kuten kalavesien hoito- ja tutkimustyöhön tai nuorison kalastusharrastuksen edistämiseen.

        Kuinkahan paljon verovarojen korvamerkintä lisäisi byrokratiaa ja kuluja näinkin pienessä maassa?


    • siikasyöppö

      Meitä mökkiläisiä verkottajia on niin monta että siiankasvatuksessa ei olisi mitään järkeä maksamalla vielä lähes 50 euron kalastuksenhoitomaksua koska kaikkinensa hinta olisi järjetön siikojen määrään nähden. Pilkkiähän lammessamme saa. Olemme keskustellet asiasta ja kaikki ovat samaa mieltä. Jos hyötyisimme maksamistamme luvista olisi asia toinen. Jotkut porukat ilmeisesti saavat rahaa luvista?? Suomen vedet pitäisi panna kasvamaan kalaa, meillä on siihen hyvä malli. Moni käy lammessamme ongella taikka pilkillä. Jopa meidä tulipaikkakin on kalastajien käytössä. Täällä on hyvä meininki, Eiköhän jatketa näin ettei hyvä systeemi lopu.

    • MiksiMaksaa

      Olen kalastanut noin 45 vuotta, ja maksanut 18 vuotta täytettyäni mukisematta valtion 'kalakortin', Ja 'pilkkikortin' silloin kun se vielä oli olemassa. Kalastuslupia on urani aikana kysytty kolmesti, kahdesti Nuortti-joella metsähallituksen lupaa. Ja kerran pohjanmaalla järvellä pilkkikorttia. Valtio 'kalakorttia' ei ole kysytty kertaakaan!

      Ja tästä eteenpäin, en suostu maksamaan valtion luvista euroakaan. Ne rahat menisivät vain turhan byrokratian pyörittämiseen, kalakantoja ja kalastusta ne eivät hyödyttäisi yhtään.

      • Laintuntija

        Niin, olen myös kalastanut aktiivisesti yli 40 vuotta ja maksanut valtiolle osansa niin kauan kuin se on ollut velvollisuuteni. En maksa lupia niiden tarkastamisen vuoksi, kuten en tee tai jätä tekemättä muitakaan luvattomia asioita kiinnijämisen pelosta.

        Valtion korttia on kysytty monta kertaa vuosien varrella, viime keväänä viimeksi.


    • hyvähomma

      Tuo siiankasvatushomma kuulostaa järkevältä. Miksi hyvään homman valtiota sotketaan. Nythän syödään ulkomaista kalaa ja sekin kasvatettua. Siian kasvatus lammissa ilman ruokintaa on oikea juttu.

    • Kaaospas

      Esitteissä jupeilla sylissä metriset kalat ja tekstit kai laadittu mainostoimistoissa, joissa raha palaa. Ennen maksoin, enää en maksa. Tämä on rosvovaltio. Katsokaa ihmiset Areenasta Nälkämaan Sampo - dokumentti, näette mikä täällä on vallalla nykyään.

    • siikasyöppö

      Kävin siiankasvatuslammellamme pilkillä, ahventa tuli ja yksi komia siika. Lammella on muitakin pilkillä, tykkäsivät kun joku jaksaa hoitaa vettä, aikoivat maksaa kaikista saamistaan siioista. Ei siis sotketa valtiota hyvään hommaan.

      • ilmanvälikäsiä

        Oikia homma! Näin mekin toimitaan järvellämme. Kalastuskunnan varoilla istutetaan kalaa joita osakkaat pyytävät ja pyydysmerkin ostavat vieraat yhtälailla tullessaan kalaan. Homma toimii eikä tarvi valtion riistomaksuja väliin pumpattavaks minnelie elintasomatujen taskurahoiksi.


    • siikasyöppö

      terveisiä täältä siikalammelta. Hyvin on kevät mennyt, pilkkijöitä oli yllättävän paljon ja varmaan jokusen siiankin olivat vieneet mennessään. Muutama pikku ongelmakin tuli kun pilkkijät parkkeerasivat auton mökin pihaa auratulle tilalle ja omistajat eivät mahtuneet pihaan. Ahvenet ovat kasvaneet mukavasti kun siiat syövät ahvenen kutua. Kohta verkotetaan. Emme tule ostamaan kalastuksenhoitomaksua lammella verkottamiseen, koska me emme hyödy lupahinnoista mitään. Meillä on oma pieni valtio lammellamme joka toimii mahtavasti, meidä rahat jäävät oman lampemme kehittämiseen. Valtion käyttää kalastuksella keräämiään rahoja sellaisiin kohteisiin joista ei ole meille mitään hyötyä. NYT SAVUSTAMAAN SIIKAA. Hyvää kesää kalansyöjille.

    • Viil

      Valtion heittokalastuslupa maksu tulee lopettaa,18-64 vuotiailta.
      Istutuspaikkoilla oma heittomaksu josta hyöty menee kyseiseen
      heittopaikkaan.

    • ma.ei.tieda

      Mistä sitä voi tietää missä järvessä voi vapaasti heittokalastaa virvelillä jos on maksanut pelkästään valtion kalastuksenhoitomaksun?? Onko nyt niin että Lappia lukuun ottamatta voin mm. kaikilla ns. suurilla järvillä heittokalastaa tuolla edellä mainitulla luvalla? Ikäni käy tuohon 18-64 haarukkaan.

      • siikasyöppö

        Terveiset taas täältä siikalammelta. Ylläoleva kommentti on hyvä ja laintuntijat voisivat selvittää asiaa. Tuossa meidän siikalammella ei ole mitään kieltotauluja vielä. Kysyin asiaa ammattilaisilta voiko lammelle laittaa esim kalastuskielletty taulun taikka vuokravesi taulun. Elyn henkilö sanoi että saa laittaa. Elyn herra sanoin, että kalastus on samanlaista kuin metsästys: kalastajan on itse selvitettävä saako vedessä kalastaa. Mitenkähän on tuo meidän siikalampi: lampi on vuokralla meillä, saako lammellamme kalastaa muulla kuin pilkillä ja ongella. Saako esim kalastaa vilkulla ja perholla pelkällä kalastuksenhoitomaksulla, en itse tiedä mitekä muut, onko tietoo


      • Laintuntija

        Voi laittaa, mutta edellyttää Ely-keskuksen päätöstä yleiskalastusoikeuskiellosta. Se on määräaikainen ja maksaa, olisikohan ollut 5 vuotta/350 € joskus kymmenen vuotta sitten. Kieltokyltissä on oltava näkyvissä päätösnumero ym. Omia kylttejä voi tietenkin pystytellä halutessaan... niitä vasten voivat sitten täysin luvallisesti kalastonhoitomaksulla "siikojanne" kalastavat laittaa vapansa nojaamaan, kun vaihtavat viehettä tai perhoa.


      • siikasyöppö

        Siikalammelta vielä: Kalastusalueet/( jakokunta ???) kieltävät säännöissään kaiken muun kalastuksen pl pilkkimisen ja onkimisen. Onko kalastusalueella oikeutta siihen. Meidä alueen säännöissä lukee että esim heittokalastus perholla ja vilkulla on kielletty tietyissä järvissä ja lammissa.


      • Laintuntija

        Ei ole oikeutta kieltää viehekalastusta, ellei ole hankittu määräaikaista kieltopäätöstä Ely-keskukselta ja kyseessä ei ole vaelluskalavesistön koski- tai virtapaikka. Kalastonhoitomaksun oikeuttama uistin- ja perhokalastus on jokamiesoikeus, aivan kuten sienestys ja marjastuskin. Niitä ei voi perusteetta kieltää ja siihen tarvitaan viranomaispäätös.


    • Laintuntija

      Eli siis: jos kieltopäätöstä ei ole hankittu, saa kuka tahansa kalastaa yleiskalastusoikeuksin ja kalastonhoitomaksulla lammessa (onki, pilkki, uistin ja perho). Nämä kalastajat ovat luvallisesti kalastamassa, toisin kuin kalat istuttanut, jos ei kyseistä veroa ole valtiolle maksanut ja kalastaa muuten kuin ongella ja pilkillä.

      Kieltoalueet ja erityismääräykset löytyvät kalastuskielto.fi-karttaohjelmasta. Muita "kieltoja" ei kalastonhoitomaksulla kalastavan tarvitse huomioida.

      • siikasyöppö

        Eikö olekin järjetön tilanne: MInä ja muut mökkiläiset maksamme omien maidemme sisällä olevan lammen siikojen istutuksen sekä vuokraa "jakokunnalle". Meidän pitäisi vielä maksaa kalastuksenhoitomaksu ennekuin aloitamme verkottamisen. Muut saavat kyllä kalastaa siikojamme. Laintuntija, aloita lain muutoshanke heti. Eikait se ole tarkoitus että tyhjennämme lammen ja palaamme aikaisempaa tyhjään lampeen.


      • Laintuntija

        Kalastonhoitomaksu on veroluonteinen maksu. Sitä voidaan tavallaan verrata riistanhoitomaksuun, joka tulee maksaa myös siinä tapauksessa, että metsästäisi vain omalla maallaan ja sinne istuttamiaan peltopyitä.

        Omistusoikeus ei vapauta verosta, maksammehan myös esim. kiinteistöveroa omalle maallemme omilla rahoillamme rakennuttamasta mökistä.

        Verkkokalastus (tai muukaan pyydyskalastus) ei kuulu yleiskalastusoikeuksien piiriin. Tämä on tietenkin hyväkin asia, ymmärrettävistä syistä. "Jokamiesoikeusverkottajien" porukka vesillänne kun olisi siikaistukkaille aika paljon satunnaista pilkkijää tai perhonnakkelijaa ikävämpi juttu.

        Ongelman ratkaisu ulkopuolisten vapakalastajien suhteen on helppo: kieltopäätöksen anominen. Se maksaa, ja on määräaikainen, mutta siikojen istutus vuokraveteen on hyvä ja tyypillinen peruste sen saamiselle.

        "Kalastusveron" kiertämiselle laillisuuden puitteissa pysyen ei ikävä kyllä taida olla keinoa.


      • siikasyöppö

        Siikalammelta taas: taitavat meidän eläkeläiset joutua verkottamaan meidän siiat, minä odotan rannalla ja syön kalaa. Menisköhän lakienmukaa näin oikein???


      • Laintuntija

        Kyllä. Tässä tapauksessa se menee silloin lain mukaan. Toinen vaihtoehto on rekrytoida alle 18-vuotiaita verkkoja laskemaan ja kokemaan.


    • siikasyöpölle

      " maksamme omien maidemme sisällä olevan lammen siikojen istutuksen sekä vuokraa "jakokunnalle". Meidän pitäisi vielä maksaa kalastuksenhoitomaksu ennekuin aloitamme verkottamisen. Muut saavat kyllä kalastaa siikojamme."

      Ihme valitusta ja väärien tieojen jakamista.
      Sinä ja muut mökkiläiset voivat järjestäytyä kalastuskunnaksi, jos ette ole velä niin tehneet. Vai oletteko vuokraneet tuon lammen joltain kalastuskunnalta? Viestistä ei selviä lampenne juridinen asema. Toki jos haluatte toimia kalastuskunnan ulkopuolisena toimijana, siitä tulee kuluja niin kuin misä tahansa harrastuksesta.

      Saatte pyytää siikojanne ihan niin kuin muutkin. Lisäksi saatte asianmukaiset luvat maksettuanne pyytää myös yleiskalastusoikeuden ulkopuolisilla pyydyksillä, kuten verkoilla. Muut eivät näin voi tehdä, ellette myönnä/myy lupia. Lammelle voi hakea yleiskalastusoikeutta rajoittavaa kieltoa, jos onkijat teitä häiritsevät.

      • siikasyöppö

        Kuka voi perustaa oman kalastuskunnan/jakokunnan vai mikäseon. Kun kävin kyselemässä tämän meidän siikalammen vuokraamistan kokousess alkoivat isännät puhu isostajaosta yms. Siis voidaanko me perustaa omalle lammelle oma yhdistys ja irrottautua isosta sellaisesta.???


    • kysynvaan

      Ostaako joku oikeasti jotain lupia :D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1806
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      44
      1387
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1352
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1324
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe