Hylsyn modaus

Rekyylikammonen

Sakon sotilaskiväärin hylsyissä on niin pieni liekkireikä ettei kalibrointikara mene siitä läpi. Haittaakohan jos sitä hiukan poraa isommaksi?

7

1742

  Vastaukset

  • Kunhan saat nallin ensin pois lymannin holkista katkee poisto piikki liian pieni reikä

  • Taitaapi kyseessä olla niin vanhat Sakohylsyt, että joutaisivat jo vapauttaa aktiivipalveluksesta, ehkäpä aikoinaan -70 -80 luvuilla pieniliekkireikäisiä oli. Nykyiset ovat väljempiä. Aikoinaan hioin nallinpoistopiikin kartioiseksi, sillä pienen reiän ongelma poistui kertapainaisulla.

  • Puolustusvoimien käyttämissä patruunoissa,myös Sakon valmistamissa,käytetään varmaan nykyäänkin Berdan nalleja. Metsästyskättöön valmistetuissa tavallisesti Boxer nalleja vaikka vanhemmissa metsästyspatruunoiden hylsyissäkin Berdan nalleja on käytetty.. Varmistettava kumpia käytetty ennenkuin laittaa latauspuristimen holkkiin nallin poistoa varten. Berdan nallitetussa hylsyssä katkeaa nallinpoistopiikki. Pieni Boxer nallipesän liekkireiän avarrus nallinpoistopiikille ei haittaa.

   • Jos poraat liekkireiän kalibrointikaran mentäväksi, on siitä paljon haittoja. Ainoaksi hyödyksi voimme todeta sen, että luodituksen voit tehdä "takakautta ".


  • ja mita haittoja mukamas...??? vapaamminhan vain nallin 'liekki' siita kulkee..onhan muissakin hylsyissa karan mentava reika..

   • Kannattaa lukea avaus tarkkaan, siinähän kirjoitetaan nimenomaan, että kalibrointikara, jonka halkaisija lienee jotain 7.7mm, ei mene liekkireiästä läpi. Jos siis laajentaa liekkireiän kalibrointikaranmentäväksi esim. 8milliseksi, vakionallia ei sitten saa kiinni.
    Nallinpoistopiikki ja kalibrointikara ovat eri kilkkeitä.
    Älkää jälleenladatko patruunoita, jos latausosaamisenne tietotaso ei riitä.


  • kiitos pappa laatikaisen sai oikein mannerheim ristin

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia ja Stefu tarjoilijoina.

   Näkyy Sofian instastoryssa olevan video jossa Sofia ja Stepu tarjoilevat pöytiin Fyllaksessa. Stufun sisko antanut töitä?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   83
   1601