Sairaalahanke tulee kaatumaan

Filosoohvi

Uuden sairaalan suunnitelmat ovat jo pitkällä ja rahaa on palanut. Suunnitelma nojaa tällä erää kokonaan laskelmiin, joissa sairaala tulisi sijaitsemaan Viipurintien sillan pielessä puolustusvoimien ja senaattikienteistöjen tontilla. Vaikka niin annetaan ymmärtää mitään muuta sijaintia uudelle sairaalalle ei ole tosiasiassa edes mietitty.

Ennen suunnitelmien julkistamista, ei tontin omistajan kanssa käyty minkäänlaisia neuvotteluita asiasta ja tässä tehtiin jo ensimmäinen virhe. Vuosi on nyt yritetty puollustusvoimia asiaan pehmittää, mutta PV näyttää edelleen punaista valoa.

Rakentamisen toinen suuri kompastuskivi on valtio. On lähes varmaa ettei poikkeamislupaa tulla valtiolta hankkeelle saamaan, koska valtakunnan soteuudistus on kesken, eikä oikein kukaan ole vielä selvillä sen yksityiskohdista tai varmasta aikataulusta.

75

892

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Klasuvauhtihirmu

      Siis mitä.

      • Ryiryft

        Ei mitään. Taas asialla tuttu ikivanha kääppä.


    • Varmuuden_vuoksi

      Parkkitalo kuitenkin noussee Pukutehtaan paikalle.

    • rgfw43

      Tänäänkin oli taas kirjoitus lehdessä kuinka avoimesti hanketta on viety eteenpäin, mutta neuvotteluista tontin omistajan kanssa ei ole mainintaa missään.

      • Sekinvielä

        Ja sekin, joka tuon jutun lehteen oli kirjoittanut, oli sairaanhoitopiirin oma agentti tai edustaja ja tietenkin silloin omat intressit oli tietenkin puoltaa hanketta omalla tahollaan !


      • peruspalvelut.eliitille

        Huomiota kiinnitti myös loppukaneetti, jossa kyseisen diibadaaba-hötön kerrottiin olevan osa "lehden" juttusarjaa uudisrakentamisen puolesta. Edellinen mainosvuoro oli tietysti Juvosella.


    • frtty65rt

      Entä missä on vaihtoehtoiset tontit jota on mainostettu

    • sunny.care.center

      Lieneekkö sama sapluuna kuin Synny Car Centerissä - kun aika on kypsä, etsitään joku sopiva syntipukki sille ettei varma projekti toteudukaan. Vaikka viiden vuoden ajan projektityöryhmä vetää helpot hillot himaan kaupungin kassasta - isoa kalaa kun kannattaa eräiden pyytää.

      Vaikea nähdä kuinka väestökatoiselle paikkakunnalle joku alkaisi antaa isoa rahaa sairaalan perustamiseen. Uudet sairaalat perustetaan yliopistopaikkakunnille.

      Kenties aiheellista jättää tämä projekti elämään omaa elämäänsä kajoamatta pitkällä tikullakaan?

    • der4455

      Jo pelkästään se että hanke on Kiemungin ja Vekan alulle panema, herättää epäilyksiä. Näiden herrojen hankkeet kun ovat suurimmalta osalta kaatuneet yksi kerrallaan. SCC, Centra, aulangon ruustarhaa jne.

      • puhdasta

        Odottele SCC K.Ari rauhassa vartiaa niin pääset vankilasuihkuun.


      • LiekköAivovammanen
        puhdasta kirjoitti:

        Odottele SCC K.Ari rauhassa vartiaa niin pääset vankilasuihkuun.

        Tuolla yllä kirjoittaneella KokDem-Paskotrollilla on ikuisesti nuo samat tylsät ja tyhmät jutut..."vankilateema, poseteema, suihkuteema, vartiateema"...aina toistaa samaa mantraa!

        Ehdottomasti tylsin ja tyhmin "kynäilijätyyppi" minkä juttuja täällä saa lukea!
        Mikä ihme siinä on että hän taantuu toistamaan jatkuvasti samaa teemaa kuin jokin papukaija?
        Kyllä hän tämänkin kopioi ja kääntää persuvastaiseksi ilman muuta!


    • PuhdistetaanPolitiikka

      Key Westissä pääsee parhaillaan ilmaiseen suihkuun ja painepesuriin.

    • LiekköAivovammanen

      Tuolla yllä kirjoittaneella Perzuikki-Paskotrollilla on ikuisesti nuo samat tylsät ja tyhmät jutut..."vankilateema, poseteema, suihkuteema, vartiateema"...aina toistaa samaa mantraa!

      Ehdottomasti tylsin ja tyhmin "kynäilijätyyppi" minkä juttuja täällä saa lukea!
      Mikä ihme siinä on että hän taantuu toistamaan jatkuvasti samaa teemaa kuin jokin papukaija?
      Kyllä hän tämänkin kopioi ja kääntää demarivastaiseksi ilman muuta!

    • kollojakoijataan

      Meillä ei ole enää varaa sairaaloihin, koska mamuja tulee lisää kiihtyvällä tahdilla kaikista maailman maista. Rahat on priorisoitava.

    • typerysPersuilleTiedoks

      Niinhän te persut toivotte, että sairaalahanke kaatuu!!!

    • Tosiasiat.on.tosiasioita

      Olen kokoomuslainen, mutta pitää rehellisyyden nimissä tunnustaa, että Persut ovat ainoa puolue, joka on tätä karannutta maahanmuuttopolitiikkaa ennustanut, jo ajat sitten. miksi ei uskottu. nyt on pökäleet jo housuissa, kaksisyytöntä mamut tappaneet, ja pelkään pahinta, se saattaa jatkua. Vihreät ja kommunistit nukkuvat edelleen ruususen unta ja täysin sokeana, eivät elä tätä päivää. Tiedän. uskon ja toivon .ettei eduskuntavaaleissa vihreiden kannatus ole, kun 6% luokkaa, Me kokoomuksessa oleme aika pitkälle Persujen linjoilla!

    • Yksi.maksumies

      Niinhän se kaatuu. jos nämä pöljät päättäjät vähänkin seuraa kansalaisten mielipiteitä. siis niiden. jotka tämän pytingin maksavat!

      • RahatTuleeKeskiyöllä

        No hitto, siellähän on mukana Sunny Car Centerin puuhamiehiä. Niille saa nauraakin neljä vuotta eikä ne mitään tajua.


      • 5g02

        Pilkkalalle naurettaisiin mutta kun on posess


      • 5g02
        5g02 kirjoitti:

        Pilkkalalle naurettaisiin mutta kun on posess

        No KokDem-Trollipaskelle ainakin nauretaan nyt jo, on jo pidemmänkin aikaa naureskeltu!
        Työporukallakin nauretaan KokDem-Paskoa ja samaten koko Suomi nauraa, mamutkin nauraa sekä "Vartia" nauraa ! ;))


    • näinonhyvä

      On sairaalalle todella hyvä paikka. Siihen se rakennetaan eikä mitään kukaan voi, asia on jo päätetty. Turussa on ollut kymmeniä vuosia sairaala radan varressa.

    • vanhaasaneratenparempi

      Onneksi valtiolta ei tule rahoitusta ja Hämeenlinnan veronmaksajien rahoilla sitä ei kyetä rakentamaan.

      • ahvenistonmäki

        Hyvä. Meillä on aivan uusi hyväkuntoinen sairaala jonka purkaminen olisi järjetöntä kun ei edes korjaamisen tarvetta ole. Suuruuden hulluutta puhua edes uudesta.


      • Cityhallintoa

        Uuden sairaalan hanke on yritys saada rakentamisbuumi jatkumaan Hämeenlinnan keskustassa, kun uusimmatkaan kaavailut Hämeensaaressa ja Asemanrannassa eivät taida oikein päästä alkuun.
        Kiemunki kyllä hakkaa tämän mielettömyyden läpi. On kokonaan toisarvoista tarvittaisiinko kuihtuvaan kuntaan enää tällaisia uusia julkisia tiloja.
        Vrt. Miekkalinna.


      • TriplaX
        Cityhallintoa kirjoitti:

        Uuden sairaalan hanke on yritys saada rakentamisbuumi jatkumaan Hämeenlinnan keskustassa, kun uusimmatkaan kaavailut Hämeensaaressa ja Asemanrannassa eivät taida oikein päästä alkuun.
        Kiemunki kyllä hakkaa tämän mielettömyyden läpi. On kokonaan toisarvoista tarvittaisiinko kuihtuvaan kuntaan enää tällaisia uusia julkisia tiloja.
        Vrt. Miekkalinna.

        Kyseessä on hanke jonka tarkoituksena nostaa itäpuolen ja keskustan kiinteistöjen kysyntää ja hintaa.


      • Höpönhöp
        ahvenistonmäki kirjoitti:

        Hyvä. Meillä on aivan uusi hyväkuntoinen sairaala jonka purkaminen olisi järjetöntä kun ei edes korjaamisen tarvetta ole. Suuruuden hulluutta puhua edes uudesta.

        Juuri olin silmätautien poliklinikalla käymässä. Oli siistit ja toimivat tilat. Ei haissut homeet tai viemärit. SIIS MIKSI UUSI SAIRAALA? NYKYISTÄ PALJON PERUSKORJATTU JA UUTTAKIN RAKENNETTU. Toivon, että valtio ei lähde rahoitukseen mukaan....


    • HeEivätTiedäMitäTekevät

      Ahveniston mäkeä ollaan kauppaamassa jollekin rakennusliikkeelle, joka purkaa nykyiset rakennukset ja tekee bisnestä rakentamalla uutta "kustannustehokkaasti". Sopimuksia viritellään jo joissakin kabineteissa/saunailloissa. Uusi sairaala lasiseinineen ja tasakattoineen tulee olemaan tulevaisuuden korjausrakentamisen ykköskohde Hml:ssä

    • kghkkkhjh

      Ja emme muka tiedä mitä teemme? Viskistä vetoa.

    • järjelläeimitäänsijaa

      Varmaan monet laadukkaat saunaillat ja retket on jo vietetty ja tehty ja jos kerran on jo vähän alustavasti luvattu joillekin firmoille urakoita niin ei siitä hyvien maasutuksien jälkeen ihan niin vain pois vetäydytä. Muutamia takinkääntöjäkin on jo pystytty saamaan aikaiseksi eli homma etenee vaikka valtiolta tuskin tulee rahallista tukea tuolle älyttömyyshankkeelle.

      • YksMaasutettu

        Kiire, Kiire, kiire Kiire on kuin aseman parkkitalolla.


      • Ijdfhfgfr

        Älä pidä niin kiirettä


    • TriplaX

      Sitä mietin, että jos kerran uusi sairaala on niin helkutin hyvin tavoitettavissa jalan, pyöräillen ja autoilla, niin miksi keskustan läpi ei pääse polkupyörällä kevyen liikenteen väylää pitkin? Entä missä ne kaikki autot pysäköidään uuden sairaalan ahtaalla tontilla? Älkää vaan sanoko, että tulee parkkitalo jossa pysäköiminen maksaa maltaita!

      Entä mitä tehdään vanhalle sairaalalle, se on tosi massiivinen kolossi. Löytyykö sen purkamiseen riittävästi rahaa ja tapahtuuko se kuinkakin nopeasti uuden sairaalan käyttöönoton jälkeen?

      Näin länsipuolen asukkaana toivon että sote toteutuu ja länsipuolelle tulee hulppea yksityissairaala näin siksi ettei kaikki terveyspalvelut siirry itään. Sillä uuden sairaalan myötä lännestä poistuu terveysasema ja apteekkikin.

      • Faktatkehiin

        Vanhan sairaalan purku ja kaatopaikkamaksut ovat miljoonaluokaa. Vain idioottipäätäjät, joilla on oma lehmä ojassa ajavat asiaa.


      • ulkopaikkakuntalainen

        Uuteen sairaalaan pääsee Ypäjältä, Vorssasta, Humppilasta, Tammelasta, Hauholta, Lammilta, Rengosta ja Tuuloksesta kätevästi junalla. Silloin ei parkkipaikkoja tarvita ;D


    • ettäsillein

      Todella hyvä paikka sairaalalle. Miksi sairaalan pitäisi olla jossakin korvessa. Nämä muutamat naurettavat sanovat että mitä jos tulle sota ja asemaa pommitetaan. Voi jumalauta näitä tolloja, tottakai jos sota alkaa niin hetihän ne pommittaa Hämeenlinnaa. Tilaa on rakentaa tälle paikalle, lisää tilaa löytyy kun tämä s kauppa pistetään maan tasalle. Ei sillä kaupalla muutenkaan ole mitään tekoa, myyjätkin ovat kun paskaa haukanneita. Eihän siellä käy kun punaselapun metsästäjät.

    • eivoiollanäkymättä

      Mutta minkälaista elektromagneettista säteilyä (EMC) ja herkkien sähköisten sairaalalaitteiden toimimattomuutta aiheuttaa alueella oleva uusittu iso sähkön siirtolinja? Nytkin jo esim. nettiyhteydet linjan läheisyydessä todella heikot.

    • tuhonomia

      Kuulehan nyt. Niillä linjoilla ei ole mitään yhteyttä sinun nettiisi, ota semmoinen operaattori millä netti toimii. Niistä linjoista ei tule sen enempää säteilyä kun mitä ilmassa normaalisti on. Luulen että se olematon säteily on tehnyt lopullisesti tuhoaan joillakin.

    • wd4334

      Tutkimusten mukaan voimakas sähkömangneettinen säteily saattaa haitata herkkiä tietoteknisiä laitteita

    • huhhuhsentään

      Voi pyhä sylvi. Etkö nyt parempaa keksi. Ne tappajalinjathan ovat monen sadan metrin päässä. Taidat itse asua näitten linjojen alla kun tämmöisiä sekavia kirjoittelet, tai voi olla että ne linjat ovat tehneet tuhoa yläkerrassa.

    • KyllämullekinJotain

      Taas näköjään aika arka aihe tuo sähkölinjojen vaikutus herkkien laitteiden toimintaan. Montakohan HV-esisopparia on jo urakoista tehty?

      • Bpwwredf

        Todellakin osui. Nykyisen sairaalankin läheltä siirrettiin pois satoja johtoja eikä yhtään hopeaista maajohtoa ei vieläkään ole siralaan johdettu. Vahvimestarit ovat tästä huolimatta mitanneet sähköistä haitallista xeurus säteilyä ja se haittaa vähäsen laitteiden toimintaa vaikka sähkö on kaukana.


      • sdövnep

        Muistan hyvin kun olin raivaamassa pois sähköä. Kallis urakka muistaakseni 6 milj. euroa.


    • qwx343

      On todellakin erittäin epätodennäköistä että valtio lähtee rahoittamaan puolen miljardin hanketta Hämeenlinnaan, kun kaikki on vielä niin levällään. eikä varmaan soten jälkeenkään ole sen helpompaa.

      • bv4p8nb

        Yritit sanoa jotain.


    • Näin_on_fakta

      On varmasti totta että valtion verokirstu aukeaa tällä erää hanakammin suurten kaupunkien hankkeille, kun kaikkea yritetään keskittää.

    • juuneimit

      Sairaalahankeen kaatumisen voi tietää jo pelkästään siitä, että hankkeen ovat laittaneet alulle kiemunki ja vekka. Kaikki hankeet, joita tämä pari on ollut synnyttämässä on menneet tavalla tai toisella penkin alle. Jos hanke on saatu maaliin, se on ollut taloudellisesti fiasko tai sitten se on kaatunut.

      Miettikääpä; SCC, Centra, Aulangon ruusutarha tai sitten Innoparkin kymmenen miljoonan tappiot, tyhjät parkkitalot, pienenpiä epäonnistumisia löytyy sitten heti tukku lisää, muttei niistä sen enempää.

    • Rhodan

      Sairaalan paikka on ilmeisesti kiveen hakattu ja saunailloissa päätetty. Vaikka paikka olisi kuinka
      ?? ¤&#" niin siihen se rakennetaan. Mutta pitääkö älyttömän paikan lisäksi uuden rakennuksen olla susi rakenteellisesti, ei tarvitsisi rakentaa tasakattoa jossa vesi seisoo ja valuu sisätiloihin , myöskään lasiseinien saumoja ei ole missään saatu vesitiiviiksi.

    • sdc3qqqq

      Tässä jos missä, olisi hankkeelle tärkeää, että eduskunnassa olisi Hämeenlinnalaisia kansanedustajia, tai vielä parempi tietysti oikein ministeri. Nyt armoton riitely, jota käytiin Hämeenlinnassa vuosikaudet kostautuu arvaamattomalla tavalla. Ja kyllä valtio tulee lähes varmasti näyttämään punaista valoa.

    • HåkanFrånBemböle

      Kouvolan ratapihalla oli kaasuonnettomuus perjantaina. Vetyperoksidia purkautui ratapihalle, hupsis, tulipa vaaratilanne. Onneksi oli palokunta nopeasti paikalla eikä isompia vahinkoja tullut.

      Tuollaista ei voi tapahtua Hämeenlinnassa, koska Juvonen ja kumppanit ovat sanoneet (myös päättäneet) niin.
      Jos käy huono pupeli ja kaasua purkautuu myös sairaalan alueelle, tuleepa vahingon jälkeen pirusti tyhjiä sairaalapaikkoja kun kuolleet on roudattu Vuorentaalle.
      J.K. Juvonen ja Kenakkala läähättää surunvalitteluja omaisille ja tietty viestiä Homeen Sanovien vähäisille lukijoille.

    • axs233

      Minulla on vaimon kautta hieman sisäpiirin tietoa valtiovalallan suhtautumiseen tähän hankeeseen. Punaista valoa kuulemma tullaan sairaalalle ministeriöstä käsin näyttämään.

      • Uusi-tulee

        Minulla on myös mieheni kautta sisäpiirin tietoa. Valtiovalta on hyvin perillä vanha K-sairaala on tiensä päässä.


      • WanhassaWaraParempi
        Uusi-tulee kirjoitti:

        Minulla on myös mieheni kautta sisäpiirin tietoa. Valtiovalta on hyvin perillä vanha K-sairaala on tiensä päässä.

        Edellä kirjoittanut on kyllä väärässä...ehdottomasti !
        Hän väittää naurettavalla tyylillään että -"vanha K-sairaala on tiensä päässä. "

        Voin kertoa että se ei ole mitenkään totta, sairaalan tie on läpiajettava aina Vuorentaantien puolelle asti, olen siitä useinkin itse ajanut ja tiedän sen varmuudella näin olevan!

        Hehehee :)


    • AnuSaukko2

      Ismo Soukola kirjoitti asiaa Kaupunkiuutisissa 27.9. Lukekaapa ihan uteliaisuudesta, Ismo ei kait enää kuulu persuihin taikka sinisiin, hyvät perustelut esitettyihin kohtiin.

      Kun kaupungin nilviäiset ja sairaanhoitopiirin tekevät valmiita suunnitelmia ja homma menee persiilleen todetaan, suunnittelu ei maksanut paljon mitään. Sama systeemi kun SCC:n tapauksessa, jos on uskomista isotuhoa.

      • Ohdjgggf

        Kiitos kun kysyit mutta en voi vastata toisen puolesta vaikka kaveria tulee aina auttaa. Soittele K.Arille vankilaa se tietää SCC suunnitelmat. Onnea matkaan.


      • MutuTietoaSoukolalta

        Ismo Soukola on niin poliisia, niin poliisia, mitä se tietää sairaanhoitopiirin asioista. Ei yhtikäs mitään, kunhan on tietävinään. En anna pennin vertaa arvoa nilviäis-pässi-Soukolan ininöille. Pitäs turpansa kiinni, kun ei tiedä mistään mitään.


      • EiMitäänTietoaKokDem
        MutuTietoaSoukolalta kirjoitti:

        Ismo Soukola on niin poliisia, niin poliisia, mitä se tietää sairaanhoitopiirin asioista. Ei yhtikäs mitään, kunhan on tietävinään. En anna pennin vertaa arvoa nilviäis-pässi-Soukolan ininöille. Pitäs turpansa kiinni, kun ei tiedä mistään mitään.

        KokDem-Tollot on niin viisaita, niin viisaita, mitä se tietää sairaanhoitopiirin asioista.
        Ei yhtikäs mitään, kunhan on tietävinään. En anna pennin vertaa arvoa nilviäis-pässi-KokDem-ääliöiden ininöille. Pitäsvät turpansa kiinni, kun ei tiedä mistään mitään eikä ikänä onnistu missään mokomakkin KokDem-Pässinpäät.


    • antikiemunki

      Soukolalta todella hyviä pohdintoja kaupunkiuutisissa. Uuden sairaalan suunnitelmat näyttävät täydelliseltä SCC toisinnolta, sillä erotuksella ettei edes tontti ole oma. Eli nyt yritetään vielä suurempaa käärmettä pyssyyn, kuin SCC:ssä. Viimeistään rahoitukseen TÄMÄkin keissi kaatuu. Täytyy olla täydellisen ymmärtämätön jos luullaan että valtio lähtee viskomaan lähemmäs puoli miljardia kanta-hämeen sairaalaan, jossa on alle neljäkymppinen sairaala jo valmiina, ja johon on investoitu kymmeniä miljoonia ihan viime vuosiin asti. Kiemunki ei näytä oppivan ettei valaita kalasteta sisävesistä, vaikka kuinka mieli tekisi.

    • EiMitäänTietoaPerz

      Perzuikki-Tollot on niin viisaita, niin viisaita, mitä se tietää sairaanhoitopiirin asioista.
      Ei yhtikäs mitään, kunhan on tietävinään. En anna pennin vertaa arvoa nilviäis-pässi-Perziikki-ääliöiden ininöille. Pitäsvät turpansa kiinni, kun ei tiedä mistään mitään eikä ikänä onnistu missään mokomakkin Perzuikki-Pässinpäät.

    • hyväjatkakaa

      Soukolan kirjoitukset jätän oman onnensa nojaan. Jos miehellä tulee politiikassa pupu pöksyyn kun pitäisi ruveta tekemään päätöksiä,niin kannattaisi, no olkoon sanomatta ettei vaan joudu tiilenpäitä lukemaan. Todella hyvä sairaalan paikka.

      • HyvääJatketaan

        Soukolan kirjoituksia olen aina arvostanut korkealle mutta KokDemu-trollien höpinät jätän aina oman onnensa nojaan.
        Jos KokDem-henkilöllä, -miehellä tai naisella, tulee politiikassa pupu pöksyyn kun pitäisi ruveta tekemään päätöksiä,niin kannattaisi, no olkoon sanomatta ettei vaan joudu tiilenpäitä lukemaan.
        Todella kamala ja ahdas sairaalan paikka.


      • Sillaiii
        HyvääJatketaan kirjoitti:

        Soukolan kirjoituksia olen aina arvostanut korkealle mutta KokDemu-trollien höpinät jätän aina oman onnensa nojaan.
        Jos KokDem-henkilöllä, -miehellä tai naisella, tulee politiikassa pupu pöksyyn kun pitäisi ruveta tekemään päätöksiä,niin kannattaisi, no olkoon sanomatta ettei vaan joudu tiilenpäitä lukemaan.
        Todella kamala ja ahdas sairaalan paikka.

        Soukolaa ei kuunneltu edes omassa puolueessa ja siksi jätti puolueensa ja politiikan.


      • Sillaiii
        Sillaiii kirjoitti:

        Soukolaa ei kuunneltu edes omassa puolueessa ja siksi jätti puolueensa ja politiikan.

        Iisakkia kuunneltiin kuntahallinnossa ja omassa KokDem-puolueessa ja kaikki meni reisille, Iisakin näppäryys ja hallinto tuli tiensä päähän ja joutui jättämään politiikan.


      • Ritaluomaa
        HyvääJatketaan kirjoitti:

        Soukolan kirjoituksia olen aina arvostanut korkealle mutta KokDemu-trollien höpinät jätän aina oman onnensa nojaan.
        Jos KokDem-henkilöllä, -miehellä tai naisella, tulee politiikassa pupu pöksyyn kun pitäisi ruveta tekemään päätöksiä,niin kannattaisi, no olkoon sanomatta ettei vaan joudu tiilenpäitä lukemaan.
        Todella kamala ja ahdas sairaalan paikka.

        Onko rakennusliike Jatke Oy voitelemassa Hämeenlinnan hyviä veljiä sairaalahankkeen tiimoilla? Varokaa hyvät veljet, voitte joutua julkisen naurun kohteeksi. Teille voi käydä, kuten kävi veijari Ritaluoman kanssa.


    • iisakkiK

      Soukolasta olisi tullut hyvä pormestari Hämeenlinnaan. Hyvä kirjoitus KU:ssa

      • 654709

        Kuin olisi voinut tulla koska edes Persut ei olisi äänestäny


      • 654709
        654709 kirjoitti:

        Kuin olisi voinut tulla koska edes Persut ei olisi äänestäny

        Iisakista ei tullut kansanedustajaa koska edes Persut ei olisi äänestäny

        Tämä on FAKTAA...!


      • SoukolaMistäänMitäänTiä

        Soukolalla ihan hölmö kirjoitus. Taas sitä persujen jatkuvasti suoltamaa mutu-pohjaista "muka tietämystä". Onneksi tippui eduskunnasta, kun nousi ihan kusi päähän. Luulee vieläkin itsestään liikoja. Luulee olevansa joku sairaalarakentamisen arkkitehti vissiin.


    • Idiotix

      Rautatie aluetta tuskin ruvetaan kaventamaan scc-sairaalan takia. Valtakunnan päärata tarvitsee tulevaisuudessa kaiken maapohjan .

      • Eicentraa

        Kantolassa olisi varaa levittää ratapihaa vaikka 10 -tielle asti. Maanvaihtokauppoja hieromaan vain!


    • junalla_sairaalaan

      Jo alun alkaen nykyinen sairaala rakennettiin aivan väärään paikkaan. Silloin oli Hattelmalan sairaalan vieressä tyhjää peltoa ja siihen olisi pitänyt rakentaa sairaala. Joku vain sai välistä kun se tuli Hattelmalaan. Jos sairaala siirtyisi pois Hattelmalasta se pitäisi sijoittaa liikenteellisesti järkevään paikkaa. Jos joku päättäjistä haluaa kulkea junalla sairaalaan niin nostakoon kätensä koska silloin ymmärrän tuota radanvarren sijoituspaikkaa. Muuten se pitää rakentaa sopivaan paikkaan lähelle moottoritien, kymppitien ja vanhan komostien risteystä.

      Mutta rakennus lienee sen verran hyvässä kunnossa että tarvetta uudelle ei ole. Ovatkohan jo ehtineet poistaa suojamuovit uuden ensiavun ovien potkupelleistä. Katsokaan kun käytte seuraavaksi.

    • GoodHospital

      Uuden sairaalan voisi rakentaa moottoritien päälle kattamalla välin Lukiokatu-Turuntie.
      Pysäköinti sairaalanalle samalla tavalla kuin goodman kauppakeskuksessa.
      Sairaala olisi lähempänä ihmisiä ja logistisesti erinomaisella paikalla. Tontti on jo osittain kaupungin omistuksessa.

    • amatööriseismologi

      Ei tarvita seismologian perustutkintoakaan, ymmärtääkseen mitä pehmeällä maaperällä oleva junarata tekee vieressäolevalle sairaalalle. Äänieristys ei poista runkomelua, joka voi jopa vahvistua sisätiloissa. Runkomeluhäiriöistä löytyy googlaamalla ihan virallisia dokumenttejä. Kun vähänkin perehtyy, tulee selväksi ettei varsinkaan sairaalaa tule rakentaa runkomelualueelle. Ja nyt en siis puhu jostain pseudotieteellisestä vesisuonesta, vaan nimenomaan konkreettisesta fysikaalisesta ilmiöstä.
      Ahvenisto olisi ollut hyvä paikka, mutta harmi vaan ettei tilaa ole. Selväähän toki on, että vanha sairaala ei ole enää hyvässä kunnossa.
      Tai sitten joo: Rakennetaan sittenkin sinne junaradan varteen, jotta Forssalaiset ja Lammilaisetkin pääsevät sairaalaan kätevästi junalla :D

    • kavennus

      Jatke on lähes konkurssikypsä, niin on annettu lehdissä ymmärtää. ei sillä rahkeet riitä todellakaan. sitä paitsi paikka on aivan mieletön, vailla järkeä..

      • pienissäsaunailloissa

        mutta kun lupaukset on syytä pitää


      • KerroHeti

        Mitä olet taas tullut luvanneeksi kännisä saunaillassa persuhölmö ?


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14846
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3045
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    10. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3039
    Aihe