Jo vain itää kohta mallasohra tähkäpäälle

Johan-toki-puhdas-joki

Taitaa tulla ensi talvena Lahden tehtaalla huonoa kaljaa tuommoisista itäneistä ohranjyvistä. On se hyvä, kun on tuo rikas EU kuitenkin tukemassa suomalaista köyhää maanviljelijää. Muutenkin ovat jo niin köyhiä, että Sikaflexillä liimailevat pellin kappaleita puhki kuluneisiin leikkuupuimureihinsa reikien kohdille. Paperimiehen tunnollisesti maksamista suurista veroeuroista se maajussi saa sitten perheelleen muun elannon. Siitä voisi muuten taas Kaipolanväylältä raivata sen kevyenliikenteenväylän reunoilta pusikkoa pois siitä Virmapyhän Telakan kohdalta. Alkaa puskat jo haittaamaan hyvää näköyhteyttä Kaipolanväylältä telakan suuntaan. Sinne rantaan on aina niin mukava katsella Kaipolanväylältä kotiin mennessä raskaan työpäivän jälkeen, että vieläkö sinne rantaan ilmaantuu paineilmakompressoria tekemään hiekkapuhalluksia romupaatteihin.

17

504

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Maajussitsuomensyöpä

      Auvilan partalapset on halpoja elätettäviä verratuna esim.nurmijärven rantojen työn sankarien vijelysten tukiaisten kanssa..

    • töihin-siitä

      Ennen piti maajussin otsansa hiessä leipänsä syömän. Nyt se syö roskaruokaa värikuulapelin roiskeita naamassaan.

    • paperiteollisuus

      Hyvin turpovaa ohrantähkä vesisatteessa. Tulloo paljo kiloja viljasta, kun märkänä pui...

    • Mavilleeurot

      Nyt tulee sateet veronmaksajille kalliiksi.tukiaiset on maksettava ja varmuusvarastot ostettava.

    • Kaipolaväylä-rollers

      Se alkaa mallasohran tähkä jo vähitellen pelloilla muuttumaan kullankeltaisesta harmaaksi. Eivät taida enää Lahden Hartwallilla maksaa tuommoisesta mallasohrasta kuin 100 € / tonni. Ruvetkaas maajussit värkkäileen jo kyntöauroja Jontikan persiiseen kiinni. Taitaa tulla tämän vuotinen sato kynnettäväksi suoraan peltoon.

    • Kaipola-Higway-Rollers

      Kylläpä rapsahtelee mukavasti vettä peltoon ja harmaantuneeseen mallasohran tähkään. Se käy näin syksyllä vesi ohrantähkään kuin Tarvikekeskuksesta tilatuella ostettu mutteri maajussin Jontikkaan.

    • maajussi-on-viekas

      Tänään illalla klo 22 jälkeen rävväättää vettä ohrapeltoon oikein kunnolla. Pysyy tähkässä jyvät hyvin tuoreena pitkään ja tulloo paljo kiloja. Ennen kun myytiin heinävajasta kevväällä heiniä, niin mätettiin myytäviin heiniin niin rajusti karkeita suoloja, että suolavesi vaan roiskui heinistä, kun niitä ostajalle vajasta otettiin. Paljon tuli halvalla suolalla heinän hintaisia lisäkiloja, kun suolalla heinät oikein kunnolla kasteltiin.

    • Sven-Dufva

      Ei teistä poloisista olis maajusseiks! Kommareita olette koko sakki, joutaisitte saunan taakse !

    • Tehtaan-Sosialisti

      Kylvitpä taikka et, niin aina on tulos maajussilla miinusmerkkinen. Eipä näytä Jontikat enää vaihtuvan uusiin, niin kuin vielä ennen EU:ta vaihtuivat. Eikös se Toveri Arvo Salo jo sanonut aikoinaan, että "tapa talonpoika päivässä, parhaassa kaksi".

    • Hämeen-pohjoinen-rintama

      Jo vain tullookin nyt vettä oikein rapsakasti maajussin ohrapeltoon. Kyllä nyt juurtuu ohra hyvin ja kasvattaa ison jyvän, kun ei ole vedestä puutetta. Olis vaan pitänyt aikoinaan olla maajussien isoisien punakaartissa, niin nyt olisivat tehtaalla sosialisteja ja kovapalkkaisissa ja helpoissa paperimiehen hommissa. Tasan ei käy onnen lahjat...

    • turvenuija-naurispää

      Meillähän oli ennen oikein yhteinen puolue Tehtaan Sosialistien kanssa. TPSL-Työväen ja Pienviljelijöiden Sosialistinen Liitto. Sitten Tehtaan Sosialistit voitti ja me hävittiin...

    • kepu-vaihtuis-Sakuun

      Räsäs-Päivi jos (kun) siirtää keppanan takaisin Alkoon, niin loppuisi kotimaisen keppanan juonti ja mallasohran tarve. Kuka hullu menisi Prisman kanssa saman katon alla olevaan Alkoon hakemaan pelkkää kotimaista ruunan kusta?? Ehei, Alkon valikoimissa on erinomaisia vahvoja ja maukkaita tuontioluita.

    • huonoa-kaljaohraa-tulee

      Vettä on tullunna niin, että vähän väliä on sadevesimittarin kuppi laitojaan myöten täynnä. Kyllä nyt ohraan kasvaa iso jyvä ja tulloo vilijeliälle paljo kiloja... ja vähän tuloja...

    • otsasi-hiessä-jne-

      Se on kohta maajussin vaihettava Jontikasta ne millisarjan Miseliinit vahvalla jo sosialismin aikakaudella kehitettyihin tsekkiläisiin Barumeihin. Alkaa sen jälkeen takakummin ripa taas kunnolla puremaan märkään Keski-Suomen saveen, kun vedätte 6-siipisillä kääntösiipiauroilla tähkälle itäneet mallasohrat suoraan kynnöspeltoon.

    • pohjaton-rahareikä

      Vuan kylläpä pyssyy mallasohran tähkä nyt hyvin tuorreena. Siellä Lahen Hartwallilla tulloo paljo kaljoo noin märistä ja turvonneista ohran jyvistä. Kepu se jarruttaa vahvan kaljan tulloo ruokakauppoihi, mutta sitä se ei jarruta, että mualimalta lappoo laiskoja loiseläjiä tänne Suomeen loppuiäkseen suomalaiste verommaksajie elätettäväksi. Jälkikasvuu tekevät Suomessa sitten kun citykanit ja sitten monen lapsen lapslisillä kerräävät suurimmat maholliset iliman työtä kertyvät tulot perheellee. Molemmat aikuiset siinä pesueessa makkoo laiskana kotona pentulaumasa kanssa ja kunta maksaa vielä vuokrat näihen asunnosta ja muutakin asumistukkee myöntää. Kaikki tämä sen kunniaks, kun suosuvat tänne kylymää pohjolaa muuttammaa. Hyvä ja heleppo on kaapu niskassa teällä kuleskella... kesät talavet.

    • saunalisä-ja-pyhätyö

      Kyllä se nyt on varminta ajaa maajussin leikkuupuimurilla varikon kautta ja vaihdattaa puimuriin alle sadekelin renkaat. Taitaa näin huonoilla keleillä olla Sampo-puimurissa se Valmetin moottori ainoa osa, mikä siinä enää kunnolla toimii? Pellit on puimurista puhki ja paikattu Sikaflexillä kiinni liimatuilla pellin kappaleilla. Leikkuupuimurissa joka ikinen lonksutin, vemputin ja hilputin siitä ennen hajoaa, mutta suomalaisen sosialisti-työläisen tekemä Valmetin moottori toimii luotettavasti aina vaan. Varma Valmet... kesät talvet... Öljyäki pallaa iha mahottomasti siellä viliakuivurissa Saaren Jallun navetalla, ku märkiä jyviä ruvetaan kuivaksi yrittämään.

      • kyq

        taidat olla kateellinen maanviljeliöille.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1829
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1828
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1610
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1138
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1138
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe