Uudet asunnot

asuntoasiaa

Uusia asuntoja nousee Aurinkorantaan, Goodmannin viereen ja on josain vaiheessa tuloillaan Asemanrantaan, Engelinrantaan, Linnanpuiston viereen jne. Mutta menevätkö nuo uudet 4000...5000 €/m2 maksavat kaupaksi. Vanhoja asuntoja kun Hml'ssa on tarjolla ennätyspaljon. Ja vanhojen hintapyynnöt 30...55% uusien hinnoista. Ennen vanhaan puhuttiin sijoitusasunnosta. Mutta onko asunto nykypäivänä enää mikään sijoitus. Ei ainakaan uusi yli 4000€/m2 maksava asunto, jonka arvo tippuu nopeasti. Vanhoina hyvinnä aikoina uuden asunnon arvo säilyi pitkään ja myydessä siitä aina sai enemmän kuin ostettaessa. Mutta ei enää. Uusi asunto vuokralle annettavaksi on yhtä huono sijoitus. Vuokratulon kewrtymä nipin napin napin kattaa asunnon arvon menetyksen ja 10v päästä on noin nollilla. Ehkä Helsingissä, Tampereella ja muissa kasvavissa kaupungeissa uudenkin asunnon arvo säilyy vähän paremmin. Riippuu tietysti sijainnista.

33

661

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sijoitusmestari

      Ei kai kukaan yksityinen niitä osta. Asunnon hinnasta 2/3 katetaan taloyhtiön lainalla, jota maksetaan pois rahoitusvastikkeena. Sijoitusyhtiöt voivat vähentää verotuksessa koko rahoitusvastikkeen. Sitten kun asunnon vuokraa sossun asiakkaalle 1000 €/kk, saa asunnosta mukavat tuotot ja voittojen verot vähennettyä. Siis pelkkää voittoa!

      • KuinVammaisiaAsuttais

        Ja kannattaa tosiaan ottaa sossun asiakas töissäkäyvän sijaan, koska Kelan voi laittaa maksamaan asunto ja toimeentulotuet suoraan itselle, mutta töissäkävijän kohdalla se ei onnistu ja se saattaa ehtiä ostamaan rahoillaan itselleen ruokaa tai jotain muuta vuokranmaksun sijaan. Vastuuvakuutus niskaan ja kontrolli päälle jotta saa pienestäkin naarmusta sossulta extraa ja takuuvuokrat kanssa.


    • samaa.ieltä

      Veikkaan, että uusien alueiden rakentaminen käynnistyy hitaasti. Ei grynderi aloita, ennekuin iso osa asunnoista on varattu ja etumaksu maksettu. Pitäisi saada aitoa kysyntää eli lisää maksukykyisiä asukkaita kaupunkiin.

      • ImuJaVetovoimaUupuu

        Joo, piti meinaan noin Vekan alueen kerrostalotkin olla asuttuja jo vuosi sitten, mutta on vain kurainen monttu.


      • hämeensanomat
        ImuJaVetovoimaUupuu kirjoitti:

        Joo, piti meinaan noin Vekan alueen kerrostalotkin olla asuttuja jo vuosi sitten, mutta on vain kurainen monttu.

        Ei ole kuulemma ostajia. Ei rakenneta siis vielä.


    • KukahanJuha

      Juhan mukaan veto on keskustoihin ja autottomiin asumisiin? Ja onhan se totta, vuokrakämppiä kyllä tulee. Tiedossa Kelalta tulonsiirtoja Parempiin taskuihin. (Lue esim Rinteen Anan) Juhan mukaan kerrostalotonteista on pulaa, mutta kova palo on rakentaa, kaupunki ei ONNEKSI voi ottaa näitä riskejä asuintaloissa kontolleen joten mennään siis parkkitalot edellä puuhun.

    • totuustässä

      Vaikka rahoitusvastkkeen voi vähentää vuokratulosta, on uuden 4000€/m2 maksavan vuokra-asunnon tuotto vaatimaton, kun siitä lisäksi vähennetään uuden asunnon arvon aleneminen. Kymmenen vuoden nettotuotto tuskin ylittää nollan. Hieman eri juttu, jos grynderi itse jää omistajaksi ja vuokraa.

      • NouHell

        En ostaisi Hämeenlinnasta uusia, jää käteen tulevaisuudessa. Sijoitusasuntoni Myllymäessä toimii hyvin. Vähän vanhoja, mutta vuokraa saa.


    • näinonasia

      Uuden voi ostaa vain ajatuksella, ettei koskaan myy, ei itse eikä edunsaaja. Näin Hml'ssa, jossa hiipunut kysyntä ja hinnat laskussa. Ehkä 20...30 vuodessa tilanne korjaantuu.

      • EhkäSilloin

        Niin no joo, jos ilmasto lämpenee tarpeeksi ja Hämeenlinnasta tulee rantakohde.


      • muuttolintunenN

        Suomesta tulkee pelkkä syksy ilmastonmuutoksen ansiosta. Tässä parisen vuotta on jo mennyt näin. Ei hellettä, ei pakkasta, vain vesisadetta joka homehduttaa talot.
        Ihme että noista etelän lämpimistä maista on tunkua tänne homepesään. Joo tervetuloa vaan, me lähdetään etelään.


    • kotinionlinnani

      Uuden asunnon osto Hml'sta tai mistä tahansa hitaan kasvun tai näivetyksen kaupungista on huono sijoitus. Arvosta häipyykolmannes alle kymmenessä vuodessa. Tietysti, jos ajattelee asua loppuikänsä eikä tarvitse lainaa eikä jää yhtiölainaa, uudenkin voi ostaa.

    • Rakentamisenlaatu

      Vanheneva väestö vaihtaa pienempiin asuntoihin pinotaloihin, kun ei jakseta enää rapsuttaa omaa pihaa, joten kysyntää on. Vanhoista omakotitaloista on taas ylitarjontaa samasta syystä ja koska nykynuoriso "on kädettömiä" eikä osaa tai halua enää tehdä mitään, vaan kaiken pitää olla valmista, niin siinähän se on cappi kysynnän ja tarjonnan välissä.
      Myöskin vanhempien rakennusten demonisointi on monta kertaa täysin yliampuvaa, kyllä ne nykyistenkin uusien talojen rakennuskukkaset taas loistaa kun mennään neljännesvuosisata eteenpäin.
      Esim. kerrostaloissa elementtien suojaamisesta sateella on nyt puhuttu ainakin parikymmentä vuotta, mutta edelleen ne on uusilla rakennustyömailla sateen armoilla ja kerran kastunut lasivilla pysyy märkänä. Tämäkin "kesä"...

    • Kummila

      Missä sitä lasivillaa vielä käytetään elementti rakentamisessa?

      • RakennusMestarimies

        Onneksi lasi ei homehdu


      • Eikuiva

        Sama se on sen vuorivillan kanssa...


    • SijoittajaM

      Ei ole mitään järkeä ostaa Hämeenlinnasta sijoitusmielessä 4000 € maksavia asuntoja, tai yleensäkään asuntoja. Lapista saa ostaa jopa kaupungeista rivareita n. 250- 300 € m2. eli yli 10- kertaa halvemmalla, eikä vuokratasossa ei ole suuriakaan eroja.
      Ostin Kemistä huutokauppa.comista 59 m2 rivarin parisen vuotta sitten, jossa oli vuokralainen valmiina ja on vieläkin. 14 000 €:lla. Hinnat eivät tuosta enää ainakaan laske, eli se riski on ainakin poissa ja itse yhtiökin on kunnossa. Olen ostanut Lapista vuosien kuluessa yli 30- asuntoa, joista suurin osa on itselle vuokraamisen jälkeen jo ilmaisia. Se etu Lapissa myös on, ettei siellä ole juurikaan koijjareita, jotka jättävät vuokrat pystyyn.

      • ihmetteleekö.kela

        Vuokraat asuntojasi itsellesi??


      • SijoittajaM
        ihmetteleekö.kela kirjoitti:

        Vuokraat asuntojasi itsellesi??

        Miten niin? Suurin osa asunnoista on itselle ilmaisia vuokraamisen jälkeen? Voihan sitä tahallaan käsittää väärinkin, vaikka normaalilla järjellä varustettu tajuaa mitä kyllä tarkoitin.


      • MajoittajaS
        SijoittajaM kirjoitti:

        Miten niin? Suurin osa asunnoista on itselle ilmaisia vuokraamisen jälkeen? Voihan sitä tahallaan käsittää väärinkin, vaikka normaalilla järjellä varustettu tajuaa mitä kyllä tarkoitin.

        Kirjoitat muuten kummallisesti: yli 10miinus kertaa ja yli 30miinus asuntoa. Olisiko oikeinkirjoituksessa vähän kohennettavaa, eivät taida olla lyöntivirheitä?


      • SijoittajaM
        MajoittajaS kirjoitti:

        Kirjoitat muuten kummallisesti: yli 10miinus kertaa ja yli 30miinus asuntoa. Olisiko oikeinkirjoituksessa vähän kohennettavaa, eivät taida olla lyöntivirheitä?

        Vaikeaa on sinullakin, kun et tajua mitä miinusmerkki tarkoittaa tuossa casessa. Ei miinusmerkki tarkoita, että välttämättä, että jotain vähennetään.


      • SijoittajaM

        Pää umppeen Mikki- Hiiri paskianen. Perseaukiset eívät täällä huutele! Vituttaako köyhyytesi? Mene fippaamaan rahaa mummoltasi.


      • Veikkaus.Tohtori

        Kaveri vaikuttaa Kemistä tulleelta, upporikkaalta ja huippusivistyneeltä.


      • kehitysmaan.tyyliin

        *ÄrepsÄ


      • Faktaaon
        Veikkaus.Tohtori kirjoitti:

        Kaveri vaikuttaa Kemistä tulleelta, upporikkaalta ja huippusivistyneeltä.

        hörheli.lappi

        11.9.2017 21:59
        Taas sama persaukinen kertoo rahoistaan ja omaisuudesta. SijoittajaM tuntee parhaiten Lapin Kelan luukun. Samaa mieltä, tästä huutelun aloittajasta.


    • Jättö

      En ostaisi asuntoa mistään vesijättömaalta. Katsotaan vaan mitä ilmastonmuutos saanut aikaan eri puolilla maailmaa.

    • sdftr6

      Kyllähän tuo asemanranta tulee kaatumaan. Ihmiset ostavat kerrostaloasuntoja nykyisin aivan ydinkeskustasta, mutta asemanranta on jo aika kaukana keskustasta. Näinhän kävi myöskin Vekan tontille, josta asuntoja ei saatu myytyä. ja homma meni reissille. Mahtaa Jatketta harmittaa, kun kerkesi maksaa Vekalle siitä toista milliä

      • tosin_myöhässä

        Asemanrannassa vetää junalla töihin pendelöinti, vielähän ne kulkee toimistoaikoihin...


    • Hämmästynyt17

      Suomen valtio maksaa turvapaikan saaneen asunnon ainakin seuraavilta kolmelta vuodelta. Heillä kaiketi saa vuokrakin olla korkeampi kuin kantasuomalisilla (täällä kaiketi 600 euroa/kk) Valtio siis maksaa Hämeenlinnan kaupungille ensin nämä rahat. Kaupunki sitten joutuu hankkimaan uusia asuntoja, koska esim uunia voi käyttää, koska siellä on paistettu sikaa. Halvemmaksi kyllä tulisi hankkia uusi uuni, siksi en oikein käistä tätä Hämeenlinnan mallia hankkia uudet asunnot.Kantasuomaliselle ei kannata vuokrata jos, 1000 euroa pyydätte, koska sellaisia vuoria ei Kela korvaa. Maahanmuuttajille ainoastaan.

      • minipossukaapissa

        Muistaisvat nyt hankkia sitten uuden jääkaapitkin noille.


    • velkaveljenpoika

      Uusien hinnassa 50...70% yhtiölainaa. Alussa rahoitusvastike voi sisältää vain pelkän koron. Tämä houkuttaa nuoria ja kokemattomia., jotka pelkän myyntihinnan rahoittaakseen voivat ottaa 50...70% halpakorkoista lainaa 20v maksuajalla... Käytännössä uuteen pääsee omistajaksi 20...30% omalla pääomalla. Jos vakituiset tulot, kyllähän tämä onnistuu, mutta jos 10v sisällä pitää vaihtaa paikkakuntaa ja asuntoa, vaikeaa, ellei säästöjä ole kertynyt. Toisin olisi, jos asuntojen hinnat Hml'ssa olisi kasvussa, eikä uuden hinta juuri laskisi. Mutta kukin laskekoon tykönänsä omat mahdollisuutensa ja riskinsä.

      • velkaonveljenpoika

        Vipuviritys, hyvä juttu. Pureutuu tärkeään asiaan. Ensin pääosin velkarahalla rahoitetaan asunnon osakkeiden osto. Ja samalla sitoudutaan osuuteen taloyhtiön lainata. Joissain tapauksissa rahoitusvastike alkuaikana sisältää vain koron mutta ei lyhennystä., mikä jotain vähemmän valveutunutta ostajaa saattaa johtaa ajatukseen, että onpa edullinen ostos tämä uusi asunto.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2072
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1878
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1680
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1478
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe