Toimenpiteitä.

Tuomio

Hieman olen seuraillut saarijärven kehittymistä (11-vuotta)
Miten ihmeessä Saarijärvi menee kehityksessä alas päin vaikka puitteet on isommat kun monissa pienemmissä keski-suomen kaupungeissa?
10-vuodessa monet yritykset kuihtuneet pois? Jopa ketjuyritykset jotka pärjää muissa pikku kaupungeissa?
Juteltuani monen yrittäjän kanssa niin saarijärveltä puuttuu yhteishenki , toisten kannustaminen, yhteistyö ja yrittäjä henkisyys positiivisessa valossa muiden yrityksiä kohtaan ja kannustaen.
Kilpailuhenkisyyttä ei ole sellaista jossa oltaisiin positiivisella kilpailulla pelissä ottaen huomioon positiivisessa valossa muut yritykset ja kannattavuus ostovoimaan vaan kateutta ja pahansuopaisuutta toisten yrityksiä kohtaan. Samaten uutta ei hyväksytä ja kannusteta kehityksessä.
Koulutuspaikkoja ei keksitä ja anneta kylän kehittyä uudenlaiseksi.
Tänne pitäisi saada paljon edullisia vuokra-asuntoja, uusia yrityksiä, koulutusmahdollisuuksia , harrastuksia ja yhteishenkeä.
Väkiluku laskee huimaa vauhtia ja kehitys pysyy samana. Se on hälyttävää.
Nuoret lähtee muualle, lapsiperheet hakee parempia mahdollisuuksia lapsilleen ja itselleen.
Olisi aika herätä , eikä kannustaa samoja naamoja ja ottaa uudet vastaan.
Kääntää purjeet uuteen suntaan.
Saisko muiden mielipiteitä?

13

397

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yksvaankansihmettelee

      Kateus ja se ettei täällä suvaita sitä jos joku menestyy.
      Liikaa vanhojen naamojen nuolemista ja ei anneta muille tilaa.
      Kupla jossa ihmiset elää.
      Monet myös ihmetelleet yleisiä liputus kehoituksia, Mauno Koiviston hautajaisliputus yms jäi täällä väliin.
      Sampo lehden päätoimittajasta tehty sylkikuppi pakolaiskeskuteluissa myöskin kateuden takia. Monet eivät ymmärrä että toimittajallakin työssään hyvien tapojen kunnioittaminen kansanryhmiä kohtaan. Myös paikkakuntalaisia kohtaan....kaikki tuo myös kertoo kuplasta jossa täällä eletään.
      Syyllisiä etsitään mutta syihin ei mietitä ratkaisuja.
      Haukutaan kaikki ja pidetään tiettyjä ihmisiä kylän egona ja imagona.

      • säälittäväää

        Lopeta Marja tänne kirjoittelu.


      • joskussaarijärveläinen

        Itsekin olen samaa ihmetellyt. Olen lapsesta asti pitänyt Saarijärveä edistyksellisenä, yrittäjyyttä lisäävänä paikkana. Uskon, että niin Saarijärvi kuin koko Keski-Suomikin on johdettu täysin väärille raiteille. On unohdettu koko yrittäjyys. VAIN yrittäjyydellä noustaan. Koko maakunnassa ja pitäjissä on keskitytty ei oleellisiin asioihin ja suosittu sitten jo selvääkin selvemmin tuhoon tuomittuihin yrityksiin (kuituverkot). Saarijärvi sijaitsee kuitenkin "lähellä" pääkaupunkiseutua, niin sieltä olisi helppo kuljettaa KS:ssa valmistettavia tuotteita Etelä-Suomen markkinoille. Otetaan esimerkki Kyyjärven Betsaetistä. Se menestyy ja kaikki kannustavat sitä menestymään. Jopa sieltä muuttaneet voivat omalla työllään Etelä-Suomessa vaikuttaa Betsetin menestykseen ostamalla betonielementtejä pääkaupunkiseudulle. Onhan Kyyjärvelläkin kateutta ja kuntaa on johdettu väärille raiteille ja velkaa tehty, mutta periaatteessa kaikki toimii hyvin. Lähes 15 vuotta maakuntaa on johdettu turhamaisuuksiin, ymmärätmättömyyttään on tehty vääriä ratkaisuja ja valintoja. Suurin syy on keskustalainen aate, joka suosii vain tukiaisia ja toisten verorahoilla elämisen, ei ihme, että yrittäjyys tyrehtyy, näin on Saarijärvellä päässyt käymään.


    • VankilaPastori1

      Eikö edes PARRAKKAAT INSINÖÖRI LAPSOSET saaneetkaan sjärveä nousuun? Mites nyt niin?ja niin kuin te suvaitsevaiset hiivaTavarat heitä ylistitte? Ps.montako karvamatua piilottelette sängyissänne?😯

    • RikosjaRangaistus

      Mistä noita rikosilmoituksia tekeviä kaupunginjohtajia ilmaantuu pohjoisen keskisuomen kuntiin? Viitasaaren Kinnunen aloitti ja Saarijärven Rusanen jatkoi. Kuka on oppiisä herroille?

    • Toimenpiteitä2

      Ensimmäinen asia, missä on menty todella pieleen on kaavoitus. Nyt isot kaupat ovat pois keskustasta ja keskusta kuihtuu. Kaavoituksella pitäisi pyrkiä näin pienessä kaupungissa tekemään yksi tiivis alue, jossa olisi suvassa sovussa pieniä ja isoja kauppoja, jolloin ne tukisivat toinen toistensa toimintaa.
      Hakeeko Saarijärven yrittäjät aktiivisesti uusia yrittäjiä paikkakunnalle sekä teollisuus, kauppa, terveysala yms?
      Onko yhteisiä tapahtumia/kampanjoita kaikkien kaupan alan yritysten kesken asiakkaille? Mikä on keskustan yleisilme (rakennusten kunto ja mm. puutarhan hoito yksityisillä tonteilla ja kaupungin osalta?) Hyödynnetäänkö paikalliset tapahtumat myös kaupallisesti? Mikä on kirjoitustyyli paikallislehdessä positiivinen vai ehkä enemmän ongelmista kertova?
      Onneksi uudet koulut tulevat jos me halutaan saada tänne lapsiperheitä....kansalaisopiston kurssitarjonta sivua etsin puol tuntia ennen kuin löysin. Eli jokainen voisi ehkä tehdä asioita paremmin oman paikkakunnan eduksi.

      • kylillänauretaan

        Paikallislehdessä sävy ainakin negatiivinen, jopa tapahtumien artisteja moitittu. Myös uutisointi asenteellista, ei suoranaista valehtelua, mutta asioiden kertomatta jättäminen on hyvän journalistisen tavan vastaista.

        Myös aika outoa että päätoimittaja väittelee lapselliseen sävyyn yleisönosastolla. :D


    • entinensaarijärveläinen

      Kyllä kaavoituksella on tehty paljon tuhoa. Nyt vaihekaavoituksesta on vastannut maakuntaliitto, siellä ei olla pidetty Saarijärven puolia. Kunta vastaa kaavoituksesta sitten tuosta vaihekaavoituksesta eteenpäin, eikä ole paljoakaan tehtävissä sen jälkeen. Sanoisi, ettei maakuntaliitossa olla ymmärretty kaavoituksen päälle paljoakaan. Pääsiassa on viime vuosina keskitytty tuulivoimaloiden ja turvesoiden kaavoitukseen, noita kaavoitettuja alueita kyllä Saarijärveltäkin löytyy. Molemmat teollisuusalat pyörivät verorahoilla eivätkä tuota yhtään mitään, kuluttavat vain. Mutta oliskohan näissä kaavoituksissakin ollut omat" lehmät" ojassa, mitenkäs se menikään se Pekkarisen vävyn tuulivoimajuttu...Pekkarinen oli tekemässä päätöksiä. Vaan eipä huisku nyt tuulimyllyt, kun kyllästyttiin maksamaan ulkomaille ja muille tutuille tukiaisia tuulimyllyjen kautta. Turvetoiminta on taas sotkenut kaikki suot. Nyt vihreät: lopettakaa turpeet ja tuulivoimalat, jotka tuhoavat luonnon ja vievät verorahat.
      Maisemaltaan Saarijärvi on mitä kaunein paikka asua, mutta kun ei töitä ole. Yhteys uuteen maakuntajohtajaan, niin eiköhän ala tapahtua positiivista Saarijärvelläkin.
      Eikös se entinen maakuntajohtaja (asuuko vielä Saarijärvellä) saanut justiin jonkun kotiseutupalkinnon? Mistä hyvästä, kun kotiseutu on rempallaan ja huonommin kuin koskaan?
      Sitäkin sopii miettiä. Vai onkin tainnut muuttaa muualle, kuten on aikaisemmin luvannut.

    • kolkanlahtihere

      Ei saa nyt valittaa. Kyllä Saarijärvi on hyvä paikka. Täällä saa rahaa ja tukiaisia tekemättä mitään. Pitää vain olla oikeassa puolueessa. Entinen maakuntajohtajakin sai jonkinmoisen kotiseutupalkinnon kotiseudun hyväksi tehdystä työstä. Ettekö huomaa työn tuloksia? En minäkään. Vai muuttiko se Saarijärveltä pois?

      • Pariisintie

        Kuka voisi luetella ne kotiseudun hyväksi tehdyt työt? Taitaisi jäädä lista lyhyeksi.


    • apina-ja-gorilla

      Sama suuntaus on menossa jokaisessa kunnassa. Ennen hyvä veli verkosto toimi sentään oman kunnan sisällä ja sen hedelmät jäivät kuntaan : "Anna minulle halvalla lautakasa, saat kansakoulun ulkoverhousurakan." Nyt on kyseessä EU:n ja globaalin markkinatalouden isot rahat, joten josta jokainen koettaa kahmia niin paljon kun ehtii, ennen kun "shit hits the fan". Veltot ja itsekkäät perilliset myyvät isien mullasta nostamat työllistävät yritykset monopoleja havitteleville pörssiyrityksille hyvällä hinnalla. Nämä taas myyvät ne eteenpäin kansainvälisille rahoitusjäteille. Ei ne jostain Saarijärven mummosta ja papasta välitä - paitsi heidän "hoitamisestaan" kunnan velkarahalla Attendon vanhustensäilytyslaitoksessa.

      https://www.attendo.fi/uutiset/saarijärvelle-rakennetaan-seniorikeskus-attendo-voitti-kaupungin-kilpailutuksen

      Perunamaata kuntoon, ystävät - apinaa koijataan.

      • talonmyyjä

        Taloja on myynnissä paljon , mutta ostajat taitavat puuttua . Mistähän tämä kertoo ovatko muuttamassa pois paikkakunnalta .


    • kuuseenkurottaja

      Mitä Ssyp Kehitys on tehny? Siellä on tuores johtaja joka tais tulla Äänekoskelta. Joko on näyttöjä?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      71
      3240
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2832
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2658
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2618
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      20
      2486
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2325
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      210
      1783
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1737
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      37
      1600
    10. Dear mies,

      Hymyiletkö ujosti, koska näet minut? 😌
      Ikävä
      18
      1456
    Aihe