tietoja sharmista

Nasu

Hei! Mitä ostettavaa on sharm el sheikissä? Missä kannattaa ehdottomasti vierailla? Joutuuko aivan kaikkialla tinkimään, esim. ravintoloissa? Jätetäänkö joka paikkaan juomarahaa?

2

750

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaksi kertaa kyläillyt

      Ei siellä mitään erikosta ostettavaa ole. Pelkkää turistikamaa niinkuin kaikissa turistipaikoissa. Kultaa, mattoja, laukkuja, vaatteita, kaikkea on, mutta enpä sanoisi edullisiksi. Jos jotakin aikoo ostaa, kannattaa olla hintatietoinen jo täältä lähtiessään että voi verrata.

      Marketista saa kyllä edullisesti pikkukamaa, kuten reppuja, kertakäyttövesikameroita ym. Vesipiiput on tietysti suosittuja matkamuistoja ja niin - narrasinpas -. Sieltä kannattaa ostaa niitä isoja värikkäitä puuvillaisia froteepyyhkeitä sekä itselle että tuliaisiksi, tinkimällä tietysti. Keskustassa on kovemmat hinnat kuin reunamilla, mutta yhtä kaikki halpoja meille. Todella hyvänlaatuisia, muoto ja värit kestävät pesusta toiseen.

      Ravintoloissa ja marketeissa on kiinteät hinnat. Juomarahaa suositellaan, muttei tietenkään ole pakko antaa. Siellä on niin paljon ravintoloita, että joka päivä voi käydä uudessa paikassa. Ei tarvitse mennä noloissaan samaan paikkaan, ellei edellisellä kerralla juomarahaa antanut. Basaareissa ja pikkukaupoissa on aina "turistihinnat", riippuu itsestäsi mitä maksat. Jos myyjä ei huuda sinua takaisin viimeisen tarjouksesi jälkeen kun menet ovesta ulos, olet tarjonnut liian vähän.

      Sharme on tehty pelkäksi turistipyydykseksi keskelle erämaata Punaisen meren rantaan. Paikallista väestöä ei ole muuta kuin työntekijät jotka ovat tulleet sinne tienaamaan ympäri Egyptiä. Paikallista asutusta on mm. 7 km. päässä vanhassa Sharm el sheikin kylässä. Taksilla pääsee, muistakaa tinkiä. Sielläkin on kauppiaita ja edullisemmat hinnat.

      Silti. Sharme on pelkkänä turistipyydyksenäkin viehättävä ja nautittava paikka lomalaiselle. Aurinkoa, vettä ja upea vedenalainen elämä, hyvää ruokaa ja (yleensä) ystävällinen palvelu.

      Ihmisiähän ne siellä työskentelevätkin vain ovat erilaisine luonteineen ja huonoine tai hyvine päivineen. Hajuvesikauppiaista jäi itselleni sekä huonoja että hyviä kokemuksia. Matkamuistojahan ne negatiivisetkin kokemukset ovat jos jäävät vähäksi. Pitäkää silmäne auki älkääkä ostako ensimmäisinä päivinä mitään tärkeätä. Mitä valkoisempi naama, sen herkemmin kauppiaat ovat kimpussanne kun huomaavat, ettette juuri tulleina tiedä vielä hinnoista mitään. Rusketuksen myötä voi kauppoihinkin heittäytyä.

      Ja muistakaa käydä pääkadun päässä olevassa beduiinikahvilassa. Kallis paikka, mutta ostopakkoa ei ole. Kahvilan eri kerroksista näkyy koko Sharme ja tarjoilijat kehoittavat kävijöitä nousemaan aina ylemmäs ja ylemmäs ihailemaan maisemaa.

      Hyvää matkaa Sharmeen! Uskon että viihdytte.

      • Nasu

        Kiitos tiedoista! Mukavampi lähteä reissuun, kun tietää etukäteen jotain. Eivätkä pysty höynäyttämään - ainakaan ihan niin helposti.=)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1807
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1667
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1303
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1131
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      789
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      775
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      757
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      725
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      702
    Aihe