Saarijärven kaupungin johto Kittilän tiellä

Onneksi löytyy Saarijärven kaupungin valtuustosta edes kaksi osaavaa ja rehellistä valtuutettua, jotka sanovat asian selkeästi niin kuin se on ja mitä pitää tehdä sekoilulle ja sähläykselle.

Saarijärven virkamiehet eivät ole osanneet ja viitsineet hoitaa kunnallislain mukaisia velvoitteitaan ja tehtäviään ainakaan kymmeneen vuoteen ja sekoilujen tahti vain kiihtyy.

Kaikkea muuta on kyllä sähelletty, kuten laajakaistaa, ulkomaan kauppaa venäläisten kanssa Ahvenlammella, kytkykauppaa ja kaaivoitusta yhdessä, asuntomessuja, pyykinpesua Virossa ja onpa harrastettu kaupungin kirjanpitoa, tilinpäätöksiä sekä vähän tilien tirkistelyäkin, sekä piilotettu selvästi julkiset asiat ja hölötetty toreille ja turuille luottamukselliste asiat.

SAARIJÄRVEN KAUPUNKI
PÖYTÄKIRJA
5/2017
25

Pöytäkirjan tarkastajat:
Kaupunginvaltuusto
§ 44
11.09.2017 Valtuustoaloitteet
KV 11.09.2017 § 44

Kokoomuksen valtuustoryhmän jäsenet Harri Lehtinen ja Risto Vesterinen
jättivät kokouksessa 11.9.2017 allekirjoittamansa seuraavan aloitteen:
”SSYP Kiinteistöt Oy:n entisen toimitusjohtajan toimisuhteen päättämiseen
liittyvät oikeusprosessit on lopetettava" Aloite on pöytäkirjan liitteenä

Päätös:
Merkittiin tiedoksi
Liitteet

Liite 97
Valtuustoaloite: SSYP Kiinteistöt Oy:n entisen toimitusjohtajan
toimisuhteen päättämiseen liittyvät oikeusprosessit on
lopetettava

http://80.246.162.69/djulkaisu/kokous/20171420-8-1.PDF
Ilmianna
Jaa

25 Vastausta


Totta tosiaan

Saarijärven kaupungin periaateisiin ja arvoihin rehellisyys ei ole kuulunut enää pitkiin aikoihin. Se on kiikutettu vuosia sitten kotiseutumuseoon ja piilotettu sängyn alle.
Ilmianna
Jaa
Rehellisyys yritettiin poistaa kaupungin arvoista ainakin kahteen otteeseen edellisten hallitusten aikana. Se saatiin takaisin arvoksi vasta parin valtuutetun tehtyä palautusaloitteen.

Miettikää sitä, ketkä tuolloin olivat hallitusten puheenjohtajina ja ketkä olivat aikaisempia kaupunginjohtajia.

Nyt syntynyt tilanne rikosilmoituksineen on seurausta väärien kirjanpitojen peittelyistä.
Peittelystä saa saman tuomion kuin itse rikoksestakin- sekin on syytä tiedostaa.
Kirjanpitolaki tuli voimaan 1997 vuoden lopussa myös kuntia koskevana ja väärän kuvan antaminen taloudellisesta tilasta tuli rikoslain piiriin.

Olisiko vihdoin aika nostaa kissa pöydälle ja tarkastuttaa konsernin tilit täysin ulkopuolisin voimin ja saattaa talouden tunnusluvut oikealle tolalle. Jos vilunkia havaitaan ne on rikoksina tutkittavissa kymmenen vuoden ajan (törkeä tekomuoto) ja viiden vuoden ajan( tavallisena tekona).

Vasta tämän jälkeen loppuu kaikki urputus ja "turhat valitukset" ja rikosilmoitukset jäävät historiaan.
On syytä muistaa, että veroina ja maksuina kansalaisilta kerätty raha ei häviä mihinkään, vaan se kanavoidaan vääriin taskuihin ja juuri tähän tarkoitukseen tarvitaan vääriä kirjanpitoja.

Lieneekö kuntaliitto keksinyt uuden tavan piilottaa kuntien tekemättömät poistot leasing -mallilla ja kytkemällä kaavoitus/rakennuspaikkojen myynnit poistamattomine seinieen uusien investointien rahoitusmalliksi. Elinkaarensa aikana näin tehdyt investoinnit tulevat ainakin tuplaten kalliimiksi kuntalaisille.

Tällä tavoin poistot saadaan myytyä Kuntarahoitukselle silmänkääntötempulla ja tase näyttää taas hienolta. Kaupan jälkeen Kuntarahoitus vuokraa samat seinät takaisin kunnalle ja asettaa kaupalle muitakin itselleen edullisia ehtoja.

Herää kysymys onko päättäjien moraali hukassa vai onko kyse osaamattomuudesta tai välinpitämättömyydestä?

Vielä karmeampaa on se, jos syynä on rikollinen korruptio.
Ilmianna
Jaa
Näyttipä kokouksessa olleen ainakin kaksi ajattelevaa ja varmaan myös talousasioissa kokenutta miestä, Lehtinen ja Vesterinen. Eivät halunneet Saarijärven sotkeutuvan taloudelliseen kurimukseen.

Lehtisen eriävässä mielipiteessä on hyvät perustelut. Kaupunginhallituksen piti laatia 800 000 euron säästösuunnitelma 30.10.2017 mennessä valtuuston 18.4.2017 päätöksen mukaisesti.

Säästösuunnitelmaa ei ole hyväksytty. Muita suunnitelmia on tehty vaillinaisesti.

Leasing tulee kaupungille tolkuttoman kalliiksi, ja määräajan päätyttyä jää vielä maksettavaa jos seinät halutaan ostaa.

Harri Lehtinen teki kaupunginhallituksen pohjaesityksestä poikkeavan esityksen: "Valtuusto hylkää esitetyn leasing-puitesopimuksen ja palauttaa kouluhankkeen rahoitusratkaisun valmistelun kaupunginhallitukselle ja edellyttää, että uudessa valmistelussa huomioidaan mahdollisuus toteuttaa hanke konserniyhtiön toimesta." Risto Vesterinen kannatti esitystä.

http://80.246.162.69/djulkaisu/kokous/20171420-3-4.PDF

Miten muita valtuutettuja viedään kuin pässejä teuraalle? Kysymys on kuitenkin kymmenistä MILJOONISTA euroista!
Ilmianna
Jaa
Ei mikään ihme että asiat sekaisin, ihmiset niin kiimassa keskusta-puolueesen, että ei nähdä edes omia askekeitaan.
Kaiken kruunaa "puolueeton" paikallislehti Sampo, jonka päätoimittajan journalistinen taso on suoraan 7b luokan sanomalehti-viikon tasoa. Tosin lapset osaa kertoa totuuden paremmin, tai haluaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Hetkinen...

Onkos tämä kansanedustaja Petri Honkonen Saarijärven kaupunginvaltuutettu?

Jos on, niin myöskin häntä epäillään vakavasta rikoksesta.

Kaupunginhallituksen pöytäkirjojen mukaan valtuutetuista on tehty rikosilmoitus poliisille.

Rikosnimike on virkasalaisuuden rikkominen, josta sanktiot ovat melkomoiset.

Eipä silti, nykyisistä kansanedustajista ei taida löytyä kovinkaan monta "puhdasta pulmusta".

Honkosen rikosepäily lyö laudalta jopa Teuvo Hakkaraisen meriitit. (ylinopeus ym.)

Mites tässä näin pääsi käymään?

Pöytäkirjojen mukaan Petri paukutti valtuuston puheenjohtajan nuijaa viime kokouksessa, jossa Lehtinen aloitteensa teki.

Honkoselle tämäntyyppinen julkisuus on tuskin eduksi jatkokautta ajatellen.

Nuopposen hallitus on aloittanut tosi räväkästi.

Pj. Nuopponen kehuskeli lehtijutussa hiljattain, että hänen ympärillään ovat hyvät päättäjät.

Saas nähdä, kuinka pitkään Nuopposen valtakausi jatkuu.

Voisiko valtuutettujen luottamusta enemmän horjuttaa kuin tekemällä heistä rikosilmoituksen? Hallituksenhan on nautittava valtuuston luottamusta, joten hallituspaikka on hyvin "tuulinen".

Taitaa herralla olla enemmän intoa kuin osaamista.

Miten mielenkiintoista.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
KANSANEDUSTAJAA EPÄILLÄÄN RIKOKSESTA! Onhan näitä ennenkin ollut: Juhantalo (kepu)...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Antti Rinne useita tuomiota. Miten Kittilän laiton irtisanominen?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Nyt vaan heti juttuvinkkiä eri lehtiin ja medioihin, jos Honkosta epäillään rikoksista.
Ksml ja Sampo tuskin haluaa julkaista mitään negatiivista kepulaisista.

http://www.is.fi/uutisvihje/
http://m.iltalehti.fi/info/palaute/
https://yle.fi/aihe/mot/ota-yhteytta
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Ei kannata mitään rikosjuttuvinkkejä levitellä. Katsokaapas kuka on seuraavana jonossa kepun kansanedustajaksi. Paraneeko asia?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Saarijärvi tulee jäämään pysyvästi historiaan rikosilmoitusten tekemisen johdosta. Ymmärtääköhän hallituksen ns. vanhat jäsenet vieläkään, että he tekivät rikosilmoituksen itsestään. Kaiken huippu on se, että valmistelija Niemi ja esittelijä Rusanen olivat todennäköisesti esteellisiä valmistellessaan ja esitellessään hallitukselle ko. päätösesityksen.

Riitajutun tuomiolauselmassa mainittiin selkeästi ne henkilöt, jotka olivat rikkoneet yksityisoikeudellista sopimusta ja sen sisällön paljastaneet ulkopuolisille.

Molemmat henkilöt myös myönsivät tekonsa käräjäoikeudessa. Yhteisymmärryksessä käräjäoikeudessa vahvistettu sopimussakko tietysti myös laukesi ja taloudellisia seurauksia syntyi 80000+ korot ja oikeudenkäyntikulut tuomittiin ssyp:n maksettaviksi.

Ronkainen ja Rusanen tekivät nämä temput virkamiehinä. jolloin esitutkinnassa heitä tulisi epäillä todennäköisin syin virkasalaisuuden rikkomisesta. Mirja Niemi puolestaan valmisteli pöytäkirjojen mukaan esityksen kaupumginhallitukselle, jossa päätettiin rikosilmoituksen teosta valtuutetuista. Kyseessä vaikuttaisi olevan mahdollisen rikoksen peittely-yritys. Jos näin on sanktio on aivan sama kuin itse teostakin tulisi. Jos teko on tahallinen ja suunniteltu ja siitä on seurauksena huomattava taloudellinen vahinko tai etu ja teko kokonaisarvostellen täyttää tahallisuuden kriteerit. Epäillyt pitäisi pidättää viranhoidosta jo tutkinnan ajaksi.

Taitaaapa käydä vähiin esteettömien viranhaltijoiden ja hallituksen jäsenten joukko.

Johtoryhmästä esteetön saattaisi olla enään Autiosalo, joka on toiminut hallituksen sihteerinä ja ei muulla tavoin ole osallistunut päätöksentekoon. Sama ongelma koskee myös tarkastuslautakuntaa. Vanhat valtuuston jäsenet ovat epäiltyinä virkarikoksesta eivätkä voi toimia omassa asiassaan esteettöminä.

Pitäisikö suosiolla pyytää lex.Kittilän turvin ulkopuolista apua tilanteen ratkaisemiseksi.
Laki tuli voimaan 1.7.2017.

Kannattais varmaan miettiä hetki ennenkuin lähdetään vouhottamaan vallantäyteydessä onnettomia ratkaisuja.

Nuopposen kannattaa tiedostaa. että hallituksen jäsenet rinnastetaan virkamiehiksi tällaisessa rikostutkinnassa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
teemmehistoriaa kirjoitti:
Saarijärvi tulee jäämään pysyvästi historiaan rikosilmoitusten tekemisen johdosta. Ymmärtääköhän hallituksen ns. vanhat jäsenet vieläkään, että he tekivät rikosilmoituksen itsestään. Kaiken huippu on se, että valmistelija Niemi ja esittelijä Rusanen olivat todennäköisesti esteellisiä valmistellessaan ja esitellessään hallitukselle ko. päätösesityksen.

Riitajutun tuomiolauselmassa mainittiin selkeästi ne henkilöt, jotka olivat rikkoneet yksityisoikeudellista sopimusta ja sen sisällön paljastaneet ulkopuolisille.

Molemmat henkilöt myös myönsivät tekonsa käräjäoikeudessa. Yhteisymmärryksessä käräjäoikeudessa vahvistettu sopimussakko tietysti myös laukesi ja taloudellisia seurauksia syntyi 80000+ korot ja oikeudenkäyntikulut tuomittiin ssyp:n maksettaviksi.

Ronkainen ja Rusanen tekivät nämä temput virkamiehinä. jolloin esitutkinnassa heitä tulisi epäillä todennäköisin syin virkasalaisuuden rikkomisesta. Mirja Niemi puolestaan valmisteli pöytäkirjojen mukaan esityksen kaupumginhallitukselle, jossa päätettiin rikosilmoituksen teosta valtuutetuista. Kyseessä vaikuttaisi olevan mahdollisen rikoksen peittely-yritys. Jos näin on sanktio on aivan sama kuin itse teostakin tulisi. Jos teko on tahallinen ja suunniteltu ja siitä on seurauksena huomattava taloudellinen vahinko tai etu ja teko kokonaisarvostellen täyttää tahallisuuden kriteerit. Epäillyt pitäisi pidättää viranhoidosta jo tutkinnan ajaksi.

Taitaaapa käydä vähiin esteettömien viranhaltijoiden ja hallituksen jäsenten joukko.

Johtoryhmästä esteetön saattaisi olla enään Autiosalo, joka on toiminut hallituksen sihteerinä ja ei muulla tavoin ole osallistunut päätöksentekoon. Sama ongelma koskee myös tarkastuslautakuntaa. Vanhat valtuuston jäsenet ovat epäiltyinä virkarikoksesta eivätkä voi toimia omassa asiassaan esteettöminä.

Pitäisikö suosiolla pyytää lex.Kittilän turvin ulkopuolista apua tilanteen ratkaisemiseksi.
Laki tuli voimaan 1.7.2017.

Kannattais varmaan miettiä hetki ennenkuin lähdetään vouhottamaan vallantäyteydessä onnettomia ratkaisuja.

Nuopposen kannattaa tiedostaa. että hallituksen jäsenet rinnastetaan virkamiehiksi tällaisessa rikostutkinnassa.
Pallo on nyt esteettömillä valtuutetuilla, jotka eivät olleet paikalla tuossa surullisen kuuluisassa infossa. Ylimääräinen valtuusto koolle kiireellisenä 9 valtuutetun toimesta ja asiana ylimääräisen valiokunnan asettaminen kaupunginjohtajan ja kaupunginhallituksen erottamiseksi. Lain vaatimat kuulemismenettelyt ja erottamispäätös perusteella, ettei kj ja hallitus nauti valtuuston luottamusta.

Viranhaltijat Ronkainen ja Niemi tulisi erottaa aikanaan rikoslain perusteella, mikäli oikeus niin päättää.

Tutkinta pitäisi ulottaa aikaisemman hallituksen ja kj:n toimintaan. Muistaakseni hallituksen pj. taisi olla O. Vuori silloin kuin Bäfver irtisanottiin. Vastuussa ovat myös SSYP:n sen aikaiset yhtiön vastuuhenkilöt. Ja tietenkin kaupunginhallitus.

Vanha lauahdus "kyllä sinä sopan keitit" kuvaa oivallisesti näiden "Rummukaisten" toimintaa.

Varmaan kannattais harkita ensin.

Jos on 20 maksajaa eihän korvaukset tee kuin 10000 mieheen.

Kokouspalkkioitakin on maksettu huomattavasti enemmän. Olisiko kyseessä "raippavero", joka joskus iskee salakavalasti. Aina ei voi voittaa ja siitähän elämän jännitys muodostuukin.

Olen täysin vakuuttunut, etteivät asianosaiset tule milloinkaan hyväksymään näin radikaalia ratkaisua, mikäli oikeus tässä asiassa toteutuisi. Omasta mielestään he ovat uhrautuneet yhteisen hyvän tinkimättöminä puolustajina ja joutuneet sairaan oikeuskoneiston rattaisiin itsensä likoon laittaen. Peilissä näkyy edelleen yhteiskunnan tukipylvään moitteeton kuva ja työelämässä hankittu arvovalta ulkoisine vallan merkkeineen.

Ainoa syyllinen on ns. tavallinen kansa, joka ei ymmärrä omaa parastaan.

Miestenillassa on ylevää puhua avoimmuudesta ja rehellisyydestä. Vallankin kun vierellä on valtakunnan rehellisin liikemies ja todella menestynyt paikkakunnan oma mies.Lehtikuvan taustalla näytti olevan alttaritaulu, joten lausunnot tulivat varmaan todella sydämmestä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Timo Rusanen ja Mirja Niemi ovat perustaneet juttunsa Mafian lakiin, eli Omertan lakiin.
Se on ankaran vaikenemisen laki omista rikoksista.

Kun Ronkainen ja Rusanen rehvastelivat infotilaisuudessaan salaisen yksitysoikeudellisen sopimuksen vähäpätöisyydellä ja pienuudella, ja kertoessaan sen he tiesivät rikkovansa sopimusta, joka oli sanktioitu 80 000 euron sakolla.

Heidän logiikka oli, että sopimusta voidaan rikkoa sisäpiirissä ja tehdä rikoksia, kunhan vain siitä ei kerrota mihinkään, Omertan Laki

Mutta kun asia ei pysynytkään piilossa, joutuivat Ronkainen ja Rusanen käräjille sopimusrikkomuksesta. Saarijärven kaupunkikonsernille tuli sanktiosakot 80000 euroa ja oikeudenkäynitikulut päälle, mitä lie yhteensä noin 100 000 euroa. Käräjäoikeus perusti tuomionsa Suomen Lakiin.

No nyt sitten nämä tuomitut rikosilmoituksellaan hakevat syylisiä sijalleen ja Suomen lakiin perustuvan tuomionsa kumoamista Omertan lain perusteella.

Rusanen ei nauti enää luottamusta!
Ilmianna
Jaa
Joo, on siinä tavallinen tallaaja äpsingillä kun virkamiehet kaupungin rahoilla yrittävät syyllistä leipoa lakien ja ohjeitten rikkojista ilmoittanutta!
Se siitä oikeudenmukaisuudesta.
Toivotaan Bäferille oikeutta. Siitä saattaa laueta muutkin kähminnät kaupungin rahoilla.
Ilmianna
Jaa
Tähän on tultu, kun oikeudenmukaisuus ja lain kunnioittaminen on vuosikymmenien ajan rypistetty paperikoriin kuntien johtamisessa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kannattaa katsoa artikkeli sunnuntain 8.72017 KSML.stä.

KEPU asetti Säärijärvellä lautakunnan puheenjohtajaksi jäsenensä, joka on osallistunut laajamittaiseen kuittikauppaan ja kirjanpidon väärentämiseen ja saanut siitä ehdotonta vankeutta ainakin 1,5 vuotta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
27 kuntapäättäjää syytteeseen Kittilä gatessa
13.10.2017

Kittilän kuntapäättäjät joutuvat syytettyjen penkille. Kuva: Pekka Aho
Kittilän kuntapäättäjistä syytettyjen penkille joutuu 27 ihmistä.

Oulun syyttäjäviraston mukaan kihlakunnan syyttäjät ovat nostaneet syytteitä Kittilän kunnan luottamushenkilöitä vastaan. Syytettynä on 27 entistä tai nykyistä valtuutettua ja varavaltuutettua.

Syyteluettelo on pitkä. Nimikkeiden joukossa on syyte virka-aseman väärinkäytöstä, syyte työturvallisuusrikoksesta, työsyrjinnästä ja virka-aseman väärinkäyttämisestä ja syyte törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä

Kaikki vastaajat ovat kiistäneet syytteet.

Syyteharkinnassa on vielä muitakin rikosepäilyjä.

Syytevyyhti kytkeytyy moniulotteiseen tapahtumaketjuun, jonka yhtenä käynnistyspisteenä on kunnanjohtaja Anna Mäkelän irtisanominen sekä kunnan omistajaohjaukseen liittyvä toiminta Oy Levi Ski Resortissa.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/laaja-kuntapaattajien-joukko-syytteeseen-kittila-gatessa/MAYFYpPn?ref=iltalehti:fa1a&utm_source=iltalehti.fi&utm_medium=boksi&utm_campaign=AlmaInternal&_ga=2.216141008.75635972.1506575055-1494078090.1478133703
Ilmianna
Jaa
Kuntaministeri Anu Vehviläinen vaatii: Syytteessä olevien Kittilän kuntapäättäjien astuttava syrjään välittömästi

Jos niin ei käy, Lex Kittilän toimeenpano on ministerin mukaan ainoa vaihtoehto.
13.10.2017

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen.Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Kuntaministeri kuvaa Kittilän tilannetta äärimmäisen poikkeukselliseksi ja vakavaksi. Kittilästä on luvattu valtiovarainministeriölle käsitellä syytteessä olevien tilannetta marraskuussa, mutta se on Vehviläisen mukaan auttamatta liian myöhään.

– Toivon todella, että he arvioivat tilanteen hyvin pikaisesti ja välittömästi ryhtyvät toimiin luottamustehtävien hoidon osalta.

Syytteessä olevien täytyy siis ministerin mukaan jäädä pois luottamustehtävistä välittömästi ja niin pitkäksi aikaa kun oikeusprosessi kestää. Jos he eivät itse vetäydy, on valtuuston tehtävä päätös.

Jos niin ei käy, on ministerin mukaan aika ottaa käyttöön Lex Kittilä.
– Se on minusta aika lailla selvä asia.

Lex Kittilä antaa valtiovarainministeriölle oikeuden puuttua yksittäisen kunnan päätöksentekoon. Ministeriön nimittämä selvityshenkilö tai selvitysryhmä tekee ehdotuksen toimenpiteistä, joilla kunnan hallinto palautetaan lainmukaiseksi. Ministeriöllä on myös vime kädessä oikeus pidättää kunnan luottamushenkilö luottamustehtävistään.

– Se mitä kuntalaissa sanotaan, niin sen mukaan pitää pystyä toimimaan. Tämä on koko kuntakentän uskottavuuden kannalta tärkeää, että kuntalain määräyksiä noudatetaan.
Kesäkuussa voimaan astuneen uuden kuntalain mukaan jo esitutkinnassa olevien luottamushenkilöiden pitää jäädä pois luottamustehtävistään, mutta Kittilässä näin ei ole tapahtunut.

https://yle.fi/uutiset/3-9881642

https://yle.fi/uutiset/3-9881500

https://yle.fi/uutiset/3-9881308

https://yle.fi/uutiset/3-9881935
Ilmianna
Jaa
Kittilän kriisikokouksen tulos: syytettyjen luottamushenkilöiden käsittelyä nopeutetaan
27:ää kuntapäättäjää syytetään törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä. Ministeriö on patistanut Kittilän hallintoelimiä nopeuttamaan asian käsittelyä.

14.10.2017 klo 22
STT

Kittilän kunnan hallintoelimet nopeuttavat syytteeseen asetettujen luottamushenkilöiden aseman käsittelyä, kertoo kunnanhallituksen toinen varapuheenjohtaja Tuula Mertaniemi.
Valtiovarainministeriö on vaatinut, että syytteen saaneet kuntapäättäjät jättävät luottamustehtävänsä Kittilässä oikeusprosessin ajaksi. Ministeriö on myös patistanut Kittilän hallintoelimiä nopeuttamaan asian käsittelyä.

Kaikkiaan 27:ää Kittilän kunnan entistä ja nykyistä kuntapäättäjää vastaan nostettiin perjantaina rikossyytteitä.

Kittilän kunnan puheenjohtajisto kokoontui lauantaina kriisikokoukseen asian tiimoilta.
Mertaniemen mukaan Kittilän kunnanhallitus kokoontuu tiistaina kokoukseen, jossa on määrä päättää ylimääräisen kunnanvaltuuston kokouksen koollekutsumisesta.

Kunnanvaltuusto kokoontuisi näillä näkymin 24. lokakuuta. Kokouksessa käsiteltäisiin syytteeseen asetettujen luottamushenkilöiden asemaa. Kunnanvaltuustoon kutsuttaisiin myös Kuntaliiton lakiasiain johtaja Arto Sulonen.

–  Me nopeutamme tämän asian käsittelyä, Mertaniemi sanoi STT:lle.

Lähes puolet valtuustosta sai syytteet
Perjantaina nostetut syytteet liittyvät kunnanjohtaja Anna Mäkelän irtisanomiseen ja laajemmin päättäjien toimintaan Kittilässä. Kunta irtisanoi Mäkelän marraskuussa 2014. Korkein hallinto-oikeus on katsonut irtisanomisen laittomaksi.

27:ää kuntapäättäjää syytetään törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä. Lisäksi lukuisia kuntapäättäjiä syytetään työturvallisuusrikoksesta, työsyrjinnästä ja virka-aseman väärinkäyttämisestä.

–  Kittilän tilanne on kuntakentässä huolestuttava, poikkeuksellinen ja äärimmäisen vakava, totesi valtiovarainministeriö tiedotteessaan perjantaina.

Kittilän tämänhetkisen kunnanvaltuuston 27 jäsenestä 11:tä vastaan nostettiin perjantaina syytteitä. Yhdeksänhenkisestä keskustan valtuustoryhmästä seitsemän edustajaa sai syytteen. Syytteitä sai myös kaksi vasemmistoliittolaista valtuutettua, yksi perussuomalainen ja yksi paikallisen kuntalaislistan valtuutettu.

Kaikki vastaajat ovat kiistäneet syytteet.

https://www.aamulehti.fi/uutiset/kittilan-kriisikokouksen-tulos-syytteeseen-asetettujen-luottamushenkiloiden-kasittelya-nopeutetaan-200461650/
Ilmianna
Jaa
Näitä Pikku-Kittilöitä on Keski-Suomessakin. Päätöksiä jyrätään enemmistövoimalla lakiloista piittaamatta.
Ilmianna
Jaa
Lukekaa päivän Suomen Kuvalehdestä saarijärveläismiehen kerrassaan loistava mielipidekirjoitus (s. 58).

Etenkin viittaus kuntakonsernien rahavirtojen läpinäkymättömyyteen oli enemmän kuin paikallaan. Ainakin eteläpohjalaisen asuinpitäjäni tiukimmin varjeltu salaisuus tuntuu olevan kaupungin tytäryhtiöilleen antamien omavelkaisten takausten summa.

Voi tietenkin olla, että en vain kykene kaivamaan esiin lukua, mutta osaan kyllä arvioida tunnetuimpien saajien osalta esim. niiden hankkimien kiinteistöjen vakuusarvon. Se lähestyy symbolista.

Toivottavasti Saarijärvellä tämä asia on paremmalla tolalla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Herra antoi, herra otti, tyydy siihen hottentotti. ...tai laita puolet petäjäistä...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
SUOMEN KUVALEHTI
Kirjeitä
27.10.2017

Rakenteellista korruptiota purettava

Päätoimittaja Ville Pernaa toivoo, että ”… surullisen tapauksen (Kittilä) seurauksena kunnallinen itsehallinto paranee” (SK 42/2017)

Ongelmana on ”maan tapa”. Se ilmenee hyvinvoimana rakenteellisena korruptiona . Tätä on auttanut se , että ”toimivaa työkalua”, rikoslain 40 lukua virkarikoksista ei ole haluttu käyttää. Pikku-Kittilöitä on runsaasti.

Kuntakonsernien rahavirrat, kaavoitusvalta ja hankinnat sekä toimintojen läpinäkymättömyys ovat oiva kasvualusta korruptiolle.

Suomalaiset on totutettu hyväksymään ”poliittinen ohjaus”, jäsenkirjapeli, hyvä veli –verkostot, puoluetuen piilokanavat ja muu suosinta. Suosintaan kuuluu silmien ummistaminen tosiasioilta ja tarvittaviin toimin ryhtymättä jättäminen.

Kuntalainen, toimittajakin, on yksin toimiessaan korruptiota vastaan. Hänen tulisi selättää vastahankaiset poliisi-, syyttäjä- ja oikeusviranomaiset. Tutkinta- ja rikosilmoitukset saavat osakseen väheksyntää tai niiden annetaan tarkoituksella vanhentua. Onnistumisen edellytyksiä on jos viranomaiset toimivat vieraan maakunnan alueella.

Maan tapa ja lain kunnioituksen alennustila nakertavat luottamusta demkratiaan ja hallintoon sekä poliisi- ja syyttäjäviranomaisiin ja oikeuslaitokseen. Kuntaliitollakaan ei ole puhtaat jauhot pussissaan. Toimittaja Eeva-Liisa Hynynen on rohkeasti ryhtynyt tien avaajaksi puhkoessaan rakenteellisen korruption paisetta.

Hannu Luotola
Saarijärvi
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Saarijärven ylipää sotkijat ja palkat

Saarijärvi, Keski-Suomi (9 690 asukasta)
Palkka 7 600 €/kk
Kaupunginjohtaja Timo Rusanen

Johtoryhmä, mediaanipalkka 5 186 €/kk
Hallinto- ja henkilöstöjohtaja Satu Autiosalo
Talous- ja hankintajohtaja Mirja Niemi
Sivistystoimenjohtaja Arja Siikström
Tekninen johtaja Vesa Ronkainen

Viitasaari, Keski-Suomi (6 607 asukasta)
Palkka 8 055 €/kk
Kaupunginjohtaja Janne Kinnunen (aikaisemmin Saarijärvi)

https://yle.fi/uutiset/3-9945263
Ilmianna
Jaa
Pitkään Mahtijärvellä on tallattu Kittilän malliin. Härskiys ei vaan ole ollut aivan niin törkeää. Talous on ollut kuralla Kuuselan Eevan ajoista alkaen. Peittely on onnistunut Kuntaliiton (Audiatorin) tilintarkastajien ahkerien silmien avulla.
Ilmianna
Jaa
Uuteen kouluun piti lähteä leesingrahalla. joka tulee kalliiksi. Varmaan monta miljoonaa menee muihin taskuihin.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Saarijärven kaupungin johto Kittilän tiellä

Onneksi löytyy Saarijärven kaupungin valtuustosta edes kaksi osaavaa ja rehellistä valtuutettua, jotka sanovat asian selkeästi niin kuin se on ja mitä pitää tehdä sekoilulle ja sähläykselle.

Saarijärven virkamiehet eivät ole osanneet ja viitsineet hoitaa kunnallislain mukaisia velvoitteitaan ja tehtäviään ainakaan kymmeneen vuoteen ja sekoilujen tahti vain kiihtyy.

Kaikkea muuta on kyllä sähelletty, kuten laajakaistaa, ulkomaan kauppaa venäläisten kanssa Ahvenlammella, kytkykauppaa ja kaaivoitusta yhdessä, asuntomessuja, pyykinpesua Virossa ja onpa harrastettu kaupungin kirjanpitoa, tilinpäätöksiä sekä vähän tilien tirkistelyäkin, sekä piilotettu selvästi julkiset asiat ja hölötetty toreille ja turuille luottamukselliste asiat.

SAARIJÄRVEN KAUPUNKI
PÖYTÄKIRJA
5/2017
25

Pöytäkirjan tarkastajat:
Kaupunginvaltuusto
§ 44
11.09.2017 Valtuustoaloitteet
KV 11.09.2017 § 44

Kokoomuksen valtuustoryhmän jäsenet Harri Lehtinen ja Risto Vesterinen
jättivät kokouksessa 11.9.2017 allekirjoittamansa seuraavan aloitteen:
”SSYP Kiinteistöt Oy:n entisen toimitusjohtajan toimisuhteen päättämiseen
liittyvät oikeusprosessit on lopetettava" Aloite on pöytäkirjan liitteenä

Päätös:
Merkittiin tiedoksi
Liitteet

Liite 97
Valtuustoaloite: SSYP Kiinteistöt Oy:n entisen toimitusjohtajan
toimisuhteen päättämiseen liittyvät oikeusprosessit on
lopetettava

http://80.246.162.69/djulkaisu/kokous/20171420-8-1.PDF

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta