Paljon saatte tienata osa-työkyvyttömyyseläkkeellä

Uusitk

1. Paljonko teidän työkyvyttömyyseläke/ osatyökyvyttömyyseläke?
2. Paljonko oli ansio/kk ennen sairastumista?
3. Paljonko saatte tienata tk : lla?

Itse sain ennakkopäätöksen ja ihmettelen miten osa-tk:lla saa tienata niin vähän (alle 40% palkasta). Olisi kiva kuulla millaisia päätöksiä muilla... Kiitos.

8

394

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • varokaa-vain

   Mielestäni täydellä työkyvyttömyyseläkkeellä oleva ei saisi tehdä yhtään töitä. Vie muilta työpaikat. Tulossa kuulemma uudistus eli menettää eläkkeen jos alkaa tekemään töitä eli tulee kutsu pakolliseen työkykyarviointiin taas. Ei työkyvyttömyyseläke ole pysyvä jos joku luulee niin se on voimassa toistaiseksi kunnes tilanne muuttuu oleellisesti. Huonolla tuurilla lähtee eläke, kun teet töitä kuten minulle kävi.

   • nohätäää

    Niinpä. Sallisin kyllä satunnaishommat tk-eläkeläisille. Ja osa-aikaiset.
    Teen itse osa-aikatyötä pienehkön ja kevyen rouvan avustajana. Ihmettelin, miksen saanut lisätunteja, kun vakiavustajat halusivat vapaata. Lomittaja oli SELÄSTÄÄN tk-eläkkeellä oleva rouva, yh.
    Nyt yksi vakiavustaja lähti ja lupasin heti tehdä viikonloppuisin enemmän. Tämä lomittajarouva sitten soitteli.. Olisin kai voinut sanoa tekeväni ne tunnit enkä "antaa" hänelle mitään. Ja mahd. olisi haettu uusi ilta-apu tekemään 2 arki-iltaa. Sovittiin sitten, että hän tekee joka toisen sunnuntain 6+2h.
    Hänellä taisi olla jokin toinenkin homma ja ehdotin, että olisi sitten tehnyt sitä enemmän rahapulaansa. Ei käynyt, kun "oli luvannut" avustettavalle. "sulla on mieskin elättämässä ja mun pitää tuota lasta elättää".. "asumistukikin pieneni x€, kun täytti 18v".. ym.

    Mitenkähän pärjää, kun rouvaa pitää aamuisin ja sairaalakeikan jälkeen nostaa? Iltaisin tavallisena päivänä riittää, kun tukee kainalosta.


   • dfhht

    missäs tuommoisesta uudistuksesta oli juttua, ettei voikaan enää tehdä edes vähän töitä?


  • monia.kulmia

   Koko asia on vähän ristiriitainen. Kun sitä ajattelee pitkäaikaistyöttömän ja todistetusti työkyvyttömän näkökulmasta, harmittaa tämä epätasa-arvoinen kohtelu. Eläkkeelle ei päästetä, vaikka sairas yli 60-vuotias ei enää pysty työhön.

   Samalla toinen, joka on osannut/voinut paremmin todistaa työkyvyttömyytensä joko erikoissairaanhoidon ja/tai yksityissektorin lääkärin toimilla, ehkä jopa suuremmalla rahamäärällä, siirtyy siististi eläkkeelle ja etujen piiriin. Ja sitten ikään kuin hups, onkin yllättäen riittävän terve taas jatkamaan työelämässä.

   Tuttavapiirissä olen tämän nähnyt ja se on aiheuttanut paljon eripuraa. Jopa eräskin ammattiautoilija, joka oli ollut hyllytettynä vuosia liikennettä vaarantavien sairauksiensa takia, palasikin takaisin nauttimaan rahapalkkaa eläkkeen päälle. Vuodessa tapahtui ihmeparantuminen.

  • Pertsa.A

   Työkyvyttömyyseläkkeeni on 40% palkastani.

   Työviikko on 4pv eläkkeellä ja 3pv töissä.

  • kakaajs

   Niin paljon, että hävettää melkein, mutta en ole työkykyinen.

  • Liian_nuori_eläkeläinen

   Itselläni osaeläke 1200 ja saan tienata päälle 2400 ilman että vähentää eläkettä. Vuoden 2016 tulot olivat vuodessa rapiat 52000. Mutta verotus tasaa neton.

  • vgålvölv

   Vajaa kolme tonnia ja saan tienata vajaa kaksi tonnia, mutta en ole vieläKÄÄN työkykyinen tienaamaan yhtään mitään

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maailman suurin sanomalehti: Sanna Marin on coolein poliitikko

   Sanna saa taas ylistystä maailmalla. Ja mikäs siinä, onhan hän ylivoimaisesti paras pääministeri Suomen historiassa. https://www.iltalehti.fi/ulkomaa
   Maailman menoa
   480
   2515
  2. Petteri Orpo väläyttää leikkauksia: 'Me joudumme säästöihin ja sopeutukseen'

   Jätti-inflaatio sähkö, polttoaineet, ruoka ym. kallistuu hurjasti ja Petterin kokoomus haluaa leikata, ja kokoomuksen tuntien leikkauksien painotus ni
   Maailman menoa
   140
   1416
  3. Sanna Marinin UUSI sähellysvideo julki. Iljettävää ja kuvottavaa katseltavaa

   En olisi uskonut että näen maamme pääministeristä näin puistattavan videon. Jos jäljellä oli vielä ripaus arvovaltaa ja kunnioitusta pääministeriä koh
   Maailman menoa
   319
   1381
  4. Kerrotko mies mikä minussa on vikana?

   Kun, et kerran lähesty?
   Ikävä
   182
   1129
  5. Parveketupakointi

   Tupakoija on itsekäs ja piittaamaton muista asukkaista, parvekkeella tupakoijan savu kulkeutuu useisiin lähistöllä oleviin asuntoihin. Ei ole mukavaa
   Maailman menoa
   137
   1075
  6. Mulla on ikävä sua

   Se on paisunut ihan valtavaksi ja täyttää mun koko pään. Naiselle
   Ikävä
   45
   984
  7. Olen pahoillani

   Ei ollut muuta vaihtoehtoa
   Ikävä
   47
   889
  8. Kellyn velat on jo 34000 ja on kelan asiakas.

   Tälläistä nää naiset on kaikki samanlaisia, kun mies ei maksa niiden velkoja ja elämää niin kaikki menee vaan ulosottoon.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   46
   869
  Aihe