Tukiaiset 0-tuotosta / tukiaiset tappioista

TavoiteKorkealle

Portugalissa suomalaiset huijarit nostivat satoja tuhansa euroja maataloustukiaisia "oliivitilalta", jossa ei ollut ensimmäistäkään oliivipuuta.

Huijarit eivät tuottaneet mitään. Tämä "maatalous" on kuitenkin merkittävästi tuottavampaa ja veronmaksajille edullisempaa, kuin suomalainen maatalous, joka vastikkeettomista tukiaisista johtuen on keskimäärin 200% tappiolla.

Täkäläinen maatalous voisi ottaa tavoitteekseen 0-tappioiden tason lopettamalla konkrssi-puuhastelun. Kansantalous kiittäisi ja veronmaksajien taakka kevenisi. Maatalouden harrastajat voisivat siirtyä tuottavaan työhön.

4

132

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tsuhnamuna

      No mutta, sehän johtaas siihen, että verotusta on kevenettävä ja johtaa tuloerojen kasvuun. Köyhät nytkään mitää maksa.

    • OmaSuuLähinnä

      Mitäs sitä sitten syötäisiin? Tämäkin aloittajaneropatti voisi olla ihan tyytyväinen nälän tullessa, jos ruokaa saisi rahalla, tai edes omalla työpanoksella sesijaan, että ruokaa ei olisi mistään saatavissa. Laaja-alainen katovuosi ruokaa tuottavissa maissa tai laaja luonnonkatastrofi voisi hyvin äkkiä vetää viisastelijoiden hyvinsyöneitä ruhoja laihdutuskuurille, kun jokainen maa turvaisi ensisijaisesti oman kansansa ruokahuollon. Siinä ei vientimiljardit pidä hallituksia vallassa, jos kannattajat näkisivät nälkää. Tuskin kukaan on uskaltanut kokeillakaan, sen verran voisi olla henki höllässä heti kertomisen jälkeen.

    • eduskunta-päättää

      Aloittajalle sanon että meillä on taas sunnuntaina 14. huhtikuuta 2019 mahdollisuus kaikkien sanoa painava sanansa millaista maatalouspolitiikkaa meillä harjoitetaan.

      Maataloustuottajat, kuten täällä on varmaan satoja kertoja jo kerrottu, ei voi alle 3% osuudellaan päätösvallasta siihen mitenkään vaikuttaa.

      Jospa aloittaja nyt kaivaa sen puolueen puolueohjelman jossa puolue aikoo radikaalisti muuttaa nykyistä maatalouspolitiikkaamme, esimerkiksi lopettamalla maataloustuet.

      Itse googletin enkä sellaista löytänyt mutta jos joku palstan käyttäjistä sellaisen on löytänyt, äkkiä linkki tänne ja pieni lainaus.


      Muuten. Suomalaiset huijasivat satoja tuhansia euroja.
      Suomalaisten täytyi mennä ulkomaille huijaamaan kun suomessa ei tuollainen olisi onnistunut.


      "Järjestäytynyt rikollisuus on Italiassa suurta myös elintarviketeollisuudessa. Maa menettää vuosittain 60 miljardia, kun mafia myy muun muassa väärennettyä viiniä ja kinkkua maailmalle.
      Järjestäytynyt rikollisuus hallitsee Italiassa 12,5 miljardin euron suuruista maatalous- ja elintarvikeliiketoimintaa. Summa vastaa 5,6 prosenttia kaikesta rikollisesta toiminnasta maassa, Italian parlamentin tekemä selvitys kertoo."

      http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001739632.html


      "Ruokaväärennösten arvioidaan olevan maailmanlaajuisesti jo noin 40 miljardin dollarin bisnes. Summa on todennäköisesti huomattavasti alakanttiin, sillä arvio perustuu ainoastaan paljastuneisiin tapauksiin."
      https://yle.fi/uutiset/3-9563849

    • aloittajalle-kiitos

      "Suomalaisperhettä epäillään yli 200 000 euron avustus- ja tukirahojen huijaamisesta Portugalin valtiolta. Asiasta kertoi Suomessa ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

      Perhe on syyttäjän mukaan väittänyt pitävänsä oliivitilaa paikassa, johon ei ole istutettu yhtäkään oliivipuuta.

      Suomalaismies haki ensin lupaa golfkeskuksen ja ison hotellin rakennuttamiseen. Viranomaiset hylkäsivät hakemuksen. Lupa sen sijaan heltisi 92 hehtaarin oliiviviljelyksille uudessa, maataloustuotannoksi muutetussa hakemuksessa, Público kirjoittaa. Lupaa haki Vida Vital -niminen yhtiö, jonka taustalla toimi mainittu suomalaisperhe yhtiökumppaneineen.

      Oliivituotantoon sijoitettavan investoinnin suuruus oli yhtiön mukaan 1,1 miljoonaa euroa. Julkista rahoitusta tälle oli tulossa 614 000 euroa. Osa tukisummasta oli nuorille viljelijöille kohdistettua avustusta."
      http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/hs-suomalaisia-epäillään-maataloushuijauksesta-portugalissa-viljelivät-oliiveja-ilman-yhtäkään-oliivipuuta-sanoo-syyttäjä-1.205622


      Ja...


      "ELY-keskus maksaa avustuksen ja myöntää lainan nostoluvan toteutuneiden tukikelpoisten kustannusten perusteella.

      ELY-keskus tarkastaa tukihakemuksen liitteineen sekä muut mahdolliset päätöksen tekemiseen vaikuttavat dokumentit. Jos esität hakemuksessasi kustannuksia, jotka eivät ole tukikelpoisia, voit joutua maksamaan ELY-keskukselle sanktiota. ELY-keskus tarkastaa tukikohteen maksuhakemuksen käsittelyn yhteydessä.

      ELY-keskus ilmoittaa tarkastuskäynnistä etukäteen. Tarkastuskäynnillä tarkastetaan kaikki dokumentit (muun muassa tarjouspyynnöt, kuitit, kirjanpito, vakuutukset, luvat ja muiden viranomaisten tarkastuspöytäkirjat) sekä itse toteutus (muun muassa pihat, rakennukset, koneet ja laitteet sekä eläinten hyvinvointi). ELY-keskus keskeyttää tuen maksamisen ja perii tuen takaisin, jos tuen ehdot eivät täyty."
      ELY-keskus tarkastaa tukihakemuksen liitteineen sekä muut mahdolliset päätöksen tekemiseen vaikuttavat dokumentit. Jos esität hakemuksessasi kustannuksia, jotka eivät ole tukikelpoisia, voit joutua maksamaan ELY-keskukselle sanktiota. ELY-keskus tarkastaa tukikohteen maksuhakemuksen käsittelyn yhteydessä.

      ELY-keskus ilmoittaa tarkastuskäynnistä etukäteen. Tarkastuskäynnillä tarkastetaan kaikki dokumentit (muun muassa tarjouspyynnöt, kuitit, kirjanpito, vakuutukset, luvat ja muiden viranomaisten tarkastuspöytäkirjat) sekä itse toteutus (muun muassa pihat, rakennukset, koneet ja laitteet sekä eläinten hyvinvointi). ELY-keskus keskeyttää tuen maksamisen ja perii tuen takaisin, jos tuen ehdot eivät täyty."
      http://www.mavi.fi/fi/maksut-ja-valvonta/maksut/viljelija/Sivut/Maatalouden-investointituen-maksaminen.aspx

      Mitä se puhe on ollut suurista tuista suomessa mutta kirjoittajien mukaan muualla EU-maissa tukea ei saisi paljon mitään.
      92 hehtaarin oliiviviljelyksille myönnettiin investointitukea 614 000 euroa.

      Sitä paitsi suomessa tukea saa "toteutuneiden tukikelpoisten kustannusten perusteella",
      Portugalissa tuki sensijaan myönnettiin ilman että tehtiin edes tarkastuskäyntiä jossa tarkastetaan kaikki dokumentit (muun muassa tarjouspyynnöt, kuitit, kirjanpito, vakuutukset, luvat ja muiden viranomaisten tarkastuspöytäkirjat) sekä itse toteutus (muun muassa pihat, rakennukset, koneet ja laitteet sekä eläinten hyvinvointi).

      Että tämäkin asia taas selvisi.
      Kiitos aloittajan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5750
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3637
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      221
      1836
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1752
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1202
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1155
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      278
      929
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      74
      867
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe