kiannanniemi otsikoissa!!

ei_kai_Talvivaara_2

mikäli kukaan ei ole hokannu niin Suomussalmi on jälleen kerran päässy Hesarin otsikoihin ja tällä kertaa kyseessä on Kiannanniemi jonne on kun varkain ilmestynny Louhos.

lisää jutusta alla olevassa Linkissä
http://www.hs.fi/paivanlehti/16092017/art-2000005369997.html?share=bacf53e0f1320e53e4a6e2b4cbb312d4

toisaalta olisi ihann kiva kuulla mitä paikalliset ajattelee nyt tästä ootteko valmis ottamaan sen riskin et Suomussalmelle aiheutuisi samanlaisia vahinkoja kuten kävi talvivaarassa??!!

59

2280

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 30-06

      Hesarin juttussa on suoranaisia valeita,onko Kiantalaisia ollut neuvomassa Pieksamäkeläisiä miten heidän tulisi elää.Kyläseura ei ole ollut pyytämässä mitään viranomais toimenpiteitä kyseisen malmitukimuksen suhteen.

      • Lehdentilaaja

        Asia johti kuitenkin viranomaistutkintaan varmaan ihan teidän kyläseuranne sitä pyytämättä. Sitten tosin vasta jälkikäteen uskallettiin Yläkainuun toimittajalle paljastaa asian olleen teilläkin tiedossa kun tuo asian tutkinta jo aloitettiin ja siitä ensin annettiin tuota tietoa Hesarissa.
        Mielenkiintoista kyllä seurata mihin tulokseen tuossa tutkinnassa viranomaiset sitten lopulta päätyy ja kuinka kauan he vielä sitä joutuvat selvittelemään.


    • riskianalyysit_kehiin

      kannattaisko ehkä teettää ainaki mahdollinen riski analyysi tohon kaivoshankkeeseen liittyen koska tarkistin kartasta sen paikan niin se tulee sijaitsemaan heti kiantajärven välittömässä läheisyyvessä.

    • Ottakaaselvääasioista

      Voe teitä totteroita.

    • KAIVOSTOIMINTA

      Kyllä louhoksen piti ruveta louhimaan jo keväällä 2017,mutta louhijoilla ei ollut ympäriristö lupaa haettuna . kaivos on saanut jo kaikki luvat jo 5-vuotta sitten louhoksen avaamiseen. Taisi olla rahoitus ongelmia välillä . 2016-kesällä oli jo koelouhinta ja taitaa olla kyllä kannatavaa aloittaa malmirikas kaivos.Turha alkaa pelotella ongelmilla ja verrata Talvivaaraan . Siellä tulee kaikki saasteet bio liuotuksesta . Kiannanniemen malmi viedään heti pois ja jalostetaan muualla .

    • kaikenkuullut

      Joo, ovat ostelemassa jotain kiinteistöäkin sieltä suunnalta tukikohakseen, kaivamaan rupeevat.

      • cccccccccc

        Raha ei kasva "puussa" ,joten Suomen malmivat vain jalostukseen heti !


    • pöö1

      Niinpä niin. Kyllä malmin talteen otossa jo valuu,raskasmetalleja järveen! Uraaniahan siinä on seassa!

    • Kiantalainen

      Kun mainitaan sana kaivos,osa ihmisistä hyppii seinille. Nämä ihmiset ovat puna viherkuplassa eläviä joille sähkö tulee pistorasiasta ja rahat seinästä.

      • Kultasuonicccc

        TOSI ON !


    • MyösKiantalainen

      Saattapa siinä käydä niin,kuin sotkamon nuasjärviläisille.Kiantalaiset katselevat kiantajärveä,ja ajattelevat että olipa siinä meillä ennen kalaisa järvi. Miksi olimekin kaivoksen puolesta puhujia aikoinaan. Tulihan siinä meille joillekkin maanomistajille vähän työtä, mutta minkä hinnan me siitä maksoimmekaan.Eipä tuonne järvemme selälle enään verkkoja kannata laskea,kun verkot ovat kaivoksen aiheuttaman pölynpeitossa,eikä ole kuin noita syömäkelvotomia kaloja. Lapsetkin uivat ennen omassa rannassa, ja kirmasivat ilosta järvessä juosten.Nyt sitten on mentävä kiannon kuohuihin uimaan.

      Kyllä minusta kannataa harkita tosi hyvin, kaivoksen tuomat rahat kyläläisile,tai saastunut järvi, jonka jätämme tuleville sukupolville. Siinähän sitä on kuplaa tarpeeksi,kun katsoo muutaman vuoden päästä siitä, kun kaivos on aloittanut toimintansa.Kaivospölyistä kiantajärveä ja kuuntelee kaivostyömaalta kuuluvaa koneiden jytinää.

    • kepuparatiisiSsalmi

      Erikoinen yhdistelmä - Hossa ja ympärillään satelliittikaivosten verkosto.
      202x:
      Ah, kuinka hermo lepää Hossan rauhassa... vain etäältä kuuluu soolona päärikastamon tasainen jylinä, jota kaivosajoneuvojen ja rekka-autojen murinat säestävät kuin orkesteri ikään... patarumpuina räjähdysten äänet vaarojen lomassa... aah mikä kulttuurinautinto hiljaisuuden keskellä!

      • Gold_Dildo

        Katinkultakin säteilee Terska Fameen kupessa uraanin tavoin. Ja mikä jottei Hossakin voisi Kianta Goldin kupessa.


    • Kiantalainen

      Myöskiantalainen on ilmeiseti tekokiantalainen koska karmuilee pelosta seinille.

    • MyösKiantalainen

      Myöskiantalainen on ihan aito kiantalainen! Siinähän se sitten nähdään jos kaivos tulee,ja kiannan hienot selät on kaivospölyä täynnä!Kun tämä nimimerkki kiantalainen on ihan sokea, ja uskoo kaikkea mitä kaivosinssit
      lupaavat. Olihan se aikoinaan sama homma, kun talvivaaraa oltiin perustamassa kaivosinssit lupailivat että talvivaarasta tulee maailman paras kaivos,eikä synny oikeestan mitään haittaa luonnolle! No mitenpä kävi paskasivat nuasjärven,ja joka ikisen lähivesistön. Onpa se sitten kiantalaisellakin mukava kalastella,kun jokainen kalapyydys on paskalietettä täynnä kaivoksen jäliltä. Muisteleppas sitten kun kerrot lasten lapsilles ajoista milloin kiannalta sai vielä kaloja. Että oispa pitänyt minullakin olla varovaisempi kaivoksen suhteen.

    • TakaisinRysseliin

      Kysykää Merjalta! Merja kyllä tietää metsien ja kaivosten hyödyntämisestä.

    • Hulluus_loppuu_nyt_tähän

      hiillostakaapa päättäjiänne asian tiimoilta olisi ihan kiva joskus esim päästä veneileen entisen kotikuntamme upialla järvelle terveisin veneilyn ystävä merjaa ei voi ehkä asialle mitää ku se on bryssellissä ja te siellä

      • pettynytäänestäjä

        Meijän päättäjät elävät omassa kuplassaan ja kaikki mistä pitäis mielipiteitä antaa on vaan niin vaikeaa.Helpompi olla joojoo henkilönä ja nostella kokuspalkkioita.


    • Vasonlahtelainen

      Kaivos on ok. kulta on kultaa ja ei sitä kaivoksen rakentamista Kiantalaiset eikä kuntalaiset päätä vaan malmin rikkaus.Kiantajärvi on jo pilattu ennen näitä päiviä säännöstelyllä, joten ei sitä kannata itkeä.

    • 30-06

      Nyt Kainuun sanomatkin jatkaa asioitten vääristelyä Kiannanniemikin on siirretty viitostien varteen?

    • EiKiantalainen

      Miten tästä tulisi uusi Talvivaara, eikös se kivi vietäisi muualle jalostettavaksi. Saarikylällä on louhittu kiveä jo kymmeniä vuosia eikä kukaan ole puhunut että järvi olisi saastunut.

    • Tämähän

      ..se on kuitenkin varmaa: asialla on jälleen ulkolainen , kasvoton pääoma joka vie tuotot jonnekin veroparatiisiin ja jättää muutaman roposen työntekijöin palkkoina kuopan laidalle..
      Ja nekin tekijät ovat yleensä rintamailta tulevia kaivosalan ammattilaisia.

      • Puhdaskiantajärvi

        Kanadalainen.sama yhtiö pohjoissuomessa (Kittilä)


    • Vieläkalaa

      Vasolahtelainen meinaa että antaa mennä koko järvi pilalee, kun on jo nyt säännöstelty.Mitäpä sitä kannataa kalaisan järvenpuolesta puhua!Kunhan vaan saadaan kylälle toimintaa,ja maanomistajille vähän ropoja.

    • sammakkolampiseon

      Ei ne kaloja ongi, vaan louhivat maata ja ajavat sen muualle rikastettavaksi. Kalaisa järvi ja paskat.

    • SUURENMAALIMANRAHA

      Kiantajärven ja kaikki Suomen järvet menivät pilalle heti kun alkoi metsäojitus.Kalan syönti suositus(hauki) 1-kg-viikossa . Soilla on runsaasti elohopeaa ja ojista se valuu järveen ja on pilannut kaikki toista kalaa syövät kalat .Koska täällä on runsaasti metsän omistajia on nyt on helppo syytellä jo olematonta kaivosta . Kun metähallius ja yksityiset tukkivat kaikki järviin valuvat ojat voi sitten alkaasyytellä tulevaa kaivosta ? Paltamoon on jo mennyt 200 tonnia malmikiveä ja siinä on 13 kg-kultaa jos saavat sen hyödynnettyä !

    • malmia

      Minulla käy sääliksi tämä maanomistaja, kun meni antamaan luvan kaivosyhtiölle louhia malmia maillaan. Kunhan ei vaan joutuisi siinä sivussa syytetyjen penkille ympäristön turmelemisesta.

      • Lehdentilaaja

        Se on ikävämpi juttu tälle maanomistajalle mikäli näin todetaan tapahtuneen ja näille kyläläisille myös koska julkisuuteen paljastivat itse että tiesivät louhinnasta mutteivät kuitenkaan ilmoittaneet siitä viranomaisille.


      • seontosi

        Taitaa olla vastuu "Pörssi" yhtiöllä maat on vuokrattu kaivajille . Vaikka omistaisit maat ei voi omistaa malmeja maan uummenista ? Vaikka olisi malmia miljardin euronedestä malmeja, summa ei se vaikuta omistajaan millään tavalla.Tietysti vuokra maasta ja jos ei myy sitten pakkolunastus .


    • Puhtaatvedet

      Eihän tuo kiantajärvi vielä kovin saastunut ole,kun on muikkuja,taimenta,siikaa,liekkö harrejakin. Nämä kalat eivät viihdy likaisissa vesissä!

    • Suomenlaki

      Maan omistaja on vastullinen.
      Maanomistajalla on velvollisuus,katsoa kaivosyhtiön luvat! Esim onko kaivosyhtiölle myönnetty lupaa harjoitaa kyseisellä maalla louhintatoimintaa suurimääräisesti. Näin lakikirja sanoo asiasta. Kannataa miettiä asioita monta kertaa ennen kuin lupaa kaivosyhtiöille mitään. Varsinkin mihinkään papereihin ei kannata lyödä nimeään,saataa olla myyten sytettyjen penkillä,kun asioita myöhemmin vatvotaan oikeudessa. Esim jos tapahtuu vaikka ympäristö rikos.

    • tauppiaskauno

      Kulta esiin ja markkinoille, kyllä se aika haavat parantaa ja saahaan asfaltti tie Kiannallekkin.

      • Kuusamonkävijä

        Kultakolikoita liikelahjaksi sijoittajille ??? Ei taida Kiannalle olla asfalttitielle tarvetta kun ei ole siellä niitä tienkäyttäjiäkään , tuo yritys tuskin asukkaita kylälle lisää tuo, päinvastoin taitaa viimeisetkin lähteä muualle .


    • Murskettalisää

      Tuskin "asvalttiteitä" ,Liekkö kukaan ajatellut minkä verran 200-tonnia jo louhittua malmia maksaa? Rammahinta on 300/euroa .Kultaa on Kiannan malmissa jopa 123 rammaa /malmitonni . Tutkimustietojen mukaan malmia on 1 km matka ja leveyttä esiintymällä on 50 m. Varmaa on että kaivoksesta hyötyy ainakin liikelämä. Kyllä työ tuo aina hyvinvointia.

      • pitkähukkaviiva

        Euroopan suurimman kultakaivoksen, Kittilän Suurikuusikon, kultapitoisuus on runsaat 4g/tonni.

        Kiannan malmiossa "Murskettalisää":n mukaan 123g/tonni! HAH..hah haAAA


      • Faktalöytyy

        Kyllä on ko.lukema ja siitä löytyy tutkimustietoon perustuva fakta .En vedä juttuja hatusta.Omistan 25-v ajalta kaikki asiasta lehtileikkeleet. Kiannanniemi -myös Saarikylän vuolukivi ja malmituksimuksen historian .


      • Kultasuonixxx

        Lisäys yllä olevaan "Kuikkassa" on Geolokisen tutkimuksen mukaan kultaa keskiarvo 14 g-Tonnissa ja kannatavan kaivostoiminnan raja on 4g/tonni .


    • poimikaapuolukoitajao

      Aivanhullua raiskatamaata ja maisemia muutaman gammantähden.
      ei mitään JÄRKEÄ!

    • pörssihai

      Saakaat sitä olla vaikka kilo tonnia kohden, ei siitä kuntaan jää muuta kun paskanen jälki siivottavaksi. Täytyy ihmetellä virkamiesten taloustajua, kun kaikki tuottava myydään ulkomaalaisile roistoille pilkkahintaan ja sitten kehutaan että tehtiin hyvät kaupat. Eikait ne ulkomaalaiset sijoittajat tyhmiä ole, vaan suomalaiset ne niitä ovat eikait ne muuten tänne tulisi. Minkä takia kansallisuusomaisuutta ei osata hyödyntää ominkäsin.

      • maronveksaja

        Olet aivan oikeassa ''pörssihai''. Minäkin olen ihmetellyt, kun varsinkin kanadalaiset valtaavat alueita Suomesta ja valtio/ kunnat hyväksyvät sen! Perustavat kaivoksen, muutama paikallinen saa töitä siihen saakka kun kaivos tuottaa voittoa ja kun se loppuu, niin kaivos lopetetaan kannattamattomana ja jäljet joutuu siivoamaan paikallinen kunta, eli me veronmaksajat!! Eikö tälle touhulle todellakaan saada pistettä?!


    • Kiantalainen

      Mistähän kaivoksesta pörssihai mahtanee puhua?

    • vasonlahtelainen

      Niitä niinsanottuja maisemia on Suomussalmella ikävään asti. ja jos jonnekkin korpirääseikköön kaivetaan kuoppa siitä nousee hirveä itku, että kun paikallisille ei jää mitään. Mitä tämmöselle paskasakille pitäs jäähä, me vain itketään ettei valtio anna köyhille lisää rahaa ja jos joku koittaa tehä sitä jaettavaksi alkaa hirveä itku.
      Kaivos hommissa maanomistus ei ole este onneksi, jos olisi me elettäisiin vielä kivikautta.

      Jokainen joka omistaa maata tietää sen että maan alla omistussuhteet muuttuu ja hyvä niin.
      MUKAVAA KUULLA TELAKETJUJEN NATINAA SIITÄKIN jUMALANHYLKÄÄMÄSTÄ KOLKASTA JA PITÄÄ MUISTAA ETTÄ MÖKKILÄISET JA OJITTAJAT ON JO AIKOJA PILANNEET KYSEISEN JÄRVEN.

      • maronveksaja

        Miksi suomalaiset eivät itse valtaile maita ja perusta kaivoksia, että kaikki raha jäisi Suomeen, vaan ulkolaiset niitä maita valtailevat ja vievät tuotot maasta!! Sehän tässä on ihmeellistä, eikö meillä ole tietotaitoa tällaisiin asioihin?!


      • Veronmaksajacc
        maronveksaja kirjoitti:

        Miksi suomalaiset eivät itse valtaile maita ja perusta kaivoksia, että kaikki raha jäisi Suomeen, vaan ulkolaiset niitä maita valtailevat ja vievät tuotot maasta!! Sehän tässä on ihmeellistä, eikö meillä ole tietotaitoa tällaisiin asioihin?!

        Kyllä kyse on puuttuvasta rahasta .Esim.Kiannannimen "malmiota" on tutkittu 60-vuotta ja tutkijoina on Suomalaisia ja kuka pystyy ostamaan ko.aikana jo menneet markat/eurot .Kyse lienee kymmenistä milj.euroista .V.2005 oli myynnissä kaivosoikeudet ja Ausraliainen yhtiö osti valtiolta kaivosoikeudet ja sai luvat kuntoon . Taisi "konkka"virmalle tulla ja meni vuosia ettei tapahtunut asiassa edistystä."2015 ylä-kainuun uutinen jossa kunnanjohtaja ennakoi keväällä ,että kesällä alkaa Kiannalla koe louhinta ja kultamalmi viedään muualle .Toivottavasti nyt tulevana kesänä voi alkaa asiat sujua paremmin


    • joopason

      Höpö Höpö!

    • tullootulloo

      Kaevos siihen tuloo eikä sille maha mokkiläiset eikä viherpiipertäjät yhtikäs mitään.

      • Kuusamonkävijät

        Onhan se hienoa saada Kiannalle posti ja kauppa takaisin ja tuo koulukin uudelleen käyttöön. Noinkohan taitaa olla vaan kyläläisten haave tuokin kun ne kylältä lopetettu kuitenkin jo vuosia sitten.


    • uskossaväkevät

      Koulu on jo uusio käytössä , niin miksei kauppakin voisi käynnistyä uudelleen?

    • Kultakuumeinen

      Etelän Trollin kutsuma Hesarin juttunteko retken takia,liekkö ketään Kiantalaista joutunut pidätetyksi tai tutkintavankeuteen?

      • Kuuluukuuluu

        Eiköhän kylällä tuo tiedettäisi jos joku asiassa pidätetyksi joutuisi ?


    • Maaseutu elämään taas..kaivoksia ja muutakin teollisuutta ..siitä se lähtee nosu.

      • Hegohego

        Kuten Talvivaarassakin......


    • Onhan siellä kaivostelua vieläkin ja monelle työpaikka...eikö se kansa halua justiin näitä töitä?

      • snorkkelson

        Kuten Talvivaarassakin...


    • tarkkakorvainen

      Talvivaarassa on vieläkin töitä monilla.

      Pitääkö aina ottaa huono esimerkki.

      Jos joku järvi vähän suolaantuu, niin ei se ole mikään este, vain haitta joka korjaantuu aikanaan.

      Olen kuullut varmalta taholta . että koulu oltaisiin myymässä kaivosyhtiölle jo ensi keväänä, jotta eiköhön ne kaivunkin aloita piakkoin.

      • Marjankerreejä

        Kannattaa varmaan koulurakennus pois myydä kun ei ole sitten enää mitään hommaa noille ulkolaisille marjan poimijoille tuolla seudulla


    • Kiantalainen

      Lohet sen kun kasvavat kiannalla yli 7 kiloisia vetelevät, uistelemalla,varmaan kasvavat,kun olemettamasta kaivoksesta puhutaan paskaa.

    • Kiekkinen

      Nehä on iätajat puhuneet, että kiannalla on suuri malmiesiintymä, sen 50 vuotta. Van, kukahan senkin sitten ylösnostaa, onkin ihan eri juttu.

    • havannalupilaenen

      En usko vielä tältä istumalta, että Veikka myisi venakoille mitään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6093
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3866
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      252
      2218
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1870
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1313
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1276
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1010
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      949
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      888
    Aihe