Anttila sai hämmennyksiin

H.Moilane

Anttilan Forssan Lehden kolumni jätti minut hämmennyksen tilaan. Ketä vastaan hän arvostelee? Oman puolueen pääministeri Sipilän politiikkaa?

Anttila puhuu, että suomalaiset ovat jakautumassa kahtia, köyhiin ja rikkaisiin. Kiitos Kepun Juha Sipilän hallituksen politiikan, mikä leikkasi opiskelijoilta, eläkeläisiltä, työttömiltä ja lapsiperheiltä. Rikkaat jätettiin rauhaan.

Anttila tuskailee, että Soten piti ensisijaisesti korjata perusterveydenhuolto, jotta paine kaikkein kalliimpaan erikoissairaanhoitoon vähenee. Kävinkin päinvastoin. Eikö sotea juuri hallitus aja kuin käärmettä pyssyyn.

Pääministeri Sipilä juuri pari viikkoa sitten ilmoitti, että hän yhdessä Ranskan Macronin ja Saksan Merkelin kanssa kannattavat tiivistä yhteistyötä liittovaltion suuntaan. Anttila sanoo, että EU on byrokratian suuri viidakko, joka on alistanut viljelijänsä lainsuojattomiksi torppareiksi.

Minä vastustan Sipilän hallituksen politiikkaa ja olen samaa mieltä Anttilan kanssa. Vastustaako Anttilan oman puolueensa politiikkaa?
Liittovaltioon en missään nimessä halua. Mieluummin eroon koko EU:sta, koska minusta tuntuu aivan mielettömältä, että maksamme EU:lle ja sitten anomme sieltä omia rahojamme, omiin hankkeisiin. Joko saamme tai sitten emme, EU päättää, mitä tarvitsemme. Minä en halua tiiviimpää yhteistyötä etelävaltioiden kanssa.

33

339

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Katuvalojehiljane

      Minä tilaan lehden juuri hänen kolumninsa tähden.

    • ouyy

      Täällä Anttila haukkuu hallituksen politiikan....eduskunnassa äänestää sen puolesta, tuntuu aika kaksinaamaiselta!

      • tekniikantohtori

        Ei ole kaksinaamaisuutta. Forssa vain on niin kaukana nykymaailmasta että uskoisin tarvittavan ihan omat puheet kuin muualla Suomessa. Sellaiset "sopivat" . Mikään ei muutu, kukaan ei tule.


    • JuHkaus

      Ei Sipilän takana ole kuin pieni osa kepulaisista. Itselläni on Kepun jäsenyys enkä silti missään tapauksessa äänestä kepua eduskuntavaaleissa ennen kuin linja muuttuu. Kunnallisvaaleissa äänestin vaikka ei huvittanut viime valtuustokauden sekoilun jälkeen, joka huipentui umpityperään kaupunginjohtajavalintaan.

    • kannattaa-ajatella

      Niin, on siinä politiikassa ainakin se hyvä puoli että velanotto on saatu vähenemään.

      Jos oltas jatkettu demarien tyyliin, olis meillä pian Kreikan olot ja siellä on paha olla keskituloisenkin.

      • jlksdjfs

        No, EU ne Kreikankin velat maksaa.
        Sanoihan Junckner, ettei voi kuvitella EU:ta ilman Kreikkaa, mutta ilman Suomea voi (Suomi kun vaati lainoilleen takuita).
        Eikähän lähetä.


      • kannatti-ajatella

        Ei kannata jossitella. Tälläkin velkaantumisella saadaan "Kreikan olot".
        Varsinkin kun tiedämme minne varallisuutemme, omaisuutemme ja rahamme valuvat.


    • Muutamamiljardi

      Meillä äänestetään sitä joka puoltaa Maataloustukiaisia.

    • Paksuloikkari

      Äänestellään mieluummin Sinisiä, väittävät että melkein Keppulaisia.

    • Valuuvaluu

      Tuskin maataloustuet meitä kaataisi. Uutisten perusteella maataloustuottajat ovat olleet varsin tiukoilla ja nyt vetisen kesän ja syksyn jälkeen moni maanviljelijä joutuu laittamaan "pillit pussiin".
      Omaisuus karkaa suurempiin suihin. Kiuruvedellä MTK:n paikallisyhdistyksen puheenjohtaja osti vaimonsa kanssa neljän miljoonan euron konkurssiin menneen sukutilan 400 000 eurolla. Kuitenkin Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK r.y on maanviljelijöiden, metsänomistajien ja maaseutuyrittäjien etujärjestö. MTK:n tehtävänä on edistää maaseudun yrittäjien asemaa sekä maaseudun luonnonvarojen kestävää käyttöä. Keskustalla on puheenjohtajansa Suomen pääministerinä, mutta edustaa Kokoomusta jättäen maataloustuottajat aivan oman onnensa nojaan. Tuo Venäjän taloussaarto vei maataloudelta . Saksa rakentaa Mersulle uutta tehdasta Venäjälle kustannusten ollessa monta miljardia. Ruotsi vie Jällivaarasta rautamalmia Venäjälle ja Norjalla on öljytuotantoa ja muuta yhteistyötä Venäjän kanssa Barentsilla. Suomi on tiukasti saartamassa Venäjää.

    • Tukijusseille

      1,29 miljardia verovaroja....

      • Terassirähjääjällekenkää

        Herranjumala...tolla summallahan elättäisi 24.500 turvapaikanhakijat vuoden!!


    • tukityöttömälle

      Paljonko menee työttömille kun heitä aina haukutaan verovaroilla eläjiksi?

      • Mies61v

        Osa työttömistä saa ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa. Entinen töissä kymmeniä vuosia ollut, nykyinen vanha työtön, on maksellut vuosikausia työttömyysvakuutusmaksuja. Jos valtio ei ole näitä rahoja hukannut, eikä työnantajan maksamia vast. rahoja, on kyse eräänlaisesta vakuutuskorvauksesta. Ei tässä siis kokonaan veronmaksajien rahoilla elellä.

        Kadehtisitteko esim. palovakuutuksesta korvausta saavaa, ja huutaisitteko kurkku suorana, että tuolle tulipalon tuhoaman talon omistajalle ei saa mitään maksaa, koska hän käyttää muiden vakuutuksenottajien rahoja? Aika järjetön tilanne. Ilmeisesti ainoa sallittu rahankäyttö olisi vakuutusyhtiön voitot ja työntekijöiden palkkakulut, sekä muut liiketoimintakustannukset.


    • Tukiojantakaa

      Kannattaisi maksaa samalta luukulta, tyhjäntoimittajille.

    • Eiymmärräerkkikään

      Maatiloja 51000 kpl, rahaa saavat 1,29 miljardia maataloustukea.
      Pakolaisia 37000 kpl, rahaa kuluttavat 1,5 miljardia. Saavat enemmän kuin meille elintarvikkeita tuottavat? Onko oikein?

    • Maatonkulkijasuomessa

      Mikään ei toimi nykyään ilman tukia. Yritystuet voidaan jakaa suoriin rahamääräisiin tukiin ja verotukiin.
      Tukisummat kasvoivat Suomessa lähes miljardiin euroon neljässä vuodessa 2009-2013, jolloin ne ovat paisuneet sadoilla miljoonilla euroilla. Tuki oli kasvanut 85 prosenttia vuodesta 2009, jolloin se oli vielä 522 miljoonaa euroa.
      Esim. Viking Line saa yritystukia, jotka se on jakanut osinkoina osakkeenomistajilleen? Lisäksi juuri tämä varustamo uhkasi siirtää toimintansa Ruotsin lipun alle, jos yritystuet lakkautetaan.

    • Saasnährä_

      Pian tässä ketjussa joku viittaa taas pellonpientareen katuvaloihin.

    • hiljanesano

      Ei meillä katuvaloissa vaan

    • Tupa_kaksi

      Sirkka-Liisa Anttila haukkuu Kokoomusta riippumatta siitä, onko puolue hallituksessa vai oppostiossa. Kaikki mahdollinen maan ja taivaan välillä on aina Kokoomuksen syytä. Tätä mantraahan hoetaan äänestäjille tupailloissa. Kuitenkaan Anttila itse ei ole ikinä tehnyt yhtään mitään Forssan hyväksi, ei edes silloin, kun hän oli ministerinä. Kakkostien parannustakaan hän ei saanut aikaan, siitäkin kuuluu kiitos muille.

      Anttila, joka nuorena sai tuomion valehtelusta, pääsi siitä huolimatta ministeriksi, vaikkei olekaan nuhteeton ja hyvämaineinen kansalainen. Anttila ei ikinä elämässään ole tehnyt mitään oikeaa kunnon työtä, vaan on loisinut veronmaksajien - niiden kaupan kassojen, apuhoitajien ja muiden pienipalkkaisten ja vähävaraisten ihmisten kustannuksella.

    • esimerkkierkki

      Markku Eestilä, Juha Hakola, Kari Häkämies, Harri Jaskari, Eero Lattula, Eero Lehti, Pertti Mäki-Hakola, Olli Nepponen, Sirpa Pietikäinen, Petri Salo, Kimmo Sasi, Jan Vapaavuori,. Tässä sinulle luetteloa tuomituista kokoomuslaisista. Kuinka moni pääsi ministeriksi? S-L Anttila on jäänne menneisyydestä. Ihan turhake eduskunnassa. Onhan siellä Sipilä. Tuo uljas kokoomuslainen kepun vaatteissa. Ehkä kuitenkin eniten Suomea tuhoamaan onnistunut pääministeri kautta aikain.
      Kokonaisuudessaan melkoinen konnakopla tuolla eduskunnassa jää tumman verhon suojaan.

    • uusi.puoluejohtaja

      Sipilä ei maataloutta puolusta, pelkkä bisnesmies. Vaihtoon menee ensi kesänä.
      Älkää vaan Berneriä valitko!

    • katuvaloitta

      Anttila ihmetytti taas tänään 1.10 F-Lehdessä kirjoituksellaan? Onko hän vaihtanut puoluetta, kun kirjoittelee oman - ja hallituksen vastaisia asioita? Taitaa olla jokin "ovela" kikka äänestäjille kaiken takana, sillä useinhan ovat muutenkin politiikkojen jutut pelkkää sananhelinää. Ehkä S-L yrittää tällä nostaa puolueensa kannatusta?
      Jos hänen lehtikirjoituksensa olisivat ihan aidosti ajateltuja, niin suurin osa Suomen kansastahan on ollut aina samaa mieltä maahanmuuttopolitiikasta. Rajat kiinni, tai ainakin tehokkaaseen valvontaan.

    • Paksuloikkari

      Sinisiin voi loikata, väittävät olevansa melkein Kepu.

    • vääryydellä

      Omilla mielipiteillä eduskuntaan ja sitten painetaan puolueen linjan mukaisesti äänestysnappia eli petetään äänestäjiä!

    • Sikaojantakaa

      Kyllä puoliaan on pitänyt, ja meitin työläistenkin ja hyvinkiin, kyä niin on.

    • Forssan_perusemakko

      Totuus kuitenkin on, ettei Anttila ikinä ole saanut mitään aikaan Forssan hyväksi, koska hän on aina keskittynyt ainoastaan kahmimaan mahdollisimman paljon erilaisia taloudellisia etuja itselleen. Hänen äänestäjänsä - ne jotka vielä ovat jäljellä - eivät tätä ymmärrä, koska ovat niin tyhmiä. Olisi hyvä muistaa, että Anttila mm. kielsi oman avustajansa asettumisen EK-vaaliehdokkaaksi.

      • KariRa

        Ja ihan syystä kielsi...yksikin isku on liikaa. Kova juonimaan.


    • Pihlajanlinnan.menetys

      Anttila taisi sittenkin taas olla oikeassa, Forssan sairaalan suhteen.

      Mutta "viisaat forssalaiset olivat eri mieltä", se ei selvinnyt, mistä viisaus on saatu.

      • Mehhrxk

        Paskaaks me sairaalalla,parempi kun sulkisivat sen ja oppilaitoksen, saataisiin sit kunnon demarikylä Vorssasta...ja polliisia viedään kuin litran mittaa, ei sillä ole asiaa valtakunnan politiikkaan.


    • Kikyntapaista

      Sikatiloille pitäisi nyt ja pian jotain avustusta.

    • katuvalojehiljane

      Valot palaa sentään hyvin.

    • Kiva.tietää

      Kun ilmastomuutos tapahtuu 5-10 v kuluessa, alkaa maatalous kannattamaan, koska tuotteiden hinta nousee kaksinkertaiseksi.
      Etelän tuotanto putoaa puoleen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3839
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2298
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2121
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2015
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      93
      1694
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      301
      1228
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe