Palkkasin muurarin - työ ei etene

pettynyt-

Ostin tiilitakan ja palkkasin uunimuurarin muuraamaan sen. Työlle sovittiin kiinteä urakkahinta. Muurarilla ei ole yritystä vaan hän on palkkatyössä urakkahinnalla. Sopimusta tehdessä en kuitenkaan tajunnut sopia urakan kestosta mitään. Työ ei kuitenkaan etene mielestäni tarpeeksi nopeasti. Muurari jatkuvasti peruu sovittuja työpäiviä, välillä ei tule ollenkaan sovittuna työpäivänä töihin. Peruttuja työpäiviä on ollut todella monena päivänä. Jatkuvia valheita / tekosyitä miksi ei pääse tulemaan. Niinä päivinä kun hän tulee töihin ovat työpäivät olleet 1-3 tunnin mittaisia vaikka monena päivänä pystyisi kyllä tekemään täyden 8 tuntisen työpäivän.
Esim. viimeisen kahden viikona aikana muurari on ollut töissä yhteensä alle 10 tuntia. Välillä työssä on 5 päivänkin taukoja. Muurausurakka on nyt kestänyt 3.5 viikkoa ja takasta on oman arvion mukaan vasta n. 70% valmiina.
Kun kyselin muilta muurareilta tarjouksia ja arvioita työn kestosta niin vastaukset olivat 5-7pv luokkaa. Tältä palkkaamaltani muurarilta kysyin ensimmäisellä työviikolla milloin takka on valmis. Hän vastasi että viikonloppuna ollaan aika pitkällä.
Olohuone on tällä hetkellä käytännössä asuinkelvottomassa kunnossa muuraustyön takia.
Olen laittanut muurarille viestiä että olisi kiva saada takka jo pian valmiiksi että saisi olohuoneen jälleen käyttöön. Mitä minun tulisi tehdä tuollaisen muurarin kanssa? Odotanko vain kärsivällisesti vai ehdotanko sopimuksen purkamista ja jonkun muun palkkaamista tekemään työ loppuun?
Urakkahinnasta sitten vähennettäisiin uuden muurarin työpalkan osuus.
Tähänkin hommaan oli todella vaikea homma löytää muurari niin kuinka vaikeaa sitten olisikaan saada uusi muurari tekemään jonkun muun aloittama työ loppuun?
Milloin minulla on oikeus purkaa sopimus? En enää ikinä tee sopimuksia ilman että niissä on kirjattu työn kesto ja viivästysseuraamukset. Onko muilla vastaavanlaisia kokemuksia jonkun palkkaamisesta ja olette todenneet ettei homma etene? Miten olette toimineet? Tuntipalkkaisesta työntekijästä pääsee helposti eroon mutta kuinka helppo näitä urakkasopimuksia on purkaa?

12

296

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Muurarin-terveiset

      Jouluksi on valmis, lupaan sen.
      Mikäs kiirre meillä tässä, valmiissa maailmassa.

    • NickNailer

      Tuo on ihan normaalia rakennusalalla. Muurari ottaa kaikki mahdolliset työt vastaan ja käy sitten hoitamassa ne keikat, joiden tilaaja huutaa puhelimeen äänekkäimmin.

      Rakennusalalla jokainen hankkii työkaluja useita settejä. Reviirit käydään merkkaamassa viemällä työkalut jokaiseen tilauskohteeseen. Työtä ei sitten ehdi tekemään, kun aika menee pakettiauton ratissa työmaiden välillä ja onhan ABC:llääkin käytävä kahvilla.

      Viimeksi viikon projektiin meni kaksi ja puoli kuukautta. Soittelin päivittäin ja lopulta kyllästyivät aamu- ja yösoittoihini. Pöljä ei sulkenut puhelintaan.

      Tyypillinen tapaus. Muuraus on äijäammatti ja noin äijät toimivat.

      • minätiijän

        Tuo on ihan tuttu juttu muillakin kuin muurareilla. Käydään merkkaamassa kohteet ja kysytään, että olisi tässä vähän kiire muilla töillä. Ei pidä vastata että eihän tässä mikään kiire, tee kun ehdit..... Se venyy ja venyy sinun hommasi jos erehdyt noin vastaan.


      • mikäsinä

        luulet olevinasi?Kateellinen?


    • Someniki

      Jos niki menee viimeistelemään takan. Niki osaa kaiken, somessa.

      • NickNailer

        Takkaa en ole koskaan muurannut.

        Tulisijat ulkoistan, koska lupakäytäntö on mennyt täysin hysteeriseksi. Pääkaupunkiseudulla taisi mennä pari vuotta niin, ettei mikään mennyt läpi. Läpsivät käyttökieltoja.


    • vanhatimpuri

      Hänhän jo kertoi, että" viikonloppuna ollaan aika pitkällä" tarkoitti tietysti itseään :) kerro sille, että toinen mies tulee tekemään sen loppuun, hänen laskuunsa.

      • NickNailer

        Ei noita aloitettuja muurauksia kukaan halua jatkaa. Lisäksi sopimusoikeudellisesti muurari on vahvoilla, mikäli mitään takarajaa tai myöhästymissakkoa ei ole sovittu.

        Sama juttu LVI puolella. Kukaan ei halua ottaa vastuulleeen toisen mahdollisia virheitä. Minä olen joskus joutunut tekemään toisten aloittamia töitä loppuun, jotta asunto saadaan valmiiksi. Se on sopimusteknisesti haastava tilanne.


    • Vamhatimpuri

      No jaa, on tullu itekkin tehtyä tasakerrasta ylöspäin muutamia keskenjääneitä.. korjattua sokkelilaudoituksia, tehtyy raudoituksia jne. NYRKKI on hyvä, ratkomaan noita sopimusriitoja.

    • Tsemppiä

      Etsipä ensin se uusi muurari, (toivottavasti löydät) ja anna lemput tälle nykyiselle muurarille. Kun homma on sovittu on se tehtäväkin ajoissa. Maksat hänen tekemänsä työn määrän mukaan ja uudelle muurarille jatkon. Ei muurari voi noin käyttäytyä että juoksee toisilla työpaikoilla kesken sopimansa työn. Yksi työ loppuun ja sen jälkeen uusi työ. Voihan olla että hän on luvannut tehdä töitä useammalle ahneuksissaan ja he kiirehtii häntä myös. Jos et ole tiukkana oman työsi tekemisen suhteen saat odottaa takan valmistumista pitkälle talveen. Saman tyyppinen tilanne on ollut yhdellä tutullani ja hän antoi lähtökäskyn ko. muurarille. Uusi muurari hoiti jatkohomman nopeasti ja hyvin.

    • Kofoff

      On se kumma että nämä vastaajat vitsailevat kaikille kysymyksille maailmassa.kuvittelevat osaavansa jotain !!!

    • nikkikuvittelee

      Se on nikin tavaramerkki. Mitään ei osaa, kaikkien alojen asiantuntijana kirjoittelee kuitenkin. Säälittävää.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1721
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1327
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1323
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe