Työttömille aktiivimalli käyttöön

ourko

Työttömyysturvaa leikkaava aktiivimalli/orja käyttöön. Työttömän
Passiivisuudesta rangaistaan kolmella karenssipäivällä tarkastelujaksoa kohden.

Hallitus kiristää työttömyysturvan saannin ehtoja. Paljon julkisuudessa ollut aktiivimalli lähti tiistaina eduskunnan käsiteltäväksi. Työttömyysturvalakiin ehdotettujen muutos on tarkoitus kannustaa työttömiä työnhakijoita aktiivisuuteen ja omatoimisuuteen työnhaussa koko työttömyyden ajan. Laki on tulossa voimaan ensi vuoden alussa.

jos työtön ei ole ollut riittävästi työssä ahkera tai osallistunut työllisyyttä tukeviin toimenpiteisiin työkokeiluu, kuntouttavaa työtoimintaa tai ruokailut ja tupakoinut liian pitkää voidaan lisätä karenssipäiviä

Aktiivisuutta ryhdytään tarkastelemaan mitenkä orjatyö on käytännössä onnistunut onko työtön laiska vain ahkera sovittuu orjuuteen

Aktiivisuutta voi osoittaa työskentelemällä i osallistumalla orjatöihin työllistymistä edistäviin palveluihin. Näitä ovat esim. työkokeilu. kuntouttava työtoiminta

Liian vähästä aktiivisuudesta rangaistaan leikkaamalla työttömyysetuudesta 4,65 prosenttia 65 maksupäivän ajaksi. Se tarkoittaa käytännössä yhtä karenssipäivää kuukaudessa, kolmea koko jaksolla. Vähennys tehtäisiin sekä ansiopäivärahasta, työmarkkinatuesta että peruspäivärahasta.
Hallitus päättää montako työtöntä joutuu taloudellisiin ahdinkoo työttömän on osallistuttava olipa tulo mikä hyvänsä. pienimpiin sosiaalietuuksiin 37 euroa leikkaus ei ole syy osallistua orjuuteen. Kelakin voi säästää työttömien sähkölasku menoissa kaupasta saa patterilampun että jotain valoa näkyy. Työttömiltä kaikki avustukset on lakkautettava näitä ovat sähkömenot, kodin irtaimisto, työtön voi pestä pyykin käsin ilman pyykinpesukonetta, polkupyörä, lehdet, ruokaa saa leipäjonosta hakemalla. ENSISIJAINEN TEHTÄVÄ ON ETTÄ TYÖTÖN AKTIVOITUU

72

772

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yrittäjästadista

      'ENSISIJAINEN TEHTÄVÄ ON ETTÄ TYÖTÖN AKTIVOITUU'
      Oikeastaan työttömän tulisi työllistyä ettei tarvittaisi yhteiskunnan holhousta. Siihen pyritään. Meitä on moneksi ja osaa ihmisistä pitää vähän motivoida kepillä.

      • alallaasf

        Työtön vapautuu yhteiskunnan holhouksesta kun menee töihin. valtiovalta , kela, te-toimistot , sosiaalityöntekijät tulevat holhoamaan aktiivisesti jos työtön ei osallistu aktivointitoimenpiteisiin.


      • tytyötyötytön
        alallaasf kirjoitti:

        Työtön vapautuu yhteiskunnan holhouksesta kun menee töihin. valtiovalta , kela, te-toimistot , sosiaalityöntekijät tulevat holhoamaan aktiivisesti jos työtön ei osallistu aktivointitoimenpiteisiin.

        Jos työttömät työllistyisi, niin suomessa olisi tuhansia työttömiä KELA ja TYP virkailijoita.

        Ja kuka virkailija haluaa menettää työnsä, kun tienaa 3000-5000€/kk tekemättä mitään, vain istumalla toimistossa?

        Joten virkailijoiden tehtävänä ei ole työllistää työttömiä vaan varmistaa työn itselleen ohjaamalla työttömiä virkailijalta toiselle, järjestelemällä turhia haastatteluita, käyntejä, aktivointeja, antamalla työpaikkaosoituksia jo aikoja sitten täytettyihin paikkoihin, jotta voisi järjestää uuden tapaamiseen kysyäkseen, miten kävi. Ja kun työtön vastaa, ettei saanut paikka kun se oli täytetty jo kuukausi sitten ja hakijoita oli samalle paikalle yli 400. Niin virkailija voisi kysyä, että miksi et työllisty, mitä voisimme tehdä parantaakseen työllistämismaahdollisuksiasi. Varaanpas sinulle ajan TYP psykologille, niin voit keskustella psykologin kanssaan aiheesta. Ja ensi viikolla voisit tulla kolleegani luokse, niin han katsoisi ansioluetteloasi, ehkä lyöttäisitte jotain parannettavaa siinä. Oletko muuten terve? Ai olet? Kävit viime viikolla tarkastussa? Noh meillä täällä TYPissa on oma terveydenhoitaja, joten varaanpas ajan hänellekin. Jatkan työnhakuasi tämän kuun loppuun, tuu sitten jatkamaan sitä. Ja tässä sinulle yksi palkkatukipaikka, haeppas sinne (tiedän, että se on täytetty jo kuukausia sitten ja olen antanut osoituksen 1000 muullekin työttömälle, mutta ainakin meillä on jotain mistä jutella seuraavalla tapaamisella ja voin taas syytellä sinua, siitä ettet työllistä ja sinussa täytyy olla joka vika, kun sinua ei otettu töihin sinne)

        Ja säälittävintä, että jotkut täällä puolustavat tätä! Vaikka nämä virkailijat loisivat teidän verorahoillanne, evät tee mitään hyödyllistä, ainoastaan nostavat palkkaa.

        Mutta kai on totta, että suomalainen on valmis maksamaan satasen siitä, ettei naapuri saisi 50€.
        Sama juttu tässäkin, suomalainen on valmis maksamaan tuhansille virkailijoille palkat, ettei työtön vaan saisi liian helpolla työttömyyskorvauksen.


    • Hohhoijaaaa

      Miten hyvin työnantajaa on valmis maksamaan palkkaa, nii hyvin teen työtä. Jos palkkaa ei makseta, niin sitten on pakko varastaa ja tehdä mahdollisimman paljon vahinkoa sille.

      Facebook voi olla sen jälkeen aika täynnä firmojen haukkuja, missä käytetään orjatyövoimaa.

      • Kouvolanjanina

        Tämä nimenomaan. Siellä pakotetussa saa käyttäytyä kuin apina. Niin aion tehdä.


    • työtön--

      Hullummaksi vaan menee, kohta mahdotonta selviytyä vaikka mitä yrittäisi. Paskin hallitus koskaan.

      • LörJörman

        Tämän takia pitäisi työttömien äänestää presidenti vaaleissa Väyrystä, jolloin Sipilä joutuu kaatamaan hallituksen ( ei ole väleissä Väyrysen kanssa) ja pääsemme hänestä eroon!!!


    • 123-321

      Kiristyspolitiikkaa, jolla ei kuitenkaan ole mitään yhteiskunnallista vaikutusta, koska rakenteelliselle työttömyydelle ei voi mitään. Kaikki vain pesevät kätensä rakenteellisen työttömyyden edessä.

    • vbnbvnvn

      Mukavaahan on taas lähteä yritykseen sitten paikkaamaan sairaslomia yksinään ja kiireapulaiset pyörinyt vuosia työllistetyillä.

    • 123-321
    • 167-176

      HE 124/2017 vp
      Hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi työttömyysturvalain ja eräiden muiden lakien muuttamisesta
      Finlexixtä ei tuota löydy ainakaan vielä.
      https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/HallituksenEsitys/Documents/HE_124 2017.pdf

      Käsittely eduskunnassa:
      https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/KasittelytiedotValtiopaivaasia/Sivut/HE_124 2017.aspx
      Hallituksen esityksen antamisesta ilmoitettiin täysistunnossa 19.09.2017.
      Lähetekeskustela ei ole vielä käyty, asia on poistettu päiväjärjestyksestä 20,21 ja 22.9.
      Hallituksen esitys on harvinaisen lyhyt, vain 37 sivua, yleensä noissa on jopa 200-250 sivua.

      "Aktiivimalli koskee myös perusturvaa, eli peruspäivärahaa ja työmarkkinatukea. Omavastuu- ajan lyhentäminen lisää perusturvan etuusmenoja 6 miljoonalla eurolla. Mikäli mallilla ei olisi mitään vaikutusta työttömien käyttäytymiseen, työmarkkinatukimenoi sta säästyisi arviolta noin 33 miljoonaa euroa ja peruspäivärahasta noin 5 miljoonaa euroa. Kunnat osallistuvat pit- kään työttömänä olleiden työmarkkinatuen rahoitukseen. Siksi työmarkkinatuen säästöstä noin 8 miljoonaa euroa kohdentuisi kunnille ja noin 25 miljoonaa euroa valtiolle. Aktiivimallin omavastuupäivin ulottaminen työttömien perusturvaan vaikuttaisi lisäksi myös toimeentulot u- keen, asumistukeen ja verotukseen. Näitä vaikutuksia on arvioitu SISU- mikrosimulointima l- lin avulla. Asumistukimenot lisäänt yisivät arviolta 4 miljoonalla eurolla ja toimeentulotuk i- menot lisääntyisivät arviolta 10 miljoonalla eurolla."

      Tuossa on jätetty kokonaan huomiotta lisääntyvät kustannukset noiden lisääntyvien tukien byrokratiasta. Lisäksi kunnilta lähtee verotuloja ja se syö ainakin osan lasketuista säästöistä. Työttömälle tulee lisää paperinpyöitystä elle jo ennetään saa asumis- ja toimeentulotukea.


      HE 121/2017 vp
      Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi työttömyysturvalain muuttamisesta
      https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/HallituksenEsitys/Documents/HE_121 2017.pdf
      Vain 34 sivua
      Lähetekeskustela ei ole vielä käyty, asia on poistettu päiväjärjestyksestä 20,21 ja 22.9.
      Hallituksen esityksen antamisesta ilmoitettiin täysistunnossa 19.09.2017.
      Vaikuttaa ihan porkanalta mutta saattaa maistua hapankaalille.

      • 167-176

        Asiassa tapahtunut.
        26.09.2017
        Asia lähetettiin sosiaali- ja terveysvaliokuntaan, jolle perustuslakivaliokunnan ja työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan on annettava lausunto.

        Lähetekeskustelu:
        https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/PoytakirjaAsiakohta/Sivut/PTK_93 2017 18.aspx


    • just-a-man

      "Kepu pättää aina" slogan pitää edelleenkin paikkansa. Sipilä hallituskautensa alussa lupasi, että työttömiltä ja köyhiltä ei leikata etuuksia. Pitääkin lähettää kepun puoluetoimistoon vanha juustohöylä joululahdjaksi.

    • gutre

      Poliitikkojen pitäisi pohtia miten saataisiin piilotyöttömät ja syrjäytyneet takaisin töihin. He eivät suostu menemään työkkärin kortistoon siellä saadun mielivaltaisen kohtelun takia. Jos ei osata muuta kuin syyllistää ja antaa karenssia, miksi kortistoon pitäisi takaisin mennä. Byrokraatti on yleensä joku aivoton merkonomi, joka ei osaa kannustaa työtöntä millään tavalla. Jokainen työtön saataisiin varmasti töihin, jos heitä kohdeltaisiin asiallisesti. Moni menettää tällaisessa järjestelmässä täysin työhalunsa. Eikä sosialidemokraatteja kannata haaveilla takaisin hallitukseen. Heidän keksimänsä on tällainen työvoimapolitiikka. Sosialidemokraattien hallitessa mikään ei takuulla muutu. Karenssitätien lukumäärää vain lisätään, joten veronmaksajien elätettäviä on yhä useampia.

      • mahdollisuustyöhön

        Ei työtä ole pakko tehdä jossiihen ei ole tarvetta.Useimmilla vain on jotta olisi mahdollista tulla toimeen. Eikä ihmiset tee töitä jos työllä ei sa ahankittua elantoa.

        Vastikkeellliset sosiaaliturva visiot on ennalta tuomittu tuhoon.Ensinnäkin tuollaiset hankkeet ovat perustuslain vastaisia,koska toimeentulo on perustulaillisesti säädetty turvattavaksi työttömyyden ja sen varalta jos työllä ei tuota ole mahdollista hankkia. Kun on työtä tarjota tulee siitä maksaa mmarkkinahintaista palkkaa ja kun ylipäätään on tarjota työtä,olisi se vaikka planketin täyttöä viran omaisille tai kävynkeruuta ulkoisen tahon vaatimuksesta on se teetetävälle työtä. Suomi ei ole tietääkseni sosialistinen maa joss työtä vastaan jaetaan yhteisön varoja elämiseen,eikä tuollainen vastikkeellinen sosiaaliturva istu kapitaliseen yhteiskuntaan,jossa yrittäminen on yksilöille sallittu ,eikä työnpanosta realisoida yhteisön hyväksi, kuten vastuullisen sosiaaliturvan kautta tulisi tapahtumaan.

        Ihmiset menevät kyllä töihinn kun siitä saa palkkaa ,mutta olematonta sosiaaliturvaa vastaan tuskin tulevat pitkällä jaksolla hyväksymään,jos lyhyelläkään,sillä tuossa käteen jäävä osuus on turvattu n. 480 euroon ja tuollainen jättää ihmiset köyhyys looukkuun ja systeemi tekee työnteon kannattamattomaksi.

        Tänäpäivänä perusturva on aivan liian alhainen,jotta sillä voitaisiin edes kohtuudella olettaa ihmisten tuklevan toimeen. Tuota pitäisi käytännössä nostaa vähintään puolella käteenjäävältä osalta,jotta se olisi edes ihmisarvoisesti kohdallaan ja tulotaso köyhyysrajalla.


    • rasrgs

      Työpaikka ei tule työkkäristä edelleenkään. Oli siellä kirjoilla tai ei.

    • sehershe

      Ja jonneki jos muutat niin kuka maksaa...työtön ei ainakaa.

    • Ghost2017

      Työtön kun laitetaan firmalle x tekemään Kelan päivärahalla töitä on se yhtä kuin harmaata taloutta laillisin menetelmin ainoastaan firma ei maksa palkkaa ollenkaan, mutta kun työtön tekee tulosta ja firma myy sen muualle on se puhdasta voittoa firmalle joka on yhtä kuin harmaata taloutta laillisin menetelmin ainoastaan kyseessä on ilmainen työvoima joka on kuin orjapalkkausta modernilla tavalla ja Kelan rahalla ja se on moraalisesti väärin teettää harmaata taloutta laillisesti kun kyseessä ei ole palkkaaminen vaan muu tapa jota päättäjät eivät tunnu ymmärtävän ja se on peiliin katsomisen paikka.

      Jos firma maksaa työttömälle palkkaa ilmoittamatta sitä ollenkaan verottajalle on se rikollista toimintaa ja siitä seuraa rangaistun, mutta kun firmaan laitetaan työtön Kelan rahalla tekemään voittoja on se laillista toimintaa laillisin menetelmin ja siitä ei rangaista ollenkaan vaikkakin sekin on laitonta toimintaa kun kyseessä on ilmainen työläinen tekemässä firmalle voittoa.

      Näin hyvin palvelee meidän bullshit valtio joka väittää Suomen olevan hyvinvointi maaaaaaaaaaa!!!!!!!!!

      • jepjepjepjepp

        Ei muuta kuin "mustalista" yrityksistä, jotka käyttävät orjatyövoimaa jonnekin facebookkiin tai nettiin.

        Kun yritykset huomaavat, että maine menee, jos ottavat työttömiä orjatöihin, niin loppuu. Ja kun kukaan ei enää ottaa työttömiä, niin työvoimatoimisto ei voi enää alentaa työttömyysrahaa.

        Eli jos työkkäri pakottaa sinut orjatöihin, niin alat haukkumaan firmaa joka otti sinut keskustelupalstoilla ja somessa. Joten katsotaan, kannattaki ottaa orja vai palkata oikea työntekijä, kun maine menee.


      • työnorjat
        jepjepjepjepp kirjoitti:

        Ei muuta kuin "mustalista" yrityksistä, jotka käyttävät orjatyövoimaa jonnekin facebookkiin tai nettiin.

        Kun yritykset huomaavat, että maine menee, jos ottavat työttömiä orjatöihin, niin loppuu. Ja kun kukaan ei enää ottaa työttömiä, niin työvoimatoimisto ei voi enää alentaa työttömyysrahaa.

        Eli jos työkkäri pakottaa sinut orjatöihin, niin alat haukkumaan firmaa joka otti sinut keskustelupalstoilla ja somessa. Joten katsotaan, kannattaki ottaa orja vai palkata oikea työntekijä, kun maine menee.

        vaikkapa tänne.

        https://fi-fi.facebook.com/Orjafirmat/


    • GolgatanTie

      kepu jeesukset ja rahanvaihtajat haluavat barabbaksen !! antakaa meille barabbas. Työrön jeesus ristille !!

    • HALOOTAVAAN

      PÄÄTTÄJÄT! JOS IHMINEN ON OLLUT JO PITKÄÄN POISSA TYÖMARKKINOILTA, NIIN EI HÄNELLE TODELLA OLE HELPPOA NYT YHTÄKKIÄ RAHAN MENETYKSEN PELOSSA AKTIVOITUA. JOS KIERII JO POHJALLA JA TOTTUNUT PASSIIVISEEN ELÄMÄÄN, NIIN EI SIELTÄ UHKAILEMALLA NOUSTA. PÄÄTTÄJIÄ EI KIINNOSTA MITÄ SIELLÄ TYÖTTÖMYYDEN TAKANA ON, VAAN AUTOMAATTISESTI AJATELLAAN, ETTÄ SUOMESSA ON HELPPO OLLA TYÖTÖN, KOSKA SILLÄ TYYLIIN RIKASTUU JA ELETÄÄN HERROIKSI.

    • afsfasfdssfsdf
    • uusi-pää-tuli-taloon
      • jkjjjkhjkklklhhklh-

        Juu ei siitä ole pal hyötyä jos kysellään että mites on työhaku menny ja kun kysyy itse että onko teillä töitä ,niin ei ole. Ei kai se työtön olisi työtön jos työnhaku olisi natsannut joten tuollaiset retoriset kyselyt ovat vailla pohjaa. Itse jos olet hakenut ja onnistunut saamaan pätkän töitä ,perään tulee kyselyt miksi on jäänyt uudellen työttömäksi. Melko vastuun kasaavat hja syyllistävät on lähtkohdat.
        Josko tivaat että onko palkkatuettua kun koulutusta tarjoavat ,jota et todellaaan tarvitse ,voit saada jonkun haettavan paikan,mutta niitä nyt saa itsekin haettua ja tarkasteltua jopa paremmin itselle soveltuvia töitä,sillä tilanteestasi ammatilliseti /potentiaalisiin tehtäviin joihin voisit päätä ja soveltua lähtökohdistasi,noilla ei tunnu olevan harmainta aavistustakaan.

        Nuo haku velvoitteet sitten tietty tulee ja kuittaus ,että on haettu ja perään vielä oletko sanut työpaikan.ikäväkyllä se ei mene niin yksinkertaisesti tänäpäivänä,että soitto ja hei saanko toöitä. Tavoitettavuuus ei ole aina työntarjoajaan taattu.He käyttävät rekrytointi yhtiöitä ja toisinaan eivät vastaa edes puheluihin hakemusten määrän vuoksi. Ja jos vastaavat tokko saat vastausta heti .Toisinaan ei tule vastausta laisinknaan tai se tulee pitkällä viiveellä. Eituollaisista oikeastaan voisi hakijaa vastuuttaa vastaamaan. Te kyllä näkee onko ihminen saanut työtä kun hän ilmoittaa työllistyneensä,joten nuo kysely periaattet on jokseenkin jollainlailla hakusessa ja vastuu putoamassa työttömille Te toimistolta ,kas kun heillä on mahdolisuus hoitaa tehtäviään ja kysyä tyyönantajilta henkilöitä joille ovat haun laittaneet jos on tarvetta.

        Työttömilläkin on arki,elämä ja muutakin tehtävää kuin palvella virkailijoita vastaillen heidän kysymyksiin virkailijoita työllistäen. En minä työttömänä tarvitse ketään hyppyyttämään istseäni ja kasaamaan paskaa niskaani ,mulla on tarpeeksi aktiviteetteja muutenkin ja paineita saada töitä,että en tarvitse ketään enää hiostamaan niskaan karessiuhkia asettelemaan.Painukoo vixxuu aktiviteetteinee.


    • tätsitpyos

      Pitkäaikaistyöttömät jotka eivät oma-aloitteisesti ole vuosien aikana tehneet muuta kuin polttaneet paperossia ja juoneet kaljaa, he ovat itse aiheuttaneet eliminoitumisensa työelämästä.

      Juuri tämä ryhmä on se ongelma yhteiskunnalle.

      Tältä ryhmältä puuttuu täysin motivaatio kaikkeen, heille ei sitä tulla enää koskaan saamaankaan vaikka satoja miljoonia paasattaisiin rahaa mihin tahansa toimintaa. Nämä henkilöt eivät myöskään tee mitää vaikka heidät laitettaisiin ilmaistöihin.

      Niin mikä ratkaisuksi?

      No tietenkin aktivoiminen (jota he eivät tee) silloin jää jäljelle kieltäytyminen jollin yhteiskunta säästää suoraan rahassa.

      On täysin oletettavaa, että tämä ryhmä kieltäytyy kaikesta mihin heitä laitettaisiin, tämä on tietenkin hyvä koko yhteiskunnalle, siis meille kaikille tietenkin.

      KIELTÄYTYKÄÄ KAIKESTA MITÄ VIRANOMAISET TEILTÄ VAATIVAT - PLIIS!

      • seliseliseliseli

        Ei voi hakea töitä, ei voi kouluttautua, ei voi muuttaa muualle, ei voi tehdä mitään muuta kuin syyttää yhteiskuntaa tai vaikka turvapaikanhakijoita omasta tilanteesta. Pitäisi tehdä itse jotain, mutta kun ei kiinnosta. Sekin on muiden syy.


      • HessuHopo__

        En missään nimessä aio kieltäytyä, tosin olen hieman tohelo ja kaikenlaisia vahinkoja saattaa saatua - kovalevyjen deletoitumisia, tulipaloja ja sen sellaisia. Toivottavasti kaikki menee kuitenkin hyvin.


      • vitamiinipulassa
        HessuHopo__ kirjoitti:

        En missään nimessä aio kieltäytyä, tosin olen hieman tohelo ja kaikenlaisia vahinkoja saattaa saatua - kovalevyjen deletoitumisia, tulipaloja ja sen sellaisia. Toivottavasti kaikki menee kuitenkin hyvin.

        Niinpä, kun on ollut niin pitkään työttömänä, eikä ollut varaa syödä terveellisesti, saada vitamiineja ja nyt vielä pitäisi tehdä työtä ilman palkkaa, niin aivot eivät vaan toimi kunnolla eikä ole voimia. Joten ei ihme jos vahinkoja sattuu ja jotain hajoaa. Toivottavasti teillä on hyvät vakuutukset...


      • lyhyt-oppimäärä-tukiaisi

        "Tämä on pitkä prosessi, koska pitkäaikaistyötön ei ole pelkästään työtön, vaan hänellä on paljon psykososiaalisia ongelmia, minkä takia hallitus panosti myös tähän asiaan riihessä ja laittoi sinne lisää rahaa, Lindström sanoi kyselytunnilla".

        Työministerin mukaan pitkäaikais työttömyys on psykososiaalinen ongelma, liekö myös kansanedustajan putoaminen eduskunnasta psykososiaalinen ongelma? Miten lienee kirjailijan ammatti? Entäpä kennelinpito? Niin ja elinkeinotuet:

        http://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2017/10/03/parempaa-loisimista/


      • ninjuu

        Työstä kieltäytyjä ei ehkä saa työmarkkinatukea, mutta toimeentulotukea saa, joskin sitä vähennetään 20-40%. Ja edelleen saa asumistuen ym. mistä onnistuu viranhaltijan vakuuttamaan. Eli yhteiskunta ei kovin monta satasta säästä, tukimuodon nimi vaan muuttuu.

        Sitten on ne, jotka ovatkin ammattitaitoisia rikollisia ja pimeiden hommien tekijöitä. Kaikki eivät saa toimeentulotukea kuten minä, koska olen perheellinen ja siippa on vakihommissa. Omistan asuntoni eikä pankkitilikään ole (vielä) miinuksella.

        Kannatan sitä, että puurorahat myönnetään työttömälle joka tapauksessa, muuten alkaa pelätä ryöväreitä.


      • ahneenSelitykset
        seliseliseliseli kirjoitti:

        Ei voi hakea töitä, ei voi kouluttautua, ei voi muuttaa muualle, ei voi tehdä mitään muuta kuin syyttää yhteiskuntaa tai vaikka turvapaikanhakijoita omasta tilanteesta. Pitäisi tehdä itse jotain, mutta kun ei kiinnosta. Sekin on muiden syy.

        Ei voi jakaa töitä ja elintasoa, ei voi tehdä mitään muuta kuin ahnehtia ja syyttää yhteiskuntaa ja työttömiä.
        Mutta voi tuhlata vero rahat kreikkaan tai pakolais turismiin tai kotoutus turismiin, tms... Mutta kun Pitäisi tehdä itse jotain oman maan eduksi ja suomalaisten työttömien ja köyhien eduksi,,, niin ei se toimi,,,,kun ei kiinnosta. Sekin ahneus on muiden syy, eu syy, globaali syy,, jne yms....


    • tätsitpois

      kyllä se on niin että toheloita ei pidetä ilmaistöissä vaikka kuinka haluaisivat, jos aiheutuu ongelmia saa potkut ja sillon joutuu karenssille, näin se vain on, turha yrittää.
      Säästöä pitää saada vaikka kuinka olis.

    • srhtshre

      Vitut nämä tänne kirjottelijatkaan minnekää muuttaa...onhan se niin nähty jo kun sehä maksaa saatana. Helsingissäkin on työttömiä pilvin pimein ja asunnottomia ja vaikka mitä että eiköhän hoideta ne ensin tai onko lääkitys kunnossa? Tä maas on 300.000 työtöntä. usko tai ei ellei enemmänkin.

    • aegr

      Jos otan pikavippejä 40.000 euron edestä mikä se on kun täys paska.

    • AktivoivatKapot
    • ajatushuurua

      Joskus tulee pakostakin mieleen, että onkohan työttömiin kohdistetut velvoitteet, karenssiuhat tai muut sanktiot yhteneväiset ihmisarvon ja oikeuden elää yhteiskunnassa tasa-arvoisena jäsenenä periaatteen kanssa. Ihan vaan pointtina, että tee samoin muille kuin haluaisit itsellesi tehtävän. Ei taida monikaan haluta elää pelon alla, jos et täytä kaikkia aseteltuja kriteerejä, otetaan leipä pois suustasi...

      • palkkatyötturhia

        Se pikkuhiljaa koko kansa puuhastelee töitä ja palkka työ häviää jos vastikkeelliseen sosiaali turvaan mennään. Hoituu ne hommat sillä laillakin, mitä sitä turhia palkkoja maksellaan ylipäätänsä.


      • PerinteinenKuntoutus

      • nappikauppiaat

        On se melkoisen heikoissa hoteissa tän maan asiat jos päivät pitkät pitää mietiä miten työttömiä polkemalla maa lähtee nousuun ja miten työtätarvisevilla saataisiin teetettyä puhdetöitä.
        Kuvastaa kyllä melkoista järjen köyhyyttä. Ei ole ihme jos kaik menee päin perxettä ja talous kyntää vakoa, kun järjen juoksu on tuolla tasolla.


      • allalaqwe
        PerinteinenKuntoutus kirjoitti:

        Suuri Pakko kuntoutus ja pakko osallistuva puuha työllistää työttömien käskytykseen ja hallintoon paljon virkailijoita;
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Kapo

        Kuntouttavassa työtoiminnassa aktivointitoimenpiteet jne. on tarkoitus työttömiä alistaa syyllistää nöyryyttää ihmisarvoa alentamalla tehokkaasti, virkailjoiden, työohjaajat antavat tehokkaan työpanoksen puuhatyöt syrjäytyneiden ehkäisyyn ja tulevaisuudessa luodaan työpaikkoja työttömien ohajukseen valvontaan, työttömien pitää raportoida kaikki pilkun tarkkaan esim. ruokailu, vessa käynnit matokuteiden leikkaukset, puutyöt jne. paljonko menee aikaa työpanokseen ja pystyykö työtön hyppimään


      • AhneusTalous

    • tuulenhuminaa

      maalla kun ei ole edes leipäjonoja. entä kun itse jäät työttömäksi, elät varmaan tuulenhuminalla, ohi ammutulla hirvellä ja jäniksen jäljillä.

      • ajatushuurua

        edelliseen laihana lohtuna, että työttömyyden hurmoksessa saattaa se ruokahalukin kadota eikä onneksi muista, että syöminenkin kuuluisi tapoihin...


    • dgsd

      Ja entä jos olisikin työpaikka...sama haukkuminen se vaan jatkuisi kuitenkin. Lopettakaa hei se pikavippien ottaminen ei niistä ole kellekään kun haittaa.

    • fdjgfjfg

      Ei sitä voi muuttaa muualle kun ei ole rahaa. Perkele muuttakaa itte.

    • ehreth

      Niin ja voihan noi avustuksetkin lopettaa mutta eipä se avustus kotoakaan sitten tule. Minä kyllä sanon että vittu mitä ääliöitä.

    • serhreh

      Mene asunnottomien yöhön kyselee niiltä miks ne ei aktivoidu. Ei kukaan sinne homo pääkaupunkiseudulle enää vain MENE.

    • serghehg

      Kysypä itteltäs miks työtön ei saa lainaakaan...niin....miksihän. Älykääpiöitä tosiaan.

    • alatyöttömäks

      Ala työttömäks jos vituttaa.

    • virkamafiaa
    • kjkjkjkjkjkljk

      Toistaiseksi on yksilöillä ollut vapaus määrittää oman työnsä hinta .Työksi lasketaan kaikki sellainen toisen teettäminen tekeminen joka ei ole harrastetta tai vapaaehtoistoimintaan perustuvaa, teettämisen laadusta riippumatta.Pakko teettämiset jonkinmoisen uhan alla loukkaavat yksilön vapautta,oli uhka sitten minkä laista tahansa, esim viimesijaisen toimeentulon menettämisen uhka on yksi tuollainen uhan muoto.

      Demokraattiseen yhteiskuntaan kuuluu myös arvoja,joista yhdenmukainen ,sekä tasavertainen ihmisten kohtelu on yksi perus arvoista . Tuo pitää sisällään myös sen että smasta työstä on yhdenvertainen tulo oli sitten kyseessä sosiaalinen tulo tahi puhtaasti rahassa maksettava korvaus.Kuinka nämä arvot täyttyisivät mikäli työttömillä ryhdyttäisiin teettämään aktiiviteetteja eli jonkin sorttimentin töitä eri muodoin ? Onko pohjalle kaavailtu kenties yhdenvertainen kansalais palkka jokaiselle toimiin osallistuville? Palkka joka vastaa työmarkinoilla maksettavia markkinahintaisia palkkoja ja on ostovoimaisesti käypä elämiseen ,vastaten nykypäivän elikustannustasoon vaadittavaa toimeentuloa ,jolla on mahdollista itsensä elättää . Maksaa asumiskustannukset ,hankkia vaatetuksen,puhtaanapidon ,elintarvikkeet elämiseen. Käytänössä hoitaa elämisen perustarpeet. Mikäli ei on syytä kyseenalaistaa tuollaiset hankkeet ,sillä muussa tapauksessa ne ovat ns. riistäviä toimia,joissa hyödynnetään mitä raaimmalla tavalla yksilöiden alisteista asemaa.

    • ääsholes

      Jos työtä pitäisi luotolla tehdä kun palkka ei ritä siinä vain ei ole järkeä. Kattokaa mitä sontaa suollatte tänne ennen kun lauotte. Minä en ota mitään luotttoa. Ennemmin nuolen vaikka vessa pönttöää.

    • ghdhgsf

      Ja tajusitteks että se 9 euroa tulee kaikkien muiden tukien lisäksi niin mikäs siinä jos on niin tyhmä systeemi koko mätä systeemi. Myös matkatkin maksetaan.

    • Siinäpä_sitä

      Muistatte sitten tehdä palkattomina orjina silkkaa sutta ja sekundaa koko ajan, tyhmäähän osaa jokainen näytellä aivan varmasti, ja niitä vammojakin sitten syntyy koko ajan, joten saikkua joka asiasta sitten. Itselleni moinen typeryys aiheutti sen, että eläkepaperit on menossa, kun kerran on vaikeahko pitkäaikaissairaus taustalla rajuine työrajoitteineen, ja selkävaurio, jonka aiheutti edellinen työpaikka, kun tuo työsuojelu ei ollut sitä, mitä työterveyskin esitti johdolle toistuvasti. Tähän asti olinkin vielä toiveikas työn löytymiseen, jospa löytyisi jotain työtä, jota kykenen tekemään, vaikka kolmasti ovat te-toimistostakin ehdottaneet minulle eläkkeelle siirtymistä. Tollasiin soitteluihin en ala, koska en voi ottaa mitä tahansa työtä vastaan terveydellisistä syistä, ja äkkiäkös minä sen kuuluisan masennuksen vielä tähän pläjäytän kaiken päälle. Vaan tarkoittaapa tuo tulojen pieneminen sanktioina useille myös sitä, että laskut jää varmasti maksamatta, kun ei ole millä maksaa. Olen minäkin listannut valmiiksi jo ne asiat, jotka karsin heti, jos tollaseen rumpaan joudun, niin lähti puhelin, ja auto, joka täällä haja-asutus alueella on välttämätön kulkeakseen edes kauppaan, niin saavat sitten valtion toimesta järjestää kulkemisetkin, kas kun laissa ei ole sellaista, että jokaisella tulee olla auto. Muuttamaanhan en kotoani lähde, sillä en voi sietää kaupunki asumista tippaakaan, vaan pidän rauhasta. Linjabiilejähän ei tässä lähellä kulje lainkaan, ja selän vamma joka vaatii kirurgi mukaan leikkauksen, estää siis jo pyöräilynkin.

      • seyhts

        Toimeentulotuki maksaa laskutkin. Jos on niin ylpeä ettei hae tukiaan se on voi voi. Oiskohan se ettei vaan halua näyttää tiliotteitaan.


      • Sellanen_on_kela
        seyhts kirjoitti:

        Toimeentulotuki maksaa laskutkin. Jos on niin ylpeä ettei hae tukiaan se on voi voi. Oiskohan se ettei vaan halua näyttää tiliotteitaan.

        Jaa maksaa toimeentulo tuki laskut, ihanko sitä kelan touhua tarkoitat. Jännä juttu kun ei toiminut minun kohdallani hammaslääkärilaskujenkaan osalta. Kahdesta viimeisestä satasen laskusta sain kelalta ensinmäisesta 26 senttiä, ja toisesta ei sitten tullutkaan latin latia, vaan jouduin ottamaan lisää lainaa, että sain nämä maksuun, että näin helvetin hyvin täällä Suomessa maksetaan nämä, ankä muuten edes lääke kustannuksiin ole saanut latin latia kertaakaan. Ilmeisesti tienasin liikaa perustoimeentulollakin jo. Sossun kautta ei näissä hammaslääkärilaskuissa ollut mitään ongelmaa, ja ihan löytyy mustaa valkoisella näistä asioista. Pipilä taas pääsi valehtelemaan jopa natseille asti, kun natsiunioni kyseli Suomelta riittämättömistä toimeentulojen määristä, että täällä saa lääkärit ja muut palvelut päälle, mutta unohti varmaan mainita sen, että jo pelkkä oven avaaminen esim. hammaslääkärille maksaa maltaita.


    • shsdhhhghg

      Onko kukaan koskaan yksin tehnyt mitään muuttoa minä en ainakaan...siihen taitaa pystyä vain aika harva ykin kun on sellasta hommaa meinaan ettei yksin onnistuis ihan heti. Sitähän kukaan ei voi keltään alkaa vaatimaan että hankipa kotoa avut siihen kun menis jo liian pitkälle. Ei niitten oo pakko. Kaksin asuvan se on helppo noitakin aina laukoa kun se apu on siinä. Vittu mitä paskaa.

    • dhhdh

      Nyt kun Helsingissä on 50.000 työtöntä niin eiköhän keksitä niille hommaa ensin ja taitaa siellä asunnottomiakin olla omasta takaakin joten mitäpä sitä sinne menemään. Tuskin se kaupunki kellekää mitää vuokraa jos sinne ulkopuolelta yrittelee mennä. Yksityinen ei vuokraa takuu varmasti perse reikääkään.

    • garggr

      Mitä töitä toi työkkäri nyt kellekään tarjoilis...onko kukaan saanu sieltä mitään työtä ylipäänsä koskaan ?

      • asdadsadsad

        On. "Työtä". Palkatonta, työsopimuksetonta "työtä". Sitä olis kyllä tarjolla. Palkkatyötä työsopimuksen alaisesti ei tosin ole. Poikkeuksena täysprovisio myyntitavoitte-ehdolla mm. puhelinmyyntiin. Jollekin on kuulemma myös joskus tarjottu keikkatyötä päiväksi tai kahdeksi.

        Mutta siis kokoaikaista työsopimusken alaista palkkatyötä pidemmälle ajalle kuin kahdeksi kuukaudeksi kerrallaan: EI OLE.

        Osa-aikaista työtä josta jäisi käteen enemmän kuin yhdistetyt tuet, eli esimerkiksi 1300e/kk brutto, työsopimuksen alaisesti ja pidemmälle ajalle kuin kahdeksi kuukaudeksi kerrallaan: EI OLE.

        Nyt koitetaan luoda jotain "työmarkkinatori"-nimistä lisäpalvelualustaa botteineen ja tekoälyineen automaatti-valvomaan työtöntä lisäkarenssien toivossa. Noteerattavaksi tuon alustan tekee se, että MOL:in työnhakupalvelun sijasta, kyseisesen työmarkkinatori-alustan esittelyssä ei ole puhuttu sanaakaan kokoaikaisesta työstä - vaan sen takana ovat täysin tahot, joita esittelyssäkin markkinoidaan avainsanoilla ja fraaseilla: "nykyinen työkenttä pirstaloituu, työelämä muuttuu eikä enää (mukamas) ole tarjolla pidempiaikaisia työsuhteita - jonka vuoksi luodaan työmarkkinatori vastaamaan uudenlaiseen työelämään; keikkatyötä, elämänhallinnan kursseja, rekryjä, työkokeiluja, pätkätyötä" sekä lisäksi pakko-yrittäjyyttä laskutuspalveluiden nimissä.

        Käykää lukemassa työmarkkinatorista vaikka itse. Ainoat avainsanat koko palvelussa, joka tekoälyn automatisoituna tullaan tuomaan työttömille (todennäköisenä pakollisena), tulee sisältämään nimenomaan pelkkiä pätkätöitä, keikkatöitä, höpölöpökursseja, sekä niitä palkattomia työsopimuksettomia "töitä" - palvelun taustalla ovat toimijat, jotka näitä em. töitä, "töitä", sekä palveluja tuottavat, ja se on luotu heidän kanssaan yhteistyössä. Eli nimenomaan niiden yhtestyötahojen kanssa, joilla ei ole tarjolla oikeaa pitkäkestoista palkkatyötä.

        On nurinkurista jos työtön pakotetaan käyttämään työnhaussa nimenomaan sitten tätä työmarkkinatoriksi nimettyä työnhakupalvelua jollakin verukkeella, kun se on kuitenkin vain yksi työnhakukanava - ja nimenomaan se, joka tarjoaa vain lyhytaikaista palkkatyötä (satunnaiset keikat ym.), sekä "työtä" josta ei makseta palkkaa.


    • iloinenTe22

      Jos olen 0-tunti sopimuksella töissä, työkkärin kirjoissa olen siis "ei-työtön" eikä häirintää heidän taholta tule? Onko jotain minimi tunti määrää, joka täytyy tehdä viikossa?

      Kävipä vaan näin, että töitä haluaisin tehdä ja kävin TE-toimistossa neuvoa työsopimukseen kysymässä ja kirjasivat, että olen aloittanut työn. Työnantaja ei kuitenkaan lupauksista huolimatta halunnut tälläiseen keikkatyöhön työsopimusta tehdä ja tyhmänä tästä sitten TE-toimistoon ilmoitin, että virkailijan aiempi kirjoitus ei pidä paikkaansa.

      TE-keskus: "Olet siis kieltäytynyt töistä?"
      Minä: Koskaan ei työsopimusta ole edes tehty.
      TE-keskus:"Tästäpä sisi selvitys, miksi olet kieltäytynyt töistä"
      Minä:"Mutta en ole koskaan mitään työsopimusta edes tehnyt, mielelläni kyllä selaisen olisin tehnyt"
      TE-keskus:"Ei kiinnosta vaan asia on selvitettävä, miksi kieltäydyit töistä". "Tästä tulee sitten mahdollinen karenssi"

      Ja seuraavan kerran taidan ihan suosiolla antaa mahdollisten uusien töiden olla.

      Josko olisin töitä vieroksuva ja en olisi tätä tehnyt:
      "tyhmänä tästä sitten TE-toimistoon ilmoitin, että virkailijan aiempi kirjoitus ei pidä paikkaansa. "
      => olisin siis nyt vapaa TE-keskuksen häirinnästä?

    • työtön2018954

      Miksi ketjussa haukutaan kepua? Ei kai kukaan työtön ole ikinä äänestänyt kepua? Ymmärtääkseni kaikki työttömät äänestävät joko vasemmistoliitto tai vihreitä.

      • asdsadsadsad

        Vasemmistoliitto ei ole sama vasemmistoliitto kuin ennen. Vasemmistoliittoa tuntuu kiinnostavat nykyisin lähinnä pelkät maahanmuuttajat sekä homoavioliitot ja muut marginaaliryhmät. Kantasuomalainen työtön ja köyhä, tai osa-aikatyöläinen ei nouse heidän puheissaan mielestäni kovin paljon esille.

        Eipä taida löytyä järkevää vaihtoehtoa jota kantasuomalaisen työttömän heteromiehen kannattaisi äänestää. On ainoastaan selvää, että ainakaan Kokoomusta, Keskustaa, tai Perussuomalaisia ei kannata. PS on näyttänyt kasvonsa työttömien eräistä pahimmista kyykyttäjistä.

        Valtapuolueet muuttavat tukijärjestelmään alituisesti valvotummaksi, sanktioidummaksi. Velvollisuudet ja velvoitteet lisääntyvät jatkuvasti, mutta niillä ei tunnu olevan enää mitään yhteyttä täyspäiväisiin palkkatöihin pääsemisen tavoitteen kanssa.

        Kaikki nykyhallituksen uudet luomat velvoitteet ja vastikkeellisuudet tuessa liittyvät nimenomaan palkattomiin toimenpiteisiin, kuntoutuksiin, elämänhallinnan nimissä ratsastaviin hömpötyksiin. Palkkatyön tavoittelu ykkösvelvoitteena on täysin unohdettu.

        Ja jos joku luuli että Vihervassarit ovat niitä jotka maahanmuuttajia tänne isolla kädellä kahmivat eikä heitä sen vuoksi voi äänestää; niin kyllä nykyiset valtapuolueet Kok, Kesk, ja jopa Persut ovat olleet lähes yhtä pahoja, koska ovat niitä tänne järkyttävät määrät päästäneet, ja myöntäneet kerrallaan vuosien vastikkeettomat, velvoituksettomat sitoumukset tukiin, ilman papereita, sekä katon pään päälle.

        Että itse en ainakaan enää voisi maahanmuuttolinjaakaan ajatellen miettiä asioita niin vanhoillisesti, että Vihervassarit on niitä jotka haaluu maahanmuuttajia lähi-idästä tänne, ja Persut sekä Kokkareet vastustaa. Paskapuhetta. Porvaripuolueet ihan yhtälailla lähtien Persuista ovat olleet yhtä innokkaina lähi-idän ihmeitä tänne päästämään, kuin mitä olisivat Vassarit, jos olisivat vallassa.

        Homma on mennyt kinkkiseksi. Kaikki suuremmat puolueet haluavat haalia tänne maahanmuuttajia pahimmilta sota-aluelilta; eikä ketään kiinnosta työttömän, köyhän kantasuomalaisen asioiden ajaminen edes siinä määrin, että pysyttäisi siinä vanhassa mallissa joka työttömyysturvassa oli vielä viitisen vuotta sitten, eikä ajettaisi tätä vastikkeellisuuden nimissä ratsastavaa palkattoman orjatyön monsteria läpi; sillä kohta meillä on sitä myöden kansan kahtiajako, jossa toiselta otetaan työsopimukseen ja palkalliseen työhön oikeus kokonaan pois, kun palkkatöitä ei nykyisellään kaikille siitä - sen sijaan, että keskityttäisiin oikeiden palkkatöiden luomiseen.


    • hyihittomillastaporukkaa

      Tuo sama aktivointi sonta pitäisi syöttää sitä tarjoaville .

      • paskareikku

        te toimistojen vittua nuolemaan persereik\\\\\\\\\\\\\\\\\


    • työköelämäntarkoitus

      Tunnen henkilökohtaisesti kymmeniä työttömiä joista ehkä vain pari on sellaisia jotka ei koskaan tekisisi mitään työtä oli se sitten orja tai palkka työtä. Itse olen miettinyt että nykyään rangaistaan aivan kohtuuttomasti jos irtisanoutuu työpaikastaan vaikka siitä syystä että se ei olekkaan omasta mielestä itselle sopivaa. Se voi nostaa kynnystä ottaa työtä vastaan jossakin tapauksissa kun joutuu perikatoon jos lopettaa työt. Työkkärin k.päille ei mikään ole hyväksyttävä syy irtisanoutua työstä.

      • dfhgfsghsfjg

        Työkkärin virkailijan palkanmaksajana, suomalaisena, sanon, että mikään syy ei ole riittämätön työkkärin virkailijan irtisanoutua 'työstään'. Pääasia on, että irtisanoutuu.

        Se on ihan totta, että tuo karenssivaara estää tehokkaasti työnhaussa. Ei voi tuosta noin vaan rohkeasti kokeilla kaikenmaailman pikkutöitä jossain pitkän ja kalliin matkan päässä, koska työnhakija tietää, että jos erehtyy hakemaan, ja sattuu saamaan sen työn, se istuu hänessä kiinni kuin junttilantalon seinässä, eikä siitä voi vapautua. Tämä on sairas systeemi! Ei rohkeasta työnhakemisesta saisi rankaista. Miten ihmeessä nykyään voi olettaa, että jokainen löytää heti ensi yrittämällä työn, joka on edes jotenkin plussan puolella rahallisesti tai kokemusta antamassa? Todennäköisempää on, että jos saisi vapaasti kokeilla työskentelyä monenlaisissa töissä ja saisi vapaasti lähteä parempaan työhön ja jättää haitallisen työn, sitä vähitellen löytäisi paikkansa. Mutta kun tarkoituksena on koko kansan köyhdyttäminen, karensseilla läimiminen on tehokas keino. Ensin työttömät, sitten palkkaorjat, lopulta koko kansa.


    • jrtrtjtyjt
    • aktiivimalli hyvä

      kaikki työkykyiset töihin

      vaikka siivoaamaan yms kyllä jokaiselle jotain hommia löytyy

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      71
      3279
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      553
      3091
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      38
      2503
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2022
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1835
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      310
      1832
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1672
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      119
      1365
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1228
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      23
      1225
    Aihe