Työttömillä liian hyvä toimeentulo!

perusruokaa

Kun tarkkailen kerrostaloyhtiön työttömiä ja ylipäänsä kaikkia työttömiä niin tuttuja ja tuntemattomia, olen tullut siihen tulokseen että Suomessa työttömillä aivan liian hyvä toimeentulo ja sen näkee siitä että suurin osa työttömistä ylipainoisia, valittavat rahan puutetta mutta silti ovat lihavia.
Itse olen Kokoomuslainen ja nyt eläkkeellä, pieni eläke, voi sanoa että jopa köyhyysrajalla elelen rahan suhteen ja ruokaan menee hyvin vähän kuukaudessa rahaa mutta siinä on hyvät puolensa, pysyy hoikkana vaikka energian kulutus on hyvin vähäistä kuluneiden lonkkanivelten vuoksi.
Fiksusti kun ajattelee viikon ravinnon niin ruokaan menee tosi vähä rahaa joten ehdotankin että työttömille laaditaan erilaisia "viikon ruokalistoja" esimerkiksi kuinka vähällä voi tulla toimeen ja näistä ruokalistoista voi työttömät ottaa oppia niin silloin voidaan pikaisessa aikataulussa työttömien perusturvaa pudottaa alaspäin ja näin silläkin säästyvällä rahalla voimme maksaa valtion kasvavaa velkaa pois tai ainakin hillitä velkaantumista.

100

766

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • läskipallerot

      siks ovat lihavia kun eivät liiku, makoilevat kotonaan sohvaperunoina puhelinta hipsuttaen ja ampumispelejä pelaillen ja sitten syödään jauhoruokia, makarooneja, leipää, muroja, rasvaa ja vielä kerran rasvaa ja sokuria kaikessa muodoissa, limsoissa, mehuissa, jugurteissa, jätskeissä, kekseissä, pullissa, suklaissa ja karkeissa. Kyllä siinä maha ja tissit kasvavat ja perse leviää, monet nuoret miehetkin näyttävät tiineiltä naisilta...

      • hehhehhee

        Sinähän sen tiedät kun juuri tuolta näytät mässäät Saarioisten halpis roiskeläppiä ja nuudeleita.


      • perusruokaa

        Juuri tuota tarkoitin, työttömien perustoimeentuloa pudotettava koska on varmaa ostaa tuollaisia kalliita "herkkuja" kuten sipsit ja limpparit ja käydä syömässä roskaruokaa, vähemmällä rahalla pärjää kun ostaa kaurahiutaleita, perunoita, hernekeittoa ym tällaisia perus ruokia ja hernekeitonkin voi keittää kovista herneistä niin tulee vielä halvemmaksi, työttömillä on aikaa laitta ruokaa.


      • StananÄäliö
        hehhehhee kirjoitti:

        Sinähän sen tiedät kun juuri tuolta näytät mässäät Saarioisten halpis roiskeläppiä ja nuudeleita.

        Taas tämä hehhhee Sinähän sen tiedät -hörhö päivystämässä joka ketjussa, vedä jo ittes narun jatkoksi


    • näimeneee

      Kyllä se näin on työttömät hakevat leipjonosta, pulla, pastaa, suolasia Lidlin makkaroita ja juustoja ja eivät liiku. Rahat säästetään sitten kaljaan jota tissutetaan päivien ratoksi ja lihotaan vaan enemmän.

      • tämäseonjotain

        Tietysti katos kun sitä voi kossuu ja olutta ottaa huoletta.Ei tarvitse aamulla naama nutturalla mennä duuniin vaan voi korjata uuden pullon vailla huolta huomisesta.


      • Matkailuavartaaa1

        Sekin on koettu, että juopotellaan joka päivä. Mielenkiinto menee siitäkin hommasta ja mitä vanhemmaksi tulet, krapulat pahenevat. Jokaisen oma asia miten aikansa viettäää.


    • Työttömil

      Olen työttömänä ollut 7 vuotta koko 18 vuotisen työhistoriani aikana. 2 kertaa olen jäänyt työttömäksi koska työpaikka siirtyi Kiinaan/ ajettiin alas kun investoitiin toimitiloihin, laitteisiin ym. vaikka tappiota oli tullut jo pidemmän aikaa. Lisäksi asiakkaat katosivat. Lähes eläkeläisten johtajien syytä!

      Ostan aina tarjoustuotteita kun mahdollista. Mausteiden kanssa on mielenkiintoista kun nyt on kaapissa tarjouksesta ostettu 15 pussia neilikkaa ja piparkakkumaustetta. mutta kyllä noilla pärjää kun käyttää mielikuvitusta. En syö pullaa, leipää tmm. (lyhenne tarkoittaa "tai mitään muita") viljatuotteita. Jauhot on muutenkin vaarallisia, voi tulla esim pölyräjähdys kokkaillessa eli parempi jättää ostamatta. En myöskään tupakoi koska en halua vaarantaa muiden enkä omaa terveyttä. Alkoholia kuluu muutama saunaolut kerran viikossa.

      Voi, kananmunat ja sipuli eivät paljon maksa. ( <- sana lauseen alussa ei ole "huokaus" vaan eräs maitotuote)

      Hyvää ruokaa voi tehdä myös edullisesti: Tarjousjauhelihaa, tomaattipyree, sipulia, mustaherukkamehua, voita ja piparkakkumaustetta. Noista syntyy herkullinen jauhelihakastike. Tuohon lisäksi porkkanaa tai kaalia.

      Eläkeläisten joukossa on paljon turhia yksilöitä jotka tuhlaavat rahaa tupakkaan ja sytyttävät tulipaloja. Yläkerrassa asuu 80 vuotias ryppyinen pyromaani joka yskii parvekkeella 2 tunnin välein myös öisin, 3 askia tupakkaa menee vuorokaudessa. Ties kuinka monta miljoonaa tuohon raatoon on sijoitettu syöpähoitoina ym. Sen ihan kuulee ja haistaa kuinka rahaa palaa. Hassu juttu kun kahden ystävän naapureina on myös tuollainen haaska. Ehkä niitä eläkkeitä olisi syytä vähän laskea, ei niitä säästöjä mukaan saa kun keuhkoahtauma, syöpä tai tulipalo korjaa..

      Muutaman kerran oon huomauttanut tupakoinnin vaaroista mutta vastauksena on ollut olan kohautus tai jopa haistattelu.

    • Possunkylkeävaan

      Köyhä kokkari päästi siinä provoruikutuksen. Juuri noinhan asian kuuluukin olla. Tyhmä kokkari rahoittaa työttömiä ja työtä vieroksuvia jotta saa rauhassa keitellä nuudeleitaan. Muuten tulisi kapina ja köyhä kokkari joutuisi pian haukkumaan seipään nenässä olevaa karvalakkia.

      • onnämäettäjoo

        No sinähän sen tiedät juuri kerroit kaiken olennaisen itsestäs.Nyt voit mennä takaisin leipäjonoon hytisemään sitä homeista känttyä ootellessa.


    • Tai_kokojyväruis

      Mites toi liivate, onko sen käyttö katkeroittanut työntekijän mieltä?

      • hehhehhee

        Sinulla se on jämähtänyt korvien väliin


      • PölhöPaskiainen

        Työnnä rautakanki aunukseesi ja huuda


    • toisinsanoen

      Töitä riittää kyllä,koko maailma on täynnä tekemätöntä työtä.
      Eihän se ole muuta ku palkanmaksajat jotka puuttuu.

    • sdpkokvihrkeskpsFUAll

      Kiusaaminen kuluttaa kaloreita siksi Pegga Bushka tahtoo tallata sun naamalla ja dibbailla kasseja sun soppaan?! Työtön läski luuseri hyppää katolta mutta maksa ensin aiheuttamasi iso monttu joka maahan tulee läskeistäsi ettei toisten tarvitse taas sitäkin puolestasi hoitaa! Hoida veturinkuljettajan terapiamaksut etukäteen ennen kuin menet junan alle! Hoida siivousmaksut etukäteen ennen kuin vedä haulikolla aivosi kattoon! Voit hakea lomakkeella -H2 kelalta tukea edellä mainittuihin kuluihin. Mutta jos et hoida niitä ajallaan P Huhtasaari ja oravakuoro tulee tuomitsemaan sinut ihmishylkiöksi. Et tule enää nauttimaan perussomalilaisesta eliitti-elämästä, munasi tervataan ja pillusi puhkotaan.

    • Mulikooota

      Oliko muuta?

    • maxaja

      Kyllä nolottais olla köyhyysrajalla oleva kokkari. Mikähän on menny pieleen, ku tollasia joutuu tunnustaan ?

      • voivoiaiai

        No mutta sinähän kerjäät muki kourassa Sokoksen edessä..tyydy kohtaloos


      • sokkarillesokkarille

        siellähän ainakin tuhat jyväskyylää loisii joka päivä


    • täytyy.ihmetellä

      Rahaa niillä ainakin on liikaa. Tänä aamunakin paikallisen K-marketin edessä jo iso kööri kaljatölkit kädessä ja tupakka hampaissa heti klo 9 jälkeen. Ihan työikäisen näköistä porukkaa joka iikka. Rahahanoja olisi tosiaan varaa kiristää.

      • luulisitiedän

        Mistäs sinä tiedät mistä tinkivät sitten kun on kaljaa röökii.

        Ehkä vaattet kirppikseltä hygieniatuotteet kodin tavarat. Varmaan eri katekoriaa kun työssä käyvillä.


      • maxaja

        No mutta. Nekin rahat olivat menossa kulutukseen. Kysy vaikka kauppiaalta, pitäiskö nekin varat ohjata muihin tarkoituksiin ?


    • perusruokaa

      Tein aivan tavallista työtä ja palkkani ei ollut järin suuri, olin mukana myös politiikassa kolmattakymmentä vuotta ihan rivijäsenenä, nyt eläkkeestä verojen jälkeen jää käteen vaivaiset 2800 euroa ja sillä pitäisi pärjätä, pian pitää autokin uusia sillä entisessä on kilometrejä pian 200 000 jota olen pitänyt rajana kun auto lähtee vaihtoon mutta mietittävä on mistä rahat, onko pakko myydä metsää että saa edes osan uuden auton summasta raavittua kasaan sillä koko metsää ei raaski avohakkuulle laittaa, haluan että lapsillekin jäisi jokunen puu pystyyn.
      Asunto on onneksi maksettu ja lapset maailmalla, vaimo vielä työelämässä joten oman eläkkeen voin kyllä onneksi käyttää mihin lystään mutta kyllä köyhälle oikeasti elämä yht´äkkiä tuntuu kun putoaa tuollaisen summan varmaan ja kuukauden tuolla rahalla pitäisi sinnitellä.

      • hupiukkojariittää

        Mistäs "tavallisen työn" eläkkeestä muka jää kuukaudessa verojen jälkeen käteen 2800 euroo, älä jauha!


      • perusruokaa
        hupiukkojariittää kirjoitti:

        Mistäs "tavallisen työn" eläkkeestä muka jää kuukaudessa verojen jälkeen käteen 2800 euroo, älä jauha!

        Tein aivan tavallista johtajan työtä, olin erään laitoksen johtaja eli aivan tavallinen duuni, tein pitempiä työpäiviä kuin muut siinä puljussa joten ei se ruusuilla tanssimista ollut.


    • maxaja

      No just. Koita kestää, kyllä se siitä, kun ei joka hetki ajattele kohtaloaan ... :D

    • Puparinkuningas

      Kyllä työttömillä on hyvä kohtelu. Äskettäin vasta laitettiin noin 5000 pitkäaikaistyötöntä verottomalle eläkkeelle ennen eläkeikää. Verottoman eäkkeen lisäksi saa tehdä sitten töitä niin paljon kuin sietää. Lieneekö se takuueläke nykyisin jotakin 750€ puhtaana ja sen lisäksi kun harrastaa sopivasti kuutamoa niin kyllä siinä herrojen liksoille pääsee.

    • Langalla

      Vai pienentää perustoimeentuloa. Paljonko sulle jää kk ptt elämiseen..mulle jää 24 e kk / kohti josta pankki vie 7 e
      Ojalan lasku opin mukaan mun olis elettävä 17 e kk.
      4 e vko. Tällä ostaa ruoka pesuaineet wc paperi. Mites sulla. En juo polta narkkaa..ja tyydyn osaani. .töihin menen heti kun ilmoittavat työpaikan. Mites sinä? Joka päästää suustaan sammakoita.

    • tulppairti

      Työtön joutuu syömään halpaa ja rasvaista paskaa ei ole varaa mihkään lihoihin joutuu syömään ranskanpottua halpisnakeilla ja lihiksiä ja normi perunaa halpismakkaroilla ja ei ole varaa myöskään juuresleipiin ja juustoon leikkeleenä lauantaimakkaratankoa kuukaudesta toiseen ja jos sattuu ylimääräinen euro jäämään tilille ja sijoitat sen peliautomaattiin ja voitat jotain niin jo soppala siitäkin rokottaa ja verot nekin maksaa työppäreistään niinkuin muutkin mutta ihmettelen miksi työttömiä tarvii haukkua kun nuo maahantunkeutujat saa telkkarit ja uudet lastenrattaat koska käytetyissä on nukkunut vääräuskoinen lapsi tässä vasta pari esimerkkiäi ja poikani luokalla on YKSI mamulapsi niin eivät voi laulaa joululauluja tulevana joulunalus aikana koska pitää kunnioittaa heidän uskontoaan niin kohta ollaan nesteessä noitten kanssa kunhan valtaavat jonkun asuinalueen niinkuin on jo ruotsissa käynyt pitäisi olla maassa maan tavalla mutta ei joten älkää vinkuko työttömistä meillä on käsissä suurempi ongelma mihin menee moninkertaisesti verotuloja kuin työttömiin!! Kiittäkää sipilöitä ja muita kansan parasta ajattelevia mitkä istuu arkadianmäen ongelmajätelaitoksella päättämässä asioista!!!

      • perusruokaa

        Onko pakko syödä rasvaista ruokaa, voi syödä keitettyjä perunoita ja kastikkeen voi tehdä itse vähällä rasvalla ja perunat voi syödä ilman kastikettakin. Kaurapuurossa ei ole kovin paljoa rasvaa, kyllä terveellisesti voi syödä vähälläkin rahalla, nyt on metsissä sieniä ja marjoja, vitamiinit metsästä.
        Jos ei harrasta liikuntaa niin keitetyt perunat riittää ja ruisleipää ja päälle ei tarvitse laittaa edes mitään margariinia, nälkä kun on niin maistuu, on turha väittää että köyhä joutuu syömään epäterveellisesti.


      • ChipsitRanskikset
        perusruokaa kirjoitti:

        Onko pakko syödä rasvaista ruokaa, voi syödä keitettyjä perunoita ja kastikkeen voi tehdä itse vähällä rasvalla ja perunat voi syödä ilman kastikettakin. Kaurapuurossa ei ole kovin paljoa rasvaa, kyllä terveellisesti voi syödä vähälläkin rahalla, nyt on metsissä sieniä ja marjoja, vitamiinit metsästä.
        Jos ei harrasta liikuntaa niin keitetyt perunat riittää ja ruisleipää ja päälle ei tarvitse laittaa edes mitään margariinia, nälkä kun on niin maistuu, on turha väittää että köyhä joutuu syömään epäterveellisesti.

        Nössöt nuoret eivät syö keitettyjä perunoita eivätkä osaa edes keittää perunoita


      • pizzaakebabia

        Keitetyt perunat ovatkin roskaa. Eivät kelpaa lautaselle.


    • pössyttely.kallistuu

      Aika vähällä ihminen pärjää jos ei tupakoi eikä kovin paljon juopottele, kyllä tämä on tiedostettu nykyisessä hallituksessa, ja sen kyllä huomaa.

    • Ei.huvita.enää

      ”Olen mummo enkä lastenhoitaja, se siitä! Ei pidä kenenkään loukkaantua, jos kieltäytyy lastenhoidosta. Se ei vain enää iske, lasten juonittelut ja viihdyttäminen, ei kerta kaikkiaan ja minulla on oikeus kieltäytyä. Se aika on jo eletty, joka oli ihanaa aikaa elämässä.

    • Ottakaakantaa

      Työttömyys kirvoittaa näköjään Sipilän oikeistojuntan hallitsemassa maassa runsaaseen postaukseen. Se on hyvä se. Toki joukkoon mahtuu näköjään muutaman sairaan ylilyöntejä, mutta on mukava huomata että aihe kiinnostaa lähes yhtä paljon kuin perse ja matut.

    • jokohan.lopettas

      Tupakka-askin hinta nousee tänä vuonna hallituksen arvioimaan 6,70 euroon, sen päälle tuleva 18 prosentin kokonaiskorotus toisi tupakka-askille lisää hintaa keskimäärin 1,21 euroa, jolloin askin hinta nousisi 7,91 euroon.

    • vviyvihyvluh

      Viinan hintaa hankala nostaa koska aletaan käyttämään korvavia aineita mutta tupakan hinnan saisivat nostaa kymmenkertaiseksi.
      Aamuteeveessä joku viisas sanoi että kun kauppojen aukioloajat vapautettiin niin alkoholin kulutus ei noussut sillä kansa juo bissee ja viiniä!!!! No haloo eikö bisse ja viini ole alkoholia!?!?!

      • yksinkertaista

        Se on yksi lysti paljonko se viina/kalja maksaa se joka sitä juo ei tuumaa mitään kunhan saa pullonsa.Ja sama niille jotka polttaa on aivan sama mitä se aski maksaa.


      • narkkiksetköyhiä
        yksinkertaista kirjoitti:

        Se on yksi lysti paljonko se viina/kalja maksaa se joka sitä juo ei tuumaa mitään kunhan saa pullonsa.Ja sama niille jotka polttaa on aivan sama mitä se aski maksaa.

        näin on, vaikka yöllä haetaan satasen pimeä pullo jostain


      • rhvouyrvr
        yksinkertaista kirjoitti:

        Se on yksi lysti paljonko se viina/kalja maksaa se joka sitä juo ei tuumaa mitään kunhan saa pullonsa.Ja sama niille jotka polttaa on aivan sama mitä se aski maksaa.

        Alkoholipolitiikassa kyse onkin valtion alkon monopoliasemasta ja suurten kansalaisryhmien alkoholin käytön säätelemisestä eikä muutaman juopon viinan kulutuksen rajoittamisesta. Samoin kuten tupakan hinta, sillä kerätään valtiolle rahaa mutta samalla yritetään hillitä tupakasta aiheutuvia haittoja jotka näkyy valtion ja kuntien terveyshuoltoon menevissä rahoissa, tämä onkin sellainen asioiden vyyhti jota ei tavis kansalainen äkkiä käsitä.


    • Sieltäostetaan

      Ystävällismieliset kansat Baltiassa auttavat Sipilän oikeistojuntan raastamaa kansaa tarjoamalla edullisia virvoitusjuomia pohjoisille veljilleen. Onneksi Risikko, jolle itselleenkin kuulemma maistuu hyvin, ei pysty matkustamista edullisen nesteen apajille estämään. Busssit täyteen ja pussit tyhjäksi Itämeren takana!

    • Onnenpoikaparka

      Että olet sitten ottanut vapaaehtoistyöksi pienellä eläkkeellä toisten lue. Koko Suomen tarkkailun. Raportoit varmaan kelalle joka viikko näkemästäsi. Onnea, olet löytänyt ilmeisesti elämällesi viimeinkin tarkoituksen. Ethän ole kokoomukselle katkera, vaikka eläkkeesi jäikin pieneksi, ethän. Rakkauden osoituksena voisit vielä säästää omista menoistasi ja lahjoittaa summan suuresti kunnioittamallesi puolueelle.

    • perusruokaa

      Ei KELA ota raportteja vastaan, KELA on sokea ja kuuro. Jos havaitsee KELA:n tukien/rahojen väärinkäyttöä, vaikka oikein törkeääkin niin jos teet KELA:lle siitä ilmoituksen niin ilmoituksen kohde saa tietää kuka ilmiannon on tehnyt joten kukapa mitään ilmoituksia tekee.

      Ajan tällä asialla vain Suomen valtion ja samalla veronmaksajien etua sekä ajattelen työttömien terveyttä, ylipainoisuus on terveysriski ja koska työttömät eivät itse osaa säädellä ruokailutottumuksiaan niin nipistetään heiltä euroja pois niin alkavat laihtumaan kun rahaa ei enää jääkään mässyyn, terveellistä perusruokaa saa pienellä rahasummalla. On päivän selvää että työttömillä rahaa liikaa kun jotkut jopa tekee ulkomaan matkoja!! Kyllä työttömiltä voi nipistää vielä tuloja pois, saavat muutenkin ilmasta rahaa, toisaalta olisi suotavaa säätää laki että työttömyyspäivärahaa vastaan olisi käytävä joka päivä lenkkeilemässä vähintään 10 km kävellen tai juosten tai polkupyörällä 15 km, seuranta voitaisiin järjestää satelliittien/kännykän avulla tai työttömät voitaisiin siruttaa, keinoja kyllä löytyy jos vaan joku asiaan todella tarttuisi. Tällainen pakkoliikunta edesauttaisi työkunnon ylläpidossa ja uskon että myös vaikuttaisi terveyteen positiivisesti ja näin säästettäisiin terveys-ja sosiaalimenoissa.
      En ole katkera vaikka käteen jää vain 2800e/kk, järjestän asiat niin että tuo summa riittää, näytän esimerkkiä työttömille kuinka pienelläkin summalla voi elää ihan siedettävää elämää kaikin puolin.

      • olet_peruskuonaa

        Ei voi.
        Eikä ole käytävä.
        Ei mitään seurantoja.
        Siinä on pakkoliikuntaa, kun juokset omaan hautaasi.


    • Oleskellaanvaan

      Usein ikääntyneemmillä työttömillä on omaisuutta ihan reilusti. On säästöjä ja perinnöt kilahtelee tilille. Asumiskulut ovat maltilliset ja elätettäviä ei ole. Ei siinä enää töihin kaipaa.

    • perusruokaa

      Ikääntyneet eivät välttämättä saa edes työtä mutta pää-asiassa tarkoitin nuoria työttömiä joilla vielä elämä edessä, toisaalta ikääntyneet työttömät voisivat pärjätä ihan omilla tuloillaan jos sitä omaisuutta yms kerran on eikä elää yhteiskunnan siivellä vaikka itsellä on rahaa.

      Nuorilta työttömiltä jos nipistetään vaikkapa 5 euroa/kk pois niin se tekee jo valtion kassaan ison kasan rahaa ja sen voisi käyttää esimerkiksi meidän pienituloisten eläkeläisten tukemiseen, jos minä saisin 5 euroa kk lisää niin voisin käydä kerran kuussa syömässä ns. roskaruokaa.

      • DyykataanHerkkuja

        Käy vaanlähikaupan roskalaatikosta nauttimassa ilmatteks se herkkuateriasi


    • huonontaaonhelppoa

      Kyllä Suomesta Somalian saa tehtyä,otetaan vain työttömyyskorvaukset ja muut etuudet pois kokonaan,siitä se lähtee mutta ei se sitte ole kellään muullakaan kivaa kuitenkaan.

      • paskajuttuko

        "veteläsuomihan" on jo mogadishun paratiisi
        lomaillaan somppulassa koko kesä
        loman ja suomi kämpän ylläpidon
        maksat myös juuri sinä köyhä eläkeläinen työtön.....
        onko sinulla varaa lomailla 4kk etelässä?


    • veronnmaksaja

      olen suunitellut työelämään lähtöä, ikää nyt 53 vuotta, töitä olen painanut eläessäni 2 viikkoa.
      Pitäisikö hakea kelalta koulutustukea ja mennä kurssille ensin. Toisaalta, mitäpä tässä, korvaukset tulee ajallaan. Hola!

    • töötönkö

      Kateellisia riittää ei kun joukkoon liittymään vai ootko nihilisti joka säästää oman pierunkin pahan päivän varalle ostat halvinta ja höystät sokerilla niin eiköhän ala kateellinenkin lihomaan..Ei taija olla tarpeeksi tekemistä kyseisellä kirjurilla...

    • näinonn

      Ruvetkaa työttömien kadehtijat itsekkin työttömiksi tai vaihtoehtoisesti hankkikaa edes oma elämä.

    • perusruokaa

      Valtiolle tulisi halvemmaksi kun työttömille maksettaisiin vain puolet siitä mitä nykyään saavat jouten olosta ja lisäksi jokainen saisi koulunäkkiä paketin, LIDL:n halvinta margariinia ja lauantaimakkara pötkö ja tällä ruoka-avustuksella tulisi pärjätä viikko.
      Jos minä olisin päättämässä hallituksessa työttömien asioista niin alkaisi säästöä tulemaan ja alkaisi myös joillekin työ maistumaan, porkkanat siis pois ja pelkkää keppiä niin laulellen tekisivät töitä kuin töitä, oikein kyselisivät työn perään, saamari vetelykset!

      • hehhehhee

        Häh häh menehän peräkamarin vätys sinne pikku koppiis tumputtamaan vellit näytölle ei ota noin kovasti pattii.


      • Puparinkuningas
        hehhehhee kirjoitti:

        Häh häh menehän peräkamarin vätys sinne pikku koppiis tumputtamaan vellit näytölle ei ota noin kovasti pattii.

        Maturotta otti nokkiinsa, hähhäh.


      • roskaruokaa

        Aivan selkee peräkamari poika tuo "perusruokaa nimimerkki".provosoi täällä ihmisiä. Arviolta n.30 v ja asunut isin ja äitin kanssa koko elämänsä. Armeijaakaan ei käynyt kun ei uskalla kotitienhaaraa pidemmälle;)


    • perusruokaa

      Työttömiä kirpaisee kun joku viitsii sanoa totuuden! Menkää töihin, yrittäkää edes hankkia työtä mutta kuinka moni työtön päivittäin tekee asian hyväksi jotain, että saisi työtä, epäilen ettei monikaan, ei kukaan tule teitä sohvalta töihin hakemaan, ota sipsipussia ja kokistölkkiä pois kädestä, nosta sohvalta vetelää luuseria ylös ja sano että "nyt lähdetään töihin".
      Työttömät voisi sulkea reservaatteihin jossa kasvattavat omat juurekset, kasvikset ja vaikkapa viljankin, metsästä poimisivat marjat ja sienet talveksi ja ruokamäärä jakautuisi sen mukaan kuinka paljon on reservaatissa töitä tehnyt, täyslaiskurit ei saisi mitään rangaistusta laiskottelusta mutta heille ei annettaisi ruokaa yhteisestä varastosta.
      Minä olen tehnyt koko ikäni töitä, aloitin jo nuorena poikana erään ison kaupan tsupparina, olin silloin 14 vuotias kun poljin Jyväskylässä tsupparin pyörää ja kuskasin sillä paketteja ja kirjepostia, nykyajan vetelykset ei edes tiedä millainen on tsupparin pyörä. Siitä ura lähti etenin aina toimitusjohtajaksi saakka ja nyt olen ansaitusti eläkkeellä, siis ANSAITUSTI!

    • Kasvisruokaa

      Minä olen ollut pitkään jo työttömänä. Minulla ei ole kodissani sohvaa jossa makoilla vetelänä. Minä osti Vepsäläiseltä sellaisia mekanismilla varustettuja lepotuoleja kuusi kappaletta. Näin ollen luonani jokainen vieras voi istua omalla istuimellaan. Koska asuntoni makuuhuone ei ole kovin suuri, teetin Pohjanmaalla sellaisen moottorilla seinälle nousevan sängyn. Nostettuna se näyttää tammikaapilta. Tsupparin pyörä olisi kiva, jos niitä vielä jostakin saisi. Minä ostin sellaisen akkukäyttöisen polkupyörän kun harrastuksissa kulunut polvi jo ärtyilee.
      Nuorena on tuo edellinen höntti joutunut työnsyrjään. Itse lähdin kotoa vasta 26-vuotiaana. Tosin olin kyllä siihen mennessä jo ajellut isän monitoimikonetta tuolla omassa metsässä.
      En minä hirveästi kaipaa työtä, jotenkin tuntuu ettei se oikein ole tarkoitettu tällaiselle taiteelliselle luonteelle.

    • hyppäävoltti

      Aivan, yleisesti ottaen taiteelliset hönöt on homoja!

      • teeitelleskiikku

        oletko rasvaperseinen isomahainen näppynaamainen haalarikommari


    • ent.demari

      Kyllä seuraava hallitus viimeistään tarkistaa noita turhanpäiväisiä etuisuuksia.

    • perusruokaa

      Turhan varovaisesti aina tarkistelevat, reilut muutokset niin alkaa tuloksia syntymään ja työttömät hoikistumaan, rahaa kun työttömillä vähemmän niin jotkut voivat jopa kaupassa käydä polkupyörällä tai kävellen eli suora vaikutus työttömien osalta kansanterveyteen kun hoikistuvat ja kunto nousee kun kävellen tai pyörällä käyvät kaupassa, nerokas keksintö.

    • riistoporvari

      Niin,miksi täällä maksetaan työttömyyskorvauksia,eläkkeitä,palkkoja,asumistukia,lapsilisiä jne..
      Eikö kaikki rahat kuuluis osakkeenomistajille vain.

    • Kansliapäällikkö

      Seuraava demarihallitus antaa työttömille ja syrjäytyneille lisää etuisuuksia, aivan kuten kuuluukin. Kokkarit joutuvat seuraamaan sivusta kun lainarahaa jaetaan jälleen duunareille.
      Oikeistojunttapomot Sipilä ja Orpo kiljuvat oppositiossa kitarisat punaisena.

      • KyllästynytPuheisiin

        Aikansa kutakin, demarithan saivat vuosia sitten aikaan taitetun eläkeindeksin, sehän oli siis sitä sosiaalidemokratiaa parhaimmillaan, lehmänkaupat, ruskea kieli ja takin kääntö, sen kyllä osaavat aina kun valtaan pääsevät


    • perusruokaa

      Ei se vaan onnistu noin vaan, Kokoomus on puolueista suosituin ja kärjessä niin kuin pitääkin olla, työttömyys on Suomessa oikea vitsaus, kansan tauti johon keksittävä sellainen lääke joka tepsii, työttömyyttä aiheuttaa krooninen laiskuus ja tähän laiskuuteen nimenomaan iskettävä kovin keinoin ja se on nimenomaan pelkkä keppi, porkkanoita turha jakaa sillä ne vaan lisäävät laiskuutta.

    • Lihapatoja

      Työ on ilomme, laiskuus intohimomme. Laiska ihminen on onnellinen ihminen. Edelleenkään kukaan ei ole kertonut miksi pitäisi tehdä töitä jos tulee toimeen ilmankin? Minäkin olen niin vetelä että maksan naapurin lapsille polkupyörän kumin täyttämisestä. En jaksa pumpata. Yhdelle nee...lle maksan siitä että se mustamela käy naimassa eukkoani kaksi kertaa viikossa. Minusta se touhu muistuttaa työtä. Harrastukset on sitten eri asia. Minä harrastan asuntosijoitusta ja autojen myymistä. Harrastus ei koskaan maistu työltä.

      • tulikonytihankaikki

        sillai puparin luuseri nillittää


      • iohicuhe

        Hyi hyi! Naapurin lapsia kyttää hyväkseen, namusetä!


    • Tyttöjensilpojia

      Kaksi maturottaa otti nokkiinsa tuossa edellä, heheee.

    • perusruokaa

      Työttömien ohella toinen vitsaus Suomessa on rikollinen aines johon lukeutuu myös aggressiiviset tapaukset jotka on vaarallisia itselleen ja muille ihmisille, pakkohoitolaitoksia Suomeen lisää ja avohoidosta tällaiset tapaukset takaisin pehmeisiin koppeihin ja lääkkeillä rauhallisiksi ja lisäksi voitaisiin ottaa käyttöön aikanaan hyväksi todetut jääkylmä "vesihoito" ja sähköshokit niin lähtee mielihalut toisten vahingoittamiseen ja tappamiseen.
      Yhteiskunnalle tulee kalliiksi vaikka ovat nykyään avohoidossa, heillekin pehmeisiin koppeihin minimaalinen ravinto ettei energiaa kerry liikaa, kerran päivässä ulkoilutus, takapihalla kiertämään ympyrää ja iltapäivällä paperinukkeaskartelua ja illalla klo. 22.00 sellaiset mömmöt että nukkuvat kuin tukit yön.

      • perusruokaa

        Kyllähän se aina tällaiset suuret linjaukset kismittää jotka koskevat pienituloisia ja varsinkin työttömiä. Moni työssä käyvä veronmaksajakaan ei pidä siitä että työttömät saa ilmaista rahaa tekemättä yhtään mitään, osoittaisivat edes aktiivisuutta hakemalla joka päivä innokkaasti työtä, nyt täytyy kuitenkin pois sulkea tästä ne työttömät mitkä todella hakevat työtä kynsin hampain mutta heitä on todella vähän.
        Suomessa pienituloisia ja työttömiä paljon, rikkaita vähän ja jos rikkailta otetaan kuukaudessa pois vaikkapa 100 euroa niin siitä ei kerry valtion kassaan juurikaan muuta kuin ropoja kirstun pohjalle mutta kun sama summa otetaan isommalta kansanryhmältä kuten työttömät niin johan alkaa kirstun pohjalle rahaa ropista.
        Itseäni pidän kohtuullisen rikkaana vaikka eläkkeeni on vain se 2800 e netto/kk niin kuitenkin omistan omistusasuntoja joita olen vuokrannut jo vuodesta 1991 lähtien, -90 luvun alku oli monella hankalaa mutta minulle kultakaivos, tein sijoituksia jotka yllättäen poiki rahaa ja tein niska limassa töitä lähes burnoutin partaalla ja samalla maksoin kylläkin sievoiset summat valtiolle veroja eli en ole ollut valtion enkä kunnanelätti päivääkään ja siksi en hyväksy työttömille ns. ilmaista rahaa, jotain tulisi sentään tehdä niiden satojen eurojen eteen jotka työttömille jaetaan tuosta noin vain, ne on meidän veronmaksajien rahoja!!
        Jätän nyt teidät pureskelemaan tätä aihetta, keskustelkaa sivistyneesti älkääkä rähjätkö sillä rähjäämisestä ei asia parane vaan aktiivisella työn hakemisella voi elämän laatu nousta sekä mieliala kirkastua ja jää taakse pahat ajatukset.


    • jyväkyläonkäpykylä

      EIks jyväskylä oo kunnon työttömien pesäke. Siellä on prosentuaalisesti suomen suurin määrä työttömiä väkilukuun suhteutettuna. Työttömyys on kaupunkinne rasite. Hommatkaa töitä työtön pesäke. Onneksi en asu keskisuomessa.

      • Vaivukoomaan

        Parasta pysyä pois näiltä sivuilta jollet halua että nimesi ja kuvasi julkaistaan MV- sivustolla rikosrekisterisi kanssa.


      • HulluJoutaa
        Vaivukoomaan kirjoitti:

        Parasta pysyä pois näiltä sivuilta jollet halua että nimesi ja kuvasi julkaistaan MV- sivustolla rikosrekisterisi kanssa.

        Voe villu, mee jo hautaan


      • HulluJoutaa

        Anteeksi, korjaus: Voe villu, meen jo hautaan.


      • voivoiaiai
        HulluJoutaa kirjoitti:

        Anteeksi, korjaus: Voe villu, meen jo hautaan.

        Täällä on niin pimmeetä


    • sohvallaraavin.ersettä

      Aloitus taitaa olla trollaus mutta aika kirpeä aihe.

    • hyvää.hoivaa
    • Älyhoiälyhoi

      Voi pyhä yksinkertaisuus!

      Luuleeko köyhyysrajalla kituuttava eläkeläinen todellakin, että kokoomus ajaisi hänen asiaansa jotenkin? Taitaa olla eläkkeellä heikkoälyisyytensö vuoksi.

      Kyllähän aika vähällä tulee toimeen, jos asuu halvalla, ei harrasta mitään ja kokkaa ruokansa itse. On silti todella typerää syyllistää työttömiä, joista aika monet on irtisanottu suuripalkkaisten
      "johtajien" osaamattomuuden, kyvyttömyyden tai laiskuuden seurauksena.

      Monilla työttömillä on asuntovelkaa, lapsia, ja jopa harrastuksia. Työvuosina on tottunut tiettyyn kulutustasoon, eikä sen äkillinen muuttaminen työttömyyden iskiessä onnistu lihan tuosta vaan.

      Miksi aloittaja ei mieluummin syyllistä ökypalkkasia johtajia ja ökyeläkkeitä nauttivia entisiä johtajia, joiden ahneudella ei näytä olevan mitään määrää, ja jotka kuitenkin ovat (pitäisi ainakin olla) vastuussa firmojensa ja organisaatioidensa menestyksestä - siitähän heille ne valtavat palkat ja eläkkeet on maksettu.

    • perusruokaa

      Näitä ökypalkkaisia on kuitenkin niin vähän että heiltä jos otetaan satanen kuussa niin siitä ei kerry paljoa joten työttömiä ja pienituloisia on paljon Suomessa ja heiltä kaikilta kun kerätään se satanen kuussa niin tottahan siitä saadaan isompi kasa rahaa vuodessa kerättyä ja toiseksi mitä väärää on isopalkkaiset johtajat ja isoa eläkettä nauttivat tehneet, he on tehnyt työtä palkkansa ja eläkkeensä eteen kuten minä vaikka eläke on olematon 2800e/kk käteen ja tuolla summalla sinnittelen kuukaudessa, tiukkaa tekee mutta kun katsoo hieman mitä ostaa niin pärjää ja onneksi on vuokratuloja jonkun verran, osakkeet eivät juurikaan nyt tuota.
      Työttömät eivät ole tehneet sen rahan eteen yhtään mitään, toiset eivät viitsi edes työtä hakea, luikertelevat vaan kun työtä tarjotaan, "voi voi kun on massu kipeä ei voi mennä töihin" tai keksitään joku muu kipu tai vamma, ollaan työssä eka viikko ja sitten jäädään jo saikulle. Tämä on se ongelma johon tulisi puuttua ankaralla kädellä niin että ei kerta kaikkiaan voisi olla tekosairaana poissa tai ei voisi jättää työtänsä.

    • Onnellinentyötön

      Kyllä työttömänä on niin mukavaa olla Aamulla voi kaikessa rauhassa viedä vaimon töihin ja lapset kouluun. Sitten voi käydä jossakin kahvilassa aamiaisella ja palata kiireettä ruokkimaan ja ulkoiluttamaan koirat. Sitten kun on kunnolla herännyt niin on aika lähteä joogatunnille tai keilaamaan tai käydä tekemässä kierros Sippulanniemessä. Harrastukset vievät yleensä tuonne klo. kahteenkymmeneen joka alkaakin jo olla perheemme päivällisaika.
      Työvoimaviranomaiset ovat muutaman kerran tarjonneet jotakin työtäkin, mutta ei mitään minun kriteereitäni vastaavaa.

      • voi.kääk

        Samulinniemessä teillä on kaikki hyvin, toista on täällä Puparissa.


      • Annapeppua

        Nii kyllä tässä ihan hyvä työttömänäkin olis, vaa kun ei mulle järjestetä kotiapua yhteiskunnan puolesta, kun mun pitää siivota joka viikko kun mää en viitsi viiä mun räkäpapereita roska pusiin, niin kotiapu kunnan puolesta olis mulle työttömälle ihan terve tullut, nii ja sen kotiavun pitäis olle jokin sievä ja nuori nainen, mieluiten musta jolle kaupunki maksais ne ylityö tunnit jotka hän tekis mun sängyssä minun kanssa. Jos kaupunki tämän järjestäs, niin mää oisin ihan tyytyväinen työtön.
        Sanotaan joskus, että sääli on sairautta, mutta kyllä minä avustan muutamalla kolikolla joskus teitä työssä käyviä. Onhan jonkun käytävä työssä, muuten meillä työttömillä loppuu palkan maksajat.


    • perusruokaa

      Sinulla onkin eri tilanne kuin monella muulla työttömällä, ne työttömät joilla ei perhettä voivat ihan hyvin muuttaa työn perässä toiselle paikkakunnalle, ehkä lapsetkin nauttii siitä että toinen perheen aikuinen kotona.

      Viesteissäni pääasiassa tarkoitan vetelehtiviä, perheettömiä nuoria ja nuoria aikuisia joilla ei ole kiinnekohtaa elämään ja muutenkin vielä mustavalkoinen elämä, tämä harmaa massa täytyisi aktivoida jotenkin ja siinä ei auta päähän taputtelut.

    • Onnellinentyötön

      Kyllä tässä on joutunut vaimon lääkärinvakanssien vuoksi muuttamaan hänen työnsä perässä jo useita kertoja. Meillä lapset inhoavat sitä kun isä on kotona, varsinkin 27-vuotias ikiopiskelija.'
      Minusta on kuitenkin hauskaa olla vastaanottamassa heitä kotiin iltapäivällä välipalan kanssa ja kysellä päivän kuulumisia. Varsinkin tyttäreltäni joka on rakastunut tulisestioikein viehättävään neitokaiseen.

      • PojastaTuliHomo

        Sinähän sen tiedät kun äitees oli lepso letunmyyjä


      • Puparinkuningas
        PojastaTuliHomo kirjoitti:

        Sinähän sen tiedät kun äitees oli lepso letunmyyjä

        Nokikeppi otti taas nokkiinsa, hehhee.


      • IdioottiOlet
        Puparinkuningas kirjoitti:

        Nokikeppi otti taas nokkiinsa, hehhee.

        Hehhee hehhee hehee hee


    • MaunoVoutilainen

      En yhdy tähän. Itse jo 1976 alkaen työttömänä näen asiat ihan eri näkökulmista, ei pudotuksia, vaan nostamista kaivataan. Työtä viedään nenän edestä pois, juuri kun olen ollut pääsemäisilläni niihin käsiksi, taas porkkanaa viedään, muille maille vierahille, lopetetaan tykkänään, tai annetaan käytännössä ilmaiseksi tekeville, usein muualta tulleille, eli lyhyesti, orjatyövoimalle, tähän kastiin kuuluvat myös loiseläjäyritykset, jotka hyödyntävät täysillä työttömyyshallinnon tarjoamat mahdollisuudet subventoidusta työvoimasta.
      Mauno Voutilainen

      • lgligiili

        Jos Mauno Voutilainen ei ole saanut/löytänyt työtä ja olut työttömänä 1976 lähtien niin kyllä vika on ihan omassa itsessään, itse vaihdoin työtä -80 luvullakin useammin kuin kalsareita ja vielä -90 luvun alussakin oli työtä tarjolla tekijälle niin paljon kuin jaksoi tehdä ja palkka oli ihan kohtuullinen siihen nähden mikä oli työkokemus ja koulutustaso ja viimeksi olen töitä hakenut 2007 ja oli useampi työpaikka josta sain valita mieluisimman joten Manu voi mennä peilin eteen ja katsoa itseään peilistä niin näkee syyllisen omaan työttömyyteensä.
        Taitaa tämä Manu olla juuri niitä jotka puhuu enemmän kuin tekee.


      • EiKannataIhailla

        Juu, kaikenlaisia ketkuja vetkuloita, tyhjäntoimittajia, jotka elävät toisten kustannuksella koko ikänsä, on ihan liikaa


    • Puparinkuningas

      Siinä saitte todellisen asiantuntijan mielipiteen! Ei lisäämistä.

    • perusruokaa

      Tämän viestiketjun aloittajana saanen taas kertoa ideani.

      Työttömien aktivoinnissa voitaisiin hyödyntää internettiä. Jokainen työtön joutuisi tekemään "työtä"/tehtäviä päivittäin vaikkapa 4-6 tuntia kotonaan tai missä haluaakin olla mutta tietokoneella työskentelyä, tämän valvontaan ei tarvittaisi suuria resursseja, ohjelma hoitaisi kuittaukset ja kuittaamattomat päivätyöt olisi valvojan helppo havaita ja riittävästä näitä kuittaamattomia päivätehtäviä aiheuttaisi työttömyyskorvaukset katkeamisen eli jos kuittaamattomia päivätöitä tulisi viikossa vaan kolmelta päivältä niin työttömyysraha maksettaisiin vain kolmelta päivältä eli ei olisi pakko tehdä mutta niiltä päiviltä ei saisi rahaakaan.
      Tehtävät olisi sellaisia että jokainen koulutuspohjasta ja taidoistaan huolimatta suoriutuu tehtävistä ja aikaa niihin menisi se 4-6 tuntia.
      Tällainen päivittäinen aktiviteetti pitäisi yllä arkirutiinia ja säännöllinen päivärytmin, tehtäviä ei voisi tehdä muutoin kuin sovittuna aikana eikä tehtäviä voisi tehdä samana päivänä useamman päivän tehtäviä vaan joka päivä tehtävät tulee tehtäväksi niin että päivän tunnit tulee täyteen, joko esim. aamu seitsemästä puoleen päivään tai jos haluaa sopia niin saa myös iltavuoron, yövuoroa ei olisi sillä yö käytetään nukkumiseen juuri sen säännöllisen päivärytmin vuoksi.
      Erittäin hyvä idea saada työttömät rutiiniin mukaan.

      • LukeminenKannattaaAina

        Tee sä höperö vaan niitä ristisanatehtäviä aikasi kuluksi!


    • Työtönpukki

      Nii ih kyllä minä ihan hyvin tulen toimeen työttömyys korvauksella ja pyrin välttelemään työtä, kun se työ yleensä köyhdyttää kun rukkaset ja vaatteet kuluu. Eikä työssä käyvä voi harrastaa niin paljon kuin työtön. Minä harrastan erilaisia naisia, minulla on joka päivälle oma naisensa ja tietenkin eri pillunsa ja tällaista en joutanut työssä ollessa tekemään enkä olis jaksanukkaan. Nämä naiset joitten luona käyn takaavat minulle ruhtinaalliset olot. Puhtaat lakanat ja vasta pestyt pillut ihan joka päivä. Minä ainakin säälin teitä työssäkäyviä. Joka ammu sinne aivoja puuduttavaan työhön vaan, ei tietoakaan siitä mitä elämän ihanuuksia työttömänä saa kokea.

    • Työtönnymfi

      Noinhan me työttömät naisetkin päivämme vietämme. Joka päivä on viriili pukki koputtamassa oveen kun ukko on lähtenyt töihin. Lounasaikaan saakka peuhataan ja sitten orhi vie katettuun pöytään syömään. Päikkäreiden jälkeen vielä rietastelua ja sitten sonni ulos. Illalla on usein päänsärkyä ja väsymystä, mutta aamu uuden onnen tuo.

    • fytgvvh

      Peräkamarin poikien päiväunia, saahan sitä fantasioida.

      • Olekilttipoika

        Anna nyt äitisi kirjoitella. Se on terapiaa lääkkeiden vaihtoehdoksi.


    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1856
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe