Tradenomit Aallon markkinoinnin maisteriohjelmassa

satsumandariini

Moi! Onko joku päässyt Aaltoon tradenomina markkinoinnin maisteriohjelmaan? Kävin viime vuonna tekemässä GMAT-testin (josta sain 10p liian vähän hakeakseni), ja nyt mietin testin tekemistä uudelleen.

Aloin kuitenkin miettimään, kannattaako minun hakea ollenkaan. Markkinoinnin kursseista keskiarvo on 3,9 - onko tietoa, millaisella keskiarvolla alimmillaan on päässyt sisään? GMAT-testistä minulla on mahdollisuus saada juuri ja juuri vaadittavat pisteet, joten se ei minua pelasta. Työkokemusta alalta kuitenkin löytyy ja motivaatiokirjeessä (sekä uudessa videoesittelyssä) luulen erottuvani.

Luulisin kuitenkin, että tuota keskiarvoa painotetaan eniten haussa. SIIS, onko alle 4 keskiarvolla mitään mahdollisuuksia päästä sisään?

Kiinnostaisi kuulla myös, jos täällä on muihin yliopistoihin tradena sisään päässeitä markkinoinnin opiskelijoita. Treelle ja Turkuun hain tänä vuonna, hylky tuli molemmista.

10

1423

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyväpohtia

      Tradella alle 4 keskiarvo ennakoi ovien kiinni pysymistä kauppakorkeisiin maisteriopintoihin. Ainoa tie on päähaussa kandista alkaen.

      Et päässyt Tampereelle etkä Turkuun, Aallosta ei silloin kannata uneksiakaan. Motivaatiokirjeellä voi toki erottua, mutta kaikki erottuminen ei ole eduksi, joten kannattaa katsoa, että se erottuminen on positiivista.

      Sinun ehkä kannattaisi alkaa suunnata YAMK-tutkintoon, jos opiskelu vetää puoleensa.

    • satsumandariini

      Kiitos vastauksesta. YAMK-puolen tutkintoja olen katsonut myös, mutta en ole löytänyt kiinnostavaa tutkintoa.

      Turusta tuli ainakin hylkäämispäätöksen mukana viesti "Hakijan pohjakoulutus ei ole valintaperusteiden mukainen", eli ilmeisesti joitain siltaopintoja (?) täytyisi käydä, jotta voisin traden papereilla hakea. Täytyy kysyä suoraan yliopistosta, mitä kursseja minun täytyisi käydä. Opiskelemaan on kova hinku, mutta viisi vuotta tuntuu liian pitkältä ajalta.

      • jopajo

        Tutustu niihin valintaperusteisiin, niiden täytyy olla julkiset.


    • satsumandariini

      Tottakai tutustuin niihin ennen hakemista, en olisi edes yrittänyt hakea jos niistä olisi käynyt ilmi etten ole hakukelpoinen :) ehkä he suoraan yliopistosta voivat antaa osviittaa, onko mahdollisuuksia sisäänpääsyyn vaiko jääkö haaveeksi vain.

      Kiinnostaisi myös, jos täällä on Aallon lisäksi johonkin muuhun suomalaiseen yliopistoon tradenomina sisään päässeitä? Erityisesti markkinointiin tai muulle kauppatieteelliselle alalle..

      • haaveenamyösktm

        Vaasan yliopistoon on päässyt pitkästi yli 4 keskiarvolla ja vähintään nelosen opparilla kauppatieteisiin. Laskikseen ja johtamiseen eniten tunkua käsittääkseni, mutta ei muihinkaan maisteriohjelmiin ole mitenkään helppo tradenomina päästä.


      • Itsekinhakenut

        No et sit kyl oo tutustunu yhtään niihin valintaperusteisiin, meinaan turun kauppiksen maisteritutkintoihin ei voi hakea amk-tutkinnolla. Ainoastaan yhteen Porin kampuksella suoritettavaan tutkintoon.


    • jjjjjjjio

      Jos nimenomaan maisteriohjelma kiinnostaa niin, jos rahkeita löytyy niin hakisin yhteishaussa opiskelemaan kandi maisteria. Jos pääset sisään niin riippuen yliopistosta ja koulutusohjelmasta niin voisit saada koko aiemman tutkinnon hyväksiluettua ja siirryttyä suoraan maisteriin. Valitettavasti vain nykyään ei-ensikertalaisena hakijana on vain todella vaikeaa päästä sisään, kun 70% sisäänpäässeistä täytyy kriteerien mukaan olla ensisijaisia.

      Ottaen huomoon, etät GMAT-testikin maksaa aika paljon niin hakisin kyllä jonnekin muualle kuin Aaltoon. Toki voit varmasti kysellä koulusta viime vuosien keskiarvorajoja mutta uskoisin sen kuitenkin olevan 4,5:n päälle. Ainahan voi myös hakea uudestaan maisteriin mutta ei ne rajat vuosittain kuitenkaan niin paljoa heittele, että jos yhtenä vuonna kouluun ei ole päässyt niin kannattaa valitettavasti varmasti katsella muita vaihtoehtoja.

      Jos sulla työkokemusta on niin kannattaa miettiä kyllä YAMK:n mahdollisuutta, kyllä niissä monessa kuitenkin markkinoinnin kursseja on, vaikkei ohjelma varsinaisesti täysin markkinointiin olisikaan suuntautunut.

    • satsumandariini

      Kiitos paljon vastauksista! :) varmaan täytyy se Aalto nyt tällä erää unohtaa, vaikka olin jo henkisesti valmistautunut uusimaan GMAT-testin ja uusi 2018 harjoituskirjakin hankittuna. Aaltoon laitoinkin kyselyä keskiarvojarajoista, vastausta ei ole kuulunut.

      Täytyy tutkia nyt kunnolla vaihtoehtoja, jossain muodossa tahtoisin kyllä vielä opiskella.

      • Itsekinhakenut

        Eikä me anna niitä hakutietoja niitten sivuillakin lukee niin.


    • nainsevaanon

      Jos taas joku yliopistosta päättää suorittaa ylemmän amk-tutkinnon, niin ei kannata edes unelmoida. Ei taida rahkeet riittää. Kandi- maisteriopinnoista keskiarvo 5.0 ja gradusta 5 on ainut tapa päästä sisään. Jossain Rovaniemellä taitaa olla 4,9 keskiarvo ja 5.

      Näillä tiedoilla pidän itseäni muita parempana ja taputan itseäni olalle päivittäin näillä tiedoilla. Koulujen omat tiedot, ja sisään päässeiden kertomat sisäänpääsyluvut ovat pelkkää kusetusta.

      Suosittelen, että te kandit ja maisterit vaikka ottaisitte kursseja kesäyliopistosta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1495
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1301
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1292
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1237
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      30
      1211
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1116
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1096
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1086
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1074
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1052
    Aihe