Hoitajavajaus ja lapsi pitäisi hakea mahd aikaisin

Ihmettelenvaan

Päiväkodista on tullut nyt parin viikon välein tekstiviesti, jossa kerrotaan, että hoitajia on liian vähän ja lapsi pitäisi tulla mahdollisuuksien mukaan hakemaan aikaisemmin pois. Vähän huolettaa, että miten päiväkodissa pärjätään, kun kesken työpäivää saa tuollaisen viestin. Ja samalla ärsyttää, että miten voi olla näin, kun hoidosta maksetaan kuitenkin täyttä maksua. Näin siis Helsingissä. Onko heillä nykyään joku uusi ilmoitusvelvollisuus? Ja onko sama käytäntö käytössä muuallakin?

Viesti kuulu näin: "Hei! Henkilökuntavajauksen vuoksi pyydämme teitä hakemaan tänään lapsenne mahdollisimman aikaisin mikäli se on mahdollista. Laki määrittää päivähoidolle tietyn lapsi/aikuinen-suhdeluvun, joka tänään ylittyy - siksi tämä toive. Vajauksesta huolimatta lasten päivä on turvattu. Lisätietoja tarvittaessa päiväkodinjohtajalta."

3

340

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tilleriinatar

      Tuohan on tosi fiksu ja asiallinen viesti/pyyntö. Jos henkilökuntaa kaataa noro tai influenssa, niin varmasti nilkuttaa toiminta.

    • ilmoittaisin

      mikäs siinä haetaan, haetaan; mikäli mikäli kaupunki suorittaa tililleni 100 eur/ päivä ennenkuin lapsi haetaan- työvoimaa kyllä löytyy kunhan tarpeeksi päväkodin työntekijöille maksetaan-- miten voisin hakea lapseni huoltajana- ja vanhempana lapseni Raision kaupungin päiväkodista; päiväkodinjohtaja Juha-Matti Sillanpää asettama porttikielto päiväkodin porttien sisäpuolelle noutaessani omaa lastani päiväkodista isänä, vanhemhempana-
      ja huoltajana- Raiison kaupungin vahingonkorvaukset on edelleen suorittamatta perättömästä lausumasta tuomioistuimessa lapsen olosuhteista; lapsen- ja isän tarkoitushakuisesta, perusteettomas-ta vieraannuttamisesta, manipuoloinnista- ja perusteettomasta lapsen- ja isän vainoamisesta vastoin lainsäädäntöä, perustuslakia, lapsen etua- ja oikeuksia-

    • Syntyy_vähän_lapsia

      2 luku
      Hallinto.

      Lasten päivähoidon yleinen johto, ohjaus ja valvonta kuuluu sosiaalihallitukselle.

      Sosiaalihallituksen tulee vuosittain laatia valtakunnallinen suunnitelma lasten päivähoidon järjestämisestä viittä seuraavaa kalenterivuotta varten. Suunnitelma ja siihen tehtävät muutokset on alistettava sosiaali- ja terveysministeriön hyväksyttäväksi.
      10§
      Läänin alueella lasten päivähoitoa ohjaa ja valvoo sosiaalihallituksen alaisena lääninhallitus.
      11§
      Kunnan on huolehdittava siitä, että lasten päivähoitoa on saatavissa kunnan järjestämänä tai valvomana siinä laajuudessa ja sellaisin toimintamuodoin kuin kunnassa esiintyvä tarve edellyttää.
      Kunnalle tämän lain mukaan kuuluvista tehtävistä huolehtii sosiaalilautakunta.
      12§
      Kunnan on vuosittain laadittava lasten päivähoitoa varten viideksi seuraavaksi kalenterivuodeksi päivähoitosuunnitelma, jonka tulee soveltua 9 §:ssä tarkoitettuun valtakunnalliseen suunnitelmaan. Tarkemmat määräykset päivähoitosuunnitelmasta annetaan asetuksella.
      13§
      Päivähoitosuunnitelman hyväksyy kunnallisvaltuusto ja vahvistaa sosiaalihallitus, jolle suunnitelma on alistettava sen määräämässä ajassa.
      Suunnitelma on vahvistettava muuttamatta tai, jos se on lain tai asetuksen vastainen tai epätarkoituksenmukainen, palautettava uudelleen käsiteltäväksi. Mikäli sosiaalihallitus katsoo, ettei valtuuston uuttakaan päätöstä voida edellä sanotulla perusteella vahvistaa, on asia alistettava sosiaali- ja terveysministeriön päätettäväksi.
      Muutettaessa vahvistettua päivähoitosuunnitelmaa sosiaali- ja terveysministeriön vahvistaman valtakunnallisen suunnitelman muutoksen johdosta tai muusta syystä, on noudatettava, mitä 1 ja 2 momentissa on säädetty suunnitelman hyväksymisestä ja vahvistamisesta.
      14§
      Kunnalla tulee olla päivähoito-ohjesääntö, jossa on tarkemmin määrättävä lasten päivähoidon hallinnon järjestämisestä kunnassa.
      Päivähoito-ohjesäännön ja siihen tehtävän muutoksen hyväksyy kunnallisvaltuusto ja vahvistaa lääninhallitus. Vahvistamisessa on soveltuvin osin noudatettava, mitä 13 §:n 2 momentissa on säädetty, kuitenkin siten, ettei asiaa ole alistettava sosiaali- ja terveysministeriön vaan sosiaalihallituksen päätettäväksi.

      Että siis kunnan tulee järjestää turvallinen ja asianmukainen hoito. Vanhempien työpaikallakaan ei ko. aikaisemmin lähteminen ole itsestään selvyys tai jos vanhemmat /vanhempi on työmatkalla , kokouksessa, asiakastapaamisessa jne.

      Naurettavinta mitä nyt tarjotaan on, että lapset tarvitsi hakea jo 16.30 ikäänkuin työnantajat muuttaisivat kapupunkien/kuntien palvelujentarjoamis vastuun ongelmien ratkaisemiseksi lyhyempiä työaikoja. Työmatkakin voi olla vaikka 80 km ja työ päättyä klo 16.00.

      Kuten yllä näkyy, ei vanhempien tarvitse ko. ongelmia ratkoa, mutta helppoahan se on tällä tavoin ratkaista se, tekstiviesti vanhemmille ja huolestuneet vanhemmat lähtevät jos milläkin verukkeella töistä aikaisemmin. Päivähoitoa tulee tarjota 7.00-18.00, kun nykyään äitien on rynnättävä töihin heti kun imetyksen voi lopettaa.

      Kun syntyvyys on kuitenkin rajusti vähentynyt, saa nämäkin ongelmat varmasti monet mietteliääksi kannattaako lapsia edes hankkia ollenkaan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      981
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      980
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      976
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      974
    10. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      973
    Aihe