Pienten asuntojen suosio kasvaa

ok-suurruhtinas

"http://www.ptt.fi/ennusteet/kansantalous-ja-asuntomarkkinat/asuntomarkkinat-2017-teema-pienten-asuntojen-markkinat.html"

Kyllä nyt ovat pienet asunnot suosiossa. Kaikki haluavat perheensä kanssa ahtaisiin pikku kopperoihin. Itse asiassa tenavien kanssa muutettaisiin kaikkein mieluiten savupirttiin.

Tai sitten ei. Ehkä Suomi on köyhtymässä nopeasti ja paljon. Kassulla luukutetaan kun muuhun ei ole varaa, etätöihin mennään, koska vanhanaikainen ja tyhmä pomo niin käskee.

Toki on sitten meitä ok-asukkeja, jotka työskentelevät etätyön sijaan kotikonttorilla ja nautiskelevat 250 m2 neliöistä. Mutta kallista on, se on pakko myöntää. Ja kallimmaksi käy koko ajan hintojen noustessa stroposfääriin.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yleinen_elämänlaki

      Niinpä se tuppaa tässä tavallisen ihmisen elämässä olemaan, että Mersua tekisi mieli, mutta Corollalla pitää ajella. Tosin sata vuotta sitten köyhän täytyi kävellä, niin että ihan hirveästi huonompaan päin ei ole menty.

      • hevosella.pääsee

        Ja sitten uutisointi on, että "Corollat ovat nyt halutumpia kuin Mersut, mutta kaikkein halutuinta on matkustaa bussilla".

        Ei sata vuotta sitten kävelty, silloin mentiin hevosella.


    • Ok----Loordi

      Toisaalta etenkin OK-talolliset ovat rikkaampia kuin koskaan, talojen arvojen ja hintojen noustessa pilviin. Esim. Tanskassa ja Ruotsissa kaupungeissa tavalliset 20-30 vuotta vanhatkin 150 neliöiset OK-talot maksavat euroissa jo lähemmäs miljoona euroa. Suomessakin näin on käymässä. Taloja ei ole varaa köyhillä tietysti ostaa, mutta jokainen työssäkäyvä kykenee kyllä talon ostamaan, korkotaso on melkein nollassa, ottaa 25-vuotiaana esim. 60 vuoden lainan ja ostaa talon vaikka 9.000.000 eurolla sitten kun joku OK-talollinen haluaa siitä vanhuudessaan päästä asumaan ehkä muualle, vaikka etelän aurinkorannoille, talon myyjä saa melkein miljoonan rahaa, nuoripari saa talon ja makselee sen hiljalleen pois, lainanlyhennys esim. 800.000 euronkaan velasta ei ole paljon kuukaudessa 60 vuoden laina-ajalla kuitenkaan ja voihan sen lainan maksaa aina pois heti kun pystyy vaikka jo 10 vuodessa jos tienaa hyvin.

      • hevosella.pääsee

        Totta, ok-talojen hinnat räjähtävät pk-seudulla käsiin.


    • ok-despootti

      Kuinka totta! Itse jouduin tänään kokousten vuoksi lähtemään etätöihin. Normaalisti kuitenkin kotikonttorilla isojen 2 x 45" näyttöjen kera työskentelen. Onneksi on oma rauha omassa talossa, eikä mikään meluisa läävä jonka yläkerrassa airbnb-naapurit jodlaavat venäjäksi, norjaksi tai englanniksi Mombasaa tahattomassa kaanonissa.

    • helvetinarkit

      Vati, vati ja housut alas jos ei tiedä mitä on etätyö niin loordilla ja despootilla on pieni ja siksi antautuu ei näitä juttuja voi kuin ihmetellä onko jotain apukoululaisten juttuja luulen ma..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1555
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1384
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1331
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1285
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1248
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1166
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1106
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe