E-Visa for dummies

Gogogoa

Kertokaas joku nyt simppelisti suomeksi, kuinka tuo e-Visa-systeemi toimii! Tuntuu kovin huonoja ohjeita olevan.

Jotakin siis täytetään ennen reissua ja ilmeisesti maksetaankin? Entä kuinka homma toimii Intian päähän saavuttaessa? Kuinka pitkäksi aikaa lentokentälle juuttuu pyörimään byrokratian rattaisiin? Goalle ollaan menossa.

Aiemmin on haettu reissuille normi viisumi, mutta nyt hinta on noussut niin, että kannattaa varmaan ottaa e-Visa.

62

4784

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suomeksiunohdase

      Mikä siinä on NIIN vaikeaa hoitaa viisumi kerralla kuntoon jo täällä Suomessa????? Olen itse käynnyt Intiassa ja monessa muussakin maassa melkoisen monta kertaa mihin tarvitaan viisumi. Intia on matkustamisen kannalta yksi hienoimmista maista, mutta missään nimessä en menis sinne ilman, että minulla tai perheelläni ei olisi jo viisumia valmiina. Venäjä on toinen maa, minne en mene ilman valmista viisumia!
      Intiassa homma toimii tai sitten se ei vaan toimi. Jopa valmiin viisumin kanssa on joskus ollut vääntämistä, kun ei ole ollut ihan tuttu (?) asia tullivirkailijalle. Olen ollut usein Mumbaissa lentoasemalla lähtöselvityksessä, kun suomalaisia ensikertalaisia Goan matkaajia on lähdössä takaisin Suomeen, monella on tullut kaksi matkaa samalla kertaa, siis se ensimmäinen ja viimeinen juuri viisumin vuoksi. He ovat kertoneet poikkeuksetta, että viisumia on vasta lentokentällä selvitetty ja lopputulos on ensikertalaiselle niin luotaan työntävä, että koko matka on sitten pilalla. Intiasta ei löydy sen jälkeen mitään hyvää, vaikka sitä olisi vaikka miten.
      Jopa kokeneille Intiassa matkanneille käy, että hommat ei vaan mene putkeen, niin miksi sitten tieten tahtoen pitää vähäisellä matkustuskokemuksella hakea vastoinkäymisiä.
      Aina ei näin tietenkään ole, että homma ei toimisi, mutta Intiasta et voi koskaan tietää. Voit olla tunteja hoitamassa sitä asiaa, kun intialaiseen kulttuuriin kuuluu, että henkilö voi sanoa ymmärtävänsä asian ja keikuttaa päätään, mutta todellisuudessa hän ei tiedä tai ymmärrä asiaa. Kun sitten asiaa alkaa hoitamaan joku toinen samanlainen, tilanne karkaa aivan väärille urille. Tietenkin vastaavasti osaavan henkilön osuessa omalle kohdalle homma selviää muutamassa minuutissa.
      Jotain kuvastanee, että tuttavamme asuivat Intiassa 5 vuotta, he eivät hoitaneet yhtään viisumia lentokentällä, eivätkä suositelleet sitä toisillekaan.

    • Teeässä123

      Tuosta edellisestä vastauksesta ei varmaankaan alkuperäisen kysymyksen esittäjälle ollut mitään hyötyä: kysyjä nimenomaan tiedusteli kuinka hommataan e-visa ennen matkaa. E-visa hankitaan seuraavasti. Oletettavasti kykenet ymmärtämään englantia ainakin jonkin verran jos olet Intiaan matkustamassa. Lue ohjeet rauhallisesti ja ajatuksella läpi, kyllä se siitä. Voin kyllä auttaa ongelma kohdissa.

      https://docs.google.com/document/d/1cYa3zqEjsWHzL-MRPnDRPZPZiaHusG6Sk7eUrQScccc/edit

      • kysynvaanettä

        Mikä siinä normiviisumissa on niin vaikeaa, että sitä ei sitten voi hankkia, ettei tarvitse olla Intiassa lentoasemalla ihmettelemässä??


    • Allkuper

      Oisko jollain henk.koht. kokemuksia e-visasta? Just se kiinnostaisi kuulla, kuinka homma toimii perillä.

      Ja hinta on ongelma. Ei kiinnostais neljälle ihmiselle ottaa satasen viisumia.

      • 60lentoaIntiaan

        Eikö tuolla ole jo selvitetty, että homma ei välttämättä toimi perillä tai sitten se toimii. Jos et usko, niin kokeile! Homma menee parhaimmillaan muutamassa minuutissa ja huonoimmillaan monessa tunnissa. Meilläkin on matkustettu viiden hengen perheenä ja pienet lapset, niin pientä näppituntumaa viisumeista, kun joka kerta on hankittu koko poppoolle viisumit. Tosin alkuun saatiin pienimmät lapset toisen vanhemman viisumiin, että säästyi kahden viisumin hinta siinä. Silti on on joskus ollut vääntämistä Intian tullissa, kun ei vaan yksinkertainen asia toimi, niin ei toimi. Joskus pääsee lähes kävelemällä läpi.


    • Teeässä123

      E-viisumi toimii Intian päässä joko hyvin tai hitaasti johtuen jonoista ja siitä kuinka paljon henkilökuntaa e-viisumimatkustajia on palvelemassa. Kun olet tehnyt tuon hakemuksen saat muutaman päivän kuluessa vahvistuksen viisumista, ja tämän printatun vahvistuksen kanssa menet sinne e-viisumi jonoon. Joskus siitä jonosta selviää minuutissa, joskus voi mennä kauemmin. Tullivirkailiha tallentaa tässä yhteydessä sormenjäljet ja tässä saattaa huonosta tekniikasta johtuen mennä aikaa. Toisaalta jos menee Suomessa omatoimisesti Intian lähetystöön viemään viisumihakemusta ja hakemaan valmista viisumia, kuluu siihenkin aikaa. Rahaa ainakin kuluu enemmän..

      • Alkuper

        Kiitos tästä! Odottelu on Intiassa aika normi juttu, eli se ei kamalasti hirvitä. Passijonossakin menee välillä tosi kauan. Muutenhan tuo kuulostaa aika simppeliltä.


      • simppeliläjasimppeliä

        Ei täällä Suomessa mene aikaa viisumin hoitamiseen, hoituu tosi helposti lähetystön kanssa. Intiassa ei välttämättä sitten hoidu ihan niin tai sitten hoituu. Vaan jos haluaa kuumuudessa odotella, juotavaa pitää ainakin olla, se lentokoneessa jaettu pieni vesipullo ei oikein riitä.


      • alkup

        Juu, rasittavaa hommaa on normi viisuminkin haku, mutta ihan sujuvasti mennyt silti aina. Neljän hengen poppoo vain säästää 200 euroa e-visalla, joten siksi kiehtoo se vaihtoehto.


    • matkxxxx

      Teeässä 123, sinulla siis omakohtaista kokemusta asiasta, jos oikein ymmärsin.

      Onko siis niin, että tämä e-viisumi on käytännössä normiviisumi mutta se vaan hoidetaan sähköisesti?

      Tuolla aiemmin (Suomeksiunohdase nimimerkki esim.) sotki asian ilmeisesti johonkin aiempaan käytäntöön. Olen lukenut jostain että joskus aiemmin viisumin voi anoa vasta lentokentällä Intiassa. Ilmeisesti tästä oli kyse tuossa nimimerkin kirjoituksessa. Nykyäänhän näin ei voi enää tehdä, vaan on olemassa joko lähetystöstä haettava viisumi tai sitten tämä e-viisumi.

      Eli hyvä Teeässä 123, olenko ymmärtänyt asian oikein? Eli jos hakee e-viisumia ja siitä saa sähköpostiin vahvistuksen , niin viisumi on silloin myönnetty ja Intiassa ei tule tämän suhteen ongelmia? Eli ovathan nämä kaksi viisumityyppiä käytännössä samanarvoisia?

      Kiitos.

      • Suomeksiunohdase

        Ei mitään sekaannusta! Viisumi vain kannattaa hankkia valmiiksi ilman mitään enään Intian päässä touhuamisia.
        Ne viisumit oli ihan kauheita, joita haettiin vasta lentokentällä, koska viisumin sai miten sai, aikaa saattoi mennä vaikka kuinka ja viisumin aika oli sama, mitä lentoliput oli. Eli, jos tuli jotain estettä, vaikka sairaus, niin oltiin sitten ilman viisumia.
        Kokemus on vain nyt osoittanut, että ei mitään touhuja enään Intiassa, koska valmiinkin viisumin kanssa saa olla joskus melkoisen pitkään. Intia on hieno maa, mutta tietyt asiat ei vain aina toimi tai sitten ne toimii!

        Onhan tuo E-viisumi edullinen, mutta se riski pitää ottaa, että sen kanssa saa vääntää Intiassa tullissa. On tässä ollut nyt vuosien varrella niin monenlaista vääntämistä, vaikka enimmäkseen kaikki on toiminut hyvin.


      • Luulu

        Nyt et kyllä todellakaan tiedä mistä puhut. E-visa on aivan yhtä kelpo viisumi kuin ns. normaali viisumi! Se on sinulle jo myönnetty eikä sen kanssa tarvitse paikanpäällä mitään kikkailla, se on vaan haettu sähköisesti. Käsittääkseni tulevaisuudessa kaikki viisumit on tällaisia, joten sinulla varmaan loppuu sitten matkustaminen kun "ei siitä mitään tule". Jos toinen kysyy apua täältä palstalta niin älä tule jakelemaan väärää tietoa jos sinulla ei ole asiasta omakohtaista kokemusta!
        Itse matkustin vajaa vuosi sitten E-visan kanssa ja Intiaan saapuessani selvittiin saapumismuodollisuuksista aivan yhtä nopeasti kuin kaikki muutkin. Ja meidän lisäksemme myös monella muulla oli E-visa eikä kenelläkään ollut asian kanssa ongelmia.


      • hintavain

        Paljonkohan se E-Visa mahtaa maksaa? Olemme tutkineet kyllä nettisivuja mutta eipä ole hintaa tullut vastaan. Jotain Viisumiserviceä tulee koko ajan vastaan :(


      • Anonyymi
        Luulu kirjoitti:

        Nyt et kyllä todellakaan tiedä mistä puhut. E-visa on aivan yhtä kelpo viisumi kuin ns. normaali viisumi! Se on sinulle jo myönnetty eikä sen kanssa tarvitse paikanpäällä mitään kikkailla, se on vaan haettu sähköisesti. Käsittääkseni tulevaisuudessa kaikki viisumit on tällaisia, joten sinulla varmaan loppuu sitten matkustaminen kun "ei siitä mitään tule". Jos toinen kysyy apua täältä palstalta niin älä tule jakelemaan väärää tietoa jos sinulla ei ole asiasta omakohtaista kokemusta!
        Itse matkustin vajaa vuosi sitten E-visan kanssa ja Intiaan saapuessani selvittiin saapumismuodollisuuksista aivan yhtä nopeasti kuin kaikki muutkin. Ja meidän lisäksemme myös monella muulla oli E-visa eikä kenelläkään ollut asian kanssa ongelmia.

        Heips. Pitääkö joku hotelli tai majoitus olla varattuna, ja mainittuna E-viisumissa sitä haettaessa? Vai pääseekö Intiaan ilman, että on hotelli varausta esittää?

        Yst.terv Juha


    • matkxx

      Vielä..

      Intiassa siis eri jonot normiviisumilla/e-viisumilla matkustajille? Kulkeeko normiviisumijono nopeammin?

      Kiitos.

      • menevä2018

        Viimevuoden tammikuussa e- viisumijonossa menii ainakin pari tuntia ja tavalllisesta pääsi läpi melkein heti.


      • JackTheBag
        menevä2018 kirjoitti:

        Viimevuoden tammikuussa e- viisumijonossa menii ainakin pari tuntia ja tavalllisesta pääsi läpi melkein heti.

        Helmikuussa oli 1 tunnissa kaikki tulleet läpi. Kun finskin kone laskeutui. Tosin jos juuri ennen on laskeutunut kone, onhan ne siinä jonossa esimmäisenä silloin. Ja vastaukseksi alkuperäiseen kysymykseen. Passiin liimatulla viisumilla pääsee käytännössä suoraan läpi. Siitä kulkee todella vähän matkustajia tätä nykyä. Joskaan e-viisumi ei ole läheskään niin paha kun aikanaan visa on arrival. Siinä sitä sai jonottaa ja se kesti pitkään.


    • Alkuper

      Niin, tarkennuksia kaipaan minäkin. Luulisin, että tässä menevät nyt sekaisin e-Visa ja se entinen Visa on arrival, josta luin ihan karmeita kertomuksia. Sitähän ei enää ole.

      Uskon kyllä, että tuo e-Visakin voi olla hidas vaihtoehto, kuten Intiassa asiat tuppaavat olevan. Kaipiaisin kuitenkin lisää OMAKOHTAISIA kokemuksia ihmisiltä, joilla on kokemusta nimenomaan e-Visasta.

      • 60lentoaIntiaan

        Siitähän se sitten selviää OMAKOHTAISESTI, kun lähdet e-Visalla matkalle Intiaan! Homma voi toimia ihan hyvin, pääset lähes kävelemällä tullista tai sitten ei.
        Kerrot sitten kokemukset, että miten meni. Eihän tuossa voi menettää mitään, voittoa voi tulla halvempien viisumien ansiosta. Jos jatkoyhteys Intiassa ei ole muutamasta tunnista tai päivästä kiinni, tai jatkoyhteys ei ole ongelma, ehdottomasti kannattaa kokeilla omakohtaisesti.
        Me ollaan nyt kerrottu täällä omia kokemuksiamme useilta matkoilta Intiaan. Aina on hoidettu viisumit itse, on ne sitten hankittu mistä ja miten hyvänsä. Joten mielelläni luen toistenkin kokemuksia.
        Intiassahan monet asiat kuitenkin toimivat ja sujuvat, vaikka aikaa menisikin. Aina mekin on Intiaan päästy ja sieltä pois, vaikka joskus onkin ollut varsin mielenkiintoisia kuvioita. Matkailu kuitenkin aina avartaa ja kokemuksia karttuu.


    • matkxxxpl

      Hei.

      Katsoin Aurinkomatkojen sivuilta Intian matkaa ja haun jälkeen tuli tällainen:

      "Visa-on-arrival viisumi:
      Mikäli tarkoituksenasi on hankkia viisumi vasta Goan lentokentällä (E-Tourist Visa), huomioithan että tarvitset ETUKÄTEEN kotimaassa anotun ja maksetun ETA-luvan.
      TVOA-ETA hakemus tulee täyttää vähintään 4 päivää ennen matkaa. Kun hakemus on hyväksytty, hakija saa sähköpostiinsa auktorisoinnin/viisumin, joka tulee tulostaa ja ottaa mukaan matkalle.
      Lisätietoa sähköisestä viisumista: https://indianvisaonline.gov.in/visa/index.html"

      Eli tuosta saa sellaisen käsityksen, että se e-visa on tavallaan kentällä hankittava viisumi.

      Kyllä minusta alkaa tuntua sille, että hankin viisumit jo Suomessa vaikka maksaakin. Siis hankin sen normaaliviisumin lähetystöstä.

    • Tivaivaddo

      Käykää lukemassa ohjeet Indian Embassy sivuilta. Visa on arrival ei ole enää käytössä kuten aikaisemmin vaan se on e-visa.

      • Suomeksiunohdase

        Onko joku täällä väittänyt, että Visa on arrival olisi käytössä? Sehän oli ihan kauhea, mutta jo historiaa.


    • Teeässä123

      Kotona tietokoneella haettu e-Visa on voimassa oleva viisumi. Kun olet tehnyt sähköisen hakemuksen muutaman päivän (joskus tullut jopa muutamassa tunnissa) sisällä sähköpostiisi tulee varmistus siitä että viisumianomuksesi on hyväksytty. jonot lentokentällä e-viisumille ja tavalliselle lähetystöstä haetulle viisumille. Lentokentällä e-viisumijonossa menee muutamasta minuutista tuntiin. Samalla skannataan sormenjäljet.

      • 60lentoaIntiaan

        Tässä se sitten tulee, kun e-viisumijonossa menee muutama minuutti tai tunti. Tämä on se Intian juttu, eli jos jotain pitää tehdä vielä Intiassa lentokentällä, kannattaa se aina ottaa huomioon, että voi mennä todellakin muutama minuutti tai muutama tunti. Kannattaa olla juotavaa!
        Omat kokemukset näistä tullissa jonottamisista on niin erilaisia. Joskus olen ollut jo aamulla klo 10:00 tullissa ja illalla klo 18:00 olen päässyt jatkamaan matkaa, kuten moni muukin matkaaja. Tämä tosin ääritapaus.
        Kerran oli Mumbain lentoasemalla yksinäinen matkalaukku (epältiin pommia?), joka aiheutti melkoiset sembalot, iso osa matkalaukun ympäristöä rajattiin jne. Kerran lentomme viivästyi teknisen vian vuoksi vuorokaudella ja taasen Mumbaissa oli toinen tilanne, tosin silloin kaikki meni taasen todella hyvin.


    • plplpl

      Lukeeko noissa tullipaikoissa selvästi, mikä on e-viisumijono ja mikä lähetystöstä haetulle viisumille tarkoitettu jonotus? Teeässä123, mitkä ovat viralliset nimitykset tullissa noille ja onko vaara että menee väärään jonoon ja asiat kestävät sen takia?

      Ja otetaanko sormenjäljet myös tavallisen viisumin hankkineilta vaiko vain e-viisumin hankkineilta?

    • plplpl

      Ja vielä 60lentoaintiaan nimimerkki, oliko tuo ääriesimerkki silloin kun hankit viisumia vasta kentällä?

      Tätä ketjua luettuani, alan kallistua lähetystöstä haettavaan viisumiin vaikka hinta onkin puolet kalliimpi.

      • 60lentoaIntiaan

        Oli ääritapaus Intiassa. Tosin Venäjälle matkatessa on sattunut lähes tulkoon samanlainen kuvio, mutta se johtui italialaisesta lakosta, joten tullissa meni koko päivä.

        Sinuna ottaisin tämän käydyn keskustelun realiteettina ja kokeilisin tuota e-Visaa, jos se on mahdollista jatkoyhteyksien vuoksi ja mitään muuta estettä ei ole. Onhan siinä voitettavaa ihan rahallisesti, jos homma toimii ja sormenjälkien kanssa ei tule ongelmia, eikä muussakaan. Aina mekin on Intiaan päästy, vaikka joskus onkin ollut hieman hankaluuksia ja poiskin on päästy. Tuo edellä kertomani matkalaukku episodi Mumbaissa tapahtui juuri lähtiessämme Intiasta.


    • Teeässä123

      Viisumia lentokentältä ei tietääkseni suomen kansalainen saa. Aina voi tapahtua jotain poikkeuksellista, kuten tuo matkalaukkutapahtuma. Olen joutunut jonottamaan yhdysvaltoihin jopa kolmetuntia, thaikkuihin jonottamisessa meni puolitoista tuntia. Kuala Lumpurissa pääsin läpi ennen kuin ehdin kissaa sanoa. Etukäteen ei voi tietää kuinka kauan joutuu jonottamaan. Ja siellä on selkeästi ilmaistu mihin jonoon menee tavalliset viisumit ja mihin jonoon menee e-viisumin haltijat. Ei voi erehtyä. Lisäksi olen tuolta kansainvälisiltä nettifoorumeilta lukenut että e-viisumin haltija (yrittävät kovasti promota tätä e-visaa) saa niin halutessaan paikallisen BSNL-sim kortin jonka pitäisi olla käyttövalmis ilman normaalia paperihässäkkää.

    • Teeässä123

      Jatkan tuohon edelliseen sen verran että tuon SIM-kortin saa ilmaiseksi ja on siihen jo jonkin verran puhelua ja dataa valnmiiksi ladattu.

    • Mnnnnn

      Otetaanko sormenjäljet myös tavallisen viisumin haltijalta?

    • Nikkenakke333

      Tärkeintä on tulostaa oikea paperi mukaan lentokentälle. Paperissa lukee siis 'granted', ne 120 päivää minkä kuluessa Intiaan voi saapua, sekä ISO VESILEIMAA MUISTUTTAVA YMPYRÄ (halkaisija n.15cm).

      Tässä linkissä neljäs kuva ('approved'-otsikon alla) on muuten hyvä, mutta se iso ympyrä puuttuu.

      www.gettingstamped.com/guide-to-india-visa-on-arrival-tvoa/amp/

      • Teeässä123

        Kun olet saanut tehtyä viisumihakemuksen sähköisesti ja maksanut sen, tulee sähköpostiin ilmoitus jossa todetaan käsittelyn kestävän maksimissaan 72 tuntia. Sitten tulee uusi ilmoitus jossa todetaan että viisumihakemus on hyväksytty. Tämän jälkeen mene https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html sivulle ja klikkaa kohdasta "visa status". Täältä saat sen printattavan e-viisumin jonka otat mukaasi ja ojennat maahantuloviranomaisille. Tarkasta että siinä e-viisumissa lukee "granted". Ja eikun hyvää matkaa.


    • qqqwew

      Hei!

      Te, jotka olette olleet Intiassa, otetaanko sormenjäljet myös tavallisen viisumin haltijalta?

      Kiitos.

      • Alkuper

        Ite olin tammikuussa normiviisumilla eikä silloin ainakaan Delhissä otettu. Kaveri tosin haki viisumin lähetystöstä, ja häneltä oli ymmärtääkseni otettu siellä jäljet.


    • Limka

      No niin, e-visa hoidettu, viisumihakemus sivut takkuili ja meni välillä uusiksi koko homma mutta lopulta onnistui, maksoin 50 Dollaria Visa Electronilla ja 8 tunnin kuluttua printtasin e-viisumini.
      Helppo, kätevä ja halpa homma. Suurin yllätys oli kun itse ottama kasvokuva vanhasta passikuvasta kelpasi , ohjeet ovat hyvin tarkat siksi kokeilin huvikseni , samoin nappasin passistani kuvasivusta kuvan ja siis ihan tavallisella pienellä kameralla, kannattaa kuvata ulkona auringonvalossa ja huolehtia ettei tule kuvaan varjoa.
      Reissu edessä ja niille jotka tuota jonotusta pelkäävät niin joka tapauksessa kentällä jonotetaan passintarkastus jonoissa, sama se jonottaako e-viisumi jonossa vai jonossa joilla viisumi on liimattu passiin. 12 kerta Intiaan ja aina 1 kk reissu joten ei haittaa jonotus kun ei ole aikatauluja lomalla.

      Aurinkoista ja värikästä Intian lomaa kaikile jotka sinne ovat menossa.

      • Jeeeees

        Hyvä homma, itse alan täytteleen e-viisumi hakemusta nyt, katsotaas kuinka itsellä onnistuu...


      • Laimk

        Viellä lisäisin että kannattaa printata pari kappaletta tuo hyväksytty e- viisumi, luulisin että se otetaan kentällä maahan tullessa , toki ei ole kokemusta eikä lähetystön sivuilla ole tietoa mutta minusta on hyvä olla varmuuden vuosi ylimääräinen kappale. Luulen kyllä että kun Intian kentällä passiin tulee leima se riittää. Minulla on aina ollut mukana myös valokopio passin valokuva sivusta jos vaikka passi katoaa reissussa niin se helpottaa ja nopeuttaa uuden saannissa.


    • menevä2018-2023

      Onko kukaan hakennut 5. v.viisumia ?Eikö semmoinen kannattaa hakea,jos meinaa mennä uudestaan!

      • MaritaIrene

        Passini on voimassa 4/2021 joten saan siihen saakka sain vain pidemmän viisumin. Eivät kuulemma siirrä jatkoaikaa uuteen passiini. Ilmoittivat etteivät he siirtele eivätkä anna lyhytaikaisia viisumeita??!!
        Suurlähetystössä päällikön haastattelu, sormenjäljet annettu jo aikaisempana vuonna. Nyt odotellaan milloin saan noutaa passini jossa on tuo pidempi viisumi.


      • menevä2018-2023
        MaritaIrene kirjoitti:

        Passini on voimassa 4/2021 joten saan siihen saakka sain vain pidemmän viisumin. Eivät kuulemma siirrä jatkoaikaa uuteen passiini. Ilmoittivat etteivät he siirtele eivätkä anna lyhytaikaisia viisumeita??!!
        Suurlähetystössä päällikön haastattelu, sormenjäljet annettu jo aikaisempana vuonna. Nyt odotellaan milloin saan noutaa passini jossa on tuo pidempi viisumi.

        No miten se maksu siitä pitkästä viisumista?ja montako kk. laitoit siihen visahakemukseen?


    • uhaauhah

      2kpl E-viisumi hakemuksia tehty perheeseen peräkkäisinä päivinä ja molemmat hyväksytty 12h kuluessa, hyvältä on vaikuttanut.
      Toivottavasti kentällä menee kanssa kaikki ok.

      • Ebay

        Joko olitte reissussa ?
        Miten sujui intian kentällä ?


      • askfjas

        Delhin kentällä ei mitään ongelmia. Oltiin ensimmäisinä e-viisumi jonossa eikä meidän perään näyttänyt tulevan kukaan muu. Tavallisen viisumin haltijoille muodostui hyvinkin nopeasti aikamoinen jono. Enemmän meni aikaa kuitenkin matkalaukkuja odotellessa.


      • 200passikuvaaIntiaan
        askfjas kirjoitti:

        Delhin kentällä ei mitään ongelmia. Oltiin ensimmäisinä e-viisumi jonossa eikä meidän perään näyttänyt tulevan kukaan muu. Tavallisen viisumin haltijoille muodostui hyvinkin nopeasti aikamoinen jono. Enemmän meni aikaa kuitenkin matkalaukkuja odotellessa.

        Tuokaan ei ole mikään tae vielä intiassa, että olet ensimmäisenä jonossa, voit olla myös viimeinen, kun lähdet siitä. Se on niin tuuristakin kiinni, että miten menee. Sattuu sellainen virkailija, joka alkaa kaivelemaan passista jotain epäoleellista ja siinähän sitten olet, odotellaan toista henkilöä ja sitten toista, vielä kolmaskin tarvitaan, päätä keikutetaan ja lopuksi laitetaan leima.
        En tätä sillä, ettei Intiaan kannattaisi kokeilla tuota e-viisumia, vaan realiteetteja. Monta matkaa Intiaan on tullut tehtyä ja tuttavat asuivat Intiassa monta vuotta työn puolesta, sekä lukuisia työmatkoja. Parhaimmillaan passimuodollisuudet ja tulli ovat olleet vain kävelyä niiden läpi, pahimmillaan jotain aivan muuta, tuntitolkulla jonotusta.


      • uhaauhah

        Jep, oltiin reissussa joulusta tammikuun puoleen väliin ja ei ollut mitään ongelmia e-visan kanssa.

        Goan kentälle saavuttuun ja E-Visa jonossa oltiin varmaankin vartti ja virkailija otti sormenjljet ja kuvat ja löi leiman ja päästiin hakeen matkatavarat ja prepaid taksi vei meiät 580 Inrillä Majordalle.

        Meitä oli siis 3-henkeä ja kaikilla eri virkailija, ei mitään ongelmaa kenenkään kaa.
        Koko Finnairin koneellinen melkeinpä meistä meni siihen E-Visa jonoon ja aika nopeasti kaikilla näytti menevän,

        Eli minä suosittelen ainakin E-Visaa.

        Ja siis voi hakea 30-päivää ennen matkaa ja viisumin voimassaoloajan lasku alkaa siitä päivästä eteenpäin alkaen kun olet Intiassa.


      • jackthebag

        Nykyjään e-visan voi hakea 120 päivää aikaisemmin.


    • ekakertaintiaan

      E-visan voi hakea 30 päivää "ennen matkaa", pitääkö laskea päiviä matkan alkuun vai loppuun?

    • kekeb

      Törkeä tuo e-visan hinta nykyään!! 98 e!!

      • Paskapuhetta1

        No ei oo. 50usd.


    • India2018

      Täytyykö olla paluulippu/poistumislippu, kun saapuu Intiaan e-viisumijonoon? Tai kysytäänkö sitä jo Hkin kentällä?

    • dgijdrjio

      Onko muilla ollut ongelmia viisumin maksussa? kaksi päivää herjannut että kokeile kahden tunnin päästä uudestaan

    • Juuriintiastakotiutunut

      Hohhoijaa.. tää yks sukkasandaalimies ei ole tainnut käydä tallinnaa pidemmällä.
      Eikai kukaan täysjärkinen, vähänkin englantia osaava hae enää lähetystöstä viisumia ?
      Miksi joku haluaisi ravata lähetystössä viemässä ja hakemassa passeja ja maksaa moninkertaisen hinnan ?
      E-visahakemuksen tekemiseen menee n.15min ja maksaa n.43€, eikä tarvitse käydä kuvaamossa ottamassa kuvia viisumiin, vaan voit lähettää itse puhelimellasi ottaman kuvan, sekä passista skannaamasi kuvasivun.
      Intian kentällä joudut ehkä odottamaan vähän kauemmin
      e-visajonossa, ellei koneessa satu olemaan enemmän tällaisia sukkasandaalituristeja, joilla on vyölaukussaan kivikautinen viisumi.

      • dhfkasjhkjghkas

        Aivan!
        Tällainen yli kuusikymppinenkin osasi hoitaa itselleen e-visan ja koki koko käytännön huomattavasti näppärämpänä kuin "normi" viisumin kanssa sähläämisen.
        Ajat muuttuvat, ja hyvä niin.


      • 4kk

        Jos aiot oleskella Intiassa pidempään niin e-visalla ei tee mitään,se on voimassa vain 30vrk maahantulosta.


      • Jackthebag

        60 päivää maahantulosta.


    • Mestariharjoitteleeaina

      Tää on hyvä juttu.
      Ei kai kukaan enää postilla passeja leiman toivossa suurlähetystöön lähettele, tää on nykyaikaa ja kätevää!

      • vsta1987

        Onko tuo viisumin hankinta Intiaan ollut koskaan mitenkään muka hankalaa, vaikka on hoitanut lähetystön kautta postitse? Netin kautta on aiemminkin hoitunut moni asia ja passit kulkeneet postin kautta muutamassa päivässä, joten en ole kokenut hankalaksi. Tuo e-Visa systeemi ei käsittääkseni toimi, jos on pidemmän aikaa Intiassa, kun on talven Intiassa. Lyhyemmille matkoille varmasti hyvä, jos ei lentokentällä joudu erikseen jonottelemaan tuntikausia. Aiemmin Intiaan sai myös 5 vuoden viisumin varsin vaivattomasti ihan turistina.


    • Blondeistablondein

      mites toi kuva tohon viisumiin kun sanotte että itse ottaa kuva, niin tarviiko sitä muokata jokonki tiettyyn kokoon?
      Ja siis otan itse kuvan kännykällä ja liitän sen hakemukseen vai otanko kuvan passikuvasta?

    • hukassa

      Miltä sivustolta tuol e-viisumi hakemuksen voi siis täyttää ja maksaa? aivan hukassa tämän touhun kanssa kun en ole ennen näitä tehnyt.

      • JackTheBag

        Oikean paikan osoite alla. Sivullakin varoitetaan muista viisumin hakupaikoista, lupaavat kuuta taivaalta kovempaan hintaan. Ei kannata kun käytää oikeata. n36 tuntia kesti että e-viisumin päätös tuli. Ja jos ja kun saat mailiisi päätöksen GRANTED. Menet samaiseen sivustoon ja kohtaa visa status. Sieltä kohtaa saat tulostettua ETA kopion joka tulee ottaa matkalle mukaan.

        https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html


    • höpöli

      Miten muuten, jos lennot on ostettu intiaan ja reissun arvioitu kestävän 3 kk ja e-visan, joka on kohdallani ainoa mahdollinen keino saada visa täältä ulkomailta, kesto on 60 päivää?! E-visa vaatii paluulennon, niin onko nyt ostettava uusi paluulento? Miten visatyöntekijä suhtautuu siihen, jos paluulento olisi jälkeen viisumin umpeutumisen? Kävisin visarunilla naapurimaassa tietenkin ennen viisumin vanhenemista, mutta otetaanko mua näillä spekseillä maahan alkuunsakaan?

    • Anonyymi

      E-viisumihakemuksessa kysytään aiemmista Intian-matkoista. Tuli kierreltyä siellä reilut kymmenen vuotta sitten. Kaavake vaatii silloisen viisumin numeroa ym. mutta kun sellaista ei ole tallessa. Jos ruksaan kohdan, etten ole aiemmin ollut Intiassa, tarkistavatko jostain?

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      947
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe