Kehitysideoita harrastuksiin

Eilen mökillä ollessani tein känykällä videoklippejä. Esikoinen lateasi lomalla ollessaan kännykkääni videofilmien muokkausohjelman ja antoi erilaisia filmausvinkkejä.

Illalla aloin keräämään kuvausmateriaalista yhtenäistä filmiä. Liitin klipejä yhteen, leikkelin filmejä toisiinsa käyviin pätkiin ja yhdistin sopivan taustamusiikin. Musiikin sovittelu ja puheosuuteeni yhdistäminen oli haasteelisin osuus.

Lopputulos oli mielestäni tyydyttävä joten laitoin sen esikoiselle arvioitavaksi.

Sain arvion ja ohjeita jatkoon. Musiikin valinta ja sen sopiva säätö taustalle oli hyvin onnistunut. Kuvaukseen sain ohjeen tukea itseäni ja kännykää siten, kuva olisi vakaampi. Olin otettu. Uusi monien mahdollisuuksien harrastus aloitettu.

Oppia ikä kaikki.

Miten on onko valokuvien editointi- ja videohjelmien käsittely sinulle tuttua, onko tekniikka hallinnassa?

89

578

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huvinsa-kullakin

      Aivan sujuvasti katselen, kun lapsenlapset tekee näitä juttuja. Itse en halua enää lapseksi alkaa. Pokemonin perässä en ole myöskään juossut, en tosin kävellytkään.

      • Ei tässä ole kysymys Pokemonien metsästyksestä. Toisaalta Pokemonleikki on lapsiperheiden yhteinen ulkoiluharrastus.


    • ö-Öö

      Valokuvaa, animaatiota, videota.

      Niinkuin töikseen. Lähinnä still-kuvaa, jonkinverran animaatioita, videoita niinkuin kokeeksi. Meni työkoneet vanhoiksi, samaten ohjelmistot. Muutamia ok.multimediajuttuja tehnyt aikanaan. Läppärillä perusohjelmia, mutta ei tämä mikään graafinen työasema ole. Tossa aamummalla satuin katteleen ohjelmistolisenssien hintoja, Eip raski, koko pasha näppärästi viisnumeroinen summa. Pitäis niinkuin oll hommaakin tiedossa.

      Nykyistä kännykkää kokeillut, kyllä sillä jotain sais räpellettyä. Ei ole ollut kiinnostusta. Muutenkin vähentynyt kiinnostus kuvaan, maailmassa aivan liikaa kuvia nykyisin. Siitä mielenkiintoinen aika, tulevaisuuden arkeologeille voi jäädä yllättävän vähän kaiveltavaa digiajan alkuajoilta.

      Kuitenkin meinaat tunkea kamaasi nettiin. Kandee muistaa tekijänoikeudet. Kaiken materiaalin pitää olla omaa. Netissä kyllä pyörii vaikka mitä, mutta aika harvoin kaikkeen oikeudet on julkaisijalla. Sopivasti jos saa viraalihitin toisten kamasta. saattaapi päätyä raastupaan. Kandee vilkaista Teoston Gramexin ja Kuvaston saitit. Kun just musa on aika usein varastettua amatöörivideoissa.

      =DW=

      • En ole vielä sillä tasolla, että julkaisisin otoksiani.
        Muistaakseni sinäkin olet tehnyt mediaan liityvää työtä.
        Kuopsenikin lähti opiskelemaan IT-alalle joten he pitävät huolen, etten putoa kehityksen rattaista.
        Hyvät laitteet vaaditaan ja ne maksavat. Minulle käy nämä yksinkertaisemmat laitteet. Tosin pääsen aina silloin tällöin kokeilemaan uudempaa tekniikkaa.
        Tykkään oppia uusia asioita.
        Olen luova persoona aina valmis uusien asioiden oppimiseen.


    • hunksz

      Minulla on muutaman satasen arvosta Cyberlink-tuotteita.
      Ei kuitenkaan kännykässäni.
      Osaan kaiken-laista mutta ontuen.
      Olenhan jo eläkkeellä.

      H.

      • Yllättävätunnustus

        Sinussahan piilee rehellisyyden häivää hiven "Osaan kaiken-laista mutta ontuen" ettet tunnustaudu(kehu itseäsi) joka paikan kaiken osaavaksi yli-ihmiseksi.


      • Yllättävätunnustus kirjoitti:

        Sinussahan piilee rehellisyyden häivää hiven "Osaan kaiken-laista mutta ontuen" ettet tunnustaudu(kehu itseäsi) joka paikan kaiken osaavaksi yli-ihmiseksi.

        "Yllättävätunnustus"

        Niinpä.
        Tavis osaa aina näytellä kaiken-laista.
        Vaan harva osaa olla pikkuisen Tauno Palo.
        Noin-piirtein sanoi, muistaakseni Tarmo Manni.

        EOC

        H.


    • Kuvamateriaalin käsittely on minulla aivan lapsenkengissä. Olisi ihan kiva pystyä tekemään joku Youtube-videoklippi musiikilla höystettynä. Omasta jälkikasvusta ei siinä ole apua, vaikka poik pitääkin itseään jokseenkin taitavana tietokoneasioissa, niin kuvienkäsittely ja videoidentekeminen ei jostain syystä ole häntä koskaan kiinnostanut. Nythän hän ei taas jouda mammaa jeesaamaankaan, kun on tuuraamassa koulussa 75% ja opiskelee samalla 100%
      Muutenkin valokuvat ovat toistaiseksi aivan vinksinvonksin. Pitäisi alkaa järjestelemään ja jos en jaksa alkaa digitalisoimaan kaikkea valokuvamateriaalia niin ainakin lajittelemaan ja organisoimaan kronologisesti.

      • Skannasin eilen mummin valokuvia ja lähetin esikliselle. Hän tekee niistä diafilmin hautajaisiin.

        P. kin on opetellut ja oppinut kiitettävästi uuden kännykänsä erilaisia käyttötapoja.

        Hän oli poikansa bändin ensiesiintymiskeikalla ja filmasi ja lähetti minulle hyvän laatuista videomateriaalia.

        Ikä ei ole este jos kiinnostusta riittää.

        Olen toki opetellut joitakin jutskoja yksinkin. Ei ole kysymys atomien järjestelemistä maailman kaikkeuden alkulähteen löytämiseksi.


    • Valo-kuvien digitoimiseen Epson-valokuva/negatiivi/Dia-scanneri ohjelmistoineen.

      H.

    • Elämä-on-alkeiskurssi

      Kaikessa mihin olen ryhtynyt tietotekniikankin saralla, olen itseoppinut lainausmerkeissä mestari, ilman kielitaitoja käyttämällä loogista päättelykykyä sekä kokeile/ epäonnistu /onnistu menetelmiä.
      Lopulta onnistuen, tietenkin. Paljon onnistuu ilman epäonneakin.

      Kaksi kertaa olen onnistunut pimentämään tietokoneenkin, toinen jäi pimeäksi joten piti vaihtaa kiintolevy, toisen sain elvytettyä niin, että en tiedä tänäänkään, mitä onnistuin tekemään vahingossa, että läppäri tuli pimeydestä valoon? Sillä hetkellä läppäri oli vain 3 kk vanha enemmän kuin tuhat euroa maksanut laite, joten hinnan lisukkeeksi ehdin käyttää kirosanojakin muutaman euron edestä.

      Jo kymmenen vuotta sitten digisoin / editoin/ muokkasin jne valokuviksi noin 12 000 negatiivia jotka löytyivät kaapin laatikoista. Aikoinaan kuvasin paljon. Kuvat jäivät pääasiassa ex elämälleni eri kohteisiin, negatiivit säilytin.

      Videomateriaalia on paljon elämän varrelta. Olen mm kuvannut eri artistien keikkoja alusta encoreen saakka. Niitä en ole ladannut mihinkään. Yhden DVD:n olen tehnyt kokeeksi yhdestä keikasta.

      Näihin nykyhömpötyksiin ei ole ollut mielenkiintoa vaikka kaksi arvokasta älypuhelinta onkin. Riittää kun laitteissa on netti, pankkiyhteysohjelmat ja meilit. Edes "sijainteja" en salli laitteille.
      Tjaa mutta on mobiilitankkaus ohjelma. Se on lähinnä itseäni köyhempien auttamiseksi jos / kun heillä on tilapäinen likvititeetti ongelma:) No toki siksikin, koska minulla on kuskeja saatavilla puolenkymmentä, on satafakta että maksan bensoja. Tankilla pitää laittaa sijainti päälle.

      Viber on hyvä ohjelma soittaa ja viestitellä jos ei halua maksaa puheluista ja tekstiviesteistä. Minulla on muutamia tuttuja, jotka käyttää Viberiä. Siksi heitä ei saa kiinni normaaleilla viesteillä ja soitoilla, viber auttaa.

      • Viberillä on ymmärtääkseni maantieteellisedti rajoitetumpi mahdolisuus kommunikointiin. WathsApp on kattavampi.


    • Katselimme Epson-mallistoa ja mietitään Toistaiseksi mun vanha Canon skannaa ihan ok, mutta ei tietenkään yllä mihinkään ammattitasoisiin tulostuksiin, ei ainakaan minun taidoilla :))
      Mietin kantsiiko liittää kirjaani Kolumbiasta mitään kuvamateriaalia ja jos teen niin ne on luonnollisestikin minun omista albumeista. Kansikuvaksi olen ajatellut kuvaa jonka laitan nyt profiiliini täksi päiväksi. Tai sitten laitan sen luvun kolme alkuun: "Kirjeitä kotoa"

      • Laita toki kuvia kirjaasi, omasta elämästä kertova kirja suorastaan vaatii kuvia.
        Ne tekevät kirjasta elävämmän ja luovat taustaa tekstille.


      • "Paloma.se.co"

        Minulla on Epson WF-2510.
        Ei kallis mutta toimiva.
        Mukana tuleva ohjelmisto riittää pitkälle.
        Vaikeanpiin ongelmiin on minulla Cyberlink Photo-Editor.
        Muutakin Cyberlinkkiä on.
        Eri formaatteja syntyy videoihin/elokuviin/kuviin koko-ajan.
        Cyberlink pysyttelee ajan-hermolla päivityksineen hyvin.

        H.


      • ö-Öö

        Kandee perehtyä resoluutioon.

        Voi vaikuttaa äkikseltään sekavalta, mutta ehdottomasti tärkeä asia. Niitä useampaa sorttia, Kuvassa omansa, näytössä omansa, skannerissa omansa, tulostimessa/painokoneessa omansa. Googlaa, tietoa löytyy kyllä. Monilla kuvat(digi)menee suteen jo ottaessa, jokin pirun tiukka pakkausalgometri, sellaisesta kuvasta ei välttämättä saa käyttökelpoista. Perehdy pakkaamiseen, siis googlaa. Sama skannatessa. Noin nyrkkisääntönä, aina mahdollisimman suuri optinen resoluutio. Hitaampaa ehkä tehdä, lopputulos paljon parempi. Lisäksi kuvat on sitten korkealaatuisina arkistossa. Kehnoa kuvaa ei pelasta mikään.

        Lisäks kandee perehtyä pariin sanaan. Valkotasapaino, väriavaruus, kalibrointi. Nekin selkiää googlaamalla. Noh, tarkoitus, paperilla täsmälleen sama kuva, kuin sitä ottaessa.

        Toi voi aluksi tosiaan kuulostaa epäselvältä, mutta kun tollaset jutut kunnossa, lopputulos ok, jos ei sitten ole käsitellyt kuvia muuten suteen. Aika pitkälle kuvat voi hoitaa sarjatyönä, jos värit ihan metsässä, sitten pitääpi säädellä kuvankäsittelyllä. Periaatteessa, kuvissa ei pitäis paljoa säätämistä olla, jos koko prosessi alusta loppuun mennyt putkeen. En lässytä enenpiä, hommeli vaatii koneella istumista, treenaamista ja lueskelemista, enenpi, kuin sekavia neuvoja :DDD

        =DW=


      • ö-Öö
        Ancelina kirjoitti:

        Laita toki kuvia kirjaasi, omasta elämästä kertova kirja suorastaan vaatii kuvia.
        Ne tekevät kirjasta elävämmän ja luovat taustaa tekstille.

        Tekijänoikeuksista jne.

        Just oli juttu lehdessä. Joku oli ollut kuvaamassa apinoita. Apina oli saanut kameran käsiinsä ja ottanut itestään selfien. Noh, tämä joku oli sitten julkaissut kuvan. Oiekuden tuomio, kuvan oikeudet kuuuvat apinalle. Kaikki vähän ihmettelee, miten apinalta saisi luvan kuvan julkaisemiseksi ja sekin, jos se vaatii korvauksia, mistä tietää, mikä apina se oli ja mitä se vaarii. Tarina on tosi,

        Vaikka nyt pieni omakustanne painos olisikin kyseessä, julkaisu se kuitenkin on. Kandee ekaks miettiä, onko kaikkiin itseään esittäviin kuviin luvat kunnossa, jos ei selfie. Toisekseen, miten lie toisista ihmisistä otettujen kuvien kanssa, sekään ei aina mitenkään itsestäänselvää. Kaikenlaista yksityisyydensuojaa, kotirauha-aluetta. Ja sekin, kuka jostain syystä ei vaan halua tulla painetuksi kirjaan.

        Sortsi, kuulostaa ehkä nalkutukselta. Asiat kuitenkin aika selkeitä, mutta syytä vähän miettiä, ettei epähuomiossa tössi.

        =DW=


      • ö-Öö kirjoitti:

        Tekijänoikeuksista jne.

        Just oli juttu lehdessä. Joku oli ollut kuvaamassa apinoita. Apina oli saanut kameran käsiinsä ja ottanut itestään selfien. Noh, tämä joku oli sitten julkaissut kuvan. Oiekuden tuomio, kuvan oikeudet kuuuvat apinalle. Kaikki vähän ihmettelee, miten apinalta saisi luvan kuvan julkaisemiseksi ja sekin, jos se vaatii korvauksia, mistä tietää, mikä apina se oli ja mitä se vaarii. Tarina on tosi,

        Vaikka nyt pieni omakustanne painos olisikin kyseessä, julkaisu se kuitenkin on. Kandee ekaks miettiä, onko kaikkiin itseään esittäviin kuviin luvat kunnossa, jos ei selfie. Toisekseen, miten lie toisista ihmisistä otettujen kuvien kanssa, sekään ei aina mitenkään itsestäänselvää. Kaikenlaista yksityisyydensuojaa, kotirauha-aluetta. Ja sekin, kuka jostain syystä ei vaan halua tulla painetuksi kirjaan.

        Sortsi, kuulostaa ehkä nalkutukselta. Asiat kuitenkin aika selkeitä, mutta syytä vähän miettiä, ettei epähuomiossa tössi.

        =DW=

        Toivotaan että Paloma fiksuna naisena noita asioita miettii ja tekee oikeita valintoja.

        Tuli mieleen kuinka en tykännyt kun tuttava otti pojastani ja itsestään selfien, latasi sen facebookiin edes minulta upaa kysymättä.


      • ..lupaa..


      • Ancelina kirjoitti:

        Toivotaan että Paloma fiksuna naisena noita asioita miettii ja tekee oikeita valintoja.

        Tuli mieleen kuinka en tykännyt kun tuttava otti pojastani ja itsestään selfien, latasi sen facebookiin edes minulta upaa kysymättä.

        Nyt ymmärrän välirikkonne syyn. Epäilinkin niillä kuvilla olevan tekemistä ystävyytenne loppumiseen.

        Näin kuvat ja ymmärsin, että henkilö ei ollut kysynyt lupaa. Ei hän pruukaa lupaa kysyä. Ei ystäviltä tai omaisilta.

        Eka kertaal aitoin faceen kuvan P.n kuopuksesta ilman lupaa. Kuvassa hän on julkisella keikalla ja hänen naamaansa ei rumpujen takaa näy.

        Esikoinen on median ammattilainen ja hyvä ja kärsivällinen opettaja. Kuvien julkaisusäännöt on menty usein läpi.


      • korpikirjailija kirjoitti:

        Nyt ymmärrän välirikkonne syyn. Epäilinkin niillä kuvilla olevan tekemistä ystävyytenne loppumiseen.

        Näin kuvat ja ymmärsin, että henkilö ei ollut kysynyt lupaa. Ei hän pruukaa lupaa kysyä. Ei ystäviltä tai omaisilta.

        Eka kertaal aitoin faceen kuvan P.n kuopuksesta ilman lupaa. Kuvassa hän on julkisella keikalla ja hänen naamaansa ei rumpujen takaa näy.

        Esikoinen on median ammattilainen ja hyvä ja kärsivällinen opettaja. Kuvien julkaisusäännöt on menty usein läpi.

        Eihän toki tuo minkään välirikon syynä ollut, tuli vain noista lupa-asioista mieleen.


      • Ancelina kirjoitti:

        ..lupaa..

        Anteeksi etukäteen jos kysymykseni on epähieno, mutta miksi sinulta olisi pitänyt pyytää lupaa poikasi kuvan facebookissa julkaisemisesta? Eikö riitä jos poika itse antaa luvan?
        ***
        Tuttujen kesken tiedän jo etukäteen kuka haluaa pärstänsä mukaan faceen, kuka ei välitä niin tai näin ja kuka ei missään tapauksessa.. . vieraammilta kysyn.
        ***
        Ainakin täällä meilläpäin saa julkisissa tilaisuuksissa kuvata vapaasti tuntemattomiakin. Kadulla, puistoissa, jne. kuvaaminen on vapaata ja niitä kuvia voi käyttää yksityisesti ellei ole tarkoitus hankkia esim. mainostuloja. Kiinteistöjen sisällä järjestetyissä tilaisuuksissa esim. koulun päättäjäisissä, ostoskeskuksissa, ravintoloissa saa filmata ellei kiineistön omistaja sitä ole erikseen kieltänyt. Lainsäädännössä on suuri harmaa alue jota voi tulkita useammalla eri tavalla.


      • Ancelina kirjoitti:

        Eihän toki tuo minkään välirikon syynä ollut, tuli vain noista lupa-asioista mieleen.

        Ajoittuu kuitenkin lähelle välirikkoa. Olen käsittänyt, että lopetit yhteyden pidon henkilön kanssa selitystä tai syytä kertomatta.


      • Paloma.se.co kirjoitti:

        Anteeksi etukäteen jos kysymykseni on epähieno, mutta miksi sinulta olisi pitänyt pyytää lupaa poikasi kuvan facebookissa julkaisemisesta? Eikö riitä jos poika itse antaa luvan?
        ***
        Tuttujen kesken tiedän jo etukäteen kuka haluaa pärstänsä mukaan faceen, kuka ei välitä niin tai näin ja kuka ei missään tapauksessa.. . vieraammilta kysyn.
        ***
        Ainakin täällä meilläpäin saa julkisissa tilaisuuksissa kuvata vapaasti tuntemattomiakin. Kadulla, puistoissa, jne. kuvaaminen on vapaata ja niitä kuvia voi käyttää yksityisesti ellei ole tarkoitus hankkia esim. mainostuloja. Kiinteistöjen sisällä järjestetyissä tilaisuuksissa esim. koulun päättäjäisissä, ostoskeskuksissa, ravintoloissa saa filmata ellei kiineistön omistaja sitä ole erikseen kieltänyt. Lainsäädännössä on suuri harmaa alue jota voi tulkita useammalla eri tavalla.

        Vaikeasti kehitysvammainen joka ei osaa puhua, ei myöskään voi antaa lupaa.
        Sitä ei tosin kysytty.


      • korpikirjailija kirjoitti:

        Ajoittuu kuitenkin lähelle välirikkoa. Olen käsittänyt, että lopetit yhteyden pidon henkilön kanssa selitystä tai syytä kertomatta.

        Noita asioita en palstalla käsittele, eivätkä ne ulkopuolisille kuulu.


      • Ancelina kirjoitti:

        Noita asioita en palstalla käsittele, eivätkä ne ulkopuolisille kuulu.

        Ymmärrän.


      • Ancelina kirjoitti:

        Vaikeasti kehitysvammainen joka ei osaa puhua, ei myöskään voi antaa lupaa.
        Sitä ei tosin kysytty.

        Ok, kiitos vastauksestasi. En ollut tietoinen asiasta.
        Olet tietenkin oikeassa. Hyvin tahdittomasti tehty julkaista selfie ilman sinun lupaasi.


      • varovaisuus.on.suoja

        Tuo on yksi epämiellyttävistä ilmentymistä palstatapaamisia ajatellen. Otetaan "salaa" valokuvia ja laitetaan epäedullisia kuvia jakoon.

        Kuulin hiljattain, että erään tuttavani kännykkä oli varastettu. Sillä oli ehditty tekemään hallaa ennen kuin ao. ehti jäädyttää tietonsa.


      • varovaisuus.on.suoja kirjoitti:

        Tuo on yksi epämiellyttävistä ilmentymistä palstatapaamisia ajatellen. Otetaan "salaa" valokuvia ja laitetaan epäedullisia kuvia jakoon.

        Kuulin hiljattain, että erään tuttavani kännykkä oli varastettu. Sillä oli ehditty tekemään hallaa ennen kuin ao. ehti jäädyttää tietonsa.

        Miten känykkätiedot jäädytetään?


      • lipsahti
        korpikirjailija kirjoitti:

        Ajoittuu kuitenkin lähelle välirikkoa. Olen käsittänyt, että lopetit yhteyden pidon henkilön kanssa selitystä tai syytä kertomatta.

        Yksi plus yksi on... eiku hups. 🙈
        Arkistoinnit esiin vai. Miten se nyt olikaan. Kuka teki välirikon. Kuka kävi kenen luona ensin kylässä 🌘


      • lipsahti kirjoitti:

        Yksi plus yksi on... eiku hups. 🙈
        Arkistoinnit esiin vai. Miten se nyt olikaan. Kuka teki välirikon. Kuka kävi kenen luona ensin kylässä 🌘

        Olen täysin ulkopuolinen enkä tuonut tätä keisiä asiaa palstalle.

        Jos palaisit aloituksen asiaan. Itse olen tämän aloituksen asiat jo käsitellyt ja vinkkejä saanut.

        Editoin juuri uuden kohti auringon valoo.....koosteen filmiksi. En seurannut kännykän pattereiden loppuun kulumista ja hups ja yksi klups kännykkä sammui 😊


      • varovaisuus.on.suoja
        korpikirjailija kirjoitti:

        Miten känykkätiedot jäädytetään?

        Meni virkavallan kautta. Puhelin paikannettiin.
        Puhelimen omistaja teki kiellon VTJ:n järjestelmään tietojen luovuttamisesta.


      • korpikirjailija kirjoitti:

        Olen täysin ulkopuolinen enkä tuonut tätä keisiä asiaa palstalle.

        Jos palaisit aloituksen asiaan. Itse olen tämän aloituksen asiat jo käsitellyt ja vinkkejä saanut.

        Editoin juuri uuden kohti auringon valoo.....koosteen filmiksi. En seurannut kännykän pattereiden loppuun kulumista ja hups ja yksi klups kännykkä sammui 😊

        Korpikirjailija, jos nyt tarkkoja ollaan, niin juuri sinä otit kyselyilläsi asian esiin.
        Minä kirjoitin vain tuttavasta, en kenestäkään palstalaisesta.
        Teit omat johtopäätöksesi tuon yhden sanan perusteella ja aloit utelemaan.

        Jätetään tämä asia tähän, kun yksityisasiat eivät mielestäni palstalle kuulu.


      • lipsahti
        korpikirjailija kirjoitti:

        Olen täysin ulkopuolinen enkä tuonut tätä keisiä asiaa palstalle.

        Jos palaisit aloituksen asiaan. Itse olen tämän aloituksen asiat jo käsitellyt ja vinkkejä saanut.

        Editoin juuri uuden kohti auringon valoo.....koosteen filmiksi. En seurannut kännykän pattereiden loppuun kulumista ja hups ja yksi klups kännykkä sammui 😊

        Korpikirjailija, sinä vuodat kuin seula. En yhtään ihmettele, että sinun luotettavuuttasi on kyseenalaistettu.


      • Ancelina kirjoitti:

        Korpikirjailija, jos nyt tarkkoja ollaan, niin juuri sinä otit kyselyilläsi asian esiin.
        Minä kirjoitin vain tuttavasta, en kenestäkään palstalaisesta.
        Teit omat johtopäätöksesi tuon yhden sanan perusteella ja aloit utelemaan.

        Jätetään tämä asia tähän, kun yksityisasiat eivät mielestäni palstalle kuulu.

        Näyttää siltä, että et ota vastuuta omista kirjoituksistasi. Et myöskään selvitä välirikkoja. Painat villaisella. Mahaa olla vaikeaa vanhemmuuden, koppa täynnä sekaisia lankavyyhtejä. Minulla oli vaikeuksia sisareni ja nuoremman veljen kanssa joku vuosi sitten. Olisi kai vieläkin jos olisin lakaissut ongelmat maton alle.

        Yksi mielestäni ärsyttävin tapa lopettaa ihmissuhteet tai ystävyys on puhumattomuus.

        Itse olen rehellinen, en tykkää valehtelemisesta. Asioiden puolitiehen jättäminen ja puhumattomuus on asioita jota en voi ymmärtää.

        Luottamus, sitä painotetaan, mutta juuri sen piikkiin valehdellaan.


      • korpikirjailija kirjoitti:

        Näyttää siltä, että et ota vastuuta omista kirjoituksistasi. Et myöskään selvitä välirikkoja. Painat villaisella. Mahaa olla vaikeaa vanhemmuuden, koppa täynnä sekaisia lankavyyhtejä. Minulla oli vaikeuksia sisareni ja nuoremman veljen kanssa joku vuosi sitten. Olisi kai vieläkin jos olisin lakaissut ongelmat maton alle.

        Yksi mielestäni ärsyttävin tapa lopettaa ihmissuhteet tai ystävyys on puhumattomuus.

        Itse olen rehellinen, en tykkää valehtelemisesta. Asioiden puolitiehen jättäminen ja puhumattomuus on asioita jota en voi ymmärtää.

        Luottamus, sitä painotetaan, mutta juuri sen piikkiin valehdellaan.

        Älä viitsi, vastuuta otan juuri sen verran mitä tuo tekstini tarvitsee.
        Muu ei edelleenkään kuulu tänne eikä sinulle, vaikka kovin yrität siitä juttua vääntää.


      • Ancelina kirjoitti:

        Älä viitsi, vastuuta otan juuri sen verran mitä tuo tekstini tarvitsee.
        Muu ei edelleenkään kuulu tänne eikä sinulle, vaikka kovin yrität siitä juttua vääntää.

        Kirjoitit ystävästäni, entisestä ystävästäsi. Totta helvetissä tunnistin. Älä tuo itsellesi arkoja asioita palstalle, joku voi tunnistaa. Sitten vielä jaksat jatkaa.


      • korpikirjailija kirjoitti:

        Kirjoitit ystävästäni, entisestä ystävästäsi. Totta helvetissä tunnistin. Älä tuo itsellesi arkoja asioita palstalle, joku voi tunnistaa. Sitten vielä jaksat jatkaa.

        Asia ei ollut eikä ole minulle arka, liittyi tuohon dw:n julkaisulupia koskevan viestiin.
        Sinä laajensit sitä, kyse voisi olla kenestä tahansa tuttavasta.

        Mietipä itse noita jatkamisiasi.


      • Ancelina kirjoitti:

        Asia ei ollut eikä ole minulle arka, liittyi tuohon dw:n julkaisulupia koskevan viestiin.
        Sinä laajensit sitä, kyse voisi olla kenestä tahansa tuttavasta.

        Mietipä itse noita jatkamisiasi.

        Sinä jatkat, asia laajenee, vuodat kuin seula, kuten joku tuossa ylempänä minusta kirjoitti.


      • korpikirjailija kirjoitti:

        Sinä jatkat, asia laajenee, vuodat kuin seula, kuten joku tuossa ylempänä minusta kirjoitti.

        Kyllä se on ihan joku toinen joka täällä vuotaa.
        Laitetaan nyt jo stoppi tälle.


      • lipsahti kirjoitti:

        Yksi plus yksi on... eiku hups. 🙈
        Arkistoinnit esiin vai. Miten se nyt olikaan. Kuka teki välirikon. Kuka kävi kenen luona ensin kylässä 🌘

        lips
        A kävi K:n luona.
        K kävi A:n luona
        A tunsi A:n
        K:n ystävävästä A:sta tuli A:n exystävä
        P ei tiennyt mitään.


      • yksilesken kirjoitti:

        lips
        A kävi K:n luona.
        K kävi A:n luona
        A tunsi A:n
        K:n ystävävästä A:sta tuli A:n exystävä
        P ei tiennyt mitään.

        Korjaan.

        A kävi P:n luona
        P ei käynyt A: n luona.
        A kävi P: n luona
        A otti luvattoman selfien
        A:sta tuli P:n exystävä.
        K ei tiennyt mitään.


      • korpikirjailija kirjoitti:

        Korjaan.

        A kävi P:n luona
        P ei käynyt A: n luona.
        A kävi P: n luona
        A otti luvattoman selfien
        A:sta tuli P:n exystävä.
        K ei tiennyt mitään.

        korpi
        P ei tiennyt mitään kello 13.21
        K tiesi liikaa


      • yksilesken kirjoitti:

        korpi
        P ei tiennyt mitään kello 13.21
        K tiesi liikaa

        Minun kirjaimissani ei ollut tätä tietämätöntä P:tä.

        Kirjoitin ajasta jolloin P ja A olivat kamuja.


      • lipsahti
        yksilesken kirjoitti:

        lips
        A kävi K:n luona.
        K kävi A:n luona
        A tunsi A:n
        K:n ystävävästä A:sta tuli A:n exystävä
        P ei tiennyt mitään.

        P:llä ei nyt tarkoiteta Petzeä vaan niin kutsuttua A:ta.


      • lipsahti kirjoitti:

        P:llä ei nyt tarkoiteta Petzeä vaan niin kutsuttua A:ta.

        lips
        P:llä tarkoitetaan L:n kumppania.


      • lipsahti
        yksilesken kirjoitti:

        lips
        P:llä tarkoitetaan L:n kumppania.

        Noup noup
        P:llä tarkoitetaan Karjalan Neitoa.


      • lipsahti kirjoitti:

        Noup noup
        P:llä tarkoitetaan Karjalan Neitoa.

        😂😂😂😄😨


      • lipsahti
        korpikirjailija kirjoitti:

        😂😂😂😄😨

        Noin ne asiat lipsahtelevat. 😚
        *Pyrsk*😇


      • lipsahti kirjoitti:

        Noin ne asiat lipsahtelevat. 😚
        *Pyrsk*😇

        Miksi et käytä nikkiäsi, new -age? johan tuon osasi tulkita Heikkikin, mutta yritetään vain olla, että ou ei au, ei voi olla totta ...... hups. Tiesitkö muuten kuka palstan voimanaisista on friidun ystävä?


      • lipsahti

        Seulasi on vuotanut ja kertonut hmpffin ja friidun 🙈😞


      • lipsahti kirjoitti:

        Seulasi on vuotanut ja kertonut hmpffin ja friidun 🙈😞

        Minä en ole vuotanut koskaan tietoja. Osaan johdatella ihmisiä paljastamaan tietonsa. Nyt vuodit omat tietosi en minä. Jokainen voi lukea paljastuksesi jota minä en tehnyt.


      • pölypunkki
        korpikirjailija kirjoitti:

        Minä en ole vuotanut koskaan tietoja. Osaan johdatella ihmisiä paljastamaan tietonsa. Nyt vuodit omat tietosi en minä. Jokainen voi lukea paljastuksesi jota minä en tehnyt.

        Itse paljastit, kun toit Paloman asioita palstalle ja hmpf puolusti Palomaa. Silloin kerroit heittäneesi hmpf:n ulos kavereistasi ja samalla kerroit h:n ja f:n olevan kavereita.
        Kaivappa arkistojasi.


      • korpikirjailija kirjoitti:

        Minä en ole vuotanut koskaan tietoja. Osaan johdatella ihmisiä paljastamaan tietonsa. Nyt vuodit omat tietosi en minä. Jokainen voi lukea paljastuksesi jota minä en tehnyt.

        New-Age olen pettynyt kykyihisi, kuvittelin sinua älykkäämmäksi kuin olet, mutta oletkin täysin vedätettävissä.


      • pölypunkki kirjoitti:

        Itse paljastit, kun toit Paloman asioita palstalle ja hmpf puolusti Palomaa. Silloin kerroit heittäneesi hmpf:n ulos kavereistasi ja samalla kerroit h:n ja f:n olevan kavereita.
        Kaivappa arkistojasi.

        Uusia paljastuksia joista voin pestä käteni, kiitos.


      • lipsahti
        korpikirjailija kirjoitti:

        Uusia paljastuksia joista voin pestä käteni, kiitos.

        Ei se käsienpesu nyt auta 😈

        Seulasi vuotaa, kuten sanoin-
        Korppis1

        12.10.2015 14:31
        Sekö muutti näkemyksesi minusta kun kirjoitin facebookissa terveiset ystävällesi friidulle?


      • lipsahti
        lipsahti kirjoitti:

        Ei se käsienpesu nyt auta 😈

        Seulasi vuotaa, kuten sanoin-
        Korppis1

        12.10.2015 14:31
        Sekö muutti näkemyksesi minusta kun kirjoitin facebookissa terveiset ystävällesi friidulle?

        Voit lukea koko ketjun ja kenelle sen osoitit arkistosta.
        Samalla voit miettiä kuka vedättää ja ketä?🤔

        Äläkä pliiiz sotke New-agea tähän 😞


      • lipsahti kirjoitti:

        Ei se käsienpesu nyt auta 😈

        Seulasi vuotaa, kuten sanoin-
        Korppis1

        12.10.2015 14:31
        Sekö muutti näkemyksesi minusta kun kirjoitin facebookissa terveiset ystävällesi friidulle?

        No, pistä ketjun linkki sillä yksittäinen kopio ei vakuuta minua..


      • lipsahti

      • lipsahti
        korpikirjailija kirjoitti:

        Minä en ole vuotanut koskaan tietoja. Osaan johdatella ihmisiä paljastamaan tietonsa. Nyt vuodit omat tietosi en minä. Jokainen voi lukea paljastuksesi jota minä en tehnyt.

        Ei ei, et todellakaan johdatellut 😲
        Minä johdattelin sinua, että pystyin näyttämään miten luottamuksesi rapisee 😄 🤔


      • lipsahti kirjoitti:

        Tämän kerran täytän toiveesi, kun ikkuna on tuossa auki.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/13875160/mita-jos-mina-en-olekkaan-mina

        Kärvistele luottamuksesi kiirastulessa 🤢

        Kiitti luin linkin ja olen sanojeni takana. On helpottavaa tietää, että arkisto kiinnostaa ei vaan minua vaan muitakin. En vaan millään keksi ; )

        En kärvistele luottamuspulassa en tuonnut tätä ketjua palstalle.


      • lipsahti
        korpikirjailija kirjoitti:

        Kiitti luin linkin ja olen sanojeni takana. On helpottavaa tietää, että arkisto kiinnostaa ei vaan minua vaan muitakin. En vaan millään keksi ; )

        En kärvistele luottamuspulassa en tuonnut tätä ketjua palstalle.

        😅😅😅 Vai ettet ole tuonut tuota tietoa palstalle.
        Tähdelläkin voi olla pyrstö.
        Paistattele vain luottamuksesi kanssa. Muista, että asbesti kestää kuumuutta, mutta siitä on muita haittavaikutuksia.

        Hyvää yötä!


      • lipsahti kirjoitti:

        😅😅😅 Vai ettet ole tuonut tuota tietoa palstalle.
        Tähdelläkin voi olla pyrstö.
        Paistattele vain luottamuksesi kanssa. Muista, että asbesti kestää kuumuutta, mutta siitä on muita haittavaikutuksia.

        Hyvää yötä!

        Huomenta@

        On lohduttavaa tietää, että palstalla on muitakin ns. vuotavia seuloja. Seuloja jotka ovat haavoittuvia totuuksille.

        Nimimetkkisi on vaihtunut jo monta kertaa palstalla olo historiadi aikana New-Age.

        Olet vihdoin noussut Suomi24 ikäryhmien kunigattareksi. Toiselle sijalle pääsee hmpf. Hän voisi laittaa profiilikuvaksi esim. facebookista viiksikuvan. Sinun kuvasi on epämääräinen sekoistus lisahti, pölypunkki, tavu-viiva, en millään keksi, new-Age jne.jne ehkäpä meeriamanda.


        Jään mielenkiinnolla seuraamaan tavoitteleeko siili teidän valtaistuimia.

        Riidat jatkuvat, eihän sota yhtä miestä kaipaa.


      • lipsahti
        korpikirjailija kirjoitti:

        Huomenta@

        On lohduttavaa tietää, että palstalla on muitakin ns. vuotavia seuloja. Seuloja jotka ovat haavoittuvia totuuksille.

        Nimimetkkisi on vaihtunut jo monta kertaa palstalla olo historiadi aikana New-Age.

        Olet vihdoin noussut Suomi24 ikäryhmien kunigattareksi. Toiselle sijalle pääsee hmpf. Hän voisi laittaa profiilikuvaksi esim. facebookista viiksikuvan. Sinun kuvasi on epämääräinen sekoistus lisahti, pölypunkki, tavu-viiva, en millään keksi, new-Age jne.jne ehkäpä meeriamanda.


        Jään mielenkiinnolla seuraamaan tavoitteleeko siili teidän valtaistuimia.

        Riidat jatkuvat, eihän sota yhtä miestä kaipaa.

        Harmillista, että muisti minulla vielä pelaa. Sinä vetelet seulastasi vuotaneita nikkejä. Milloin tulee lisää tietovuotoja.
        Tuo luulotautisuus nikkien ympärillä, kuuluuko se dementiaasi?


      • lipsahti kirjoitti:

        Harmillista, että muisti minulla vielä pelaa. Sinä vetelet seulastasi vuotaneita nikkejä. Milloin tulee lisää tietovuotoja.
        Tuo luulotautisuus nikkien ympärillä, kuuluuko se dementiaasi?

        Ei kuulu alkavaan demrntiaani (suloin
        ilmaisu).

        Tämän hämmelyn ansiosta "luotettavana" itseään pitävät nimimerkit (mustat) joilla on rekisteröity oma nimimerkki kuten sinullakin paljastatte itseänne koko ajan lisää.

        Uskon, että et jaksa joka kommenttiisi liikennemerkkejä ruksata, ethän 😊


    • Olin hierojalla, juttelimme filminteosta yhtenä ikääntyvän loogisen päättelykyvyn harjoitustehtävänä.

      Hieroja tuumasi. "Leikkaa, liimaa, askartele"😊.

      Tuolla eka kommentoija viittasi lasten leikeiksi videoiden teon. Sitähän ne omanikin lapsina tekivät. Toiselle se johti osana nykyiseen ammattiin ja toinen etenee perässä samoille urille.

      Itse en ruuhkavuosina juurikaan harrastusiin jaksanut tai kerennyt panostaa. Nyt on aikaa ja kiinnostusta.

      Kolmelta alkaa keramiikan teko. Aivan ihana moniuloittuvuutta kehittävä harrastus.

    • bessie-

      "Miten on onko valokuvien editointi- ja videohjelmien käsittely sinulle tuttua, onko tekniikka hallinnassa?"

      Eipä ole tuttua. Tällä tietoa tuskin tuleekaan tutuksi, ei riitä kiinnostus. Kuvia tai videopätkiä otan harvakseltaan puhelimella, en niitä koskaan säästele vaan poistelen sitä mukaa kun eivät enää ole ajankohtaisia tai tarpeellisia. Puhelimessa taitaa olla tällä hetkellä olla vain 4-6 kuvaa partsin lattiasta. Otin, jotta paikaltaan pois otettujen puisten lattiaritilöiden takaisin paikoilleen laittaminen olisi helpompaa kun on malli mistä näkee miten olivat. Läppärin kuvatiedostossa on vain yksi vuosia vanha, kummilapselle lähettämistä varten otettu kuva minusta (ja varsinkin lumesta), ellen ole sitäkin jo poistanut. Vanhoja paperikuvia olen systemaattisesti hävittänyt ja paljon aion vielä hävittää. Heitän aivan surutta pois kaikki kuvat joissa on esim. minun vanhoja työkavereitani joita poikani ei koskaan ole tuntenut jne.. Arvelen, että noin 15- 20, max. 30 kuvaa jätän, ja poika saa sitten päättää mitä niille tekee.

      Varmaan pitäisi joku harrastus itselleen keksiä. Valokuvat ja videot kiinnostavat vain taidemuotona, ei omana harrastuksena. Oikeastaan en ole edes selfietä itsestäni koskaan ottanut, en sillä tavalla että ainoa tarkoitus olisi ollut ottaa kuva itsestäni. Valokuvanäyttelyissä kyllä käyn sen verran usein, että ehkä sitä voisi harrastukseksikin sanoa. Seuraavaksi on tarkoitus käydä Fotografiskassa, se onkin sitten jo kolmas kerta tänä vuonna.

      • ö.-Öö

        Sivusta

        En nykyisin juurikaan kuvaa, syy just, maailma hukkuu kuvaan. Olen kuitenkin kuvannut filmille aikanaan paljon, kehitykset, vedostukset jne, myös töissä reprohommia. On mulla jonkinlainen digikamerakin, eipä nykyisin ole käyttöä...

        Tuli vaan mieleen. Pöndellä vesimittari kehnossa paikassa. Lisäksi olen kitupiikkeillyt monitehojen ostamisessa. En näe numeroita. Vaan, tekniikka apuun, kännyllä kuva lukemista, siinäpä se. Jotain muutakin hyötykäyttöä ollut, mutta muuten, ei jaksa innostua kuvaamaan. Sekin, meitsi ei ole kovin häävi kuvaaja, nyt kaikilla hienoja digivehkeitä. Kun kuvan määrä on suuri, väkiselläkin paljon hyvää kuvaa, sekin vienyt intoa, liikaa kilpailua.

        =DW=


      • Suosituksia-kehiin

        Jos on asiaa tallinnan suuntaan, osta monitehot sieltä. Jopa enemmän kuin puolet halvemmalla, merkki kamaa kehyksetja linssit, toisin kuin spekseiverin kiinan muovi.
        Silmien ja näön tarkastukset samaan hintaan. Vana Viru kadunpätkältä löytyy parikin hyvää liikettä, suomenkielinen palvelu.


      • bessie-
        ö.-Öö kirjoitti:

        Sivusta

        En nykyisin juurikaan kuvaa, syy just, maailma hukkuu kuvaan. Olen kuitenkin kuvannut filmille aikanaan paljon, kehitykset, vedostukset jne, myös töissä reprohommia. On mulla jonkinlainen digikamerakin, eipä nykyisin ole käyttöä...

        Tuli vaan mieleen. Pöndellä vesimittari kehnossa paikassa. Lisäksi olen kitupiikkeillyt monitehojen ostamisessa. En näe numeroita. Vaan, tekniikka apuun, kännyllä kuva lukemista, siinäpä se. Jotain muutakin hyötykäyttöä ollut, mutta muuten, ei jaksa innostua kuvaamaan. Sekin, meitsi ei ole kovin häävi kuvaaja, nyt kaikilla hienoja digivehkeitä. Kun kuvan määrä on suuri, väkiselläkin paljon hyvää kuvaa, sekin vienyt intoa, liikaa kilpailua.

        =DW=

        Vähintäänkin puolet käytöstä erilaista hyötykäyttöä minullakin.
        Tiedän, että mitä tulee 'taiteellisuuteen' ja kiinnostavuuteen, pystyisin hyvin toteuttamaan pitkäaikaisen suunnitelmani: sarja omia, 'omanlaisia' luontokuvia tauluiksi tähän asuntoon. Mutta tiedän myös, että vaikka kärsivällisyyttä noin periaatteessa voisi ollakin riittävästi, niin käytännössä innostusta käyttää paljon aikaa ja vaivaa ei tulisi olemaan riittävästi. Ei kannata investoida kunnon vehkeisiin kun on melko varma ettei viitsi/jaksa niitä kovin pitkiä matkoja mukanaan kanniskella ja kaiken kaikkiaan käyttö jäisi vähäiseksi.
        Kuvia tosiaan on maailma täynnä ja myös todella hyviä kuvaajia. Ostamallakin saan 'omanlaisen', on vain niin vaikea valita kun mieleisiä kuvia on satamäärin.


      • Bessie@
        Vihdoin kotona. Sanoin esikoiselle kun etsin kuvia mummista, jotta pitänee tuhota osa paperkuvista, niitä on joka laatikossa mökillä ja täällä kaupunkikämpässä. Hän kielsi hävittämästä yhta ainoaa kuvaa. Se onkin ainut lelujen jälkeen mitä on säilytettävä.
        Kaikki Iittalat ja Arabiat saan heittää menee.

        Tykkään selfieistä. Olen opetellut ajastuskäytön selfieissä ja tuo profiilikooste on selfiekuvattu.


      • bessie-
        korpikirjailija kirjoitti:

        Bessie@
        Vihdoin kotona. Sanoin esikoiselle kun etsin kuvia mummista, jotta pitänee tuhota osa paperkuvista, niitä on joka laatikossa mökillä ja täällä kaupunkikämpässä. Hän kielsi hävittämästä yhta ainoaa kuvaa. Se onkin ainut lelujen jälkeen mitä on säilytettävä.
        Kaikki Iittalat ja Arabiat saan heittää menee.

        Tykkään selfieistä. Olen opetellut ajastuskäytön selfieissä ja tuo profiilikooste on selfiekuvattu.

        Pojaltani en kysy yhtään mitää. Luotan omaan arvostelukykyyni ja ajattelen myös, ettei hän nyt vielä voi tietää miten ajattelee asioista vanhemmiten. Vanhempana ja näissä asioissa 'viisaampana' päätän hänen puolestaan.
        Vanhat Arabiat yms. varmaan joutaisivat hänen puolestaan menemään ja saavat minunkin puolestani mennä sitä mukaa kun vahingoittuvat tai kyllästyn ja haluan uutta. Käytössähän nuo minulla ovat, eli luonnollista poistumaa tulee vaikkakin hitaasti eli lähinnä kulumalla/naarmuuntumalla plus se kyllästyminen, olen tosi huono kolhimaan ja rikkomaan astioita.
        Noista valokuvistakin suurin osa on hänelle täysin merkityksettömiä sen tiedän, mutta tuskin hän haluaa minun heittävän pois esim. vanhempieni ja heidän sisarustensa kuvia. Tai ihan kaikkia kirjoja jne..

        Tuollaisen kuvakoosteen ja sen tapaisten tekeminen olisi minustakin kivaa. Olen jo tuon sinunkin tekemäsi profiilikoosteen mielessäni laittanut ihan toiseen järjestykseen ja muutenkin paljon paremmaksi :). Minulla on rasitteena vähän liiankin 'ehdoton' symmetrian ja tasapainon ja oikean tunnelman vaatimus, tuo kooste 'häiritsee' minun taiteellista silmääni ja mieltäni :).

        Harrastuksesi jossa voit samalla toteuttaa luovuuttasi ja kehittää taitojasi ja osaamistasi on mielestäni erinomainen ja elämää rikastuttava ja hyvinvointia lisäävä harrastus. Saattaisi tosiaan sopia minullekin, pitäisi vain päästä aloituskynnyksen yli ja edes kokeilla.


      • bessie- kirjoitti:

        Pojaltani en kysy yhtään mitää. Luotan omaan arvostelukykyyni ja ajattelen myös, ettei hän nyt vielä voi tietää miten ajattelee asioista vanhemmiten. Vanhempana ja näissä asioissa 'viisaampana' päätän hänen puolestaan.
        Vanhat Arabiat yms. varmaan joutaisivat hänen puolestaan menemään ja saavat minunkin puolestani mennä sitä mukaa kun vahingoittuvat tai kyllästyn ja haluan uutta. Käytössähän nuo minulla ovat, eli luonnollista poistumaa tulee vaikkakin hitaasti eli lähinnä kulumalla/naarmuuntumalla plus se kyllästyminen, olen tosi huono kolhimaan ja rikkomaan astioita.
        Noista valokuvistakin suurin osa on hänelle täysin merkityksettömiä sen tiedän, mutta tuskin hän haluaa minun heittävän pois esim. vanhempieni ja heidän sisarustensa kuvia. Tai ihan kaikkia kirjoja jne..

        Tuollaisen kuvakoosteen ja sen tapaisten tekeminen olisi minustakin kivaa. Olen jo tuon sinunkin tekemäsi profiilikoosteen mielessäni laittanut ihan toiseen järjestykseen ja muutenkin paljon paremmaksi :). Minulla on rasitteena vähän liiankin 'ehdoton' symmetrian ja tasapainon ja oikean tunnelman vaatimus, tuo kooste 'häiritsee' minun taiteellista silmääni ja mieltäni :).

        Harrastuksesi jossa voit samalla toteuttaa luovuuttasi ja kehittää taitojasi ja osaamistasi on mielestäni erinomainen ja elämää rikastuttava ja hyvinvointia lisäävä harrastus. Saattaisi tosiaan sopia minullekin, pitäisi vain päästä aloituskynnyksen yli ja edes kokeilla.

        Kuvakoosteohjelma ei anna vapaita käsiä sijoittaa kuvien paikkoja. Monta vaihtoehtoa toki on joista pyrin löytämään sen parhaan. En ole aina tyytyväinen lopputulokseen.

        PhotoShopilla on enempi vaihtoehtoja, mutta se on myös työläämpi.

        Kuten jo tuolla alhaalla kirjoitin kokosin tänään eka videon, musiikin valinta on video-ohjelmassani tekijäoikeuksien vuoksi rajallinen. Olisin halunnut taustamusiikiksi ...Katrin ..vasten auringon silaa ...kappaleen. No, lopputulos ..mikäpä hänessä.


    • rupurupu

      Maailma hukkuu jätteisiin joten järjetöntä tehdä niitä lisää. Ihmiset ottavat huonoja kuvia, huonoja filmejä ja niihin törmää vaikka ei haluaisikaan. Narsismiin viittaa omien kuvien esittely netissä, kuka niitä oikein katsoo, hävettää ihan nämä amatöörit, jotain vaille nämä ihmiset ovat jääneet sen huomaa ihan keittiöpsykologiallakin.
      Taidekuvat ja elokuvat ovat asia erikseen.

      • Taitaapi moailima olla narsistejs tulvillaan kun seikkailee facebookissa. On tosi helppo pistää valokuvauskin narsisesti ominaisuudeksi.
        Valokuvaus on harrastus parhaasta päästä. Filmien tekokin on kivaa.
        Ajoin äskeen vasten auringonlaskua ja känny filmasi lähestyvää kaupunkia kojelaudalla. Nyt pitää leikata ja lisätä musaa.


    • 1eero

      Olisiko vielä viisivuotta sitten ollu kiinnostusta näihin kuvaushommeleihin mitä kaikkea siihen kuuluukaan, tuli ostettu uusi canonin järjestelmäkamera putkineen, sitten alkoi olla hyviä kännyköitä ja tablettia joissa löytyy pikseleitä resoluutiota yllinkyllin kuvaukseen sitämyöten jäi järjestelmäkameran käyttö olemattomiin. Tabletissani löytyy 13 MP:en takakamera jolla tulee aika hyviä otoksia kännyssä samat arvot, vain innostus hiipuu kuvia tulee vielä räpsittyä joskus vois niitä muokkailla talvella kun on joutoaikaa jos kehtoo.

      • Niinpä, nyt kesän ja syksyn maa-, vesi- ja metsätöiden helpottuessa jää aikaa istua tuvan lämmössä ja puuhastella fyysisesti helpompia ototöitä. On aika antaa tilaa aivovoimistelulle.

        Fyysisen työn rasituksista näillä kymmenillä tulee jos minkalaisia oireita pää-knuppiin. Sain kokea erikoisen sairausketjun tai ei se ollut erikoinen kun nyt muistelen aikaisempia kokemuksiani.

        Aloin saamaan huimauskohtauksia. Siitäpä pelästyneenä soitin terveyskeskuksen päivystävälle sairaanhoitajalle. Pääsin seuraavana päivänä hänen syyniin. Hän ei löytänyt vikaa oireille korvasta, nenäonteloista, kurkusta, purennasta, ei siis mistään. Hän päätti, että tarvitsen lääkärin vastaanottoa. Sain kuin sainkin peruutusajan seuraavalle päivälle.

        Lääkäri tutki ja teki johtopäätöksen huippaus johtuu korvissa olevien tasapainoverneiden sakkautumisesta ja määräsi lääkkeet ja lähetteen fysioterapeutille. No, ostin lääkkeen ja aloin syömään. Kolmepäivää eikä huippaus ottanut laantuakseen. Sitten muistin vanhan konstin, tarvitsen niska-hartiahierontaa verenkierron kiihdyttämiseksi aivolohkoissa.

        Oli maanantai ja menin omalle hierojalleni. Tunnin istunnon jälkeen olo oli mitä parhain. Hieronnan jälkeen päätin ajaa terveyskeskuksen fysioterapeuttien vastaanotolle tilatakseni ajan huimauskohtausten ehkäisyjen treenaukseen. Sain ajan välittömästi. Fysioterapeutti pyöritytti päätäni jos jonkinmoiseen asentoon, ei huippausta ja taas uusi asento ei huippausta puolen tunnin päästä hän luovutti. Vika ei ole tasapainoelimissä. En tarvitse fysikaalista jatkohoitoa.

        Olen käynyt nyt hierojalla useamman kerran vaikka jo eka hieronnan jälkeen huippaukset hävisi sen silijän tien.

        Eli mitä opin työhullu paljon työtä tekkee laiska pääsee vähemmällä. Perse penkkiin ja tietokonehommiin.

        Nyt kännykkä on latauksessa, mutta sen mobiilitukiasemanettiyhteys pyörittää tätä tablettia.


    • Heikunkeikku

      Kiva että on tommosia, jotka viitsivät opetella uusia asioita.
      Kyllähän minäkin joitakin, vaan en aloituksen kaltaisia asioita.
      Tietokoneella räplääminen kaikkineen on hyvin vastenmielistä. Ei kiinnosta tarpeeksi, että viitsisin ruveta opettelemaan.
      On helpompi tällätä pojalle lista ja sanoa, että hoidahan nämä hommat puolestani.
      Sopii minulle tuo systeemi, että kaikki valmiiksi tahtoni mukaan ja minun ei tarvitse pistää tikkua ristiin.

      • Täysihoidollisesti

        Poikasihan voisi hoitaa nämä palstalla käynnitkin puolestasi, mitä suotta avata suomi24 sivua.


      • Heikunkeikku
        Täysihoidollisesti kirjoitti:

        Poikasihan voisi hoitaa nämä palstalla käynnitkin puolestasi, mitä suotta avata suomi24 sivua.

        Miksi?
        Osaan sentäs näppäimiä naputella, että jotakin sentäs tälläkin vehkeellä osaan:)


    • pirremiinapa

      Ei ole. eikä kyllä kiinnostakaan, voin ottaa luonto kuvia, mutta en minä niille muuta kuin poistan sitten kun kyllästyn.

      Tänään harrastin vetouistelua ihanan tyynellä järvellä, kiltti veljeni tuli kaveriksi soutuvenettä raahaamaan rantaan ja kolmen tunnin uistelun tulos - yksi ahven :)

      • Olin itsekin mökillä järvi oli peilityyni, yksi yksinäinen joutsen uiskenteli lahdessa. Istuin laiturilla ja nautin joutenolosta. Olemme nostaneet veneen talviteloille, joten en pääse enää järvelle en liioin rantasaunaa lämmittämään koska kiuas on kylvetty loppuun. Päätimme ostaa uuden ensi keväänä.

        Otan kuvia ja videopätkiä, joita leikkaan ja yhdistelen. Opettelen, uuden oppiminen on kivaa. Keramiikassa olen keskittynyt hassuihin fikuureihin.

        Työn alla toinen hupiteos mamma ja pappasarjan safarilla jälkeen... Miniä puussa.


      • 1eero

        Minäkin kävin uistelemassa lohikalaa noin kolmisentuntia, lohta kannattaa pyytää vaikkei saakkaan, meinasin yrittää tässä jokupäivä uuvvestaa ni toivoa ei ole vielä menetetty jos nappais tai sitten ei.


      • 1eero kirjoitti:

        Minäkin kävin uistelemassa lohikalaa noin kolmisentuntia, lohta kannattaa pyytää vaikkei saakkaan, meinasin yrittää tässä jokupäivä uuvvestaa ni toivoa ei ole vielä menetetty jos nappais tai sitten ei.

        Itse en ole kalasta, tunnen empatiaa luontoa kohtaan minulla on vahva kosketus luontoon. Annan kalojen uida, jänisten juosta vaikka söivät kurpitani, he niitä tarvitsevat en minä.


      • pirremiinapa
        1eero kirjoitti:

        Minäkin kävin uistelemassa lohikalaa noin kolmisentuntia, lohta kannattaa pyytää vaikkei saakkaan, meinasin yrittää tässä jokupäivä uuvvestaa ni toivoa ei ole vielä menetetty jos nappais tai sitten ei.

        Lohta mieki tavoittelin, tai toivoin, mutta ahvenkin ilahdutti, harmi vaan kun veljeni vieheeseen ei tarttunut mitään, tosin yksi (se veden vanhin kai :) oli jo kiinni mutta irtosi jigistä.


      • 1eero
        pirremiinapa kirjoitti:

        Lohta mieki tavoittelin, tai toivoin, mutta ahvenkin ilahdutti, harmi vaan kun veljeni vieheeseen ei tarttunut mitään, tosin yksi (se veden vanhin kai :) oli jo kiinni mutta irtosi jigistä.

        Minäpä ostin eilen nuottamiehiltä kaksikiloa verskiä muikkuja, teimmä annokesen rantakalaa nytten on valmistamassa muikkulaatikkoa nam nam, lohet saavat olla rauhassa tänpäivän.


      • pirremiinapa
        1eero kirjoitti:

        Minäpä ostin eilen nuottamiehiltä kaksikiloa verskiä muikkuja, teimmä annokesen rantakalaa nytten on valmistamassa muikkulaatikkoa nam nam, lohet saavat olla rauhassa tänpäivän.

        Olisihan tuossa tuo kalasatama ihan naapurissa, mutku on se ahven vielä syömättä :))


      • 1eero
        pirremiinapa kirjoitti:

        Olisihan tuossa tuo kalasatama ihan naapurissa, mutku on se ahven vielä syömättä :))

        Sinuna säästäisin ahvenaisen pahojenpäivien varalle lukittun paikkaan ettei lähe kävelemmää ominaikojaan.


    • Julkaisin juuri ensimmäisen videoni facessa.
      Ihan hyvä videoksi kuten tekijäkin ihmiseksi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5035
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3177
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1275
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe