KENELTÄ VALOKUITULIITTYMÄ ? ? ?

Kuuma-linja

Kilpailu tiivistyy Keuruun valokuitumarkkinoilla. Keneltä? Pohjois-Hämeen Puhelimelta vai Keski-Suomen valokuituverkoilta on järkevintä ottaa valokuituliittymä?

77

6283

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • valokuitutappionkärsinyt

      Huimia lupauksia Keski- suomen Valokuituverkot Oy:ltä. Hyvä on lupailla, kun teki viime vuonna 694 tuhannen euron liikevaihdolla 1,2 miljoonaa euroa tappiota. Ei ihme, onhan yhtiö Kuuskaistan pelastusyhtiö ja hallitus täynnä jämeriä kuntapäättäjiä. En luottaisi tuon firman lupauksiin pätkääkään.

    • Kuituu

      Hätäpäissään koettaa Keski-Suomen Valokuituverkot saada pelastettua mitä pelastettavissa on.
      Pohjois-Hämeen Puhelin vetelee kuituja täyttä häkää.
      Eli toiset tekee ja toiset aikoo. Keuruulaisille mainio tilanne kun on kilpailua.

    • eiongelmia

      miksi maksaa kalliista kuiduista kun langatonkin nopeus nousee
      kokoajan
      operaattoreita langattomassa useita jolloin hinnatkaan ei nouse pilviin

      • kuituuh

        Latenssi ja nopeuden vaihteluväli. Arvostan ainakin tasalaatuisuutta.


      • Kertokaasehänelle

        Onko tämän valokuidun tulevaisuus vähän sama kuin oli aikanaan kaapelitelevisio? Vai onko kaapelitelevisiotoimintaa vielä olemassa? Vaatimukseni on, että valokuidun kautta saan tietokoneyhteydet, radion ja television rivitalohuoneistoni kolmeen toimintapisteeseen. Asun Keuruun taajamassa. Mitä hyötyä valokuidusta ja paljonko maksaa piuhojen veto asennuksineen, vuosi ja kuukausimaksut, jos päätän lähteä kuituun mukaan? Nyt minulla on jo nuo vaatimukseni täyttävät kodin toiminnat. Miksi kannattaisi vaihtaa? Mikä on lähiajan, seuraavan kymmenen vuoden tulevaisuus? Kaapelin, antennin vai minkä kautta hommat toimii?


      • langatontulevaisuus

        langaton kehittyy kokoajan ja huomattavasti edullisempi
        kuin kaapeli jonka veto maksaa


      • Kerrotaashänelle
        langatontulevaisuus kirjoitti:

        langaton kehittyy kokoajan ja huomattavasti edullisempi
        kuin kaapeli jonka veto maksaa

        Kyllähän se langaton kehittyy ja on edullinen, mutta ei siitä oikeasti ole iloa henkilölle joka vaatii tasalaatuisuutta ja toimintavarmuutta. Mobiiliverkkoon vaikuttaa niin monta tekijää, mihin sinä itse et voi vaikuttaa.

        Kertokaashänelle:

        Kaapeli-tv toimintaa on, mutta missä määrin tällä hetkellä Keuruulla sitä en osaa sanoa. Kuidun yli nuo TV -lähetyksetkin pääosin vedetään. Kuitu korvaa ktv:n, mutta toimii periaatteessa samoin, tosin ei perustu mihinkään taajuuksiin internetyhteydessä mihin laitteet rekisteröityvät. Kuitu on siis myöskin huomattavasti nopeampi ja vakaampi nettiyhteytenä kuin kaapelimodeemi, eikä kärsi kapasiteetti ongelmista. Eli kuidun tulevaisuus ei ole yhtä huono kuin kaapelitelevision vaan huomattavasti parempi. Itse ainakin tykkään ja näen sen tulevaisuuden nopeustarjonnan ylitse muiden.

        Taloyhtiönne kannattaa pyytää tarjous kaikilta mahdollisilta toimijoilta ja ilmoittaa nuo tarpeenne (tv, radio, internet). Toki huoneistossa olisi hyvä olla oma erilliskaapelointi (cat) jotta kuidusta saadaan hyöty loppuun asti. Voidaanhan sitä tarvittaessa jakaa puhelinkaapeloinnin yli, mutta tässä yhteydenlaatu kärsii. Eli hinnoista on vaikea sanoa, monta muuttujaa.

        Jos kaikki toimii, niin erään viisaan sanoin " elä koske siihen". Toki jos tarvitset enemmän nopeutta, niin kuitu on vaihtoehtosi. Jos teet etätöitä, kuitu on vaihtoehtosi. Lähiajan ja pidemmänkin ajan tulevaisuus on KUITU ja 5g mobiiliverkot, mitä nyt saadaan odotella seuraavat 10vuotta (että se kaikkialla on 5g).

        Jos kerrot mihin tarkoitukseen nettiä käytät ja mikä yhteytesi on tällä hetkellä, niin voin koittaa ajan puitteissa raapustaa tänne jotain vertailua.


      • Anonyymi
        kuituuh kirjoitti:

        Latenssi ja nopeuden vaihteluväli. Arvostan ainakin tasalaatuisuutta.

        Langaton teknologia tulossa. Kaikessa. Ei kannata tuhlata kannettaviin kaaapeihin yms. Vastauksia löytyy netistä mutta ette ole vielä löytäneet.
        Vanhoja rakenteita puretaan mailmassa koska uusia tulee tilalle. Älkää hötkyilkö.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Langaton teknologia tulossa. Kaikessa. Ei kannata tuhlata kannettaviin kaaapeihin yms. Vastauksia löytyy netistä mutta ette ole vielä löytäneet.
        Vanhoja rakenteita puretaan mailmassa koska uusia tulee tilalle. Älkää hötkyilkö.

        Siis piti olla : Kaivettaviin kaapeleihin..


    • Peli.poikki.äkkiä

      Onko käymässä samanlailla kuin Kuuskaistan kanssa. Verkkokuntien rahoilla rakennellaan taas verkkoja toisiin kuntiin? Rahoittavat kunnat jäävät keskeneräisiksi kun kassa on tyhjä, ja kassahan on jo nyt tyhjäksi kaluttu. Multian 500 000€:n tukisumma on kahteen kertaan evätty Viestintävirastossa. Kun lukee päätöstekstiä niin siinähän mainitaan selvästi että muidenkin kuntien tuet ollaan menettämässä. Kuntien päätösesityksissä on virkavastuulla olevat virkamiehet johtaneet valtuutettuja täysin harhaan. Svopit tulevat nimenomaan estämään tukien saannin. Omistajakunnat voivat jo taas alkaa valmistella lisärahoitusta. Nyt kannattaa tarkastella tarkasti voiko rahoituvaikeuksissa oleva yhtiö yleensäkään olla enää markkinoilla tarjoamassa verkkopalveluita. Riskit ovat jo aika suuret. Ihmetyttää että mistä saadaan rahat näille alennusmyynti rakentamiselle? Tässä ei minun laskentataitoni oikein mitenkään täsmää. Se Multian tukien menettäminen tarkoittaa viimevuoden tappioiden kasvavan 1,2 miljoonasta 1,7 miljoonaan. Että näin.

    • Paljonko-on-paljon

      Kuinka paljon, selkeiden laskennallisten tappioiden lisäksi, Keskisuomen valokuituverkot Oy:llä ja sen Holdingyhtiöillä on kuntien veronmaksajien takaamaa oikeaa rahavelkaa velkaa yhteensä, sekä paljonko he ovat nyhtäneet avustuksia yhteensä, pääomalainat mukaan luettuna? Tietääkö todellista kokonais summaa kukaan?

      • vaalitlähestyyjatunnelma

        tai ei haluta edes tutkiakkaan mitkä on todelliset kustannukset
        aivan sama asia on matu politiikassa jos asia tulisi julki
        niin syntyisi kansannousu ! kinka veronmaksajien rahoja törsätään


    • Potin

      Multiakohan maksaa vielä kortista? Kukakohan korjaa potin?

    • Aikaerikoista

      Tulee Keuruullakin mietittävää vielä svopin suhteen tässä KSVV kuviossa, koska siinä pääomalainat suostutaan muuttamaan sijoituksiksi. Multian suhteen on erikoista se että holdingyhtiön hallitusjäsen suostui allekirjoituksellaan muuttamaan tytäryhtiö KSVV:n pääomalainat svopiksi, ja nyt se on vaikuttanut sen ettei noin 500 000 € valtiontukea Viestintävirastosta tullut. Että silleen tehdään paremmissa ympyröissä.

    • Mistä.lakiapua

      Tässä tyyppi esimerkki kun kunnanjohto aivopesee, ohjeistaa valtuutetun tekemään isoja vahinkoja. Johtajat siirtävät syyllisyyden tietämättömän kontolle..500 000€ on aika iso käppi pienelle kunnalle. Eikös jossain mainita, ettei saa tuottaa vahinkoa toimillaan .Oisko jo tässä tarkempaakin tutkimista? On se edelleen kummallista, että kuinka kauan tämä todella epämääräinen hölmöilyä saa jatkua. Mikä tätä toimintaa oikein suojelee? Keuruulaisen ei pidä tikullakaan sotkeutua Valokuituverkkoihin.

    • Tyhmenliini

      Voisitko 18:22 kirjoittaa juttusi selkokielellä. Vsop ymmärtääkseni tuplaveellä ja pisteet välissä on konjakkimerkki, mutta mitä -aikaerikoista-nimimerkki tarkoittaa omalla tyylillään. Jättäkää holdingit , tasalaatuisuudet, vsop ja kunnallispolitiikka sivussa asiasta. Kertokaa sen sijaan, mitä arkihyötyä minulle olisi lähteä mukaan tällaisiin verkostoihin?

    • järki-voitti

      Keuruun kaupungin Vuokra-asunnoilta järki päätös ottaa valokuitu Pohjois-Hämeen Puhelin Oy:ltä. Saavat mitä tilaavat ennakolta sovittuun hintaan!

    • niinpä.niin.joo

      Lainaus toisaalta suomi24 sivuilta:
      Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n ja Keski-Suomen Valokuituverkkojen konsernin tilanne vuoden 2016 tilinpäätöstietojen mukaan.

      Alla olevat tiedot on poimittu julkisista tilinpäätöstiedoista:

      Tase vuonna 2016:

      Oma pääoma

      KSVV: 24 567613,88 € (Sisäinen siirto, ei tarkastella konsernilaskelmissa)

      KSVV: Oikea määrä: -1756587,16€ Holding 248 221,54€

      Yhteensä oma pääoma: -1508365,62 € negatiivinen, jolloin konserni on menettänyt kaiken osakepääomansa mukaan lukien muu oma pääoma.

      Kumulatiivinen voitto/-tappio vuonna 2016:

      KSVV: -1 219 649,69€ Holding: -159 000,21€
      Konserni yhteensä: -1 378 649,9€

      Konsernilla on vuonna 2016 omaa pääomaa 0 € ja vierasta pääomaa 28 711 747,00 € ja kumulatiivista tappiota on – 1 378 649,9€. Tämä tarkoittaa sitä, että yhtiö on menettänyt kaiken pääomansa.

      TEM: Yrityksen vaikeuksissa oloa tarkastellaan komission antamien tulkintaohjeiden mukaan pääsääntöisesti konsernitasolla. Jos tarkastelu esimerkiksi osoittaa, että tukea hakeneen yrityksen emoyhtiö on taloudellisissa vaikeuksissa, ei tukea voida myöntää ko. tytäryhtiölle. Säännön tarkoituksena on estää tilanne, jossa vaikeuksissa oleva yritys perustaisi tytäryhtiön, jonka kautta tukea kanavoitaisiin vaikeuksissa olevaan liiketoimintaan.

      Käytännössä viranomaiset joutuvatkin valtiontukea myöntäessään aina arvioimaan, onko tuettava yritys vaikeuksissa EU: valtiontukisäännöissä määrätyllä tavalla. Tämän muistion tarkoituksena on esitellä ja selkeyttää valtiontukisääntöjen vaikeuksissa olevan yrityksen määritelmää ja niitä reunaehtoja, joita tukia myöntävien viranomaisten on otettava huomioon tuen myöntämisprosessissa. Muistiota laadittaessa on hyödynnetty komission antamaa tulkintaohjeistusta vaikeuksissa olevan yrityksen määritelmästä. Muistiota päivitetään tarvittaessa, jos komission tai EU- tuomioistuimen asiaa koskeva ratkaisukäytäntö antaa siihen aihetta.

      Konsernin määritelmä:
      Konsernisuhde syntyy, jos kirjanpitovelvollisella on määräysvalta toisessa kirjanpitovelvollisessa yhtiössä joko suoraan tai välillisesti. Määräysvalta voi syntyä suoraan siten, että yrityksellä on enemmän kuin puolet kohdeyrityksen kaikkien osakkeiden tai osuuksien tuottamasta määräysvallasta. Määräysvalta on myös silloin, kun kirjanpitovelvollisella on oikeus nimittää tai erottaa enemmistö kohdeyrityksen hallituksen tai vastaavan toimielimen jäsenistä. Määräysvaltaa käyttävää yhtiötä kutsutaan emoyhtiöksi ja määräysvallassa olevia yhtiöitä tytäryrityksiksi. Konserni voi olla monitasoinen. Tällöin omistusta on monessa portaassa ja puhutaan alakonserneista.

      Keski-Suomen Verkkoholding Oy ja Keski-Suomen Valokuituverkot Oy muodostavat selvästi konsernin.

      • huiputusverkko

        Voiko oikeasti joku vielä uskoa tuohon valokuituyhtöön ja tilata siltä kuituliittymän?


    • Tyhmeliinille

      Svop tarkoittaa sijoitusta vapaaseen omaan pääomaan ja se on vastikkeetonta toisin kuin laina , josta maksetaan korko ja lyhennykset. Svop on riskisijoitus ja sitä sijoittaja ei saata saada koskaan takaisin. Sijoittaja tietää sen tehdessään sijoituksen

    • Noutaja-tulossa

      Lyhyemmin sanottuna siis, 10 Keski-Suomalaista kuntaa ovat antaneet rahaa ja takauksia pyöreästi 30 000 000,00 euron edestä tuohon keski-Suomen valokuituhärdelliin, jota annettua rahaa eivät saa koskaan takaisin, sekä takaukset joutuvat takaajina maksamaan korkoineen ja kuluineen kokonaisuudessaan pankeille lähi aikoina.

      Lisäksi Keuruu ei ole vielä maksanut valtuuston päättämiä noin 2 000 000,00 euron avustusta ja allekirjoittanut noin 6 000 000,00 euron takaustaan Keski-Suomen Valokuituvekko härdelleille, koska asiasta on valitettu Korkeimmalle hallinto-oikeudelle.

    • Kuplinki

      Huhhuh, onko uusi valtuusto tietoinen, mitä on tulossa. Toivottavasti otetaan järki käteen eikä uskota kauko-ohjaukseen. Tutustukaa Keski-Suomen Valokuituverkko Oy:n ja sen taustayhtiön tilinpäätöksiin, ettei kupla pääse räjähtämään hyväuskoisten silmille.
      Lampisen Seppo sai valituksellaan torpattua muutama vuosi sitten miljoonien sijoitukset Kuuskaistan sekoiluun. Toivottavasti onnistuu nytkin saamaan järjettömän valtuustopäätöksen nurin.

    • Maksumiehiä.kaivataan

      Ho hoi Petäjävesi. Kaivakaa nyt sitä kuvetta, että täällä Keuruulla saisi pönäkkä kepulainen ilmaisen kuidun. Luin keskarista, että kuituyhtiön omistajakunnat lahjoittavat lisää tukea että ulkopuoliset kunnat saisivat huokean kuidun. Onhan siellä viisaat päättäjät, ei kun hommiin.

    • Oisko.syy.kepu

      Keski-Suomen Valokuituverkot on puhtaasti yhteiskunnan varoilla rakennettu yhtiö. Kuinka se voi toimia kilpailevana yhtiönä markkinoilla. On se kumma kun ei mikään kaupallinen yhtiö kyseenalaista tätä toimintaa. Kunnat jakavat rahaa ja yhtiö markkinoi kuituja ilmanedestä ulkopuolisille kunnille. Omistajakuntien asukkaat maksoivat tuhansia samoista kuiduista..

    • IsojaKapuloita

      Ei se keurun kaupungin syy ole että naapurikunnat maksaa. Keuruulla on vain tehokkaita jarrumiehiä!

    • oma.poika

      Ostakaa Kuuskaistalta! Sillä on toimarina se Keuruun oma poika Saarinen. Kumma ku pohjalaaset on sen hyväksyny. Tai ei niin kumma, saihan Kuuskaista rahasa hölmöiltä kesksuomalaisilta.

    • Piilokki

      Toivon todella että joku toisi sen valokuidun meillekin maalaisille. Telia lupaa naapuritaloon valokuidun jo nyt, meille ei ainakaan vielä, kiva nähdä huhtikuussa kuinka se valokuitu toimii naapurissa. En ole nähnyt siihen mitään vedettävän. Ehkä yöllä käyneet.

      • Linnaan-joutaisivat

        Mikset ota sitä kuitua siltä Telialta? Nämä kunnalliset yhtiöt eivät vie kun rahat, kunnilta ja käyttäjiltä, vaikka eivät pääse maksettua kuituaan edes käyttämään! Pitäisi olla jo esimerkkejä riittävästi!


    • sanastoa

      Ihan samalla tavalla toimii kuin langattomatkin.

    • Valonnopeus

      Nokian porukka on kertonut 5 g-verkkojen tulevan ennakoitua nopeammin eli jo 2019 alkaen. Voi olla, että kaapelit ja kuidut jäävät toiseksi ainakin kustannusten puolesta. Sikäli kun olen oikein ymmärtänyt, niin kuituverkoissa nopeus on nyt riittävä mutta jos nykyiselleä langattomalla nopeudella pärjää, niin saattaisi olla hyvä odottaa vähän ennen liittymistä kuituverkkoon. Langattomien verkkojen nopeus kasvaa jatkuvasti mutta kustannukset liittymisen ja käytön puolesta jäävät murto-osaan kuituun verrattuna. Tavallinen tallaaja pärjää langattomalla verkolla ainakin näillä seuduilla mutta jos esim. yritys tarvitsee kapasiteettia reilusti enemmän, niin silloin kuituverkko on kilpailukykyinen ja jopa perusteltu hankinta. Maltti on valttia ja jos sitten parin vuoden kuluttua tarvitsee lisää nopeutta eikä 5 g riitä, niin sitten vaan rahaa tiskiin ja kuitu tupaan.

    • Rahareikä

      Montako kymmentä miljoonaa Keski-Suomen valokuituverkot tällä kertaa tarvitsevat omistajakunnilta lisää rahaa kuituverkkohankkeen loppuunsaattamiseksi?

    • varjokirjoitus

      Ensimmäinen lainanlyhennys pitäisi maksaa, eikä rahaa siihen ole. Siinä sitä on omistajakunnilla tämän hetken pohtiminen. Keskisuomalainen-lehti on taas asiasta hiljainen.

    • hyötykäyttö

      Sijoittiko Multia viimeiset roposensa Keski-Suomen valokuituverkot oy:n pohjattomaan kirstuun?
      Paljonko vessapaperiksi luokiteltavilla valokuituverkon osakekirjoilla voi takapuolia pyyhkiä

    • ketuttaa-ketveleessä

      Asia ei aina ole loppukäyttäjän päätettävissä.
      Keuruun kaupungin omistama vuokrayhtiö on tehnyt asukkailta mitään kysymättä päätöksen ottaa kuitu PHPOY:lta. Liittyminen maksaa satasen ja pienin kuukausimaksu lähes kympin enemmän kuin mitä nyt maksan mokkulasta.
      Käytän nettiä myös mökillä ja matkoilla kotimaassa. Valokaapeli ei seuraa sinne.
      Vuokrayhtiö on kylmästi tehnyt oman päätöksen ja korottaa sitten vuokria kuituhintojen mukaan. Ei ole olemassa takeita ph-n pystyssä pysymisestä ja nykyisestä hinnoittelusta. Ph saa avoimen piikin, koska kilpailua ei rakentamisen jälkeen ole.
      Aivan sama tilanne kuin sähkökaupassa: Keuruun Sähkö laskuttaa siirrosta niin paljon kuin laki sallii. Kuluttaja saa sitten kilpailuttaa sen murto-osan, minkä voi.
      Helvetinmoinen vääryys vuokrayhtiön asukkaille!

      • takeita

        PHP:n pystyssäpysymisestä sen veran, että yhtiö tekee voitoa joka vuosi 3 - 4 miljoomaa euroa, jotka se sijoittaa uusiin kohteisiin. Velkaa yhtiöllä ei ole lainkaan. Yhtiön omistaa sen käyttäjät. Keski Suomen valokuituverkot emoyhtiöineen tekee vuodessa saman verran tappiota vaikka liikevaihtoa ei ole edes 3 miljoonaa ja velkaa alkaa olemaan noin 50 miljoonaa egeä.


      • Ketveleestämyös

        ketuttaa- ketveleessä, Valokuitu on asukkaille ilmainen!


    • PakkoPakko

      Mutta Multia tekee kaikkensa, ottaa velkaa lisää ja sijoittaa valokuituverkkoihin 132 000 euroa lisää. Pakko kun on pakko!

    • MikäTilanne

      Uurainen joutuu jo maksamaan Valokuituverkkoyhtiön takuita. Vielakö keuruu odottaa pääsevänsä antamaan takauksia tuolle yhtiölle?

    • kuituamaahan

      Tuolta löytyy osoitehaku valokuitusaatavuuksiin ja hintoihin www.suomitarvitseekuitua.fi

    • LuotettavatMediat

      Pettuvesi ei antanut enää lisää rahaa Keskisuomen valokuituverkoille! Lehdistö ja YLE vaitonainen päätöksestä. Se siitä keskisuomalaisten medioiden luotettavuudesta.

    • SilläSinetti

      Multian rahanjako valokuituverkoille on nyt laitonta KHO päätti.

    • Jne

      Selvennykseksi vielä, että Keuruun takaus/tuki Holding yhtiölle tarkoittaa sitä, ettei muuta tukea enää mahdu siihen. Viestintävirastolla on sellainen kanta asiaan. Ja Kho vahvisti että holdingille annettu tuki on suoraan tukea verkkoyhtiölle. Näinhän on käynyt vastaavanlaisilla takauksilla Multian kunnalle jne. muutamalle kunnalle. Lukekaa Viestintäviraston päätökset! Ja Kho:n päätös. Eihän ole mitään järkeä pitää sellaista päätöstä voimassa ja vahingoittaa kuntaa päätöksellä joka ei pidä paikkaansa.

    • duuni

      Kunta siis takaisi noin 4,5 miljoonaa €, vaikka kunnan osuus on noin 1,5 miljoonaa € ja laajakaistatukea voi saada 1,5 miljoonaa. Näin julkinen tuki olisi 3 miljoonaa maksimissaan, mutta kaupunki takaa 4,5 miljoonaa, joka on julkista tukea valtion varoista joten kaikki tuki on kaupungin takauksesta eikä siihen enää mahdu muuta laajakaistatukea valtiolta eikä EU:lta. Eli kaupungin rahoilla ja takauksella yksinomaan duuni menisi.

    • Jne

      Miksi tosiaan kaupunki pitäisi päätöksen taata 4,6 miljoonaa, kun on se ELYn kyläverkot systeemi, johon kaupungin/kunnan ei tarvii panostaa yhtään ja rakentaja saa 70% valtion/EU:n tukea tukikelpoisiin kustannuksiin?

    • Into.taito

      Mielipidekirjoituksessa Suurkeuruussa sanotaan että Keski-Suomen Valokuituverkot rakentaa liittymiä ilmaiseksi. Eihän tuo yhtiö kykene mitään ilmaiseksi rakentamaan vaan esim. Multian kunnan varoilla tai muiden omistajakuntien varoilla, mutta se on kilpailemista markkinoilla julkisilla varoilla. Ei se ilmainen ole. Eikä oikeakaan menetelmä.

    • nyhjä

      Joo, ja Valokuituverkot Oy:n rakentamat liittymät ovat olleet kustannuksiltaan noin 15000€ - 20000€ keskimäärin. Ei ole tyhjästä nyhjästy.

    • Nyt_välikädessä

      Väliyhtiö malli ja Keski-Suomen kuidut

      Kaikkien KSVh/ KSVV kuntien valtuustojen päätökset perustuvat tähän laittomaan väliyhtömalliin päätöksiin

      Lainaus Kuhmoisten Kunnanhallituksen pöytäkirjasta 8/2015 § 137 kohta 6, 18.5.2018

      ”””EU:n valtiontukisäännökset otetaan joka tapauksessa huomioon takauksia myönnettäessä. Tämän johdosta takaus Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:lle ei ollut mahdollinen, vaan takaus myönnetään Verkkoholdingin Kuntarahoitukselta otettavalle lainalle. Sen johdosta, että takaustoimenpiteeseen ei sisälly edellä mainitulla järjestelyllä toteutettuna julkista tukea, voidaan se antaa myös tähän hankkeeseen, johon on annettu maksimimäärä EU-ehtoista avustusta. Laajakaistahankkeen runkoverkon osalta sekä ELY-keskuksen että Viestintäviraston kautta tulevat tuet ovat EU-ehtoisia.”””

      Tämä Holding väliyhtiöllä varustettu malli oli kuntien hallitusten ja valtuustojen päätöksissä kaikilla 10 kunnalla keskeinen suunnitelma, jotta saataisiin kaikki Valtion, Viestintäviraston ja EU-tuet.
      Lopun rahoituksen 90 -120 % hoidettaisiin tuon suunnitelman mukaisesti kuntien rahalla ja takauksilla.
      Eli kunnat suunnittelivat kunnanjohtajiensa ”viisaudella” alun alkaen laitonta rahoituksen peiterakennelmaa, kunnallista rahanpesua ja ovat nyt jo 4 vuotta toteuttaneet sitä.

      Mutta kuinkas kävikään.
      Hämeenlinnan Hallinto-oikeus kumosi Multian kunnan päätöksen asiasta. Ja sitten KORKEIN HALLINTO-OIKEUS hylkäsi Multian kunnan valituksen ja piti Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätöksen voimassa.
      KHO totesi, ”ettei Holding väliyhtiö katkaise kuntien antaman rahan välitöntä ketjua, eikä muuta kuntien julkista rahaa ”yksityiseksi markkinarahaksi”
      Eikä päätöksestä voi enää valittaa.
      Kuka tuon ”väliyhtiömallin” syötti kuntien päätöksen tekoon?
      HUOM! Kuhmoinen ei suostunut lähtemään mukaan petokseen vaan hylkäsi esityksen.

      • Tervemenoa_KSVH_KSVV

        Ei suostu Keuruukaan


    • täysinpalkein

      "– On harmillista, että on annettu sellainen harhainen kuva, että 4G- ja 5G-tekniikat ratkaisevat tiedonsaantiongelmat. Se ei pidä paikkaansa. Mutta jos odotamme KHO:n ratkaisun, joku valittaa taas ja kolmen vuoden päästä ollaan samassa tilanteessa kuin nyt, vieläpä ilman markkinavetoisiakin toimijoita."

      Kyllä 4G ja 5G tekniikat ratkaisee tiedonsaantiongelmat! Nimenomaan ratkaisee. Jos langattomia tekniikoita ei olisi, olisi monet ihmiset tiedonsiirtomotissa.

      • Maurikaista

        Näitä tiedonsaantiongelmia eivät myöskään ratkaise tällaiset kunta, maakuntaliitto muut poliitikkovetoiset huijarikuitufirmatkaan. Miksi tehdään sopimuksia ja rahaa syydetään yhtiöille jonka sokeat näkevät kepilläänkin ettei ne suoriudu tehtävästä.


    • KyöstiKyrvänsyrjä

      Keuruu teki järkevän päätöksen . Kuuskaistan raunioille rakennettu Ksvv on saattohoidossa , on vain ajan kysymys kun tämäkin suuruudenhulluus kuopataan.

    • jotainmätää

      Tuossa sanottiin että takaus voidaan antaa tähän hankkeeseen johon on saatu maksimimäärä EU ehtoista avustusta, kun se annetaan kuntien omistamalle holding -yhtiölle. Myöhemmin kun perusteltiin Svop-sijoitusta, niin se tehtiin täysimääräisen tuen saamiseksi. Jotain mätää siis paljon.

    • Kuitua.kuitua

      Multialla olisi rakennettu kuiturahoilla hulppea koulu ja vanhuksille kunnon hoitoyksikkö. Nämä ovat niitä toimintoja joita kunnan rahoilla järjen mukaan pitää rakentaa. Keskustapuolueen valtuutetuilla on kuitenkin toinen käsitys rahankäytöstä. Ensin omat hienot hankkeet ja jos jää joitain lantteja, niin heitetään muutama ropo armolahjana. Näin maaseutulaiset saadaan uskomaan ja äänestämään puoluetta. Näin vehkeillään jokaisessa Keski-Keski-Suomen kunnassa. Kepu kunnanjohtajat ovat uskollisia Pekkarisen hölmöilyille.

    • wdzx
      • Eikuituja

        Pohjois-Hämeen jne tuli Keuruulle keittiön ovesta. Virkamiesjohdon määräyksestä vuokra-asuntoliikelaitos teki asukkailta kysymättä sopimuksen operaattorin kanssa. Kustannukset piilotetaan vuokraan ja valehdellaan että yhteys on ilmainen. Maailmassa ei ilmaista olekaan.
        Tuossa viitattu linkki on toimitukselliseksi jutuksi kehnosti naamioitu mainos. Miten lie asunto-osakeyhtiökin puijattu mukaan.
        Ihan turhaa puhetta, että 4G pätkisi. Ei pätki tavanomaisella käytöllä. Jos joku tarvitsee supertehoja, niin menköön sinne missä ne ovat valmiina. Miksi kaikkien pitää osallistua jonkun spesialistin kustannuksiin?
        Muistutetaan vielä, että Keuruun vuokra-asuntokantaa on purkamalla ja pois myymällä vähennetty kymmeniä Kivelän ja Ketvelniemen alueilla. Tarve laajakaistalle vähenee samasa mitassa.


    • Kuituaohrasta

      Pistihän Multian kunta valokuituyiritykseen julkista rahaa jotta yritys pärjäisi paremmin markkinoilla, mutta se oli lainvastaista.

    • Pakkovalta

      Vieläkö Keuruulla on Ketvelniemessä voimassa kaavamäärys, jonka mukaan taloissa ei saa olla tv-antennia näkyvissä? Muistelen joskus 1980-luvulla tuollaisen pakkomääräyksen valtuustossa syntyneen, joten jos asukas halusi katsoa tv:n ohjelmia, niin hänen oli liityttävä Keuruun Sähkön omistamaan monopoli-suur yhteisantenni-järjestelmään. Hinnoista en muista muuta kuin sen, että olihan se selvästi kalliinpi kuin oma antenni. Ehkä sieltä kaapelista tuli jotain enemmän kuin omasta tv-antennista mutta oliko sen värtti? Sinänsä kaapelitv ja nyt sen 1000 kertaa monipuolisempi seuraaja valokuitu ovat teknillisesti järkeviä verrattuna vaikka nyt tv-antenniin. Minua aikanaan vierastutti tällainen enemmän kommunistisissa valtioissa noudatettava toimintamalli, jossa asukkaalla on vain yksi vaihtoehto ja julkinen toimija kuten valtio tai kunta määrää poliittisilla päätöksillä mitä saat tehdä ja millä hinnalla. Eivät sentään määränneet, että jokaisen on tilattava Keskisuomalainen ja Suur-Keuruu tai vaihtoehtoisesti Kansan Uutiset mutta en epäile, etteikö siihenkin haluja olisi ollut.

      Kaupunki voisi tuota koeteltua pakkoliittymä-mallia noudattaa myös näissä valokaapeliasioissa, jolloin kaavamääräyksellä asukkaat pakotettaisiin liittymään jonkin operaattorin, mieluusti kunnan omistaman, verkkoon. Tällöin sivutuotteena tulisi kaupungille mahdollisuus yksipuolisesti määrätä mitä siellä valokaapelissa saa liikkua ja paljonko asukkailta rahastetaan. Olisihan siinä kaupunginvaltuuston jäsenillä epäilemättä mahtava tunne kun saisi määrätä poliittisella äänestyspäätöksellä millaisia tv-ohjelmia tai nettisivuja asukas saa kotonaan katsoa. Ihan siis Neuvostoliiton, Kiinan ja Pohjois-Korean malliin ja samalla voisi pakkomallia laajentaa esim. siten, että kaavamääräyksellä kielletään asentamasta näkyvälle paikalle, kuten talon katolle, aurinkopaneeleja. Näin Keuruun Sähkö voisi jatkaa järjettömän hintaista sähkönsiirtoa ilman kiusallista kilpailua. Eihän siitä mitään tule, että kansalaiset saisivat itse omilla välineillään kehittää tarvitsemaansa sähköä ja näin välttyä ryöstöhinnoitellusta siirtomaksusta. Tuota lehtitilauspakkoa pitää vielä kehittää mutta ei se huono asia ole sillä kansalaiset eivät itse osaa ilman poliittista ohjausta ratkaista mitä luet, kenen lauluja laulat tai kenen kassia kannat.

    • Tarmo.Takaaja

      Multialla kunnanhallituksen esityslistassa nyt lukee, että tarkoitetut pääomasijoitukset oli semmoista tarkoitusta että niillä olisi rakennettu lisää liittymiä ja saatu yhtiö kannattamaan pitkällä aikavälillä. Sama teksti täsmälleen noiden muidenkin Pihtiputaan ja Karstulan esityslistoissa. Nämä kyseiset pääomasijoitukset kuitenkin huononsivat yhtiön toimintaa koska laajakaistatuet mm. Svop -sijoituksen vuoksi jäivät saamatta.

      Oikeuden päätöksissä on luettavissa että Pihtipudas, Multian ja Karstulan kunnat ei hoida velvoitteitaan, jotka sille tukiviranomaisena kuuluu.

      Nämä kunnat toteaa, että "pääomasijoituksen kautta suunnitellulla rahoituksella oli tarkoitus rakentaa asiakasliittymiä, jotka olisivat parantaneet pitkällä aikavälillä kunnan omalta osaltaan omistaman yhtiön taloudellista asemaa. Kunnanvaltuuston päätösten tultua kumotuiksi tilattujen asiakasliittymien rakentamiselle ei ole näköpiirissä rahoitusta. Riski sille, että verkkoyhtiötä koskevat kunnan myöntämät takaukset tulevat kunnan maksettavaksi kasvaa päätöksen myötä merkittävästi."

      Hallinto-oikeuden päätöksissä lukee kuitenkin ettei kuntien omistaman yhtiön liiketoiminnan kehitystä ole ollenkaan liiketoiminnallisesti analysoitu eikä sitä paljonko omistajat saavat tuottoja kohtuullisen pitkällä aikavälillä, vaikka sen osakkeita halutaan ostaa.

      Kunta ei tässä ole kuitenkaan taannut verkkoyhtiötä vaan sen holding -emoyhtiötä.

      Riski takausten tulemisesta kunnan maksettavaksi oli huipussaan kuitenkin silloin jo kun takaus vuonna 2014 päätettiin myöntää.

    • Satusedät

      Monta vuotta toimineen yhtiön pitäisi tulla jo toimeen omillaan. Tämä yhtiö on saanut kunnilta moninkertaiset tuet, eikä pysty kuitenkaan hoitamaan edes lainojen korkoja. Näillä selityksillä yritetään taas kuntalaisia vetää höplästä. Olisi pitänyt kirjoittaa suoraan, että konkurssi on ovella, tehtiin sitten sitä tai tuota. Näitä käsittämättömiä selityksiä kunnanjohtajat suoltavat päätösesityksissään. Edelleen kunnanjohtajat aliarvioivat kuntalaisten järjenjuoksua, ei kukaan enää usko näiden isopalkkaisten johtajien satuja. Nähtävästi käräjäsalissa vasta tämä valehtelu todennäköisesti lopetetaan.

    • Satutädit

      Hyviä ja asiallisia kirjoituksia. Kyllä on merkillistä, että maakunnan lehdissä ei asiasta ole kirjoitettu! Ovatko samassa kimpassa näiden laittomia päätöksiä tehneiden kanssa?

    • Eikuituja

      Keuruun virkamiesjohto on tämän PHPOYn sopimuksen kätilö ja kummi. Johtajat eivät tietenkään vastaa suomi24 sivujen juttuihin, mutta haluaisin tietää, mitä tehdään kun kuitukaapeli tulee liian kalliiksi vuokra-asuntojen asukkaille? Puhelinyhtiöllä on nyt monopoli!

      Voi mennä pitkäänkin, ennen kuin kataluus paljastuu. Kaapelimaksuhan on nyt piilotettu vuokriin, eikä kaupungilla taida olla haluja edes asian seuraamiseen saati muuttamiseen.

      On meillä sirkustirehtöörit.

      • Anonyymi

        Joko niitä 99 egee liittymiä rakennetaan?


    • Anonyymi

      Carunan sähkön siirtojen korotus, tämänhän tietää jokainen
      itse valitsen langattoman verkon
      siellä on kilpailua
      vanhempi henkilö mihin hän tarvitsee kuidun nopeutta?
      kun kuitekin on oltava vielä kiinteän lisäksi mobiilikin

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Joko kepulaisvetoinen Cinia on ostanut huippuhinnalla Keski-Suomen Valokuituverkot ja kuitannut kaikki kuntien tappiot?
        Pumppasihan Sipilä rahaa Ciniaan, Nesteen ja muiden valtionyhtiöiden osakkeiden myynnistä!


    • Anonyymi

      Ilman muuta K.suomen vlo.kuitu, pelaa hyvin ja minulla ainakin halpa. Saunassakin on valokuitu ,ei ole 9v. lamppu palanut viel. Ja nopeutta riittää.

    • Anonyymi

      K-S valokuitu nro 1. niinkuin ennen sanottiin, kun Kusti polkee,niin posti kulkee !

    • Anonyymi

      Pohjois-Hämeen Puheli tai mikä sen nimi nykyisin onkaan, kauppaa valokuitua mm. Kurkiniemeen. Kiinnostaisi tietää onko halukkuutta ja onko kokemusta moisesta yhtiöstä ja sen valokuidusta? Tekniikan toimintaa en epäile mutta kun on noita kuuskaistoja sun muita rakentajia, jotka vievät ihmisten ja kuntien rahat, niin siksi kyselen kun arveluttaa tämäkin rakentaja.

      • Anonyymi

        Tämä Pohjois-Hämeen puhelin, eli nykyinen Elmonet on se firma jolla kunnalliset laajakaistaurakat olisi alkujaankin pitänyt pitänyt teettää. Ainut Firma jolla on omaa rahaa, siis rahaa joka on tullut aikaisemman liiketoiminnan voittovaroista. Tätä Firmaa on hyljeksitty, koska sillä ei ole jaossa kunnallista korruptiorahaa!


    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Elmolla 39,90/kk eli vuodessa 478,80. Erona 4G yhteyksiin, kuidusta tuon 300 MBIT/S ehkä saakin pihalle. Joku 30 MBIT/S realismia 4G:llä. Jos haluat varmuutta ja tasaisen nopean yhteyden hanki kuitu.

    • Anonyymi

      Elmolla ovat hyviä myymään, mutta toimitus unohtuu. Jos nyt tilaat kuidun sen voit käyttöön saada 2033 jouluksi.

      • Anonyymi

        Näin voi olla jos naapureista ei kukaan ota liittymää. Yksittäisten liittymien rakentaminen siis maksaa maltaita mutta jos samalla aluella on muitakin liittyjiä, niin rakentaminen nopeutuu.


    • Anonyymi

      Langaton nopea netti tulee joka paikkaan. EI mitään valokuituja tarvita.
      Hölmöläisten juttuja nämä ja tuulivoimalat. Hah.. Ettekö osaa käyttää järkeä ja nettiä tiedon etsimiseen? Älkää tuhlatko rahaa.
      Nyt on jo tarpeeksi nopea netti mobiili data 3g puhelimessa ja kaikki hoituu.
      Mikä kiire teillä on? Jotkut tietää tulevasta..

      • Anonyymi

        Joo, radion asiaohjelmassa kerrottiin uuden teknologiasukupolven syntyvän noin 10 v välein ja sukupolven elinikä markkinoilla noin 20 vuotta. 3G tuli 2000-luvun alkuvuosina ja nyt sitä romutetaan. 4G tuli 2010-luvulla ja tarkastelutavasta riippuen 2020-luvulla aito 5G. Odotamme 6G-teknologiaa 2030-luvulla ja aina uuden sukupolven myötä on yhteyksien vakaus ja nopeus parantunut ynnä hinta per siirretty bitti tulolut alas. Mahdollisesti aito 4G eli LTE on nykymuutoksessa pysyvämpi koska osa 5G verkosta on pakko rakentaa sen "päälle". Sama koskee 2G verkkoja, jotka toimivat vielä ainakin parikymmentä vuotta vaikka "väliinputoaja" 3G lähtee. Kannattaa muistaa että vanhempi puhelin toimii 2G verkossa kunhan sen asetukset laittaa kohdalleen ja operaattorin verkossa sopiva taajuusalue. Dna:lla oli ainakin takavuosina yhteensopivuushaasteita vanhempien yksitaajuuspuhelimien kanssa. Totta kuitenkin se että nämä kaikki tarvitsevat nopeita suuren kapasiteetin kuituoptisia yhteyksiä tukiasemalta verkkoon päin.


    • Anonyymi

      Se on näköjään 5G eilisen kampetta, porukka pitää äkkiä sitouttaa vitoseen hintaan karvan alle 40 euroa kuussa, siis joku 457 euroa vuodessa. Dna kauppaa Koti 5G pakettia ja myy "kiinteää" 5G kaistaa. Onhan siinäkin alaraja nopeudella ja muilla niiden spekseillä jos ei runko vedä. Ihmettelen miksi tavallinen 5G liittymä ja langaton reititin ei sitten aja samaa asiaa, koska eihän ne uskalla sitä liikennettä niin paljon priorisoida, että tuo paketti toisi merkittävää etua. Ainakaan hankinta- ja ylläpitomaksuihin nähden. Oli se kuitu tai langaton, ei kannata noihin vuokrakamppeisiin sitoutua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      13
      1305
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1245
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1150
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1018
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      996
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      995
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      8
      974
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      962
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      961
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      960
    Aihe