Speys Oy on shokki Kokkolassa?

Outoa-peliä-Soitessa

Järkytys kokkolalaisille on suuri Speys Oy:n huonoon taksipalveluun Kokkolan seudulla. Kuka jaksaa odottaa taksia kaksi tuntia, kun on kyse vanhuksista ja vammaisista puhumattakaan, että asiakkaat ovat joutuneet jonottamaan tuntikausia kyseisen firman kyytikeskukseen eikä kyytiä edes välttämättä tule.

Miksi Soiten virkamiesjohto ei suostu antamaan haastatteluja asiasta puhelimessa valtamedialle mitä he salailevat?

147

5278

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Invalidisoitenut

      Alkaa olla niin huonolla mallilla tuon kyytipalvelun asiat, jotta saisivat valita tilalle uuden ja vähän äkkiä.

      • Faktaontää

        Soite on ihan itse ryssinyt koko homman!Olisi pitänyt OTTAA SELVILLE TARJOUKSIEN TAUSTAT!!
        Totta kai näitä "hyväveli"-firmoja on aina mukana.
        Soite saa katsoa peiliin,harrastelijoitten toimintaa,turha siellä on enää hallituksen tms jäsenten itkeä paikallisradiossa,Tämä Witick ei ole tehtäviensä tasolla,selityksiä kyllä piisaa mutta ammattiataitoa hoitaa tällainen asia ei ole!


      • vattulointia

      • Sanassa_hyshys

      • Anonyymi
        Faktaontää kirjoitti:

        Soite on ihan itse ryssinyt koko homman!Olisi pitänyt OTTAA SELVILLE TARJOUKSIEN TAUSTAT!!
        Totta kai näitä "hyväveli"-firmoja on aina mukana.
        Soite saa katsoa peiliin,harrastelijoitten toimintaa,turha siellä on enää hallituksen tms jäsenten itkeä paikallisradiossa,Tämä Witick ei ole tehtäviensä tasolla,selityksiä kyllä piisaa mutta ammattiataitoa hoitaa tällainen asia ei ole!

        Juha Sipilän hommat ei kestä päivän valoa! Yhteiskunnan kusetusta! Berner oli vaan esikuvana!


    • Kikkelby

      Koko artikkeli Sipilän sukulaisesta.
      http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201709252200415257_u0.shtml
      Ahola Transportin vähemmistöosuus on yksi kolmesta suorasta omistuksesta, joista Jouko Sipilän veljen, pääministeri Juha Sipilän (kesk) lapsilleen jättämä sijoitusyhtiö Fortel Invest on pitänyt kiinni näihin aikoihin saakka. Aiemmin Fortel Invest oli omistajana jopa kymmenissä yhtiöissä.

      Fortel Invest omistaa Aholasta vajaan prosentin, mikä tekee Fortel Investistä yhtiön kolmanneksi suurimman omistajan, mikäli hallintarekisteröityjä osakkeita ei huomioida. Juha Sipilän hyvä ystävä Juha Hulkko on yhtiön toiseksi suurin omistaja niin ikään noin prosentin osuudella. Aholan suvulla on edelleen ehdoton enemmistö - yli 90 prosenttia yhtiöstä. Ahola Transportin toimitusjohtaja ja pääomistaja Hans Ahola on ollut Juha Sipilän voimakas tukija Kokkolan seudulla.

      Juha Sipilän nostamisesta keskustan puheenjohtajaksi on ottanut kunniaa perholainen keskustaveteraani Antti Hietaniemi. Hän on Soiten valtuuston puheenjohtaja. Soiten hallitusta johtaa Hietaniemen aisaparina myös paikallinen keskustavaikuttaja, Veikko Laitila Kokkolasta.

      Niin Hietaniemi, Laitila, Aholat kuin Juha Sipilä ja osa Soiten johtajistoa tunnetaan myös uskonnollisista piireistä. Huomattavan moni Iltalehden haastattelema yrittäjä tai päättäjä puhuukin, että koko kyytikeskusoperaatiossa olisi ollut kyse uskovaisten keskustalaisten sopupelistä.

      Samoja epäilyjä on herännyt myös eräistä muista Soiten hankinnoista ja henkilörekrytoinneista. Kukaan haastatelluista ei kuitenkaan pysty esittämään asiasta pitävää näyttöä.

      • älkääpuhukopaskaa

        Hans Ahola ei ole Juha Sipilän julkinen tukia. Juha Sipilää ei varmasti kiinnosta mikään Kokkolan kyytikeskus. Miksi kiinnostaisi? Taitaa miehen miljoonat olla muualla. Hietaniemi/Laitila, eivät ole samoista uskonnollisista piireistä Aholoiden kanssa. "Kyytikeskusoperaatiossa" ei ole kyse uskovaisten keskustalaisten sopupelistä, vaan muutaman rannalle jääneen kunnalispolitikon ja yrittäjän kateudesta.


    • anteeksiantamatonta

      On tämä mahdoton tilanne huonokuntoisia sotavetraanejammekin pitäisi kunnioittaa nyt Suomi-100 juhlavuonna, niin kyytipalvelukaan ei toimi, onko tässä kaupungissa enään mitään mille hymyillä voiko Soite vastata tähän?

      • sakon_uhalla

        Ei Soite mitään vastaa yleisellä keskustelupalstalla, kun vaikenevat uutistoimittajiltakin. Ehkä kuluttajasuoja asiamies voisi yrittää neuvotella jonkin uhkasakon, että kyyditys alkaisi rullaamaan paremmin.


    • asiaan-1

      No just niin ! Olisiko Ahola Transport parasta pysyä nyt vain ja ainoastaan teollisuuden ja kappaletavaran toimituksissa etteivät he menetä enemmän asiakkaita ,koska niitten kuorma autot tulevat asiakkaille miten sattuu ja monet kuljettajat eivät osaa edes Suomea. Monet yritykset ovat saaneet moneen kertaan soittaa Ahola Transportille ja kysyä että missä heidän tilaamaansa auto viipyy. Jo vastaukseksi on sanottu että auto tulee kohta ,mutta kappas vain niin jos auto on luvattu asiakkaalle että se on heidän luonaan kl.12.00 niin todellisuudessa kl.18.00 ei ole vielä Ahola transportin kuljetuskalustoia vielä näkynyt. Näin ollen niin asiakas joutuu odottelemaan kohtuuttoman paljon ,ja vieläpä pitää henkilökuntaa ylitöissä vain sen takia että kyseinen Kuljetusyritys ei osaa tai kykene saamaan kuljetuskalustonsa ajoissa paikalle asiakkaalleen. Kuin kuljetusten hinnoista annetaan tarjous, Ahola Transport on kyllä niitä alhaisempia hinnoiltaan ja se osittain selittyy sillä kuin he käyttävät Ulkomaalaisia kuljetus yrityksiä ja eivät maksa ulkomaalaisille TES `in mukaista palkkaa. Kuljettajat ulkomailta ajavat nälkä palkalla . Jos katsoo kokonaisuutta ja hyväksyy alhaisen Ahola Transportin hinnan ,niin pitää ottaa huomioon sen että jos kuljetuskalusto ei tule sovittuun aikaan paikalle niin loppupäässä kuin yritys joka tilaa kyseiseltä kuljetusyrityksestä kuljetusta ja joutuu pitämään henkilökunnan valmiina ja jopa maksaa ylityökorvauksia alaisilleen niin ei se pitkällä aikavälillä ole kannattavaa.
      Ja sitten muutama sana TAXI kuljetuksista . On edesvastuutonta odotuttaa vanhukset ja sairaat ihmiset TAXI AUTOA monta tuntia ja se vielä että tuleeko se ollenkaan. Jos on sairas ja vanhus niin ei 2 tunnin varausaika taksiautoon ole kohtuullista eikä hyväksyttävää. Suurteollisuudessa
      on vain materiaalia ,mutta kuin on ihmisistä kyse niin tätä ei voi hyväksyä.
      Miettikää tätä omalta kannaltanne. Kaikki me vanhenemme ja haluammeko kaltaisen kohtelun kuin istumme kenties rullatuolissa. Ei asialle pitää saada muutos joka palvelee vanhuksia ja sairaita.

      Hyvää loppuelämää kaikille.

      • late_luuvalo

        Erittäin valistava kirjoitus ja erityisen hyödyllinen asiakkaita ajatellen. Monet muutkin lienevät kanssasi samaa mieltä varsinkin jymäytetyt sellaiset.


    • MuuttoLiikettä

      Kuinkahan moni on jo joutunut muuttamaan toiseen sairaanhoitopiiriin kyllästyttyään tuohon Kokkolan nykyiseen ja surkuhupaisaan kyytipalveluun.

      • jäitähattuun

        Tuskin kukaan!!!


      • vinkaisialle
        jäitähattuun kirjoitti:

        Tuskin kukaan!!!

        Et voi tietää miten nopeasti se pinna voi palaa jollakulla ja toisilla voi mennä pian hermot lopullisesti solmuun.


    • Kuka_valvoo

      Piiri pieni pyörii, ketkäs siinä hyörii?
      Jouko Sipilä on Speys Oy:n pääomistaja, myös Ahola Transport omistaa sitä, sitten Juha Sipilä omistaa Ahola Transportia jne.
      Kuinka Soiten luottamusjohto voi toimia tarjouskilpailussa noi kuin Iltalehdessä kerrotaan?

      • faktakorjaus

        Juha Sipilä ei omista Ahola Transportia, eikä ole ikinä omistanutkaan!


      • Tietoalöytyy

        Juha Sipilän Fortel Invest on Ahola Transportin suurimpia omistajia Aholoiden jälkeen. Nykyään Fortel on hänen lapsillaan, mutta osakkeet hankittiin jo Juhan aikana. Tämän voi tarkistaa yhtiön vuosikertomuksista ja Aholan verkkosivujen sisäpiirirekisteristä.


    • Perohorneri

      Myös bernerin pojat osakkaina perkeleen pellet

      • Tietoalöytyy

        Tuskinpa on. Ei näy ainakaan omistajaluettelolla.


    • Llllp

      Onko tää laitila se jalkapallonpelaaja?

      • pallopomppii

        Tuliko laitahyökkääjästä mieleen vai mistä niin päättelet?


    • Sipilöintiä

      Siis kokkolan speysin omistavat Keskustalaiset politiikot ja kyseessä on jokun lehmänkauppa. Ei voi pitää paikkansa. Sipilä ja Berner ovat molemmat ministereitä ja yksikään näiden sukujen jäsenistä ei ole koskaan edes epäilty rikoksista.
      Sanoisin että kateellisten panettelua. Varmasti palvelut alkavat toimimaan viimeistään talvipäivän tasauksen aikaan.

      • kyllästynytt

        Ei toimi.


      • julukisesti

        Miten voit väittää, että se on kateellisten panettelua, kun eri lehdissä hätää kärsineet kokkolalaiset ovat kertoneet kyytipalvelun surkiasta touhusta kuvansa kera?? Kyllä on karmiva kohtalo niillä liikuntavammaisilla joille ei tule luvattua kyytiä edes jääkiekkomatsiin, sitähän tylsistyy kuoliaaksi ennenaikojaan.


    • Mitään_ei_tietty

      "Vain kuusi minuuttia ennen tarjouskilpailun loppua Speys Oy jätti voittavan tarjouksen, jossa hinta oli laskettu niin alas, että se olisi voittanut kilpailun, vaikka laatupisteissä olisi hieman tappiolle jäänytkin. "

      Miten sattuikin tuo tarjouksen lähettämin aivan viime tippaan, mutta mitään ei tietty muista tarjouksista, sattui nyt vain jäämään näin.

      • kallistako

        Miksi Kokkolan Taksikeskus Oy jäi toiseksi tarjouskilpailussa ?


      • ottaakaaselvää

        "Vain kuusi minuuttia ennen tarjouskilpailun loppua Speys Oy jätti voittavan tarjouksen" Mitä sitten? Näinhän se rehellinen tarjouskauppa toimii. Tarjous jätetään, ennen määräajan umpeutumista ja halvin voittaa. Rehellisellä pelillä tässä on toimittu, lain mukaan. Mikä tässä on epäselvää?


    • kyllästynytt

      Noustaan kapinaan ja tehkäämme jokainen joka saa huonoa palvelua valitus ja eiköhän kun tarpeeksi valitetaan ni joku sano että järjestelmä ei toimi...


      Kokkolan toimiva järjestelmä pilattiin täysin .

      Boikotttiin toi firma.

    • Hunpug

      Sipilä,Sipilä.

    • kolmekiputuska

      Olen saanut hyvää palvelua kyseisestä Kyytiin palvelusta. Autot ovat tulleet ajallaan ja hyvin olen sopeutunut muihin matkustajiin.
      Tämä kuljetusten epäonnistuminen joidenkin osalta on nyt otettu parin demarimummun ja vasemistoliiton vaalikampanjaksi, heitä säestää pari vammais/potilasjärjestöjen henkilö joien todellisuuduntaju on kadonnut yhteiskunnanvastaiseen katkeruuteen.

      Tulen käyttämään palvelua minulle suoduin oikeuksin ja kiitän päättäjiä rohkeudesta uudistaa tätä tätä takseille suunattua tukimuotoa jossa vammaiset ja vanhukset ovat vain välikappaleita.

      • hvääkinon

        Kyllä asiassa on aina kaksi puolta, jotka kannattaa selvittää. En minäkään usko että ihan noin huonoa palvelu on mitä nyt on saanut lukea. Tottakait on alkuvaikeuksia ennen kuin rupeaa joustavasti sujumaan. Nyt on irtopisteiden kerääjiä, mollaajat ei minun ääntäni saa! En ole kepulainen enkä minkään puolueen kannattaja, äänestän aina henkilöä.


    • Käyttäjänä

      Ai joko kepun piiritoimisto heräsi ja lähestyi vastauksellaan? Vai olikohan se joku uskonveli joka tuli tukemaan näitä suhmurointeja.
      Kukaan tosissaan kyytiä käyttänyt ei ole saanut hyvää palvelua.

      • Tässäolennainen

        Tässä on kaikki mitä tarvii tietää.

        Kukaan haastatelluista ei kuitenkaan pysty esittämään asiasta pitävää näyttöä.

        Suomi on toistaiseksi vielä oikeusvaltio ja kateellisten panettelujen perusteella tuomioita ei jaeta.


      • invasijoittaja

        Kyseessä on vasta reilun vuoden toiminut yritys, joka on tehnyt töitä Puolustusvoimille ja useille kansainvälisille pörssiyhtiöille, joten ehkä kyyti tulee nopeammin raharikkaille ja virkamiestason liikuntarajoitteisille, koska ei ole kertynyt kokemusta vähäosaisten kyydityksestä.


    • Käyttäjänä

      Enko sinulla vahvistus noista puollustusvoimille tehdyistä töistä? Toimittaja ei niitä löytänyt, ehkä sinä voit valistaa.

      • yllättynny

        Kannattaa käydä lukemassa Yle Kokkolan uutinen tämän päivän saralta.


    • Kateellisetasialla

      Witickin mielestä vasta reilun vuoden ikäisen firman taustatiedot on pystytty selvittämään kattavasti.

      – Siinä laajuudessa kuin hankintalaki edellyttää, sellaiset selvitykset on tehty. Sekin on luotettavasti todennettu, että yritys on tehnyt töitä Puolustusvoimille ja useille kansainvälisille pörssiyhtiöille, Witick kertoo Yle Kokkolalle.

      • Viisuri

        Tänään uutisoitiin, että Witick on joutunut myöntämään, että ei ole selvitetty ollenkaan referenssejä. Peittelyä, valehtelua, korruptiota ja jopa rikos jos kilpailutuksesta vuodettiin muiden tarjoukset. Näin toimii Suomessa nykyisin pääministerin peukalon alla oleva uskon-
        ja hyväveli verkosto.

        LUKEKAA ILTALEHDEN KAKSI UUTISOINTIA ASIASTA!!!!


      • Tietoalöytyy

        Witick valehteli Yle Kokkolan haastattelussa ja myönsi sen tänään Iltalehdelle. Soitessa ei ole mitenkään selvitetty Speysin töitä sen enempää Puolustusvoimille kuin muillekaan.


    • Kuoleenauruun

      "Mutta jatkossa tarjouksia ei vastaanoteta enää sähköpostilla, vaan pelkästään kirjallisena"
      HAHAHAA!!! !
      Kuka enää uskoo heidän hölynpölyyn?? Vai ei muka tienneet toisen tarjouksista...?? Viikon vitsi!!

      • hakkeriko-juorusi

        Tarjousten olisi pitänyt olla suljetuissa kirjekuorissa, kuten aina ennenkin. Vahingosta viisastuminen ei auta enään ketään, koska vahinko tapahtui jo.


    • Ihmettelenpä_vain

      Tämän hallituksen aikana on syntynyt kuin sieniä sateella, yrityksiä joiden taustajoukoissa on Sipilän lähipiiriä tai Rauhan Sanan piirissä toimivia henkilöitä. Nämä ovat sitten päässeet jollakin tavalla valtion, kuntien tai kuntayhtymien urakointiin tms. Mikähän heitä on siihen avittanut?

      • huppuheput

        Epäiletkö jotain hyvä veli -piirin korruptoitunutta kellarikartellia?


    • Tosion1

      Muistakaa, vaalit on tulossa, ketä meette äänestämään

      • yhteen_hiileen

        Äänestäkäämme heitä, jotka pitävät parhaiten kokkolalaisten puolia.


    • TosirealistiKokkolan

      Voi saatana mitä paskaa taas jauhetaan. Ei ole typerämpää avausta ja jossittelunaihetta kuin tämä paska-aihe, voi perrrrr..le!!!... Painukaa vittuun täältä kakkiaiset ja pissiäiset, paskanjauhajat...
      Hah hah haaa!!!...

      • Takinkääntäjäkö

        Onko realistista tullut kepun kassinkantaja? Muista kenen kassia olet tähän saakka kantanut?


    • Tämäonjoniinnähty

      Kyytikeskuksen toiminta on ollut aivan järkyttävän huonoa, alapuolella kaiken arvostelun. Tämä kuljetuspalvelua järjestäminen on oikein malliesimerkki siitä miten käy kun kepulaiset ja lessut pääsevät yhdessä päättämään jonkin julkisen palvelun yksityistämisessä. Sipilän hallituksen aikana tämä yksityistämiskiima on saavuttanut sellaiset mittasuhteet, ettei mitään rajaa eikä laitaa. Nuo kepulaiset ja lestadiolaiset limanuljaskat eivät kaihda mitään, kun kyseessä on omien taskujen täyttäminen! Täysin moraalitonta, suorastaan rikollista toimintaa! Hävetkää ja erotkaa koko Soiten johto!

    • Ihmettelenpä_vain

      Nimimerkki " huppuheput" kirjoitti:
      26.9.2017 15:49
      Epäiletkö jotain hyvä veli -piirin korruptoitunutta kellarikartellia?

      En tietenkään, herra minua varjelkoon sellaisesta-

    • lentsuu

      Kauhee yhdistelmä kepulaiset ja lestatiolaiset

    • ystävällismieliset

      Miten tällainen kyyditys ongelma voitaisiin hoitaa tilapäisesti hyväntahtoisten kansalaisten voimin, siinä on jo haastetta saada sähköpyörätuoli tila-ajoneuvon kyytiin puhumattakaan kyydittävästä liikuntakyvyttömästä ihmisestä?

      • luvat-kunnos

        Osa pitäs kyyditä invatuolissaan eikä sellanen onnistu kotikonstein ilman lupia.


    • Insernööri

      Juha Sipilän veli Jouko Sipilä. Älkää väittäkö muuta. Sipilä kuin Sipilä - aina sattuu ja tapahtuu.

    • TyhjänNyhjäys

      Soiten porukka keskustelee tällä viikolla minkälaisia korvauksia he aikovat hakea yritykseltä alun ongelmista. Tuosta Speyssin töppöilystä lienee tullut kallis lasku Soitelle, koska ovat joutuneet maksamaan osasta palveluista, jotka eivät ole toteutuneet sovitulla tavalla.

    • Tähän_kyllästynyt

      Nykyinen keskusta käy kauppaa kaikesta ja kaiken arvo lasketaan euroina. Heille on arvokasta vain raha ja sen omistaminen. Nykyinen keskusta on kaukana alkiolaisuudesta.

      • me.te.he

        Silti he välittävät vanhuksista ja invalideista aivan, kuten sinäkin.


      • Tähän_kyllästynyt

        En ole, enkä tule kohtelemaan vanhuksia samalla lailla kuin nykyinen hallitus tekee.


    • luurikuumana

      Mitähän se soittaminenkin maksaa ko tilaa invataksin, jos joutuu tuntikausia ootella vastausta meinaan vaan ko tavallisen taksin tilaaminen maksaa yli euron per minuutti, niin tuleeko siitäki perikato?

      • Kelasoittaja

        Eikös sen hinnoittelun pidä mennä Kelataksin puhelumaksuilla ppm/mpm muutoinhan kellään ei olisi varaa odottaa puhelujonossa.


      • Annssikela
        Kelasoittaja kirjoitti:

        Eikös sen hinnoittelun pidä mennä Kelataksin puhelumaksuilla ppm/mpm muutoinhan kellään ei olisi varaa odottaa puhelujonossa.

        Ei oo kysymys kela kyydeistä!


    • Käyttäjänä

      Ei tosiaankaan, Kela taksi toimii, mutta tämä ei. Siinä se pieni ero.

      • halvempikos

        No kerro sitten mitä speystaksin tilaaminen puhelimella maksaa minuutissa äläkä pidä meitä jännityksessä arvoisa käyttäjä?


    • Aikataulut_hanskaan

      Ainakaan vaaditusta kahden tunnin varausajasta ennen matkaa on turha valittaa. Kyllä oman auton omistajakin joutuu suunnittelemaan kulkupelinsä käytön vähintään kahden tunnin tarkkuudella, usein jopa edellispäivänä ja sitäkin aiemmin.

      • Ladanivus

        Pyytäkää sukulaisia kuljettamaan.


      • istuva
        Ladanivus kirjoitti:

        Pyytäkää sukulaisia kuljettamaan.

        Tuolla ylempänä puitiin jo miksi se ei onnistu mikä siinä on niin vaikeaa ymmärtää.


      • Rulla_Lauturi

        Joko sinne kyytikeskukseen saa soittaa ilman ajanvarausta onko korjattu.


    • Saga_D

      Käytän tämän kyytikeskuksen palvelua aika lailla säännöllisesti. Ensimmäisellä viikolla kun palvelu oli otettu käyttöön, niin kyllä hermot meinasivat mennä. Puhelin varattuna ja läpi ei päässy, sitten vielä kyyti myöhässä. Tätä tämä oli sen ensimmäisen viikon. Sen jälkeen on kyllä toiminta muuttunut ihan oleellisesti. En minä ole mitenkään tyytyväinen kun vertaa siihen, että aikaisemmin soitin itselleni taksin ja kyytiä ei sen enempää tarvinnut suunnitella etukäteen. Viimeiset viikot niin palvelu on kyllä omalla kohdalla toiminut moitteettomasti. Se onko muutos hyvä vai ei on sitten toinen asia...

      • muistikin-pätkii

        Kenties nämä kyytikeskuksen kanssa syntyneet ongelmat koskettavat eniten heitä, joilla on samanaikaisesti puhe, sorminäppäryys ja liikuntavamma.


    • hyvää.ötyä

      Tämä on liian tärkeä asia piilotettavaksi takasivulle hävetkää tyhjäntoimittajat.

    • Sisäpiirissä

      Keskustan kepulointi on ihan kamalaa. Tuollainen kurja valehtelijoiden ryhmä on enemmistönä täällä. Kyllä on töppöä porukkaa kun eivät osaa äänestää ketään muuta kuin kepua. Kepu on eri kuin ennen. Nyt täynnä valetta. Kuka vielä väittää ettei täällä ole sipilöivää korruptiota. Nuole sinä minun persepersettä niin minä nuolen sinun.

    • kallis_asia

      Lukekaa Iltalehden uusi paljastava uutinen - Sote-pomo johti harhaan kyytikeskuksen taustojen selvittämisestä Keski-Pohjanmaalla - vanhukset ja vammaiset jäivät ilman kyytejä - Siellä Iltalehdelle virkamies myöntää nyt, että mitään tarkastuksia ei ole tehty Speys Oy:n taustoista ja myös Bjarne Kallis on mukana pääministeri Sipilän veljen ja Ahola Transportin omistajien kyytikeskusyhtiössä.

    • kcitiW

      "Kateellisetasialla
      26.9.2017 14:54
      Witickin mielestä vasta reilun vuoden ikäisen firman taustatiedot on pystytty selvittämään kattavasti.

      – Siinä laajuudessa kuin hankintalaki edellyttää, sellaiset selvitykset on tehty. Sekin on luotettavasti todennettu, että yritys on tehnyt töitä Puolustusvoimille ja useille kansainvälisille pörssiyhtiöille, Witick kertoo Yle Kokkolalle."

      NO näinpä.....

    • Viisuri

      On joutunut myöntämään julkisesti, että ei ole selvitelty lainkaan. Lisäksi kyydityshomma on tullut kalliimmaksi veronmaksajille, kun on palkattu ulkopuolelta mies selvittelemään sotkuja.

      Suurimman kärsimyksen kohteeksi joutuneet vanhukset ja vammaiset, kun lain heille takaamaa toimintaa ei ole pystytty järjestämään niin kuin se kuuluisi tehdä. Ahneus taas voitti. Joko Suomen kansa alkaa vähitellen uskoa, että kaikki mihin Sipilät koskee, muuttuu paskaksi!

      Lukekaa tämän aamun Iltasanomista juttu ja vielä se ekakin, joka oli viime viikolla kys lehdessä. Räikeää ja härskiä toimintaa totisesti, kärsijänä taas jälleen puolustuskyvyttömät, joita kyykytetään muutenknin! Iso raha polkee taas alleen avuntarvitsijat.

    • Kuka_pyytää_eroa

      Lukekaa juttu ja ihmetelkää millainen porukka on hoitamassa Soiten asioita:
      http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201710012200430777_u0.shtml

      "Nykyään yhtiön hallituksessa on mukana myös entinen rkp:läinen, entinen kristillisdemokraatti ja nykyinen kokoomuslainen Bjarne Kallis, joka on myös Kokkolan kunnanvaltuuston puheenjohtaja.
      (Po. kaupunginvaltuuston puheenjohtaja)
      "Tanja Witick vastasi useiden päivien ja kymmenien puhelinsoittojen jälkeen sähköpostilla Iltalehden kysymykseen siitä, miten asiakasreferenssit oli tarkistettu. Ei mitenkään, Witick kertoi."
      "Witick ei vastannut kysymykseen, valehteliko hän Ylellä.
      - Olen pahoillani, jos Ylen nettijutusta syntyy tällainen kuva, hän tyytyi toteamaan."
      "Iltalehden hankkimien ostolaskujen mukaan Soite on maksanut Kaselle Sorolan työpanoksesta noin 48 000 euroa lokakuun 2016 ja heinäkuun 2017 väliseltä ajalta. Sorola ei vastannut Iltalehden kysymykseen siitä, onko hän palkkansa lisäksi saanut Soitelta erillisiä asiantuntijapalkkioita.

      Taksiyrittäjiä närästää se, että vaikka Speys Oy voitti kyytikeskuskilpailutuksen halvemmalla hinnalla, saattavat kokonaiskustannukset Sorolan palkan vuoksi tulla veronmaksajille suuremmaksi. Myös Keskipohjanmaa moitti pääkirjoituksessaan, että Soiten palkkalistoilla olevien henkilöiden tehtävä ei olisi sammutella Speys Oy:n aiheuttamia tulipaloja."

    • Kuka_pyytää_eroa

      Pekka Nurmi esitti juuri Yle Kokkolan uutisissa Speys sopimuksen purkamista. Mikään ei kuulemma ole sopimuksessa pitänyt paikkaansa, he olivat Soiten valtuuston puheenjohtaja Innasen kanssa tarkistaneet tehtyä sopimusta perjantaina.

      • Potkutperseelle

        Kyllä tässä täytyy nyt päitä pudota, pelkillä anteeksipyynnöillä ja selittelyillä ei tämän luokan mokia kuitata. Soiten toimitusjohtajan ja vammaispalveluiden toimialajohtajan täytyy ainakin ymmärtää erota. Mitään luottamusta ei heidän toimintaansa enää kentällä löydy, tuskinpa sitä on enää Soiten hallituksessakaan. Kun tämä kyyditys katastrofi saadaan hoidettua, on johtopäätösten teon aika


    • onkosama

      Onko tämä taksipalvelu se sama joka sai myös Ylä-Savon Soten kelakyyditys tilaukset hoidettavakseen? Jos on niin voin myös osaltani sanoa että en ole vielä huonompaan palveluun näissä asioissa törmännyt. Kun yrittää vanhukselle esim invataksin niin puheluun ei vastata ainakaan kymmeneen minuuttiin. Yhden kerran tilasin invataksin maanantai päivänä tiistai aamuksi klo 10:een. Taksia ei koskaan tullut, joten tilasin itse kylämme taksin. Koko tiistai päivän sitten soittelin taksikeskukseen jäkikäteen kysyäkseni mistä mättää mutta ainoa vastaus oli, "vastaamme pian, odota hetki" ja tätä rataa. Tuo puhelinrumba maksoi muuten 5 euroa minulle!!!!

      No sitten jouduin Kelan kanssa riitoihin kun hylkäsivät korvaus osuuden kun olin mennyt itse soittamaan taksin! Pakkohan se oli tilata itse kun oli aika sovittu sairaalakäynnille.

      Melko tuohtuneena menin Kelalle hieman sinuttelemaan, että Kelan taksikeskukselta oli tilattu kyllä kyyti jo ennakkoon mutta ei vaan tullut! Ja todisteeksi näytin puhelulokit ja uhosin myös hakevani teletiedot operaaattoriltani jos ei homma muuten selviä.
      No tulihan korvaus sitten kuten pitikin. Ja aikoivat antaa palautetta tuonne tilauskeskuksen suuntaan.
      Ps tuolla Kelalla muuten kehoitin heitäkin yrittämään puhelua tuohon Kela taksitilauskeskukseen mutta sama tulos, ei yhteyttä, samaa edellämainittua litaniata vain lörpöttelivät!

    • Piiripyörii

      Mikä on valtuustonpuheenjohta Kalliksen rooli tässä asiassa? Kuuluuko hänkin Sipilän lahkoon, vai onko hänet muuten höynäytetty?

    • Hyvävelipeli

      Kallis valittiin kristillisdemokraattien presidenttiehdokkaaksi vuoden 2006 presidentinvaaliin. 1. lokakuuta 2005 Kalliksen ehdokkuuden tueksi koottua kansalaisvaltuuskuntaa ilmoittautui johtamaan keskustan europarlamentaarikko Hannu Takkula, joka on Kalliksen perhetuttu. Lähde wikipedia

      Eikös Takkula ole myös Juha Sipilän perhetuttu, jota päämisteri on esittämässä EU:n huippuvirkaan?

    • Jeesuksia

      KAllis on samaa porukkaa ... pekka nurmi on ainut rehellinen poliitikko sen tietää kaikki jotka vähän ovat olleet mukana .toivottavasti äänestäjät sen palkitsee

    • Veronmaksajana

      Onko Kallis jäävi valtuustonpuheenjohtajaksi? Monessako yrityksessä, joka operoi kaupungin kanssa, hän on mukana?
      Oma hyöty on kaiken muun edellä, kyllä veroeurot kiinnostavat.

    • Raivostuttavaasössimistä

      Kyllä on kerta kaikkiaan ala-arvoista toimintaa sekä palvelun tilaajalta että palvelun tuottajalta! Miten jumalauta tämä porukka mitään Sotea saa vietyä läpi, kun jo yksin kuljetusten järjestelyissä sössitään näin raskaasti? Pelkkää valehtelua, tuhlailua, piittaamattomuutta, ylimielisyyttä, omaneduntavoittelua ja poliittis-uskonnollista kähmintää koko paska! Jättäkää nyt saatanan tohelot vanhusten, vammaisten ja sairaiden tukipalvelut rauhaa ja antakaa entisten toimijoiden hoitaa ne niinkuin on hyväksi havaittu.

    • erkkiJutila

      Keski-Pohjanmaan sote-kyytikeskuksen suosittelijaksi merkitty ei tunne koko firmaa: “Nyt on aika mielenkiintoista”

      Keskiviikko 4.10.2017 klo 06.59

      Keski-Pohjanmaalla kuohuttanut vanhusten ja vammaisten kuljetuksia järjestelevän Speys Oy:n taustoista paljastuu lisää aukkoja.

      Keski-Pohjanmaan sote-yhtymä ulkoisti vanhusten ja vammaisten taksikyytien välityksen
      Kilpailutuksen voitti vasta edellisvuonna perusttu firma, jolla on ollut suuria vaikeuksia selvitä tehtävästä
      Kyytikeskusta pyörittävä Speys Oy näyttää vääristelleen asiakasreferenssejään
      http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201710032200435327_u0.shtml

    • TosirealistiKokkolan

      Voi saa..na, lopettakaa jo tämä paskanjauhanta. Jos ei kykene järjestämään itselleen kyytiä vaikka helvettiin ja sinnekin ajoissa ja silloin kun tahtoo, niin pysyköön kotona tai missä sitten onkin, hah! Suomessa ei ole ainuttakaan ihmistä, jolla ei ole omaista, ystävää, naapuria, eläkeläistä, autonomistajaa jne jne... Uskokaa jo saa..nat, että "elämä on niin ku sen järjestää, sano", hah hah haaa!!!

      • aina_ykköset

        Kyllä kuule aihe kiinnosti ihmisiä yli rajojen, koskapa tämä palsta kipusi alle viikossa paikkakuntien luetuimpien top-listalle sekin oli suuri saavutus.


      • helvetinperiseinä

        oletko varma että saat vain itse järjestellä elämäs viimeseen hengenvetoon. Sinäkään et tiedä mitä sun varalle on kohtalo järjestänyt.


    • Lmafia

      Poliisit vois tutkia kaikkien päättäjien sukulaisuhteet ja hyvä veli verkostot.... kaikkien kansalaisten tulisi tietää mihin klaaniin kukakin poliitikko kuuluu .vois vaikka lukea LP nimen perässä jos kuulluu L poruukkaan niin ei tarvis spekuloida

    • Faktat_pöytään

      Tässä "kohussa" on eräs asia mikä hämmentää pahasti. Paljon on kirjoittelua asiasta, lähinnä vastaan mutta myös puolestapuhujia löytyy. Kummastakaan leiristä ei ole oikeasti lyöty pöytään mitään faktoja palvelun toimimattomuudesta tai toimivuudesta. Muutoksella on haettu säästöjä(?)/tehostamista(?)/jotain muuta,mitä(?). Luulisi että näitä asioita pystytään mittaamaan ja jotkin raja-arvot olisi määritelty. Nyt tässä vaan vedetään sieltä sun täältä asioita esille ilman, että niitä perustellaan millään faktoilla. Se ei mitenkään yllätä, että J. Liski/Iltalehti kirjoittaa kuten kirjoittaa. Miten toimimattomuutta/toimivuutta on kysytty asiakkailta, niitä ainakin lehtitietojen perusteella on lähes 2000? Onko se, että kyyti pitää tilata 2 tuntia aikaisemmin järjestelmävika vai ihan normaali palvelunmuutos siitä kun ennen kaikki kulki omalla taksilla "kuten tahtoi"? Ei palvelua/Soitea voi pelkän mielipiteen perusteella lytätä. Muutosta on haluttu ja sitä on rohkeasti lähdetty toteuttamaan. Jos taas 2000 asiakkaasta suurin osa jää ilman palvelua kun homma ei toimi, niin se on ongelma joka pitää korjata tai keskeyttää palvelu. Asiakaspalvelun ruuhkautumisesta on ollut kirjoituksia "soittamalla ei pääse läpi jne.". Nämä tiedot varmasti olisi hyvä tuoda faktoina ilmi, kuinka kauan jonotusta keskimäärin, paljonko jää vastaamatta jne. jne. Näitä faktoja olisi mukava tietää. Itse en käytä palvelua enkä ole puolesta/vastaan ennen kuin saa faktoihin perustuvaa tietoa. Julkiset hankinnat ovat vahva kiinnostuksen aihe ja sen myötä olen useasti huomannut, että monet ongelmat johtuvat siitä kun hankinnan sisältöä ei ole osattu tai pystytty kuvaamaan selvästi. Tiedä sitten mikä tässä hommassa on juurisyy, faktat kun ovat yhä julkaisematta. Niitä odotellessa...

      • hyväratkaisu

      • Faktat_pöytään

        Kyseisen artikkelin perusteella voi tehdä päätöksen suuntaan jos toiseen. "Kaikki on mennyt päin honkia" on juuri tällainen yleistävä kommentti mikä ei perustu(?) faktoihin. Tai jos/kun se perustuu niin silloin ne pitää tuoda esille. Jos asia tosiaan on noin, että mikään ei toimi niin silloin tässä on iso ongelma. Onkohan kellään tietoa miten tätä palvelua tällä hetkellä hoidetaan, eli järjestääkö esim. Soite kyydit tarvitsijoille?


    • Allu_u

      Kaikki sipilää ja kepua äänestäneet syyllisiä tähän. Ei muutako käsi pystyy virheen merkiks ja seuraavissa vaaleissa äänestetään persuja. Sipilän rahanahneudella ei oo pohjaa. Täysin moraaliton mies, hänen veli keksii tämmösiä yrityksiä. Kyllä meitä suomalaisia kustaan silmää...

    • kusetustakokohallistus
    • TosirealistiKokkolan

      Enkö jo aiemmin kirjoittanut, että tämä paskanjauhanta saa loppua. Jos joku ei pääse "kauppareissulle", tai muuhun kohteeseen, niin pysyköön kotona, tai siellä missä onkaan. Onko selvä. Suut kiinni Pekka Nurmea myöten, hah hah haaa!!!...

      • nolasi

        Pekka Nurmi nolasi itsensä kun on ollut kokouksessa samaa mieltä ja nyt lehdessä takinkääntäjä!!! Ei muuta tuohon sekavaan soppaan minulta.


    • VatuloinninMestarit

      Jotenkin tulee Sipilöistä vaikutelma, että siinäpä rikolliselta vaikuttava suku. Juha suhmuroi ja vatuloi tahollaan Suomen asiat solmuun, Jouko peesaa hyvänä kakkosena hieman pienemmissä piireissä.
      Jumala antaa vissiin heille kaikki synnit ja kähminnät anteeksi?

    • Vähiten_korruptiotako

      Eihän Suomessa ole korruptiota, eikä mitään mafiaa, eihän?

      Tosirealistin olen tulkitsen kääntyneen kepulaiseksi, luuleekohan hän saavansa sieltä enemmän ääniä seuraavissa vaaleissa? Ei ainakaan tule jos hänellä on vara mollata sairaita,vanhuksia ja vammaisia, niin kuin hän nyt tekee.

    • TosirealistiKokkolan

      Hah, tekojärvi kirjoitukseni on huomioitu ulkomaita myöden. Nyt jo lähes 3000 vastausta kirjoitukseeni. Lopettakaa kitinä ja kävelkää tai soittakaa sukulaiset viemään kauppaan, hah hah haaa!!!...

    • jokeripokeripokskaks

      Tekeeköhän M.O.T. tästä aiheesta dokumentin...?

      • äälipis

        Ei YLE uskalla, nuoleskelee .... tiiätte kyllä ketä :)


    • Kuka_näki_tarjoukset

      Näin Pekka Nurmi KP24:
      "Hänen mielestään sopimuksen purkamisedellytykset ovat täyttyneet jo moneen kertaan.

      – Meille on annettu selvästi väärää tietoa. Olen ollut juristeihin yhteydessä ja haluan selvittää, kuka tässä on toiminut ja miten. Ilkka Luomaa (Soiten toimitusjohtaja) en halua syyttää, hän on luottanut alaisiinsa ja saanut väärää tietoa, uskoo Nurmi.

      Hän palaa takaisin viime kevääseen, jolloin tarjouskilpailu oli käsittelyssä.

      – Meille esiteltiin tarjoukset ja mainostettiin, että Speys on ylivoimaisesti paras saatavissa oleva yhtiö. Kaikki on kuitenkin mennyt päin honkia ja ongelmat jatkuvat, puuskuttaa Nurmi."

      "Sittemmin Nurmi on tutkinut tarjouspapereita vielä tarkemmin. Kilpailutuksen toteuttaminen sähköpostitse kiinnostaa myös.

      – Pöytäkirjassa lukee, että läsnä on ollut kaksi Soiten virkamiestä, mutta toinen heistä ei ole ollut Soiten palveluksessa, tietää Nurmi."

    • Paljonontutkittavaa

      Yle MOT läh. viestiä

    • Kukakantaavastuun

      Kuka kantaa vastuun? Johtajat? Hallitus? Ketä siinä Soiten hallituksessa istuu??

    • Valinnan_perusteet

      Melkoista touhua tuo Soiten kyytipalvelu homma, kun kuuntelin aamulla radiosta ja luin aamun keparista. En enää ihmettele Pekka Nurmen jyrkkää asennetta. Mitkä olivat valinnan perusteet?

      • Mielenk_seurattavaa

        Olet varmaan myös lukenut tämän https://yle.fi/uutiset/3-9870134 . Siellä on näköjään "Kokkolan taksikerho" tehnyt omia pikku sopimuksia keskenään kun ovat jääneet kilpailutuksessa toiseksi... Aika jäätävät olivat kuulemma tilastot kertovat paikallaolijat. Ei ihan yksinkertaista selittää miksi tietyillä autolijoilla homma toimii ja toisilla taas ei. Onkohan Viitalalla ja kumppaneilla vanhat Nokiat yhä edelleen käytösä?

        Toinen asia mikä on tämän päivän aikana osunut silmään on tämän Jarno Liskin hiljaisuus. Tässä on nyt pari viikkoa väännetty juttua yhdestä jo toisesta asiasta. Välillä on ollut faktaa pöydässä, mutta pääsääntöisesti faktat ovat loistaneet poissaolollaan. Ei ole tätä viimeisintä uutista saanut laitettua twitteriin. Onkohan syynä se, että on liittymän datat käytetty vai se, että tässä nyt ei ollut mitään sellaista millä olisi pm:ä voinut sivaltaa.

        Tätä casea on täältä pohjoisesta mukava seurata. Ei vaikuta omaan elämiseen millään lailla mutta pistää vain ihmettelemään kuinka helppoa medialla on kääntää ihmisten mielipiteet. Ihmisten oma harkinta/rationaalinen ajattelu on heikolla tasolla. En ole kyytikeskuksen puolesta enkä vastaan, kun se ei minuun vaikuta. Se vain mikä häiritsee kun tuomitaan (tai vastaavasti palvotaan) ilman, että siihen on mitään todellista syytä. Syyksi ei riitä se, että sukunimi on tietty tms.


      • Näyttäävaikuttavan

        Melekosta viisastelua "Pohjosen poika"


    • Kuka_hyötyy

      Tuo Soiten arvostelu on höpö höpö. Miten ihmeessä luulet että taksi voi varautua siihen, että hän on kahden tunnin päästä valmis heittämään jonkun Kallentorin keikan? Minä ainakin olen ymmärtänyt, että kyytitilaus tulee suoraan taksille jo silloin?
      Ottaisitko sinä vastaan sellaisen kyydin tietämättä millainen keikka sinulla silloin on?

      • torillapuhutaan

        Ihan hyvä, että Yle ottaa myös tähän kohuun hieman kantaa. Saadaan ehkä(?) hieman puolueellisempaa kirjoittelua kuin erään freelance toimittajan (Jarno Liski) toimesta. Komppaan ylempänä olevaa kirjoitusta missä tuodaan esille hieman toista näkökulmaa. Asia on ollut tänään iltapäivällä Kokkolan katukuvassa melko kuuma puheenaihe. Olen kuullut, että tilaisuudessa oli tästä 2 tunnin asiasta keskusteltu ja kuulemma tilaukset tulevat n. 20 min ennen. Kahden tunnin heitto oli tullut tiettyjen taksiautolijoiden suunnalta, mutta se oli vain heitto ilman mitään faktaa. Kyydeistä löytynee tarkkaa tietoa ja sillä on kai(?) pystytty todentamaan ihan yksilö/auto tasolla kuka toimii ja miten. Tämä 2 tuntia oli ammuttu alas ja tilastot näyttävät vastaavasti n. 20 min.


      • Jatkuvaavalehtelua

        Kenen tilastot, Speys Oy :n vai Kyytikeskuksen? Niiden huijareiden tilastoilla on paskapaperin arvo!


    • exlessu

      onneksi tuotaksi homma vapautuu ensi syksynä,saadaan uudet purnaukset

    • äititietää

      No jos Speys Oy olisi oikeuden mukainen yritys niin silloin he voisivat käyttää Kyytikeskusta myös oman Äitinsä kuljetukseen ja vieläpä samoilla ehdoilla että heidän Äitinsä joutuisi tilaamaan 2 tuntia etukäteen ennen kuin olisi tarvetta lähteä esimerkiksi lääkäriin Ja vielä lisätään tähän että jos ei tulekaan taksia. Jos Äidin pikku napperot toimisivat tällä lailla niin silloin se olisi oikeuden mukaista toimintaa.Mutta kuin Äiti sanoo että nyt riittää niin jopa toimitusjohtaja pesee we pöntön ,ei ole vanhemmalle sanomista ja Äiti on aina Äiti ,olipa poijat sitten vaikka kuinka kovia ,mutta Äiti sanoo viimesen sanan.

      Ja hyvä niin.
      ,

    • Avustajana

      Ei lääkärimatkoja makseta kaupungin laskuun, ne menevät tarvittaessa Kelan piikkiin, mutta nyt omavastuu on niin iso että ei kaupunkimatkat mene sen yli.
      Taksiseteleillä ei nimenomaan voi maksaa lääkäriin tai muihin hoitoihin kuuluvia matkoja.
      Muuten olen samaa mieltä, että tämä systeemi on "syvältä".

    • Tuettuon
      • eivoiollatottavaionko

        JÄRKYTTÄVÄÄ!!!

        Näinkö homma tosiaan toimii? Nyt kyllä pitäis alkaa jo päitä tippumaan!!

        Onko kenelläkään tietoa ketä tuolla päättäjissä istuu? Nimiä?

        Kiinnostaisi tietää onko hekin lessuja?


    • Exäänestäjät

      Asian takana sipilät berner kallis aholat .....

    • Ketkukepulit

      Missä Sipilä, siellä ongelma!

    • Ihmineneijäte

      Tää heidän ohjauskeskus/kuytikeskus toimii varmaan hyvin jätelogistiikan parissa, Ei asiakaspalvelussa ihmisten kanssa.

    • juurinäinkin

      https://yle.fi/uutiset/3-9876658 :

      "Bjarne Kallis sanoo miettineensä mukanaoloaan Speysissä useaan kertaan.

      – En halua jättää ketään pulaan. Jos minä eroaisin, se olisi samaa kuin ilmottaisin olevani tyytymätön toimintaan, olevani epäonnistunut tai kieltäytyisin auttamasta saamaan toiminnan paremmalle pohjalle. Velvollisuus jatkaa on suuri, mutta totta kai olen useita kertoja miettinyt, onko oikein vai väärin (jatkaa Speysissä), mutta luettelemani syyt painavat enemmän. "

    • juurikin_näin
    • Siberiaan

      Sipilä ja berneri saisivat erota myös loppuisi tämä koplaus....

    • Tilaa_nuoremmille

      ("Bjarne Kallis sanoo miettineensä mukanaoloaan Speysissä useaan kertaan.

      – En halua jättää ketään pulaan. Jos minä eroaisin, se olisi samaa kuin ilmottaisin olevani tyytymätön toimintaan, olevani epäonnistunut tai kieltäytyisin auttamasta saamaan toiminnan paremmalle pohjalle. )

      Bjarne Kallis totesi siis irtisanoutumisellaan epäonnistuneen. Ehkä hän samalla voisi irtisanoutua kaupunginvaltuuston puhenjohtajuudesta, koska hän on siinäkin epäonnistunut nyt pahasti.

    • sopupeliä

      Kokkolan taksiautoilijat kertoivat eilen Yle:n uutisissa, että Kyytikeskuksen ajoja
      ei sabotoida. Kyse lienee siitä, että kolleegan edelle ei kiilata eli reilu peli.

      • vaireiluapeliä

        No on siellä taksit ainakin yhdestä kälviäläis asiakkaasta ovella riidelleet kun, asiakas halusi päästä paikalle tulleeseen tuttuun taksiin jolla yleensäkin liikkuu.


    • Julkisroistot

      Sipilän rotta veljekset rosvo berneri kallis eläkeläis roisto...aholan rosvopäälliköt=Kokkolan uudet pirssarit

      • Kertakaikkiaan

        Näinhän se On, eikä tuossa edes kaikkia rosvoja!!


    • kiehuttaako

      Soitesta näkyy olevan muuttoliikettä muihin maisemiin mistähän johtuu?

      "Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten toimitusjohtaja Ilkka Luoma ja kokkolalainen anestesiologian erikoislääkäri Tuula Rajaniemi ovat jättäneet hakemuksensa ensi vuoden alussa avoimeksi tulevaan Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtajan paikkaan."

    • Omaajatus

      Onko kukaan miettinyt että koko palvelu on käsittääkseni kaupungin tuottama LISÄ palvelu, ei lakisääteinen? Eli edelleen jos haluaa voi sen tutun kyytiin ja kuljettajan tilata kuten ennenkin, hinta vaan vähän isompi. Nämä on niitä valintoja joita itse kukin joutuu aina joskus tekemään.

      • Kyllästyttää

        Kannattaa miettiä mitä kirjoittaa, jos ei tiedä asiasta mitään niin miksi pitää tänne kirjoittaa. Onko niin, että kepun jäsenkirja velvoittaa?


      • helvetinperiseinä

        kun omaajatus ei näytä olevan laista mitään tietävä, kannattas ennen kaikenkarvaisia heittoja lukea laa-vaikka vammaispalvelulaki


    • Oikeuret

      Halooo...ääliö vammais palvelut ovat lakisäääteisiä...huomaat tarpeellisuuden siinä vaiheessa kun itse tai omaisesi tarvitsevat näitä palveluja...

    • päivän-kysymys

      Kumpi on pahempi valelääkäri vai valekyytikeskus?

    • Samatroistot

      Kummatkin yhtä pahoja....mutta kaikkia pahin on suomen valehteleva hallitus....

      • Samaroistot

        Niin näiden juttujen takia sote sopalla on kiirus saara päätökseen että ministereillä on lisää ryövättävää...


    • oikeustoteutuu

      Soite irtisanoo sopimuksen Speysin kanssa, mutta miten uskaltavat antaa heidän välittää kyytejä vielä 6kk:tta? Talvi tulossa.... Kuka ottaa vastuun jos mummo tai pappa tai joku muu, kyytiä tarvitseva jää pakkaseen??

      • helvetinperiseinä

        vastuutonta antaa saman firman jatkaa ja uutta kilpailutusta tukitaan,ja kun laskupäätä ei kenelläkään,konsulttia palkataan ja rahaa poltetaan. Vanha systeemi takaisin,että kukin tilasi taksinsa itse. Tuommonen kyyläysfirma välissä vie persnetolle koko niiden kuvittelemat säästöt


      • kaikki-on-nyt-hyvin

        Uuden kyytikeskuksen kilpailutus alkaa heti irtisanomisaikana ja tästä seuraa, että kaikki taksit ottavat kyydityksen vastaan eikä lapsuksia enään tule. Taksit haluavat nyt palvella parhaalla mahdollisella tavalla, että voitto tulee kotiin.


      • helvetinperiseinä

        ne lapsukset on tullu siitä että SPEYSin applikaatio kaatuilee 10kin kertaa/pv,jolloin taksille menevä tieto häipyy bittitaivaaseen... tässä ei ole taksit syyllisiä. Ja kaikki taksit eivät ole mukana SPEYssä eli niistä on puutetta ajoittain...uusi kilpailutus ei tuo mitään parannusta...sama paska jatkuu samassa tai eri paketissa


    • Voisikoasiastaoppia

      Jos katsotaan koko Suomea ja vastaavia julkisella rahalla maksettavia kyyditys palveluita on kokonaissumma noin miljardin euron luokkaa. Ja kasvu ollut vajaa 100 miljoonaa vuodessa. Tämä on pääasiassa taksien businestä ja toisena toimijana varsinkin näytteiden yms. kuljettamisessa on Posti vahvasti mukana. Näistä euroista pidetään kynsin ja hampain kiinni eikä laatu ole todellakaan päätä huimaavaa, eikä toimintaa ole kehitetty kuten kuuluisi. Kaiken lisäksi ei ole minkäänlaista yhteistyötä Kelan, sairaanhoitopiirien, kaupunkien yms.tahojen välillä. On se vaan jännä juttu, että kymmeniä vuosia voittajia ovat olleet taksit, Posti ja Matkahuolto pienellä osuudella. Olemme kyllä ansainneet korkeat veromme ja kalliit palvelut sekä maailman kalleimman ruuan, koska kaikkihan on mitä parhaimmin ja homma toimii.

      • Talkoot

        Niin, eikä ole yhteistyötä puolustusvoimien eikä suurten kansainvälisten firmojenkaan kanssa.


    • Anonyymi

      Juha Sipilän tekemät päätökset ja taksin vapauttaminen ei kestä päivän valoa!

    • Anonyymi

      Tässähän toimii lestadiolaismafia niinkuin monessa muussakin asiassa täällä raamattuvyöhykkeellä. Lestapedopapat ovat olleet asialla. Tiedän monia tuttavia jotka ovat muuttaneet pois täältä lestadiolaismafian alueelta. Niin mutta hysssss.... näistä asioista ei saa puhua.

    • Anonyymi

      Odotimme 2h 45 minTuli kylmä ja Einolle pissat housuun .

      • Anonyymi

        Anteeksi nyt mutta eihän ko. taho oo vuosiin hoitanut soiten kyyti palveluita


    • Anonyymi

      Mafia pitää kuitenkin täysin paikkansa, se on vuosikymmenien asia.

    • Anonyymi

      täysin hanurista kokkolassa taksipalvelut tilattaessa.Potkut tollasille yrityksille

    • Anonyymi

      Kokkolan lestadiolaiset jatkavat toimintaa, nyt uudella nimellä ja Virossa. Muuten tämä on kuin kopio aikaisemmasta
      https://laasone.com/

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5055
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3187
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1295
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe