Ja taas kunnostauduttu karhumetsällä

Nallet_orpona

40

1561

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nalle93

      Huhujen mukaan taas valtion virkamies..

    • Lihamees

      Mikäli kyseessä on valtion virkamies, tutkiiko tapausta joku muu kuin valtion virkamiehen työkaveri? Joku puolueeton??

      • pukkikaalimaalla

        Poliisi näkyy tutkivan. Sakkoa ja metsästyskieltoa nuista huolimattonuuksista on nykyisin tuomittu ja vehkeet valtiolle. Rikos se taitaa olla vahingossakin tehty lain rikkominen.


      • Metsästysvahinko

        Pari vuotta sitten vastaavalainen tapaus .Tuomio -Sakko-ja emokarhun lihat valtiolle.


    • Hulluja

      En tykkää. Onko ampumisen himo niin suuri, ettei kerkeä hahmottaa kokonaistilannetta. On.

      • kyyneleet

        Pennut seuranneet haavoitettua emoaan..........Eikö tällaista saada koskaan loppumaan.


      • paskahousujaootte

        Jos minä joutuisin joskus ampumaan karhun, niin en ilkeäisi etes puhua siitä kellekkään. Nallet on niin sööttejä. Nämä sontiaiset haluaa ilmeisesti kohottaa egoaan. Taitaa kyllä olla toisenlainen vaikutus.


    • nunaputt

      Pitäisi semmonen ihmisen irvikuva sitoa puuhun pariksi viikoksi tai jättää sinne lopuksi ikäänsä..... tosi säälittävä tyyppi taas asialla!

      • yäksiat

        Joo kyllä ovat raukkoja nuo metsästäjät. Voi pentu ressukoita. Nuilla apinoilla ei ole mitään järkevää syytä ensinkään metsästää karhuja.


      • unikarhu

        No on niitä karhuja metsästää asti. Lisääntyvät vain, kun lupamäärät ovat maltilliset kannan tuottoon nähden. Ahneus ja saaliskateus tuottaa näitä virheitä silloin tällöin, kun ei malteta riittävästi selvittää tilannetta ennen ampumista.
        Toki tilanteet ovat nopeita ja piilossahan ne pennut ovat puussa emänsä komentamana olleet. Siitä pisteet metsästäjälle, että on itse tapahtuneen virheen ilmoittanut. Se on kuitenkin sitä vastuun kantamista ja virheestään tulee rangaistuksen saamaan.
        Tutkijoiden kanta on näissä se, että pennut selviävät jo talven yli omikseen vararavinnon turvin, jota on kerryttäneet emän maidosta ja marjoilla. Näitä aikoja karhuemot pentuineen alkavat jo asettua muutenkin talvipesään. Pesä ei ole karhulle välttämätön, vaan se selviää talven yli ns. kuusenpersauksessa elimistönsä lämmönsäätelyn turvin. Toki paikan valinta voi pennuilla olla mitä sattuu, mutta biologia hoitaa kyllä elimistön talviunelle jokatapauksessa.


      • Lumperinmuori

        Seli, seli ei piä metästää, jos ei osaa saada tietoon onko nallella pentuja. Taitamaton tyyppi. Ahneella on paskanen loppu. Torille ja housut kinttuun ja naiset saa ampua ritsoilla mestaria persuksiin.


    • orvoillenälkäkuolema

      "unikarhu" kirjoitti valheita.
      Alle vuosikakaat pentukarhut eivät osaa eivätkä pysty talvehtimaan omin nokkinensa.
      Nyt ammutun emokarhun poikaset nälkiintyvät koko ajan lisää. Viimeistään ensimmäisten lumisateiden tultua tarttee tehdä jotakin... muutakin kuin ampua lisää rauhoitettuja eläimiä.

      • unikarhu

        En ole tutkija, joten mutua kirjoitan, mutta joskus tutkijat ovat näin lausuneet eikä pentuja eläinsuojelullisistakaan syistä lopetettu orvoksi jäätyään tapauksessa, jossa emo kuoli kolarissa näin loppusyksystä.
        Onkos sinulla oikeaa tietoa vai tunneperäinen mielipide? Ei minustakaan ole oikein, että pennut on nyt orpoina yhden tohelon vuoksi, mutta on niillä mahdollisuus. Ellei olisi, niin nehän pitäisi pikimiten tappaa pois kärsimästä.


    • Taaas

      Tassa tapauksessa rajamiehet eivät saane tutkia tätä juttua.

    • luullaan

      Entäs sitten jos ne pennut ovatkin viime vuotisia?

    • turhaluulotella

      Suomussalmella tapana...
      2014 Emo- ja pentukarhu ammuttiin - ra­ja­var­tio­mies pidätettiin vi­ran­toi­mi­tuk­ses­ta
      2016 Naaraskarhu ja pentu ammuttiin metsästyksen avauspäivänä Suomussalmella
      ...,...
      Jos kyseessä olisi olleet viimevuotiset pennut, niin olisi uutisoitu erauspoikasista.
      Näin syksyllä emokarhu ei enää komentele erauspoikasiaan puuhun yms..

    • perukkalaenen

      Taas nämä virkakunnan koujot asialla.... jalkapuuhun kirkolle kuukaudeksi, järkyttävä ylimielisyys kostautuu.... näin se menee ... ylpeys käy lankeemuksen eellä... TÖRKEÄÄ... LUULIS HÄVETTÄVÄN

    • Enomistaaseita

      Pitäisi kouluttaa karhunkaatajat oikea oppiseksi ennenkuin annetaan lupa ampumaan karhuja. Näköjään näiltä puuttuvat MALTTI JA KÄRSIVÄLLISYYS TAIDOT. Hosutaan ja huijotaan perk.....sti miten sattuu. Kiitosta nämä eivät saa ainakaan minulta.

    • Karhumerkillinen

      Tämäkin tapaus vahvistaa sitä näkemystä että karhun kannanhoidollinen metsästys tulisi suorittaa haaskoilta. Näin voitaisiin olla mahdollisimman varmoja siitä, minkalaista kohdetta ammutaan.
      Puidenhalaajille tämäkään ei tietysti käy ideologisista syistä, kuin ei myös sovi ns tosimetsästäjille. He kun haluavat kokea metsästyskiimansa täyttymyksen "luonnollisesti luonnossa".

      Näinollen meno jatkuu entisen mallisena ja näitä tapauksia sattuu.

    • hävettääjätkänpuolesta

      Ompa taas joku torvelo muka "metsämies"ollut asialla,taidoton tappaja,tuommosten kuvat pitäs saaha lehteen että vois vaikka sylykästä ohikulkiessa.

    • halvinilo

      Sama mies ajoi Kovanvaaran metsämiehiä linnaan haaskapyynnistä ja oli tosi ärhäkkänä, että kaikesta pitää olla varma ja nyt sai omaa lääkettään. Voi notta minä oon onnellinen

      • perukkalaenen

        Hyvä, samaa mieltä !!! !! !!!!!!


    • luojallekiitos

      No voi helvetti , niin minäkin . Rajamiehet on jatkuvasti näissä jutuissa, mutta muistatteko kun nimismieskin oli tyrimässä. Ne paineltiin villasella, mutta tässä nähtiin että kaikille sattuu.

    • Peräsmies69

      on ainakin ilmoittanu että ny kävi näin. mitenkäs te muut eräjormat? ohoh vahingossa tuli ammuttua lohiläjän päälle vai mite se meni?

    • hevismies

      Onhan niitä vahinkoja sattunut ajansaatossa vaikka minkälaisia. Taivalkoskella joskus 50-60 luvun taitteessa kunnan virkamies olikohan Nimismies vai kunnanjohtaja, jompikumpi, ampui hirvimetsällä hevosen.

    • Kiehikäinen

      Pitäisi laittaa varotustaulut maastoon: Varokaa metsästäviä virkamiehiä

    • Ruutikuivanapumpum

      No elekäähännyt kehatko ennää tuommossie asijoita vatvoa. Sattuuhan sitä tekeville. Poijjaat tolokkuna koettaat touhottaa ni eihä se aina mee niin ihan ku oppikirijoissa. Jatkossa sitte koettaa olla tarkempana.

    • Sei oo heleppo ampua kohti ja osua jos tähtäin ei oo kohallaan.

    • pukkikaalimaanvartiana

      Puhuivat Ruhtinan kaupalla ne jotka olivat haavakon jäljityksessä mukana, että oli karseeta hommaa, kun pennut seurasivat koko ajan haavottunutta emoaan.

      Tuskanhuudot ja pelokaat pojat huusivat karseesti.

      Jos tuommosesta ei miestä panna linnaan niin mistä sitte.

      On pikku juttu jos ampuu hirven , vaikka metsäaototien yli tai ensin emän ja heti perään vasan, mutta jos ampuu, niin ampuu sitten kuolettavasti.

      Valvovana viranomaisena ja vielä vittumaisena sellaisena tunnetun miehen pitäisi jäävätä itsensä kokonaan moisesta pyynnistä.

      Olisi sama kun liikennepoliisi ajaisi kännissä suojatiellä vaunuja tyäntävän naisen päälle, ei sitä voi selitää mitenkään.

      Nähtäväksi jää painetaanko tätäkin juttua villasella.

      • pekkarinentatu

        Hyvä, samaa mieltä hyvä !!!!


    • turhiapaskoja

      Tapporaha noitten petojen ampujille pitäisi maksaa, näin Venäjälläkin tehdään.

      • mehtäjuntit

        Turha pas...kaa on sinun mielipiteesi; karhut kuuluvat luontoon. Suurin piirtein kul...li pystyssä ollaan niin kovaa metsämiestä, tappokiima päällä, ettei havannoida ympäristöä.
        Sitten ollaan niin sankaria, niin sankaria.
        Olkaa sankareita, menkää karhua vastaan paljain käsin, se vaatii jo rohkeutta....


      • pekkarinenpaavo

        Kyllä, tämäkin "sankari'facessa kirjottelee kuin mitään ei olis tapahtunut, hävettäs edes

        Käsittämätön kaiffari tämä kaikkien tuntema "lainsankari"... ja innokas muiden "ohjaaj"..


      • RASISTIHÄKKIIN

        TURHIAPASKOJA: Karhun metsästys aika on 20.8.2017-31.10.2017.Miten uskallat nousta metsästävää kansanryhmää vastaan.Kansaedustajat ovat saaneet tuomiota vastaavasta ?


    • Tolovanen

      Heh, aikoinaan puhuivat meijän nimismies, vae mikä poliisipäällikkö, Karjalenenko se oli, niin olivatten eksynneet samoille metästysalueille, niin muuan pojanloppi ampui metson, jota kaet hänkin oli jahdannut. Karjalaenen suutuksissaan mittasi jalkamitoilla, että ei oo 200 metriä tielle, pari askelta jäe puuttumaan, No, metso ja ase meni valtiolle. Pojan isäukko lunasti sitten aseen takaisin.

      • eerikg

        erikoinen nimi tuo Karjalenenko.


      • Omistanlakirjan

        Kyllä tuli "Tuplamitta" Ei tule seuraamuksia jos ampuu 200-m autosta . Laki on 100-m-autosta.


      • pitkämuisti

        Karjalenkko oli ite aikonaan porukassa jossa ammuttiin emokarhu jota pokaset seurasi,eipä tainnu tuomiota tulla.Virkamiehet osaa kikkailla tuollaset rikokset,mutta karman laki saattaa toteutua,toivottavsti kovemalla käellä.


    • tuttumieskin

      Se oli teeri ja ampuminen tapahtui kylänmäessä, ampuja oli liikkunut autolta riittävän matkan , mutta matka linnuntuetä autolle oli muutamanmetrin liian lyhyt,

      Antti tähyili isompia virkoja, mutta ei sellaista pesäänpaskojaa kukaan halunnut porukoihinsa eikä virkaasteikolla itsensä yläpuolelle,

    • nimismieehen

      Tähän sopisi Perkoilan laulu nimismiehen murheet

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      91
      4286
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      4202
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      3966
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2807
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2521
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      128
      2108
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2084
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      195
      2003
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1649
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1442
    Aihe