Ei naisia taloyhtiön hallitukseen!

ei.ymmärrä

Kuulostaa ehkä ilkeältä, mutta mmitä tässä nyt olen katsellut tätä hommaa, niin vaikeimpia tapauksia ovat eläkeikäiset naiset taloyhtiön hallituksissa! Ei löydy ymmärrystä tai osaamista, mutta sen sijaan löytyy aikaa keksittyä pienimpiinkin merkityksettömiin asioihin.

Hallituksen kokouksessa voidaan käyttää 15 minuuttia, kun keskustellaan talohuollon 5 euron lisäveloituksesta. Siis koko hallitus isännöitsijä istuvat kokouksessa 15 minuuttia ja selvitellään 5 euron veloituksen oikeellisuutta.

Joskus miettii, onko suhteelisuudentaju kadonnut kokonaan. Taloyhtossä on 40 huoneistoa, joten 5 euroa on laskennallisesti 0,125 euroa/huoneisto. Tästä lähtökohdasta talohuollon 5 euron lisäveloituksella mistä tahansa asiasta ei pitäisi olla mitään väliä taloyhtiölle!

Nainen luotsissa tuntuu johtavan myös siihen, että halutaan kokoustaa mahdollisimman paljon. Joka kuukausi pitäisi olla kokous!

13

258

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ajsfdlö

      Miun kokemus miehistä taloyhtiön kokouksiss on se, että kavereille järkkäillään remppakeikkoja ja jälki on sutta. Halvalla kuitenkin saatiin.

    • Porno-Jalmari

      Minulla on kokemuksia naisista, öhm...

    • Räksynräksyn

      Joo, meillä on yksi takkupää peikko akka hallituksessa. Erehdyin kesällä kysymään taloyhtiön ilmanvaihto-ongelmista eli huippuimurin huudattamisesta saunailtoina, kun ajattelin, että nainen toista naista ymmärtää ja kuuntelee. Jeesus sentään: tämä takkupää alkoi räkyttää kuin rakkikoira ja ihan selkeästi vittuilla minulle! Totesin lopuksi, että ja mitään ei tapahdu. Niinkuin ei ole tapahtunutkaan. Ikinä en tältä rakkikoiralta kysy tämän jälkeen mitään!

      • joseiniinsitten

        Kuinka huippuimurin käyttäminen saunailtoina on ongelma?


      • Räksynräksyn

        Siten, että se huutaa volat kaakossa, asunnossa kuuluu helvetinmoinen ulina, ikkunaa et voi vedon takia avata, koska heittää selälleen ja ovea et meinaa saada auki rappukäytävään vedon takia. Tätä sitten pitää kestää n. 6 tuntia joka Jumalan viikko, 2 iltaa viikossa. Alkaa jumalauta mitta täyttyä.


    • Uygjko

      Kyllä oma kokemus on, että eläkevaarit on niitä pahimpia. Korjaukset laiminlyödään, kun ollaan muka niin tietäväisiä, eikä ennenkään ole mitään vikaa ollut. Naiset ei rupea vänkäämään rakennusten kunnosta, kuten ukot tekee. Toisarvoisista asioista vänkääminen on naisten heiniä.

    • Tekninennainen

      Nainen tai mies, koulutus, älykkyys ja asioihin paneutuminen, myös moraali ja oikeudenmukaisuus on tärkeintä. Kun hallitusta valitaan, pitäisi enemmän kiinnittää huomio asukkaiden tietotaitoihin. Tietysti tarvitaan myös perinteinen naisnäkökulma, joka ottaa huomioon lapsiperheiden erityistarpeet, jos miehistä taas ei ole siihen. Meillä Suomessa on jo paljon naisia, joilla on esim. teknisen alan koulutus, Naisilta ko. koulutus vaatii paljon enemmän kuin miehiltä, jotka ovat perinetisesti "omalla alallaan". Jos ja kun taloyhtiössä on paljon suuria remontteja edessäpäin tai takaan päin ko. tietotaidot ovat enennän kuin tarpeellisia. Myös lakitietoa tarvitaan. Monissa yhtiössä uskotaan, että hallitus ja asukkaat voivat enemmistö periaatteella tehdä minkälaisia päätöksiä tahansa. Asunto-osakeyhtiöitä koskee kuitenkin paitsi yhtiölainsäädäntö, yleinen koko maata käsittävä lainsäädäntö. Eikä yhtiö voi suvereenisti päättää mitä tahansa ja mistä tahansa.

      • nikillämeneelujaa

        niki vauhdissa.


    • eijuuehkä

      Naisia tai miehiä? En ole huomannut minkäänlaisia eroja kun puhutaan rakennuksen huoltotarpeista, lämmitysenergian säästöstä, ilmanvaihdosta tai sisäilman laadusta ja vedosta ja vedon poistosta jne.
      Alan amatöörit niistä asioista keskustelee ja tekee yleensä täysin typeriä päätöksiä.
      Tietämättömyydellä, vanhoilla luulotiedoilla ja hajatelmilla niitä päätöksiä suoritetaan.
      Kiinteistöhuollosta osaava ja taitava hallitus on yhtä harvinainen ilmiö kuin lotossa 7 oikein merkkaava ihminen. Kokouksissa kannattaisi olla läsnä aina kyseisen asian osaavaa asiantuntija.
      Tosin niitäkin on tosi harvassa.

    • HankalaaOn

      Oli sitten naisia tai miehiä, sellaisten ihmisten kanssa on vaikea etsiä hallituksessa parhaita ratkaisuja, jotka eivät tiedä käytännössä mitään kiinteistön hoidosta ja hallinnoinnista. Erityisen vaikeaa se on jos tällainen henkilö on pj, hänellä on vankkumattomia mielipiteitä ja on halukas olemaan täydessä tietämättömyydessään aina oikeassa. Meillä pj:n omat mielipiteet syntyy aina vasta sitten kun joku muu on kertonut oman mielipiteensä tai esittänyt jotain. Viime aikoina olen kokeillut sellaista konstia (kun kukaan muu ei saa aloitettua asiallista keskustelua), että aloitan jonkin ratkaisuvaihtoehdon pohdinnan vähätellevään ja epäilevään sävyyn. Kuinka ollakaan, pj on tästä innostunut ja juuri se vaihtoehto on valittu. Vanha kikka mutta osuu ja uppoo ;)

    • kfamn

      tässä on nyt lähettävä siitä. mitä raamattu sanoo. naisen paikka on kotona. kysyköön nainen mieheltänsä kokouksistaan ja olkoon miehelle alamainen.

    • kröhöm_ite

      No siis pilkunkuksimisen syyllistyvät samalla lailla myös miehet. Yhtiön liikevaihto on lähemmäs miljoona euroa ja marmatetaan kopiokuluista.

      Insinööreistä, dippa-insseistä ja arkkitehdeista on naisia noin 15-20 prosenttia. Osa näistä asuu asunto-osakeyhtiöissä tai omistaa niissä asuntoja. Osa näistä voisi suostua yhtiön hallitukseenkin, jos joku heitä esittää. Osa taas ei halua siihen keskustelukerhoon kirveelläkään.

      • Julle-setä

        >> Yhtiön liikevaihto on lähemmäs miljoona euroa ja marmatetaan kopiokuluista.

        Kopiohinnottelu 500 - 1000% katteella on vain jäävuoren huippu jos pelkästään euroja tuijottaa, mutta siitä saa jonkinlaista tuntumaa muidenkin erillislaskutettavien töiden katteista. Isännöitsijän pitäis olla taloyhtiön luottoHENKILÖ ja asioiden hoitaja joka ajaa taloyhtiön etua, kittiä kans. Ollaan mietitty hallituksessa pitäiskö palkata erillinen valvoja. Sellanenhan se palkata nykyjään vähän joka hommaan taloyhtiöissä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe