Kokemuksia LUMO asunnoista?

Kertokaas mielipiteitä ja kokemuksia Lumon kautta vuokratuista asunnoista. Vuokrat on ilmeisesti kalliita? Miten homma toimii muuten (huollot yms.)?

Itse olen muuttamassa, joten mielelläni kuulisin myös niitä hyviä juttuja kun netistä löytyi oikeastaan pelkkää negatiivista :D
Ilmoita


48 Vastausta

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.


? :)
Ilmoita
Samaa paskaa, eri nimi. Maineensa ryvettänyt VVO vain vaihtelee nimeään miten sattuu.

Kalliit vuokrat ja joka vuosi niitä nostetaan niin paljon kuin laki sallii. Asunnot voivat sitten olla mitä tahansa alkoholistiparantoloita, Lumo ei ole tae mistään.
2 VASTAUSTA:
Me muutettiin Lumolle ja ollaan kyllä tykätty, ainakin tähän asti. Rauhallinen taloyhtiö ja kaikki vastaantulevat naapurit moikanneet :)

Nyt pitää vain toivoa, että huoltoyhtiö toimii hyvin tarvittaessa ja vuokra ei nousisi kamalan paljoa.
Lumoutunut kirjoitti:
Me muutettiin Lumolle ja ollaan kyllä tykätty, ainakin tähän asti. Rauhallinen taloyhtiö ja kaikki vastaantulevat naapurit moikanneet :)

Nyt pitää vain toivoa, että huoltoyhtiö toimii hyvin tarvittaessa ja vuokra ei nousisi kamalan paljoa.
No sä olet vähään tyytyväinen :D
+Lisää kommentti
Otin viikossa Lumo-asunnon sillon kun tämä uusi järjestelmä tuli käyttöön ja tyytyväinen olen ollut. Vuokra on tosi kohtuullinen, kaikki korjaukset on tehty mukisematta. Sain jopa uuden jääkaapin kun vain ilmoitin että vanhassa on vikaa. Taloa huolletaan koko ajan, ilmainen pyykkitupa ja kivat naapurit. Ei valittamista. :)
Ilmoita
Onko jo varastolämpö päällä öisin?
Ilmoita
On asuttu nyt 4 vuotta ja muutettiin silloin ihan uuteen, paljon vikoja varsinkin tuolla lvi-puolella. Lämpötila sisällä alle 20 astetta joka paikasta vetää mutta kesällä lämpötila lähellä 30. Kova vaihtuvuus aina vaihtuu naapurit. Huoltoyhtiö ei hoida pihaa roskainen. Ja mikä pahinta vuokra on tosi suolainen 72 neliötä vuokra 1618 € ja nyt varmaan ens vuonna tulee vesimaksukin olen vähän seurannut ja jos sen lisäksi vuokra nousee niin pakko lähteä muualle. En tosiaankaan suosittele lumoa!!
Ilmoita
Vantaalla erittäin kallis, talot vanhoja, huolto ei pelaa eli kokonaisuus sitä rataa.
Taas ties monennenko kerran nostavat kuukausivuokria vuosi vuoden jälkeen.

Ei missään tapauksessa hintansa väärtti,
Ilmoita
Paljonko nousi vuokrat lumo asunnoissa? Ens vuonna 25 euroa lisää eikä tullut vesimaksua vaikka uudet asukkaat maksaa jo. Ehkä tässä voikin asua vaikka tiukkaa tekee maksaminen tulot ei meinaa riittää!!
Ilmoita
Kerrostalomme myytiin just Lumolle ja firma piti ihan asukastilaisuuden viineritarjoiluineen. Sliipattu jäbä lässytti mitä kaikkee kivaa Lumo vuokranantajana asukkaille tarjoaa. Kuten rahaa asukastoimintaan, ratkiriemukkaita retkiä ja ihanaista yhdessätekemisen meininkiä. Remonttimaalitkin saa koto-ovelle halutessaan. Se nyt on sama ku joku sanois: "saat tulla ilmaseks peseen mun Mersun".
Tilaisuudessa puhuttiin kaikesta muusta paitsi vuokrankorotuksista. Ne tuli sit postissa.
Vanha vuokra: 705 euroa
Uusi ehdotus: 982 euroa
Mitäs tuumaatte? No, eihän me tuota hyväksytä. Lumo saa pitää lumoavat asuntonsa. Kai tuollakin hinnalla joku sen vuokraa. Jos ei muut, niin Kela. Tylyintä tässä on se, että Lumon omistavat suurelta osin suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt ja ammattiliitot. Tekis mieli sanoo enemmänkin, mutta ei viitti. PRKL!
1 VASTAUS:
Sama homma. Lumo osti talon ja vuokrat "tarkistettiin" eli nostettiin tappiin. Korjauspyynnöille viitattiin kintaalla vaikka niitä erikseen kysyttiin. Jotain pakollista kuten kosteusvauriot korjataan, mutta muuten saa olla vaikka miten rempallaan.
Kevättalvella kajottiin ilmeisesti heti lämmitykseen kun aiemmin lämmin asunto muuttui jäätäväksi. Vuotaa myös jokapuolelta.
Kesällä taasen koneellinen ilmastointi on päällä minimin ja asunnon lämpötila nousee kohtuuttomasti. Ei auta edes se vuotaminen/veto.
Jos on ns. vilukissa niin kannattaa varsinkin vanhemmat kohteet kiertää. Sen verran tästä palelusta talvisin on kirjoiteltu. Mitenkäs tuo vaikuttaa kosteuteen?
+Lisää kommentti
Riippuu vähän mistä päin aiot asunnon vuokrata, ainakin pääkaupunkiseudulla vuokrat aivan päättömiä, kannattaa ennemmin vaikka Asoon tai ottaa lainaa ja ostaa oma, jos vain pystyy.
Ilmoita
Ei ainakaan kannata erehtyä uskomaan että Lumon uusien taloyhtiöiden "savuttomuus" tarkottaisi yhtään mitään.
Ilmoita
Lumon taloissa on ruvennut pyörimään myös Majoituspalvelu Forenom Oy. Eli joku asunto voi olla heidän. Vuokraavat valmiiksi kalustettuja lyhyeksikin aikaa. Tämä on tietysti riski Lumon asukkaille sillä tuohon asuntoon voi pölähtää eri ehdoin vaikka mimmoinen bileporemmi tai ulkolainen työporukka.
Ilmoita
Surkea asiakaspalvelu. Ammattitaidoton isännöinti.

Turhia, halvimmalla firmalla teetettyjä surkeita remontteja, joiden lopputulos täyttä paskaa.

Tupakoijat erikoissuojelussa, vaikka kyseessä on savuton talo. Ylikorkeat vuokrat, koska rahoilla maksetaan mm. turhia kakaratapahtumia ja urheilijastipendejä.
1 VASTAUS:
Tupakoitsijat tosiaan erikoissuojelussa Lumo-kämpässä, vaikka muka savuton asunto/talo. Alakerran ketjupolttaja veti röökiä sisällä, koska hänen vuokrasopimuksensa jostain -50 luvulta sen salli. Savut sitten suoraan yläkerran asuntooni. Esim. verhot, matot meni suoraan roskikseen, kun muutin pois, niin pinttynyt röökinsavu niissä oli, n. vuoden Lumo-asumisen jälkeen.

Mystisen ilmanvaihtokanavien putsauksen jälkeen hormiin yhdistetty liesituuletin puhalsi ilmat sisällepäin. Kämpässä painovoimainen ilmanvaihto.Kaikki putsauksen paskat jätettiin asukkaalle siivottaviksi. Kylppäri ei enää kuivunut ollenkaan. Talvella asuntoon jäätyi, prkleellinen viima joka nurkasta ja kesällä pätsi. Vanha kerrostalonrötiskö, p.korjattu 2008.

Keväästä asti parvekkeella( ylin kerros) pyöri jatkuvasti rottia ja hiiriä. Rotanpaskaa ja -kusta koko parveke täynnä. Väsyin loukutukseen, ei rotanraadot oikein innosta nekään, vaikka rotanlitskuja joskus maalla mummolassa viriteltykin, lopulta en enää viitsinyt paskaakaan siivota, en käynyt koko parvekkeella enää. Edes ovea ei voinut pitää auki kesällä röökinsavun ja rottien takia. Eikä tullut mieleenkään mikään tomaatinviljely partsilla tai edes tuolin/pöydän laitto...Talon ahkera pihagrillausjengi heitteli grillausjätteensä ympäri pihaa, lieneekö vaikutusta rottakantaan...kyllähän avoparvekkeelle voi joku lintu/jyrsijä eksyäkin, mutta näitä siimahäntiä jo yli käsityskyvyn...Toivottavasti sateet vei paskat roiskevetenä alakerran ketjupolttajan parvekkeelle....ei ole ränniä tms.
Isännöitsijä/huoltofirma v*tut veisaa, mitään ei tehty. Vuokra 1300 euroa 59m2:n kämpästä.
Siinä sitä Lumoa kerrakseen. Onneksi pääsin pois.
+Lisää kommentti
Missäpäin tuo rotta-asunto oli?
onko kenelläkään kokemusta Lumosta 3kk ajaksi? kannattaako? ja jos haluaakin jatkoa niin 3kk jälkeen ei saa enää jatkoa samassa asunnossa, oliko sellainen systeemi?
3 VASTAUSTA:
Helsingissä arvostetulla alueella, näyttää olevan vapaana nytkin
Lumon lutikkalinnat eivät ole mitään kunnon asuntoja,isännöitsijä ei puutu häiriökäyttäytymiseen.
Ne otti tuon 3kk:n käytännön meille siks, kun tänne muutti ties mitä narkkareita ja puliukkoja jotka sitten remusivat yöt läpi niin, että koko talo tärisi eikä niitä ole saatu pois. Rappukäytävässä haisee tupakka, hissiin oli kustu ja seinille syljeskelty. Niistä tehtiin ilmotuksia mutta Lumo ei tehny asialle mitään.
Kyllä ne tuon 3kk:n jälkeen antaa jatkaa mutta sillä on ehtonsa. Vvo:lla on hyvin tarkka hierarkia siitä miten asiat pitää toimia, elikkä jos esimerkiks valitat kosteusongelmista(aiheesta), niin sitten saat vaan ilmoituksen että sun vuokrasopimusta ei jatketa. Tai ihan mistätahansa muusta syystä, mistä vvo ei tykkää.
+Lisää kommentti
Uudemmissa huoneistokohtainen ilmanvaihto jota ei saa pois päältä,talvella liian kova veto ja kesällä kierrättää vain lämmintä ilmaa,eli talvella ovat asunnot kylmiä ja kesällä liian kuumia.
1 VASTAUS:
Tuttu ongelma, asuin 2010 rakennetussa talossa jossa koneellinen tulo- ja poisto, ilmanvaihdossa ei tietenkään mitään säätömahdollisuutta(se olisi maksanut ja VVO on tunnetusti hyvin köyhä firma).

Talvella jatkuva vedontunne ja suihkussa tuntui kun olisi ollut tuulikaapissa. Kesällä ilma lämmitettiin silti 21 asteeseen, jotta ei varmasti viilene öisinkään vaikka ulkona olisi viileää ja sisällä 30C.
+Lisää kommentti
Pitää paikkansa. Ja esim Pertunpellontiellä 8 ja 6 ns. LUMO-tiimi. Kyttäävät naapureiden tekemisiä ja keräävät asukkailta nimiä listaan ja tekevät perättömiä ilmoituksia isännöitsijälle, että saavat asukkaan pois taloyhtiöstä. Täällä muuttovirta on valtava, kukaan ei viihdy näiden LUMO-TIIMILÄISTEN hampaissa. Vuokrat korkeat. En suosittele missään nimessä.
Ilmoita
Koneellinen ilmanvaihto on pahasta ,kauhea veto syksyisin/talvisin vaikka säädöt minimissään,silmät kärsii,hengitystiet kärsii ihminen kärsii,lumon suhtautuminen häriöihin on hyvin nuivaa,isännöinti byrokraattisen hankalaa ja arvotonta lutikat vvo/lumon asunnoissa karmea ongelma.
Ilmoita
Isännöitsijä istuu vain toimistotuolillaan ja lukee meilejään,isännöitsijä ei ymmättä talotekiniikasta mitään eikä rakennustekniikasta,isännöitsijä ei ymmärrä melutasosta eikä äänen kantamasta mitään muuta kuin teoriassa hän on pelkkä teoriittinen kökkö joka istuu toimistossaan lomakkeittensa seassa tietokone apunaan.
Ilmoita
Isännöinti lumon lutikkalinnoissa olematonta ja kaikki muukin syvältä,jos haluaa asua meluavien napaureiden kanssa niin aivan sama mut muuten paskaa touhua,en asuis jos ei olis pakko.
Ilmoita
Surkea asiakaspalvelu. Yhtiö vaihtoi omistajaa hiljattain, on nyt pörssiyhtiö. Toimisto on niillä auki enää kerran viikossa muutaman tunnin. Ennen pystyi sopimaan asunnon näytön ennen hakemista. Nyt pitää hakea näkemättä, eikä hakemukseen enää vastata. Helsingissä vastaa jokin help desk, joka ei tiedä mistään mitään. Isännöitsijä ei vastaa kysymyksiin koskaan. Asun kuitenkin edelleen, kun sijainti on niin hyvä.
2 VASTAUSTA:
Ikäviä kokemuksia hirmuisesti asukkailla,isännöitsijä talossa jossa itse asun vastaa kuukauden kuluttua vasta ja kirjoittaa "ei aiheuta toimenpiteitä",nämä hemmetin lumon omistamat asunnot ovat ihan ok mutta ei puututa mihinkään epäkohtiin vaan kaiken annetaan olla,muutan kyllä pois ja hankin asunnon luotettavalta vuokrayhtiöltä en koskaa enää LUMON omistamista taloista.
Onkohan tämä kaupunkikohtaista, koska meillä on asiat aina toimineet Vvon/Lumon kanssa. Vuokrat ovat korkeammasta päästä, mutta keskustan alueen asunnot ovat laadukkaita, ainakin varallisuusrajattomat. Huolto tulee samana päivänä ja laitteet uusitaan kun pyydetään. Naapureistakaan ei ole tarvinnut valittaa.

Varallisuusrajalliset asunnon voi olla tietysti eri asia
+Lisää kommentti
LUMO asunnoissa asuu lähinnä sosiaalisen alaluokan ihmisiä ja maahanmuuttajia joten metelöintiin ei puututa, lutikat ovat valloittaneet suurimman osan asunnoista koska siisteydestä ei huolehdita rotat ovat myös suuri riesa,mielenterveyspotilaat saavat mellastaa asuonnoissaan yöt joten turha toivoa että työssäkäyvä voi nukkua rauhassa.
1 VASTAUS:
Juuri näin
+Lisää kommentti
Yläkerrassa meluaa koira, jolla on vaikeuksia yksin olossa ja omistaja ei piittaa muista asukkaista ja jättää koiransa yksin haukkumaan myös öisin. Lisäksi asunnolla kävi joku (ilmeisesti työntekijä) laittamassa kalaöljyä hyllylle, hajusta jäi heti kiinni että oli käyty. Samalla työntekijällä varmaankin avaimet saman seudun kaikkiin asuntoihin luulen. Rappua vahditaan useiden kameroiden voimin kuin vankilassa ikään, vaikka pahimmat meluajat ovat asuntojen sisällä eivätkä näy edes kameroissa. Kamerat laitettu "ovelasti" kattoon kiinni. Kummallista nykymeno.
Ilmoita
vantaalla yksiön vuokra nousee maaliskuun 2019 alusta 35 e/kk ja on sitten 850 e/kk, joka vuosi vuokraa korotettu noin 30-35 e/kk. Eipä aikaakaan kun puolet vuosipalkasta saan antaa vuokrayhtiölle - joten vasta heinäkuussa saan rahaa omaankin käyttöön!
1 VASTAUS:
Sinun tulee maksaa kiltisti vuokrankorotuksesi jotta toimitusjohtajan tämän vuoden palkankorotus on vara maksaa - 30000 euroa.
+Lisää kommentti
Onko vuokraajalla yhtään mitään oikeutta vuokran suhteen? Itsellä vuokra Lumon asunnossa nyt 860e/kk ja taas nousisi muutama kymppi ensi kuussa, vedotaan kiinteistöhuollon kallistuneisiin kustannuksiin ja blabla kuten aina. Kuusi vuotta sitten tähän muuttaessani vuokra oli 725e/kk. Nyt tuli kipuraja vastaan ja laitoin irtisanomisen vireille. Asuntoni on vuokrattavissa nyt Lumon nettisivuilla hintaan 780e/kk eli lähes satasen halvemmalla per kuukausi. Kuntoakaan eivät ole vielä ehtineet tarkistamaan (parempi mitä minulle vuokratessa tosin). Että mitäs helvettiä kun ei tänne remppojakaan ole luvassa?
1 VASTAUS:
Ne korottaa vuokria joka vuosi siks, kun ekanakin henkilökunnan palkkakustannukset nousee ja siks kun pitää tehdä tulosta jokavuosi vähän enemmän. Nämä isot vuokrayhtiöt kun on nyt melkein kaikki bisnesmiesten hallussa niin ne korottaa vuokria koska sitten saadaan vuokratasoa nostettua tasaisesti koko suomessa. Tällee asuntojen hintoja ruuvvataan jatkuvasti vähän korkeammalle, että saadaan aina vaan enemmän rahaa.
Bisnesmiehet myy vaikka oman isoäitinsä, jos saavat siitä rahaa itelleen - ja nää samat tyypit on nyt Vvo/Lumo/Kojamo/mikä lie firman johdossa.
+Lisää kommentti
Itse olen ollut tyytyväinen asumiseeni nykyisen LUMO nimikkeen alla joka sijaitsee ok paikalla suhteessa omaan elämään ja sen arkeen. Työpaikka ja palvelut erittäin ok etäisyydellä 0,5- 5km säteellä!!!
Täysremontoitu asuntoyhtiö joka sopivasti rauhallinen asua vaikka lähellä keskustaa onkin (2km).
Netti 100M 9,90€/kk (10M on 0€) ja vesimaksu vastikkeessa ei siis makseta erikseen hlö määrän mukaan.

Itse maksan vuokraosion ja vaimo vastikkeen määrän jolloin oma asumiseni kustanne on 16-18% palkastani ja loput tilistä on omassa harkinnassani miten säästää ja tuhlaa.

Tämä ei olisi mahdollista yksityiseltä vuokrattuna neliöihin / remontteihin/ sijaintiin nähden hinta olisi erilainen ja tuskinpa ahneelle sijoittajalle hinta-ale tulisi pieneen mieleenkään!

"Vuokran korotus" on sinällään tilintekoautomaatti, koska se menee suoraan taskuun ei taloyhtiöön. Vastikkeen korotus on eriasia ja perustuu yhtiön kuluihin ja sen ylläpitoon!
1 VASTAUS:
Jopas on vauhti päällä, mitäs jos istut alas ja juot vaikka lasin vettä?
"täysin rempattu" vvo:n talon laatu kyllä tiedetään. Tuo vesimaksuhomma on kyllä ihan kaikille sama, samoin netin saa kuka vaan melkein minnetahansa kun vaan maksaa joten höyryät ihan turhasta.
Ja kyllä olisi mahdollista jos vuokrais yksityisiltä: yksityisillä vuokrat on 100-200euroa halvemmat kun vvo:lla + että asunnot on lähes poikkeuksetta paremmassa kunnossa. Ittekki ku ovat asunnoissaan asuneet ja niistä huolta pitäneet.
+Lisää kommentti
En tiedä miksi puhut vastikkeesta vuokra-asunnossa?
1 VASTAUS:
EI siitä kannata välittää, se on juonu varmaan liikaa kahvia tai jotain.
+Lisää kommentti
Asun Lumo asunnossa vantaallta ja tänne on ainaki viime vuotena muuttanut vain virolaisia/venäläisiä/juoppoja. Viikonloppuisin pitävät hirveitä bileitä, musiikki+basso jumputtavat täysillä ja arkisin haukuttavat koiriaan aamusta sekä juopot tappelevat yöllä.

Tuntuu nykyään rauhattomalta asuin paikalta ja vuokrat saakelin kalliita, Se vuokran jokavuotinen korotus on kyllä perseestä.. tässäkin noussut vuokra varmaan 200 euroa muutamien vuosien aikana. Aikaisemmin maksoinkin mielelläni vähän enemmän vuokraa koska täällä oli rauhallista asua, mutta ei ole enää ja en tiedä onko tämä asunto enää tämän väärti. Eniten ärsyttää ettei lumo ole kiinnostunut pitkäaikaisten vuokraisten asioista.

En ymmärrä ihmisiä jotka eivät ajattele naapureitaan ja elävät ihan omilla säännöilllä. Etenkin virolaisilla on ihan omat säännöt. Eivät piittaa mistään muusta kuin ittestään.
Ilmoita
Me muutimme Lumon asuntoon, onneksi vain, väliaikaisesti helmikuussa ja on ollut vain ongelmaa ongelman perään. Naapurit koiravihaajia, uhanneet tappaa meidän koiran. Naapuri tehnyt valituksen, että on tupakantumppeja heitelty pihalle, löysin yhden. Lisäksi saatiin toiselta naapurilta kuulla, että edelliset asukkaat muuttaneet pois tästä, koska asunnosta oli löytynyt hometta. Lumo pesi kätensä tästä kun soitin asiasta ja ohjasi isännöitsijälle. Isännöitsijä naureskeli ja sanoi, että ei siellä mitään hometta ole ollut, vaikka kylppärin lattia olikin uusittu. Kysyin, onko mittauksista jotain dokumentteja olemassa, niin selvisi, että ei ole järkevää turhaan tehdä mitään homemittauksia... Vuokra alle sadan neliön rivarista 1650 euroa kuussa. En suosittele kenellekään!!
1 VASTAUS:
Näitä vastaavia tässä ketjussa kuvattuja ongelmia esiintyy lähes kaikilla vuokranantajilla. On monikulttuurihapatusta,ilmastovouhotusta jne. Olen kuitenkin huomannut että, NewSec on positiivinen poikkeus, se on oikealla tavalla parempi kuin muut. Isännöinti ja huolto kaikki toimii.

Kannattaa käydä sivulla www.kodisto.fi
+Lisää kommentti
Lumo Espoossa monenlaista vikaa: porukka muuttaa koko ajan pois siis kantaväestö ja tilalle muuttaa mamuja. Asunnossa lutikoita, tuuletus täysillä jota ei saa pois, jatkuva pöly asunnossa tuuletuksen takia, rapussa asukkaiden heittämiä roskia ja mausteita kaadettu myös pitkin rappua. Rappusiivoojaa ei näy. Roskat viedään noin 1 kerran 1-2 viikossa ja ilmeisesti osa asukkaista kokoaa roskia myös parvekkeille. Kaikki säännöt ja siisteys puuttuu, vaikka rappukäytäviä valvotaan kameroilla. Lisäksi asuintaloihin majoitetaan myös jatkuvasti vaihtuvia turisteja ja muita ulkomaalaisia majoitusliikkeiden toimesta.
Ilmoita
Lumo talossa pisti silmään että rapussa oli joka kerroksessa valvontakamerat katon rajassa, mitähän varten? eikö asukkaille tulisi olla asiasta edes maininta? tuntui aivan vankilalta kun niin kovasti valvotaan maksavia asukkaita.
Ilmoita
Kannattaa välttää Lumon uusia kaukoviilennyksellä ilmastoituja asuntoja. Pienessä huoneessa kahdesta torvesta tulee valtavalla paineella 17-asteista ilmaa koko ajan. Mihinkään ei pääse pakoon, niskat jumittuu, silmät kuivuu, pöly lentää. Ilmastointia ei voi säätää mitenkään eikä suunnata toisaalle, ja "Lumon" mukaan ilmastoinnin kuuluu olla näin kovalla. Lasitetulla parvekkeella ylimmässä kerroksessa on lähes koko ajan tupakansavu, koska tämä ylitehokas ilmastointi vetää pihalla polttavien savut (savuton talo, eli kaikki polttaa ulkona) parvekkeelle. Talossa on DNA:n taloyhtiölaajakaista, eli periaatteessa saisi 9,90 eurolla/kk 100 megan valokuitulaajakaistan, mutta DNA ei suostu myymään niin hidasta yhteyttä, kun on muka huono. Tosi pettynyt.
Ilmoita
Onko kukaan huomannut, että tällä hetkellä vanha asukas maksaa paljon enemmän vuokraa kun uusi.
Ilmoita
Ylivoimasesti paskin vuokrafirma mitä olemassa, aivan järkyttävän hintadet kämpät.
Ihmettelen kyl et minkälainen mulkku kehtaa edes pitää näin korkeita vuokria.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Kokemuksia LUMO asunnoista?

Kertokaas mielipiteitä ja kokemuksia Lumon kautta vuokratuista asunnoista. Vuokrat on ilmeisesti kalliita? Miten homma toimii muuten (huollot yms.)?

Itse olen muuttamassa, joten mielelläni kuulisin myös niitä hyviä juttuja kun netistä löytyi oikeastaan pelkkää negatiivista :D

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta