Ajo pihapiirin halki

Gona-mies

Vesilain mukaan omistan hiekkarantaani veden keskikorkeuteen asti, josta alaspäin rantasuikaletta (leveys 3 metriä) omistaa paikallinen kalastuskunta. Käsittääkseni kalastuskunnalla on oikeus käyttää rantasuikaletta kalanhoitoon (lue: istuttamaan kalanpoikasia), joka on tietenkin hyvä asia. Ongelma on se miten he sinne rantasuikaleelle pääsevät kalanhoitoa varten. Vene on tietenkin yksi optio mutta onko heillä oikeus ajaa maastoautoillaan pihapiirini halki rantasuikalelle? Se on nimittäin ainoa konsti ajaa perille autolla.

14

191

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaikkeasitämietitään

      Onko tämä ongelma, vai kuvitteelinen ongelma?

    • liikali

      Jos nyt oikein tulkitsen kryptiset ilmaisusi niin sulla on (kaislikon keskellä?) ainoa käytettävissä oleva avoin kolmen metrin rantasuikale jota muut mielellään käyttäisivät kalanhoitoon ajamalla sun tontin halki.

      Ilman rasitusoikeutta he eivät saa niin tehdä ilman lupaasi, erityisesti näin jos ajo tapahtuu pihapiirissä. Toisaalta sanot että heillä on oikeus käyttää rantakaistaletta. Jos tuo tarkoittaa kiinteistöösi kohdistuvaa rasitetta, niin sitten he saavat tietysti käyttää tonttiasi.

      Myllääntyykö tontti vai mikä mättää, kun koet kalanhoidon kuitenkin positiivisena? Eikö se tarkoita vain yhtä käyntiä vuodessa tjsp.

      • Aloittajahan on ihan sekaisin, vaihtoehtoja kun on vain kaksi:

        - Hänen omistamansa kiinteistö yltää keskimääräiseen vesirajaan saakka, jolloin vesialueen omistajan omistamaa vesijättöä ei ole, eikä vesialueen omistajalla oikeutta käyttää rantaa (ellei rasiteoikeutta ole perustettu).

        - Hänen kiinteistö ei yllä keskimääräiseen vesirajaan, jolloin rannan omistaa vesialueen omistaja, joka voi tehdä siellä periaatteessa mitä haluaa, ei kylläkään missään nimessä ajaa moottoriajoneuvon kanssa aloittajan kiinteistön läpi ilman rasiteoikeutta.

        Eli nyt etsimään rajapyykkejä ja sitten mikäli epäselvyyttä vesirajan suhteen on, niin maanmittauslaitoksen pakeille. Tuo kalastuskunta on todennäköisesti todellisuudessa jakokunta, joten mahdollisen vesijättömaan saa pakkolunastettua ja liitettyä omaan kiinteistöön, lunastushinnan määrää toimitusinsinööri.


    • Gona-mies

      Otin yhteyttä juristiin. Nykyisessä kalastuslaissa (379/2015) ei ole pykälää, joka oikeuttaa kalastuskunnan käyttämään veden keskikorkeuden alapuolista hiekkarantaa (joka on teoriassa heidan omistama). Ja vaikka olisi, he eivät voi kulkea pihapiirini halki, koska kotirauha ja pihapiiri on perustuslaissa.

      • kaikkeasitämietitään

        Mitä kuvittelit, että tuolla vesijättömaalla/rannalla tehtäisiin?

        Tietämättä mitään lätäköstä, niin jos kalastuskunnalla on kerran kahdessa vuodessa tarve jotain sinttejä istutella, eikä pääsyä kerran ole muualta, niin onko tuossa nyt kova jousto, jos tuota kautta kulkevat?

        Monesti näin on toimittu aina sovussa ja kaikki mennyt hyvin. Sitten joku alkaa pullikoimaan ja perustetaan rasite, esim. tonttisi läpi. Tällainenhan voi jo olla olemassa. Sen jälkeen maittesi halki tehdään tie, sitä aletaan surutta käyttämään eri tarkoituksiin, myös muut kuin kalojen istuttajat.

        Lopputuloksen maasi möyhennetään ja tehdään tie. Rahaa paloi paljon, mutta tämähän on ilmaista, koska ne menevät verorahoista . Tietä lähiseudun asukkaat alkavat pitää tietä kulkuväylänä uimarannalle, muutamat pitämään venettä tiesi päässä jne. Joudut tappelemaan niiden kulkijoiden kanssa, ihastelemaan niiden ruuhia, kuuntelemaan kännisten örinöitä yöllä kun katsovat mertojaan ja palailevat saaliineen kaatoryyppyjä ottamaan jne.

        Tai vaihtoehto on tuo joskus harvoin kalanistuttajien käynti. Muut eivät pihaan tule, koska kaikki mieltävät sen yksityisalueeksi.

        Mutta jokainenhan voi toimia aivan kuinka haluaa.


    • Gona-mies

      Ei ole rasitetta eikä tule. Kaikki alkoi siitä kun kalastuskunnan pj kävi sanomassa että rantasuikale on kalastuskunnan ja kalanistuttamista varten he käyvät laskemassa sintit veteen. Mutta ei huolta: kalastuslaki ja etenkin perustuslaki on puolellani: pihan poikki ei kuljeta. Kotirauha nääs.

    • takinkääntäjät

      Ei kannata missään nimessä antaa kulkea, jos käytös on ollut tuon kaltaista. Lunasta se rantasuikale itsellesi, jos on vesijättöä. Kalastuskunnat ovat vastenmielisimpiä seuroja, mitä on olemassa. Kalamiehet ovat röyhkeitä ja kateellisinta porukkaa, mitä tiedän.

      Meilläkin olivat mukana perustamassa vesiosuuskuntaa ja sillä moni kalamies saikin puhtaan veden saareensa. Kun putket olivat meressä, niin jo seuraavaksi kalastuskunta olikin hakemassa korvauksia vesiosuuskunnalta kalastuksen haittaamisesta. Kaikki kuitenkin tehtiin alusta lähtien yhteistyössä jayhteisymmärryksessä.

      • hohhoijakkaa

        Näitä on moni tietämässä, että kerta kahteen vuoteen on mitä suurin haitta.

        Lisäksi ovat vastenmielisiä, röyhkeitä ja kateellisia


      • harkitse

        Sitä saa, mitä tilaa. Meillä päin ainakin kalastajat ovat palanneet maineensa monin tavoin. Kalakasseillaan pilaavat vesistöt ja ovat aina kiukuttelemassa kaikesta. Oikein oman pesänsä likaajia.

        Toisaalta joku kalanistutus on niin pieni haitta ja harvoin,että en pistäisi vastaan. Toisaalta jos pihaan jää jälkiä tai painumia, niin velvoittaisin heidät korjaamaan kaikki jälkensä. Niin kalastajillakin on tapanaan.


      • KusetusKalastajat

        Kalastajaporukat kusettaa heti kun silmä välttää....Varo siis etteivät heti kuseta...


    • VedäKäräjilleHeti

      Itse vetäisin turpaan jos ajelisi minun pihani poikki...Voit vaatia maksua tuosta ajelusta:esim:500 euroa kerta.

      • joopajootaiei

        Aina voi vaatia, mutta naurettavaa touhua. Ei toisell aole mitään tarvetta maksaa yhtään mitään. Samoin yhtä naurettavaa tuollainen käräjille uhkailu.

        Pienen ihmisen purkautusmista.


    • mvncm

      " Ongelma on se miten he sinne rantasuikaleelle pääsevät kalanhoitoa varten. Vene on tietenkin yksi optio mutta onko heillä oikeus ajaa maastoautoillaan pihapiirini halki rantasuikalelle? Se on nimittäin ainoa konsti ajaa perille autolla."

      Laki yksityisistä teistä

      81 §, 2. mom.
      Niin ikään voidaan puutavaran tai muun tietynlaisen tavaran tilapäistä kuljettamista varten tarvittaessa antaa oikeus toisen alueen määräaikaiseen käyttämiseen.

      83 §
      Edellä 81 ...§:ssä tarkoitetusta samoin kuin luvattomasti tapahtuneesta tien tai alueen käyttämisestä sekä mahdollisesta vahingosta on suoritettava kohtuullinen korvaus.

    • omarantavaan

      ""Käsittääkseni kalastuskunnalla on oikeus käyttää rantasuikaletta kalanhoitoon "

      Tilaa kaivinkone ja kaivata se suikale kuivalle maalle, näin ongelma katoaa. Ei ole mitään vesijättöä olemassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    6. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    7. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    8. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    10. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    Aihe