Musta liekki ???

Kaapuveikko

Kertokaas että "mistä" tämä niin monesti black-metal sanoituksissakin viljelty: musta liekki "tulee?" Siis tarkoitan että mikä on tämän: musta liekki-käsitteen alkuperä, koska jostain alkuperäislähteestähän se on levinnyt näinkin laajaan käyttöön?..kiinnostaisi kovasti tietää.

Pelkät linkitkin aiheen tiimoilta kelpaa.

Olisi myös hienoa lukea selityksiä/tulkintoja aiheesta: mitä musta liekki tarkoittaa/merkitsee/miten musta liekki liittyy Saatanaan jne. yms.

Ps. Onko tässä kyse ikäänkuin jostain: teististen satanistien/saatananpalvojien omasta "helluntaikirkosta", jossa Saatana on ikäänkuin Kristuksen "paikalla?" Siis toivotaan/rukoillaan Saatanalta mystistä tulta päähän, niinkuin raamatussa (apostolien teot) helluntaina kun apostolit saivat Kristuksen lupaaman pyhän hengen ja liekin päänsä päälle? Miten nämä tulet eroavat toisistaan?..noh tässä tuli jo ehkä liikaa kysymyksiä ja nämä ovat ihan toisarvoisia kun tuo ylin oli se pääkysymys..kunhan tässä mietin..tietenkin siinä toivossa että jotain näistäkin joku jaksaisi kirjainten muodossa lähteä availemaan/puhdiskelemaan : )

10

786

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • saatanantietoisuus

   Tuo musta liekki on lähinnä okkultististeologinen ilmaus. Kristus loistaa puhdasta valoa niin siinä mielessä Saatanallinen tietoisuus on mustan tietoisuuden liekki.

  • Kaapuveikko

   Siis ei mitään niinku "konkreettista"...höh

   • HauskaaKokkailua

   • KokeilemallaHauskaa

  • Enolerobotti-

   Itellä on vankkumaton käsitys, että kun kyse on tulesta ja mystiikasta, eli mystisestä tulesta (joka eri kulttuurien uskontojen mystisissä suuntauksissa/shamanismissa tunnetaan) on kyse aina samasta asiasta ja samasta lähteestä tälle tulelle..tietysti joillekkin satanisteille/saatananpalvojille joku musta liekki, saattaa olla vain joku vertauskuvallinen juttu, mutta aika heikosti sitten kyllä menee, mystisen tulen todellisen tuntemisen kanssa..liekki/tuli on tulta väristä riippumatta ja kaikki tietävät mitä tuli tekee.. maallinen tuli puhdistaa ja niin tekee henkinenkin (sielullisesti)..Saatanat ja Jumalat/jumalat on höpinää..tai hyödyllisiä vertauskuvia/symboleja/avaimia, jos ihminen haluaa oppia näkemään (demoneista en sano mitään)..Maailma on YKSI henki/tietoisuus/jumala..mutta mikä on sen tulen/liekin lähde, ellei aurinko, joka on myös samaa henkeä kuin me ihmiset.

  • ohhoijjaa

   Tää taitaa olla semmosta, niinku verrattavissa uskovaisten haluun uskoa, että joku muu kuin he itse voisivat itsensä vapauttaa, ilman että he itse nostavat sormeakaan asian hyväksi. Siis että halutaan Saatanan korottavan ihmisen jumalaksi/valaistuneeksi, eli että häneltä saataisiin musta (järjen) liekki astraaliolemuksen päälaelle ja sitä kautta koko henkilöön (ei tule tapahtumaan, ilman omaa henkistä työskentelyä/itsetutkiskelua) ja jotkut jopa ehkä luulevat sellaisen lahjana saatanalta saaneensakin, aivan kuin monet kristitytkin hihhulit luulevat (psykooseissaan/itsesuggestioissaan) saaneensa pyhän hengen ja tulleensa uudelleen syntyneeksi ylhäältä (auringosta)..ihminen on kova luulottelemaan ja uskomaan omiin kuvitelmiinsa..ja toistelemaan fraaseja laumassa, ilman mitään oikeaa käsitystä siitä mitä ne edes tarkoittavat..pääasia että saa kuulua laumaan johon halutaan milloinkin identifikoitua ja toistella niitä fraaseja. blah.

  • Mys

   Se on itseyden voiman vertauskuva.

  • aatuapina

   Michael Aquinon vuonna 1970 kirjoittama Diabolicon on se mistä termi on modernin satanismin pariin putkahtanut. Tekstistä löytyy myös melko vaivatta selitys sen merkitykselle.

  • Todennäköisesti tullut siitä että joku bändi päätti käyttää sitä outoutensa takia omassa kappaleessaan ja sitten muutkin kopioivat sen koska kuulosti dramaattiselta.

   Ajatteliko avaaja että syy metallin kuunteluun ei pääosin liity uskomuksiin vaan siihen että ihminen pitää musiikista?

  • Kaapuveikko

   Voi vittu: Michael Aquino!! xD...onko se jätkä jostain Disney-elokuvasta revitty pahishahmo??!!
   vois itekkin ajella samanlaisen fledan, jos sillä saa uskottavuutta joltain surkimusryhmältä joka pitää itseään älykköinä ja individuaaleina..ai niin ja joku punamusta viitta ja hiilihanko pitää myös ottaa käyttöön...niin no eihän mulla ole tarvetta moiselle, pärjään mainiosti ilman noloja perseennuolija-apinoitakin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Huumekohussa marinoitu Redrama Vain elämää -kuvauksista: "...valehtelevan, jos sanoo, ettei..."

   Juhannuksen jälkeen Redrama oli aiheuttanut lähipiirissään huolta kuukauden mittaisella katoamistempullaan. Vain elämää -leiri pidettiin toukokuun lop
   Suomalaiset julkkikset
   8
   3157
  2. Mikä hän on ammatiltaan?

   Mitäs sun ikävän kohde tekee työkseen?
   Ikävä
   168
   2899
  3. Isosisko ajoi 1 vuotiaan kuoliaaksi Tyrnävällä, olivatko Lestoja ?

   Eikö tämä laiton lahko voitaisi jo julistaa täysin rikolliseksi ja kieltää laissa, kuten kaikki muukin vahingollinen lopetetaan ? Tämä lapsia tuhoava
   Maailman menoa
   111
   2518
  4. Ohhoh! Michele Murphy-Kaulanen hämmentää vauvauutisella - Totuus on hieman toisenlainen!

   No nyt on aikamoinen "vauva"! Michele Minttu Murphy-Kaulanen on jakanut Instassa "iloisen perhetapahtuman". Lue juttu ja katso kuvat: https://www.su
   Kotimaiset julkkisjuorut
   15
   1863
  5. Kuu kaipaa tähtiään...

   mutta nalle kaipaa tähtisilmäänsä vielä enemmän. Runoa ei täksi illaksi viel ole, mut toivottavasti pidät tästä laulusta :) olen vähä epävarma onko tä
   Ikävä
   171
   1026
  6. Kerran vielä...

   Minä tiedän ja sinä tiedät...Anteeks omasta puolesta🤗... toivon oikeasti sulle kaikkea hyvää, vaikka viisaasti et toiminutkaan, mutta mä alan olla ta
   Ikävä
   53
   988
  7. Kiira Korpi ja wanha Pekka

   Järjenvastainen suhde, ei mitään tolkkua.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   36
   878
  8. Sanna on aivan sekaisin Venäjästä, auringonpistosko?

   Sannan mielestä tavallinen venäläinen ei saisi matkustaa Euroopassa ja käydä katsomassa nähtävyyksiä. Tällä hetkellä hävettää olla suomalainen, niin t
   Maailman menoa
   248
   866
  9. Miksei Martinaa kutsuttu Leppilampi en häihin

   Pelättiin varmasti että jos käyttää siellä "äidillisiä otteita" muihin vieraisiin tai nuolee jonkun miehen korvaa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   58
   833
  10. Mies, kudoin sulle villahaalarin

   Sellasen kirjavan, jossa on huppu ja avattava lappu takalistossa. Laitathan sitten joka päivä sen töihin. ☺️
   Ikävä
   112
   753
  Aihe