Musta liekki ???

Kaapuveikko

Kertokaas että "mistä" tämä niin monesti black-metal sanoituksissakin viljelty: musta liekki "tulee?" Siis tarkoitan että mikä on tämän: musta liekki-käsitteen alkuperä, koska jostain alkuperäislähteestähän se on levinnyt näinkin laajaan käyttöön?..kiinnostaisi kovasti tietää.

Pelkät linkitkin aiheen tiimoilta kelpaa.

Olisi myös hienoa lukea selityksiä/tulkintoja aiheesta: mitä musta liekki tarkoittaa/merkitsee/miten musta liekki liittyy Saatanaan jne. yms.

Ps. Onko tässä kyse ikäänkuin jostain: teististen satanistien/saatananpalvojien omasta "helluntaikirkosta", jossa Saatana on ikäänkuin Kristuksen "paikalla?" Siis toivotaan/rukoillaan Saatanalta mystistä tulta päähän, niinkuin raamatussa (apostolien teot) helluntaina kun apostolit saivat Kristuksen lupaaman pyhän hengen ja liekin päänsä päälle? Miten nämä tulet eroavat toisistaan?..noh tässä tuli jo ehkä liikaa kysymyksiä ja nämä ovat ihan toisarvoisia kun tuo ylin oli se pääkysymys..kunhan tässä mietin..tietenkin siinä toivossa että jotain näistäkin joku jaksaisi kirjainten muodossa lähteä availemaan/puhdiskelemaan : )

10

1258

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • saatanantietoisuus

      Tuo musta liekki on lähinnä okkultististeologinen ilmaus. Kristus loistaa puhdasta valoa niin siinä mielessä Saatanallinen tietoisuus on mustan tietoisuuden liekki.

    • Kaapuveikko

      Siis ei mitään niinku "konkreettista"...höh

      • HauskaaKokkailua

      • KokeilemallaHauskaa

    • Enolerobotti-

      Itellä on vankkumaton käsitys, että kun kyse on tulesta ja mystiikasta, eli mystisestä tulesta (joka eri kulttuurien uskontojen mystisissä suuntauksissa/shamanismissa tunnetaan) on kyse aina samasta asiasta ja samasta lähteestä tälle tulelle..tietysti joillekkin satanisteille/saatananpalvojille joku musta liekki, saattaa olla vain joku vertauskuvallinen juttu, mutta aika heikosti sitten kyllä menee, mystisen tulen todellisen tuntemisen kanssa..liekki/tuli on tulta väristä riippumatta ja kaikki tietävät mitä tuli tekee.. maallinen tuli puhdistaa ja niin tekee henkinenkin (sielullisesti)..Saatanat ja Jumalat/jumalat on höpinää..tai hyödyllisiä vertauskuvia/symboleja/avaimia, jos ihminen haluaa oppia näkemään (demoneista en sano mitään)..Maailma on YKSI henki/tietoisuus/jumala..mutta mikä on sen tulen/liekin lähde, ellei aurinko, joka on myös samaa henkeä kuin me ihmiset.

    • ohhoijjaa

      Tää taitaa olla semmosta, niinku verrattavissa uskovaisten haluun uskoa, että joku muu kuin he itse voisivat itsensä vapauttaa, ilman että he itse nostavat sormeakaan asian hyväksi. Siis että halutaan Saatanan korottavan ihmisen jumalaksi/valaistuneeksi, eli että häneltä saataisiin musta (järjen) liekki astraaliolemuksen päälaelle ja sitä kautta koko henkilöön (ei tule tapahtumaan, ilman omaa henkistä työskentelyä/itsetutkiskelua) ja jotkut jopa ehkä luulevat sellaisen lahjana saatanalta saaneensakin, aivan kuin monet kristitytkin hihhulit luulevat (psykooseissaan/itsesuggestioissaan) saaneensa pyhän hengen ja tulleensa uudelleen syntyneeksi ylhäältä (auringosta)..ihminen on kova luulottelemaan ja uskomaan omiin kuvitelmiinsa..ja toistelemaan fraaseja laumassa, ilman mitään oikeaa käsitystä siitä mitä ne edes tarkoittavat..pääasia että saa kuulua laumaan johon halutaan milloinkin identifikoitua ja toistella niitä fraaseja. blah.

    • Mys

      Se on itseyden voiman vertauskuva.

    • aatuapina

      Michael Aquinon vuonna 1970 kirjoittama Diabolicon on se mistä termi on modernin satanismin pariin putkahtanut. Tekstistä löytyy myös melko vaivatta selitys sen merkitykselle.

    • Todennäköisesti tullut siitä että joku bändi päätti käyttää sitä outoutensa takia omassa kappaleessaan ja sitten muutkin kopioivat sen koska kuulosti dramaattiselta.

      Ajatteliko avaaja että syy metallin kuunteluun ei pääosin liity uskomuksiin vaan siihen että ihminen pitää musiikista?

    • Kaapuveikko

      Voi vittu: Michael Aquino!! xD...onko se jätkä jostain Disney-elokuvasta revitty pahishahmo??!!
      vois itekkin ajella samanlaisen fledan, jos sillä saa uskottavuutta joltain surkimusryhmältä joka pitää itseään älykköinä ja individuaaleina..ai niin ja joku punamusta viitta ja hiilihanko pitää myös ottaa käyttöön...niin no eihän mulla ole tarvetta moiselle, pärjään mainiosti ilman noloja perseennuolija-apinoitakin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe