Musta liekki ???

Kaapuveikko

Kertokaas että "mistä" tämä niin monesti black-metal sanoituksissakin viljelty: musta liekki "tulee?" Siis tarkoitan että mikä on tämän: musta liekki-käsitteen alkuperä, koska jostain alkuperäislähteestähän se on levinnyt näinkin laajaan käyttöön?..kiinnostaisi kovasti tietää.

Pelkät linkitkin aiheen tiimoilta kelpaa.

Olisi myös hienoa lukea selityksiä/tulkintoja aiheesta: mitä musta liekki tarkoittaa/merkitsee/miten musta liekki liittyy Saatanaan jne. yms.

Ps. Onko tässä kyse ikäänkuin jostain: teististen satanistien/saatananpalvojien omasta "helluntaikirkosta", jossa Saatana on ikäänkuin Kristuksen "paikalla?" Siis toivotaan/rukoillaan Saatanalta mystistä tulta päähän, niinkuin raamatussa (apostolien teot) helluntaina kun apostolit saivat Kristuksen lupaaman pyhän hengen ja liekin päänsä päälle? Miten nämä tulet eroavat toisistaan?..noh tässä tuli jo ehkä liikaa kysymyksiä ja nämä ovat ihan toisarvoisia kun tuo ylin oli se pääkysymys..kunhan tässä mietin..tietenkin siinä toivossa että jotain näistäkin joku jaksaisi kirjainten muodossa lähteä availemaan/puhdiskelemaan : )

10

353

  Vastaukset

  • Tuo musta liekki on lähinnä okkultististeologinen ilmaus. Kristus loistaa puhdasta valoa niin siinä mielessä Saatanallinen tietoisuus on mustan tietoisuuden liekki.

  • Siis ei mitään niinku "konkreettista"...höh

  • Itellä on vankkumaton käsitys, että kun kyse on tulesta ja mystiikasta, eli mystisestä tulesta (joka eri kulttuurien uskontojen mystisissä suuntauksissa/shamanismissa tunnetaan) on kyse aina samasta asiasta ja samasta lähteestä tälle tulelle..tietysti joillekkin satanisteille/saatananpalvojille joku musta liekki, saattaa olla vain joku vertauskuvallinen juttu, mutta aika heikosti sitten kyllä menee, mystisen tulen todellisen tuntemisen kanssa..liekki/tuli on tulta väristä riippumatta ja kaikki tietävät mitä tuli tekee.. maallinen tuli puhdistaa ja niin tekee henkinenkin (sielullisesti)..Saatanat ja Jumalat/jumalat on höpinää..tai hyödyllisiä vertauskuvia/symboleja/avaimia, jos ihminen haluaa oppia näkemään (demoneista en sano mitään)..Maailma on YKSI henki/tietoisuus/jumala..mutta mikä on sen tulen/liekin lähde, ellei aurinko, joka on myös samaa henkeä kuin me ihmiset.

  • Tää taitaa olla semmosta, niinku verrattavissa uskovaisten haluun uskoa, että joku muu kuin he itse voisivat itsensä vapauttaa, ilman että he itse nostavat sormeakaan asian hyväksi. Siis että halutaan Saatanan korottavan ihmisen jumalaksi/valaistuneeksi, eli että häneltä saataisiin musta (järjen) liekki astraaliolemuksen päälaelle ja sitä kautta koko henkilöön (ei tule tapahtumaan, ilman omaa henkistä työskentelyä/itsetutkiskelua) ja jotkut jopa ehkä luulevat sellaisen lahjana saatanalta saaneensakin, aivan kuin monet kristitytkin hihhulit luulevat (psykooseissaan/itsesuggestioissaan) saaneensa pyhän hengen ja tulleensa uudelleen syntyneeksi ylhäältä (auringosta)..ihminen on kova luulottelemaan ja uskomaan omiin kuvitelmiinsa..ja toistelemaan fraaseja laumassa, ilman mitään oikeaa käsitystä siitä mitä ne edes tarkoittavat..pääasia että saa kuulua laumaan johon halutaan milloinkin identifikoitua ja toistella niitä fraaseja. blah.

  • Se on itseyden voiman vertauskuva.

  • Michael Aquinon vuonna 1970 kirjoittama Diabolicon on se mistä termi on modernin satanismin pariin putkahtanut. Tekstistä löytyy myös melko vaivatta selitys sen merkitykselle.

  • Todennäköisesti tullut siitä että joku bändi päätti käyttää sitä outoutensa takia omassa kappaleessaan ja sitten muutkin kopioivat sen koska kuulosti dramaattiselta.

   Ajatteliko avaaja että syy metallin kuunteluun ei pääosin liity uskomuksiin vaan siihen että ihminen pitää musiikista?

  • Voi vittu: Michael Aquino!! xD...onko se jätkä jostain Disney-elokuvasta revitty pahishahmo??!!
   vois itekkin ajella samanlaisen fledan, jos sillä saa uskottavuutta joltain surkimusryhmältä joka pitää itseään älykköinä ja individuaaleina..ai niin ja joku punamusta viitta ja hiilihanko pitää myös ottaa käyttöön...niin no eihän mulla ole tarvetta moiselle, pärjään mainiosti ilman noloja perseennuolija-apinoitakin.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Nyt ehdottavat viinan myynnin lopettamista, äly hoi

   Nyt siis Helsingin sosiaali- ja terveystoimen johtaja Juha Jolkkonen ehdottaa Twitterissä väliaikaista alkoholin myynnin lopettamista. Voihan p mikä l
   Maailman menoa
   343
   7420
  2. Mikä sai Latvalan pettämään??

   Noin seksikäs nainen kuin Maisa oli miehellä kainalossa, mutta pettäjän tielle lähti. Mies oli kehunut haastatteluissa piiritelleensä Maisaa vuosia ja
   Kotimaiset julkkisjuorut
   165
   6741
  3. Ruotsin linja ihmetyttää maailmalla

   "– Tämä on hullu kokeilu 10 miljoonalla ihmisellä. Kertokaa edes, miksi teemme tämän. Minusta tuntuu tällä hetkellä, että meitä johdetaan kuin lammasl
   Maailman menoa
   79
   2568
  4. Kainuussa kaksi koronatartuntaa klo 14.00

   Kaks ilmoittanut että Kainuussa tavattu 2 koronatartuntaa.
   Kajaani
   84
   1407
  5. Koronabaari-iltaa yötä myöten

   On kyllä hyvin surullista, että vielä viime yönäkin Jämsässä vietettiin iltayötä ainakin kahdessa baarissa! Mikähän on näiden paikkojen pitäjien ja nä
   Jämsä
   39
   882