Vedonparantajat onko kokemuksia ?

Savut.pois

Markkinoilla on ainakin kahden eri merkkisiä vedonparantajia Pete Rotowent ja Hormex Turbowent jotka toimivat ilman sähköä . Molempia löytyy RST pellistä tehtyinä. Pete Rotowent on noin satasen 100 € halvempi, kun Hormex Turbovent. Olisi mukava kuulla kokemuksia noista vedonparantajista. Harkitsen hankintaa joskus takan luukusta tulevien savu/noki pöllähdysten poistamiseksi kokonaan.

45

16377

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onnyt

      takassa vikaa kun pölläyttelee.Avo-vai varaava kierrolla takka?
      Eiköhän ne ole happoterästä?Pitäisi olla.
      Kyllä ne toimii,kokeile?

      • Savut.pois

        No ei ole vikaa Nunnauunin takassa siinä on iso erkkeri lasiluukku. No tutkin noita esitteitä niitä saa erimetalleista valmistettuina paras on RST - haponkestävät mallit. Johtuu luultavasti oikukkaasta tuulen suunnasta ?


      • Vähänvetoalissää

        Joko on kokemuksia että toimiiko? Itsellä samoja ongelmia ja tuo vedonparantaja olisi helpompi asentaa kuin sähköllä toimiva. Piipun ja hatun väliin tarttis meillä laittaa..


      • kyllänyt
        Savut.pois kirjoitti:

        No ei ole vikaa Nunnauunin takassa siinä on iso erkkeri lasiluukku. No tutkin noita esitteitä niitä saa erimetalleista valmistettuina paras on RST - haponkestävät mallit. Johtuu luultavasti oikukkaasta tuulen suunnasta ?

        takassa on vikaa,kun ei estä vastavetoa.Siihenkin on korjausk.eino.Ammattilaiset tietävät.


      • huijattukovain
        Savut.pois kirjoitti:

        No ei ole vikaa Nunnauunin takassa siinä on iso erkkeri lasiluukku. No tutkin noita esitteitä niitä saa erimetalleista valmistettuina paras on RST - haponkestävät mallit. Johtuu luultavasti oikukkaasta tuulen suunnasta ?

        "Nunnauunin takassa siinä on iso erkkeri lasiluukku"
        Eipähän tuo muuta "vikaa tarvikkaan"
        Susi jo syntyessään, paskalaitos


      • Anonyymi
        Savut.pois kirjoitti:

        No ei ole vikaa Nunnauunin takassa siinä on iso erkkeri lasiluukku. No tutkin noita esitteitä niitä saa erimetalleista valmistettuina paras on RST - haponkestävät mallit. Johtuu luultavasti oikukkaasta tuulen suunnasta ?

        Avaa ikkuna ennen kun luukku niin alopainen ei purkaudu luuk j n kautta.
        Iv koneen takkay t kinkin parantaa vetoa jos ei käyössä.
        Meillä on. Ei pölise.

        Edisonni


    • mitähän_seuraavaksi

      Ei savupöllähdysten takia tarvitse mitään vedonparantajia, ne hoituu helpomminkin. Googlaa niin tiedät!

    • Pere37

      Jos takka pölläyttelee, niin ilmastointi on todennäköisesti väärin säädetty, se kannattaa ensimmäisenä hoitaa kuntoon. Toiseksi, jotkut urpot eivät ymmärrä että se tuhkaluukku pitää olla auki vedettynä kun takassa polttaa puuta. Myös puun pitää olla kuivaa, se puukori kannattaa tuoda jo mieluummin edellispäivänä sisälle. Itse kun poltan takassa puuta, niin haen samalla jo seuraavaa kertaa varten satsin siihen viereen kuivumaan ja lämpiämään. Ja sitten se liesituuletin tai huippuimuri ei saa olla päällä kun takassa valkea. Sytyttämisen alussa, voi laittaa ulko-oven hetkeksi raolleen jos tuntuu ettei vedä kunnolla. Sitten ne puut kannattaa latoa niin, ettei ne ole liian tiukasti toisissaan kiinni.

    • Vetoveto

      Hormex toimii hyvin ja samalla toimii sadehattuna ja on muutakin hyötyä ..............

    • eisavupiipulle

      Doda doda...nuo vedontarantajat on tarkoitettu painovoimaiseen ilmanvaihtohormiin ei tulisijan hormiin. Jos laitat tuollaisen piipun nokkaan, niin veto huononee entisestään ja viipperä nokeentuu pian tukkoon.

      • Anonyymi

        Taas täällä puhutaan paskaa eikä vastata alkuoerräiseen kysymykseen. Vedonparantajia on myös savuhormin päälle asennettavia. Aina vika ei ole ilmastoinnissa. Jos aloittaja halusi tietoa vedonparantajista, miksi ei voi vastata - vaan aletaan pätemään tiedoilla jotka eivät pidä edes paikaaansa. Maailmaan mahtuu ihan liikaa paskanjauhajia jotka ei tiedä mitään mistään oikeasti.


    • Kuoriainen

      Naapurillani sellainen joka väläyttää valo tuulen mukaan. Ärsyttää ei voi olla siinä huoneessa lukemassa tai ylipäätänsä oleskella.

      • Anonyymi

        Voisaatana olipa tärkeä tieto tämäkin!


    • Sisäilmakuntoon

      Vastauksien laatu on kyllä 6/5!
      Ykskään ei ole vastannut itse kysymykseen kunnolla.
      Pitääkö sitä kommentoida jos ei ole kokemuksia. Kysyjä tässä kuitenkin kysyi kokemuksia ei jonkun urpon mielipidettä onko hyvä hankinta vai ei!

      Itsekkin mietin tuollaisen hankintaa. Lähinnä kylläkin painovoimaisen poistoilmakanavan päähän.
      Vois olla toimiva laite kun huipparille ei välttämättä tarvetta kuitenkaan ja hinnaltansakin tämä vois olla kokeilun arvoinen. Tuota virolaisen myymää tuotetta vois ekaks kokeilla ja sitten jos toimii niin laittaa muihinkin kanaviin.

    • VoinSuositella

      Rst Turbowent itsellä. Ostin messuilta. Toimii kyllä todella hyvin. Mökillä sauna ei tahtonut ennen lähteä palamaan. Asennuksen jälkeen ei ole ollut ongelmia.

      • Pettynytjälleen

        Tilasin Pete vedonparantajan parivuotta sitten.Mökki järven rannalla, rakennuksen harja 3m korkea putki 2m jonka päässä vedonparantaja on.Ei oikein pyöri vaikka tuulet ovat suotuisat ja laakerit ruostuivat talven aikana vaikka ne piti olla rosteria.Soittelin toimittajalle olivat tietoisia että pyörimisessä on ongelmaa ja että laakerit eivät ole rosteria niinkuin piti.Lupasivat toimittaa uudet.Vuosi kulunut ekasta yhteydenotosta ja mitään ei ole kuulunut.Olin tänä syksynä uudelleen yhteydestä ja kyselin kun ei ole kuulunut mitään.Kerroin puh. olevalle henkilölle näkemykseni kyseisestä vedonparantajasta siinä on siivekkeet liian supussa ja väärinpäin.Väitti kyllä että on testattu ettei ole väliä kuinkapäin ne on , mutta kun ei pelaa niin jotainhan siinä on vialla.
        Taas on kulunut jo kuukausi ja mitään ei ole kuulunut.


      • Anonyymi

        Sauna palaa ylensä vain kerran.


    • Hormimies

      Hormex-vedonparantajat toimii ainakin.
      Hormex turbovent vedonparantajat sopii ilmanvaihtoon ja savupiipuille. Kiukaissa saattaa olla liian kovat lämmöt, mutta korkaempiin piipuihin sopii.
      Hormexin vedonparantajissaa laakerit kestää lämpöä eikä ruostu.
      Tietääkseni nämä muut mitä myynnissä on ovat kopioita näistä hormexin vedonparantajista ja siksi eivät oikein toimi. ja monesti tulevat rakennus sarjoina, palapelinä.
      Hormexiin ainakin voi luottaa, huoltokin pelaa ja takuu. Suosittelen.
      Olen asentanut Hormexin turbovent vedonparantajia omakotitaloihin, kerrostaloihin ja mökkeihin ja 13 vuoden ajan, ja aina ne vain pelaa.
      Suosittelen.

      • Nuohoojamestari

        NÄMÄ EIVÄT OLE HORMEXIN TEKEMIÄ TUOTTEITA, VAAN MAAHANTUOMIA...……!!!!!! OSTA SAMA TUOTE VÄHINTÄÄN 50% HALVEMMALLA VIROSTA. NÄMÄ OVAT TEHTY TIETÄÄKSENI PUOLASSA. JA VIROSTA SAMA TAKUU KUIN TÄÄLLÄKIN...…. ihan helvetin nopea ja hyvä palvelu.....!!


    • tyytyväinen

      Moi. Kyllä vedonparantaja toimii, mutta EI MISSÄÄN TAPAUKSESSA kannata ostaa HORMEXILTA...….täysin ylihintainen, ilmaa hinnoissa noin 80%....osta virosta sama laite paljon halvemmalla. Hankin itse sieltä täysin saman laitteen kuin hormex myy. Virossa hinta 50€ hormexilla 200€.....postikulut päälle 9€ ja tuli 2 arkipäivässä kotiovelle asti kannettuna.

    • rakennusmestari

      Totta!!! Hormexilla muutenkin hinnat taivaissa, ja laatu jotain ihan muuta kuin lupailevat. Tuntuu siltä että yksikään ratkaisu ei ole mietitty loppuun, täyttä sontaa verrattuna moneen muuhun alalla toimivaan yritykseen. Virosta minullakin erittäin hyviä kokemuksia, ja tuotteet tehty oikeasti sopiviksi keskenään......siis valmis tuote ja laatu 100% hyvää tavaraa

    • Captivated

      Itsellä oli pitkään takan kanssa veto-ongelmaa, johon ei löytynyt ratkaisua. Takka oli nokinen ja veti huonosti. Kolmisen vuotta sitten sain ilmaiseksi pieniä ja vanhoja polttopuita. Ne palavat hyvin, takka vetää ja tulipesä on puhdas noesta.
      Nuohoutan piipun kerran vuodessa ja nyt on takka ja piippu puhtaita.
      Polttopuiden pitäisi olla ehdottoman kuivia ja sopivan kokoisia takan pesään. Isot polttopuut palaa huonosti ja nokeavat takan. Takka ei vedä, kun puut ei pala kunnolla.
      Takan vetoa ei saa mielestäni rajoittaa, vaan sitä pitä polttaa täydellä teholla. Lisäksi korvausilmasta pitää huolehtia, ainakin syttymisvaiheessa. Itse jätän ovea vähän raolleen.
      Kuivilla ja sopivan pienillä puilla sain oman takkani vetämään. Luulin sitä jo menetetyksi ja väärin tehdyltä. Vika olikin käyttäjässä.

    • tyytyväinen

      Jep, totta että puut oltava tietenkin kuivia ja muutenkin ei 1m halkoa pieneen takkaan. Mutta vedonparantaja toimii myös, muuten oikukkaassa takassa, hyviä kokemuksia on...….mutta edellleen virosta kannattaa kaikki hormituotteet ostaa, täällä varsinkin hormexilla ÄLYTTÖMÄT hinnat.

      • Teslakuski

        Mistä putiikista Virosta olet tilannut ja minkä merkkinen tuote?


    • Suomi-mies

      Minä suosin suomalaista työtä ja jätän Viro-tuotteet ostamatta. Vähän sama kuin virolaiset työmiehet rakennustyömailla..

    • tyytyväinen

      toru-juri löytyy esim. siellä turbowent 150mm, 69e......täällä 150-200e....suosin minäkin suomalaista työtä, mutta en suomalaista ryöstöä!!!!! eikä ole hormexin tekemä tuote, vaan maahantuoma...….kaikki muutkin osat siellä vähintään 50% halvempia, kuin täällä...….ja oikeasti yhteensopivat tuotteet, SUOSITTELEN!

    • parantaja1

      Pete ei pyöri se on ero

      • Anonyymi

        Kyllä pyörii sekin.....hormexilla tuhottomasti ilmaa hinnoissa,
        Osta sama tuote virosta 70% halvemmalla, tuodaan kotiovelle 2 päivässä. Ja kyllä kokemuksia on.


    • Anonyymi

      Kyllä, juuri näin, nyt saa virosta samat tavarat juuri tuon 70% halvemmalla kuin hormexilta.Rakensin talon tuusulaan ja kyselin tarjousta virosta, niin tuli jopa 78% halvemmalla kuin mitä hormexilta ois ottanu. Ja oli muuten 3 arkipäivässä kotiovella tavarat ja oikeat osat, teräspiippu sieltä erittäin helppo asentaa sekä ohjeet mainiot ja suomenkieliset. palvelusta täys 10!!!!! Täällä rakennuksilla kuin kyselin hormexin kokemuksia, niin tuli täystyrmäys, että ei Missään tapauksessa.......vastauksia oli, täysin ammattitaidoton huuhasakki, aina osat vääriä/ei sovi keskenään, ylimielistä asiakaspalvelua ja tuhottoman kallis paikka vielä v.......lu kaupan päälle jos annat reklamaatiota. Täällä kaikki rakentajat huomasi miten hyvin toimii lähetys virosta, että en taida olla ainut joka sieltä tilaa hormitavarat......

    • Anonyymi

      Tilaa virosta......puolassa tehty turbowent, sama tuote maksaa hormexilla 200€ ja virossa 60€.....ostat vaik säästöillä vielä 8 koppaa kaljaa kesäksi. SUOSITTELEN.

    • Anonyymi

      jep. katsokaa tori-juri sivuilta tavarat ja verratkaa hormexin hintoihin???? Tyhmäkin ymmärtää että virosta tilataan täysin sama tuote ja reippaasti halvemmalla!!!!!

      • Anonyymi

        Turbovent savupiippuun tarkoitetussa mallissa laakerointi ulkopuolella joka on mielestäni erillainen kun tuo viron malli.


    • Anonyymi

      Katsokaa myös savukaaauimureiden hintoja verrattuna hormexiin, sama imuri ja hintaeroa yli puolet....

    • Anonyymi

      Tein vuosi sitten talon tänne mäntsälään, kokonaisvaltainen paketti takkaan, hellaan ja pihasaunaan virosta, siis teräspiippuja kaikki. Säästöä tuli vajaat 3900€ verrattuna että oisin ostanu tavarat hormexilta.......että sillain. Kannattaa kysellä muualta kuin hormexilta näitä tuotteita, taitaa olla Suomessa kallein hormituotekauppa.

      • Anonyymi

        Ja,anteeksi vaan,nyt sitten olet onnellinen teräsputkiesi kanssa?
        Ei löydy pienintäkään lämpöenergian varauskykyä.
        Harakkalaitoksiako tulisijatkin?
        Näillä leveysasteilla ja
        Öljyn ja sähkön hinnoilla?


    • Anonyymi

      PETE Rotowent ei toimi laakerit taitaa olla kantikkaat
      Asiakas palvelu ala arvoista, ylimielistä ym ym

    • Anonyymi

      Rotovent toimii ainakin täällä ihan hyvin ilmanvaihtohormissa, ja hyvää asiakaspalvelua sieltä mielestäni saanu.
      Tarkistin tän viestiketjun väitteitä turbowent nimisestä hyrrästä. Hormexilla maksaa tuon 200€ pienin vaihtoehto 150mm, Virossa tuo sama laite, sama valmistaja 69€ .
      Missä vika???? Kyllä tuo hintaero on jo HÄIJY. Niitähän kannattais jo virosta hakea ja myydä täällä puoleen hintaan siitä mitä hormexi myy.

    • Anonyymi

      hormexilta en osta enää mitään, eikä osta kukaan mun tutuistakaan eikä niitten tutut.....Niin aliarvoista kohtelua asiakkaita kohtaan että oikein pääs kiehumaan. ostin sieltä tuotteet, reklamoin heti, kaikki lisäosat oli täyttä kuraa(ei sopinu keskenään)....rekkulaan vastattiin vihdoin 3 viikon jälkeen näin. Jättäisit asennuksen ammattimiehille niin ei ole ongelmia. No, ammattimies olenkin, pelti sekä levyseppä, ja nää osat oli kyllä kuin hormexleikkikoulun ammattimiehiltä tulleet. No jätin sikseen ja tein itse uudet sopivat osat. Kuullut muiltakin että pelkkää sekundaa myyvät......eipä tarvii heidän kans olla enää tekemisissä, enkä voi suositella muillekaan.

    • Anonyymi

      PETEN vedon parantajat ei pyöri kun autotallissa puhaltajan kanssa vähän kun saavat kosteutta niin loppuu pyöriminen

    • Anonyymi

      Ero on iso PETE ei pyöri

    • Anonyymi

      PETE vedonparantaja on huono laakerit huutaaaa

    • Anonyymi

      Jep, virosta nää laitteet kannattaa ostaa......Darco on puolalainen tehdas joka valmistaa näitä, täysin samat laitteet täällä kuin missään muualla.......täällä vaan älyttömät hinnat viroon verrattuna.

      • Anonyymi

        mikä firma virossa myy vedonparantajia


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mikä firma virossa myy vedonparantajia

        Torujyri


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      357
      4086
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1769
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1530
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1507
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1338
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1315
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1312
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      200
      1287
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1187
    Aihe