Niin tyhjenee kylän raitti

näinonnärreet

Mustin ja Murrin edelliset tilat ammottavat tyhjinä, Seppälä lopetti, kohta puretaan Nordeab talo, Terbeyskioski lopettaa. Vai lopettiko jo? Kylällä liikkuu huhuja, että Matin kellari suljetaan vuoden vaihteessa. Kohta tämä onneton kyläpahanen liitetään velkaiseen Lahteen ja jää turhakkeeksi tuo Kaupungintalokin. Onneksi riittää rahhoo vieöä Hennaan. Kehräämöä tekohengitettään vielä hetki kunnes järki voittaa ja viimeine sammuttaa valot. Seurraavaksi kaiketi lahdataan koko Orimattin Kauppakeskus. Kaupakeskus my ass! Jäöjelle jää vieöä kirkko ja Smarket. Siinä sitä on kylänraittia jälkipoliville. Aamen.

52

555

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Olanpuolesta

      Pöhkö!

      Tuota pikaa K-Supermarket aloittaa uudisrakennuksen paalutustyöt. Uuteen kauppakeskukseen vaikka mitä palveluita. Kylänraitti siirtyy pienen matkaa kohti Lahtea. Kaikki hyvin, ei mitään raportoitavaa, menehän takaisin kotisohvalle, ota lääkkeet ja nuku hyvin.

      • eipöhköä

        Nyt pittee muistaa että Lahentien varteen mennään. Nykynen keskusta on aivan liian kaukana Lahentiestä joka on valtasuoni. Sen varteeen kaikki siirtyy pikkuhiljaa. Paitsi kaupunkin talo se saa jäädä sinne kura joen varteen. Ja ne tyhymät virkailijat.


    • pöhinää

      Mega-Areenalle palkataan lisää työvoimaa!!!!

      • pöhöhöpinää

        Sitä paikkaa ei nyt kannata kovin korkialle noteerata.


    • Kamparaimo

      YUrheiluhallin rakennus nousee jo uljaana näkynä pian sekä kohta myös Aisakellon uusi ostoskeskus.Ei kuihdu vaan uusiutuu ja kasvaa.LIDLIN viereen on rakennusyhtiö halenut kaavaa 9 kerroksiseen asuintaloon joten keskusta vain siirtyy enemmän ison tien varteen.Asukaslukukin on kasvanut tänä vuonna huolimatta Artjärvestä josta tuli riippa väestökatoineen Olalle.

      • Olanpuolesta

        Onko kellään tietoa, millainen pytinki tulee Aisakellon tilalle? Tuleeko siihen pelkästään uusi K-Supermarket vai kaavoitetaanko tiloja myös pikkuliikkeille?


      • Ikkunaprinssik

        Ymmärtääkseni siihen tulee uusi vuokralainen Aisakellon kohdalle.Megamyynti Areenan myyntipiste


      • parvekekyttääjä

        juu ja mie kuulin että Kehräämön terveet liikkeet siirtyy vanhaan Aisakelloon ja sitten se villa tehdas kaatuu lopullisesti.


      • Kuulenvainvaivoin
        parvekekyttääjä kirjoitti:

        juu ja mie kuulin että Kehräämön terveet liikkeet siirtyy vanhaan Aisakelloon ja sitten se villa tehdas kaatuu lopullisesti.

        Mie oon niin huonokuulonen etten ole kuullut mitään.


      • syrjäkulmanhumu

        Elähän hättäile sieltähän siirtyy ravintola Osuuspankin tiloihin ja näin saahaan uutta virikettä Erkon tielle.


    • näinsemeneeeee

      - Se uusi K-Supermarketin rakennus ei tule olemaan mikään " ostoskeskus" vaan aika pieni liikerakennus - vain vähän Lidlin taloa isompi, eikä siihen tule mitään muita liikkeitä. Posti tietty muutta K-Supermarketin mukana.
      - Mitään 9 kerroksista kerrostaloa ei ole orimattilaan suunnitteilla. Tänne ei tule 10-20 vuoteen kerrostaloa jos silloinkaan.
      - Ravintola Tehdas muuttaa Osuuspankintaloon ja tuo hieman eloa " keskustaan.
      - Kehräämö vetelee viimeisiään, se on varmaa.

      • kyylämikäkyylä

        Juuri noin se on järkipuhetta.
        Orimattila alkaa olla tiensä päässä. Rahat loppunu jo kun Arttijärvi liitettiin. Se oli huono se.


      • paulipennalasta
        kyylämikäkyylä kirjoitti:

        Juuri noin se on järkipuhetta.
        Orimattila alkaa olla tiensä päässä. Rahat loppunu jo kun Arttijärvi liitettiin. Se oli huono se.

        Mutta liitos rahat kyllä kelpasi ja sitten se Artjärvi unohdettiin....


      • raulipennalasta

        Ai unohdettiin? Mitä siellä on unohdettu. Ei se ole Orimattilan kaupunkin syy jos ei Venäjäläiset siellä viihtyneetkään.


      • paulipennalasta
        raulipennalasta kirjoitti:

        Ai unohdettiin? Mitä siellä on unohdettu. Ei se ole Orimattilan kaupunkin syy jos ei Venäjäläiset siellä viihtyneetkään.

        Ei pidä kaupunki huolta omista alueistaa,esim rannat...


    • Olanyli

      Pitäisköhän käyttää oman kaupungin palveluita? Kummasti näkee orimattilan väkeä lahden kaupoissa, ja sitten valitetaan että kylä hiipuu.

      • helppoennustaa

        Entäs laajemmassa mittakaavassa? Viisaat suomalaiset suosivat kiinalaista ja tilaavat sieltä.
        Voin sanoa, että tulevaisuus ei ole ruusuinen.


      • Illallasaunaan

        Opiskelen kieliä ja muutan pois mielelläni lämpösempään maahan.Teen sen sitten kun soskusta ei saa enään rahaa kun Suomi on konkursissa.Siihen asti haen sossusta ja teen pikkupetoksia ym niin saan sukanvarteen.Italiaan oon aatellu sit muuttaa.Töitä en kyll suomess tee pthyii!


    • öööööööööööööööö

      ehdotus yhteen tyhjään liike tilaa voisi tehdä alkoholistien yö majan,että ne ressukat ei talvella paleltuisi,

      • ööööööööökaveri

        Juu ja se pysäkki katos pitäisi laittaa lämpimämmäksi etteivät talvella jäädy housuistaan sinne kiinni. Voi ressukoita.


      • rrraaiikkkk
        ööööööööökaveri kirjoitti:

        Juu ja se pysäkki katos pitäisi laittaa lämpimämmäksi etteivät talvella jäädy housuistaan sinne kiinni. Voi ressukoita.

        Siitä katoksesta ruuvattava se penkki irti niin loppuu spugejen siellä nyhjöttäminen.


    • saattohoitaja

      Viimeinen sammuttaa valot Erkon tieltä.

    • Persebolis

      Henna uudeksi ostoskeskukseksi !! Ola nousuun, ei tuu paska housuun!!!

      • Ostoskeskus

        Siellä korvessa ei ole vessoja niin sinne kolmella eurolla toimiva siirrettävä veski. Hyvä bisnes.


      • kakkahätäinen
        Ostoskeskus kirjoitti:

        Siellä korvessa ei ole vessoja niin sinne kolmella eurolla toimiva siirrettävä veski. Hyvä bisnes.

        Hjuva idea sinne voitaisiin siirtää bajamajoja joita ei enää tarvita kantreilla tai sitten siirtää ne kantritkin sinne hurmaavaan hennaan.


      • öööööööööööööö

        Olan sanomissa oli hauska kellarin muistokirjoitus.Mikä liike sulkee seuraavaks? Veikkaan sitä luontaiskauppaa Care vai mikä? Eikös ne samat pillerit saa Ässästä?


      • joooooooooooo

        Joo saa suurimman osan pillereistä ässästä ja myös Tokmannilta paljon halvemmalla. Caren omistaja ei ole asiakaspalvelija ja itse lopetin käymisen, kun se ihana palveluhenkinen ja asiakas ystävällinen Paula ei ole enää siellä töissä.


    • eioleenäätoivoa

      Pikkuhiljaa kaikki katoaa Orimattilasta kunHennaan on panostettu ja unohettu muu kaupuinki kiitos kokoomukselle. Persseelleen menee vielä sekin rojekti.
      Empä käy ennää minäkään siellä Caressa.

    • Raksa-Rane

      Vuosi 2018 on jo ovella ja siitä vuodesta tuleekin sellainen että taho jos toinenkin joutuu ottamaan lusikan kauniiseen käteensä ja myöntämään tosiseikat mm. Henna hankkeen suhteen.

      Ajat on kovat. Kaupunki ei voi enää satsata Hennaan juuri mitään, sillä se on nyt siinä vaiheessa että Hennan on saatava ilmaa siipein alle ja alettava mennä eteenpäin jollakin muulla kun verovaroilla. Eli yksityisen rahan on jo aika astua esiin investointien muodossa. Mutta kun niitä investointeja ei vaan kuulu. Muutama tonttivaraus omakotitaloille on yhtä tyhjän kanssa tuon kokoluokan hankkeessa.
      Että tuo Henna hanke menisi eteenpäin olisi vuonna 2018 ihan oikeasti tapahduttava ja paljon. Alulle olisi saatava muutama kerrostalo ja sitä kautta uskottavuutta hankkeelle. Totuus kuitenkin on se ettei yksikään rahoittaja tai rakentaja ole pienimmissäkään märin osoittanut minkäänlaista kiinnostusta ja miksi olisikaan? Eihän nykyihminen muuta paikkaan jossa ei ole mitään ja jonne palvelut olisivat tulossa vasta kun asukaspohjaa olisi joitakin tuhansia ja niitä joitakin tuhansia taas tuolla ei tule olemaan aikoihin jos koskaan.
      Aseman kohtalo tulee olemaan vaakalaudalla lähovuosina, sillä VR ei juniaan pysäyttele kovin pitkään seisakkeelle jota käyttää vuorokaudessa joitakin kymmeniä henkilöitä. Matkustajia on oltava minimissäänkin noin 300 vuorokaudessa että se on VR:n näkövinkkelistä kannattavaa.

      Mitäpä muuta vuosi 2018 tuo tullessaan? Uusi palloiluhalli on jo hyvällä mallilla vaikkakin urakoija on jo konkassa. Palloiluhalli kyllä tulee mutta hinta taitaa nousta 1-2 miljoonaa euroa?
      Toivotaan että armon vuonna 2018 orimattilan päättäjät alkavat miettiä kuntalaisiaan ja sitä että kunnan tehtävä on tuottaa palveluja jo täällä oleville asukkaille, eikä vaan elää jossakin harhassa jonkin " pilvilinna hankkeen" suhteen että joku perämetsään rakennettu asema vetäisi alueelle 15000 uutta veronmaksajaa.
      Päättäjille nyt vaan se lusikka kauniiseen käteen ja turvataan hyvät palvelut koulutuksen, terveydenhoidon ja vanhustenhuollon suhteen - eikä haahuilla sellaista mikä ei toteudu. Tätä menoa kuntaliitos häämöttää ...

      • Taksa-Tane

        Helvetin hyvä näkemys. Samaa mieltä kaikesta että kusessa ollaan. Orimattilassa on hyvä veljes järjestö pahemman kerran sotkenut kaupungin talouven. Viime valtuustossa istuvat kepun ja kokoomuksen kärkinimet ja demaritätit. Heitä saatte kiittää kun talous on Hennan takia kuralla ja kaikki palvelut jouvutaan ajamaan alas. Ei ole ennään rahaa. Niinku se saamarin bussikin joka ajaa tyhjänä monta kertaa päivässä hennaan. Kenen p...rkeleen idea sekin oli???


    • Yrittäjäyrjö

      Talous ei ole kuralla, vaan hyvin hoidettu.
      Jos kylillä ei ole kauppoja, se on meidän oma vika. Missä muualla kaupunki hoitaa yrittämisen?
      Ei missään, kyllä asukkaiden pitää se hoitaa ihan itse. Kaupungilta saa tukea ja neuvoja, jos vaan joku haluaa jotakin pystyyn pistää. Porukalta puuttuu rohkeutta yrittää, länkyttää uskalletaan joka asiasta ja odottaa, että joku muu tekee kaiken. . Se ei vie yhtään ketään eikä mitään yhtään mihinkään.
      Pistäkää kylän raitin tyhjät liikehuoneistot täyteen putiikkeja ja käyttäkää niitä myös.

      • yrjöttääjo

        Miten Orimattilan talous on hyvin hoidettu?
        Miten kannattava on Hennaan sijotetut miljoonat asema mukaan lukijen?
        Jos olisi palveluja kehitetty nykysen keskustan puitteisiin sopivasti niin ei olisi yhtään tyhjää tilaa keskustan liike-kiinteistöissä.


      • Rahat_haaskattu

        Missä muualla kaupunki hoitaa yrittämisen? Mistä kuvittelet rahat hennan alueen "monttujen" kaivajille tulleen?


      • Yrittäjäyrjö
        yrjöttääjo kirjoitti:

        Miten Orimattilan talous on hyvin hoidettu?
        Miten kannattava on Hennaan sijotetut miljoonat asema mukaan lukijen?
        Jos olisi palveluja kehitetty nykysen keskustan puitteisiin sopivasti niin ei olisi yhtään tyhjää tilaa keskustan liike-kiinteistöissä.

        Voisitko tarkentaa, mitä olisi pitänyt tehdä, mitä palveluja olisi pitänyt kehittää ja miten? Miten kulutus olisi saatu pysymään omalla kylällä eikä asukkaat kuskaa rahojaan Lahteen?
        Orimattila ei ole vain keskusta, muitakin kyliä pitää kehittää. Pennalaan on satsattu aikoinaan myös miljoonia ja mikä itku ja valitus siitäkin oli. Nyt se on hyvin asutettu.
        Kaupungin talous on hoidettu niin, että emme ole ylivelkaantuneita persaukisia, kuten esim. Kärkölä. Kaikkea ei voi saada mitä mieleen juolahtaa ja tulevaisuuttakin on rakennettava. Niistä satsauksista rahat eivät tule heti takaisin. Kenen kannattaisi käydä kouluakaan, jos ei uskoisi tulevaisuuteen?


      • Eijaksajatkuvaanarinaa
        Rahat_haaskattu kirjoitti:

        Missä muualla kaupunki hoitaa yrittämisen? Mistä kuvittelet rahat hennan alueen "monttujen" kaivajille tulleen?

        Kaupungin tehtävä ei ole tuoda keskustaan, tai minnekään, kauppoja ja palveluyrityksiä, sen tekee asukkaat. Ja niiden puutteestahan täällä on vinguttu jatkuvasti. Vai millä ne liikehuoneistot olisi täyttyneet? Punaisilla lyhdyillä, joita kaupunki sutenöörää?
        On vähän eri asia rakentaa pidemmän aikavälin asioita kun työntää rahaa heti kulutettavaksi.
        Yhtään enempää ei teitä höylättäisi vaikka ei Hennaa olisi, rahat olisi laitettu johonkin muuhun pitkäaikaiseen investointiin.


      • lopetajolässytys
        Eijaksajatkuvaanarinaa kirjoitti:

        Kaupungin tehtävä ei ole tuoda keskustaan, tai minnekään, kauppoja ja palveluyrityksiä, sen tekee asukkaat. Ja niiden puutteestahan täällä on vinguttu jatkuvasti. Vai millä ne liikehuoneistot olisi täyttyneet? Punaisilla lyhdyillä, joita kaupunki sutenöörää?
        On vähän eri asia rakentaa pidemmän aikavälin asioita kun työntää rahaa heti kulutettavaksi.
        Yhtään enempää ei teitä höylättäisi vaikka ei Hennaa olisi, rahat olisi laitettu johonkin muuhun pitkäaikaiseen investointiin.

        Olisiko siun jo syytä erota valtuustosta ?


      • Yrittäjäyrjö
        lopetajolässytys kirjoitti:

        Olisiko siun jo syytä erota valtuustosta ?

        Voitko kertoa, mikä on sinun visiosi? Miten asioita pitäisi hoitaa?
        Taidat olla niitä tyyppejä, joiden mielestä kaikki on aina muiden syytä, myös omat mokat ja joiden näpeissä ei rahat pysy, vaan ne pistetään heti kulutukseen, kun jotain saa.

        Enkä ole valtuustossa, mutta arvostan siellä ja kaupunginjohdossa tehtyä työtä.
        Heikompi osaisia pitää auttaa, mutta ei niitä, jotka pystyvät halutessaan auttamaan itseäänkin.


    • Kallejokinenterve

      Tulevaisuus näyttääkin paremmalta.Hennan ansiosta myös keskusta tulee elpymään.Henna on osa Orimattilaa ja bussiyhteydet tuovat asiakkaia ja vilskettä keskustaan.Se on Kokoomuksen visio tulevaisuudesta.Ei ole mitään järkeä märehtiä menneessä ja nykyisyydessä vaan tehdä tulevaisuuden strategiaa.Etelä-Suomeen on tulossa lähi vuosikymmeninä noin puolen miljoonan väestön lisäys maassamuuton ja maahanmuuton seurauksena.Orimattilan siivu 15 000 on enemmän kuin todennäköinen.Se on tilastollinen fakta.Se ei tapahtuisi ilman junayhteyttä joka nyt on.Henna tuo Orimattilan asukasluvun tuplaantumisen.Silloin riittää ostovoimaa koko kaupungille ja liikkeille Erkontien varrelakin.Olemme nähneet jo luvatun maan kaukaa Kokoomus vie perille asti.

      • synnitanteeksi

        Siellä näkyy Kokoomuksen vaalitoimistokin olevan taas tyhjänä Erkkontiellä. Luulisi näyttävän mallia että rahaa on vuokrata tiloja. Voisivat joskus kahvittaa Orimattilaisia.


    • jukkapoika12345

      Moniko teistä tilaa verkkokaupasta? Kaupan rakennemuutos on valtava, Triossakin tyhjiä tiloja, samoin karismassa.

    • lusikallaannettu

      Täällä on paljon yksinkertaisia ihmisiä kirjoittelemassa. Eihän he mitään verkkokaupasta ymmärrä. Syyttävät vaan jotain puoluetta kauppojen tyhjenemisestä.

    • KuolevaKylä

      Minkähän ihmeen vitun tähden se Orimattila koskaan edes nimettiin kaupungiksi? Hitto semmonen saatanan kituva kyläpahanen, missä vähätkin palvelut lopetetaan. Hah. Suuruudenhulluutta puhua Orimattilasta kaupunkina. Lahtikin on sitten vissiin New Yorkin kokonen suurkaupunki ja Vesijärvi on merta. Voi Jeesus sentään.

    • syökäähevosen

      Orimattilassa äänestettiin ja yhä kannatetaan mutajusseja ja kokkareita, ettei työläiset valtaa kylää. Näin ennen ainakin tehtiin estämällä vielä nykyäänkin työllistäviä yrityksiä tulemasta hevosenpaskakylään-nyt maksatte siitä kovan hinnan ja se on teille oikein.

    • Kallejokinenterve

      Ikäviä mielipiteitä yllä.Toivottavasti ottavat järjen käteensä jos aikovat tuntea jatkossa olevansa osa kasvavaa Orimattilaa.

      • ei-mitään-vastuuta

        Ikäviä mutta tosia mieli piteitä. Kokoomus on ajanut Orimattilan ahdinkoon. Kepun johto on myötäillyt kokkareita ja sen takia Orimattila voi pahoin ja se näkyy myös kaupungin talolla ja keskustassa ja kylillä ja joka paikassa paitsi halvatun Hennassa jossa kaikki on niin hyvin.


      • valivalivali
        ei-mitään-vastuuta kirjoitti:

        Ikäviä mutta tosia mieli piteitä. Kokoomus on ajanut Orimattilan ahdinkoon. Kepun johto on myötäillyt kokkareita ja sen takia Orimattila voi pahoin ja se näkyy myös kaupungin talolla ja keskustassa ja kylillä ja joka paikassa paitsi halvatun Hennassa jossa kaikki on niin hyvin.

        Älä aina valita. Jokainen on oman onnensa seppä. Katsoisit peiliin etkä syyttäisi aina muita.


      • paskahaiseejo
        valivalivali kirjoitti:

        Älä aina valita. Jokainen on oman onnensa seppä. Katsoisit peiliin etkä syyttäisi aina muita.

        Kokkoomus voi tehdä omilla rahoillaan mitä huvittaa, mutta yhteiset rahnat onkin eri juttu. Siksi kritisdoidaan Hennaa, joka ei koskaan tule toimimaan. Siitä kiitos Kokkoomukselle.


      • hyviäpäätöksiä
        paskahaiseejo kirjoitti:

        Kokkoomus voi tehdä omilla rahoillaan mitä huvittaa, mutta yhteiset rahnat onkin eri juttu. Siksi kritisdoidaan Hennaa, joka ei koskaan tule toimimaan. Siitä kiitos Kokkoomukselle.

        Olemme valinneet parhaat ihmiset puolestamme tekemään hyviä päätöksiä sinne kaupungin hallitukseen. Siihen on tyytyminen. Kokoomus on ainoa edistyksellinen puolue. Muut ovat taantumuksellisia.


    • Ruunisvaagersson

      Maistelkaa siemennestettäni puupäät. Uusia ulottuvuuksia löytyy j tekemistä riittää.

    • Seolikinharhaa

      Sen verran voitaisiin vielä uhrata yhteisiä veroeuroja, että kaupungintalo siirrettäisiin Hennaan. Siellä joutaisivat koko sakki istuskella ja päivitellä, kun junat pysähtymättä ampaisevat ohi. Kokouksiakin olisi loistavaa pitää oravien ja variksien keskellä rauhassa luontoa ihaillen siinä sivussa. Jossain vaiheessa kyllä sitten karu totuus valkenisi, että fantastinen 16000 asukkaan Henna olikin vain typerä harhainen kuvitelma sairaassa mielikuvituksessa.

      • lkjhgf

        Juu. Kokoukset vaan sinne oravien ja varisten keskelle. Taitaisi tulla metsän eläimiltä paljon fiksumpia ideoita kuin päättäjiltä.


    • tyhjälompsa

      kaupungintalo ? eikö Orimattila jo lahtea ainakin pian, ei silloin tarvita mitään hallintoa erikseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      352
      3972
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1739
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1520
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1487
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1328
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1305
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      196
      1259
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1177
    Aihe