Aihe

gabapentiini

Koiravanhus

En tiedä onko täällä keskusteltu kyseisestä lääkkeestä mutta ajattelin kirjoittaa tänne
Koirani on 14,8 vuotta vanha. Koira kärsinyt lääkärin mukaan selkäkivuista kun selkä aristaa kun se kosketaan. Tähän vaivaan sain kipulääkeettä jonka käytin ehkä 2 kk. Sitten koiralla munuaisarvot nousseet lievästi ja lääkäri sanoi että lääke pitää vaihtaa kun se lääke mitä koiralla oli ei sovi jos on munuaisvaivoja. Uusi lääke on toi gabanetiini jonka annoi 9 päivää kerran päivässä ja sen jälkeen 2 kertaa päivässä. Kun annos nostettiin 2 viikon kuluttua koira rupesi pissamaan sisälle, näyti ihan hölmöltä ihan kun ei tiennyt mitä ympärillä tapahtuu. Koira meni sellaisen kuntoon että soitin lääkärille ja sanoin että koira on apaatinen, pissaa sisälle ja tärisee ja takajalat ei oikeastaan enää kantaa. Lääkäri sanoi että annosta täyttyy siten pienentää. Kuukaudessa koirasta tuli niin sairas että ajattelen että lähtö on lähellä. Itse pienensin taas annosta ja lopettelen pikku hijlaa koko lääkkeen antamisen. Kun annosta pienenetty koira piristyi vähän. Sitten se lopetti syömisen- Vain pieniä namipaloja pystyy syömään ja tuntuu ettei pysty kunnolla puremaan mitään. Joten kuten syötän koirani. Koira ei laihtunut paljon mutta apaattinen ja ei syö. Luulen että koirani meni tähän kuntoon tästä kyseisestä lääkkeestä. Koirani on muuten herkästi reagoi lääkkeisiin. Onko kellä kokemusta kyseisestä lääkkeestä?

23

5800

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • WeomeWG

   Moikka.

   Ei tälleen maallikon mielestä kuulosta gabapentiinin aiheuttamalta haitalta. Varsinkaan jos koira ei sitä enää syö. Taustalla voi olla munuaisvika; arvothan nousee siinä kohtaa kun suurin osa munuaisista on jo tuhoutunut; munuaisvika taas tuskin johtuu (tulehdus)kipulääkkeestä. Munuaisvian oire on juuri esim. syömättömyys. Koira on jo vanha, on luonnollista että kaikenlaista vaivaa alkaa olla. Kipuahan täytyy hoitaa, ilman hoitoa ei voi jättää, täytyy etsiä sopivampi lääke tai valitettavasti tehdä se viimeinen palvelus. Itse menetin koirani pari kuukautta sitten, lohtua tuo se että nyt ei tarvi enää kärsiä.

   Mulla on ollut 2 koiraa jotka söi gabapentiiniä, mielestäni sopi niille ihan hyvin, joskaan ei kivunlievittäjänä mielestäni yhtä hyvä kuin tulehduskipulääkkeet.

  • WeomeWG

   Pahoittelut; siis ilmeisesti syö edelleen pientä annosta. Ihmispuolella (en tiedä kuinka sovellettavissa koiraan) gaba voi ilmeisesti aiheuttaa sylkirauhas- ja haimatulehdusta, nehän vaikuttaa syömiseen, mutta pelkkä syömättömyys ei yksinään ole kyllä noiden oire. Jos edes voi koiralla siis moisia aiheuttaa. Toivottavasti selviää mikä vaiva on! Kirjoita kuulumisia, miten teillä menee. Tsemppiä!

   • Koiravanhus

    Tänä aamuna koira rupesi leikkimään pitkästä aikaa eikä pissinyt sisälle. Koira piristynyt sen mukaan kun vähensin annosta. Lääkärin mukaan munuaisarvot on hieman koholla ja nämä tiedot on syyskuun alusta. Onko näin että munuais vaajatoiminta kehittyy niin nopeasti, kuukaudessa? Muuten olen lukenut englanninkielisillä sivustoilla että gaba voi aiheuttaa sivuoireita koiralle. Koiralla oli myös stronghold lääkitys. Voi olla että lääkkeiden yhteisvaikutus aiheutti sen. Koira oli muuten ikäiseksi tosi terve - sydän terve, lihaksisto ja luusto on terve, koira kastroitin 2 vuotta sitten. Olimme päättäneet kotona että jos koira ei piristyy niin tehdään se vaikean päätöksen. Vielä kyllä yritän kaikkea. Kiitos vastauksesta ja tsempista


  • Koiravanhus

   Nyt on ilta. Koira on syönyt papanoita eka kertaa viikkoon. Eikä pissinyt sisälle. Myös puruluu maistuu ja vielä söi annos ruokaa joka vierasti vielä eilen. En tiedä onko se todella lääkkeet vaikuttaneet vai oliko jotain muuta. Toivon että piristys jatkuu ja voimme jatkaa elämää

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Vanha ketju, mutta pientä rajaa ja tahdikkuutta kommentteihisi toisen vaikeassa tilanteessa. Gabapentin voi ihmisillä aiheuttaa sekavuutta. Olen syönyt ja haittoja oli.


  • WeomeWG

   Ihana kuulla että menee hyvin! Olen tosiaan maallikko niin en lääkitysten kiemuroista tiedä, ell osaisi varmasti vastata. Vajaatoiminta saattaa kyllä edetä nopeastikin, tämän tiedän omasta kokemuksesta. Mutta tuskin sitä on, jos on piristynytkin. Hienoa että tuossa iässä kuntoa piisaa :)

   • Koiravanhus

    Tänään oltiin taas lääkärissä. Gaba ei sovi mun koiralle. Ei enää gabaa. Se poistuu elimistöstä 1-2 vkon aikana. Gabaa sekoittii koiran totaalisesti ja sille tuli vatsakipuja. Nyt sai pahoinvointi - ja kipulääke vatsalle. Sellaisia uutisia. Muuten lääkäri sanoi että koira on perusterve


  • Viklund5

   Voi vitsi, löysin toissapäivänä tämän kirjoituksen ja totesin meidän samanikäisellä aivan samanlaista käyttäytymistä viimeaikoina. Syönyt nyt yli kuukauden tätä lääkettä. Eilen ei sitten enää annettu ja mitä tapahtui tänä aamuna. Aivan kuin eri koira olisi ollut. Vaimo soitti mulle töihin herättyään, että mitä ihmettä on tapahtunut. Kaveri ottaa juoksuaskelia, ei onnu juuri yhtään ja aktiivisuus ihan eri luokkaa. Näin lyhyellä ajalla tietysti pitää laittaa jäitä hattuun mutta upeaa oli tänään kohdata se koira, joka meillä kesällä. Katsotaan miten jatkossa.

  • ewrqwqwt

   " Koira kärsinyt lääkärin mukaan selkäkivuista kun selkä aristaa kun se kosketaan. "

   Lääkäri vaikuttaa aika älykkäältä

  • Anonyymi

   Täällä myös koiruus, jolle gabapentiini aiheuttaa vatsakipua. Kipu alkoi pidemmän käytön jälkeen ja annosta nostettaessa. Kipu ilmeni mielestäni etenkin ruuan jälkeen - ihmisillähän lääke voi aiheuttaa haimatulehduksen, voisiko koirillakin?

   Asiasanat: gabapentiini koiralle, Neurontin koiralle, gabapentiini kipuun koiralle

  • Anonyymi

   Voiko Gabrionin lopettaa heti vai onko se tehtävä asteittain? Epäilen että lääke ei sovi koiralle.

  • Anonyymi

   Asteittain pitäisi ainakin ohjeen mukaan. Miksi ajattelet, ettei se sovi koiralle?

   • Anonyymi

    Koirasta tullut haluttomampi liikkumaan, joten ajattelen, että sillä on ilmeisesti kipuja, jotka voisivat johtua tuosta lääkkeestä. Se myös vähän pidemmällä lenkillä yht'äkkiä kävikin hetkeksi lepäämään ja jatkettiin sitten liikkumista. Silmät olivat jotenkin "oudot" poissaoleva katse. Siitä ajattelin lääkkeen sopimattomuuden


   • Anonyymi

    Ok. Meillä alkoi nyt uudestaan kans gaba-kuuri, kun selän kanssa tilanne on niin paha (olen yksi tähän ketjuun haitoista aiemmin kirjoittanut). Vielä en ole huomannut mitään sellaista, minkä voisin varmaksi pistää gabapentiinin haittavaikutukseksi, lääkitystä takana viikko. Neurontinin lisäksi menee onsior - jompi kumpi tai molemmat yhdessä on selvästi auttaneet koiraa, mm. ruokahalu on palannut. Koira oli todella, todella kipeä ennen lääkkeiden aloitusta ja eutanasiakorttikin jo vilahti.

    Koira on nyt tosi väsyneen näköinen ja käy hitaalla, mutta toisaalta myös kipu väsyttää. Koska selvää mahakipua tms. ei ole neurontinista tullut ja koska meillä tilanne on nyt todella paha, ajattelen että tilanne voi koiralle olla helpompi, kun saa ollakin vähän "pöllyssä". Koska takana on vasta viikko lääkitystä (ilmeisesti teilläkin lääkitys vasta alussa), niin itse ainakin odotan, josko nuo koiran "tilat" tuosta tasaantuisi. Monestihan lääkkeissä on alussa haittavaikutuksia, jotka sitten ajan myötä väistyvät.


  • Anonyymi

   Onko kenelläkään kokemusta gabapentiinin pidempiaikaisesta käytöstä? onko se todella auttanut? Kyseistä lääkettä käytetään jopa syöpäkipuihin. Missä vaiheessa on esim. haittavaikutukset väistyneet? On todella surullista katsoa nuorta 6 vuotiasta koiraa, joka on kuin vanhus.

   • Anonyymi

    Meillä on syöty aikanaan kuukausia gabaa ilman mitään oireita. Ainakaan koira ei ollut kipeän oloinen (spondyloosi), joten ilmeisesti se auttoi? Tänä vuonna kun aloin syöttää uudestaan, kipuili mahaansa (?), yhdistin sen neurontiniin, mutta en voi tietenkään olla 100% varma, johtuiko siitä. Koira kuitenkin piristyi, kun lääkitys lopetettiin. Nyt pakon edessä aloitettiin syöttämään uudestaan - katsotaan, mitä tapahtuu.

    - Anonyymi
    13.7.2019 13:20


  • Minulla on vuosien myötä 2 koiraa syönyt sitä jonkin aikaa. Ei ollut mitään ylimääräisiä haittoja havaittavissa

  • Anonyymi

   Ei vaikuttaisi siltä, että Neurontin aiheuttaisi mitään oireita, nyt kun sen syöttämistä on takana taas noin kuukausi. Aiemmin mainitsemani vatsakipu/närästys johtui ilmeisesti jostain muusta. Koira on siis jo aiemmin syönyt Neurontinia pitkäänkin ilman, että olisin mitään erikoista huomannut, mutta keväällä yhdistin oireilun Neurontinin annoksen nostamiseen, mutta nyt tosiaan näyttää siltä, että Neurontin on ihan ok.

   - Anonyymi
   13.7.2019 13:20

  • Anonyymi

   koirani on syönyt Neurontinia yli 3 vuotta ja nyt on hammaskalusto sökönä. Turkkia irtoaa tupsuina. Että kyllä se ainakin pitkäaikaiskäytössä aiheuttaa kamalia asioita.

  • Anonyymi

   Neurontinilla ei ole kyllä mitään vaikutusta hampaisiin.

   • Anonyymi

    Pakkausselosteessa mainitaan yleisenä haittavsikutusena hammasvaivat.


  • Anonyymi

   Koiralleni määrättiin keväällä gabapentiinia selkäkipuihin. Aloitti syömään muuta kipulääkettä jo pari päivää ennenkuin sain gaban hankittua. Söi pari päivää tuota gabapentiinia, pissi sisälle veristä virtsaa ja uikutti istuillaan, ei saanut nukuttua. Lopetin tuon syömisen ja oireet katosivat. Ollaan syöty selkävaivoihin tuolloin ja tarvittaessa ihan normaalia tulehduskipulääkettä, pitkäaikaiseen käyttöön tarkoitettua. Gabapentiniä en voisi antaa enää, koska koira oikeasti voi huonommin sitä saatuaan. Koira sairastaa myös Cushingin tautia, mutta se on hyvin hallinnassa lääkityksellä. Mutta ehkä tämä "perussairaus" taustalla vaikuttaa siihen, ettei tuo gabapentiini sopinut. Viekä sitä on lääkekaapissa, mutta koiralleni en tosiaan antaisi sitä enää koskaan.

  • Anonyymi

   Meidän koira söi gabapentiiniä noin vuoden nivelrikkoon, minkäänlaisia haittavaikutuksia ei tullut edes maksimiannostuksella.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kohujulkkis Maisa Torppa ja erosekoilu räjäytti somen: "Valehtelee viimeiseen asti" "Työtön äiti..."

   Maisa Torpan ja Mikko-rakkaan erospekulointi saa tunteet kuumenemaan: https://www.suomi24.fi/viihde/kohujulkkis-maisa-torppa-ja-erosekoilu-rajaytti-so
   Kotimaiset julkkisjuorut
   211
   13982
  2. Kohusopassa keitetty Roope Salminen palaa itsevarmana julkisuuteen: "Olen erittäin hypeissä"

   Mitäs mieltä olet Roopen paluusta? https://www.suomi24.fi/viihde/kohusopassa-keitetty-roope-salminen-palaa-itsevarmana-julkisuuteen-olen-erittain-hype
   Kotimaiset julkkisjuorut
   181
   5176