Henkilön varmentaminen

ÄläPaljasta

Youtubessa olen seurannut kahden tubettajan videoita, joissa heille on tilattu ilkivaltaisesti lehtiä, verkkokauppa tilauksia, esitteitä, lääkärin aikoja, hammaslääkäriaikoja, hotellivarauksia, sähkösopimuksia ym. ja viimeksi toiselta suljettiin pankkitili, kun joku oli pankin palaute lomakkeella ilmoittanut, että tältä on kaikki pankkikortit kadonneet.
Toiselle on tullut jo yli 30 000€ edestä erilaisia tilauskia.

Kumpikin näitä tubettajista on jossain kohtaa videoillaan paljastanut oman oikean nimensä ja osoitteensa toiveena saada lahjoituksia faneilta.
Myös puhelin numeronsa ovat youtube videolla paljastaneet.
Toinen on jopa paljastanut jossain videolla oman hekilötunnuksensa ja kehunut, ettei sillä ole mitään väliä, vaikka oman henkilötunnuksensa jakaa netissä.

Kyllä se vaan niin on, ettei omia henkiötietoja pidä mennä youtube videolla julkaisemaan, varsinkaan henkilöturvatunnusta, joka on moenssa paikassa se varmenne, vaikka ei ehkä ihan joka paikassa
Varasin ajan hammaslääkärille ja kysyttiin henkilötunnusta, jolla varmennettiin henkiltietoni.
Netissä jos tilaa lääkäriajan, vaikka Mehiläiseen, niin ajanvaruas lomakkeessa on täytettävä henköturvatunnus, joka toimii varmenteena.
Lehtitilauksien yhteydessä mitään varmenteita ei kysellä, kuten henkilöturvatunnusta.

Tilausten peruminen on jo yksistään suuri riesa ja vaiva, kun puhelimessa voi joutua jonottamaan minuuttikaupalla, vastaajan vastatessa, että olette jonossa, meillä on ruuhkaa ja sekin varmasti tulee maksmaan.
Pahintahan asiassa on se, ettei asialle voi tehdä mitään, vaan tilauset jatkuvat niin kauan, kun ilkivallantekijöillä riittää intoa jatkaa.

Joten kannattaa pitää omat henkilötietonsa vaan ominaan, eikä kertoa omaa nimeään, koska nimen perusteella saa jo selville henkilön osoitetiedot.

2

107

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • k2JBo8AS

      Henkilötunnus ei ole henkilöllisyyden varmennusmenetelmä vaan keino erottaa samannimiset toisistaan. Mikäli joku firma hyväksyy henkilötunnuksen varmenteena saa itse kärsiä vahinkonsa. Tunnuksen omistajalla ei ole mitään vastuuta.

      • debdebe

        Kysyeessä on varmaankin niilo ja Viheraho. En tiedä miski juuri tälläiset hieman yksinäiset tai no Vihorahollahan on nykyään lapsikin ja niilollakin ainakin oli tyttösystävä kohdistuu juuri heihin. Minuakin kiustatiin koulussa kun olin hieman ujo. Niin olen miettinyt mikä saa joidekin ihmisten käytöksen ihan sairaaksi jos he näkevät jossain jonkun vajaakuntoisen tai hieman ujon ihmisen. että mikä siinä on?

        Esimerksi jos on vaikka lukihäiriö niin siitä pitää alkaa vittuilemaan kun ei osaa kirjoottaa okein. No ei tietenkään osaa kirjoitaa kunnolla jos on lukihäiriö. Luulisi ihmisten sen tajuavan, että ei me kaikki synnytä tähän maahan normaalina ihmisinä. No sairaitahan nämä ilkivaltatilaajtakin on. Ei tuo mitään normaalia ole. Joitakin ongelmia näillä ihmisillä on oltava. Töissä ilmeisesti käydään kun lyödään kommentti mene töihin. Tai varmaankin kuolussa, mutta tänään viheraho paljasti, että kyseiset ilkivallan tekijät eivät olleetkaan teinejä vaan ihan aikausia. Siis what? Oon aina luulut, että teinit on tän takana, mutta jollain on näköjään jäänyt teinikä ikusiseti päälle. Kun katsoo vaikka niillo22 kommentteja niin jotain näillä ihmisillä on elämässä pielessä. Onko se alkoholi. Toinen voisi olla perliriippuvuus kun on jotain jokeripokeri nimimerkkejä eli kun hävitään raha peliautomaattiin niin se vois olla, että se häviämisen paha olo puretaan niilon ja viherahon ilkivalta tilauksena. ilmeisesti vielä töistä saatu palkka mennnään häviämään. Tätä vähän veikkaisin. Viheraholle ei olisi kuitenkaan olla pitänyt mennä mitään tilaamaan. Hän on kyllä sen verran sosiaalinen, että uskaltaa mennä poliisiasemalle tekemään rikosilmoituksia ja tänään hän jotain vihjaili, että tekijät ovat jääneet kiinni.. Se oli edelleen suuri yllätys, että tekijät ovat aikuisia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1412
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1193
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1164
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe