Poliisi tutkii nyt kissantappajan toimia

laillinen.rangaistus

"Poliisi tutkii nyt kissantappajan toimia – tapaus ei ole koiria ”kouluttaneen” miehen ensimmäinen?"

"Poliisi tutkii tapausta aluksi epäiltynä eläinsuojelurikoksena, mutta se voi tarkentua metsästysrikokseksi ja vahingonteoksi. (Kuva Fotolia)

Pohjanmaan poliisi on aloittanut esitutkinnan Lapualla kuolleiden lemmikkikissojen kohtalosta.

METSÄSTYSRIKOS Pohjanmaalaisen metsästysseuran puheenjohtajan julkaisema Facebook-päivitys tappamistaan lemmikkikissoista sai sekä kansalaiset raivostumaan, mutta nyt myös poliisit toimimaan.

Julkisesti eräällä koirasivustolla olleessa päivityksessä miehen koirat poseerasivat kahden kuolleen kissan kanssa ja miehen röyhistelevä saateteksti viittasi koirien koulutukseen. Molemmat kissat olivat tavallisia lapualaisia lemmikkikissoja, Tahvo ja Hyrre. Päivän Lehti kertoi tapauksesta tässä.

Tapahtuneesta tehtiin myös rikosilmoitus sillä omistajat epäilevät, että kissat on ammuttu. Tutkinnanjohtaja Matti Tiainen vahvistaa nyt Ilkka-lehdelle, että rikosilmoitus on kirjattu epäiltynä eläinsuojelurikoksena. Esitutkinta on vasta alussa, ja sen edetessä rikosnimikkeet voivat tarkentua myös metsästysrikokseksi ja vahingonteoksi.

– Sen enempää ei voi tässä vaiheessa sanoa.

Poliisi on tietoinen asiasta sosiaalisessa mediassa käydystä keskustelusta. Tapauksen tuominneet kansalaiset ovat selvittäneet miehen kertoneen kissojen tappamisesta aikaisemminkin, vanhimmat jopa jo kymmenisen vuotta sitten. Mahdollinen rikos tuolta ajalta on toki vanhentunut.

Metsästäjä on ilmoittanut olevansa Yleisradion pitkäaikainen työntekijä, jonka johdosta perustettiin jopa adressi miehen erottamiseksi verovaroin ylläpidettävän laitoksen palveluksesta. Adressi ehti kerätä tuhansia allekirjoittajia, kunnes ylläpito poisti sen mahdollisesti yksityiselämää loukkaavan tiedon esittämisen johdosta.

Nyt uusi adressi on perustettu kansainväliselle sivustolle ilman miehen henkilötietoja. Tavoitteena on kerätä 2 000 allekirjoittajaa ja luovuttaa adressi sekä Suomen Metsästäjäliitolle että maa- ja metsätalousministerille. Tavoite on jo lähes täyttynyt, allekirjoittajia on ympäri maailmaa. Löydät adressin tästä.

Suomen Metsästäjäliitto on julkisesti ottanut kantaa miehen toimintaan, jota se ei hyväksy. Se aikoo Metsästäjäliiton Pohjanmaan piirin kanssa käsitellä asiaa vielä tällä viikolla. Pohjanmaan piiriin kuuluu yli 120 jäsenseuraa. Yle ei ole kommentoinut tapahtunutta millään tavalla."

Lähde: https://www.paivanlehti.fi/poliisi-tutkii-nyt-kissantappajan-toimia-tapaus-ei-ole-koiria-kouluttaneen-miehen-ensimmainen/

100

918

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • arvoa.kissoille
    • kannattaalukea
    • oikeustapahtukoon

      Iltalehti 5.10.2017 klo 21.07:

      "Eronneen puheenjohtajan mukaan asiassa ei ole vireillä rikosoikeudellisia toimia. Jos asiassa tulee poliisitutkinta, käsittelee johtokunta asian uudelleen ja asettaa mahdollisesti lisäsanktioita ex-puheenjohtajalle."

      Päivän Lehti 5.10.2017 klo 09.00:

      "Pohjanmaan poliisi on aloittanut esitutkinnan Lapualla kuolleiden lemmikkikissojen kohtalosta."

    • sekötodellasuurinvirhe

      Iltalehden jutun mukaan: "Siitari sanoo, että suurin virhe tapahtui siinä, että koirien omistaja laittoi kuvat sosiaaliseen mediaan ja ajattelemattomisti pröystäili teollaan."

      Tuoko oli kotikissojen tappajan suurin virhe? Käsittämätön kommentti Valtakunnallisen Metsästäjäliiton toiminnanjohtaja Heli Siitarilta.

      Lähde: http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201710052200441023_u0.shtml

      • huolehtikaaomistanne

        Toisaalta, villiintyneen kissan saa lopettaa.Ja jos kisu o metsäs yksi,ni onhan se outoa.Villiksihän sitä tietysti kisu sitten luokitellaan.Kissaahan ei saa suomen luontoon edes päästää,eikä heitteillekkään,joten miksi ihmees jonkun lemmikki kissa muka voi olla metsäs???? Ei se siellä ainakaan laillisesti ollut.Varmasti hyljätty tai heitteillejätetty,tai jopa molempia.


      • 4tgasze3ge3sag5e4s5

        Mitä ihmettä mielessäsi oikein liikkuu?

        Suurin virhe oli tietenkin se, että omistaja oli päästänyt kissansa ilman valvontaa H E I T T E I L L E kuljeskelemaan.

        "Omistajansa kotipiirin rajojen ulkopuolella ilman välitöntä valvontaa oleva lemmikkieläin on H E I T T E I L L Ä !!!

        Pitäisi aikuiselle ihmiselle olla ihan itsestään selvää, että H E I T T E I L L Ä juoksevaa eläintä voi kohdata mikä tahansa tapaturma.


      • hfgd

        tuollainen suuri rikos kun on tapahtunut on hyvä että poliisivoimat tutkii ja toimittaa vankilaan rikosentekijän


    • mitätouhua

      huh huh

      • 3wtgasewgfsaefges

        Niin juuri!!

        Ja sanopa muuta!!

        Että tuolla tavalla päästetään "rakkaat perheenjäsenet" (hehheh?!) HEITTEILLE juoksentelemaan!

        Sitten vongutaan surkeutta lehtien palstoilla, kun sattuu jokin vahinko!

        Oijoi ja voivoi!


    • onneksi_autoton
      • laitontako

        En löydä linkistäsi mitä väitit.Mitä se kertoo sinusta?
        Kerrot perättömiä väitteitä ihmisestä netissä.
        Eikö se jo ole rikos?
        Jos olisin asianomistaja, kyselisin siitä poliiseilta.


      • 4tatgatgagag

        Ymmärrä nyt sinäkin jo lopulta, että "ongelmaan" on olemassa helppo ratkaisu.

        Nimittäin se, etteivät omistajat päästä kissojaan HEITTEILLE kulkemaan.

        Miksi noinkin yksinkertaisen asian ymmärtäminen vaikuttaa joillekin olevan ylivoimaista?


      • outojaomistajiaon
        4tatgatgagag kirjoitti:

        Ymmärrä nyt sinäkin jo lopulta, että "ongelmaan" on olemassa helppo ratkaisu.

        Nimittäin se, etteivät omistajat päästä kissojaan HEITTEILLE kulkemaan.

        Miksi noinkin yksinkertaisen asian ymmärtäminen vaikuttaa joillekin olevan ylivoimaista?

        On muuten kumma, et rikotaan lakia ja harrastetaan eläinrääkkäystä jättämällä kissa tarkoituksella heitteille.Ja sitten, kun sille käy jotain karmeeta, niin itketään muka perään.Ja sitten olikin niin rakas ja tärkeä.
        Jos lemmikki olis oikeesti tärkeä, sitä ei päästettäis lakien vastaisesti kuljeksimaan ties mihin vaaroihin.Autot petolinnut ja muut pedot tappaa heitteilläkulkevia kissoja jatkuvasti.
        Miten ihminen voikin olla niin julma omalle lemmikilleen, et jättää se vaaraan yksin ;(


    • Tau

      Eikös se adressi ole jo saanut tarpeeksi nimiä?

      • halojatakukkuu

        Mikä adressi???
        Voisit olla vähän selkeämpi kirjoituksissasi, ei kaikki ole selvänäkijöitä.


    • tau-tau
    • Meoow

      Lain mukaan luonnossa liikkuva kissa on edelleen lemmikki/kotieläin, vaikka se olisi karkuteillä oman tontin ulkopuolella. Metsästäjä ei voi tappaa/tapattaa kissaa pelkän luulon perusteella. Metsästyslakikin jo kieltää luulon perusteella toimimisen. Metsästyksessä pitää olla aina 100% varma kohteesta. Luulo ei riitä. Lain mukaan kotikissaa ei voi pitää villikissana, vaikka se käyttäytyisi villisti, se on siitäkin huolimatta lemmikki, oli käytös mitä tahansa. Vasta siinä vaiheessa kun metsästäjä on täysin varma, ettei villiintynyt kissa ole varmasti kenenkään lemmikki, voi sen tappaa.

      Tässäkin tapauksessa tämä metsästäjä on aivan varmasti ollut tietoinen että kissa on naapurin lemmikki. Mutta kissanvihaajana tunteet mennyt järjen edelle. Jos nyt kissan meneekin tappamaan, niin ei nyt ainakaan kannata mennä retostelemaan siitä netissä, koska aina on pieni riski että se on kuitenkin jonkun lemmikki.

      Kuitenkaan naapureita tuossa ei montaa ole. Fiksusti kun olisi toiminut, niin olisi kysynyt naapureilta, että eihän vain teidän kissa tuossa metsässä kuljeksi linnunpesillä. Jos kukaan naapuri ei olisi tunnistanut kissaa, niin ampuahan sen olisi silloin voinut. Kissa nyt ei kovin kauas kotipihalta kuitenkaan eksy. Tällä tavalla olisi voinut poissulkea mahdollisen lemmikin. Taikka tässä tapauksessa olisi tullut ilmi, että se kissa onkin naapurin kotikissa. Ja sen naapurin kanssa olisi voinut sitten keskustella siitä kissan irtipidosta, ja hyvistä tavoista muutenkin.

      Mutta naapurin kissan väijyminen ja sen tappaminen ei ole hyväksyttävää. Tällöin kyseessä on metsästysrikos, koska tietoisesti tapetaan lemmikkieläin, minkä metsästyslaki kieltää. Eikä metsästyslaki oikeuta tappamaan kotikissaa edes vahingossa, tai luulon perusteella. Aina pitää olla tietoinen. Metsästys perustuu kaikelta osin tietoon, ei luuloon.

      Millaisen tuomion tuo ihmisperse on saanut?

      • wijtowifjoiwo4w3ij

        Olet erehtynyt.

        Julkisuudessa olleiden tietojan mukaan kyseinen metsästäjä oli täysin laillisesti luvallisella metsästysalueella harjoittamassa koiriaan.

        Samaan aikaan holtiton ja vastuuton kissanomistaja oli päästänyt lemmikkinsä LAITTOMASTI HEITTEILLE samalle alueelle.

        Metsästyskoirat ovat luontokappaleita, jotka lajityypillisesti tappavat kissoja niitä kohdatessaan, aivan kuten kissat lajityypillisesti tappavat pikkulintuja. Kyseinen metsästyskoirien ominaisuus ei pitäisi kenellekään terveelle ihmiselle olla mikään yllätys.

        Kaikkien tiedossa on sekin, että kissojen HEITTEILLÄ pitäminen on laitonta puuhaa, eli metsästäjällä oli perusteltu syy odottaa, ettei alueella pitänyt olla kenenkään lemmikkejä.

        Kissojen kuolema oli siis pelkkä tapaturma, johon kissojen vastuuttomalla omistajalla oli vahva myötävaikutus. Tapaturma olisi ollut helposti vältettävissä sillä, että kissanomistaja olisi noudattanut lakia ja valvonut lemmikkiensä ulkoilua asiallisesti.

        Ainoa, joka tuosta tuomion ansaitsisi, on kissanomistaja, mutta tiettävästi ketään ei tapauksen vuoksi ole tuomittu.


      • järjetöntä

        Luuletko,et keskustelu irtokissan pitäjän kans jotain auttaa?
        Ne on ottsnu kissan ulkokissaksi, ja mikään ei sitä päätöstä muuta.Ei auton yliaossa kissan menehtyminen, katoaminen jne.Tiedän ihmisiä joilla kadonnu,ja menehtyny irtokissoja,ja naapurit siitä tietoisina neuvoneet ettei ota enää kissoja kun niin huonosti menestyvät.Silti,uusia otetasn,ei järjen ääntä kuunnella.Tien varteen taloon kissa ulos pitää vaan saada.


    • maalaiskissat

      Taas vanha aloitus nostettu. Mikä teitä vaivaa?

      Valitettavasti totuus on se, että vaikka kotikissa on rauhoitettu eläin, niitä tapetaan lain vastaisesti sekä metsästäjien että muidenkin henkilöiden toimesta, taajamissa ja maaseudulla. Eikä vain tapeta vaan myös kidutetaan. Metsästystä harjoitetaan myös loukuin, ja vaikka ehkä joku metsästäjä saattaa kissan loukusta elävänä päästää mikä harvinaista, niin on olemassa myös tappavia loukkuja eli mirriltä henki pois tai ainakin kroppa riekaleina.

      Kissaa pidetään vahingollisena pienpetona ja siksikin niitä tapetaan. Monella metsästäjällä, varsinkin maalla asuvalla, on oma kissa, mutta vieraat katit lahdataan armotta. Lukekaa metsästysfoorumeita niin huomaatte, että kissojen tappamisella jopa rehennellään, vaikka se laittomaksi toiminnaksi tiedetäänkin. Ennen kissa ei ollut rauhoitettu ja moni elää vielä sitä aikaa omassa päässään. Olen itse useammaltakin metsästäjältä kissojen tappamisesta kysynyt ja suurin osa myöntää niitä tappavansa.

      • 34t4e45tge54se4tga5

        Niin, mikä teitä vaivaa? Minkä takia ette viitsi huolehtia lemmikkienne turvallisuudesta?

        Lain mukaan omistajan tulee ryhtyä toimiin lemmikkieläimen karkaamisen estämiseksi, eikä lemmikkejä saa hylätä tai jättää HEITTEILLE.

        Silti kissoja pidetään aivan liian yleisesti HEITTEILLÄ siitäkin huolimatta, että HEITTEILLÄ olevaa lemmikkieläintä uhkaavat monet muutkin vaarat, ei ainoastaan kissoja tappavat ihmiset.

        Turha siis vinkua, jos kaivaa itse verta nenästään ja sitä lopulta sieltä sitten pikkuisen turskahtaa.

        "Ongelmaan" on olemassa äärimmäisen helppo ja yksinkertainen ratkaisu: Ryhtykää noudattamaan lakia ja valvomaan kissojenne ulkoilua!


      • hjkorslöls
        34t4e45tge54se4tga5 kirjoitti:

        Niin, mikä teitä vaivaa? Minkä takia ette viitsi huolehtia lemmikkienne turvallisuudesta?

        Lain mukaan omistajan tulee ryhtyä toimiin lemmikkieläimen karkaamisen estämiseksi, eikä lemmikkejä saa hylätä tai jättää HEITTEILLE.

        Silti kissoja pidetään aivan liian yleisesti HEITTEILLÄ siitäkin huolimatta, että HEITTEILLÄ olevaa lemmikkieläintä uhkaavat monet muutkin vaarat, ei ainoastaan kissoja tappavat ihmiset.

        Turha siis vinkua, jos kaivaa itse verta nenästään ja sitä lopulta sieltä sitten pikkuisen turskahtaa.

        "Ongelmaan" on olemassa äärimmäisen helppo ja yksinkertainen ratkaisu: Ryhtykää noudattamaan lakia ja valvomaan kissojenne ulkoilua!

        HEH!
        Päivän vitsi. ryhtykää valvomaan kissojenne ulkoiluja. Ei oi kyllä muuta kun nauraa.


      • huvinsa_kullakin
        hjkorslöls kirjoitti:

        HEH!
        Päivän vitsi. ryhtykää valvomaan kissojenne ulkoiluja. Ei oi kyllä muuta kun nauraa.

        Naurattaako sittenkin, kun kissasi on verisenä myttynä jossain tien penkalla?

        Naurattaako yhtä kovin?


      • selviö
        huvinsa_kullakin kirjoitti:

        Naurattaako sittenkin, kun kissasi on verisenä myttynä jossain tien penkalla?

        Naurattaako yhtä kovin?

        Tuskin käy katsomassa,kiskittelee satunnaisesti pihalla,ja ottaa uuden tilalle.


      • maalaiskissat
        34t4e45tge54se4tga5 kirjoitti:

        Niin, mikä teitä vaivaa? Minkä takia ette viitsi huolehtia lemmikkienne turvallisuudesta?

        Lain mukaan omistajan tulee ryhtyä toimiin lemmikkieläimen karkaamisen estämiseksi, eikä lemmikkejä saa hylätä tai jättää HEITTEILLE.

        Silti kissoja pidetään aivan liian yleisesti HEITTEILLÄ siitäkin huolimatta, että HEITTEILLÄ olevaa lemmikkieläintä uhkaavat monet muutkin vaarat, ei ainoastaan kissoja tappavat ihmiset.

        Turha siis vinkua, jos kaivaa itse verta nenästään ja sitä lopulta sieltä sitten pikkuisen turskahtaa.

        "Ongelmaan" on olemassa äärimmäisen helppo ja yksinkertainen ratkaisu: Ryhtykää noudattamaan lakia ja valvomaan kissojenne ulkoilua!

        Kissan vapaa ja valvomaton ulkoiluttaminen on väärin, ja vieraan kissan tappaminen on väärin ellei voi olla 100% varma, että kyseessä villiintynyt kissa. Molemmissa tapauksissa rikotaan lakia ja toimitaan epäinhimillisesti.

        Maaseudulla ovat kissat perinteisesti saaneet liikkuva vapaina ilman valvontaa, ja niin edelleen tapahtuu, vaikka lain mukaan se on heitteillejättöä. Maalla ei paljoa ihmetellä jos kissa katoaa tai kuolee, sillä ainahan saa uuden. Harmillisen harvalle kissa on perheenjäsen ja rakas lemmikki jonka hyvinvoinnista ja tekemisistä huolta kannetaan. Ennen vanhaan sama oli koirienkin kanssa eli ne liikkuivat vapaina sieluina pitkin kylänraittia ja metsämaita. Onneksi koirien suhteen osataan jo olla tarkempia ja niistä terveen järken sekä lain mukaan huolehtia, vaikka vielä on niitäkin kovapäitä jotka pitävät Rekkunsa ja Tessunsa vapaana 24/7 tai vain lyhyen narun jatkeena / pienessä ulkotarhassa.

        Kissat ja koirat tarvitsevat liikuntaa, aktivointia ja virikkeitä. Parhaiten tämä tapahtuu ulkoilmassa, mutta vain ja ainoastaan valvotusti. Jos oman eläimen ulkoiluttaminen tuntuu työläältä, turhalta tai siihen ei ole aikaa, on parasta suunnistaa tavaratalon leluosastolle ja ostaa sieltä pörröinen ja helppohoitoinen kaveri.

        Minä asun maaseudulla. Minä olen omistanut monia kissoja ja koiria joita olen ulkoiluttanut joka päivä kesät ja talvet. Valvotusti! Lemmikkien kanssa ulkoilu on hauskaa ja mukavaa puuhaa. Suosittelen.


      • Freee
        maalaiskissat kirjoitti:

        Kissan vapaa ja valvomaton ulkoiluttaminen on väärin, ja vieraan kissan tappaminen on väärin ellei voi olla 100% varma, että kyseessä villiintynyt kissa. Molemmissa tapauksissa rikotaan lakia ja toimitaan epäinhimillisesti.

        Maaseudulla ovat kissat perinteisesti saaneet liikkuva vapaina ilman valvontaa, ja niin edelleen tapahtuu, vaikka lain mukaan se on heitteillejättöä. Maalla ei paljoa ihmetellä jos kissa katoaa tai kuolee, sillä ainahan saa uuden. Harmillisen harvalle kissa on perheenjäsen ja rakas lemmikki jonka hyvinvoinnista ja tekemisistä huolta kannetaan. Ennen vanhaan sama oli koirienkin kanssa eli ne liikkuivat vapaina sieluina pitkin kylänraittia ja metsämaita. Onneksi koirien suhteen osataan jo olla tarkempia ja niistä terveen järken sekä lain mukaan huolehtia, vaikka vielä on niitäkin kovapäitä jotka pitävät Rekkunsa ja Tessunsa vapaana 24/7 tai vain lyhyen narun jatkeena / pienessä ulkotarhassa.

        Kissat ja koirat tarvitsevat liikuntaa, aktivointia ja virikkeitä. Parhaiten tämä tapahtuu ulkoilmassa, mutta vain ja ainoastaan valvotusti. Jos oman eläimen ulkoiluttaminen tuntuu työläältä, turhalta tai siihen ei ole aikaa, on parasta suunnistaa tavaratalon leluosastolle ja ostaa sieltä pörröinen ja helppohoitoinen kaveri.

        Minä asun maaseudulla. Minä olen omistanut monia kissoja ja koiria joita olen ulkoiluttanut joka päivä kesät ja talvet. Valvotusti! Lemmikkien kanssa ulkoilu on hauskaa ja mukavaa puuhaa. Suosittelen.

        Ei landella kukaan kissojaan talutushihnaan laita.


      • PumptsiPum
        Freee kirjoitti:

        Ei landella kukaan kissojaan talutushihnaan laita.

        Ei vaan ne ammutaan!


      • Kyllä.vain
        Freee kirjoitti:

        Ei landella kukaan kissojaan talutushihnaan laita.

        Minä laitan.
        Kissat ulkoilevat aina valjaissa ja taluttimessa, koirat hieman koirasta ja paikasta riippuen taluttimessa tai vapaana. Näin kaupungissa ja maaseudulla.
        Pihassani on myös suuri ulkotarha jonne mahtuisi kissojen ja koirien lisäksi vielä muutama lehmä.


    • kissattalteen

      Muistaakseni muutamia vuosia sitten villikissoista sai pisteitä.Pisteitä sai myös muista pienpedoista.Pistemääriä ja pisteiden saajia ilmoitettiin jossain alan lehdessä.Joku niissä voitti,kun pisteitä oli eniten.Jossain kyläpaikassa olen sellasen läpi lukaissut,en muista mikä lehti oli.

      Mut eihän sen lemmikin paikka ole metsässä heitteillä.Metsästyskoirat on metsässä ihan luvan kanssa.Et aika vastuuton,ja ajattelematon on,jos kissansa metsissä ja muiden mailla kulkee.Vieraissa pihoissakin on koiria,jotka voivat kissan napata.Eikö omistajat sitä tajua?
      Parasta olis alkaa sakottaa heitteillejätöstä kunnolla,et ihmiset oppis tavoille.Eikö suomessa jossain kaupungeissa 55€ ole minimi, minkä joutuu maksamaan jos kissa päätyy löytöeläintaloon...Oulukohan oli?
      Ehkä sitä summaa pitäis nostaa joka kunnassa 80€/100€ joka kerralta kun kissa löytöeläintalolle on viety.Oppisi omistajat huolehtimaan omistaan.Irtokissan pitäjille raha on tärkeä,ja kirjoitusten mukaan vähissä,kissaan sitä ei haluta uhrata.Siksi tuo hoitolamaksun reipas nosto varmaan auttaisi opettelussa vastuullisempaan kissanpitoon😉

      • tioplekjklö

        Ei heitteillejätöstä tulla sakottamaan, koska kissojen vapaana liikkumista ei suomen järjestyslaissa kielletä. Haittaa aiheuttavan kissan voi viedä omistajalle tai löytöeläintaloon
        Kissan lajityypillisyyttä on laaja reviiri ja saalistus. Joten eiköhän ne vapaina jossain pysy niin kauan, kunnes kielletään kokonaan.


      • 234tfgegferg
        tioplekjklö kirjoitti:

        Ei heitteillejätöstä tulla sakottamaan, koska kissojen vapaana liikkumista ei suomen järjestyslaissa kielletä. Haittaa aiheuttavan kissan voi viedä omistajalle tai löytöeläintaloon
        Kissan lajityypillisyyttä on laaja reviiri ja saalistus. Joten eiköhän ne vapaina jossain pysy niin kauan, kunnes kielletään kokonaan.

        Haittaa aiheuttavan kissan voi useimmissa tapauksissa lopettaa melko huoletta ja ilman pelkoa kiinni jäämisestä, kunhan hävittää raadon vähin äänin, eikä ryhdy rehentelemään toimillaan somessa.

        Useimmat kissojaan HEITTEILLÄ juoksuttavat ääliöt kun eivät juurikaan piittaa siitä, missä lemmikit HEITTEILLÄ juostessaan luuhaavat.

        Poliisilla ei ole voimavaroja sakottaa HEITTEILLEjättäjiä, mutta toisaalta yhtä vähän on voimavaroja tutkia HEITTEILLÄ juosseiden kissojen kohtaloitakin.

        Jos haluaa nauttia kissansa seurasta pidempään, kannattaa opetella huolehtimaan siitä asiallisesti...


      • jrepåpåw
        234tfgegferg kirjoitti:

        Haittaa aiheuttavan kissan voi useimmissa tapauksissa lopettaa melko huoletta ja ilman pelkoa kiinni jäämisestä, kunhan hävittää raadon vähin äänin, eikä ryhdy rehentelemään toimillaan somessa.

        Useimmat kissojaan HEITTEILLÄ juoksuttavat ääliöt kun eivät juurikaan piittaa siitä, missä lemmikit HEITTEILLÄ juostessaan luuhaavat.

        Poliisilla ei ole voimavaroja sakottaa HEITTEILLEjättäjiä, mutta toisaalta yhtä vähän on voimavaroja tutkia HEITTEILLÄ juosseiden kissojen kohtaloitakin.

        Jos haluaa nauttia kissansa seurasta pidempään, kannattaa opetella huolehtimaan siitä asiallisesti...

        Yllytät rikokseen ja suojelet rikostentekijöitä.


      • 3w4tgaszegeszages
        jrepåpåw kirjoitti:

        Yllytät rikokseen ja suojelet rikostentekijöitä.

        Höpöhöpö!

        Itse yllytät rikokseen, kun kannustat ihmisiä pitämään kissojansa HEITTEILLÄ.

        Lopeta tuommoinen höperehtiminen ja ryhdy huolehtimaan kissastasi!

        Muuten tuleepi turma ja iso itku!


      • jrömnbvhko
        3w4tgaszegeszages kirjoitti:

        Höpöhöpö!

        Itse yllytät rikokseen, kun kannustat ihmisiä pitämään kissojansa HEITTEILLÄ.

        Lopeta tuommoinen höperehtiminen ja ryhdy huolehtimaan kissastasi!

        Muuten tuleepi turma ja iso itku!

        Höpöhöpö?
        Sinä puolustat rikollista ja yllytät rikoksiin. Rikolliset tekevät juuri noin.
        Tuommonen ressukkapoloinen ei pysty huolehtimaan edes itsestään. Etkä ainakaan kissoista.


      • etgeatgaea4a3
        jrömnbvhko kirjoitti:

        Höpöhöpö?
        Sinä puolustat rikollista ja yllytät rikoksiin. Rikolliset tekevät juuri noin.
        Tuommonen ressukkapoloinen ei pysty huolehtimaan edes itsestään. Etkä ainakaan kissoista.

        Ethän sinäkään kykene huolehtimaan kissastasi.

        Juoksutat sitä HEITTEILLÄ etkä valvo sen ulkoilua, kuten laki vaatii.

        Sitten vielä kehtaat tulla huutelemaan toisille lakien noudattamisista.

        Lopeta jo mokoma höperehtiminen.


      • näinon
        jrepåpåw kirjoitti:

        Yllytät rikokseen ja suojelet rikostentekijöitä.

        Heitteillejättö on rikos,ei saa yllyttää heitteillejättöön.
        Täällä se laki tiedetään,jos kissa ei näy omas puutarhas,se on heitteillejätetty.


      • huomioinut
        tioplekjklö kirjoitti:

        Ei heitteillejätöstä tulla sakottamaan, koska kissojen vapaana liikkumista ei suomen järjestyslaissa kielletä. Haittaa aiheuttavan kissan voi viedä omistajalle tai löytöeläintaloon
        Kissan lajityypillisyyttä on laaja reviiri ja saalistus. Joten eiköhän ne vapaina jossain pysy niin kauan, kunnes kielletään kokonaan.

        http://joensuu.sey.fi/lemmikkielaimia-koskeva-lainsaadanto

        Kissan heitteillejättö on kiellettyä, vaikka sinä uskottelisitkin itsellesi toisin.Sinun ns.tietosi,on väärä.

        Lue linkin tekstit tarkkaan,ja ihan loppuunasti.Jos et ymmärrä lukemaasi,pyydä joku fisumpi tuttavasi suomentamaan se sinulle .Oppia ikä kaikki on 😉


      • jklpoiopåp
        näinon kirjoitti:

        Heitteillejättö on rikos,ei saa yllyttää heitteillejättöön.
        Täällä se laki tiedetään,jos kissa ei näy omas puutarhas,se on heitteillejätetty.

        Höpöhöpö.
        Sinä suojelet rikollista ja yllytät rikoksiin.


      • Lue-opi-ymmärrä-noudata

      • fllfööelokfmf

      • ei_saa_yllyttää
        fllfööelokfmf kirjoitti:

        Höpöhöpö!!

        Nimim. "jrömnbvhko" kirjoitti viestissään 27.9.2018 klo 16:31 seuraavaa:

        "Höpöhöpö?
        Sinä puolustat rikollista ja yllytät rikoksiin. Rikolliset tekevät juuri noin."

        Miksi puolustat rikollista ja yllytät rikoksiin? Kissojen HEITTEILLÄ pitäminen on rikollista.

        H E I T T E I L L Ä = R I K O L L I S T A

        H Ä P E Ä S I N Ä K R I M I N A A L I ! ! !


      • hjkooeeyllö
        ei_saa_yllyttää kirjoitti:

        Nimim. "jrömnbvhko" kirjoitti viestissään 27.9.2018 klo 16:31 seuraavaa:

        "Höpöhöpö?
        Sinä puolustat rikollista ja yllytät rikoksiin. Rikolliset tekevät juuri noin."

        Miksi puolustat rikollista ja yllytät rikoksiin? Kissojen HEITTEILLÄ pitäminen on rikollista.

        H E I T T E I L L Ä = R I K O L L I S T A

        H Ä P E Ä S I N Ä K R I M I N A A L I ! ! !

        HÖPSIS!!!!!!!!

        Kissojen ampuminen on rikos. sinä puolustelet rikoksentekijää ja yllytät rikoksiin.


      • muahahaha
        hjkooeeyllö kirjoitti:

        HÖPSIS!!!!!!!!

        Kissojen ampuminen on rikos. sinä puolustelet rikoksentekijää ja yllytät rikoksiin.

        Ei ole. Villiintyneet katit saa ihan luvan kanssa ampua, ja ainahan voi väittää, että meidän pihassa se on jo pitkään viihtynyt ja täyttänyt villiintyneen kissan tunnusmerkistön. Yritäpä siinä sitten todistaa, että näin ei ole ollut. Korkeintaan soosottelua olisi siis luvassa katin ampuneelle, ei todellakaan mitään rikosepäilyä. Kissanomistajalle sen sijaan voisi tullakin ongelmia kattinsa heitteillejätöstä ja hylkäämisestä.


      • hroplmnhjkds
        muahahaha kirjoitti:

        Ei ole. Villiintyneet katit saa ihan luvan kanssa ampua, ja ainahan voi väittää, että meidän pihassa se on jo pitkään viihtynyt ja täyttänyt villiintyneen kissan tunnusmerkistön. Yritäpä siinä sitten todistaa, että näin ei ole ollut. Korkeintaan soosottelua olisi siis luvassa katin ampuneelle, ei todellakaan mitään rikosepäilyä. Kissanomistajalle sen sijaan voisi tullakin ongelmia kattinsa heitteillejätöstä ja hylkäämisestä.

        HÖPÖHÖPÖ!!!
        Toisen lemmikkikissan lopettaminen ilman lupaa on vahingonteko.
        Velvollisuus todisteiden osoituksesta on ampujalla, eikä lemmikinomistajilla.
        Taas vain puolustelet ja yllytät rikoksiin.


      • kiähkiähkiäh
        hroplmnhjkds kirjoitti:

        HÖPÖHÖPÖ!!!
        Toisen lemmikkikissan lopettaminen ilman lupaa on vahingonteko.
        Velvollisuus todisteiden osoituksesta on ampujalla, eikä lemmikinomistajilla.
        Taas vain puolustelet ja yllytät rikoksiin.

        Syytön kunnes toisin todistetaan. Onko tämä ensimmäinen kerta kun kyseisen asian kuulet? Syyttömyyttään ei tarvitse tässä maassa erikseen todistaa, vaan nimenomaan syyllisyys. Muistapa siis pitää kattisi omalla pihallasi tai muutoin valvonnassasi, niin ei tarvitse itkeä, jos katti katoaa. Kukaan ei ole syyllistynyt yhtään mihinkään, jollet muuta voi todistaa. Että HÖPÖHÖPÖ vain itsellesi.


      • ldölrååw
        kiähkiähkiäh kirjoitti:

        Syytön kunnes toisin todistetaan. Onko tämä ensimmäinen kerta kun kyseisen asian kuulet? Syyttömyyttään ei tarvitse tässä maassa erikseen todistaa, vaan nimenomaan syyllisyys. Muistapa siis pitää kattisi omalla pihallasi tai muutoin valvonnassasi, niin ei tarvitse itkeä, jos katti katoaa. Kukaan ei ole syyllistynyt yhtään mihinkään, jollet muuta voi todistaa. Että HÖPÖHÖPÖ vain itsellesi.

        Höpöhöpö!!!!!!!
        Minä annan kissojen kulkea kotikylällä aivan vapaana. Ja teen rikosilmoituksen vahingontekijästä, johon sisältyy aina myös korvausvaatimus. osaltamme riittää, kun vain ilmoitan, että kissa oli meidän.


      • wjfp4jp34fjp34ijpf3
        ldölrååw kirjoitti:

        Höpöhöpö!!!!!!!
        Minä annan kissojen kulkea kotikylällä aivan vapaana. Ja teen rikosilmoituksen vahingontekijästä, johon sisältyy aina myös korvausvaatimus. osaltamme riittää, kun vain ilmoitan, että kissa oli meidän.

        Höpöhöpö!

        Olet rikollinen eläinrääkkääjä, kun et viitsi huolehtia lemmikkisi turvallisesta ulkoilusta.

        Ja koska kissasi juoksenteli HEITTEILLÄ, et ikinä saa edes tietää, ammuttiinko se vai kohtasiko sitä jokin muu tapaturma. Kissa vaan ei ikinä tullut takaisin kotiin HEITTEILTÄ.

        Ihan ensiksi sinun tai poliisin täytyisi löytää kissan raato, sitten pitäisi pystyä toteamaan, mikä kissan tappoi ja vielä löytää ampuja, jota teosta syyttää.

        Poliiseilla on paljon tärkeämpääkin tekemistä kuin jahdata eläinrääkkääjä-ääliöiden HEITTEILLE hylkäämiä kissoja ja selvitellä niiden kohtaloita.

        Seuraavassa yksi vallan hyvin mahdollinen skenaario kissasi tulevasta kohtalosta:
        1) Päästät kissasi HEITTEILLE
        2) Se tulee muutamia kertoja kotiin, mutta eräänä päivänä...
        3) Kissasi ei tulekaan kotiin
        4) Et voi olla varma, mitä sille tapahtui ja odotat vielä
        5) Kissasi on mennyt jonkun kissoihin kyllästyneen henkilön loukkuun
        6) Kissaasi kyllästynyt kansalainen on antanut sille reippaan annoksen pakokaasua, jonka seurauksena kissasi kaikki yhdeksän henkeä pääsivät karkuun
        7) Kissaasi kyllästynyt henkilö laittaa raadon vähin äänin johonkin sopivasti valittuun yleiseen roskikseen ja unohtaa koko jutun tai
        8) Kissaasi kyllästynyt henkilö heittää raadon jollekin sopivalle tielle, jossa se tulee autojen yli ajamaksi ja linttaan tilsaamaksi

        Siinäpä sitten yrität selittää poliisille, että kissani juoksenteli laittomasti HEITTEILLÄ ja sitten kävi niin, että...

        Taatusti poliisi uskoo sinua, vai mitä?


      • reålmnbgtyo
        wjfp4jp34fjp34ijpf3 kirjoitti:

        Höpöhöpö!

        Olet rikollinen eläinrääkkääjä, kun et viitsi huolehtia lemmikkisi turvallisesta ulkoilusta.

        Ja koska kissasi juoksenteli HEITTEILLÄ, et ikinä saa edes tietää, ammuttiinko se vai kohtasiko sitä jokin muu tapaturma. Kissa vaan ei ikinä tullut takaisin kotiin HEITTEILTÄ.

        Ihan ensiksi sinun tai poliisin täytyisi löytää kissan raato, sitten pitäisi pystyä toteamaan, mikä kissan tappoi ja vielä löytää ampuja, jota teosta syyttää.

        Poliiseilla on paljon tärkeämpääkin tekemistä kuin jahdata eläinrääkkääjä-ääliöiden HEITTEILLE hylkäämiä kissoja ja selvitellä niiden kohtaloita.

        Seuraavassa yksi vallan hyvin mahdollinen skenaario kissasi tulevasta kohtalosta:
        1) Päästät kissasi HEITTEILLE
        2) Se tulee muutamia kertoja kotiin, mutta eräänä päivänä...
        3) Kissasi ei tulekaan kotiin
        4) Et voi olla varma, mitä sille tapahtui ja odotat vielä
        5) Kissasi on mennyt jonkun kissoihin kyllästyneen henkilön loukkuun
        6) Kissaasi kyllästynyt kansalainen on antanut sille reippaan annoksen pakokaasua, jonka seurauksena kissasi kaikki yhdeksän henkeä pääsivät karkuun
        7) Kissaasi kyllästynyt henkilö laittaa raadon vähin äänin johonkin sopivasti valittuun yleiseen roskikseen ja unohtaa koko jutun tai
        8) Kissaasi kyllästynyt henkilö heittää raadon jollekin sopivalle tielle, jossa se tulee autojen yli ajamaksi ja linttaan tilsaamaksi

        Siinäpä sitten yrität selittää poliisille, että kissani juoksenteli laittomasti HEITTEILLÄ ja sitten kävi niin, että...

        Taatusti poliisi uskoo sinua, vai mitä?

        HÖPSISTÄ!!!!!
        Lemmikkikissojen vahigoittaminen on rikos. Siihen poliisi puuttuu.
        Kissojen vapaana pitäminen ei ole rikos. Ja siihen ei poliisi puutu.


      • 8aufau38783
        reålmnbgtyo kirjoitti:

        HÖPSISTÄ!!!!!
        Lemmikkikissojen vahigoittaminen on rikos. Siihen poliisi puuttuu.
        Kissojen vapaana pitäminen ei ole rikos. Ja siihen ei poliisi puutu.

        Mene nukkumaan ja lopeta itsesi kanssa viestittely!


      • hermotsulmeni
        8aufau38783 kirjoitti:

        Mene nukkumaan ja lopeta itsesi kanssa viestittely!

        HEH. tais poju saada tarpeekseen!!!


      • 4t34tg34t43t34
        reålmnbgtyo kirjoitti:

        HÖPSISTÄ!!!!!
        Lemmikkikissojen vahigoittaminen on rikos. Siihen poliisi puuttuu.
        Kissojen vapaana pitäminen ei ole rikos. Ja siihen ei poliisi puutu.

        Kissojen HEITTEILLÄ juoksuttaminen on rikos.

        Jos sellaiseen syyllistyy, saattaa menettää kissansa.

        Poliisilla ei ole aikaa ja voimavaroja jahdata ääliöiden HEITTEILLE hylkäämiä kissoja.


      • Uhuuh
        wjfp4jp34fjp34ijpf3 kirjoitti:

        Höpöhöpö!

        Olet rikollinen eläinrääkkääjä, kun et viitsi huolehtia lemmikkisi turvallisesta ulkoilusta.

        Ja koska kissasi juoksenteli HEITTEILLÄ, et ikinä saa edes tietää, ammuttiinko se vai kohtasiko sitä jokin muu tapaturma. Kissa vaan ei ikinä tullut takaisin kotiin HEITTEILTÄ.

        Ihan ensiksi sinun tai poliisin täytyisi löytää kissan raato, sitten pitäisi pystyä toteamaan, mikä kissan tappoi ja vielä löytää ampuja, jota teosta syyttää.

        Poliiseilla on paljon tärkeämpääkin tekemistä kuin jahdata eläinrääkkääjä-ääliöiden HEITTEILLE hylkäämiä kissoja ja selvitellä niiden kohtaloita.

        Seuraavassa yksi vallan hyvin mahdollinen skenaario kissasi tulevasta kohtalosta:
        1) Päästät kissasi HEITTEILLE
        2) Se tulee muutamia kertoja kotiin, mutta eräänä päivänä...
        3) Kissasi ei tulekaan kotiin
        4) Et voi olla varma, mitä sille tapahtui ja odotat vielä
        5) Kissasi on mennyt jonkun kissoihin kyllästyneen henkilön loukkuun
        6) Kissaasi kyllästynyt kansalainen on antanut sille reippaan annoksen pakokaasua, jonka seurauksena kissasi kaikki yhdeksän henkeä pääsivät karkuun
        7) Kissaasi kyllästynyt henkilö laittaa raadon vähin äänin johonkin sopivasti valittuun yleiseen roskikseen ja unohtaa koko jutun tai
        8) Kissaasi kyllästynyt henkilö heittää raadon jollekin sopivalle tielle, jossa se tulee autojen yli ajamaksi ja linttaan tilsaamaksi

        Siinäpä sitten yrität selittää poliisille, että kissani juoksenteli laittomasti HEITTEILLÄ ja sitten kävi niin, että...

        Taatusti poliisi uskoo sinua, vai mitä?

        Voi Ville Ville.


    • rdexcftyguijo

      Ulkona vapaasti liikkuville kissoille olisi hyvä laittaa edes näkyvä kaulapanta, jossa ehkä jopa yhteystiedot. Näin kissaa ei voi kuvitella villikissaksi. Vaikkakin miellän, että kissa ei välttämättä ole niin mielissään, jos jotain hinkkaa kaulan ympärillä (toki tuskin koiratkaan ovat mielissään omasta pannastaan).

      • ooo44oi33

        Kaulapanta ei kissaa onnettomuuksilta suojaa vaan se voi niitä jopa aiheuttaa.
        Jos joku haluaa kissan tapppaa, ei kaulapanta häntä estä. Luuletko, että kissoja tappavat metsästäjät kuvittelevat metsässä tai pellolla tapaamansa kissan olevan villiintynyt? Kyllä he tietävät, että kotikissasta kyse on, mutta ase silti laulaa ja loukku laukeaa.


      • wifejpwijfpije

        Sanotaanko jossakin laissa, että eläin ei ole HEITTEILLÄ, jos sillä on kaulapanta?

        Tai että varustamalla eläimen kaulapannalla sille saadaan oikeus häiriköidä missä tahansa?

        HÄH?


      • serddgyhujik
        ooo44oi33 kirjoitti:

        Kaulapanta ei kissaa onnettomuuksilta suojaa vaan se voi niitä jopa aiheuttaa.
        Jos joku haluaa kissan tapppaa, ei kaulapanta häntä estä. Luuletko, että kissoja tappavat metsästäjät kuvittelevat metsässä tai pellolla tapaamansa kissan olevan villiintynyt? Kyllä he tietävät, että kotikissasta kyse on, mutta ase silti laulaa ja loukku laukeaa.

        Panta voi tosiaan aiheuttaa onnettomuuksia, kuten jää kiinni johonkin. Se pitää sitten punnita onko riski sen arvoinen.

        Kissojen metsästäjille pannattomuus on kuitenkin hyvä tekosyy päästää kissa hengiltä. Pannallisen kissan kanssa joutuu pahemmin valehtelemaan itselleen.


      • totuusontämä
        wifejpwijfpije kirjoitti:

        Sanotaanko jossakin laissa, että eläin ei ole HEITTEILLÄ, jos sillä on kaulapanta?

        Tai että varustamalla eläimen kaulapannalla sille saadaan oikeus häiriköidä missä tahansa?

        HÄH?

        Ei suomen laissa sanotakaan, että kissa on heitteillä. Eurooppalaisessa yleissopimuksessa määritellään heittteillä oleva kissa. Suomessa sovelletaa eurooppalaista yleissopimusta, joten suomessa suositellaan valvomaan kissojen ulkoiluja.
        Suomen järjestyslaki ei kiellä antamasta olla kissojen vapaana. Joten se ei sinällään ole laitonta. Kissojen omistajien on kuitenkin huolehdittava, ettei kissat mene niille kiellettyihin paikkoihin. Kuten leikkikentille ja yleisille uimarannoille.
        Yksin vapaana kulkevan kissan voi ottaa kiinni ja palauttaa omistajalleen tai löytöeläintaloon. Harvakseltaan asululla maaseudulla on kissan annettava olla rauhassa. Lemmikkikissan saa lopettaa vain omistajansa luvalla. Luvato lopettaminen on vahingonteko.


      • LakiLuke
        totuusontämä kirjoitti:

        Ei suomen laissa sanotakaan, että kissa on heitteillä. Eurooppalaisessa yleissopimuksessa määritellään heittteillä oleva kissa. Suomessa sovelletaa eurooppalaista yleissopimusta, joten suomessa suositellaan valvomaan kissojen ulkoiluja.
        Suomen järjestyslaki ei kiellä antamasta olla kissojen vapaana. Joten se ei sinällään ole laitonta. Kissojen omistajien on kuitenkin huolehdittava, ettei kissat mene niille kiellettyihin paikkoihin. Kuten leikkikentille ja yleisille uimarannoille.
        Yksin vapaana kulkevan kissan voi ottaa kiinni ja palauttaa omistajalleen tai löytöeläintaloon. Harvakseltaan asululla maaseudulla on kissan annettava olla rauhassa. Lemmikkikissan saa lopettaa vain omistajansa luvalla. Luvato lopettaminen on vahingonteko.

        Lemmikkieläinten suojelua koskeva eurooppalainen yleissopimus; Suomessa saatettu voimaan asetuksella nro 49/1992

        Kyseessä on siis laki ja heitteilläolon määritelmä on siis lakitekstiä.


      • tietotaitoinen

        Ja talutin tiukasti pantaan,ja käsi tiukasti taluttimeen.Panta ei estä kissaa kulkemasta heitteille,eikä suojele kissaa onnettomuuksilta.Pelkkä panta,on täysin turha.Talutin,on tärkeä kytkeä ennen ulosmenoa.Omistajan on estettävä kissansa karkaaminen kaikin keinoin,niin vaatii lait.Joten opiskelkaa,ja oppikaa!


      • jrörbm3k09j
        LakiLuke kirjoitti:

        Lemmikkieläinten suojelua koskeva eurooppalainen yleissopimus; Suomessa saatettu voimaan asetuksella nro 49/1992

        Kyseessä on siis laki ja heitteilläolon määritelmä on siis lakitekstiä.

        niin. Suomessa sovelletaan eurooppalaista yleissopimusta. Se ei ole sama. kuin suomen laki.


      • ydww22e
        jrörbm3k09j kirjoitti:

        niin. Suomessa sovelletaan eurooppalaista yleissopimusta. Se ei ole sama. kuin suomen laki.

        Missä ja kuinka paljon olet oikeustiedettä opiskellut?


      • TheJazz
        ydww22e kirjoitti:

        Missä ja kuinka paljon olet oikeustiedettä opiskellut?

        Tuskin on saanut edes peruskoulua suoritettua loppuun kun on tyhmä kuin saapas. Muutenkin tällä palstalla tuntuu olevan järjenjättiläisten kokoontumisajot. Sitten on vielä toi yksi joka kinastelee itsensä kanssa.


      • huomaahantuon
        TheJazz kirjoitti:

        Tuskin on saanut edes peruskoulua suoritettua loppuun kun on tyhmä kuin saapas. Muutenkin tällä palstalla tuntuu olevan järjenjättiläisten kokoontumisajot. Sitten on vielä toi yksi joka kinastelee itsensä kanssa.

        Jotkut ei osaa edes lukea lakipykäliä,lapsia varmaan ovat viellä XD


      • hjkoiughjk
        huomaahantuon kirjoitti:

        Jotkut ei osaa edes lukea lakipykäliä,lapsia varmaan ovat viellä XD

        Miten sen nyt asian ilmaisee.
        Voit olla tyhmä, tai täyttä ymmärrystä vailla. Mutta ainakin toista. se on varma se.


      • Kiskiskippurahäntä
        hjkoiughjk kirjoitti:

        Miten sen nyt asian ilmaisee.
        Voit olla tyhmä, tai täyttä ymmärrystä vailla. Mutta ainakin toista. se on varma se.

        Lemmikkieläinten suojelua koskeva eurooppalainen yleissopimus on Suomea velvoittava valtiosopimus joka on asetuksella voimaansaatettu.

        Minkä sille mahtaa jos on tyhmä tai täyttä ymmärrystä vailla. Ymmärrätkö yllä olevan lauseen?


      • klepoimdn
        Kiskiskippurahäntä kirjoitti:

        Lemmikkieläinten suojelua koskeva eurooppalainen yleissopimus on Suomea velvoittava valtiosopimus joka on asetuksella voimaansaatettu.

        Minkä sille mahtaa jos on tyhmä tai täyttä ymmärrystä vailla. Ymmärrätkö yllä olevan lauseen?

        Ymmärrän, että sinä et ymmärrä. Miksipä sitä typeriä muuten kysyisit.
        Mä turvaan kaikkien paikkakunnan kissojen elämän mun maillani, enkä syyllisty niiden vahingoittamiseen.


      • kissatpoisnurkista
        hjkoiughjk kirjoitti:

        Miten sen nyt asian ilmaisee.
        Voit olla tyhmä, tai täyttä ymmärrystä vailla. Mutta ainakin toista. se on varma se.

        Niin,kyllä yksinkertainen ja tyhmä on,jos ei ymmärrä ettei kissaa saa hylätä,eikä jättää heitteille.
        Opiskele metsästyslaki.
        Tyhmän on vaikeata suomen lakeja ymmärtää,se on täällä huomattu.

        Tyhmä ja yksinkertainen ottaa lemmkkin itselleen,ja jättää sen lakien vastaisesti heitteille.Välittämättä siitä,että se usein koituu kissaraukan kohtaloksi.
        Eviralla on tarkat vaatimukset kissanpitoon,olosuhteet,tilat,lämpötila.Ja tilojen on oltava sellaiset että karkaaminen on estetty kaikin keinoin.Ei se toteudu naapurin pihalla heitteillä kulkevan irtokissan kohdalla ,vaikka järjetön omistaja ei sitä tajuakkaan.

        Minusta on parempi,ja lakien mukaistakin loukuttaa irtokissat pois omasta pihasta.Kun toinen vaihtoehto on että koirat hoitaa kissat pihallamme pois päiviltä.
        Löytöeläintalolle viedyistä kissoista ei yhtäkään omistajat ole kotiinsa hakeneet.Se kertoo irtokissojen omistajien eläinrakkaudesta kaiken.Kissoista ei välitetä yhtään,kun ne tahallisesti ja lakien vastaisesti jätetään yksin vaaroihin ulos.Irtokissan omistajalla on kylmä ,kovettunut ja tunteeton sydän.


      • lakitietonen
        hjkoiughjk kirjoitti:

        Miten sen nyt asian ilmaisee.
        Voit olla tyhmä, tai täyttä ymmärrystä vailla. Mutta ainakin toista. se on varma se.

        Hienoa et tiiat mitä oot.Päätä minun puolesta ihan ite.


    • JärkiKäteen

      Kumpi ja kampi tappeli, kumpi voitti?

      Ihan sama mulle mikä lemmikkieläimen heitteillejätön määritelmä on ja onko se lakitekstiä vai ei.

      Maalaisjärjellä ajattelen, että jos lemmikkini on yksin ulkona, enkä tiedä missä se on, mitä se tekee ja mitä sille mahdollisesti tehdään, se ei ole oikein. Se ei ole oikein lemmikkiäni kohtaan, ei naapurustoa, ei luontoa kohtaan. Ei tulisi mieleenkään laskea kissaani, koiraani eikä muitakaan eläimiäni omille teilleen olipa se laillista tai ei. Eikö lemmikkieläimen turvallisuus pitäisi olla prioriteetti?

      • Lukutaitokunniaan

        Koska meitä kansalaisia on moneen lähtöön, niin pelkkään maalaisjärjen ja moraalin käyttöön tai molempien puutteeseen ei ole luottaminen tällaisissa asioissa. Siksi on erittäin tärkeää ymmärtää, mikä on laissa sallittua ja mikä ei. Lakipykälät pyrkivät siis tekemään näistä asioista idioottivarmoja, mutta sekään ei ikävä kyllä riitä, sillä joillain ei ole edes kahta aivosolua toisiinsa törmäilemässä. Heitteillejättö on aivan selvällä suomenkielellä lakipykälässä määritelty asia, mutta jopa näin yksinkertainen asia on toisille liikaa ymmärtää.


      • Kissankulmalta
        Lukutaitokunniaan kirjoitti:

        Koska meitä kansalaisia on moneen lähtöön, niin pelkkään maalaisjärjen ja moraalin käyttöön tai molempien puutteeseen ei ole luottaminen tällaisissa asioissa. Siksi on erittäin tärkeää ymmärtää, mikä on laissa sallittua ja mikä ei. Lakipykälät pyrkivät siis tekemään näistä asioista idioottivarmoja, mutta sekään ei ikävä kyllä riitä, sillä joillain ei ole edes kahta aivosolua toisiinsa törmäilemässä. Heitteillejättö on aivan selvällä suomenkielellä lakipykälässä määritelty asia, mutta jopa näin yksinkertainen asia on toisille liikaa ymmärtää.

        Urpo joka ei omaa tervettä maalaisjärkeä eikä empatiakykyä, ei välitä mitä laissa eläimistä sanotaan, vaikka se hänelle otsaan taottaisiin tai asiantuntija sen helppotajuisesti hänelle rantalangasta vääntäisi.

        Lakeja sivistysvaltiossa tarvitaan, ja eläimiä koskevat lait on säädetty eläinten parasta ajatellen, ei niiden omistajien kiusaamiseksi, vaikka sen kuvan näillä palstoilla turhan usein saa.

        Esimerkiksi nostetaan älämölö siitä, onko lemmikkieläinten heitteillejätön määritelmä lakiin kirjoitettu vai ei. Siitä riidellään, kinastellaan ja vastapuolta haukutaan. Unohdetaan se tosiseikka, että eläin ja sen paras on se tärkein olipa se lakiin taottu tai ei. Missä se järki?

        Tietysti Lemmikkieläinten suojelua koskeva eurooppalainen yleissopimus on säädös jota meidän kaikkien on noudattaminen, mutta vaikka se ei sitä olisi, pitäisi sen sisältämät asiat kuten heitteillejätön määritelmä olla meille kaikille itsestäänselvyys! Mitä vajakkeja he ovat jotka asian kiistävät? Tunneköyhiä nyt ainakin.


      • kissatkärsii

        Niin,mitä iloa ja seuraa on muka lemmikkikissasta, joka hakee apua,ruokaa,lämpöä ja seuraa vieraiden nurkista?
        Älytöntä eläinrääkkäystä on irtokissanpito .


    • sitkeäonsälli

      Kannattas tuon heitteillejättöasian aktivistin selvittää ensin itselleen, mistä täällä huutaa.
      Näyttää sällillä olevan puurot ja vellit pahasti sekaisin tuon eurooppayleissopimuksen ja suomen lain suhteen.

      • sitkeäonsällille

        Mitä itse asiasta tiedät tai luulet tietäväsi? Kuinka on omien puurojesi laita? Onks tietoo vai läyhäätkö vain?


      • 3tys4e5tgrsdxhsr

        HEITTEILLÄ olevan lemmikkieläimen suhteen ei kenelläkään pitäisi olla mitään epäselvää.

        Poliisin ylijohto on lausunnossaan SMDno/2009/2437 (linkki lausuntoon: http://www.dewi.info/wp-content/uploads/2018/01/Vastaus-kirjeeseen-kissan-vapaana-pidosta.pdf ) hyvin selkeästi ja perustellusti käynyt läpi lemmikkieläinten asialliseen pitoon vaikuttavat lait ja kuinka niitä kansalaisen kuuluu noudattaa.

        Omistajan velvollisuus on huolehtia lemmikkinsä turvallisuudesta kaikissa olosuhteissa. On selvää, että valvomattomana luontoon päästetty lemmikkieläin on vaarassa joutua ties vaikka mihin vaikeuksiin, ellei omistaja ole sitä suojelemassa.


    • 43wtgfegae3wgaezs

      Minkä takia ne miljoonat eivät vihaa tapauksen todellista rikollista, Hyrre-kissan omistajaa?

      Hänen velvollisuutensahan se oli valvoa, että Hyrre-kissan ulkoilu on turvallista.

      Omistaja oli se vastuuton ääliö, joka päästi Hyrre-kissan HEITTEILLE.

      -

    • Metsän.poika

      Jos osaa googlettaa löytää mm. facesta, twitteristä ja ase- ja metsästysfoorumeilta kuvia ja tarinoita useista kissoista jotka ovat joutuneet "onnettomuuden" uhriksi 🐾

      • 324tgsegaszd

        Ja kuvia katsellessaan kannattaa aina miettiä, kenen syytä oli, että kissa-poloinen joutui onnettomuuteen.

        Miten ja kenen toimesta kyseinen onnettomuus olisi parhaiten ollut estettävissä?

        Entä kenen vastuulla on lemmikiksi otetun kissan hyvinvointi ja turvallisuus?

        Kenen tehtävä on kuljettaa esim. sairastunut kissa eläinlääkärille hoidettavaksi?


      • Lopettakaarääkkäys

        Kyllä on kissanomistaja julma,kun päästää lemmikkinsä heitteille eikä tajua mitä se aiheuttaa lemmikille.
        Kissan paikka ei ole metsissä metsästettävänä,eikä kylillä ja kaupungeilla vaaroissa.
        Monet irtokissat menehtyy ennenaikojaan.Katoaa, karkaa, päätyy luonnoneläimen saaliiksi ,autojen ruhjomiksi.
        Voisko omistaja tehdä asialle jotain,ihan itse järjestää kisulle turvallisen ulkoilun ja elämän?
        Miksi kissan omistaja on niin vastuuton,ja välinpitämätön kissansa turvallisuudesta että antaa tuon kaiken karmeuden tapahtua?
        Lehdissä lukenut jo vuosia karmeista kohtaloista,menehtyneitä kissoja näkyy teillä ja kissoja on paljon kadoksissa Löytöeläintalot täyttyvät syksyisin kissoista.
        Eikö oikeasti kissanomistajat ymmärrä, että syy tuohon kaikkeen on huonossa kissanpidossa?
        Pitäisi tajuta olla ottamatta kissoja, kun hoitamaankaan eivät kykene.

        Ottakaa selvää miten suomessa kissoja kuuluu hoitaa, ja hoitakaa sen mukaan.

        Älkää hyljätkö ja jättäkö kissoja heitteille.Kissakin on tunteva, ja kärsivä eläin joka ansaitsee pitkän, hyvän ja turvallisen elämän 😢


      • Soolo
        324tgsegaszd kirjoitti:

        Ja kuvia katsellessaan kannattaa aina miettiä, kenen syytä oli, että kissa-poloinen joutui onnettomuuteen.

        Miten ja kenen toimesta kyseinen onnettomuus olisi parhaiten ollut estettävissä?

        Entä kenen vastuulla on lemmikiksi otetun kissan hyvinvointi ja turvallisuus?

        Kenen tehtävä on kuljettaa esim. sairastunut kissa eläinlääkärille hoidettavaksi?

        Omistajan.


    • Eivalvottomattaulos

      Kissaa kuuluu pitää lakien mukaan.Noudattakaa lakeja.Niin loppuu kissojen karkaaminen,katoaminen ,menehtyminen petojen suihin ja autiteille.
      20 000 kissaa jää joka vuosi hakematta löytöeläintalolta omaan kotiinsa.Se maksaa yhteiskunnalle paljon.Kissoja ruokitaa ja kuivitetaan kunnes saavat uudet kodit.Jokainen voi laskea mitä se kaikki yhteiskunnalle maksaa,kun kissoista ei osata huolehtia.
      Lakien noudattaminen on kissan etu.Kissakin ansaitsee hyvän , turvallisen ja pitkän elämän.

      https://www.satakunnankansa.fi/kotimaa/saako-kissa-ulkoilla-itsekseen-ja-mika-on-omistajan-vastuu-poliisi-vastaa-201086415?_ga=2.107871362.1856436661.1538479656-279945780.1533745991

    • kuuntelenedelleenkin

      olet OIKEASSA!mut nyt et.kuten juuri luin (ootko saanu luvan käyttää kyseistä tekstiä)tappamaanhan se ei anna LUPAA.nyt puhutaan et KISSA on villikissa??!!niitä ei enää ole.ja SELVITÄ oletko käyttänyt POIMINTAAS lehtiartekkilista OIKEIN ja sit PUHUTAAN.ja jos joku maksaa.VEROINAHAN takas tulee.kissa ei sun mokias maksa.sä ite.

    • aputuomari

      Väärin tutkittu?

      • Kunkissaeitärkeä

        Miksi,kissanomistajat mahdollistaa tuon kissalleen?
        Miksei he noudata lakeja?

        Jos kissa on rakas,ja tärkeä.Siitä huolehditaan kuten laissa määrätään.Ei sitä päästetä vaaroihin.Ottakaa siis opiksi,ettei muille kissoille käy karmeuksia enää.Ilman heitteillejättöä,tuotakaan ei olis tapahtunu.Omistajat mahdollistaa kissoilleen karmeita kohtaloita,pedot liikenne jne.


      • ereplmsbitf
        Kunkissaeitärkeä kirjoitti:

        Miksi,kissanomistajat mahdollistaa tuon kissalleen?
        Miksei he noudata lakeja?

        Jos kissa on rakas,ja tärkeä.Siitä huolehditaan kuten laissa määrätään.Ei sitä päästetä vaaroihin.Ottakaa siis opiksi,ettei muille kissoille käy karmeuksia enää.Ilman heitteillejättöä,tuotakaan ei olis tapahtunu.Omistajat mahdollistaa kissoilleen karmeita kohtaloita,pedot liikenne jne.

        Sinun pitäisikin saada asiasi tärkeysjärjestykseen.
        nro:1 mielenterveytesi
        Kissasi kohtalosta päättäminen kannattaa jättää ainakin akuutin hoitosi ajanjakson jälkeen.


      • 94ur0fj4o
        ereplmsbitf kirjoitti:

        Sinun pitäisikin saada asiasi tärkeysjärjestykseen.
        nro:1 mielenterveytesi
        Kissasi kohtalosta päättäminen kannattaa jättää ainakin akuutin hoitosi ajanjakson jälkeen.

        KISSANRÄÄKKÄÄJÄ = HENKILÖ, JOKA PÄÄSTÄÄ KISSANSA HEITTEILLE.

        NOUDATTAKAA LAKIA KISSANOMISTAJAT JA HUOLEHTIKAA KISSOISTANNE!


    • valitettavaa

      VALITETTAVAA.eikö täytä suomen äidinkieli MUUTA.erittäin raakaa epäinhimillistä törkeetä säälimätöntä jopa TÄYSKAHJON tekemää.YM.VAlitettavaa valitettavaa??!!PYSSYT pois.NIIN ME tullaan ja sanotaan VALITETTAVAA.mun kissi hioo jo kynsiään.ja mä.

    • jäytääse

      eipä sit 70 luvun enää ns.villikissoja oo näkynyt.tää jäbä on jotensakkin sydämetön kusiainen joita vielä keskuudessamme on.VALITETTAVAAaaa.no ei oo meidänasia muuta ku lakia noudattaa.antaa sit kuolinvuoteella jäytää mieltä.se nimittäin tuloo se jäytäminen.onnee jäbä sulle sinne.seuraat mut ......

      • 34t3ewgghaszg

        Omistajan tehtävä on huolehtia lemmikistään ja valvoa eläimen ulkoilun turvallisuutta.

        Lemmikkieläintä ei saa päästää HEITTEILLE kulkemaan.

        Muuten voi sattua vahinko.

        HUOLEHDI SINÄKIN KISSASTASI!


      • Arvostakaakissaa

        Valistusta on hyvä jatkaa,niin kauan kun yksikin kissa laittomasti kylillä kulkee.Tsemppiä,ja jaksamista haastavalle mutta tärkeälle tehtävälle .


    • heitteilleheitteille

      tietääkö kukaan mikä on suuruspyssy.sivuntarkkailija ei tiä.enkäpä kerro.OT JA POISTA tää heitteillejättäjä kiinni.

      • Kerroppas

        Miten heitteillejättäjä poistetaan?
        Heitteillejätetty on helppo poistaa loukulla.


    • pojuitseheitteillä

      HHH:n mantraa koko tämäkin keskustelu. Katkeruuttaan se purkaa omaa elämänkohtaloaan kissaansa ja kissoista välittäviin ihmisiin.

      • MENELEKURIIN

        Agressiosi hallinnassa en voi sua HHH auttaa.


    • se_on_voi_voi
      • pirjivjre30

        Höpöhöpö, räkänokka!!

        HUOLEHDI KISSASTASI, NIIN EI TARVITSE VINKUA!


      • Anonyymi

        Höpöhöpö, räkänokka!!

        En suinkaan minä pidä turpaani tukossa, vaan jatkossakin valistan ja varoitan kissojaan HEITTEILLÄ pitäviä ääliöitä korjaamaan tapansa, ennen kuin on liian myöhäistä.

        Jos pitää kissaansa HEITTEILLÄ, voi rangaistuksena olla menettämisseuraamus. Nimittäin kissan menettäminen. VARO SINÄKIN!!

        Iltalehden juttu pitää ihan paikkansa, suuri osa koiranomistajista on täysiä ääliöitä. Ja sama pätee kissanomistajiin. Toki molempien joukkoon mahtuu myös muutamia fiksuja yksilöitä, mikä on hyvä asia.


    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6163
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3936
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2319
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1920
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1373
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1296
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1040
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      986
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      951
    Aihe