Toimiiko karma?

tukka.pystyssä

Miten olette nähneet karman toimivan - omalla kohdallanne tai toisten elämässä?

Olen kokenut, että karma toimii, joskin yleensä hitaasti. Tietoisesti vääryyttä tai suoranaista pahuutta muita kohtaan harjoittaneet saa tyrmäävän iskun kohtalolta vasta vuosien jälkeen, mutta tapahtumat ovat silloin käsittämättömän rajuja.

13

1250

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pinnallisuusmaanperii

      Ei toimi ei! Kaiken maailman narsistiset psykopaatit ne vain ovat ja pysyvät korkeissa viroissaan. Saavat lisää ansioita ja valtaa, vaikka kuinka alistaisivat ja kopeloisivat alaisiaan. Kuten sanonta kuuluu niin paha saa palkkansa ja työsuhdeauton.

    • MaxEffect

      Kyllä se toimii esim. siten että kun teini ikäisenä tekee paljon kolttosia ja varastelee, niin vielä vuosienkin päästä jostain kumman syystä sinua epäillään ensimmäisenä, jos jotain on varastettu... Pahat teot kaikuvat tosi pitkään elämässä. Itse rikottua itsetuntoa on hankala korjata jälkeenpäin, jos ei itsekään omia tekojaan hyväksy...

      Olen nähnyt myös heti tapahtuvaa kommellusta ilmenevän, jos joku esim. puhuu pahaa jostain. Hänellä menee silloin keskittymiskyky ja kommeltaa ja kärsii pikaisesti. Tätä on nähty tosi usein. Isommat jutut tulee viiveellä. Silti on vaikea sanoa, miksi jotkut lapset ja viattomat kärsivät. Selkeää oikeudenmukaisuutta ei ole. Toisaalta on niin paljon mitä emme näe, ja mitä emme edes voi tietää.

      Myös jos kovasti nauttii jostain niin siitä seuraa yllättävän suurta kärsimystä aika pian, esim. omaisuuden rikkoutumisen ja vastoinkäymisten muodossa. Molempien ääripäiden potentiaali kasvaa kummastakin, ilosta ja surusta. Ehkä molemmat ovat osittain itsepetosta ja huvitusta iäisyydessä... Kultaista keskitietä kannattaa etsiä, mutta emme sitä koskaan tee kuitenkaan, ennenkuin löydämme itsemme helvetistä.

    • themantandthemagic1

      Hyvä kysymys, jota olen itse pohtinut kanssa joskus. Mietin että karma on jotenkin oikeampi käsite (toteutuessaan) kuin kristinuskon "armo" - käsite, jonka perusteella kaiken voi saada anteeksi noin vain. Tai kuuluuhan siihen armoonkin kai katumusta ja niin pois päin.

      Mutta karma on tosiaan aina hyvitettävä ajan kanssa, ja käsitteenä se on hyvin lähellä oikeudenmukaisuutta (joka ei liity mitenkään lakikirjojen "oikeuskäsityksiin") eli toteutuessaan jokainen saisi ikään kuin ansionsa mukaan. Mutta eivät karman ja armon käsitteet toisaalta toisiaan kumoakaan. Onhan se anteeksiantokin perin tärkeä asia, jonka kautta asiat tapahtuvat monesti paljon helpommin. Yhteiskuntahan on monesti valitettavan tuomitseva, ja näkee vaikkapa erilaisuudenkin rikkeenä (en nyt puhun "vähemmistöistä", millään tavalla).

      Mutta siihen itse päädyin, että vaikka karmaa ei voi kieltää, niin se voidaan joidenkin henkilöitten tai vaikka kollektiivisen tahdon kautta estää toteutumasta. Esim.buddhalaisuushan ei sano, että karma olisi ainoa asia joka meihin vaikuttaa, vaan on 5 niyamaa, joista karma on vain yksi, eli:

      karma niyama – omat tietoiset teot
      dharma niyama – luonnon lait, kuten painovoima
      irthu niyama – ilmasto ja vuodenaikojen vaihtelu
      bija niyama – perinnöllisyys
      chitta niyama - mielentoiminnot

      Tsunamin iskiessä kyse ei siis ole karmasta vaan luonnon voimista. Ja esim.oman suvun hyvistä tai pahoistakin puolista on vaikea päästä, vaikka monet ainakin nuoruudessaan niin pyrkivätkin. Samoin, jos ihminen eksyy syksyn marjareissulla ja paleltuu metsään, ei kyse ole karmasta.

      Oikeastaan noista niyamista puuttuu vielä yksi asia, eli yhteiskunnan ja sen lakien vaikutus, tavallaan siis sama kuin mainitsemani "kollektiivinen tahto". Eli jos pitäisi toteutua karma, mutta yhteiskunta ei tunnusta tapaa millä se pitäisi toteutua, niin kuinka se voisi silloin toteutua?!Ehkä tämä vertaus on huono mutta vaikka näin: joku henkilö olisi ollut edellisissä elämissään poikkeuksellisen ahkera ja työtä tekevä, jopa niin että hän ansaitsisi ja tarvitsisikin lepoa, yhteiskunta kuitenkin patistaa hänet töihin, huonon tuurin sattuessa vieläpä raskaisiin töihin, jossa hän hiljalleen menettää terveytensä ja sairastuu.

      Monia tapauksia on suomalaisessakin yhteiskunnassa, jossa tuntuu että noin voisi tapahtua, ja työkyvyn rajamailla olevat ihmiset pakotetaan käytännössä tekemään töitä. Näistä työhommistahan on taas kovasti keskusteltu, ja vaikka ahkeruus on hyve, niin ei ketään voi eikä pidäkään pakottaa johonkin, jota hän ei halua. Seuraukset voivat olla katastrofaaliset vai silloin jos niin tapahtuu, eli asiat tapahtuu pakottamalla, eikä luonnollista tietä, jolloin karma buddhalaisen ajattelun mukaan luonnollisella tavalla sitten toteutuisi.

      Mutta onhan se kirkasta ja lohduttavaa ajatella, että jossakin se oikeudenmukaisuus on, vaikka se voi olla pitkiäkin aikoja piilossa, eikä tämäkään yhteiskunta ole usein monille kovin reilu, vaikka ulkokultaisesti jokin lotto- tai eurojackpotvoittajien onnela uskoo olevansa.

      Ehkä aika näyttää todellakin lopulta karman muodossa mikä on oikein ja mikä väärin, jokin vaistohan ihmisillä tästä aina lopulta on.

    • intialaiset_gurut

      Kyllä se toimii, monta omaa kokemusta. Apua eteenpäin voit saada täältä https://www.gurulinjen.se

    • shy40p

      Itseäni on aina vaivannut ujous ja olen menettänyt sen takia 2-3 kertaa naisen johon olen rakastunut, pää vain soi tyhjää ja ei voi puhua mitään. Voikohan olla edes sattumaa että kahtena kertana kun olen menettänyt ihastukseni, päivämäärä on täysin sama viikon päivää myöten? Ensi kerran 14.10.1994 perjantaina, toisen kerran 14.10.2016 perjantaina, ihan naurahdin tätä ironiaa miten tuo päivämäärä osui niin hyvin "kohdilleen"?

    • d13123d12312d3

      ei välttä mättä "karma" toimi, mutta useat nujerretut ihmiset saattaa muistella jotain 10 vuosia sitten kokemiaan vääryyksiään ja tuoda ne pinnalle sitten kun ovat tarpeeksi asiaa käsitelleet ja osaavat toimia toisin siinä tilanteessa. esim vaikka koulukiusatut saattaa aikuisena hakeutua vastaavaan tilanteeseen jonkun entisen kiusaajan kanssa ja sitten kouluttaa kiusaajaansa. näin joku voi sitten ajatella että karma kosti.. mutta usein vaan käsittelemisen kautta jne asiat etenee kohti ratkaisua.. itselläkin saattaa junnata joku lapsuuden muisto jopa 15 vuotta ja sitten vasta rupean toimimaan eritavalla kuin silloin.. ja se saattaa vaikuttaa melkein kaikkiin vuorovaikutustilanteisiin mitä on ollut 15 vuoden aikana.

    • karmavapaus

      kysymys ei oo toimiiko karma, pointti o ymmärtääkö henkilö enne kui karma lankeaa, karma o viimmene juttu tapahtuvaks jos henkilö ei ymmärrä,

      ku henkilö ei tue väärää suuntaa ja ku henkilö ymmärtää kontrolloida oma tila ja ku henkilö ymmärtää oma täyde vastuu tuollo henkilö ei oo karman vankina vaa henkilö o tuollo vapaa kaikesta karmasta.

      • karmavapaa

      • alaska12345

        Omalla kohdalla toimii kuin leka , uskallanpa vaan olla ylimielinen , itseriittoinen, parempi kuin toinen , taatusti tunnen nahoissani .


    • karmavapa

      maalaisjärki toimii, ei kannata toistel loputtomasti mikä ei toimi,

      ymmärrys toimii, ymmärrykseen omal tasapainol, rakenna ens oma tasapaino luottae mikä tuntuu parhaalt, järki seuraa peräs ku luottamus omii tunteisii nii ettei pelkoo oo omie tunteide tiel.

    • Alinchakrakarmantasaaja

      Kissaa ei kannata silittää vastakarmaan.

    • Anonyymi

      karma toimii kyllä. karman vaikutus näkyy sinun seuraavassa elämässä. saat sen mihin olet oikeutettu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1826
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1396
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1362
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1324
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe