Talo haisee mullalle

Herkkänenu

Ostettiin viime vuonna talvella omakotitalo, kuntotarkastukset ja kaikki tehtiin, mutta jo parin päivän päästä huomasin talossa pahoja hajuja. Olohuoneessa ja makuuhuoneessa haisee ihan perunakellari. Käytettiin homekoirat jotka merkkasi olkkarista tulevan hajun, makkarissa pyörivät, muttei löytäneet kohtaa. Teetettiin kosteustutkimus, eikä siitäkään löytynyt mitään. Sekä kosteustutkimuksen tekijä, että koirien omistaja sanoivat, ettei haista mitään täällä. Oon niin väsynyt tähän. Toinen silmä vuotaa kokoajan, olen tukossa joka aamu ja haistan selvästi tunkkaisen hajun. Myös lähipiirini on maininnut asiasta, mutta mieheni ei haista. Harmittaa itteä joka päivä, mielestäni haju tarttuu myös vaatteisiin ja ne haisevat tunkkaiselle, muttei homeelle. Mistä jatkaa? Mun on pakko saada tietää mitä tämä on!
Pesuhuone on rempattu muutama vuosi sitten ja siellä on jo homepiskua kaakeleiden välissä.. tympäsee ja ahdistaa. Kertokaa mistä saan apua? Mulla on astma ja ammattisairautena puhjennut kemikaaliyliherkkyys ja tunnistan ettei kaikki ole todellakaan hyvin..

12

536

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Herkkärenu

      Nimimerkkisi herkkänenu on lähellä herkkurenua. Renut ovat kyllä herkkiä autoja. Nykyinen mallisto upea ja myyvä.

      • Herkkänenu

        Menetkö muualle pätemään.


    • Ytfgh

      Mitä tarkoittaa kosteustutkimus? Ottakaa asumisterveysasetuksessa kerrotulla pätevyydellä varustettu tyyppi, niin voitte myyjältä saada hinnanalennusta. Oikeudessa millään höpöhöpötutkijan mittauksilla ei ole arvoa.

      • Herkkänenu

        Asuntokaupan kosteusmittaus tehdään pintoja rikkomattomin menetelmin aistinvaraisesti sekä pintakosteusmittareilla. Talotekniikan arvioimme näkyviltä osin sekä käyttäjältä saatavan informaation perusteella, myös asunnon iän huomioiden.


    • timo-perunaa

      Mikä on aloituksen pointti, hävittää kellarin haju tänne kirjoittamalla vai?

      • Herkkänenu

        Etkö osaa lukea, idiootti? Kannattaa mennä kouluun takaisin, jos et osaa vastata kysymyksiin.


    • näin_meillä

      Yleensä perunakellarimainen haju tulee rakennusten perustuksista. Meillä auttoi jalkalistojen irroitus ja silikonikitin pursoitus seinän ja lattian väliseen rakoseen. Haju hävisi kuukaudessa.

      • Herkkänenu

        Kiitos asiallisesta vastauksesta. Tätä olen miettinyt itsekin, että perustuksista varmaan tulee. Haluaisin kuitenkin varmistaa tarkalleen mistä haju tulee ja saada tiedon ettei tuu hutkittua


      • Herkkänenu kirjoitti:

        Kiitos asiallisesta vastauksesta. Tätä olen miettinyt itsekin, että perustuksista varmaan tulee. Haluaisin kuitenkin varmistaa tarkalleen mistä haju tulee ja saada tiedon ettei tuu hutkittua

        Korvausilman saanti pitää myös varmistaa. Jos ei ole ilmantuloventtiileitä, on huoneistossa alipaine, joka pyrkii tasaantumaan imemällä ilmaa mistä saa, esimerkiksi lattianraosta, jolloin ilma taatusti haisee kellarilta, kun ilma kellarista tulee.

        Energiaintoilija on saattanut tehdä talosta pullon.


    • Kysyva_ei_tielta_eksy

      Miten uudesta talosta on kysymys?

    • Painowoima

      Onko koneellinen ilmanvaihto? Jos ei koneellinen eli painovoimainen voi selittävä tekijä olla toisaan laatan ja sokkelin välistä tuleva korvausilma. Silikooni seinälevyn ja lattiapinnan väliin auttaisi ja lisäisin myös korvausilma venttiilit seiniin tai ikkunoiden yläreunaan. Ilmaahan pitää jostain saada sekä poistaa ja paras tapa se on viedä hallitusti venttiilin ja suodattimen läpi. Muutama vuosi sitten ostettiin vanhaan taloyhtiöön uudet ikkunat. Taloyhtiössä on painovoimainen ilmanvaihto. Ikkunatoimittaja ei suostunut myymään uusia entistä tiiviimpiä ikkunoita ilman korvausilmaventtiileitä ja niistä totta totisesti olikin apua.

    • Ins1n00r1

      Hajun lähdettä on mahdotonta selvittää annetuilla perustiedoilla. Netistä löytyy hakemalla "riskirakenteet" asiallista tietoa eri vaihtoehdoista. Talon rakenne pitää ensin tietää, sitten voidaan paremmin arvata hajun lähde. Yleisimmät syyt lienee betonisen rossipohjan kylmäsilta ja siitä johtuva kondenssikosteus, rossipohjan riittämätön ilmanvaihto, valumuotin laudat maan sisällä ja ns valesokkeli. Olen kuullut myös huhuja että vanhat lastulevyä haisevat, mutta luultavasti kyseessä on vain samaan aikakauteen liittyvät rakenteesta johtuva kosteusvaurio. Kun tehdään tiivistävä pintaremontti, niin hajut eivät enää kulkeudu sisälle, vaikka varsinainen syy on hoitamatta.
      Riskirakenteista lukeminen ei sovellu herkkäunisille, sillä väkisin alkaa miettiä kuinka tyhmiltä nykypäivän rakentajat näyttävät kymmenen vuoden päästä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      233
      3615
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      25
      2214
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2101
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1995
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      89
      1670
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe