Talo haisee mullalle

Herkkänenu

Ostettiin viime vuonna talvella omakotitalo, kuntotarkastukset ja kaikki tehtiin, mutta jo parin päivän päästä huomasin talossa pahoja hajuja. Olohuoneessa ja makuuhuoneessa haisee ihan perunakellari. Käytettiin homekoirat jotka merkkasi olkkarista tulevan hajun, makkarissa pyörivät, muttei löytäneet kohtaa. Teetettiin kosteustutkimus, eikä siitäkään löytynyt mitään. Sekä kosteustutkimuksen tekijä, että koirien omistaja sanoivat, ettei haista mitään täällä. Oon niin väsynyt tähän. Toinen silmä vuotaa kokoajan, olen tukossa joka aamu ja haistan selvästi tunkkaisen hajun. Myös lähipiirini on maininnut asiasta, mutta mieheni ei haista. Harmittaa itteä joka päivä, mielestäni haju tarttuu myös vaatteisiin ja ne haisevat tunkkaiselle, muttei homeelle. Mistä jatkaa? Mun on pakko saada tietää mitä tämä on!
Pesuhuone on rempattu muutama vuosi sitten ja siellä on jo homepiskua kaakeleiden välissä.. tympäsee ja ahdistaa. Kertokaa mistä saan apua? Mulla on astma ja ammattisairautena puhjennut kemikaaliyliherkkyys ja tunnistan ettei kaikki ole todellakaan hyvin..

12

663

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Herkkärenu

   Nimimerkkisi herkkänenu on lähellä herkkurenua. Renut ovat kyllä herkkiä autoja. Nykyinen mallisto upea ja myyvä.

   • Herkkänenu

    Menetkö muualle pätemään.


  • Ytfgh

   Mitä tarkoittaa kosteustutkimus? Ottakaa asumisterveysasetuksessa kerrotulla pätevyydellä varustettu tyyppi, niin voitte myyjältä saada hinnanalennusta. Oikeudessa millään höpöhöpötutkijan mittauksilla ei ole arvoa.

   • Herkkänenu

    Asuntokaupan kosteusmittaus tehdään pintoja rikkomattomin menetelmin aistinvaraisesti sekä pintakosteusmittareilla. Talotekniikan arvioimme näkyviltä osin sekä käyttäjältä saatavan informaation perusteella, myös asunnon iän huomioiden.


  • timo-perunaa

   Mikä on aloituksen pointti, hävittää kellarin haju tänne kirjoittamalla vai?

   • Herkkänenu

    Etkö osaa lukea, idiootti? Kannattaa mennä kouluun takaisin, jos et osaa vastata kysymyksiin.


  • näin_meillä

   Yleensä perunakellarimainen haju tulee rakennusten perustuksista. Meillä auttoi jalkalistojen irroitus ja silikonikitin pursoitus seinän ja lattian väliseen rakoseen. Haju hävisi kuukaudessa.

   • Herkkänenu

    Kiitos asiallisesta vastauksesta. Tätä olen miettinyt itsekin, että perustuksista varmaan tulee. Haluaisin kuitenkin varmistaa tarkalleen mistä haju tulee ja saada tiedon ettei tuu hutkittua


   • Herkkänenu kirjoitti:

    Kiitos asiallisesta vastauksesta. Tätä olen miettinyt itsekin, että perustuksista varmaan tulee. Haluaisin kuitenkin varmistaa tarkalleen mistä haju tulee ja saada tiedon ettei tuu hutkittua

    Korvausilman saanti pitää myös varmistaa. Jos ei ole ilmantuloventtiileitä, on huoneistossa alipaine, joka pyrkii tasaantumaan imemällä ilmaa mistä saa, esimerkiksi lattianraosta, jolloin ilma taatusti haisee kellarilta, kun ilma kellarista tulee.

    Energiaintoilija on saattanut tehdä talosta pullon.


  • Kysyva_ei_tielta_eksy

   Miten uudesta talosta on kysymys?

  • Painowoima

   Onko koneellinen ilmanvaihto? Jos ei koneellinen eli painovoimainen voi selittävä tekijä olla toisaan laatan ja sokkelin välistä tuleva korvausilma. Silikooni seinälevyn ja lattiapinnan väliin auttaisi ja lisäisin myös korvausilma venttiilit seiniin tai ikkunoiden yläreunaan. Ilmaahan pitää jostain saada sekä poistaa ja paras tapa se on viedä hallitusti venttiilin ja suodattimen läpi. Muutama vuosi sitten ostettiin vanhaan taloyhtiöön uudet ikkunat. Taloyhtiössä on painovoimainen ilmanvaihto. Ikkunatoimittaja ei suostunut myymään uusia entistä tiiviimpiä ikkunoita ilman korvausilmaventtiileitä ja niistä totta totisesti olikin apua.

  • Ins1n00r1

   Hajun lähdettä on mahdotonta selvittää annetuilla perustiedoilla. Netistä löytyy hakemalla "riskirakenteet" asiallista tietoa eri vaihtoehdoista. Talon rakenne pitää ensin tietää, sitten voidaan paremmin arvata hajun lähde. Yleisimmät syyt lienee betonisen rossipohjan kylmäsilta ja siitä johtuva kondenssikosteus, rossipohjan riittämätön ilmanvaihto, valumuotin laudat maan sisällä ja ns valesokkeli. Olen kuullut myös huhuja että vanhat lastulevyä haisevat, mutta luultavasti kyseessä on vain samaan aikakauteen liittyvät rakenteesta johtuva kosteusvaurio. Kun tehdään tiivistävä pintaremontti, niin hajut eivät enää kulkeudu sisälle, vaikka varsinainen syy on hoitamatta.
   Riskirakenteista lukeminen ei sovellu herkkäunisille, sillä väkisin alkaa miettiä kuinka tyhmiltä nykypäivän rakentajat näyttävät kymmenen vuoden päästä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

   On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
   Maailman menoa
   391
   4966
  2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

   Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
   Sinkut
   285
   2761
  3. By the way, olet

   mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
   Ikävä
   155
   1975
  4. Onko kaivattunne suosittu?

   Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
   Ikävä
   104
   1668
  5. J-miehelle toivon

   Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
   Ikävä
   85
   1523
  6. Onkohan sulla enää tunteita

   kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
   Ikävä
   51
   1390
  7. Haluatko S

   vielä yrittää?
   Ikävä
   63
   1387
  8. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

   En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
   Ikävä
   61
   1367
  9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

   Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
   Haapavesi
   64
   1334
  10. Rakkauden riemuvoitto

   Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
   Hindulaisuus
   349
   1111
  Aihe