Kissa oksentelee

Kissata

Onko normaalia että kissa oksentaa jatkuvasti. Vien sen maanantaina eläinlääkärille tätä kun on jatkunut niin kauan, jo pari vuotta. Kissa oksentaa miltei heti syömisen jälkeen. Se saa päivässä neljä lusikallista ruokaa ja silti saattaa oksentaa, jatkuvasti kinuu lisää kun on nälkä. Inhottaa nähdä kissa tuollaisena kun sillä on niin kova nälkä, kuitenkin jos annan lisää ruokaa niin tulee ylös. Äskön oksensi kaiken minkä laitoin ja hetken päästä oksensi vielä limaa ja aivan pienet ruuan murut. Ei kuitenkaan ole alipainoinen mutta hoikka. Kissa kun on vanhempieni niin ei itselläni ole ollut rahaa viedä sitä lekuriin, nyt sitten vihdoinkin on sen verran että lupasin maksaa puolet lekurista ja oikein vaadin että he vievät sen eläinlääkärille. Voiko tämä olla normaalia? Vanhempani väittivät näin?

20

5134

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • herätyshei

      no mahtaiskohan olla kissalle sopimatonta sapuskaa jos ei pysy sisällä!!!

    • vedettiinköpitkäätikkua

      Siis kissa on oksennellut jo pari vuotta.On siinä ollut aikaa miettiä viedäkkö lääkäriin vai ei. Tämän on pakko olla taas joku provo.

    • kisuparka

      Aika kauan saanut kissaparka kärsiä, miksi tuommoiset ihmiset ottaa eläimiä jotka ei niitä sitten viitsi hoitaa. Ei todellakaan ole yhtään normaalia tuo.
      Jos itse yrjöisit joka kerta kun syöt miettisitkö vai menisitkö lääkäriin? Entä vanhempasi?
      Kun ottaa eläimen siihen situoutuu että sen myös lääkäriin vie eikä katsele kun se kärsii monta vuotta. Jos ei rahaa ole lääkäriin niin ei pidä ottaa elävää eläintä. Kaupoista saa pehmoleluja.

      • skkkk

        Aivan,tuo on selvää eläinrääkkäystä.


    • aivot

      Oisko se normaalia jos ihminen oksetaisi kokoajan,ajatte tästä!

    • ilmanmuutakipeä

      Kissalla on varmaan vatsassa lymfooma, imusolmukesyöpä. Juuri tuollaiset oireet oli omallani, ei toki noin pitkään. Oksennusherkkä oli autossa aiemmin.
      Joidenkin kuukausien aikana vatsan vetäminen selkeästi heikkeni ja kissa laihtui. Kokeita otettiin ja ultraa, eikä lääkkeet auttaneet, niin lähti kissojen taivaaseen ja kävi avauksessakin, kun rotukissa oli. NORMAALISTI kissa oksentaa silloin tällöin, esim 1-2 kertaa kuukaudessa, jos sitäkään. Runsaasti itseään sukivat ja karvoja nielevät useammin. Jotkut kerran vuodessa.

    • Kissata

      No voi helvetti kissa kuuluu vanhemmilleni ja olen pitkään säästänyt sitä rahaa että saisin sen vietyä lekuriin kun he eivät sitä suostuneet viemään. Käytettiin se lääkärissä ja kuulemma ei ole mitään vikaa. Terveen näköinen normaalipainoinen ja sitärataa. Silti oksentelee edelleen, ja vaikka mitä eri ruokia on kokeiltu että kyseessä ei ole mistään sopimattomasta ruuasta. Minähän tässä olen sitä koittanut auttaa kun vanhemmat oli sitä mieltä että ei siinä mitään vikaa ole annetaan vaan vähemmän ruokaa ja lässyn lässyn. Kysyn nyt siis uudestaan että kun kissa on kerran terve niin miten sen oksentelun saa loppumaan.

    • uskomatonjuttu

      Ei se lääkäri kyllä pelkän ulkonäön perusteella sano kissaa terveeksi. Kyllä siellä tutkitaan muutenkin, otetaan labrat ja röntgenit. Oliko kaikki kokeet siis ok.

    • Kissata

      No hän paineli kissan mahaa, punnitsi ja katsoi suuhun. Kaikki hyvin ja kuulemma on normaalia että kissat oksentelee isoista annoksista, tai ihan muuten vaan ruokansa. Sanoin kyllä että ei se kovin isoja annoksia edes saa ja lääkäri vaan sanoi että turha ottaa kokeita kun kissa on ihan normaali muuten. Verikokeet olisi kieltämättä kiinnostanut minuakin.

    • minun_kisulla

      Minulla kun kissa alkoi oksentelemaan lääkäri ei päällisin puolin löytänyt mitään vikaa kun paineli ja tutkiskeli, tutki silmät ja liikutteli koipia yms, katsoi nieluun ja hampaat ettei niissä ole vikaa jne, hieman alipainoa oli punnituksessa mutta muuta ei päällisinpuolin löytynyt. Olisi todennut terveeksi mutta pyysin verikokeet ihan varmuuden vuoksi. Kävi lopulta ilmi että sillä oli alkava munuaisvika. Vanhempiesi kissa tosin on jo sen verran kauan oksennellut että en sit tiedä voisiko johtua siitä. Yrittäisin varmaan ihan varmuudeksi saada rahat kokoon ja viedä uudestaan lääkäriin verikokeisiin, jos ei halua ottaa niin sitten vaatia ottamaan ne.

    • Cattiainen

      Mun vanha kissa oksenteli jatkuvasti ja lääkärissä todettiin kilpirauhasen liikatoiminta johon nyt lääkitys, eli verikokeet todellakin kannattaa ottaa!!!;

    • muistamadottaa

      kissi oksentaa ku ahmii siis ahmimalla syö.vaikka raksuja.toiset on semmosia.mul on ollu 40 vkissoja.ja ihan hyvin on eläneet.matokuurit kyllä pitää muistaa.

      • jdfgbn

        sinun mielipiteelläsi ei ole mitään merkitystä.


    • slvts

      Minun kissalla oli sama vaiva vielä muutama viikko sitten. Olin hankkinut sille tätä tavallista " markettien kuivamuonaa ". Käytin lääkärissä,verikokeet otettiin,eikä mitään löytynyt. Sitten tuli mieleen,että olisko ruuassa vika. Ostin eläinkaupasta kunnon muroja,joissa 90%lihaa. Onhan se kalliimpaa,- (kk.satsi n.20€) mutta oksentelu loppui siihen paikkaan.

      • rahallasaaparempaakin

        Just noin.Heikko laatu oksettaa kissoja, mutta syövät kun ei muuta tarjota.


    • MiiMiiMiiMiiMii

      Voi olla sopimatonta ruokaa ja kissa kyllä voi oksentaa senkin takia, jos se hotkii ruokansa.
      Syynä voi olla myös loiset, suolinkaiset ainakin aiheuttavat oksentelua. Oman oksentelu ainakin johtui noista loisvaivoista silloin, kun sain sen. Edelliset omistajat eivät olleet huolehtineet madotuksista edes sitäkään vähän vertaa kun olisi tarvinnut, mikä sitten tosiaan näkyikin.
      Nykyään voi hyvin, ei ole oksentanutkaan aikoihin.
      Mutta, on tuon oksentelun syy mikä tahansa, niin ilman muuta eläinlääkäriin vaikka väkisin. Ei ole kuitenkaan normaalia, jos ruoka ei pysy sisällä. Se voi myös olla oire jostain todella vakavastakin vaivasta.
      Niin juu, nykyään syötän omalle kissalle ell:n suosituksesta kuituraksuja ja omasta päätöksestäni päädyin näihin lemmikkiliikkeiden parempiin märkäruokiin markettimössöjen sijaan. Ei esim nuo paremmat märkäruuat loppuviimeksi niin törkeän hintaisia ole.
      Eräs näistä Suomen ketjuista vielä antaa aika hyvät kantisedut, hyvät paljousalennukset ja tyhjistä pusseista saa vielä 5 senttiä hyvitystä kappaleelta uuden pussin hinnasta, joten näistä käyttämistäni merkeistä yhden märkäruokapussin hinnaksi ei tule juurikaan enempää kuin mitä markettien vastaavat mössöt maksavat.

    • 7f38eeey3
    • vanhamirri

      Meillä vanha kissa oksenteli vain kuivamuonaa ja liha pussiruokia. Kana ja varsinkin kala pussit/purkit pysyi hyvin sisällä. Kaikki pehmeämmätkin ruuat kuitenkin piti haarukoida lautaselle kuohkeaksi jotta kissa sai kaiken syötyä. Myös pientäkään purkkia ei voinut syöttää kokonaan, vaan yleensä kahdessa erässä.

    • eijoulukalaa

      Kissa voi olla allerginen jollekin ruoan aineelle. Silloin se oksentaa nopeasti ruokailun jälkeen, jopa jo ruokakuppiin. Meillä tämä ongelma kalaa pisarankin sisältävien ruokien kanssa. Edes kalaöljyä ei saa olla hiukkaakaan.

      Kokeile kalatonta ruokaa! Kissaeläin ei luonnossakaan ole koskaan mikään kalastaja ja kalansyöjä.

    • DODI30

      Oma tyttökissani kuoli viime sunnuntaina (syy jäi tuntemattomaksi).
      Kissani alkoi laihtua ja oksennella noin 3 kuukautta sitten. Muuten oli ihan pirteä. Noin pari viikkoa seurailin ja oksentelu vaan jatkui. Sen jälkeen käytin kissani eläinlääkärissä(marraskuun loppupuolella), missä hänet tutkittiin ja otettiin verikokeet. Tutkimuksissa ei muuta ilmennyt kuin että tulehdusarvot olivat koholla. Niinpä eläinlääkäri nesteytti kissan, laittoi oksennuksen esto lääkkeen ja määräsi 7 päivän antibioottikuurin. Kissa painoi eläinlääkärissä 3,5 kiloa. Kissä vähän piristyi eikä muutamaan viikkoon oksennellut. Kissan ruokahalu oli kuitenkin huonontunut merkittävästi. Tammikuun puolenvälin paikkeilla oksentelu alkoi uudelleen. Oksentelu ei kuitenkaan ollut päivittäistä. Helmikuun alkupäivinä päätin käyttää kissan uudelleen eläinlääkärissä. Kerroin lääkärille tilanteen, ja hän vaan sanoi, että hänellä varmaan vaan joku tulehdus. Sanoi myöskin, että jos oireet eivät mene ohi lääkkeillä niin pitää ottaa yhteyttä, niin otetaan sitten laajempi verenkuva ja kuvataan. Kissan paino oli tässä vaiheessa enään 2,7 kiloa. Hän määräsi 10 päivän antibiootti kuurin, oksennuksen estolääkkeet ja ruokahalua parantavaa lääkettä. Kissan oksentelu loppui ja ruokahalu hieman parani,. Lääkekuuri kun loppui kissa ei oksennellut, mutta ei kyllä kovin paljon mitään syönytkään. Viime perjantaina ruokahalu loppui kokonaan, kissa vaan joi. Lauantai iltana kissa oksensi nesteetkin pihalle. Kävely oli todella vaikeaa, tiesin että nyt on loppu aika lähellä. Sunnuntai aamuna sitten kissa kuoli, ja oli varmasti hänelle todella kivulias kuolema. Harmittaa, kun ei saanut koskaan tietää mikä häntä vaivasi.
      Tästä eläinlääkäri touhusta jäi kyllä paska maku suuhun. Ihan samanlaisia arvailijoita nuo eläinlääkärit ovat kuin terveyskeskuslääkäritkin. Kyllä niiden tutkimukset ovat täysin rahastusta. Kuhan saavat tukun rahaa ja käsistä pois sellainen meininki tuntuu olevan. En kyllä enään ensisijaisesti vie eläintäni noiden arvailijoiden käsiin, vaan pyrin itse selvittämään lukemalla mikä mahtaisi olla vikana.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1356
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1282
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1194
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1167
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe