Kireä esinahka

kireäesinahka

Olen siis juuri täyttänyt 13, murrosikä alkanut, mutta onko normaalia, jos yritän levossa vetää esinahkaa taaksepäin niin ei mee kuin vähän ja edelleen pieni reikä ja terska pullistuu vähän ulos, ja sitten se jää terskaan kiinni ja pitää aina irroittaa. En vaan millään haluaisi mennä ympärileikkaukseen. Olisiko jotain vinkkejä?

17

2727

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 46812302497273283

      Ei se haittaa vaikka esinahka on kireä jossei siitä ole mitään haittaa esim. Jos sen saa kunnolla pestyä ettei se punota ja oo kipeä niin ei se haittaa mitään

    • Hygienian hoidon takia on hyvä saada esinahka menemään kokonaan taakse. Jos se tuntuu tiukalle mutta kuitenkin hiukan liikkuu ja aukeaa päästä niin yleensä venyttely auttaa. Venyttelyn pitää olla riittävää eli tarpeeksi kauan kerrallaan tai tarpeeksi usein. Apuna voi käyttää mitä tahansa ihovoidetta.
      Rasvaa peniksen pää hyvin, laita rasvaa myös esinahan alle sitä mukaa kun se liukuu painettaessa taakse. Paina esinahkaa niin paljon taakse kuin mahdollista kunnes kipu estää sen. Odota hetki ja kokeile uudelleen. Toista tuota riittävästi. Pikkuhiljaa esinahka alkaa aueta enemmän ja lopulta se luiskahtaa terskan reunan yli taakse. Pese paljastunut terska ja esinahan alunen hyvin. Kuivaa kevyesti pyyhkeellä.

      • Hiemankireä

        Kun saa esinahan venytettyä terskan taakse nii kannattaisiko se jättää esim yöksi kokonaan taakse vedetyksi (terska kokonaan paljaana) niin se saisi venyä rauhassa? Vai löystyykö se sillä tavalla liikaa?


    • No ei se hirveästi veny itsestään eli periaatteessa sama vedätkö sen takaisin päälle vai jätätkö taakse. Mutta peseytymisen kannalta hyvä jos saa kunnolla vedettyä taakse ja pestyä hyvin myös terskan ja esinahan välisen vaon. Sinne kertyy helposti pahanhajuista tahmeaa mönjää (smegmaa). Terskan iholle tekee hyvää myös pesun jälkeen kuivaa rauhassa ennenkun vedät esarin takaisin päälle. Eli suosittelen että ainakin jonkun aikaa terska olisi täysin paljaana. Muista pestä se penis ja terskan reuna joka päivä.

      • Worries1

        Hoitsukundi olen nyt 14 juuri täyttänyt poika minulla on ollut vaaleita noin 0-5cm karvoja peniksen juuressa noin 12-vuotiaasta asti aloin silloin odottamaan murrosikääni mutta vieläkään mitään ei ole tapahtunut vaaleat karvat ovat pysyneet murtanut kivekseni ja kivespussini näyttävät aivan samoilta vieläkin. Mistä tässä voisi olla kyse kun pientä karvoitusta on ollut noin 2 vuotta mutta mitään ei kuitenkaan tapahdu. Olen 152cm ja 37 kiloa. Lisäksi en tiedä miten kivekset tulisi mitata että onko ne yli 2cm kun olin juuri täyttänyt 13 mittasin kiveksieni kooksi 2,5 cm mutta ne ovat pysyneet saman mittaisena siitä asti eli mittaan ne varmaan jotenkin väärin. Minulla ei siis ole mitään sairautta tai muutakaan


      • Worries2

        Lisäksi olen mitannut penikseni pituudeksi 8,2 cm erektiossa onko tämä siis normaali peniksen koko ennen sen kehittymistä koska kivesoussini ovat löysänä suunilleen samalla tasolla kuin penis onko tämä normaalia ennen murrosikää vai onko kehitykseni sittenkin alkanut? Penikseni on siis levossa noin 3-4cm. Ps olen siis sama kirjoittaja kuin äskeinen en vaan voi käyttää samaa nimeä


      • Worries2

        Lisäksi olen mitannut penikseni kooksi 8,2 cm onko tämä normaali pituus ennen murrosikää? Lisäksi kivespussini ovat samalla tasolla peniksen kanssa kun ne ovat löysät onko tämäkin normaalia jo ennen murrosikää vai onko murrosikäni sittenkin alkanut? Penikseni on lepotilassa noin 4cm


      • Worries3

        Ensimmäisellä kerralla luulin että viestini ei tullut joten tuli vahingossa kaksi


    • Helpottaa

      Sait hyviä neuvoja. Muista, että varaa aikaa, ei se hetkessä venyy vaikka onkin ohutta nahkaa. Voit joutua tekemään venytystä viikkojakin. Terskan suurus ratkaisee sen. Käytä voiteena mieluimmin öljypohjaisia voiteta eli ei vaseliinisia. Esim. käsivoide on hyvä. Alussa venytettykin esinahka on usein niin kireä, ettet sitä alussa edes voi jättää terskan taakse. Se muutenkin helposti jää jumiin. Siinä auttaa esim. kylmä vesi, joka supistaa terskaa .

    • Olet aika hoikka joten onkohan sulla jotain hormonitoimintojen vajausta tai vastaavaa? Syötkö varmasti monipuolisesti? Hormonitoiminto kiihtyy juuri murrosiän alussa voimakkaasti ja jos siinä vajausta tai jotain häiriötä se vaikuttaa murrosiän kehitykseen. Ehkä kannattaa jutella asiasta koulun terkkarille joka ohjaa tarkempiin tutkimuksiin. Onkohan suvussasi ketään jolla on kilpirauhasen vajaatoimintaa? Se kun erittää nimenomaan kasvuhormonia kehoon. Ja sen hoitoon käytetään thyroxin lääkettä.
      Tiedän että terkkarille juttellu jännittää ja nolottaa, mutta jos asia vaivaa sua niin se on ainoa keino saada asiaa eteenpäin.

      Peniksen ja varsinkaan kiveksien mittaaminen ei hirveästi auta, niiden koko voi vaihdella kuitenkin jonkin verran. Lämpötila, jännittäminen, erektion voimakkuus ym vaikuttavat asiaan aina. Kiveksien mittaaminen on muutenkin hankalaa kun ne nuljahtelevat kivespusseissa mittaamisen aikana.

      • Hiemankireä

        Kyllä terskan pesu onnistuu hyvin ja olen pitänyt paljaana öisin. Olen lueskellut täältä myös että monet pitää terskaa koko ajan paljaana. Tuntuu kyllä boksereissa oudolta kun liikkuu. Yöllä ei niinkään huomaa. Mitä mieltä hoitsukundi on tästä esinahan takana pitämisestä? Olen lukenut että jos alkaa pitämään aina esaria takana niin jonkun ajan päästä se ei tahdo enää pysyä terskan päällä?


    • Esinahka suojaa terskan herkkää ihoa, siksi se normaalisti on terskan päällä. Mutta jos haluat kokeilla pitää takana niin se on sun asia. Terska reagoi housujen ja kalsarien hankaukseen alussa mutta tottuu pikkuhiljaa siihen. Joskus esinahka voi löystyä niin ettei se kunnolla pysy päällä, mutta ennemmin se vetäytyy puoliksi pois terskan päältä eli suunnilleen puolet terskasta jää näkyviin. Voit täysin turvallisesti kokeilla esinahan pitämistä takana jos haluut ja jos tuntuu liian herkälle vedä se takaisin päälle

      • Worries4

        Mitä minun tulisi sanoa terveydenhoitajalle? Syön 5 kertaan päivässä ja monipuolisesti eli siitä ei ole kyse ja mi kilpirauhasen tulee niin ei minulla siinä mitään vikaa ole kai. Onko tämä siis näin vakavaa luulin että karvat eivät ainaki liity murrosikään :/ ja luokallani on vain yksi jolla ei ole äänenmurrosta hän on 151 cm ja painaa kuulemma 35 kiloa ja hänelle tulee jo finnejä ja muuta eli painoni ei kai ole liian alhainen ?


    • Voisit kokeilla treenata jotain urheiluu niin saisit vähän kasvatettua kroppaa miehekkäämmäksi. Proteiinit ovat tärkeitä lihasten kasvamisessa eli suosi maitotuotteita ja kalaa, myös palkokasveissa on proteiineja. Proteiinilisiä saa kaupoistakin, noudata käyttöohjeita aina.
      Jos mitään muutoksia ei muutaman kuukauden sisällä ala näkyä niin voisit jutella terkkarin kanssa. Kerro rohkeasti ettei murrosikäsi ole alkanut tai edennyt ja olet siitä huolissasi. Terkkari kyselee sinulta niistä asioista vähän tarkemmin. Sulla on oikeus kysyä myös häneltä niistä asioista.
      Yksi syy saattaa olla se, että sun geeniperimässä on tyypillistä viivästynyt puberteetti. Voisit lukea asioista lisää googlesta hakemalla "viivästynyt puberteetti"

      • Worries5

        Kiitos vinkeistäsi ! Harrastan jalkapalloa Jan minulla on lihaskuntotesteissä erinomainen kunto ja teemme harjoituksissa paljon lihaskuntoa


    • Anonyymi

      Itselle venyttäminen noin 3 minuuttia päivässä on toiminut hyvin kunhan vain pidät terskan puhtaana ettei ole mitään tulehduksia niin kaikki on hyvin.

    • Anonyymi

      Itselle riitti kerta venyttelyä ja olin valmis seksiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6353
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4086
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2506
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1990
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1478
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1326
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1070
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1016
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      991
    Aihe