TEERI RAUHOITETTAVA 2018 METSÄSTYSKAUDELLA ?

LUONNOSSAVIIHTYVÄffff

Kolme perättäistä Teeren lisääntymisen katovuotta on ollut Teerille tuhoisaa .Metsästyksestä tekee ministeriö päätöksen syksyllä -2o18. Hanhi rauhoiteettiin -5- Vuodeksi ja metsästys muualla Eu alueella jatkuu . Kuka on kuullut Teeren Soivan tänä syksynä .? Keväällä 2017 oli Suomussamen parhaalla soidin paikalla 1-ukko-teeri ja kaverina ilmeisesti naaras variksia .Olisiko metsästäliiton aika herätä ?

51

915

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiannanneito

      Kyllä joutas kantoja kasvatella

      • ÖTÖKKÄPORUKKA

        Metsähallitus valtion liikelaitos myy syksyn lintulupia jo kesäkuussa ? Onko siinä mitään järkeä ? En pitäisi sitä järkevänä ? Tämä käytäntö tuhoaa takuu varmasti lintukannan .Pedot vie kannasta tutkimuksen mukaan /70% linnuista vuodessa.Jos käy kato joka kevät on takuu varmaa,että linnut loppuu.Teeri soilla ja hakkuu aukeilla soivana on syksyllä kiväärimiehelle helppo nakki !SYKSYN SUOMUSSALMELLA "2017 karhua metsästänyt karhumies oli nähnyt 1-TEEREN,vaikka oli ollut joka viikonloppu pitäjän metsällä koko syksyn. ,Luonnosuojelijat ovat "ÖTÖKÖIDEN"kimpussa ja eivät välitä linnuista.HERÄTKÄÄ !


    • Teerisoppa

      Muutamat mätäpaiseet ,oikeat metsästäjien irvikuvat,kuvastajat ja kuhauttelijat ne teerikannan tuhoaat yllättävän tehokkaasti.
      Aamuisin 5h ja iltaisin 3h lisää jukotetaan kytiksellä asuntoautosta ja vaunustakin hyvänä päivänä jopa 50m päässä.
      Tähän kun lisätään teerivelliä sotkemaan isä/poika yhdistelmä pöllön niskoilla varustettuna hiljaisella tojotalla on meleko varmaa että haukka kananen kuoloo näläkään tulevana talvena.

      • Valvontaalisää

        Tosi on kun vesi !


    • Autossaviihyyvä

      Kyllä nykyajan metsästäjä on hyvin tiellä "kyttäävä"sorttia .Siis autolla metsästävä .

    • erkkimerkki12

      Täys rauhoitus tulevalle syksylle kaikille kanalinnuille!

    • Riistalinnutrauhaan

      Tosi on !

    • motoraiskaajat

      Metsäkoneet jyllää kesät talvet korpimetsisämme,siinä pahin syy lintukantojen romahtamiseen.Ei ole enää pesäpaikkoja linnuille.Jokapaikassa jopa virkistysalueilla myllättyy harjut ja maat kauheaan kuntoon,ihminen voi ihan ihteänsä syyttää lintukantojen katoamisesta.

    • HUONOTOLOSUHTEET

      Motoraiskaajalle : Kyllä luonnon muuttuminen .Aukko-hakkuu ja ojitukset ovat myrkkyä lintukannalle ja lisääntynyt petolintukanta verottaa 70 % kannasta. Tietysti ilmastomuutos ja aikainenkesä ja kylmät säät eivät suosi riistalintuja.

    • Pilkkupyssy

      Teeriä riittää,26 pataan.

    • Saaollarauhassa

      Puheet Teerestä jatkuu vuodesta toiseen aina sama valitus, ei niitä ole, mutta sitten kun mehtyy on alkanut niitä sitten kuitenkin on. Nehän on selkosilla, paikoin jopa hyvin.

      Lokakuussa lintujen parveutuessa näkyi paljon enemmän mitä samoilla alueilla 2016. Ei voi olla samoja lintuja kun parvet oli viimeisinä mehtyypäivinä ihan eri selkosilla, yhteensä näkyi noin puolitoista sataa teertä, tiedoksi vaan on niitä vielä jossain.

      Teerensoidinta kuului syyskuussa monesta eri paikasta. Täys rauhoituksella ei merkitystä lintukantoihin.

      Liian kova metsienkäsittely, hakkuut, syväojitus muokkaus.
      Lisää pienpeto pyyntiä.

      • Metsälinnutparviutuneet

        Kyllä on metsälintujen pesintä onnistunut 2017-keväällä kohtuullisesti.


    • raakkaantukkejavain

      Metsähallitus on tuhonna paljon muutakin.. Aikoinaan tehdyt istutusmänniköt.. kasvaa paperilla muka "tukkipuuta".. Eihän niistä räkämännyistä... ole muuhun .kuin selluksi.
      Siellä .. ne ..suunnittelijat istuu toimistoisaan ja laskeskelee räkämännikkökuviota ja euroja(.. joista
      ei varmaan tule tällä menolla..) 120miljoonaa ekua..voi jäädä haaveksi tuloutukseksi valtion kassaan.
      Ne linnut pitäs rauhoittaa ainakin 5 vuodeksi ja kaikki petoelukat ..tapporaha.. käytäntö.. voimaan.. On siinä touhua.. suunnittelijoille..jotta turvaavat.. edes oman työpaikan voi ehkä joillekin tulla mieleen.. että olisko työpaikan vaihto tarpeen ..nyt..heti..........kun ei "laiva ".. vielä siis vuoda... tai jopa.. upoa..

    • hannankullitus

      Hei pölövästit! Suomi elää metsästä ja niin tulee ollakin! Minäkään en kannata aukkuhakkuita, mutta puita ei saa jättää pystyyn mätenemäänkään!

    • Korppivoipaksusti

      Kainuussa on Riistakeskuksen laskelmissa 7.7-Teertä 100/ha- .Kuka uskoo joulupukkia voi uskoa S A T U J A !Olin tänään hirvimetsällä ja ei havaintoja riistalinnuista. Ajomatka oli 120 km.

    • Jokapaikkatäynnä

      Metsästän aina vain akkateeriä ja koppeloita. Tänäkin syksynä oon 17 akkateertä ja 9 koppeloa saanut.. Mukava niitä on metsästää ja samalla saa vähemmäksi lisääntyviä yksilöitä

      • eipätarviihmetellä

        Varsinainen valopää olet sinä!! Van jos on lusikalla annettu, ei voi kapustalla vaatia!


      • hiljasuusmehtään

        ite tykkään ampua mustia niin loppuu ne soijin mölinät... 11 ukkomehtoa ja 32 teerikukkoa tälle syksylle puotin, jospa ne soitimet vähäksi aikaa hiljentysi!


      • Keväälläteerijosoi

        Riistalintu on uusituva luonnon vara ja Suomussalmella on o,5 milj.hehtaaria pintaalaa.Metsästys on "PIENI "tekijä lintukannan suuruuteen.


    • OLETSATUSETÄ

      HÖPÖ HÖPÖ

    • metsienkömies

      Kenelle sillä on merkitystä onko teeriä paljon vai vähän? Olihan nuita kottaraisiakin ennen paljon mutta nyt ei ollenkaan. Kottaraisten puuttuminen ei ainakaan minua haittaa. Joillakin vissiin teerien vähyys panee mahan kurisemaan.

    • KESTÄVÄKANTA

      Metsienkömies :Teerien määrällä ei ole tietenkään niin suurta merkitystä,kun 1800-luvulla.isompien taloryhmien ihmiset pelastui -Metsäkanalinnuilla ja kalalla nälkäkuolemalta 1867-1868-(suuretnälkävuodet).Riistaväviranomaisten on huolehdittava ,että lintukanta säilyy lisääntymiseen kestävällä tasolla .

    • tiikkajanvaara

      Ennen vanhaan teeret nousivat puiden latvoille, näin ensilumien aikaan, kyllä oli teeriä paljon

    • Ikäheimo

      Mikähän sitten mahtaa olla Suomussalmen paras teerensoidinpaikka? Totta on, että metsäkanalintujen kanta on heikentynyt verrattuna vaikkapa 80- lukuun, mutta oikealle paikalle menessä kyllä niitä vielä tänäkin syksynä näkyi.
      Kyllähän se parin vuojen mehtuukielto voisi olla paikoillaan.

    • fkfkfkw446

      Kaikki suomessa kuoloopi. Jopa ihmiset on vähenevässä.

      Suomi siirtyy erilaiseen eteläisempään subtrooppiseen ilmastoon pikkuhiljaa.

      Tänne muuttaa etelän lajikkeita ja omat lajit syrjäytyy.

      Päiväntasaajan maaperä onjo asuinkelvotonta.

      Kohta suomen viljelytolot ovat ranskaa vastaavat.

      Se on seuraava vaihe. Lopulta suomeen tulee hirveä määrä ihmisiä, puut metsät hakataan ja muutetaan pelloiksi. Hiilidioksidin tuotanto maailmassa våhenee.

      Viimeisessä vaiheessa päiväntasaajan aavikko leviää suomeen eikä maailmassa ole paikkaa missä voisi viljellä maata. Arvioin noin 100-300vuotta. Niin kaput.

    • volahtava

      Tulevaisuudessa kanalintujen metsästys loppuu kokonaan. Samalla loppuu autometsästäjien ralli sivuteillä.

      • tieltäpyytäjä

        Tieltä metsästys ei ole riippuvainen metsästysajoista, se on muutenkin laitonta eikä siihen tarvita metsästysaikaa. Olen tehnyt sitä 45 vuotta ja ammun syksyisin kymmenkunta kanalintua.
        Sama lopputulos olisi vaikka samoilisin metsissä ja ampuiisin ne sieltä.


    • TOSIONppppp

      Rauhoitus ei onnistu koska samalla metsästäjät eivät lunasta metsästyskorttia .Riistakeskus ei tule esittämään kuin riekon rauhoituksen ?

      • ituhippihesast

        Miten niin eivät lunasta?


      • Asiastietoinen

        Jos jokin rauhoitetaan se on yleensä useampi vuosi .Esim.metsähanhen rauhoitus oli 5-vuotta ja taitaa vain jatkua ! Jos esim. teerellä olisi samanlainen rauhoitus se vaikuttaisi heti metsästyskortin lunastajien määrään .Metsästäjät vähenevät jo luonnollista tietä ,koska metsästäjät "ukkoutuvat ? Metsästyskortti varoilla saa palkkansa esim. R I I S T A P Ä Ä L I K Ö T . Ei tule koskaan esitystä M- M-ministeriöön teeren rauhoituksesta.Tänä syksynä loppui linnun metsästys 10.10 Kainuussa. Kas. kummaa Puolangalla jatkui . Miksi ? Vastaus ? Koska ylemmillä päättävillä tahoilla on vapaa metsästysoikeus joka kainuun kuntien valtio maille !


    • Puusilmä-haulikkomieskö

      1,3 miljoonaa kiloa niitä kintuja suomessa, opettele metsästämään jos ei saalista ole tullut.

    • teränkävijä

      Olenkohan ymmärtänyt väärin metsästyksen, ja eränkäynnin. Olen kasvanut lapsuuteni metsässä, ei ollut kuin metsäpolku maantiele. Metsästys syksyllä oli ainut harrastus, otettiin mikä tuli syötyä ,jostuli yli annettiin naapureille jotka eivät metsästäneet. Koskaan ei ollut tavoitteita, luonto antoi jos antoi. Tänäkin syksynä olen samoillut pitkin kainuuta, ja jos olisin ollut ase mukana olis moni mehtopoika päässyt höyhenistään, mutta toisaaltaan on ollut mukava katsella miten elämä jatkuu.

      • Verepainelaskee

        Luonto on paras ressin poistaja !


    • TEHOMETSÄSTYS

      Huomaa selvästi mitä metsästys merkitsee teerikannalle.Aina 10.9 etelän vetelät tulevat hämärissä parhaille teeren soidin suolle ja asettuvat parhaillepaikoille asemiin.Siinä lupa kiintiöt ylittyy heti ensi aamuna .Ovat koonneet 4-vetelän porukoita ja kun ovat viikon paukuttaneet suolla on aika lähteä kotiin hyvin tyytyväisenä .Onneksi luoja on nyt rajoittanut teeren teurastusta kun suot ja hakkuaukot ov at tyhjentyneet pesinnän epäonnistuttua .paikoille

    • RHYherätkää

      Ylä-Kainuu-lehdessä oli faktaa että Suomussalmella oli 2015 -syksyllä-valtion mailla myyty 3000 lintulupaa. Siis kun yksi viikon metsällä oleva saa ampua luvallisesti -3-teertä .Täten etelään on matkannut ainakin 9000-teertä.ko. vuonna oli lintukato,mutta myyty lupamäärä on pöyristyttävä.Missä nukkuu metsästäjäliitto .Ainakin nyt on aika (H E R Ä T Ä

      • sonnansuoltajalle

        200 kovinta paikallista teerten tappajaa ampuu paljon enempi teeriä.

        Jos pesintä onniistuu, niin teeriä riittää kyllä ja vierasluvilla ei teerikatoa selitetä, vaan huonoilla keväillä.


      • Turistitjulmia

        Sonnansuoltajalle : "2015" vuonna Suomussalmen parhaassa teeripaikassa oli runsaastiteeriä,mutta kyllä oli pari pyssymiestä viikon etelän HIMO teerentappajia .Soidin paikalle jäi yksi teeri.Sama teeri on käynyt nyt kahtena vuonna yksinään soidin paikalla .Keväällä oli sama teeri soidin paikalla ja oli yksinään.Nyt hirvimetsällä on näkynyt eri kylällä majaileva 20-teeren parvi.(Parvi on isolla yksityisomistuksessa olevalla alueella .


      • yksinkertaiselle

        Ei teeret tule soidinsuolle monena aamuna jos niitä ammutaan. Kaikesta näkee ettet ymmärrä etkä tiedä asiasta mitään. Suomussalmella ei ole niin isoja yksityismaita, jotta teeret ei kävisi muualla.

        Ja mistä sinä tiedät että se on paras suo, tiedän tuona vuonna semmoisenkin paikan jossa oli yli 200 teertä ja seuraavana syksynä 30 teertä eikä yhtään ammuttu, kun olivat vielä viimeisenä päivänä elossa.

        Jokainen ymmärtää sen jos on vähänkin perillä asiasta, ettei teerikatoa voi laitaa muualta tulleiden piikkiin, Huonot keväät ja alkukesät, pienpedot, liikenne , taudit, ja paikalliset metsästäjät hoitavat aivan varmasti kadosta yli 95%

        Rihän vieraat edes pääse yksityismaille.


      • Hallelujaaffff

        Yksinkertaiselle ; yllä olevalle tiedoksi: Seuraavan kerran kun teet tuollaisen kommentin ?Netti poliisi suorittaa esitutkinnan ja tarvittaessa nostaa syytteen herjauksesta .


    • Lietekylänpökiö

      thaihieronta on paras stressinpoistaja

      • Annetaanko sitä thaihierontaa teereille?


    • Onko se tämä teeri joku hyötylintu kun nuin puolustettaan? Mehtoja oon ampunu joskus nuoruvessani ja liha oli hyvvää..eipä niitäkään näy ennää mahottoman paljon.

    • entinen.metsästäjä

      Metsälinnuille huono kesä jo muutenkin, voisivat rauhoittaa kanalinnut, muuten jää vain höyhenet käteen

      • Venäjältämetsot

        Kyllä Teeret on vähissä,mutta metsolla menee paremmin.Hirvenmetsästäjät ovat nähneet Venäjältä rajan takaa tulleen 13-kpl-metsoparven.Ainut ongelma on metsien aukko hakkuu.Metso vaatii elinympäristöön Iki-metsikköä !


    • ennenampunut

      Ei metso vaadi mitään ikimetsää, koko suomussalmella on kauttaaltaan metsoja eikä ikimetsää ole lainkaan monissa paikoissa.

      Metso näkyy viihtyvän hyvin ensiharvennusmetsissä, missä on ajouria, joilta se pääsee mukavasti lentoon.

      • Eräillytkovasti

        Harrastin syksyisin metsojen soidinmetsästystä .(silloin kun olin nuori ja askel kevyt) ! Koskaan en tavannut soivaa metsoa nuorissa metsissä.Kyllä nuoren metsän keskellä oleviin säästöpuskiin joskus metso intoutui soimaan ja metso paisti kupsyi hitaasti pirtitin uunissa onnistuneen eräretken jälkeen !


    • äenpäen

      Kun metsästäjät rauhoitetaan metsästyksestä pois, teerikanta voimistuu.

    • ukkometsot

      Onnkohan teeret ottanet mallia tästä nykyhteiskunnasta, että urroot keskenään. Liikun paljon metsässä, ja teeriparvia viimmepäivinä useamman kymmenen parvia, vaan akkateeriä muutama.
      Miten se on jos poijjaat keskenään ei se suku lisäänny. Mielestäni eränkäynti on luonnossa viihtymistä eikä tappamista. Tietenkin sillointällöin makupala pitää ottaa. Minä olen aloittanut metsästyksen lankapyynnillä. Lintujenpyynti langalla on vaikeaa, mutta jäniksen voisi vielä saada, mutta se on laitonta.

      • Anonyymi

        Muuten vaan ilmoitellaan, että teerikannat on nyt 2019 parhaalla tasolla vuosikymmeniin? Enpä usko tuon aloittajan p-jauhantaa vuosi pari takaperin. Ei kummempia toimia tässä ole ollut elvytyksen suhteen lähivuosina. Itse nähnyt omin silmin aika useissa paikoissa pohjois-savossa kunnassani 30-40 yksilön parvia. Et mikähän kettutyttö tääl taas vinkuu?


    • Anonyymi

      Teerikanta on nyt yllättävän runsas ja siksi varmaan metsästysaikaakin on jatkettu. Yhtään en tosin ole ampunut, tämä on vain havainto metsässäliikkujalta

    • Anonyymi

      Vähän myöhäistä rauhoittaa 2018 kaudelle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe