Väkivallan uhka

Neuvojakaipaava

Miten kannattaisi toimia, sillä pelkään tosissani omani ja poikaystäväni fyysisen koskemattomuuden ja terveyden puolesta eikä tälläistä ole koskaan tullut vastaan..

Poikaystäväni lähisukulainen on uhannut minua epäsuorasti väkivallalla poikaystävälleni ainakin kotipihallamme (myös poikaystävääni) ja käyttänyt halventavia nimityksiä, olen kuullut nämä raivoamiset itse sisätiloihin asti kun ne ovat pihalla tapahtuneet. Yksi äänitallenne tälläisestä on. Itse en ole vielä kasvotusten tälläisessä tilanteessa hänen kanssaan ollut enkä ole hänelle puhunut, mutta pelkään arvaamattomuuttaan aivan tosissani, tilanteet tulevat varmasti toistumaan. Ajatteleminenkin siitä että hän tulee tänne saa voimaan pahoin, kädet tärisemään ja sydämen hakkaamaan. Pelkkä olemassaoloni tuntuu häiritsevän häntä ja se että parisuhteessa poikaystävän ajatusmaailma ja käytös on muuttunut sinkkuajoista. Tämän lähisukulaisen käytös on kuin piloille hemmotellun välinpitämättömän pikkulapsen ja poikaystäväni järkipuheet ovat kaikuneet kuin tyhjille seinille.

Mitkä ovat riittävät perusteet esimerkiksi lähestymiskiellon saamiselle?

6

177

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei Neuvojakaipaava,
      Hienoa, että olet lähtenyt etsimään neuvoja tilanteen ratkaisemiseksi. Ikävä kuulla, että poikaystäväsi lähisukulainen on uhannut sinua ja tullut kotipihallenne. On hienoa, että poikaystäväsi on yrittänyt keskustella lähisukulaisen kanssa asiasta ja on ikävä kuulla, että hän ei ole lopettanut toimintaansa tästä huolimatta. Näistä uhkailuista ja yhteydenotoista kannattaa pitää kirjaa ja kirjoittaa ylös kaikki, mitä hän uhkailee ja sanoo. Näistä väkivallalla uhkailuista on hyvä tilanteen jatkuessa tehdä rikosilmoitus poliisille.

      Lähestymiskieltoa voi hakea kuka tahansa, joka pelkää turvallisuutensa puolesta. Lähestymiskielto haetaan erillisellä lomakkeella käräjäoikeudesta. Lähestymiskieltoa varten on tärkeää kirjata muistiin tarkasti tapahtumat ja kerätä mahdolliset todisteet ja todistajien yhteystiedot lähestymiskiellon tueksi. Mahdolliseen väkivaltaan, häirintään ja uhkauksiin kohdistuviin rikoksiin tehty rikosilmoitus tukee myös lähestymiskiellon hakemista. On hyvä huomioida, että lähestymiskiellon hakemisesta voi tulla kuluja, joista peritään 250€ maksu. Tämä maksu peritään vain siinä tapauksessa, jos hakemus hylätään.

      Lähestymiskieltohakemus on hyvä täyttää huolellisesti. Voit olla yhteydessä Rikosuhripäivystykseen saadaksesi apua ja lisätietoa. Rikosuhripäivystyksen lähimmät palvelupisteet löytyvät osoitteesta https://www.riku.fi/fi/yhteystiedot/. Halutessasi voit tulla juttelemaan asiasta myös Rikosuhripäivystyksen chattiin, joka on auki arkisin 9-15 ja maanantai-iltaisin 17-19.

      Ystävällisesti Rikosuhripäivystys

    • eitaidatoimia

      Kannattaa laittaa se poikaystäväsi laittamaan tämä sukulainen kuriin..tai jokin muu sukulainen laittaa. Tuo on laiton uhkaus, mutta sillä ei estetä yhtään mitään,..samoin kuin lähestymiskielto..ei siitä mitään vakavaa tapahdu hänelle, vaikka sitä rikkoisi.
      Yrittäkää selvittää mikä on ongelma ja saada hänet jättämään teidät rauhaan tavalla tai toisella.
      Jos siihen sekaantuu poliisi, niin voi olla että tapauksesta tulee entistä vihaisempi ja hankalampi.

    • skitmössa

      Voiko myös hake lähestymiskieltoa poliisia vastaan sillä tulivat laittomasti sisään ilman lupaani ja tulen tekemään rikosilmoitus törkeästä kotirauhan rikkomisesta.

      • JaMinkähänLain

        Niin mille instanssille ajattelit sen rikosilmoituksen tehdä???


    • kaasuakehiin

      no,,paras olisi tässäkin tapauksessa että rikoksen tekijälle olisi yhteiskunnnan puolesta kunnollinen rangaistus pelote, jos asiat on niin kuin kerrotaan.mutta kun ei ole mitään, joku sakko, lähestymiskielto ym.huuhaat. suomessa saa nykyään rikolliset elää pelotta, toista on tavallisen ihmisen.

    • oleRehellinen

      Lähtökohta on huono neuvoa, kun kysyjä ei rehellisesti kerro, mistä viha johtuu, ei sellainen itsestään synny, se on varmaa. Sieltä pitäisi selvitykset aloittaa, tapahtumaketjun alusta, naisilla tahtoo vaan olla uhriutuminen ensimmäinen reaktio ja oman osuuden huomiotta jättäminen.

      Jos olet jotain todella häijyä itse tehnyt ja jatkat epäsuoria tekoja, saattaa kostaa oikeasti ja sellaiseen ei auta lähestymiskiellot yhtään mitään.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1940
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1529
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      136
      1343
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1308
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1230
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      271
      1019
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      972
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      935
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      112
      902
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      48
      751
    Aihe