Aselait Suomessa

Yezman

Suomessa pitäisi olla jokamiehen oikeus aseisiin , ainakin kodin puolustukseen pistooli vähiten , jos oisi sellainen oikeus rikollisuus vähenesi koska tarvitsee olla retardi että hyökkäisi aseellista vastaan , eikä kukkahattu tädit valtaa suomea sitten

32 kommenttia

Vastaukset

 • USA:n tapahtumat antaa kyllä hyvän kuvan, mitä siitä seuraisi. Siellä ihmisiä on kuollut ampumisiin yhteensä enemmän, kuin mitä se maa on menettänyt kaatuneina kaikissa sodissa.

  • USAn skenaariosihan tarkoittaa, että sotatilassa, sotilaan elo on turvallisinta. Paljonkohan usassa menehtyisikään ihmisiä aseväkivaltaan, jos siellä olisi vaikkapa käsiaseet kielletty?
   Muistelehan brittien gunbania, lyhyet luvalliset käsiaseet poistettiin väestöltä, sen seurauksena lyhyillä käsiaseilla tehdyt rikokset melkeinpä tuplaantuivat, Irlannissa lähes viisinkertaistuivat. Kuinka se oli mahdollista asekeräyksen jälkeen?


 • Suomessahan on "jokamiehenoikeus" aseisiin. Jokainen, jolla on perustelu syy ja henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan on kykenevä aseen omistamiseen, saa sellaiseen luvan. Ei mitään ongelmia. Pitäisikö sinun mielestäsi lupa antaa kaikille eli myös mainitsemillesi rikollisille? Minusta tuollainen "jokamiehenoikeus" olisi vaarallista kun jokaisella huumehörhollä olisi lupa aseeseen.

  Ajatteletko yhtään mitä kirjoitat?

 • on peruste aseluvalle. Sääntö-Suomessa ei.

  • Ase on täysin tyhjän panttina, jos hankintaperuste on "kodinturvaaminen". Käytännössä sitä ei silloin tarvitse koskaan.
   Ampumaharrasteperustella asetta sen sijaan kytetään ja radalla käydään harjoittelemassa. Harjoittelun lisäksi kun ase on kotona säilössä, niin sillä voi samantien puolustaa kotiaan, jos sen harvan kerran on tarpeen.

   Miksi pitäisi hakea lupaa jollain kodinturvaamisperusteella kun luvan saa ampumaharrastusta varten?


  • Kodin turvaamiselle jää suomessa vaihtoehdoiski nytkit, itsepuolustus taidot ja pesäpallomaila, jota kannattaa pitää helposti saatavilla, kuten yhdysvalloissa pidetään ampuma-asetta helposti saatavilla.


  • Nyrkkeilysäkki kirjoitti:

   Kodin turvaamiselle jää suomessa vaihtoehdoiski nytkit, itsepuolustus taidot ja pesäpallomaila, jota kannattaa pitää helposti saatavilla, kuten yhdysvalloissa pidetään ampuma-asetta helposti saatavilla.

   "Kodin turvaamiselle jää suomessa vaihtoehdoiski nytkit, itsepuolustus taidot ja pesäpallomaila, jota kannattaa pitää helposti saatavilla"
   -Vai niin! No annanpa esimerkin: Nukut perheesi kanssa rauhaisaa yöunta asunnossasi, kunnes heräät äkkiä siihen, että joku tunkeutuu väkisin sisään, murtamalla oven tai ikkunan. Ja tunkeutujalla onkin ase, jolla osoittaa sinua! Näet tunkeutujan silmistä, että hän on aivan ns. "muissa maailmoissa" eli aineissa tai muuten täysin tilassa jossa hän ei ymmärrä puhetta. Hän voi ampua sinut hengiltä siinä saman tien. Mitä silloin auttaa "itsepuolustustaidot" tai joku "pesismaila" ? Luoti voi tavoittaa sinut aivan sekunnissa! Asia olisi mielestäni aivan toinen, jos sinulla olisi joku käsiase valmiina kädessäsi, jonka olit siepannut esim. yöpöydän laatikosta samalla hetkellä kun kuulit ne murtautumisäänet. Silloin sinulla olisi todella paljon paremmat mahdollisuudet selvitä tilanteesta elossa. Ehtisit ampua ensin, jäisit henkiin! Ja jos murtautuja olisikin aivan "tavallinen", aseistautumaton rosvo, voisit pitää hänet aseellasi aloillaan kunnes poliisit saapuvat paikalle.
   Tietenkin aseen säilyttäminen on todella riskialtista esim. yöpöydän laatikossa, (tai muussa paikassa josta sen kuka tahansa voi napata käyttöönsä) mutta tässä kertomassani esimerkissä se todella saattaisi pelastaa henkesi!


 • Aika harvassa on tilanteet jossa joku olisi kotiin hyökännyt, tai ainakin on olleet piriporukan omia juttuja.

  • Kyllä nämä ikävät tilanteet tulevat lisääntymään täällä "lintukoti"-Suomessakin...Odottakaapa vaan!


  • vaimis kirjoitti:

   Kyllä nämä ikävät tilanteet tulevat lisääntymään täällä "lintukoti"-Suomessakin...Odottakaapa vaan!

   Jos suomessa on vaikka 3 000 000 kotia ja vuosittain kotiin hyökattäisiin vaikka 1 000 paikkaan, niin tämä tarkoittaisi 0,3 promillea koko asuntokannasta. Ei kovinkaan todennäköstä, jotta siihen tulisi jotenkin erikoisesti varautua. Tuo tuhat olisi jo sen verran suuri määrä, että viranomaiset aktivoituisivat ihan tosissaan, joten ole rauhassa. Olet turvassa.


 • Trumppi kommentoi Texasin kirkossa tapahtunutta joukkoampumista "Nyt ei ollut kyse aseista... Kyseessä oli pahimman tason mielenterveys ongelma"
  Onko Trumppi ihan sekaisin. Aseellahan joukkosurma toteutettiin ja ilman asetta ei tuollaista joukkosurmaa millään olisi voitu toteuttaa.
  Suomessa olisi vastaavassa tilanteessa ensimmäiseksi syytetty asetta ja tiukennettu aselakia, joka nykyiselläänkin on jo hyvin tiukka.
  Yhdysvalloissahan asetta pidetään perustuslaillisena oikeutena omistaa ase, jolla voi puolustaa iitseään.
  Mihin tämä ampuja asetta tarvitsi, ei ainkaan itsensä puolustamiseen, kun meni ampumaan aseettomia kirkkoon, eikä tätä kukaan aseella sitä ennemmin uhannut.

  Mikä ihme se on, että yhdysvalloissa tapahtuu niin paljon ampumisia, kun aseen omistajat säilyttävät aseensa kotona ladattuina ja helposti saatavissa.
  Jos sattumalta aseen omistaja hermostuu siitä, että joku kadulla sattumalta nimittelee tätä joksikin, josta aseen omistaja ei pidä, niin lyhytpinnainen ja heikkohermoinen amerikkalainen aseenomistaja sieppaa helposti saatavilla olevan aseensa ja ampuu.
  Jos ase olisi lukkojen takana ja vaikeasti saatavissa, niin aseen omistaja saattaisi siinä miettiä, että mitäs typerää olenkaan tekemässä, ottamassa asetta ja aikovani ampua kadulla minua nimittelevät tuntemattoman ihmisen.
  Ei se ole mitään itsepuolustusta ampua nimittelijää.

 • eipä asetta tartte välttämättä joukkosurmaan, tapoja on muitakin. vapaasti myynnissä esim joka huoltoasemalla. pitäiskö bensanmyyntikin lopettaa, ettei joku hullu polta taloa-kirkkoa-pizzeriaa ja ihmisiä siinä sivussa? luvaton ase on niin helppo hankkia että lupajutut voisi melkein unohtaa. kyllä jokainen jolla on mielessä joku tommoinen älytön teko, tietää jonkun joka tuntee jonkun jolta löytyy, jopa suomessa. itse olen ottanut jokamiehenoikeuden omistaa ase enkä ole keneltäkään lupia kysellyt..


  • juu,ei varmaan lupia eikä metsästykseen. kuitenkin poissa pyörimästä ns kadulta ja kaikenlaisten idioottien ja sekopäitten ulottumattomissa. varmasti tarvittaessa käytetään ns rikollisiin tarkoituksiin, mutta pitäähän "työkalut" olla.suurin osa vain siksi että on siistiä omistaa pyssy. . pienenä oli leikkipyssyt, isompana oikeet. itse en näe siinä mitään väärää että ihmisillä on aseita jos eivät ole vaaraksi muille.


 • Maame on mennet siihen menetelmään, jossa NAtO jasen kaltainen alihankintajärjestelmä hoitaa maansa puolustuksen sanoin ja jopa teoin. Eli mikä on tekojen takana seisomisen takuu.. Toisille sitä ja tänne tätä. Tässä vaieessa pitäisi olla jo huolissaan mihen meidät aamu pyjamilta vedetään..
  Metsästys utut on aina jääneet ohittamatta lähes täysin kun on metsästys vermeet.. mietikää viellä on kuminauhanomaista täällä pohjolassa kun gum..lanka katkeaa ja lppukin mietintä metsästyksestämme lopetetaan tarpeettomana..
  On meilä S-kauppa ja K-kauppa, kalatamaanhan me menemme kaupan kalatiskille se turvallisin se..

  • GrandOlderTesterMan, nyt pitäisi hoitavan lääkärin kanssa konsultoida tuosta lääkityksestä... Nyt on jotakin sorttia joko liikaa tai liian vähän


 • Aseen tulisi jokainen saada hankkia vain menemällä ostamaan sellaisen. Jotain rajoituksia siinä voisi olla, esim. millaisen aseen saa ilman lupaa ja pitäisi ola vaikka puhdas rikosrekisteri.
  Sitten jokaisella tulisi olla oikeus kantaa asetta mukanaan kaikkialla.

  • Mitäpä helekuttia roudaamaan asetta joka paikkaan? Kantaa vaikka halkoa jos jotain, tai käsilaukkua.


  • Jos jokaisen tulisi saada hankkia ase ilman lupaa, niin miten kontrolloitaisiin onko ostajalla rikosrekisteriä? Ihan kuolleena syntynyt ajatus.

   Entä tuo aseenkanto-oikeus kaikkialla. Eli mentäisiin baariin vetämämään viinaa ja sitten ammuskeltaisiin juovuksissa kaikkea mikä liikkuu. Ihanko tosissasi esität tätäkin?


  • tosiääliö kirjoitti:

   Jos jokaisen tulisi saada hankkia ase ilman lupaa, niin miten kontrolloitaisiin onko ostajalla rikosrekisteriä? Ihan kuolleena syntynyt ajatus.

   Entä tuo aseenkanto-oikeus kaikkialla. Eli mentäisiin baariin vetämämään viinaa ja sitten ammuskeltaisiin juovuksissa kaikkea mikä liikkuu. Ihanko tosissasi esität tätäkin?

   Poliisilla on tuo tieto Helppo ratkaisu olisi se, että olisi joku online yhteys aseliikkeistä polisin henkilölle joka tarkastaa voiko tälle ihmiselle myydä aseen. Aseliike saisi online vastauksen kyllä/ei. Ihan vastaava juttu kuin tuon meidän ostarin valokuvausliikkeellä. Ottavat kuvan ja lähettävät sen poliisille ja paluuviestissä on kuvatunnus joka kirjataan siihen passihakemukseen. Onko tämäkin ihan kuolleena syntynyt ajatus?


 • On vain kaksi tietä. Aseet kaikille, tai ei kellekään. Muussa tapauksessa aseelliset konnat hallitsee.

  • Ketkä aseelliset konnat? Voisitko mainita yhdenkin.


  • Niin kuin USAssa? Hyvin on homma hallussa, alle 10 uhria vaatineista ammuskeluista ei kohta enää uutisoida kun ne ovat niin tavallisia. Siellähän aseen kantaminen näkyvillä on jo joissain osavaltioissa sallittu.


 • Patis. Patis on aseellinen konna ja hallitsee.

  • Herää jo...patit sulla on housussa...täällä mikään hallitse...ootko joku vellihousu?


 • Suomen käytäntö jossa uhri on maksaja varsinkin puolustautuessaan on naurunaihe joka puyolella maailmaa jossa sen kuulevat,eivät vain käsitä mutta eipä silti ei aitä käsitä se maksumieheksi määrätty uhrikaan joka on omaisuuttaan tai peräti henkeään suojellut raivoisasti.

 • On ihan helvetin hyvä ettei meillä ole löysempi aselainsäädäntö. Varaa olisi kiristää vielä ja luvat pitäisi olla määräaikaisia niin että terveydentila ja harrastuksen aktiivisuus vaikuttaisi uusimiseen.

  • Oletko lainkaan tietoinen nykyisestä aselainsäädännöstä vai kirjoitteletko "mutu" perusteella?

   "Ampuma-aselain 53 a §:n mukaan luvanhaltijan tulee osoittaa harrastuksensa jatkuminen. Kyseisen pykälän perusteella luonnollisen henkilön, jolla on metsästyslainsäädännön mukaan sallittua eläinten ampumista, ampumaurheilua ja -harrastusta taikka näytöstä, kuvausta tai muuta vastaavaa esitystä varten 6 §:n 2 momentin 4–7 kohdassa tarkoitetun pistoolin, pienoispistoolin, revolverin tai pienoisrevolverin toistaiseksi voimassa oleva hallussapitolupa tai aselupa, on viiden vuoden kuluttua luvan antamisesta ja tämän jälkeen viiden vuoden välein toimitettava
   lupaviranomaiselle..."

   Toisaalta mitä vaaraa siitä olisi, jos harrastus keskeytyisi vuosiksi? Asehan on tämän ajan kaapissa eikä siitä siellä ole mitään vaaraa. Kun harrastus sitten myöhemmin aktivoituu esim. lasten kasvettua niin sen voi ottaa sieltä uudestaan käyttöön.

   Luvalliset aseet eivät juuri aiheuta mitään uhkaa, sillä niitä pystytään valvomaan. Kaikkein vaarallisimpia ovat luvattomat aseet joita kukaan ei pysty kontrolloimaan. Nykysellä ja tulevalla aselailla ei luvattomia aseita pystytä estämään. Niin kauan kuin jollakin on tarvetta luvattomille aseille, niin niin kauan niitä saatetaan markkinoille.

   Ampuma-aseilla tehdään aiva marginaalisesti henkirikoksia. Henkirikokset tapahtuvat pääasiassa ryyppyporukoissa puukolla tai jolloain vastaavalla taikka vain paljain nyrkein.


 • Jos jokaisella olisi ladattu ase yöpöydän laatikossa, luvallinen ase siis niin kuinka paljon tehtäisiin asuntomurtoja juuri siksi että käydään varastamassa se ase sieltä yöpöydän laatikosta. Helppo seurata asuntojen tilannetta milloin kaikki lähteneet johonkin ja asunto tai talo tyhjä.

  Jos sellaisella aselailla jossa asetta saa pitää kodinturvana säästettäisiin vuosittain muutama pahoinpitelytapaus jos joku tunkeutuu asuntoon ja pahoinpitelee niin kuinka paljon näitä ladattuja aseita käytettäisiin perheväkivallan jatkeena, epäilen että kuolemantapaukset lisääntyisi, vahingonlaukauksina ja päihteiden alaisina perheväkivaltatapauksissa joissa keinot loppuneet ja otetaan ase esille.

  • Jos jokaisella olisi ase pöytälaatikossa, niin miksi niitä käytäisiin varastamassa? Markkinoitahan varastetuille aseille ei olisi kun kerran kaikilla olisi jo aseita laatikot täynnä. Miksi niitä silloin edes varastettaisiin.
   Toiseksi ampuma-asella ei voi laillisesti estää pahoinpitelyä, sillä asetta voisi käyttää puolustukseen vain, jos kyseessä olisi hengenvaara. Pahoinpitely ei aiheuta hengenvaaraa, joten aseen käyttäjä saa tuomion hätävarjelun liiottelusta, ampuma-aserikoksesta ja vaaran aiheuttamisesta. Tästä on oikeuden ennakkopäätöksiä.


 • Markus Pönkän ja Jussi Halla-ahon logiikalla "jos jokaisella olisi ase, kukaan ei uskaltaisi ampua toisia, koska tulisi heti ammutuksi....." Suomi varmaan olisi turvallinen maa?

  • Jos jokaisella pösilöllä olisi ase, niin muutaman vuoden olisi todella vaarallista ja turvatonta. Mutta aika lyhyessä ajassa kaikki pösilöt tappaisivat toisensa ja Suomi olisi sen jälkeen paljon turvallisempi maa. Samalla päästäisii "jätteistä" kätevästi eroon muuan henkilöä lainatakseni...


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.