Kartanoelämää

jumissa_savella

Savieinarit aina kehuvat kartanoidensa kunnolla ja arvolla, mutta tämä on todellisuus
https://www.hs.fi/koti/art-2000005401447.html

Nettiversiossa on vain tämä "alkuperäiskuntoinen" Helsingissä sijaitseva tuhnunpyydys, mutta painetussa lehdessä esiteltiin suuri määrä saman hintaisia OK-latoja eri puolilta maata. Eikä niitä voinut mitenkään hirveän ahtaiksi tai, ainakaan kuvien perusteella, kovin huonokuntoisiksi moittia.

Se nyt vaan on niin, että keskimääräisen OK-ladon hinnalla ei isosta kaupungista saa kuin pienen yksiön. Savella asutaan, kun ei ole varaa kaupunkiin.

22

175

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • > Savella asutaan, kun ei ole varaa kaupunkiin.

      Totta. Itsekin olisin ostanut omakotitalon stadista, mutta kun ne pirulaiset maksavat luokkaa miltsin, niin ei millään talous tuolloin taipunut (nyt voisi taipua, muttei oikein kannata enää muuttaa).

    • savivelliä.rakenteissa
    • kassukkaan.kartano

      Sehän varmaan muistuttaa aika paljon aloittajakirjoittajan omaa vuokrakämppää. TÄMÄ ON KASSUASUKKAAN KARTANO.

    • OK-Kurko

      Tyypillinen kassuasunto. Koppero jossa kanankakkaseinät, kellastuneet alkuperäistapetit, 2-levyinen hella, heteka, plyyshisohva. Noita on 13 tusinassa kennostoalueilla. Kuvasta puuttuu ainoastaan reiska, mehmet ja ritu laulamassa mombasaa, tahattomassa kanoonissa.

      • Ok-herra

        Juuri näin. En ymmärrä mitä tästä nyt kohistaan, tuotahan oli vieläpä myyntiä varten stailattu, pizza- ja kaljalaatikot oli viety pois ja amme oli puhtaampi kuin 90% kasarmikopeista.


      • ok-suurstrumffi

        Veit sanat suustani. Tuollaisiahan kantakaupungin arvoasunnot ovat, mutta niissä onkin ideana, että "omistaja" voi vain tuhnutella hetekalla eikä tarvitse tehdä itse mitään. Tämänkään asukki ei ole asunut missään työleirissä, vaan on levyttänyt todennäköisesti jo pitkään ja hartaasti ja nautiskellut mitään tekemättömyydestä.


      • OK-Korpraali

        Pääasia ettei tarvitse itse tehdä mitään ja jos sattuu jotain, vaikka jääkaappi hajoaa, läski kantaa uuden sisään.


      • kokeilkaa_onneanne

        Hieno homma, että sisustus miellyttää savimajojen asukkaita! Hyvällä tuurilla saattaa savimajan vaihto onnistua päikseen tähän helmeen.

        Huonommalla tuurilla vaihtosuhde on sitten sellainen, että tämän hankkimiseen tarvitaan 2 savimajaa... Näin käy helposti, jos vaihdossa tarjotaan käyttöikänsä ylittäneitä eli jotain 50...70-luvun savimajoja.


    • ok-märät_purut
      • eisavelle

        Minkä takia vakuutusyhtiö korvaa vahinkoja jos talo on rakennettu tulvivaan monttuun? Omaa tyhmyyttä, talo nurin ja muuttaa veneeseen niin ei tulvat haittaa.


      • ok-vatipäät_ry
        eisavelle kirjoitti:

        Minkä takia vakuutusyhtiö korvaa vahinkoja jos talo on rakennettu tulvivaan monttuun? Omaa tyhmyyttä, talo nurin ja muuttaa veneeseen niin ei tulvat haittaa.

        Eniten ihmetyttää rakennusluvan saanti tällaiseen paikkaan:

        "Yksi syy tulvaan saattaa olla sen sijainti eräänlaisessa notkossa kaltevan pellon ja toiselle puolelle mäkeen rakennetun asuinalueen väliin. Vesi valuu alaspäin eli Soulion pihaan."

        Kun tyhmä rakentaja pyytää tyhmältä kunnan virkamieheltä rakennusluvan, on selvää, ettei lopputulos voi olla premium.


    • ok-gayloordi
    • meanwhile.in.finland
    • ei.nuollut.muniaan
      • täsmällisemmin_sanottuna

        Savimaja johti niin syvään masennukseen, että koira teki itsemurhan


    • kuin.dekkarista
    • Nipottaja336

      Olen aina säälinyt niitä vanhuksia, köyhiä ja sairaita, jotka joutuvat elämään kerrostalossa. Vasta nelikymppisenä aloin ymmärtää, että se voi olla jonkun ihmisen ihan oma valinta. Kerrostaloasunto keskellä meluisaa ja ruuhkaista kaupunkia on niin haluttu, että siitä maksetaan ihan mitä tahansa. Siitä huolimatta, että naapurin lorotus, hoilotus, tupakointi, piereskely, ruuanlaitto, lapset yms aiheuttaa ikävää eripuraa. Puhumattakaan siitä kuinka lumia aurataan kesät talvet aamuyöstä ja huoltoyhtiö veloittaa maltaita eikä tee muuta kuin pöristelee lehtipuhaltimella.
      Arvoton, kovaa vauhtia rapistuva kartanoni ei varmaan kelpaa enään kellekään. Voisin yrittää polttaa tämän, mutta sateisen kesän kastelemat rakenteet eivät varmaan edes syttyisi.
      Ehkä sitten menen vain koiran kanssa takapihalle heittelemään palloa ja haravoimaan lehtiä. Tai pilkkomaan puita, korjaamaan kattoa, pesemään rännejä, tukemaan aitaa, putsaamaan grilliä, korjaamaan kaivon pumppua tai jotain muuta ikävää ja vastuullista. Jotain, minkä voisin antaa muiden tehdä ja sitten arvostella viisi viikkoa, kuinka minä olisin tehnyt sen paremmin.

    • savimajasta_vankila

      Savimaja savellako se onnela on sitten, kun on ikää? Kiva tehdä lumitöitä ja kiipeillä räystäskouruja puhdistamassa, kun on ikää mittarissa 70 vuotta? Kiva käydä 5 km päässä kaupassa, kun lääkäri ottaa kortin pois? Kiva ajaa mummoskootterilla kolme varttia suuntaansa? Ja lumikeleillä ei pääse yhtään minnekään.

      Näitä todellisia tapauksia:
      - muutama vuosi sitten yksi vaari kuoli tiputtaessaan lumia katolta. Hän ei tippunut katolta, koska sohi lumia ala pitkän kepin avulla. Sattui vaan lähtemään koko lappeen lumet liikkeelle ja vaari jäi alle.
      - talo paloi ja asukas mukana, suht normi suoritus savella, ei pääse otsikoihin - sanomattakin selvää, että alkoholi on vahvasti mukana kuvioissa, eihän sysisavella synkistelyä selvinpäin kestä
      ... tosin pari vuotta sitten talo paloi kokonaan, koska paloauto ei lumen vuoksi päässyt lähellekään pihaa ... ehei, tämä ei sattunut Kainuussa, vaan Espoossa!

      Todellisuudessa savimajasta tulee vankila, jos sieltä ei muuta pois ennen eläkeikää. Eläkkeellä ei enää raha riitä isompia remonttien tekoon eikä pian kuntokaan riitä edes välttämättömiin kunnossapitotöihin. Eli kohta asutaan ränsistyvässä rötiskössä, jonka myyntihinnalla ei enää saa edes kerrostaloyksiötä palveluiden ääreltä = pois ei pääse. Ja talon kunto muuttuu koko ajan heikommaksi...

    • kaukana.savelta
    • näin.ei.cityssä
    • faktaahan.se
      • vaimot_monelaiset

        Tosiaan on ollut tärkeimpiä kriteereitä "ei näköyhteyttä naapuriin" ;-D

        "Vaimo" on kyllä syytä käsittää hieman tavanomaista laajemmin, perustuen palstan vakiokirjoittajien tunnustuksiin. Eli se voi tarkoittaa myös iäkästä äitiä tai pystykoiraa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      74
      3430
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2912
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      25
      2780
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2678
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      22
      2584
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2395
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      233
      1952
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1817
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      42
      1723
    10. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      153
      1582
    Aihe