Miten kaikilla voi olla mahku päästä taivaaseen?

lulluuuu

Raamatussa puhutaan 144000 pelastuvasta ja muistan tämän olleen yksi "varma merkki" että lestadiolaisuus on oikea usko kun puhutaan juuri sen kokoisesta ryhmästä. Jos tämän verran otetaan ihmisiä ja pelastuvia taivaaseen niin miten kaikilla voi muka olla mahdollisuus pelastua?

9

108

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Missään kohtaa Raamattua ei sanota, että vain 144 000 pelastuisi. Tällaisen väittäminen on ollut tarkoitushakuista "vain me voimme pelastua" -aivopesua tiettyjen yhteisöjen toimesta.

      Ilmestyskirjan 7. luvussa kerrotaan, että jokaisesta Israelin 12 sukukunnasta merkitään sinetillä 12000 Jumalan palvelijaa, siis yhteensä 144 000 henkilöä. Ilmestyskirjan 13. luvussa heistä kerrotaan lisää.

      Ymmärtäisin siten, että kyseinen joukko säästyy ylöstempauksen jälkeisessä seitsemän vuoden ahdistuksen ajassa vahingoittumattomana, ja he evankelioivat lukemattoman joukon jäljellejääneitä ihmisiä Jumalan valtakuntaan. Juuri heitä, joista Ilmestyskirjan 7. luvussa kerrotaan:

      "Tämän jälkeen näin suuren kansanjoukon, niin suuren, ettei kukaan kyennyt sitä laskemaan. Siinä oli ihmisiä kaikista maista, kaikista kansoista ja heimoista, ja he puhuivat kaikkia kieliä. He seisoivat valtaistuimen ja Karitsan edessä yllään valkeat vaatteet ja kädessään palmunoksa" (Ilm. 7:9)

      ja

      "Yksi vanhimmista kysyi minulta: "Keitä nämä valkeavaatteiset ovat? Mistä he ovat tulleet?" Minä vastasin: "Herra, sinä sen tiedät." Hän sanoi minulle:

      -- Nämä ovat päässeet suuresta ahdingosta.
      He ovat pesseet vaatteensa
      ja valkaisseet ne Karitsan veressä." (Ilm. 7:13-14)

      • Nämä joista Ilmestyskirja kertoo, ei ole pelkkä taivaaseen
        päässyt joukko, vaan ne on Mooseksen aikana annettu . . .
        Esikoisuus joukkona . Mistä tuo 144,000 luku tulee ,
        -
        Se tulee, kustakin heimosta 12,000 pelastuneesta se 12.
        kertaa = 144,000 sielua. Paljon muitakin pelastuu vieläkin,
        ja Maailman alusta asti on pelastunut .
        -
        Mekin olemme muita lampaita, kuten on sanottu ,
        Jeesuksen sanalla ...
        -


      • teuta01 kirjoitti:

        Nämä joista Ilmestyskirja kertoo, ei ole pelkkä taivaaseen
        päässyt joukko, vaan ne on Mooseksen aikana annettu . . .
        Esikoisuus joukkona . Mistä tuo 144,000 luku tulee ,
        -
        Se tulee, kustakin heimosta 12,000 pelastuneesta se 12.
        kertaa = 144,000 sielua. Paljon muitakin pelastuu vieläkin,
        ja Maailman alusta asti on pelastunut .
        -
        Mekin olemme muita lampaita, kuten on sanottu ,
        Jeesuksen sanalla ...
        -

        Mistä Teuta sai ajatuksen, että nämä 144,000 olivat jo Mooseksen aikana priorisoitu.
        Eikö Mooses vaikuttanut useampi sata vuottamyöhemmin, mitä mitä Jaakob (pelasia aikoinaan luvuilla, ja teologit ovat päätyneet vuosilukuihin 1520 ja 1854) joten missä se siellä on luettavissa.

        Olisi mielenkiintoista saada se paikka tietoon.

        Todellisuudessa asian ilmoittaa Jumala, joka delekoi Jeesuskelle ja Jeesus enekelille ( Löytyy heti Ilmestyksen alusta)

        Ilm 7;1 Tämän jälkeen näin neljä enkeliä, jotka seisoivat maan neljällä kulmalla ja pidättelivät maan neljää tuulta, ettei mikään niistä puhaltaisi yli maan ja meren eikä vasten ainoatakaan puuta.
        2 Ja vielä näin yhden enkelin, joka nousi idästä kantaen elävän Jumalan sinettiä. Hän huusi kovalla äänellä noille neljälle enkelille, joille oli annettu valta hävittää maata ja merta:
        3 "Älkää hävittäkö maata, älkää merta älkääkä puita, ennen kuin olemme painaneet sinetin meidän Jumalamme palvelijoiden otsaan."

        Asian vahvistaa VT;n Daniel 7 luku Jakeesta 2 eteenpäin.


      • voisinuareppana

        "Todellisuudessa asian ilmoittaa Jumala, joka delekoi Jeesuskelle ja Jeesus enekelille"
        Todellisuudessa asian ilmoittaa Jumala, joka DELEGOI JEESUKSELLE ja Jeesus ENKELILLE


      • Ymmärrä
        voisinuareppana kirjoitti:

        "Todellisuudessa asian ilmoittaa Jumala, joka delekoi Jeesuskelle ja Jeesus enekelille"
        Todellisuudessa asian ilmoittaa Jumala, joka DELEGOI JEESUKSELLE ja Jeesus ENKELILLE

        Kesi-reppanaa. Suomen kieli ei ole hänellä oikein vahva, koska hän on suorottanut teologian maisterin tutkinnon ulkomailla, Heprean tasavallassa, jossa hän on tenyt RATUnkin Jesajasta.


      • Joskus vastaan kännykällä, aika heikoissa olosuhteissa, joten virheitä tulee, ja olettehan te, jotka niitä oikoo, näin asia etenee sittenkin.

        Mutta miten oli asia, osaatteko kommentoida sitä?

        Minä hallitsen sen.


      • näinsanosisin
        Kesitas kirjoitti:

        Joskus vastaan kännykällä, aika heikoissa olosuhteissa, joten virheitä tulee, ja olettehan te, jotka niitä oikoo, näin asia etenee sittenkin.

        Mutta miten oli asia, osaatteko kommentoida sitä?

        Minä hallitsen sen.

        Tuostahan taas käy selkeästi ilmi, että maa on paitsi litteä myös neliskulmainen.


    • paratiisiin_

      Milloin ne kirkkoisät nostivat maanpäällisen tuhatvuotiskauden taivaaseen? Eivät uskon miehet ennen Jeesusta odottaneet taivaaseen pääsyä, vaan odottivat elämää maan päällä Jumalan Valtakunnan hallitessa. Eivät Aadam ja Eeva olleet lapsineen menossa taivaaseen, vaan he lastensa kanssa olivat valmiita ja intoa hehkuen viljelemään paratiisia ja huolehtimaan eläinkunnasta, joka oli heidän haltuunsa uskottu.

      Syntiinlankeemus tuli ja tämä jäi Aadamilta ja Eevalta saavuttamatta.
      Muttei Jumalan tarkoitus voi koskaan jäädä toteutumatta.

      Aabrahamkin odotti kaupunkia eli hallintoa, jolla on todelliset perustukset ja jonka Tekijä on Jumala eikä ihminen.

      Mutta synnin tulo vaati sovitukseksi Jeesuksen lunastusuhrin ja synnin seurauksena ihmisten elämä päättyy hautaan. Myöskin piti antaa aikaa ihmisten yrittää hallita ilman Jumalaa, koska väitettiin heidän menestyvän niin paremmin, että itse päättivät mitä tekevät. Kun tämä yritys osoittautuu kaikkien silmien edessä täysin vääräksi käsitykseksi, ja Jumalan nimi kirkastetaan ainoana oikeana hallitsijana, niin edessä ovat ennallistuksen ajat. Edessä ovat parantumisen ajat. Tämän toteuttamiseksi Jumalan järjesti niin, että Jeesukselle Valtakunnan kuninkaana annettiin kerran maan päällä eläneitä uskollisia ihmisiä kanssahallitsijaksi. Ja he ovat ne, jotka ovat uudestisyntyneet taivaalliseen toivoon ja tulevat hallitsemaan Kristuksen kanssa taivaissa, He toimivat auttaakseen maan nöyriä ihmisiä saamaan täydellisyyden takaisin ja paranemaan tuhatvuotiskaudella. Nämä olivat Aadamin lapsia, nyt heistä tulee Kristuksen lapsia ja he elävät ja toteuttavat kaikki ne siunaukset, jotka Aadamille ja Eevalle uskottiin. Kuka kirkkoisä heidät voisi siirtää taivaaseen, eivät he sinne halua, he haluavat elää ikuisesti maan päällä ja huolehtia eläimistä. Rakentaa taloja ja puutarhoja ja nauttia täysin rinnoin elämästä paratiisissa. Sinnehän meidät on luotu ja sehän on meidän kotimme. Iloitsemme niiden 144000 Jeesuksen hengellisen veljen ja sisaren eduista ja siunauksista, he osaavat arvostaa niitä kallisarvoisia lahjoja, joita he taivaassa kokevat ja saavat kautta ikuisuuden. Vain he menevät taivaaseen ja heidät on Jumala valinnut kaikista kansoista.

      • >>>Milloin ne kirkkoisät nostivat maanpäällisen tuhatvuotiskauden taivaaseen? ** 3-400 luvulla, lähinnä Rooman mobilisoimana.

        >>Eivät uskon miehet ennen Jeesusta odottaneet taivaaseen pääsyä, vaan odottivat elämää maan päällä Jumalan Valtakunnan hallitessa. ** Amen.

        Ylipäätään Israelin ihmiset eivät päätään vaivanneet Iankaikkisella elämällä, ainoastaan pyrkivät pitämään itsensä hurskaina Lain osalta. Samoin olet huomannut, ettei Adam ja Eva todella pohtineet Taivaaseen menoa, vaan omaa elämää sopusoinnussa Jumalan kanssa.

        >Syntiinlankeemus tuli ja tämä jäi Aadamilta ja Eevalta saavuttamatta.
        Muttei Jumalan tarkoitus voi koskaan jäädä toteutumatta.** Juuri näin, pieleen meni Ihmisen alkutaival.

        Adamissa oli kuitenkin paljon enemmän Pyhää, mitä Adamissa ja Evassa.

        Jumala oli silloin kaikkivaltias sekä kiivas. Ei sellaisen tarvitse kostaa, vaan Hän todella halusi nähdä, mihin asti Ihminen menee saatanan perässä.

        Kuitenkin joka saran päässä on oja, ja Jumalan mitta tuli täyteen ja Hän käytännössä tuhosi koko Ihmiskunnan, muutamaa harvaa lukuun ottamatta ja kun huomasi Noan inhimillisyyden, lupasi Hän sen, ettei enää tuhoa maapalloa, jonka asian moni on unohtanut.

        Tämän jälkeen ihminenkin tajusi sen ja tuli todella ”parannuksen aikakausi”, joka jatkuu vieläkin. Parannushan tehdään aina Herraan, ensin Jumalaan, sittemmin Jeesukseen, kun Hänestä tuli Messias.

        >>Tämän toteuttamiseksi Jumalan järjesti niin, että Jeesukselle Valtakunnan kuninkaana annettiin kerran maan päällä eläneitä uskollisia ihmisiä kanssahallitsijaksi. Ja he ovat ne, jotka ovat uudestisyntyneet taivaalliseen toivoon ja tulevat hallitsemaan Kristuksen kanssa taivaissa, He toimivat auttaakseen maan nöyriä ihmisiä saamaan täydellisyyden takaisin ja paranemaan tuhatvuotiskaudella** Totta joka sana.

        Myös loppu mukailee täysin Jumalan suunnitelman toteutumista Kristuksessa pelastumiseen asti, jossa juutalaiset eivät jää vaille palkkatuomiota.

        Uudestisyntyneet asuvat taivaassa 2x 3,5 vuotta, pahimman vaivan ajan, ja lopullinen koti on Uusi Jerusalem, tuhannen vuoden lisäopin jälkeen, Ilm 21;1-6, ja millenium Ilm 20;6.

        Oli mielenkiintoista lukea ja kommentoida.

        Kes.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotipizza Hyllykallio

      Meniköhän jotain pieleen? Arveletteko, että lisää arvostusta teitä kohtaan?Arveletteko, että ei vaikuta myyntiä vähentäv
      Seinäjoki
      169
      3907
    2. Se ääni ja

      Olemus vaan, kyl teis jotain samaa on ja samoja luonteenpiirteitäkin löytyy vaikka paljon on höpöäkin mukana 😍😂🤭 vaik
      Ikävä
      35
      3538
    3. Mopomiitissä vakava loukkaantuminen

      IMATRAN mopomiitistä lauantai-iltana sairaalaan joutuneet kuljettajat ovat loukkaantuneet vakavasti, Kaakkois-Suomen pol
      Imatra
      222
      2799
    4. Mitä nainen ajattelet?

      Miten viettäisimme iltaa juuri nyt jos olisimme yhdessä?
      Ikävä
      151
      1229
    5. J-miehelle

      Miksi kaikki päättyi näin? Vain sinut olisin halunnut, on ikävä sua. Älä ajaudu väärille teille, olet mulle Rakas.
      Ikävä
      59
      1098
    6. Minulla on poikaystävä!!!

      Uskokaa nyt jo! En halua vanhaa kääkkää!!!
      Ikävä
      145
      1028
    7. Viikonlopun päätteeksi löytäisin

      paikkani sinun kainalossasi. Telkkarissa joku leffa, sarja, ehkä ihan mielenkiintoinenkin tai sitten ei enää jaksaisi ke
      Ikävä
      10
      971
    8. Rupesin oikeasti odottamaan

      Että toteutuuko se meidän pusu ensiviikolla. Olisin niin onnellinen se merkitsisi paljon.
      Ikävä
      55
      900
    9. Niinhän se on nainen että me

      Kaikki vanhetaan ja muututaan toisenlaisiksi, lainatakseni vapaasti yhden vanhan kappaleen sanoitusta
      Ikävä
      42
      764
    10. Olihan sinun

      Kanssa nainen olemassa omanlainen vetovoima ja tietynlainen yhteenkuuluvuuden tunne. Se on helppoa myöntää.
      Ikävä
      40
      757
    Aihe