Irtautuminen

Farts_away

Miten pääsee eroon ei mistään?

Kyselee pahoin loukattu minä, jolle järkeistämisestä ei ole apua. Asioita vuosikausia vatvoneena ,ahdistuneena ja masentuneena.

8

110

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SiitäLähdetään

      Hei!

      En ole mikään ekspertti tässä, mutta vastaushan näyttäisi löytyvän Buddhan mukaan niistä Neljästä jalosta totuudesta jotka alle vapaamuotoisesti suomennan:

      1. Kaikessa on kärsimystä
      2. Kärsimys johtuu halusta
      3. Kärsimys voi loppua
      4. Tie kärsimyksen loppumiseen on ns. jalo 8-osainen tie.

      Eli otetaanpa tarkemmin tuo toinen jalo totuus syyniin: "Kärsimys johtuu halusta":
      Halu saada jotain tai päästä eroon jostakin aiheuttavat yhtä lailla turbulenssia mielessä, ja erilaisten kemikaalien vapautuksen verenkiertoon, mikä tuntuu levottomuutena. Eli nyt huomataan että sinullahan on halu päästä eroon "jostakin". Tämä halu päästä eroon omassa mielessäsi itse pystyttäneestäsi rakennelmasta (ajatuksesta) pitää sitä pystyssäkin. Toista ei voisi olla ilman toista.

      • MyösAjattelija

        Ei ole väliä kuvitteleeko ihminen jotain mielessään (subjektiivinen), vai onko se todellinen (objektiivinen) asia, niin tunnereaktiot ovat samat. Siksi onkin katastrofi, kun ei huomaa mitä mielikuvia mielessään synnyttää. Pyrkimys olisi havaita ainakin vähän tätä prosessia, koska sen takia juoksemme ympäri maailmaa ja saatamme tehdä monta turhaa lenkkiä, jos emme huomaa että oma mielemme projisoi sen aarteen sinne sateenkaaren päähän...


    • BamBamBam

      Et ole toi "näennäisminä", jolle tolla mielikuvitusongelmalla on painoarvoa ja merkitystä.

      Yleensä nää pseudospirituaaliset kysymykset kumpuavat alitajuisesta yrityksestä päästä jotain tiettyä emootiota karkuun tai peittää se jollain lailla (ajattelemisella, aktiviteeteilla kuten etsimisellä ja spirituaalisten konseptien pyörittämisellä ym.).

      Kohtaa se tunne, joka pistää sut etsimään ja pakenemaan konsepteihin. "Kohtaamisella" tarkoitan vain emootioiden pintaantulemista ilman uskomista ajatuksiin kyseisistä emootioista ja kehotuntemuksista. Ja ilman mielipiteitä kys. emootioista myöskään. Antaa niiden olla läsnä niin kauan kuin ovat läsnä, niin sanotusti.

      Ja vaikka ylläoleva tekstissä esiintyy minä- ja sinä-pronomineja, ei se tarkoita että toi jako subjektiin ja objekteihin olisi todellinen. Tai että olisi todellista minää, jolla olisi valta valita mitä tekee tms. Tää on vaan suomenkieltä, ja kieli ei vaikuta todellisuuteen mitenkään.

    • Farts_away

      Se joku, mieli tai mikä lie ei vain lakkaa tuottamasta turhaa emotionaalista puppua. Varsin voimallista. Mehän teemme itse tunteemme, ei niitä mikään ulkopuolinen tuo sisäämme. Olen yrittänyt pysyä faktoissa, siinä mitä todella tapahtuu, objektiivisesti järkeistää, vaan ei toimi ja älyvapaita emootioita pukkaa, kurkkua kuristaa. Liikaa odotuksia, toiveita myös vastineen halua ja sen vuoksi pettymyksiä. Tosin olen saanut turhia lupauksiakin joihin olen uskonut, emootioni ovat erittäin voimakkaita ja negatiivisia.

      • ZenKivi

        BamBam tuossa tiivistää asian kivasti.

        Lopeta pakenemasta omia tunteitasi. Älä yritä päästä niitä eroon. Tuottaa vain lisää ongelmia.

        Hyväksy ne.
        Ei: Olen vihainen, en halua tai en saa olla vihainen. Menee metsään kerralla.


        Ymmärrä ne. Ole niiden kanssa. Tutki niitä, älä arvota niitä.
        Okei, olen vihainen. Mitäs tapahtuu minussa juuri nyt?

        Se on v-mäistä alussa kun korventaa sisällä, mutta ei siihen kuole. Vaatii tosin aikaa.

        Jos ymmärrät, että mistä tunne tulee ja miksi, niin vasta sitten voit muuttaa jotain juttuja sisälläsi jos tarvii. Ja voi olla, että se tunne ei nouse enää tai voit elää sen kanssa ilman kipua.

        Asian järkeilystä ei todellakaan ole mitään hyötyä tässä asiassa. Se on yksi tapa paeta sitä tunnetta ja aiheuttaa vain lisää ongelmia.


    • BamBamBam

      Peter Levine on kuulemma todella hyvä traumaexpertti/-lääkäri. En tiedä paljoakaan kyseisestä kaverista koska vasta eilen sattui tulemaan vastaan. Mutta on kirjoittanut kuulemma kirjan "Waking the Tiger", jota on laajalti kehuttu. Ja muutaman katsomani youtube-videon perusteella kys. henkilö vaikuttaa todella osaavalta ja järkevältä näiden asioiden kanssa.

      Ja "turha emotionaalinen puppu" on mielipide. Mielipiteet eivät ole totta, mutta niitä yleensä ajaa emootiot. Ja tuontyyppiseen toistuvaan ajatus ja tunnemalliin pääsee tunteen/emootion tasolla, ei loputtoman ajattelun ja järkeilyn avulla.

      Ja "me" emme luo tunteita. Tunteet tapahtuvat spontaanisti. Tietyt tunteet (lapsuuden ja nuoruuden traumat ym.) jäävät yleensä kiertämään ja toistumaan kunnes ne näkee ja kokee ilman tuomitsemista ja ilman minkäänlaista subjektiivista käsitystä omasta itsestä.

      Ja loppujen lopuksi "kokemuksellisesti" ei ole ketään, joka antaisi, tai ei antaisi, tunteiden olla. Kaikki mikä ilmenee vain ilmenee, mukaan lukien ajatukset ja myös näennäinen minä-tunne. Mitään näistä aisoista ei tapahdu kenellekään. Mutta tämä ei ole mikään lopullinen totuus koska myös "totuus" on vain ajatus. Kuten myös tämä teksti.

    • Youcanbefree

      Oma kokemukseni: ihmisellä on tunnekeho ja mentaalikeho. Tunnekehoon voi jäädä käsittelemättömiä asioita aiemmista kokemuksista, jos tunteita ei ole pystynyt käsittelemään siinä hetkessä. Tunteet ovat vahvasti yhteydessä ihmisen uskomuksiin: voit siis omien reaktioidesi kautta päästä käsiksi omiin harhaisiin uskomusmalleihin. Esimerkki: tunnet vihaa - uskomus: "Minua on kohdeltu väärin". Vapautuminen tapahtuu kun hyväksyt kaikki tunteet mitä sinulla on, älä anna niille käsitteitä "oikea" tai "väärä"' vaan anna tunteen tulla läpi. Meditoi ja anna tunteen olla, hyväksy se ja rakasta sitä. Silloin huomaat että on kaksi "minua": se joka rakastaa jokaisessa hetkessä ja se joka kokee tunteet. Eli voit päästä tilaan jossa samaan aikaan tunnet vihaa, surua, pelkoa ja samaan aikaan hyväksyt ja rakastat itseäsi ja näitä tunteita. Kun hyväksyt tunteet niin kärsimys lakkaa: tunteet "sulavat" pois. Kärsimys ei synny tunteesta, vaan kieltämisestä: siitä että kiellät tämän hetken. Järkeily ei poista tunnetta, on astuttava mielen yli. Tee anteeksiantoharjoituksia: anna anteeksi itsellesi, anna anteeksi muille. Yksi hyvä keino vapauttaa tunteita ja muuttaa uskomuksia on EFT-emotional freedom technique. Googlettamalla löydät lisätietoa. Sen avulla kykenet pääsemään irti vihasta, pelosta, surusta ja uskomuksista jotka luovat näitä tunteita.

    • Youcanbefree

      Jatkoa vielä.. on tärkeää päästää irti tuomitsemisesta: itsesi, muiden tai menneisyyden tuomitsemisesta. Ajatuksesta että pitäisi olla jotakin muuta mitä tässä hetkessä on. Jokainen hetki on täydellinen - sellainen kuin sen kuuluu olla. Kaikessa rujoudessaan ja rumuudessaankin - sillä jokainen kokemus palvelee valoa. Oma asenteesi asioihin on se jolla luot merkityksiä. Itse asiat, tapahtumat ja ihmiset ovat mutta mielesi antaa käsitteitä, määritelmiä, tuomitsee asiat joko "oikeaksi" tai "vääräksi". Päätä vaihtaa asennettasi asioihin ja katso kuinka olosi muuttuu. Sinä luot todellisuutesi, et ole uhri - olet vain luullut niin ja luonut todellisuutesi sellaiseksi. Voit koska tahansa luoda todellisuutesi uudelleen - mielesi ja uskomuksesi synnyttävät ja luovat todellisuudesta paikan jossa uskomusjärjestelmäsi tulee todeksi. Siksi voit valita elätkö helvetissä vai taivaassa. Rakkaudessa vaiko pelossa. Sinä olet ikuisesti rakastettu, viisas, ikuinen ja sydämessäsi on kaikki tieto. Olet vain valinnut hetkellisen unohduksen jotta voit kokea kaksinaisuutta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6432
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4153
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2567
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2000
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1518
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1377
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1090
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1011
    Aihe