MADISON-MAYFLOWER PUHELINMYYNTIHOMMAT

Rööperin_Veka

Heippa!

Vaan onkos sitä kenelläkään mitään tietoa, jotta minkälainen lafka se taitaa tämä Madison-Mayflower olla? Olen harkinnut näitä puhelinmyyjän tehtäviä heidän Bangkokin toimistossaan ja kovin vaikealta tuntuu saada tietoa "työn" todellisesta luonteesta. Sanoivat ettei mitään tarvitse varsinaisesti myydä. On luvattu kaikkea maan ja taivaan väliltä peruspalkasta työsuhdeasuntoloihin, vaan eivät vanhaa kettua näillä lupauksilla hämää. Vielä en tiedä uskallanko heittäytyä heidän talliinsa ja lähteä toiselle puolelle maailmaa. Mitenhän siellä on työntekijäin oikeusturva ylipäätään järjestetty jos tulee nokkapokka työnantajan kanssa. Ei nimittäin olisi ensimmäinen kerta. Millaista kokemuksia sitä muillla mahtaa olla tästä työnantajasta. Olen kuullut vähän sitä sun tätä. Kuka heittääpi ensimmäisen kiven?

178

15477

  Vastaukset

  • Suomessa jos tulee nokkapokka työnantajan kanssa, niin kaikki järjestyy, kengänkuvalla persiisiin.

   Ei toimi muualla, Ruottissa lusitaan äkkiä 6 vuotta täydellä palkalla ja Ranskassa on vielä mutkikkaampaan. Thaikkulassakin on toimivat työlait liittoon kuuluville.

   • Millaisia liittoja Thaimaassa on ja voiko siitä jäädä kiinni suomen liittoon? paljon kiinnostaa kahden liiton rahat samaan aikaan.

    vai mitä hä?


   • vai sellaista peliä kyllä nuo kelalle kaikki kiinni jäävät ketkä itseään valtion ja taikkulan palkoilla yrittää samaan aikaan palkita. ruotsissa asuneena jäin näppiä nuolemaan ja työnantaja otti ja jätti kyllä se vaan oikea leipä löytyy suomesta


   • Taidanpa kävellä liittoon keskustelemaan näistäkin asioista! ilmiannan kaikki Thaimaassa asuvat jotka liiton rahoilla elelee.....!!!!!!!! senkin siat. porsaat.


   • putkari58 kirjoitti:

    Taidanpa kävellä liittoon keskustelemaan näistäkin asioista! ilmiannan kaikki Thaimaassa asuvat jotka liiton rahoilla elelee.....!!!!!!!! senkin siat. porsaat.

    Moni elää mukavasti pattayalla eikä tarvitse paskapuhelinmyyntiin mennä.


  • Jos joku vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, se tuskin on totta.
   Jos vielä jää paljon avoimia kysymyksiä, sen luulis kertovan tarpeeksi.

   Ensimmäiseksi tulee mieleen noista, *ei varsinaisesti myydä mitään* Nykyisin puhelinterrorismia harrastavat, ikkuna, katto- ja viemäri -kuntotarkastuksia *ihan ilmaiseksi* tarjoavat puhelin tyrkyttäjät.

   Samat *niksit * Kuin muussakin puhelinmyyntityössä. Ensimmäiseen kysymykseen pitää saada kyllä vastaus. Luo positiivisen pohjan. Tyyliin: *Onko sen ja sen kiinteistön omistaja puhelimessa?*
   Kun asiakas on kerran sanonut kyllä, on helpompi saada se uudestaan sanomaan kyllä.
   Kolme kertaa yrittävät tyrkyttää, täysin tarpeetonta, vaikka sanoisi ei, tarjotulle palvelulle.

   Itse en lähtis sellaiseen työhön. Thaimaassakin on mukavampi lomailla.

   • Paskaa!! Kaikki puhelinmyynti on huijausta! nämä nettisivulla kirjoittavat että on muita palveluita mutta puhelinmyyntiä se on............... Onko kellään mitään kokemuksia kunnon asiakaspalvelutöistä thaimaassa? sellaiset kiinnostaa missä ei tarvitse tyrkyttää


  • Mistä muuten tulee nimi MADISON-MAYFLOWER? Ihan uteliaisuuttani vaan tiedustelen.

   • HenkkaMaukka kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Mutta eikö se wolf of wall street jäänyt kuitenkin kiinni? niin käy näillekin koijareille. ensin tehdään kasapäin rahaa ja sitten tulee jalkapanta. vitamiineilla huijataan mummoja ja eletään hienosti. se joka itsensä ylentää se alennetaan.


   • Näin se vaan on! Alennusmyynnit alkaa


   • Varmasti alkaa!!!!


  • Mummoni sanoi seuraavaa: Joka itsensä ylentää - se alennetaan. Veikkaukseni (kuin monen muunkin) että ensi vuonna kyseinen nyrkkipaja on mennyttä. Sen jälkeen huijataan taas peräkärrybisneksissä.

  • Kiitos tästä tiedosta! Vaan olisipa kiva tietää jotta minkälaisia tuotteita tämä lafka puhelimitse kaupustelee?!? Ettei suinkaan olisi vaan "ketunhäntä kainalossa" tai mitään vilunkipeliä?!?

   • Kokonaisuutena tästä viestiketjusta kyseisestä yrityksestä saa melko negatiivisen vaikutelman. Tällä hetkellä firman nettisivujen mukaan toiminnassa on kolme toimistoa Thaimaassa, kaksi Bangkokissa ja yksi Pattayalla. Mikäli pitää paikkansa, ei voida puhua enää ihan "pikkupuljusta". Onkohan täällä kirjoitellut useampikin (katkera) entinen työntekijä?


   • No tuohan ei pidä ensinkään paikkaansa. Ja näin erikoisasiantuntijana toteasin, että vaikka pitäisikin - niin siinä tapauksessa kasvuvauhti olisi suhteettoman suuri ja mehän kaikki tiedämme miten siinä pelissä käy.


   • SivustaSeurannut kirjoitti:

    No tuohan ei pidä ensinkään paikkaansa. Ja näin erikoisasiantuntijana toteasin, että vaikka pitäisikin - niin siinä tapauksessa kasvuvauhti olisi suhteettoman suuri ja mehän kaikki tiedämme miten siinä pelissä käy.

    Pattayan suomiseurallahan toimisto näyttäisi olevan. Tarkoittaako siis, että kyseisellä virmalla vain pattayalla firma vaikka puhuvat että bangkokissa myös? Kahveella tulee käytyä tuossa lähistöllä viikottain


   • Ihme homma että firmalla näitä soittopaikkoja ja toimistoja riittää vaikka muille jakaa, kuitenkin suomalaisten tekemää myyntiä tehdään tasan tarkkaan Bangkokissa yhdessä toimistossa (aiemmin oli juu kaksi mutta jengiä jostain syystä alkoi poistumaan yrityksen kengistä niin haipakkaan tahtiin että toinen piti sulkea) ja pattayalla yksi. Lupauksia on kuultu että uusia toimistoja aukee sinne ja tänne mutta ihme homma kun niitä ei sitten olekaan näkynyt.


  • Kaikki merkittävät puhelinmyyntityöt maailmassa on jo siirretty intialaisille.
   Ne jätkät painavat duunia tosissaan 20 h 20:n euron päiväliksalla.

   En jaksa uskoa tuon otsikon yrityksen menestykseen.
   Palataan asiaan kesällä ja katsotaan onko firmaa enää olemassakaan.

  • Eikös nämä samat veijarit olleet taustapiruina siinä hämäräperäisessä ja pahamaineisessa peräkärry -bisneksessä?

  • Eikö tuo "johtaja" ole vieläkin mukana Respon peräkärry bisneksessä. En tiedä minkä laatuisia ovat mutta kyllä ainakin niiden FB Aasian FB sivua hallinnoi.

  • Onko siellä taimaassa muita puhelinmyyntifirmoja mitä voisitte suositella?

   jos voitte laittaa linkkejä. facebookista en ole löytänyt kuin töihinulkomaille online ja Tämä madison mayfloweri

   • Kokemusta orangelink nimisestä työpaikasta tai Connector for asiasta?

    Molempiin pohdin hakemista myös. Jos ketjussa on tietäjiä niin laittakaa tänne muita paikkoja niin voin vertailla. Paskaahan se puhelinmyynti on mutta pariksi kuukaudeksi sinne voisi tulla töihin. muista firmoista en löytäny oikein mitään infoa ja tästä firmasta en vielä oikein kirjoitustenne perusteella vakuuttunut.


  • paljon siellä thaimaassa on palkallisia sairaslomia?

   • Madisonil tasan nolla, Thaimaan lain mukaan kyllä pitäs maksaa saikkuja mut madisoni nyt menee ihan omakeksimän lain mukaan, se näkyy kaikessa mitä firma tekee rahaan liittyvissä asioissa.


  • Myönnän olen saanut potkut firmasta ja sitä saatte mitä tilasitte saatana! Olen hyvä työntekijä mutta tämä firma ei osaa arvostaa hyvää työtä vaan miettii omistajat vain rahojaan ja tuottojaan.

  • miten tällainenkin paskaketju on päivän suosituimmissa????? Joku taso Suomi24 sessakin seuraavaksi puhutaan varmaan timo soinin yksityiselämästä

  • Otetaan nyt taas ihan rauhassa vaikka se ei ole mahdollista täällä suoli24. Ajatelkaa nyt ihan järjellä tätä firmaa. Taustalla on yksi henkilö joka oli mukana Ikaros Groupissa joka "kadotti" yli 5 miljoonaa euroa sijoittajien rahoja mutta poliisi ei tutki enää tapausta jonkun takia eli siinä ei sitten ollut mitään "epämääräistä". CEO on kaveri jonka firmat Virossa ovat nyt hieman rempallaan mutta aina saa yrittää uudestaan.
   Ja kasvu on niin kovaa että saa olla aika paljon kassaa jotta pystyy maksamaan palkat jos ei myynti kulje myyjillä. Ja saa tulla korjaamaan omat väitteeni epätodeksi jos olen väärää tietoa antanut täällä.

   • Kyllähän se on tämä toimitusjohtaja Kassimäki eikä CEO, jolla on mennyt Viron bisnekset katolleen ja firmojen velat jäänyt pystyyn. Kyllähän tämä pahasti siltä näyttää, ettei tämä toimitusjohtaja ei ole "muistanut" kertoa ihan kaikkea mitä on Tallinnassa taakseen jättänyt, silloin kun hänet on Madisonille rekrytoitu. En usko että näin hieno firma olisi häntä palkannut toimitusjohtajaksi jos olisivat tienneet missä mennään. Tosin antaa aika epämääräisen kuvan myös tästä rekrytointiprosessista, jos ei taustoja ole ymmärretty selvittää ennen kuin nimet on lyöty paperiin.


   • Hieno firma, my ass...


  • Eipä enään ole Kassimäki yhteistiedoissa. Ainut ongelma on se että hakukoneen kautta näkyy vielä CEO positio ja profiili yhtiön nettisivuilla vaikka ei näy suoraan yhteistiedoissa. Ihan perusasioita on henkilöiden taustojen selvittäminen ennenkuin palkkaa niin sinäänsä on turhaa jälkikäteen korjailla.
   Pitää vielä kirjoittaa loppuun että minulla ei ole mitään sitä vastaan että perustetaan yhtiö ja yritetään menestyä mutta siinä tulee ongelma kun värvätään henkilöitä joiden menneisyydestä löytyy epäselvyyksiä niin silloin esitän kysymyksiä ja epäilen toimintaa. Jos on mukana noita henkilöitä niin silloin pitää kestää kritiikkiä.

   • No sepäs kävi nopeasti. Onkohan tämän puljun kriisiviestintäsuunnitelma ajan tasalla?!?


  • tämä keskustelu on kyllä viihdyttävä.

   Olen työskennellyt Madisonissa muutaman kuukauden ajan ja olen ollut erittäin tyytyväinen töihin siellä. Thaimaassa ei ole paljon työpaikkoja ulkomaalaisille ja Madison tarjoaa hyvän mahdollisuuden ok palkalla, hyvällä porukalla ja mukavilla työoloilla toimistossa.

   • Haastan sinut todistamaan sanasi! Joten olepas hyvä ja astu esiin omalla nimelläsi niin otetaan asia selvityksen alle! Eikös niin.


   • Vaikeita on ollut ajat selkästi mutta nyt tosi tyytyväinen kyllä madisoniin työnantajana.auttavat esimiehet ja rento työporukka.


  • senkka :D

   kun kerran haasteen teit niin aloita vaikka kirjoittamalla itse ensin oma nimesi esiin yhdessä linkin kanssa FB tiliisi (oikea ja uskottava sellainen) jossa näkyy enemmän kuin 20 frendiä! eikös niin.

  • taisi mennä senkalla pöksyyn...

   • Näitä snagarijonossa senkatettuja on lauma täällä, tai sit yx.
    Jari N Lahdesta tyyliin minä täten lupaan syödä pallini marinadissa ja annan heti 10.000 euroa aviomiehelle jos hän todistaa MINULLE olevansa mitä kirjoittaa.
    Osakaslainapersaukinen 2010 lupasi myös syödä pallinsa.

    No miten kävi........ seli seli ja pupu pupu, eli sama juttu kuin sun senkkapojulla.

    Taitaa olla sama piripää eri nimimerkein.


  • Mikä on kohtalainen palkka? Ja pitää varmaan painaa ihan 110% lasissa päivät että saa hyvän palkkan kuten yleensä on tapana puhelinmyynti yrityksissä. Kokemusta on ja tiedän että edes 2500e/kk on aika kovan työntakana ja siinä ei ihan 8h päivässä riitä. Ja onko kerrostalot jo valmiit kun täälläkin on niistä puhuttu? Ja minkä takia on poistettu CEO sivuilta jos ei mitään hämärää ole taustalla?

   • Mulle haastattelussa sanottiin että 7,5 euroa pohjapalkka ja provisiot päälle esimerkiksi 2,5 euroa per myyty paketti ilmaista vitamiinia tarjoavat kokeiluun. Jotenkin se vitamiinimyynti ei itselleni oikein sovi saatana yöt istutaan myymässä vitamiinia j huijataan mummoja. miettikää pari kertaa ennen kuin uhelinmyyntiä alatte tekemään voi alkaa omatunto kolkuttamaan. pesuainehommiin lähden niissä kuitenkin maksetaan vähintään 4000e kuukaudessa.


  • Sydän syrjällään tässä on tätä keskustelua joutunut seuraamaan. Vaan mikähän se mahtaa olla näiden toimistojen tilanne? Onko niitä nyt useampia vai vaan yksi siellä Pattayalla? Olen ymmärtänyt että niitähän pitäisi olla Bangkokissa, Pattayalla ja myös Hua Hinissä. Tässähän joku juuri kirjoitti että suurista puheista poiketen näitä toimistoja olisikin vain yksi. Mene ja tiedä.

  • Jos on niin onneton tumpelo puhelinmyyjä, että täytyy setviä juttua Thaimaan matkailupalstalla, on parempi vaihtaa ammattia DingDongin ihannoimaan pakaratyöhön rakennellen palkoillaan taloja vaikka Isaniin ja ostaa pati kiloa kultaa, jota jokaisella ainakin Pattayan hyvällä jätkällä tulee olla.

  • Kassimäen virokuviot oli kyllä firmalla tiedossa. Kassimäki hoiti hommansa hyvin, oli työntekijöille rehellinen ja yritti pitää uppoavaa laivaa pystyssä. En usko että fimalla on tulevaisuutta ilman häntä. Lähes kaikki Madisonin työntekijät vahtoivat kilpailijalle töihin joten jotain hämärää siellä tapahtuu. Aspaa ei myöskään ole, livechattia ei edes tullut eikä Bangkokin kakkostoimisto ole edelleenkään avautunut kovista huuteluista huolimatta. Ei taida olla vieläkään Hua Hinin toimisto auki? Korjaatkaa jos olen väärässä. Puolen vuoden jälkeenkään ei työlupia kulunut. Paljon luvattuja uusia projekteja. Todellisuudessa myydään vitamineja aamusta iltaan samaa listaa soitellen ;)

   • Ohhoh! Täytyypä pitää silmät auki ja päivitetään tänne jos jotain kuuluu!!! Hyvä että tämä salaperäisyyden verho hieman raottuu! Seurataan tilannetta silmä kovana!


   • Kassimäki muun muuassa jätti kaikkien palkat säppiin edellisille työntekijöille. En menisi virmaan missä hän on töissä. eipä näy enää olevan tuolla madisonin nettisivulla. liekö lähtenyt seuraavaa huijauspuljua laittelemaan.


   • Voi valtavaa! Vai että sellaista peliä siellä on pidetty ja nyt sitten Thaimaassa homma jatkuu. Yleensähän nämä hommat menevät niin, että ensin koijataan yhdessä maassa ja sitten kun maa alkaa polttamaan jalkojen alla niin luikitaan toiseen maahan. Ja sitten ei muuta kuin sama taas uudestaan. Kyllä oikeasti panee niin vihaksi tällaiset puliveivarit!   • Sai ne tiimin Hua Hiniin, mikä toimi noin 4viikkoa. Tää firma on täyttä kusetusta, työntekijöille sekä asiakkaille.


  • Haistakaa kaikki puhelinmyyjät ja thaimaalaiset pitkä vittu!!!!!!!!!!!!! Tienaan nykyään varastolla 3kertaa enemmän urakkatöissä kuin te. Thaimaa on aivan paska paikka asua. unelmalta kuulostaa mutta ei siellä ole muuta tekemistä kuin käydä huorissa saatana

  • Uppoava laiva kyseessä. Työntekijöille maksetaan enään kuin provisioata. Eli jos et myy tarpeeksi päivän aikana, niin olet ollut päivän ilmaiseksi töissä. Luvataan ummet ja lammet, mutta mikään ei pitänyt paikkaansa. Työntekijöitä painostetaan kokoajan ja vahditaan myyntiä tuloksia silmätarkkana. Varotuksia jaetaan helposti myyntituloksista, kun olet saanut varoituksen niin heidän ei täydy maksaa irtisanomispalkkaa jos sinut irtisanotaan.

   Yritys näyttää ulospäin todella hienolta ja markkinoi yritystään, mutta todellisuudessa yrityksen sisällä muhii tikittävä aikapommi.

  • Totuus on se että BOI(MadisonMayflower) yhtiön pitää maksaa vähintään 50 000 bahtia/kk palkkaa jokaisella ulkomaalaiselle työntekijälle eikä sitä voi soveltaa millään provikka palkalla. Jos yhtiö ei maksa tuota 50k niin silloin toiminta on laitonta.
   No onneksi jokaisella on mahdollisuus mennä kokeilemaan onneaan mihin päin maailmaa ja mihin yritykseen tahansa mutta itse pysyisin kaukana yrityksestä jonka johdossa on kaveri joka on ollut mukana epäilyttävässä yrityksessä jonka nettisivut ja johtajat hävisit kuin tuhka tuuleen.

  • Nyt on tulossa kuulemman ne kauan odotetut asunnot. Lähellä BTS (Thong Lo)asemaa ja kaksio maksaa 9000baht/kk.... ilman takuita... ja aivan uusi rakennus.... jos edes vähää on perillä Bangkokin vuokramarkkinoista niin ei tuollaista hintaa ole missään jos on edes vähän hyvillä pelipaikoilla. Tuo pitää tuplata että saisi edes jostain vanhemmasta rakennuksesta huoneen joten vähän haiskahtaa taas...
   Mitä taas tulee puhelinmyynti työhön niin itse olin noin vuoden töissä Bangkokissa ja suurimmalla osalla työntekijöistä viikkoaikataulu oli tämä:
   Ma-To nukuttiin puoleenpäivään ja sitten töihin jonkunlaisessa motivaatiolla ja sitten illalla ehkä yhdellä tai kahdelle kaljalle ja sitten nukkumaan ja sitten alkoi alusta tämä kaava kunnes-
   Pe koko päivä raivokkaasti töitä ja kun pääsi pois niin viihteelle ja siinä meni koko yö-
   La aloitettiin ajoissa juominen ja se jatkui aamuunasti-
   Su koko päivä koitettiin palautua viikonlopusta ja sitten tulikin jo taas uusi viikko
   Ja kun palkka tuli niin silloin kyllä saattoi mennä viikollakin pari päivää ohi kun oli taas viihteellä. Ja yleensä parin viikon sisään palkan tulosta matka kävi kohti Pattayaa missä meni taas lujaa. Mutta väliviikkoja oli koska rahat tiukalla palkkojen välissä. Harvalla jää säästöön rahaa ihan hirveästi mikä ei ole kyllä kovin vaikea arvata koska meno on Bangkokissa aika villiä joten rahaa kuluu.
   Toivottavasti jokainen joka harkitsee lähtöä ulkomaille töihin tajuaa sen että kyllä rahaa kuluu yllätävän paljon kaikkeen ja nopeasti hupenee säästöt jos niitä on ja aina kaikki ei mene putkeen niin voi olla yllättävän rankkaa tehdä töitä jos ei suju.

  • Taas on palkat Madisonilla myöhässä. Hieman huolestuttavaa firman jatkon kannalta, kun myöhäiset palkat tarkoittaa aina pommin varmasti että kaikki muut maksut on rästissä. Myyjillä mukavat oltavat kun on elettävä pyhällä hengellä. Mutta ei se mitään, pääasia että taikaTimillä uudet kämpät valmistuu hyvää vauhtia. Toki sielläkin suunnalla ollu vissiin ongelmia palkkojen kanssa, kun sähkärit käyneet takavarikoimassa pistorasiat uusien kämppien huoneista. Liekö sitten menny myyjien palkat uusien pistorasioiden ostamiseen? Saapa nähdä milloin Madisonin myyjät käy kantaa tietokoneet ja muun irtaimiston paikalliseen panttilainaamoon...

   Eli kannattaa kaksi kertaa miettiä ennen kuin harkitset kyseiseen firmaan työllistymistä!

   • Itse olen töissä ja aion vaihtaa heti tuolta kunnes uuden paikan saan! Tarinat pomosta nii totta tällä plastalla, mutta muut työtenkijät ovat kyllä olleet mukavia. Minua ainakin autettiin asunnon hommaamisessa ja muutenkin saanut hyviä neuvoja täällä asumisen, mutta muuten vaikuttaa kyllä paskalta firmalta ja päivittäisten ja viikoittaisten kilpailuiden bonukset ihan naurettavan suuruisia! Hakekaa jonnekkin muualle töihin!


  • Hiljaista on mutta kyllähän sen ymmärtää kun kyseessä on Suomi24 mutta silti jos joku miettii töihin menoa Thaimaaseen niin laitetaan vielä yksi mietelmä/laskelma tästä yhtiöstä:
   Yhtiö on BOI-yhtiö mikä tarkoittaa sitä että yhtiö on maksanut tietyn summan rahaa (yleensä 10 miljoona THB) ja silloin yhtiö voi antaa työlupia ulkomaalaisille. Minimi palkka mitä pitää suomalaisille maksaa on 50 000THB/kk ja se pitää maksaa joka kuukausi eli ei voi maksaa provikkapalkkauksella vaan pitää olla pohjapalkka. Yksinkertaista eikö? mutta kun yhtiö maksaa työstä(pattayan toimisto ja vitamiini myynti) 200thb/tunti plus provikat mutta jos ei saa myytyä niin nopealla laskulla 50 000/20THB pitää tehdä 5 päivän työviikossa 12,5 tuntia töitä joka päivä että tuo 50 000 tulee täyteen kuun lopussa. Kuulostaa mukavalta eikö, vaikka toki saa varmasti jotain myytyä mutta silti voi olla pitkät työpäivät... No onnea kaikille jotka lähtevät ulkomaille etsimään parempaa elämää mutta muistakaa olla kriittisiä,ulkomailla on aivan erisllaista kuin suomessa ja ihmiset voivat sanoa toista mutta tehdä aivan muuta...

  • Nyt vedän sanani takaisin. Madison maksoi palkat -tosin vähän myöhässä kuulemma johtuen henkilöstön kovien huumeidenkäytöstä joka piti selvittää ennen sitä. kyllä itse annan ymmärrykseni kuinka paha asia thaimaassa jos jää huumeista kiinni. puhuivat turvallisuudesta että jos joku käyttää huumeita ja tulee tarkastus niin siinä voi joku ihan minunlainenkin kannabiksen relauskäyttäjä joutua turhaan ongelmiin.

   • Ei ole mitään syytä vetää sanoja takaisin. Homma on justiinsa niin kuin aikaisemmin kirjoitin. Jokainen aivoilla varustettu henkilo ymmärtää että palkkojen myohässä oleminen johtuu siitä että firmalla on kassa tyhjä, eikä tuollaisesta naurettavasta tekosyystä.


   • Tietoatietoa kirjoitti:

    Ei ole mitään syytä vetää sanoja takaisin. Homma on justiinsa niin kuin aikaisemmin kirjoitin. Jokainen aivoilla varustettu henkilo ymmärtää että palkkojen myohässä oleminen johtuu siitä että firmalla on kassa tyhjä, eikä tuollaisesta naurettavasta tekosyystä.

    Montako aivoilla varustettua henkilöä on ryhmässä Pattayan rakkaat ????


  • Älkää vain missään nimessä hakeko kyseiseen firmaan töihin, tai olko johto portaan kanssa tekemisissä. Tuossa duunipaikassa tapahtunut työntekiöiden yksityiselämän urkintaa rankalla kädellä, johtokunta sotkee ihmisten ajatukset ja päät sekä puuttuu yksityiselämään työajan ulkopuolelle liittyviin asioihin, mitkä ei vaikuta työn tekoon millään tavalla. Kunnon laitos meininkiä siis. Eivätkä myöskään maksa palkkoja ajallaan, eikä sosiaaliturvamaksuja saati työntekijöiden veroja. Edellä mainitut kyllä vähennetään palkoista, mutta todellisuudessa ne jäävät johtajan omaan taskuun, ja kenkää tulee heti ku pitäisi veroilmoitukset tehdä. Ja kenkää tulee jos juttelet vapaa ajalla jonkun ystävän, sukulaisen tai työntekijän kanssa jostain asiasta mikä ei ole päällystön mieleen. Tälläisiin asioihin kuuluvat työn ulkopuolella tehdyt asiat, mitkä eivät liity millään tavalla töihin tai tiedon levittämiseen työ asioista, vaan tekijän omaan elämään ja yksityisyyteen, ja siitä kenkää pakaraan. Hienosti toimii hommat. Kaikki 5 täähtee saa Madison-Mayflower palkinnoksi siitä että johtajan pallilla istuu yksi henkilö henkilö, joka kusee työntekijöiden muroihin. Hajoita ja hallitse on hänen periaatteensa.

   PS: Madison-Mayflower ansaitsee vuoden paskin työpaikka palkinnon, ainostaan johtoportaan takia. Ja näin surkeeta johtokuntaa ei tulla näkemään toimialalla seuraavaan 10 vuoteen, eikä olla viimeiseen 5 vuoteen tavattu.

   Terveisin entiset työkoneet joita viilattu linssiin ja urkittu.

   • Koitappa ajatella kuka tahtois tollasen ruikuttajan töihin.


   • Työkone2010 kirjoitti:

    Koitappa ajatella kuka tahtois tollasen ruikuttajan töihin.

    Mitä hän ruikutti? Kertoi vain faktoja.


  • Ei ole liittoja, eikä sen puoleen oikeuksiakaan. Helposti saat kenkää ja voit unohtaa työttömyyskorvaukset. Itse asuin paikassa, jossa näitä suomi jamppoja tuli pariksi kk ryyppäämään ja "töihin"

   • Tarkoitit varmaankin SuomiJorkkia, näitä nuoria naimattomia uroita.


   • Työttömyyskorvaukset vievät suomen konkurssiin. terveille immeisille maksellaan sohvalle rahhoo. ikäni rekkaa ajanut selkävääränä minun rahoillani rietastelevat nykyajan nuoret. minä voin matkustella työ voitta painua takaisin töihin


  • Moni kuvittelee että Thaimaa on villilänsi mitä tulee tyontekemiseen ja tyontekijoiden oikeuksiin ja että tyonantajalla on täysin vapaat kädet puuhastella tyontekijoiden kustannuksella. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, tyontekijoiden oikeukdet on otettu huomioon kattavasti lakipykälissä samassa mittakaavassa kuin esim. Suomessakin. Ongelmana vaan on, että pääosa täällä Thaimaassa tyoskentelevistä ei tunne oikeuksiaan. Jos kiinnostaa paremmin perehtyä, niin mm. tuosta dokumentista loytyy enemmän infoa:

   http://www.labour.go.th/en/attachments/article/18/Labour_Protection_Act_BE2541.pdf

   Entisenä Madisonin myyjänä tiedän, että firma rikkoo lakia mm. sairaslomakorvausten, irstisanomisajan palkan, arkipyhäkorvausten ja minimi palkan osalta. Jos paikallinen Labor Department saa näistä rikkomuksista vihiä, niin voipi olla kurjempi tilanne firmalla. Tämä on tärkeä ottaa huomioon kaikkien jotka miettivät ulkomaalle muuttoa ja kyseisen firman parissa tyoskentelyä.

  • Totta mooses Madisonilla on palkat myöhässä -- eikä johdu muuten työntekijöiden huumeidenkäytöstä, vaikka näin olisivat henkilöstölleen sepittäneet. Kyllä sika syitä keksii, ja sialla taas perse auki. Miten voi olla, että firmalla joka jättää verot maksamatta, viilaa ja höylää sekä myynti- että johtohenkilöstöä palkoissa ja jättää 90% työlainsäädännön mukaisista maksuista maksamatta voi olla kassa tyhjä?? Pumppaavat ilmeisesti firmassa kiertävää rahaa ulkoisiin sijoituksiin siinä tiedossa, että laiva tulee uppoamaan lähitulevaisuudessa -- saavatpahan pääjehut sentään tuhkat pesästä ennenkuin näin käy. Eikä tässä touhussa mitään uutta ole; palkat on Madisonilla myöhässä, koska palkat on Madisonilla myöhässä. Kellot kiertää myötäpäivään, Suomi ei pärjää FIFAssa, Nalle Puh tykkää hunajasta ja Madisonilla on palkat myöhässä. Tottukkee.

  • Tsemppiä potkujen saaneille. Eiköhän sieltä päin löydy muitakin myyntilafkoja Suomilipun alta.. Mielenkiinnosta kysyn. Montako työntekijää jäljellä?

   • Alle 30


   • ...suurin suomalaisten työllistäjä Thaimaassa...


   • Bangkokissa noin 10, pattayalla MAKSIMISSAAN samaa


  • Tuosta verotuksesta sen verran, ettei se ole firman asia. Työntekijä maksaa edellisen vuoden verot maaliskuun loppuun mennessä. Thaimaassa firma ei ota veroja palkasta, vaan ainoastaan sosiaaliturvamaksun, joka taas takaa työntekijälle ilmaisen terveydenhuollon valtion sairaalassa. Työlupaa ei uusita jos verot ovat rästissä.

   Thaimaasta löytyy asiallisiakin "suomalaisia" työnantajia., Jotka hoitavat kaiken oppikirjojen mukaan ja joiden toimistolla on mukava työskennellä. M-M ei ole yksi näistä paikoista. Pahoinvoinnin voi aistia, kun ajaa toimiston ohi ja näkee työntekijät. Lauantaina painavat duunia. Voi voi.

   • M-M kuitenkin jokaisesta palkasta vähentää verot erittäin mielivaltaisesti. (Esim jos tienaat 80k/thb kuukaudessa niin vähennetään veroihin 10k, ja sitten kun tienaat 35k/thb niin vähennetään vain 100thb..) Ja ne sosiaaliturvamaksut, jotka myös palkasta vähennetään, ei todellakaan oikeuta sinua ilmaiseen terveydenhoitoon. Pitää olla vähintään 6kk työlupa, että pääsee lääkäriin ilmaiseksi. Ja se on pakko myöntää että en kyllä tiedä mikä se sos maksu pitäisi olla, mutta kaikilta työntekijöiltä ainakin vähennetään se 750thb jokaisesta palkasta  • Toki on työntekijän vastuulla verot mutta jos yhtiö sanoo että se hoitaa kaikki verotus/työasiat niin että sinun ei tarvitse mitään tehdä itse niin silloin moni varmasti uskoo että firma hoitaa ne. Suurin osa työntekijöistä taitaa olla18-25 vuotiaita niin silloin ei ehkä ole päällimäisenä mielessä verot sun muut jos firma sanoo hoitavansa ne vaikka itse pitäisi varmistaa asia mutta silti jotain yhtiön pitäisi näistä asioista puhua ja auttaa mitä M-M ei taida tehdä. Ja jos ei ole omaa vakuutusta ja toiminta yhtä hämärää kuin M-M niin voi käydä huonosti jos ei olekkaan kaikkia maksuja hoidettu ja kun sairastut niin lasku tulee sairaalasta ja se leikki voi käydä kalliiksi ilman vakuutusta.
   Aika huolestuttavaa jos osa tarinoista täällä on totta ja herra Olsbo on Thai Finnis chamber of commercen johtokunnassa mukana.... Ollaankohan tuolla tietoisia mitä M-M sisällä tapahtuu?

   • Tuskin ollaan tietoisia. Taidankin heti ilmoittaa.


  • Eiköhän Taikatimi kohta luovuta idioottimaisen yrittämisen...suurta ja upeaa paskanvitut sanon

  • Nyt on kyllä timi kussu pahasti asiat. UUSILLE TYÖNTEKIJÖILLE TIEDOKSI (jota on nyt otettu firmaan vanhojen poistettua) älkää luottako timiin ja juoskaa vielä kun voitte.

  • Nyt on palkattu sitten johdonassistentti, mutta työntekijöille ei makseta palkkaa.. voi sitäkin assistentti raukkaa

  • Tämä taitaa olla Suomi24 historian eniten suosiota saavuttanut keskustelu Thaimaassa olevasta suomalaisia työllistävästä yrityksestä? Menestys tarina siltä osin siis.

  • Madison Mayflower on nyt maksanut palkat kaikille jotka ovat viela toissa.

   Kaikki jotka lopettaneet tai irtisanottu niin ei ole palkkoja maksettu

   • Enemmän siel on näit lopettaneita kun varsinaisia työntekijöitä. Viimeisen kuukauden aikana sieltä on lähtenyt tai potkittu pois varmaankin puolet työntekijöistä. Muutamia uusia on tullut tilalle, mutta kyllä ihminen, jolla on silmät ja korvat päässä huomaa hyvin pian että tämä laiva tulee uppoomaan nopeemmin ku Estonia itämerellä.


  • jos tienaa 50.000THb palkkaa kuukaudessa ja et maksa / yritys ei tilittänyt henkilöveroasi ollenkaan niin miten voi tulla vain 20.000thb vuodelta veromätkyjä? Itsekään en kovin vakuuttunut tästä madisonmayflowerista nykyään mutta kyseisessä viestissäsi on varmasti paskapuheita mukana. Jos yritys ei maksa henkilöstöltä vähennettyjä veroja valtiolta ei voi hakea uusia työlupia edes. Monessa asiassa yrityksen toimiessaan thaimaassa pitää tarjota ajantasainen verotukseen liittyvät dokumentit eli ei yritys voi jatkaa toimintaa jos verot ei ole ajantasalla. En kuitenkaan näihin puhelinpajoihin luottaisi. Olin aikanaan connector nimisessä yrityksessä joka hoitaa aina palkat ajallaan mutta verot jäi työntekijän hoidettavaksi suoraan ja arvatkaapa kuinka moni 20 vuotias niitä osasi maksella ja tehdä veroselvityksiä siitähän sitä mätkyä sitten kertyy kun yrittää livahtaa maasta pois...

   • En ota kantaa Madisonin veronmaksuun, mutta kirjoittaja ei ole ainakaan maksanut veroja 14v thaimaaseen jos ei tieda mitaan verotuksesta. 50.000thb/ kk tulosta tulee veroja maksettavaksi juurikin n. 20.000thb vuosi tasolla. Veroja ei makseta ollenkaan alle 150.000 vuosituloista ja kun vahennyksia voi tehda jo n. 170.000 per vuosi, niin 600k vuosituoloista jaa reilu 20k maksettavaa veroa.

    https://www.thaistartup.com/references/pitc.php


   • veromies kirjoitti:

    En ota kantaa Madisonin veronmaksuun, mutta kirjoittaja ei ole ainakaan maksanut veroja 14v thaimaaseen jos ei tieda mitaan verotuksesta. 50.000thb/ kk tulosta tulee veroja maksettavaksi juurikin n. 20.000thb vuosi tasolla. Veroja ei makseta ollenkaan alle 150.000 vuosituloista ja kun vahennyksia voi tehda jo n. 170.000 per vuosi, niin 600k vuosituoloista jaa reilu 20k maksettavaa veroa.

    https://www.thaistartup.com/references/pitc.php

    En minäkään ota kantaa 14 vuoteen, mutta siihen otan että tässä keskustelussa jauhaa paskaa duunarit, joilla ei ole hajuakaan yritystoiminnasta Thaimaassa eikä myöskään Suomessa.

    Suomessa sentään on tilaajavastuulait ynnä muuta teatteria ja aina on keinot kierroille, niin on Thaimaassakin ja onhan täällä yksi joka väittää elävänsä ilman veroseuraamuksia osakaslainoilla tietämättä mikä on arvonlisävero.


  • thaimaassa yksityishenkilön vastuulla on itse ilmoittaa saamansa tulot valtiolle ja maksaa niistä tuloverot. yleensä puhelinmyynti firmat eivät maksa veroja työntekijöidensä puolesta. tämä on totuus, kuten juuri kerroit aikaisemmassa viestissä.

   madison on todistettavasti maksanut kaikkien työntekijöidensä ja omat firmansa verot valtiolle. tästä on nyt turhaa kinastella. tekevät tosi ison palveluksen työntekijöille kun hoitavat heidän puolestaan ennakonpidätyksen ja muut maksut. muut suomalaiset firmat eivät tee tätä thaimaassa.

  • Niinköhän vaan hoiti. Minulle eivät ainakaan lähettänyt mitään lappuja Suomeen jotta voin hakea veronpalautukseni. kai se on suomella ja thaimaallakin jokin verosopimus

  • Yritys jolla ei ei vuottakaan ollut työlupia. Luulottelijoiden että on maksaneet edeltävien vuosien veroja :D

  • Todella hienoa kuvaa antaa tämä yritys kun lukee tarinoita miten yhtiö hoitaa asioita. Lupaa paljon mutta totuus on eri. Kun ei makseta palkkoja ja koittaa mennä sopimaan siitä niin aletaan uhkailla. FB puolella joku kertoi totuuden niin ei se kauaa ollut siellä mutta kyllä moni komppasi että M-M on huono työnantaja. Johdossa on henkilö jolla on taustaa suurien summien huijaamisesta(Saloranta=Ikaros Group) ja johtaja vahtii työntekijöitä ja heidän yksityiselämää.
   Onnea vaan kaikille jotka lähtevät yrittämään tuonne

  • Miten hommat etenee?

  • On kyllä säälittävää toimintaa jos edes osa mitä täällä on kerrottu on totta. Suomessa nyt ei ole läheskään yhtä paha jos yritys ei hoida velvoitteitaan tai maksa palkkoja koska Suomen työmarkkinoita kuitenkin vahditaan ja lähes aina työntekijä saa sen mitä hänellä kuuluu. Kun taas Thaimaassa ei ole niin selvää varsinkaan jos ei tiedä miten hommat toimii ja kuinka moni 20-vuotias niin välittää perehtyä jos yhtiö lupaa hoitaa kaikki kunnolla. No jos yhtiö jatkaa samaa linjaa niin ei taida edes ensivuotta nähdä kun kokoajan rekry päällä ja uusia tulee mutta ei halua pysyä kauaa yrityksessä.
   Onkohan muuten sattumaa että M-M postasi kuvan missä itse isoherra Olsbo myi kauneustuotteita ja kuvateksti oli joku "jos ei osaa myydä niin miten voi opettaa" vai johtuuko soittelu siitä että ei ole työntekijöitä?

  • Tänään kävimme department of Labourissa ja boi:ssa keskustelemassa kyseisestä yrityksestä ja maksamattomista palkoista sekä otimme yhteyttä lakimieheen. Annamme perjantaihin asti aikaa maksaa palkat tai pidämme huolen siitä että tämä firma ja sen omistajat ovat helvetin kusessa.

  • Nytten johtokunta avaamassa uutta toimistoa Koh Changin saarelle nimellä ja vieeläpä iihan uudella nimellä Quuma vai mikä nytten olikaan. Heti äkkii naama toisen yrityksen taakse piiloon (kun vanhasta tulee paskaa tuulettimeen joka tuutista), että saa jatkettua työntekijöiden kusettamista. Lupaavat jopa maksaa vapaa ajalta palkkaa.. jos käy vähä snorklaamassa tai heittelee frisbeetä rannalla, ennen työpäivän alkua.... Hienosti luvataan ummet lammet kun, ko toimistoa ei edes ole avattu vielä ja näiden toimistohankkeet tiedetään sen verta hyvin, että varmaa saa kolmen vuoden päästäkin kattoo uudestaan, että joskos nytten pääsis maksaa frisbeen heitosta palkkaa, mutta eih, burmalaiset varastaa jälleen pistorasiat ja hanke seisahtuu, :D

  • Kuinka moni tässä ryhmäkanteessa on mukana?

  • Ja tämä johtaja sen kun kimittää kukkopilli kuurassa! Tämä on lopun alkua. Etteivät nyt vaan joutuisi Thaimaan suomalaisessa kauppaseurassa tekemään vallan uusia hallitusjärjestelyjä...? Seurataan tilannetta silmä kovana ja päivitetään tänne kun jotain ilmenee, eks jeh?

  • Eiköhän M-M löydä ne puuttuvat palkkarahat jos on uhattu että asia menee eteenpäin jos ei nyt saa. Taustalla on kyllä varmasti sellaisia henkilöitä joilta löytyy helposti kymmeniä tuhansia euroja, Saloranta sekä hänen kaverinsa Liback niin joku järjestely varmasti onnistuu. Uutta rekryä vaan sitten päälle ja töihin vain nuorta alle 25 vuotiasta väkeä ja sitten sama jatkuu ja luotetaan siihen että he eivät kyseenalaista mitään. Ei varmaan enään M-M rekryä jo Thaimaassa olevia työntekijöitä.

  • En halua missään nimessä juoruilla täällä, mutta pahat kielet tiesivät kertoa että se Bangkokin kämppäprojekti on menny vallan katolleen ja kaikki jätetty pystyyn! Eikä ole mitään kuvia ilmaantunut kämpistä mihinkään lupauksista huolimatta! Vaan tiesihän tuon miten siinä käy!

  • Ilmeisesti palkat maksettiin ja homma jatkuu kuten ennen. Montako työntekijää mahtaa olla tällä hetkellä M-M?

   • Vai niin siinä kävi, jotta firma on katollaan. Liekö vuokrat pystyssä Bangkokissa? Vaan mitenkäs sitten nämä loput toimistot Pattayalla ja Hua Hinissa? Huomasinpa tässä hiljattain mielenkiintoisen nyanssin. Tämän nyrkkipajan nimihän on virallisesti MADISON-MAYFLOWER (SOUTH EAST ASIA) COMPANY LIMITED. Nämä veijarit kun eivät ole puljua perustaessaan ymmärtäneet, että englantiahan ei puhuta kuin savoa. SOUTHEAST kirjoitetaan oikeaoppisesti yhteen nimittäin niin. On siinä meillä maailman miehet! Parempi olisi kun menisivät oikeisiin töihin, vaikka K-Kauppaan lihatiskin taakse.


  • Kiinnostaisi tietää minkä ikäisiä ja minkä koulutuspohjan omaavia on henkilöt, jotka tähän juttuun kirjoittelevat.

  • Mikä tilanne siellä tällä hetkellä?

  • Hyvin toimii ylläpidon sensuuri, kun JS:llä ja TSO:lla on sinne suora yhteys. Samanlainen sensuuri täällä kuin MM:n omilla fb-sivuillakin. Totuuksia ei saa päästää julkisiksi. Tosiasia on että nämä tyypit on Bangkokin suurimpia kusettajia ja palkat on yhä maksamatta kevään aikana irtisanoutuneille.

   • Ollaanpas nyt tarkkana ettei tule syytettä kunnian loukkauksesta! Siis irtisanotuille vai irtisanoutuneille ei maksettu palkkoja?!? Tässä on vissi ero! Eks jeh?!? Työsopimuksessa lukee, että "johdon ja valvonnan alaisena"! Jos ei kelpaa niin saa painua hornan tuuttiin!?!


   • Pattiksen_Jaba kirjoitti:

    Ollaanpas nyt tarkkana ettei tule syytettä kunnian loukkauksesta! Siis irtisanotuille vai irtisanoutuneille ei maksettu palkkoja?!? Tässä on vissi ero! Eks jeh?!? Työsopimuksessa lukee, että "johdon ja valvonnan alaisena"! Jos ei kelpaa niin saa painua hornan tuuttiin!?!

    Ja mikähän järjen jättiläinen tämäkin on? Kyllä siellä suurimmalla osalla poistuneista = lue kaikilla työntekijöistä, oli sitten itse irtisanoutunut tai johdon toimesta jollain verukkeella pois potkittu, palkkatuloja saamatta. Madisonin tapahan oli maksaa edellisen kuukauden palkka seuraavan kuukauden 15.päivä ja edellisen kuukauden myyntiprovisiot sitä seuraavan kuukauden 1.päivä. Tosin nämä ei ole pitänyt paikkaansa koko keväänä. "Johdon valvonnan alaisena" ei liity palkanmaksuun millään tavalla. Tämä johto tosin valvoi ja vakoili todistetusti työntekijöidensä henkilökohtaisia fb-tilejä yms, jos oli tietämättään ja tyhmyyttään mennyt kirjautumaan firman wifin kautta.


   • Koirat haukkuu ja karavaani kulkee! Ei paljoa nimettömien kommentit paina! "vakoili todistetusti työntekijöidensä henkilökohtaisia fb-tilejä yms" - missä todisteet?!? Mitähäh?!?


  • Joko hommat siirtyneet sinne kotitoimistoon vai mikä tilanne?!? Jos joku on siellä Bangkokin suunnalla niin voisi käydä muina miehinä vähän kurkistamassa, että onkos sitä toimistoa siellä enää ensinkään olemassa?!?

  • Taas on hyvin siivottu viestejä täältä joissa sanotaan johdon/omistajien nimiä. Mistä mahtaa johtua, täällä ei ole mitään nähtävää sanoo johtohenkilöt. Ja sitten joku sankari täällä puolustelee yhtiötä kun se valvoo työntekijöiden FB ja soittelee kesken yötä varmistaakseen että on keskittynyt työhön. Jos sopimuksessa lukee että johdon valvonnan alaisena niin se ei tarkoita että saisi puuttua yksityiselämään ilman raskasta perustetta ja en nyt usko että monella on ollut mitään syitä miksi pitäisi alkaa tutkia toisen FB tiliä. No hyvä että joillakin on luottoa henkilöihin joiden historia on yhtä loistava kuin Olsbon ja Salorannan mutta kannattaa muistaa se että heitä kiinnostaa vain omat raha-asiat ja kaikki jotka luottavat heihin jäävät rannalle kun johto siirtyy seuraavaan viritykseen.

  • Päivittäkääpäs siellä olevat työläiset tai muut asiasta jotain tietävät tänne, että onkos se toimisto siellä Bangkokissa tai Pattayalla ensinkään olemassa?!? Vai todellako muuttivat "kotitoimistoon" kuten tuossa joku edellä kirjoitti. Joku sinne "muina miehinä" vähän sivusilmällä kurkkaamaan että missä mennään!

  • Vieläkös sitä tänne kannattaa töihin hakea? Aikamoinen radiohiljaisuus tuntuu olevan. Yhtiön Facebook sivuja päivitetty viimeksi puolitoista kuukautta sitten?!?

   • Nyt on kyllä pakko myöntää paljon parempi meininki Madisonilla kun ei ole kymmeniä ja kymmeniä ahdettu samaan porstupaan vain johtajat raha mielessä. Aidosti kiva työporukka ja paljon ohjelmaa.


   • Heh, vai tällaista olet mietiskellyt ! Tätikin olisi setä, jos sillä olisi munat.


  • Kuinka monta työntekijää siellä on ja onko isot toimistot vielä Bangkokissa pystyssä?

   • uusimmista visapapereista katsottiin että enää 32 lupaa eli alas painuu. käytiin myös taloustiedot läpi kjäh kjäh kjäh


  • Johan on markkinat millaista apinaa tällä palstalla jos suomalaiset siellä on tätä luokkaa niin taidan pysytellä epsanjassa.

  • Nyt taas rekrytään väkeä ja tälle kertaa Huahiniin. Taas luvataan paljon, kk ilmaista asumista ja tavoitepalkka 13e/tunti. Pohjapalkka 5-10e mikä on kyllä mahdotonta koska minimissään BOI-viisumilla pitää maksaa yli 8e tuntipalkka jos tekee 8h päivässä töitä 5 päivää viikossa. No onnea kaikille uusille jotka lähtevät Thaimaaseen tuonne töihin...

   • Vai niin! Pidetäänpäs silmät auki!

    Mikähän se mahtaa olla tilanne Bangkokin toimiston osalta? Yritin käydä siellä vähän muina miehinä "kurkkaamassa" vaan enpäs löytänyt toimistoa ensinkään! Liekö olemassa vaiko ei.

    Vai ovatko siellä kotitoimistolla kuten tässä jo joku kirjoittinkin?


  • Ja lisää väkeä haetaan Pattayalle ja kuvissa näyttää tyhjältä. On se kumma kun pääkonttori on Bangkokissa mutta sieltä ei ole tullut kuvia fb-sivuille moneen kuukauteen mikä kertoo siitä että sitä ei enään ole. Huahinin toimistossa on ainakin 3 työntekijää plus johtaja itse. Ja toimisto sijaitsee asuinrakennuksessa mikä on sinäänsä outoa koska Bangkokissa on toimistotilaa vaikka kuinka ja paljon mutta sinne ei haluta väkeä.... Tässä mennään työntekijöiden pyyntöjen mukaan(varmasti) ja siksi on toimisto Huahinissä...

   Lupauksia on annettu paljon mutta ei taida ihan olla todellisuus:
   -7 tunnin työpäivät 50k pohjapalkalla=jos et saa myytyä niin joudut tekemään yli 9 tuntia päivässä ja ehkä viikonloput
   -Bangkokissa yli 40 condo-asuntoa työntekijöille halvalla=ei ole kuulunut mitään vaikka piti jo huhtikuussa tulla
   -Suurin työllistäjä suomalaisille Thaimaassa=Ehkä vielä viime marras-joulukuussa mutta nyt on hiljaista,arvio 25-35 työntekijän luokkaa

  • Ohhoh! Aikamoista tekstiä! Kukapa olisi uskonut, että ovat tällaisia kelmejä koko retkue! Minä en ainakaan lähde töihin!

  • Meitä on jo lukuisia jotka odottelevat palkkasaataviaan, eli siis käytännössä kaikki jotka ovat irtisanoutuneet omatoimisesti juurikin maksamattomien palkkojen takia, Keväällä vielä jaksoivat valehdella ja lupailla. Nyt ei enää sitäkään. Viesteihin Olsbo ja Saloranta ei oo vastannu koko aikana jos asia koskee PALKKASAATAVIA.

  • Vaan millähän keinoin ne saataisiin nämä veijarit leivättömän pöydän ääreen? Ennen vanhaan tuollaiset kelmit kieriteltiin tervassa ja höyhenissä ja ajettiin pois kaupungista!

  • No nyt etsivät jo kissojen ja koirien kanssa näitä kelmejä!!! Ovat ilmeisesti kadonneet "maan alle"?!? Vaikuttaisi olevan kuumat paikat hyvinkin pitkälti! Toivottavasti kaikki kääntyy kuitenkin parhain päin.

   https://www.facebook.com/groups/151982654883155/

  • Kulissit kaatu ja nyt ei enään niin agressiivista puolustautumista kuin pari kk sitten. Viimeksi kun tuolla oli "epämielyttävä" viesti niin se poistettiin päivässä kun nyt on jo 3 päivää tuolla. Nyt etsitään muiden kielien työntekijöitä kun ei suomalaiset enään mene halpaan. Ja uusi Bkk toimisto on jossain condossa eikä oikeassa toimistotilassa, kumma juttu kun ottaa huomioon paljon toimistorakennuksia on bangkokissa. Mikä mahtoi olla syy että näin nopeasti homma kusi kun oli alkuun niin lupaava yritys? Täytyy kyllä todeta että jos yhtiön taustajoukoissa on tunnettu huijari niin on aika todennäköistä että uudestaa kusetetaan ja tässä tapauksessa ei kusetettu tuntemattomia vaan yhtiöntyöntekijöitä. No ehkä tästä moni oppi että ei työskentely ulkomailla ole aina hohdokasta vaan joskus käy näin

  • Viimeisten tietojen mukaan kyseinen yhtiö erotettu Thaimaan suomalaisen kauppakamarin jäsenyydestä. Myös mainittu toimitusjohtaja erotettu kauppakamarin hallituksen jäsenyydestä.

  • Pakko kyllä sanoa että alkun M-M oli lupaavan oloinen yritys ja hommat näyttivät pyörivän hyvin ja oli paljon työntekijöitä. Mikä mahtoi mennä pieleen vuodenvaihteessa kun alkoi ongelmat nousta pintaan siihen aikoihin? Toisaalta kun yrityksen taustalla on epämääräisiä henkilöitä niin lopputulos tulee aina olemaan sama, rahat katoaa ja johto huijaa alaisia. Valitettaa on se että tässä nyt kärsi nuoret työntekijät jotka menivät töihin siinä uskossa että hommat toimii mutta totuus oli eri. Huhut kertovat että Olsbo "rakentaa" hotelleja nyt ympäri Thaimaata.

  • Mitä lupavaa Madison-Mayflowerissa oli? Kulissit oli toki rakennettu hyvin. Yritys oli nimetty niin, että se kuulostaisi uskottavalta ja todellisuutta suuremmalta. Toimiston kalusteisiin ja puitteisiin oli panostettu ja pyrittiin luomaan kuvaa, joka uppoaa nuorehkoihin ja kouluttamattomiin työnhakijoihin. On kuitenkin enemmän sääntö eikä poikkeus, että usein siihen on joku tietty syy, miksi näitä puhelinmyyntitoimistoja pyöritetään ulkomailla vaikka myydään käytännössä pelkästään Suomeen. Harva kuitenkaan lähtisi esim. Kouvolassa sijaitsevaan toimistoon myymään puhelimitse mummoille vitamiineja, vaikka siitä silloin tällöin maksettaisiinkin. 90% vastaaviin hommiin hakevista hakee niihin vain ja ainoastaan mielikuvien vuoksi.

   Tämän sauman MM osasi hyödyntää oivallisesti, mutta samanaikaisesti lankesi monen myyntiorkesterin perisyntiin eli liian nopeaan laajenemiseen (ja kestämättömään bisnesmalliin). Porukkaa palkattiin ihan liikaa suhteessa toimeksiantoihin, johtajat uskoivat ilmeisesti itsekin liian sokeasti "kohta alkaviin" uusin projekteihin. Uusia toimistoja puskettiin pystyyn samalla kun edellisessä ovet kävivät kuin Hulluilla Päivillä. Kuviteltiin, että pyöritetään jotakin menestyvää Wall Streetin broker putiikkia kun todellisuudessa myytiin pienikatteisia tuotteita helposti höynäytettäville.

   Tässä ovat puuhastelijat Tim & co. maksaneet oppirahoja kunnolla kun eivät ole ymmärtäneet kannattavan liiketoiminnan perusasioita. On ajateltu, että jos toimisto 1 tuottaa nyt X euroa kuukaudessa niin avaamalla 2 uutta toimistoa tuottoa tuleekin kohta 3X euroa. Tässä on vaan sitten unohtunut, että samanaikaisesti kulut kolminkertaistuvat (työluvat, toimitilavuokrat, kalusteet jne.). Edellä mainitut kulut on pitänyt maksaa etukäteen, ennen kun 10 uutta työntekijää on voitu ottaa sisään, jolloin tähän investoitu summa on ollut jostakin muualta pois. Ei siis ole ihme, että joskus palkanmaksun koittaessa on kassa ollutkin tyhjä.

   En ota kantaa siihen, kuinka paljon omistajat/taustahenkilöt ovat kupanneet rahoja itselleen, tuskin hirveästi. Oma veikkaukseni on, että lähtivät soitellen sotaan ilman sen suurempaa suunnitelmaa. Kuviteltiin olevan jordanbelforteja ja wolf of wall streeteja. Toivottavasti oppivat kuitenkin riittävästi ettei enää tarvitse samoja mokia tehdä uudessa virityksessä.

   Kola-Ollia hatarasti lainatakseni; "Nyt kävi näin." Liian oli hapokasta..

  • Seurataanpas silmä kovana minkä konkelon seuraavaksi virittävät! Eiköhän se olisi näiden kelmien aika palata niska punaisena Suomenmaahan ja oikeisiin töihin! Uulsbuukin menköön vaikka K-Markettiin lihatiskin taakse!

  • Ai että, viimeksi eilen olen kuullut että madisonilla menee paremmin kuin koskaan. Olemassaoleville työntekijöille ei enää koskaan makseta palkkoja myöhässä ja työtä tekevät henkilöt ovat ensimmäisenä jonossa saamassa rästit (maksamattomat palkat monen kuukauden takaa). Jos firmalla menee paremmin kuin koskaan niin saanen kysyä että missää mahtaa olla rästissä olevia palkkarahoja yli miljoonan edestä? Luulisi mahdollisesti sitä pätäkkää löytyvän kun menee niin käsittämättömän hyvin.

   Toisekseen tuo kotitoimisto jossa jengi soittelee menemään ei ole edes condoa nähnytkään. Viisi kerroksinen rakennustyömaa on hyvin paljon lähempänä totuutta.

   Mutta koska madisonilla menee taas paremmin kuin koskaan ja on luvattu nyt tästä edespäin maksaa palkkaa (”Ai minun ei tarvitsekaan olla orja ja työskennellä ilmaiseksi???”) ajoissa, ehdottomasti kannattaa mennä sinne töihin. Ehdottomasti. 5/5

  • Nyt taas rekrytään uusia työntekijöitä mutta yllättäen ei Bangkokiin... Lupaillaaan 8e/h pohjapalkkaa tai sitten voit "neuvotella" pelkän provikka palkan. Nyt ei kyllä oteta aloittelijoita vaan pitää olla kokemusta myynnistä. Ilmeisesti mukana on vielä sellaisia henkilöitä jotka uskovat että homma lähtee pelittämään ja mitään maksuongelmia ei ole tulossa.

  • Pikkufirmalla iso nimi! :-)
   Mitä täällä Thaimaassa noiden kovasti vaihtuvien työntekijöiden kanssa jutellut niin palkoissa paljon maksamatta. Sillähän ne hyvin tiliä tekevät itselleen. Ei kannata aikaansa tuohon uhrata.

   • Tuomiollevaan kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Tai ehkä nämä huijarit oppivat läksynsä ja laittavat nykyisen virityksen toimimaan?


  • Uskottavampi tapa kirjoittaa totuuksia vuonna 2018 on facebook omalla kuvalla varustettuna.

  • Uskottavuutta myös lisää se kun yrityksen FB-sivuilla poistetaan kaikki kysymykset tai kriittiset arvostelut ja välillä myös kommenttiosio ei ole edes auki. Tai se että rekrytään uutta väkeä mutta kun kysyy mikä yhtiö on kyseessä niin ei vastata. Tai se että eräässä ryhmässä kerrotaan omalla kuvalla ja nimella totuus yhtiöstä niin se poistetaan ne ja uhkaillaan kirjoittajaa. Tai se että luvataan uusi rakennus johon voi muuttaa niin ei sitä ikinä tulekkaan ja toimisto siirtyy johonkin asuinrakennukseen. Toki voi aina väittää että ne ovat vain tarinoita mutta onneksi jokainen voi itse päätellä miten asia on.

  • Kuinka moni vielä odottaa niitä syyskuussa luvattuja palkkasaataviaan? Palkka tehdystä työstä on maksettava, myös Thaimaassa. Niin kauan, kun palkkoja on maksamatta, toivottavasti mikään suomalainen firma ei tee tämän firman kanssa toimeksiantosopimusta, sillä sen toiminta perustuu osin työntekijöidensä kusettamiseen.

  • Vaan minullepa on palkat edelleen pystyssä! Velka on veli otettaessa, vaan velipuoli maksettaessa!

  • Kävin työhaastattelussa madisonin Phuketin toimistolla viime viikolla ja siellä oli 7 myyjää joista 4 Jostain päin Aasiaa ja tosi hienot tilat. Tupakkipaikalla juttelin näiden Suomalaisten kanssa eikä ainakaan maininneet tällaisista asioista.
   Innolla odotan vastausta tulenko valituksi usean vuoden työttömyyden jälkeen.

  • Eli nyt on työntekijöitä 7 kun vielä alkuvuodesta yhtiö sanoi että työntekijöitä on yli kymmenkertainen määrä tuohon verrattuna. Ja toimisto Phuketissa? Siitä en ole kuullut,tiesin että on Hua Hinissa,Pattayalla ja Bangkokissa. No aina sitä saa mennä koittamaan onneaan sinne. Ja jos on ollut työttämänä usean vuoden niin ehkä ei kannata lähteä Thaimaaseen jos ei ole ylimääräistä rahaa koska jos joku menee siellä pieleen niin ei yhtiö tule auttamaan vaan olet omillasi. Ja yhtiön tilat ovat asuinhuoneistoissa eikä toimistoissa mikä kertoo sen mielestäni että ei ole oikeasti varteenotettava yhtiö jos ei edes hanki tiloja toimistorakennuksesta. Onnea vaan yritykseen-

  • Pattayan toimisto on ollut pimeenä jo useamman kuukauden ....kalusteet on toimistolla mutta ketään ei oo näkynyt.

  • Phuket on hieno paikka ja uusi yhtiö

   • ylläpito suomi24 voitte tarkistaa oliko viimeisin viesti sääntöjen vastainen ja millä perusteella ? Jokaisen tulisi tietää totuus ettei enempää kodittomia rahattomia jää thaimaahan


  • Yhtiön sivuilla ei ole enään mitään tietoa toimistoista ja henkilökunta sivulla on enään 5 nimeä jäljellä kun parhaimmillaan siellä oli reilusti yli 10 kun oli listattu toimistojen johtaja yms. No mitä voi odottaa kun taustalla pyörii epämääräisiä hahmoja ja kasvu on holtittoman nopeaa. En tiedä montako työntekijää on enään jäljellä mutta tuskin kovin montaa suomalaista. Ehkä vuosi 2019 on parempi...

  • On kuulemma piru merrassa näillä herroilla! Vielä yrittävät jotain kryptovaluuttaa kaupustella, vaan eihän se onnistu kun jo kaikki tietää missä mennään. Maksamattomista palkoista kova vääntö! Minkähän veneen alla asustavat? Monella kana kynittävänä!

  • Madisonin nettisivut "huollossa" joka ei koskaan tietenkään valmistu. MM osalta alkaa leikki olla selvä, eli veivarit pistävät joko uuden putiikin pystyyn ja aloittavat koko homman alusta (tähän en jaksa uskoa) tai siirtyvät muihin kuvioihin kuten edellä mainittuun pyramidiveivaukseen.

  • Sinä ja sun selitykset. Terveisiä myös "master mind" Salorannalle. Toivottavasti loputkin huijauksenne kaatuvat kuin korttitalot.

  • Kuka kerran keksitään sitä aina epäillään!

  • Miksi Olsbo joutuisi thaimaalaiseen vankilaan lusimaan? Toki koijari ansasitsisi sen kaikin mokomin, mutta en näe että hän olisi rikkonut mitään lakia, jonka perusteella vankilatuomio olisi aiheellinen. Tyhmien kusettamisesta kun ei vielä ole tehty laitonta tässä Tim Olsbon harjoittamassa mielessä.

   • Kerropas lisää tästä Timpen uudesta nyrkkipajasta. Otetaan tarkkailun alaiseksi ja pidetään silmä kovana!


   • Jaha, mikähän kommentti on taas poistunut tästä välistä ”sääntöjen vastasena”? Ehtikö kukaan nähdä?


   • Väistinluodin kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Kuka joutui lähtemään Suomeen???


   • En löytänyt? Kuka kelmi oli laittanut ja minä päivänä?


   • Kukahan täällä päivystää kun 14.17 laitoin viestin jossa kysyin että ”Kuka kelmi oli laittanut ja minä päivänä?” ja 15.31 on jo viesti poistunut 😂 onko ihme ettei palkkoja saada maksettua jos aika menee täällä päivystäessä.....


   • 14. heinäkuuta 2017. Tuossa yllämainitussa artikkelissa mainittu herra.


   • nyt muitakin kelmejä Madisonin lisäksi putsailemassa jälkiään ja ilmiantamassa ylläpidolle. Kertokaas lisää tuosta Connectorin puljailusta myös jotta pysyy turvassa kun toisessa firmassa alkaa vituttamaan et mihin sitten hakee..

    Takuupalkka on tärkeä jos kauppa ei kulje.- eihän siitä voi myyjää syyttää vaan se riski on yrityksellä. ja enemmän sääntö kuin poikkeus että tätä lakia rikkovat muutkin kuin madison. Eli missä firmassa takuu hoidetaan ja aina palkat ajallaan ja mahdolliset sairaslomat myös?

    myöskin niin että myyntilukuja ei vahdata silmätarkkana.

    Tähän voisi ilmiantaa aina kaikki ongelmat niin yritysten vastuun on pakko parantua Thaimaassa.


  • LOL. On siinäkin myyntitykki kun takuupalkan perään kyselee ja mahdollisista saikkupäivistäkin pitäisi saada korvausta. Sinunlaisiasi ei yhteenkään kunnon yritykseen palkata ja tästä syytä joudut puljaamaan näiden koijareiden kanssa.

  • luepa lakia hohohooh thaimaassa pitää maksaa 50.000thb ulkomaalaiselle työntekijälle takuupalkkaa oli se sitten myyntityötä tai mitä. lol

   • Thaimaassa minimipalkka vuonna 2018 oli 325THB eli vaikka tekisit 30pv kuukaudessa töitä tekee se (voin laskea sinulle ettei mene tämäkin reisille) 9750THB. Missään laissa ei lue, että ulkomaalaiselle puhelinmyyjälle tai kenellekään muulle ei-thaimaalaiselle pitäisi maksaa viisinkertainen korvaus vain siksi, että omistaa jonkin muun kuin Thaimaan passin.

    Sinulla menee tässä ns. puurot ja vellit sekaisin eli sekoitat tuon 50k THB minimipalkan BOI-lisenssin alaisiin yrityksiin. BOI -yrityksiä ko. minimipalkka sitoo ei ketään muita.  • No kuinka monta puhelinmyynti firmaa ei ole BOI-yrityksiä? Ei taida montaa olla joten silloin pitää maksaa tuo minimi 50k.

   • Ei sillä määrällä mitään merkitystä ole, olkoon vaikka tuhat. Pointti oli siinä että Thaimaassa ei ole mitään minimi palkkaa farangille, piste. Onko Timistä havaintoja viime aikoina?


  • Mikäs tilanne MM:lla? Vieläkö ikuinen rekry päällä vai joko koko homma haudattu ja siirrytty uuteen koijaukseen?

  • Onko pulju vielä pystyssä kun täältä poistetaan kommentteja kovaa tahtia? Vähän sellaista huhua kuulin että jotkut entiset työntekijät ovat olleet oikeudessa(M-M palkkojen takia?) mutta en tiedä miksi. No tiedä sitten mikä on totta ja mikä ei, kovasti kyllä koitetaan arvostelija hiljentää vai onko kyseessä vain yhteisönormien rikkominen...

   • senssuSianNai kertoo että on


  • Minulla on kokemusta kaikesta.

   Minulla on kokemusta paniikkihäiriöstäkin.

   2005 sain kuivumisen seurauksena sairaskohtauksen, joka poiki kaksi vuotta kestäneitä paniikkihäiriön kaltaisia oireita.

   Ei olleet kivoja ja kyllä siinä jotakin fyysistäkin oli.

   Olin leffateatterissa kaverin kanssa kun yhtäkkiä syke pomppasi kahteensataan.

   Oireita ollut päivittäin tuosta lukien, mutta lääkäri ohjeisti minua rakentamaan uuteen talooni teleporttauspaikkakunnalle oman yksityisen elokuvahuoneen, jolla voi olla positiivinen vaikutus kun voin katsella elokuvia yksin.

   • Onkohan tämä mennyt vallan väärään ryhmään.


  • On BOI Sertifikaatit ja kaikki:

   Sivuilta lainattua:

   CustomerHelpin Thaimaalaiselle tytäryhtiölle on myönnetty BOI sertifikaatti vuonna 2016 joka mahdollistaa työluvan järjestämisen kaikille Pohjoismaisille työntekijöillemme. Sertifikaatti on TISO (Trade & Support Investment Office) yrityskategorian alla. Myöntämisen pääperusteina on 280.000€ (10M THB) osakepääoma sekä läpinäkyvä yritystoiminta.

  • Ensinkään tuon osakepääoman määrä ei pidä alkuunkaan paikkaansa. Päätinpä ottaa myös selvittääkseni onko CustomerHelpin (t)haimaalainen tytäryhtiö nykyään hämäräperäinen ja pahamainen Madison-Mayflower. Huomatkaa kirjoitusvirhe. Thaimaalainen tässä yhteydessä kirjoitetaan pienellä alkukirjaimella. Mitään ruudinkeksijöitä nämä kaverit eivät ole. Ollaan perässä ja silmä kovana seurataan tilannetta. Ja rahat haetaan takaisin vaikka väkisin!

  • Olipa hyvä tieto. Pidetään silmällä! Eihöhän se olisi tämän Timpan aika jo mennä oikeisiin töihin - vaikkapa K-Kaupan lihatiskin taakse tai mainoksia jakamaan. Täällä Thaimaassa maine mennyt niin pahasti, ettei täällä kykene kuuna päivänä mitään tekemään. Kaikki tuntevat apinan...

   • Kunhan nyt ensin vuorostaan kusee täällä Suomessa hommansa ja maa alkaa polttaa jalkojen alla, sitten on taas takaisin siellä Thaimaassa. Näinhän tämä homma näillä venkuloilla menee.

    T. Selvitysmies


  • Taitaa olla sel(v)itysmiehellä hampaankolossa kun joudut lusimaan kylmässä Suomessa kun myynti ei kulkenut. olin myös madisonilla ja silloin olin tyytyväinen töihin. silloin oli hyviä myyntikoulutuksia ainakin ja timistä ei mitään pahaa sanottavaa silloin -jälkeenpäin olen kyllä kaikkea paskaa kuullut.. siitä tosin on jo 2 vuotta aikaa. väistin luodin ja lähdin hyvään aikaan. noh teille kävi hapokkaasti. firma oli paska ja työntekijät ja johtokunta yhtä paskoja sitten loppujenlopuksi. eikö firma rakennu aina niistä ihmisistä jotka sitä johtaa ja myös työntekijöillä on iso rooli... en jaksa millään uskoa että olisi ollut suurin työnantaja thaimaassa jos ei olisi palkannut jokaista joka vain pattayan baareista mukaan saatiin... tottukee

  • Siinähän olsbuu teki perisynnin kun maksoi 300 bahtin pohjapalkan kouluttamattomille myymällä halpoja vitamiineja ja kuulemma aika monta kertaa sai saikuttaa ja kännissä tulla töihin. potkujakaan ei helpolla saanut. Madisoni oli siis tuomittu konkurssikypsäksi ennen sen alkamista. Minä tiesin tämän hahahahahshsh. Saa aika monta vitamiinipakettia myydä kuukauteen jotta tässä pääsee leivälle edes yksinyrittäjä saatika tehdä sitten kaikkia näitä toimistoja ympäriinsä . Ensinhän tämä näytti ihan rahanpesulle kun vitamiineilla yritettiin tehdä hienoa ja suurta. Taisi tulla isiä ikävä siinä kohtaa kun kauppa ei kulkenut ja palkkalistoilla kymmeniä ihmisiä joilla pohjapalkat ylitti tulot. Hienosti yritetty poijat mutta... Noh nyt kävi näin.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 88 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Coronasta jo parantuneet sairastuneet uudestaan

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/665a88cc-27e7-4aa9-8ce1-5e7a4f027914 Sairaus voi hetkellisesti mennä lepotilaan ja aktoivoitua uudestaan. Taitaa
   Maailman menoa
   284
   6410
  2. Marin: "Uuden virustaudin leviäminen on asetettava myös oikeaan mittakaavaan."

   Pääministeri puhuu eduskunnalle koronaviruksesta ja rauhoittelee tilanteesta. "Tavalliseen kausi-influenssaan sairastuu Suomessa vuosittain noin 5 pr
   Maailman menoa
   88
   4253
  3. Miksi vihreät ja myös pääministeri vähättelee korona virusta..

   ..verrataan flunssaan ja "kuoleehan siihen se turha sakki muutenkin "-tyyliin. Koronavirus voi olla kohtalokas epidemia myös tuhansille suomalaisille.
   Maailman menoa
   131
   1506
  4. Skotlanti lupaa ilmaiset tamppoonit naisille

   "Skotlannin parlamentti on hyväksynyt lakiesityksen, joka takaa ilmaiset kuukautissuojat kaikille maassa asuville naisille. Lain mukaan tamponeja ja s
   Maailman menoa
   69
   1324
  5. "Kuule kundi, jos kondis on noin huono, tilaisit taksin"

   Vanhempien ihmisten kunnioittaminen on sivistynyt piirre. Hiljattain Kaarina Suonperä kertoo seuranneensa raitiovaunussa tilannetta, jossa sotaveteraa
   Maailman menoa
   79
   713