Hyvän taiteilijan ei tarvitse myydä!

realartist

Useassa threadissa täällä väitetään. että taiteilijan tason mittari on se, että ostetaanko hänen teoksiaan. Miten oli Vincent Van Goghin laita? Hän ei elämänsä aikana saanut myytyä kuin yhden taulun. Oliko siis huono taiteilija? MITÄ?!

En minäkään ole myynyt vielä yhtään julistetta. Mutta olen silti Suomen paras ja ansiokkain algoritmisen taiteen tekijä.

http://www.julisteita.fi/valitse/ (tuolla on kieltämättä pari ihan skeidaa tekelettä)
http://www.julisteita.fi/
http://www.petke.info/ (tuoltakin löytyy skeidoja)

Sanon paskat apurahoille ja tauluje myynnille. Harrastan! "Harrastan" -sana tulee sanasta "harras" eli "syvästi kunnioittava", "antaumuksellinen", "vaivannanäköä kaihtamaton".

Elantoni saan työ- ja sairaseläkkeestä.

7

133

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • realartist

      Ja huomauttaisin vielä: julisteen myyntihintaan voisi sisältyä se, että tuhoan koneeltani sen ohjelman, jolla kuvan tein ja kuvatiedoston. Tällöin julisteeni olisi yhtä ainutkertainen kuin öljyvärityö - eli jos joku perustelee sillä sitä, miksi en voisikaan myydä julisteitani.

    • PlopsPlops

      Otappa huomioon että Van Goghin vielä eläessä ei vielä ollut yleisessä tiedossa että hän tekee ns. "hyvää taidetta". Hänet keksittiin "hyväksi taiteilijaksi" tavallaan vasta kuolemansa jälkeen.
      Toisaalta, eihän hän oikeasti arvostanut itsekään itseään kovinkaan kaksiseksi taiteilijaksi.
      Toisin kuin sinä ja eräs muu mielestänsä "huippulahjakas" olette toitottaneet ja kuuluttaneet olevanne "parhaita" ja "lahjakkaimpia" taiteilijoita, lyötte itse sen viimeisen naulan arkkuunne. Nykypäivinä sen sijaan hyvät taiteilijat bongataan helposti kiitos somen. Nyt arvostetut taiteilijat nauttivat suosiostaan jo eläissään ja siitä arvostuksesta kielii ne monet apurahat ja muutkin jutut esimerkiksi lehdissä ja radioissa ja kauppakin käy.

      Valitettavasti noilla teidän itsekehuilla ja huomion kerjäämisillä on nykyisin sama vaikutus kuin lehmällä joka paskantaa veteen. Kuuluu vain Plops, plops.

    • realartist

      No, kun mulla ei ole minkäänlaista taiteellista koulutusta, niin en voi hakea edes mitään apurahoja. Ainoa koulutukseni on keskenjäänyt yliopistokoulutus tietojenkäsittelyopista. Liikun mielenterveysyhdistys Helmin porukoissa ja siellä kaikki ovat pitäneet taiteestani. Moni on kirjoittanut kehuvan kommentin myöskin kirjaston näyttelyn vieraskirjaan - toisaalta ei kai sinne kukaan kirjoittaisikaan "työsi ovat ihan paskoja". Kuuluisuuttani on hankala mitata. Oli minusta lehdessä artikkeli: http://www.julisteita.fi/ScanImage003.jpg - no joo, ei mikään Hesarin kulttuuripalsta. Seuraavaankin Helmi lehteen tulee taas pieni juttu kirjaston näyttelystäni.

      Ei kai vahvassa taiteellisessa itsetunnossa mitään vikaa ole saatikka siinä, että on innostunut tekemästään taiteestaan? Kukas se kissan hännän nostaisi ellei kissa itse? Toisaalta se, että tunnun kerjäävän huomiota on merkki siitä pikemminkin, että koen että en ole sitä tarpeeksi saanut - siis heikosta itsetunnosta...ristiriitaista. Välillä pidän itseäni lahjakkana, välillä taas ihan skeidana.

      Kotisivuillani ei ole parhaita töitäni ja koska kotisivuni ovat itse HTML-koodatut, eivät ne kovin edustavan näköiset ole - täytyisikin paneutua uusien kotisivujen tekoon - siksi läpilyöntini somessa voi olla vaikeaa.

      Liikun sellaisessa genressä, että minua on hankala sijoittaa perinteiseen taidemaailmaan, siksikin läpilyöntini voi olla vaikeaa. Taiteeni on uutta.

      En väitä, että minä olisin nykypäivän Vincent Van Gogh, mutta en myöskään sitä kokonaan kiellä. Olen jäävi ottamaan kantaa, mutta ihmisyyden lainaalaisuudet ovat ikuisia. Varmasti tälläkin hetkellä jossain on joku nykypäivän Vincent Van Gogh, joka ei somesta huolimatta saa elinaikanaan arvostusta, mutta saa sitä vasta kuolemansa jälkeen.

      Luulen myöskin, että taitelijoiden välillä on niin suuri kilpailu, että harva taitelija toista kehuu. Täällä kai keskustelijoina ovat lähinnä toiset taitelijat? Kaikki se tavallinen yleisö, joka taidettani on nähnyt, on pitänyty siitä.

      Mutta annoit kyllä miettimisen aihetta - ehkä kannattaisi pitää itsestään hieman pienempää melua. Enkä sitä melua muualla olekaan pitänyt kuin täällä Suoli24:n palstalla.

      • PlopsPlops

        Olen kyllä itsekin taiteilija ja jopa tunnustan pitäväni noista sinun töistäsi, mutta pointtini ei olekkaan siinä. Periaatteeni aina on taiteessa ollut että "vähemmän on aina enemmän". Se sananparsi on johdattanut minua aina ja ikuisesti.
        Minullakin on jo aika paksu kirja lehtileikkeistä jutuista mitä minusta on tehty, sekä monia ääniklippejä radio-ohjelmista missä olen ollut sekä mukana että ohjelman varsinaisena kohteena.
        Tämän kaiken yksinkertaisesti on mahdollistanut Some juurikin minun kotisivujeni kautta, jotka ulkonäöllisesti eivät todellakaan ole mitenkään mairittelevat ja sisältö on niin'ikään noita HTML-koodattua. Mutta olenkin panostanut sivustoni sisältöön!
        Taidesivustoja surffaava ihminen ei todellakaan tahdo nähdä niillä sivustoilla pelkkää taidettasi ja pahin virhe on joka alasivulla itsekehua saavutuksistasi esimerkiksi. Sellaiselle pitää perustaa ihan oma alasivu jossa usein on myös CV, koska sekin on äärimmäisen tärkeä....ellei jopa tärkein seikka. Apurahoista päättävät- ja muut sinulle tärkeät henkilöt etsivät juuri ne nähtäväkseen ja siitä se "julkisuus" yleensä alkaa.
        Koska taidesivustosi on sinun oma, olisi hyvä jos siellä olisi tarinaa myös itsestäsi ja muistakin harrastuksistasi. Niitä nämä ihmiset yhdistävät mielellään taiteeseesi ja näin saavat vähitellen kokonaiskuvan taiteestasi. Se sitten joko kiinnostaa tai ei kiinnosta.
        Tärkeää on että noi taidekuvasi avautuvat suht helposti, sillä se jo karkoittaa useimmat surffarit sivustoltasi. Heidät pitää saada haluamaan sivustollesi myös uudelleenkin. Se taas on tae että yleensäkin kauppoja syntyy.

        Avaa itsesi ihmisille mutta älä tuputa erinomaisuuttasi ja vältä itsekehuja. "Hiljaisissa vesissä pedot asuu". Ihmiset arrvostaa enemmän vaatimattomuutta ja kun näitä periaatteita noudattaa, huomaat että se itsevarmuutesi koko ajan vahvistuu, eikä mahdolliset työsi haukkumiset eivät sinua hetkauta suuntaan taikka toiseen,- sillä niitä todella tulee vaikka olisit kuinka hyvä.
        Tsemppiä jatkosuunnitelmillesi!
        p.s. En viitsi esitellä täällä itseäni sillä se herättäisi "pahaa verta" eräissä tyypeissä jotka täällä tykää "päivystää".


    • realartist

      No, enpä ole kotisivuillani itseäni kehunut. Pikkasen olen taidenäkemystäni siellä pääsivulla avanut ja nyt lisäsin sinne lyhkäsen esittelyn ohjelmointiharrastuksestani ja pienen kuvan pärstästäni. Kiitti vinkistä! Tosiaan, vierailijat haluavat myös nähdä vähän, että kenen kotisivuilla he surffailevat. Se tekee heidän olonsa kenties kotoisemmaksi.

      En minä tule muuten mitään apurahoja hakemaan. Miksi hakisin? Olen aiemmin aloittanut täällä threadin, missä kerroin että minulla on "ikuinen" taitelijan apuraha so. suomalainen sosiaaliturva: työ- ja sairaseläke sekä asumistuki vielä kaupanpäälle. Kuuluisuutta kyllä haluaisin :)

    • ratkaisupulmaan

      Hyvän taiteilijan ei tarvitse myydä tuherruksiaan, vaan persettä. Oikeastaan sitä voi myydä ilmankin, että on "taiteilija" eli ammatikseen sossusta kossurahaa hakeva, telalla olkkarin sinää vetävä maalari

      • realartist

        Kiitokset päivän nauruista! :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2860
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2135
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1003
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe